מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בחירת מושב בטיחות מגיל לידהעדי18/10/2023
היי,
אשמח לעזרה בבחירת מושב בטיחות.
הכיוון היה ברייטקס בולוורד אבל ראיתי שבספר הרכב יש דרישה לתקן אירופאי.
בנוסף איתי את הכסא של baby safe עם המערכת החדשה של I size. האם הוא מומלץ?
אשמח לכל המלצה נוספת. הפרמטר הכי חשוב מבחינתי- הבטיחות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בטיחות חשובה הייתי נמנע ממושב סיני
קובי סופר19/10/2023שלום עדי,
אם בטיחות חשובה הייתי נמנע ממושב סיני. כזה הוא הבייבי סייף. הבעיה עם מושב סיני זה לא שהם גרועים, זה אי הידיעה מה רמת הבטיחות שלהם. מעבר למבחני תקינה אין מידע נוסף לגביהם. במושבים של המותגים המובילים יש מבחנים השוואתיים של גופים חיצוניים שנותנים דירוג למוצר, כך לדוגמא אני יודע שברייטקס בולווארד קליקטייט הוא אחד המושבים הבטיחותיים בעולם. לגבי כל מושב סיני וגם הבייבי סייף אין לי את המידע הזה, אי לכך איני יכול להמליץ עליו.
אין בעיה להתקין ברייטקס ברכב אירופאי. לדעתי הוא המומלץ ביותר יחד עם צ'יקו נקסטפיט זיפ. אני נוטה טיפה יותר לצ'יקו מכיוון שיש לו זווית שכיבה יותר טובה מברייטקס, זה יתרון בחודשים הראשונים. לטווח הרחוק, הברייטקס עדיף מכיוון שההתקנה שלו יותר קלה לדעתי, זה יתרון כי זה מונע טעויות אנוש בהתקנה, זה הגורם המוביל למקרי פציעות ומוות של תינוקות. אפשר לרכוש את הכיסא הבטוח ביותר אבל אם התקנו לא נכון אז הוא לא שווה כלום ושום דבר.
לכן, אם הולכים לכיוון הברייטקס, אפשר להוסיף ספוג מגביה ואז זה ישפר את זווית השכיבה שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה. עזרת לי מאוד ☺️
עדי20/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה לתינוק כולל מעמד גבוהנעמה17/10/2023
שלום,
אנחנו רוצים לקנות אמבטייה לתינוק + מעמד גבוה.
חשוב לנו שהיא תהיה יציבה ובטוחה, וגם עמידה לאורך זמן.
ושיהיה קל לרוקן אותה בתום השימוש.
עד עכשיו היתה לנו אמבטייה סיליקון מתקפלת של טוויגי- דגם כינרת.
אבל נוצרו בה חורים וזרקנו אותה.
יש לך המלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין איזה משהו מיוחד
קובי סופר18/10/2023שלום נעמה,
אין איזה משהו מיוחד באמבטיות.
עד לפני 5 שנים היו אמבטיות/גיגית פלסטיק עם רגליים. זה התחלק ל-2 סוגים: גיגית גדולה רגילה או, עם מושב מובנה.
בהמשך נכנסה אמבטיית הסילקון שדי כבשה את השוק ומחקה כמעט לחלוטין את אמבטיות הפלסטיק המיושנות.
אם שואלים אותי ויש מקום, מה שהיה טוב עשרות שנים לדעתי טוב גם כיום, אמבטיית פלסטיק רגילה ללא מושב עם מעמד תחזיק לשנים רבות מאוד, אפשר לרוקן עם צינורות או, אם יש טיפה כח פשוט להרים עם המים ולשפוך לפתח ניקוז.
החיסרון, בגמר השימוש תופסת יותר מקום מהמתקפלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
נעמה19/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל 1.8הדר17/10/2023
היי קובי
התייעצות לגבי כסא בטיחות, הגדולה בת 1.8 ויושבת בכסא צ׳יקו נקסטפיט והקטן בן 3 חודשים בסלקל.
אני רוצה להעביר את התינוק לצ׳יקו ולקנות לגדולה כסא חדש.
אתה ממליץ על כסא בטיחות מגיל 0 או בוסטר רצועות?
ואיזו חברה / דגם?
תודה רבה ובשורת טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות
קובי סופר17/10/2023שלום הדר,
הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות. חוקית הם מתאימים מגיל שנה, אני פחות ממליץ, לדעתי הם פחות נוחים לתינוקות קטנים. מגיל שנה וחצי ואפילו שנה ושמונה, הם כבר מעולים, נוחים, תומכים והכי חשוב בטיחותיים.
הפלוסים בלרכוש מוצר כזה ולא כיסא הם:
מחיר, לרוב הם טיפה יותר זולים מכיסאות מובילים.
רוחב, הם טיפה יותר צרים מכיסא כך שתופסים פחות מקום, אם עוד מישהו ירצה לשבת מאחור או בהמשך, נצטרף להוסיף מושב בטיחותי שלישי, החיסכון בגדול יהווה יתרון משמעותי.
משך שימוש, הם מתאימים משנה אך כפי שציינתי מומלץ לפחות משנה וחצי, לאחר מכן הם מתאימים עד גיל 12 שנים ובכך חוסכים רכישות נוספות בהמשך.
אם אין שיקול של עלות, לדעתי הדגם הכי מומלץ הוא: גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו! בדגש על סנאגלוק ובדגש על גרואו!
הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר לבוסטר רצועות, דירוג בטיחותי גבוהה מאוד!
אחריו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שגם קיבל דירוג גבוהה מאוד, עם זאת, הגרקו בדרך כלל יותר זול ועם דירוג עדיף ולכן לדעתי אין הגיון ללכת על הברייטקס רק אם יימכר בפחות מהגרקו (לא רואה את זה קורה, ברייטקס מותג יותר יקר מגרקו).
בשורות טובות!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!
הדר23/10/2023תודה על התשובה!
שאלה נוספת בהמשך לקודמת..מה לגבי כסא בטיחות לרכב שני? גיל 1.8
הרכב שלי הוא במהלך השבוע, פיזור לגנים ושגרה יומיומית והרכב השני הוא של בעלי שאיתו אנחנו נוסעים בסופי שבוע, נסיעות ארוכות לפי הצורך וכו.
האם גם ברכב שלו צריך את אותו דגם?
ואחרי שהצצתי באתרים, מה לגבי ציקו מייפיט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אותו הסיפור
קובי סופר24/10/2023שלום הדר,
אותו הסיפור. אפשר לרכוש כיסא בטיחות או בוסטר רצועות.
כפי שרשמתי, לגיל 1.8 בוסטר רצועות עדיף לדעתי.
וגם כאן לדעתי, עדיף ללכת על דגמים מובילים גם לרכב שני. בסופו של יום אי אפשר לדעת מה יקרה והיכן.
כפי שרמתי, הדגם הכי מומלץ הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים שיש. צ'יקו מייפיט קיבל דירוג טוב אבל הגרקו קיבל דירוג הרבה יותר טוב! לכן זה נתון לשיקולכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על עגלותעדי שטראאןס12/10/2023
טשמח להכוונה בנוגע לעגלות , אשמח לעגלה אבטחה+ טיולון
שתשמר לי לטווח ארוך, גם מבחינת נקיון שיהיה אופציה לכבס על הבד
שתהיה קלה לקיפול ולסחיבה
ויפה 😁* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בייבי בוס שלנו
קובי סופר12/10/2023שלום עדי,
תמיד אמליץ על עגלות הבייבי בוס שלנו בראש ובראשונה.
תמיד אציין, יתכן ואני משוחד כי זה מוצר שלי. לכן תמיד ממליץ לעשות את הבדיקות שלכם לבד כדי להחליט אם המוצר נכון לכם. בהמשך ארשום כיצד בודקים.
מדוע אני ממליץ:
יש 5 שנים אחריות מלאה אז לטווח הארוך אפשר להיות רגועים.
כל הבדים יורדים 100% לכביסה, במרבית העגלות רק חלק מהבדים יורד לכביסה.
הן מהקלות בעולם. בדרך כלל אני תמיד רושם, קל = היצרן קיצץ בהמון דברים כדי לקזז משקל. אצלנו לא כך הדבר, מקבלים אמבטיה ארוכה ודי מרווחת, כמעט הכי מרווחת לסגמנט, מושב טיולון מרחבים ביותר שיש וגם מהארוכים ביותר שיש, גלגלי גומי מלא, קפיצים לכל גלגל, מושב יצוק מפלסטיק ולא מרשת ועוד.
ועדיין העגלות שלנו שוקלות פחות מ-9 ק"ג. רוב העגלות בשוק שוקלות באזורים של 10 עד 14 ק"ג.
הקיפול קל שבקלים.
לגבי יופי זה עניין של טעם, הפלוס אצלנו שניתן לבחור צבעים רבים לגגונים וגם לרכוש ערכות בדים בהמשך, להחליף. לדוגמא לרכוש עגלה בורוד לבת, בהמשך אם יש בן רוכשים רק ערכת בדים במחיר סביר ולא את כל הבדים.
המלצות נוספות, אם אין שיקול של עלות אז בוגבו בי 6.
גם עונה היטב לדרישות.
בכל מקרה, לאחר שתיסגרו על דגם או שניים רלוונטיים, אני תמיד ממליץ להזיז את אנשי המכירות הצידה מכם.
לשים משקל של 12 ק"ג בכל דגם רלוונטי, לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, אם יש ידית מתארכת אז לפתוח אותה עד הסוף לפני שעולים/יורדים מדרגה.
לאחר מכן לקפל את העגלות עם מושב הטיולון, פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה, כמובן גם לפתוח.
לאחר שקיפלתם להרים את העגלה עם המושב במצב מקופל, ככה תרגישו את המשקל האמיתי של העגלה, אם אפשר אז גם לבדוק ברכב.
ככה תראו איך זה באמת להתנהל עם המוצר ביומיום, לפי זה תוכלו להחליט אם המוצר עונה לכם היטב לדרישות או לא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון אינפנטי מון- אשמח תלשובה מהירהפ11/10/2023
קניתי טיולון אינפנטי מון
ראיתי שרשום עליו שניתן להרכיב ילד רק עד 15 קילו
יש לי עדיין אפשרות להחזיר אותו
ראיתי בחנות אחרת את טיולון ההמילטון סירקל שנראה זהה בדיוק לאינפנטי (כנראה מאותה חברה) ועליו רשום עד 22 קילו
מסובך לי להגיע שוב לחנות שמוכרת את ההמילטון.
האם הם חזקים באותה מידה? מה היית ממליץ אם אני רוצה להישאר עם הדגם הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה גם
פ11/10/2023מוסיפה
שהמוכר בחנות אמר שהטיולון אינפנטי מון שמכר לנו הוא סחורה ממש חדשה
ולא קיים עגלת אינפנטי מון של עד 22 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקן השתנה
קובי סופר12/10/2023שלום,
התקן השתנה לפני כשנה או יותר (לא זוכר כלכך).
כל העגלות והטיולונים בתקינה הישנה נבדקו עד 15 ק"ג. גם אם באירופה לדוגמא נמכרו עד 22 ק"ג, בארץ נמכרו עד 15 ק"ג כי זה מה שנבדק במכון התקנים.
לפני כשנה + עברו לתקינה החדשה עד 22 ק"ג.
לכן כל העגלות והטיולנים בשוק הם עד 22 ק"ג.
אני לא יודע אם יש מון בתקינה החדשה, לדעתי הגיוני שיהיה כי זהו אחד הטיולונים הכי נמכרים בארץ. ייתכן אבל גם שיש ליבואן כמות עצומה של טיולונים במלאי ולכן אין להם טיולונים עד 22 ק"ג.
בכל טיולון או עגלה זה שונה, כפי שציינתי, היו בשוק המון דגמים שאושרו באירופה עד 22 ק"ג ובארץ נמכרו עד 15.
מצד שני, היו כאלו שהיו חייבים לעבור שינוי ולהאריך את גב המושב כדי שבאמת יתאימו לתקינה החדשה, במון אני לא יודע לומר.
בקיצור, הייתי פונה ליבואן במבינו קינג ומנסה לברר מולם אם הטיולון שלהם עומד בתקינה החדשה של עד 22 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה
פ12/10/2023תודה רבה רבה על התשובה המפורטת ועל התשובה המהירה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסקו סנרה מגיל לידההדר10/10/2023
היי קובי,
מקווה ששלומך טוב ואתה בטוח.
להורים שלי יש כסא בטיחות קוסקו סנרה. האם הוא מתאים מגיל לידה?
תודה ושנדע רק בשורות טובת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא מתאים
קובי סופר11/10/2023שלום הדר,
הסנרה מתאים מגיל לידה. יש לקחת בחשבון שהוא מאוד בסיסי, לא הכי מרופד ואין תומכים או מקטינים. ההמלצה שלי להוסיף מקטין פנימי של בנבת, לדעתי הכי מוצלח שיש בשוק. להתקין בזווית הכי שוכבת שאפשר אך לא יותר מידי.
בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרן למיטת תינוקנוי06/10/2023
היי,
קניתי למיטת תינוק מזרן של עמינח בייבי ארט Air
ופתאום נכנס בי איזה לחץ שהוא לא מספיק טוב ובטיחותי
האופציות להחלפה זה עמינח אייספיס ( גלילאו)
או עמינח בייבי visco
כמובן שיש גם את האימגן פלוס שקצת יקר לנו
ואני מאוד מתלבטת ,אז מזרון הכי נחשב מבחינת בטיחות ?
אם אין באפשרותי לקחת את האימגן פלוס .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
נוי14/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סליחה עניתי ומשום מה זה לא נקלט
קובי סופר15/10/2023שלום נוי,
סליחה, עניתי ומשום מה זה לא נקלט.
לגבי המזרנים, כל סוגי המזרנים הדו או תלת צדדיים די זהים מבחינה בטיחותית. יש צד קשיח עד גיל שנה, בחלק יש צד קשיח עם מעברי אוויר, מגיל שנה יש צד רך ספוגי, ויסקו, לטקס וכו' בשורה התחתונה, היעילות של כולם זהה והם לא לא מזרנים נושמים. למרות כל הAIR שמשמם משתמע שהם כך. הם לא, חלק מהם כן אבל באופן חלקי.
מזרן נושם הוא מזרן ללא ליבת ספוג! זה מזרן שאם נשפוך מים מהחלק העליון, הם יצאו בחלקו התחתון.
האימג'ן הוא מזרן נושם. אם הוא יקר, יש את בייבי טק מולטיפלואו שגם הוא מזרן נושם, די דומה לאימג'ן וזול ממנו.
כמוכן, יש גם את נומו שגם הוא מזרן נושם אבל שונה מהאימג'ן או המולטיפלואו במבנה, הוא כולו רשת שמעבר האוויר בו יותר יעיל אבל, מצד שני הוא הרבה יותר קשיח מהם, אני אישית חושב שהוא קשיח מדי אבל אפשר לרכוש שכבת נוחות שעושה אותו מעט רך יותר.
בכל אופן, אלו ה-3 שאני ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נונה טריב נקסט או אינגלזינה אלקטהאופיר06/10/2023
היי קובי, אשמח לחוות דעתך בנושא הבא -
אנחנו מתלבטים מאוד בין הנונה טריב נקסט לבין האינגלזינה אלקטה. מי מהן לוקחת לדעתך מבחינת היציבות, קלות הקיפול (ניסינו את שתיהן הרגיש בערך דומה) ואיכות החומרים מהם מיוצרת העגלה.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הנונה הרבה יותר נוחה לניוד
קובי סופר06/10/2023שלום אופיר,
לדעתי הנונה הרבה יותר נוחה לניוד. הבעיה שבבדיקה בחנות הכל מרגיש אותו דבר.
לכן אני ממליץ לעשות מבחן אמיתי ולא לנייד עגלה ריקה. לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. כך תראו מי יותר נוחה לניוד באמת, ביומיום.
לנונה יש גלגלים יותר איכותיים, ידית מתארכת והשילוב של השניים יוצר יכולת ניוד עדיפה. כמוכן, את הנונה ניתן לקפל עם המושב לשני הכיוונים ולכן לדעתי היא עדיפה.
האינגלזינה מציעה אמבטיה יותר טובה, יותר מרווחת וגם הטיולון, לדתעי מספק תמיכה יותר טובה לתינוק כי הגב יצוק מפלסטיק, בנונה הגב מרשת שאני פחות מחבב.
עדיין, לדעתי יכולת הניוד, הידית, הקיפול מטים את הכף לנונה לפחות לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אופיר06/10/2023תודה רבה לך על התגובה המהירה, לגמרי סייעת לי. שבת שלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - נונה
אופיר06/10/2023האמת עניין הגב בנונה פתיר? אפשר להוסיף משהו כדי לייצב את זה? האם היית ממליץ על עגלה אחרת בסגנון שלה שאין את הרשת בגב? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין פתרון
קובי סופר08/10/2023שלום אופיר,
אין פתרון, זה הגב. המטרה של היצרנים בייצור מושב כזה היא חיסכון במשקל. זה לא שזה חיסרון ענק. עם זאת, אני חושב שגב קשיח מספק תמיכה יותר טובה, יותר עמיד, אמין ומגן. כמוכן, בד/רשת צובר אבק/קרדית האבק וזה לא משהו שאפשר לשלוף לכביסה.
יש את עגלות בייבי בוס שלנו, טייגר או צ'יטה. מאוד דומות לנונה ברעיון, מגיעות עם גב יצוק. הקיפול לדעתי יותר נוח וגם הגגונים יותר גדולים. הפלוס הגדול שהן עולות פחות, כל הבדים 100% נשלפים לכביסה, יש 5 שנות אחריות מלאה.
החיסרון הגדול שהן לא זמינות בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אבדוק לגביהן. מה לגבי בי 6? מי עדיפה מבין השלוש?
אופיר11/10/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני אישית הכי מחבב את הבי
קובי סופר12/10/2023שלום אופיר,
אני אישית הכי מחבב את הבי מה-3.
אני חושב שמה-3 יש לה את האמבטיה הכי גרועה בפער, גם צרה מאוד, גם מבד לא הכי יציבן וגם גגון יחסית קטן.
עם זאת, אני תמיד מזכיר, האמבטיה משרתת בגג עד גיל חצי שנה, לאחר מכן עוברים לטיולון עד גיל שנה + ובתכלס, אפשר למשוך עד גיל 3+ מבלי לרכוש עוד טיולון, בישראל אבל הרוב רוכשים טיולון נוסף, זה בעיקר שיקול שלכם.
בכל מקרה, הטיולון של הבי לדעתי המוצלח בפער מבין ה-3 ולכן אם משכללים את כל הנתונים, החלק שצריך לשמש יותר זמן בבי יותר מוצלח.
גם השלדה ויכולת הניוד עדיפים על אינגלזינה.
הנונה קצת תהיה עדיפה בניוד בדרך משובשת כי הגלגלים יותר טובים וגדולים.
עוד דבר לגבי הבי. היא נמכרת משנת 2007, כמובן שעברה מאות שינויים לאורך השנים עד שהגיעו ל- 6.
בכל מקרה אני יכול לרשום שהיא סוס עבודה לא מהעולם הזה, יכול השרידות שלה ביחס לעגלות אחרות היא יוצאת דופן, זה חריג כי עגלות קטנות יותר עדינות וזה לא כך בבי.
גם הנונה וגם האינגלזינה עוד חדשות מכדי לדעת. באינגלזינה לפחות מדגמי העבר, היו דגמים עם שרידות יוצאת דופן אבל גם היו דגמים פחות מוצלחים, לכן זה אינדיבידואלי לגבי כל דגם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצה עגלת אחיםנונה06/10/2023
ניו בורן ובת שנתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נושא מאוד מסובך
קובי סופר06/10/2023שלום נונה,
זה נושא מאוד מסובך. אין בשוק עגלות ייעודיות לאחים.
אלו או עגלות תאומים, או עגלות יחיד עם הלבשות למינהם.
יש עגלות טנדר שהן מאוד פשוטות ולדעתי לא מתאימות לניו בורן.
בכל מקרה, בכל אחת מהבחירות יש המון פשרות.
לדעתי עגלות תאומים הן הפתרון הכי טוב, הדגמים המובילים כיום אלו עגלות צרות כמעט ברוחב עגלת יחיד, כך הניוד יחסית נוח וגם בקיפול, הן לא תופסות הרבה מקום.
הדגמים המוצלחים לדעתי וגם במחיר סביר הם:
בייבי מונסטר איזי טווין 3 או ניאו תאומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגליזינה אלקטהגל04/10/2023
התלהבנו ממש מהאינגליזינה אלקטה ומישהי זרקה לי שהפסיקו את הייצור של העגלה באיטליה.
זה נכון? לא הצלחתי למצוא מידע על זה בשום מקום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממש לא נכון
קובי סופר05/10/2023שלום גל,
ממש לא נכון. אני מניח שמי שזרקה זו מוכרנית בחנות שאינה שילב. מזכיר, לאנשי מכירות יש אינטרס למכור לכם מה שיש להם בחנות ולא מה שיש למתחרים.
האלקטה הוא דגם חדש שהושק רק לפני כשנה כך שאין שום סיבה שירד מפס הייצור.
בייחוד שהוא נמכר בקצב מעולה באיטליה (ארץ המקור).
בכל אופן, אני ממליץ לא להתלהב מהדגם. יש לו המון חסרונות.
הוא לא נוח לניוד, קשה מאוד יהיה לעלות מדרגה גבוהה איתו.
ממליץ תמיד, לשים משקל של 12 ק"ג בעגלה, לנייד אותה בחנות ובחוץ (אם מתאפשר). לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כך תראו אם היא נוחה לכם לניוד או לא. לדעתי לא אבל זה אינדיבידואלי.
החיסרון הגדול ביותר לדעתי הוא הידית הקבועה שלא מתארכת, אם ההורים גבוהים זה חיסרון ענק. גם אם לא, עדיין יש חיסרון משמעותי, בשלב הטיולון כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה ומשכיבים את המושב, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה, זה אומר שמושב הטיולון מגיע כמעט לאזור הברכיים של ההורה הדוחף. זה גם לא הכי נוח להתנייד כך, כמובן שגם כאן, ממליץ לנסות בחנות, לראות ולהבין, אולי לכם זה יהיה אחרת.
בנוסף, זה לא מאפשר לתלות כלום על ידית האחיזה, בייחוד לא תיק שיהיה ממש באזור ראש התינוק.
בהמשך, אם נרצה לחבר טרמפיסט, זה אומר שהבורד של הטרמפיסיט יצטרך להיות מאחורי קו ידית האחיזה, דבר שירחיק מאוד את ההורה מידית האחיזה, הניוד בכלל לא יהיה נוח.
חיסרון נוסף ש-2 שאלות מתחת הסב את תשומת ליבי, לא ניתן לקפל את האלקטה עם המושב שהוא פונה לכיוונכם, רק לכיוון הנסיעה. היות ומומלץ להיות עד גיל שנה ואפילו שנה + עם המושב שהוא פונה לכיוונכם, לדעתי מדובר בחיסרון גדול. הפירוק וההרכבה של המושב יחסית מסורבלים ולרוב זה יהיה מתסכל. גם כאן, תתנסו לבד, בסוף הכל אינדיבידואלי, יש כאלו שיחוו תסכול רב ויש כאלו שזה בשבילם קלי קלות ולא קריטי.
בכל מקרה, המלצה שלי, לא להסתמך על אנשי המכירות בחנויות! יש להם אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב לכם באמת. בשילב אינגלזינה זה מותג הבית, יש להם אינטרס למכור אותו מכיוון שאין תחרות.
בחנויות האחרות, אין אינגלזינה אז האינטרס שלהם יהיה ללכלך על מה שאין ולהלל את מה שטוב להם.
בסיכומו של דבר, הכי נכון זה לבקש הדרכה מאנשי המכירות איך לקפל, לתפעל וכו'. לומר להם תודה ואז לעשות לבד הכל, לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה כפי שהסברתי, לנסות לקפל לבד עם מושב הטיולון, פעם שהוא פונה אליכם (באם יש צורך אז לפרק ואז לקפל, לאחר מכן לפתוח ואז להרכיב את המושב כי כך יראה היומיום שלכם), פעם שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן, להרים את העגלה במצב מקופל. לסיום אם מתאפשר אז לבדוק ברכב שנכנס, איך נכנס ואז לקבל החלטה אם העגלה נכונה לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה גם בנושא העגלה הזו
נוי06/10/2023מלבד החסרון הזה של השכיבה ושאין יכולת לא לשים תיק , למה היא בעצם לא טובה לנסיעה ?
עשיתי בה שימוש בחנות עם בובה דמו שמאוד כבר ממש משוקלת והיה אחלה לנייד איתה ממש .
אני ממש רוצה אותה ומנסה להבין למה החסרון הזה עולה על היתרונות
אין לה שום יתרונות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בחנות כל העגלות נוסעות אותו הדבר
קובי סופר08/10/2023שלום נוי,
בחנות כל העגלות נוסעות אותו הדבר. גם עם בובת דמה. זה לא כמו לנייד עם תינוק ועם תיק ודברים בסל ועל מדרכה מקרטעת. לכן אני רושם תמיד, לשים 12 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה, עוד לפני שדיברנו על התיק ומה שבסל).
לאחר מכן, אם מתאפשר לעשות את הניוד מחוץ לחנות, על מדרכה, חצץ, דשא וכו', לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לעשות את אותו הדבר עם עגלה אחרת, לצורך העניין אם עושים זאת בשילב עם בוגבו בי 6 או דרגון פליי.
אז תוכלו להרגיש לבד את ההבדלים!
לי לצורך העניין האינגליזנה הרגישה לא נוחה לניוד עוד לפני ששמתי משקל בתוכה. עם זאת, זה התחום שלי, אני יכול להבין אם מוצר נוח יותר או פחות גם מבלי לשים משקל.
החסרונות כפי שציינתי הם: יכולת ניוד פחות טובה ממתחרות רבות, המושב חוצה את קו הידית לדעתי חיסרון ענק, לא מבינים עד כמה כאשר זה תינוק ראשון. אי היכולת לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם, חיסרון ענק, כמו שציינתי, נשאלה כאן שאלה של INBAR כמה שאלות מטה שמחפשת טיולון מחליף לאינגלזינה. גם כאן, לא מבינים עד כמה זה חיסרון גדול עד שלא משתמשים.
ההמלצה שלי, לגשת לחנות, לשים את הטיולון שהוא פונה אליכם, לפרק אותו, לקפל. להרכיב שוב, לפרק ולקפל כדי לקבל אומדן.
אין ידית מתארכת, מעבר לחיסרון שהמושב חוצה את קו ידית האחיזה, מעבר לחיסרון שיהיה קשה לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, זה חיסרון אם יש הורה גבוה, זה חיסרון אם רוצים לחבר טרמפיסט בעתיד, אז התינוק יעמוד מאחורי קו ידית האחיזה, להזכיר שאם נרצה להשכיב את המושב, הטרמפיסט יצטרך להיות עוד יותר רחוק, אז ההורה יצטרך ללכת רחוק מאוד מהידית, הורה נמוך, בקושי יצליח להגיע לידית.
היתרון המרכזי לדעתי זו האמבטיה, ענקית, מפנקת, מתכווננת שזה די ייחודי.
הטיולון סופר רחב, לדעתי זה יתרון אבל גם חיסרון, אין קירות תומכים בצדדים, עם התינוק נרדם/נוטה בזמן ישיבה, אין מה שיתמוך בו.
לסיכום: אני תמיד רושם, תעשו בדיקות, תתנסו, תקפלו, תתפעלו וכו'. אם להרגשתך המוצר טוב ועונה לצרכים שלכם, אז אפשר ללכת עליו בלב שלם.
אני כאן רק לציין יתרונות/חסרונות ולא מעבר! אני משתדל תמיד שלא להמליץ על כלום, רק לכוון ובסוף מדגיש, תעשו את הבדיקות כמו שצריך! עם משקל נכון ולנייד בחנות ומחוצה, לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם ולכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב וכו'. ככה תקבלו החלטה אם המוצר נכון לכם או לא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלות וכיסא בטיחות לרכבאוהד04/10/2023
שלום
תינוקת ראשונה ואבודים בבחירת עגלה וכיסא בטיחות עם כל המבחר העצום שיש, כל אחד ממליץ על מה שיש לו…
לגבי עגלה, בין בוגבו בי6, דרגונפלי או נונה..
לגבי כיסא בטיחות, בין בריטקס one4life, boulevard ו צ׳יקו נקסטפיט..
אנחנו גרים בתל אביב בדירה עם חנייה ומעלית, אשמח לדעתך מה הכי מומלץ לקנות מהדגמים או שבכלל יש דגמים וחברות ושאתה יותר ממליץ עליהם.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בי 6
קובי סופר04/10/2023שלום אוהד,
מהדגמים שרשמת לדעתי הבי 6 היא המוצלחת ביותר.
ראשית, היא הכי ותיקה בפער. לאורך השנים סך המשתשמים המרוצים גבוה ביותר כך שלדעתי זה ללכת על בטוח.
שנית, יש לה את מושב הטיולון הטוב מה-3.
לדעתי יש לה את האמבטיה הגרועה מה-3 עם זאת, טווח השימוש באמבטיה הוא גג חצי שנה.
טווח השימוש בטיולון הוא בין שנה לשנתיים וחצי או יותר. כאן זה תלוי בכם, אם רוכשים טיולון בהמשך וכו'.
אז אם משווים טווחי שימוש בין אמבטיה לטיולון, אין ספק מה משרת הרבה יותר זמן, לכן אני נוטה לבי כי המושב שלה המוצלח מה-3.
ראשית, הוא רחב מהדרגון פליי אני מערך בכמעט 25-30%. לדעתי מרווח פנימי זה יתרון גדול, יותר נוח לתינוקות, בימי חורף עם לבוש עבה זה על אחת כמה.
שנית, הוא יצוק מפלסטיק, בנונה המושב עשוי מרשת, לדעתי מושב יצוק נותן תמיכה יותר טובה, מאוזנת תמיד בלי שקיעות וכו'. כמוכן, בחורף לא נכנס אוויר קר לגב.
בנוסף, רשת עלולה להיקרע וזה חלק שאינו מכוסה באחריות.
לכן מה-3 לדעתי הבי עדיפה.
אני תמיד ממליץ לבדוק את העגלות שלנו: בייבי בוס טייגר או צ'יטה לדוגמא. מציעה אמבטיה יותר מוצלחת מהבי, מושב יצוק מפלסטיק כמו בבי ועם עוד יותר מרווח פנים, גגונים יותר גדולים, בעיקר בטיולון, יכולת ניוד עדיפה גם כי הגלגלים שלנו יותר גדולים, גם מגומי מלא (כמו בנונה) אבל, העגלות שלנו גם שוקלות פחות כך שהשילוב של הכל יוצר יכולת ניוד מושלמת גם בדרכים סופר קשות לניוד.
היתרון בטייגר שהגלגלים יותר גדולים ולכן יכולת הניוד עדיפה בדרך קשה. מצד שני, הצ'יטה יותר צרה ברוחב הגלגלים, לדעתי יתרון עצום לחיים בת"א או ערים צפופות. גם הקיפול יותר קטן וגם המשקל יותר קל.
לגבי מושבים, ההמלצה שלי תמיד להתמקד במושב בהתאם לגיל ולא לקחת אחד שמכסה את כל טווח הגילאים.
וואן פור לייף אמור להתאים מגיל לידה עד גיל 12 שנים. לדעתי אין מושב שיכול להיות מושלם ולכסות את כל הטווח.
לא בבטיחות ולא בנוחות התינוק או הילד.
לכן בולווארד וצ'יקו נקסטפיט עדיפים לדעתי. שניהם קיבלו דירוגי בטיחות מגבוהים ביותר שיש. לדעתי לצ'יקו יש יתרון בחצי שנה הראשונה, זווית השכיבה שלו יותר דומה לסלקל ולכן לדעתי הוא יותר נוח. לגבי ברייטקס, יש לו יתרון בהתקנה יותר נוחה ומהירה בזכות פטנט הקליקטייט שלהם.
אפשר ללכת עליו ולהסויף ספוג מגביה, עדיין לדעתי לצ'יקו תהיה עדיפות קלה בנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוג מתאמים לעגלת שכיבה ספורט ליין xlיקיר03/10/2023
זוג מתאמים לעגת ספורט ליין xl מאיפה אפשר לקנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לפנות ליבואן ולברר
קובי סופר04/10/2023שלום יקיר,
צריך לפנות ליבואן ולברר.
הם נקראים EGST
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס יגואר לא מתקפלת ונשארה פתוחהרותם חדד03/10/2023
שלום,
עגלת בייבי בוס יגואר נרכשה לפני פחות משנה
שימוש עדין בעגלה, ללא משקלים כבדים, ללא העמסה על העגלה
היום לא התקפלה לרכב ונשארה פתוחה.
אני קוראת בפורופ קצת ומבינה שזו בעיה שלא רק אני מתקלתי בה
האם ניתן לטפל בבויה זו?
כמובן שאפנה לחנות שנקנתה העגלה ואבדוק אפשרויות חילוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש אחריות
קובי סופר04/10/2023שלום רותם,
יש למוצר 5 שנות אחריות.
כדי להפעיל את האחריות יש:
או לפנות לחנות ממנה נרכשה העגלה
או דרך צור קשר במגוון דרכים מולנו, דרך הפורום אין לי יכולת לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על חידוש סלסהשלומית03/10/2023
אשמח לדעת אם יש מקומות בארץ המחדשים עגלת סלסה (קפיצים, ניקוי..) והאם ניתן לקנות ריפוד לטיולון או טיולון בנפרד.
הטיולון בצבע אפור ועמד בשמש ולכן קיבל 2 גוונים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מחדש עגלות
קובי סופר04/10/2023שלום שלומית,
יש מחדש עגלת. הוא נקרא חברת הגלגל תיקון וחידוש עגלות. יש להם דף בפייסבוק.
אפשר ליצור קשר מולם, הם מנקים את כל חלקי העגלה חיצוניים ופנימיים, קפיצים וכו'.
לגבי בדים, אין לנו בדים בנמצא. אפשר לרכוש אמבטיה ומושב חדשים, יש רק בצבע שחור. העגלות של שניהם היא 1200 ש"ח. בתכלס, אם הייתה אפשרות לרכוש רק בדים, זה פחות או יותר היה המחיר לבדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווני שמתקפל לשני הכיווניםInbar se03/10/2023
היי קובי היקר!
בתי בת שבעה חודשים מאוד מתקשה להרפות ולהירדם בעגלות
מאז שעברנו לטיולון כמובן שמקפידים על הפנים כלפיינו אבל לצערנו רכשנו את האינגלזינה אלקטה דלא מתקפלת לדני הצדדים בהעמסה לבאגז וזה מטריף אותנו .
גם לפעמים נתקעת בפתיחה והסגירה.
מתלבטים מעט לגבי הסייבקס איזי טוויסט פלוס שתיים עם הגלגלים המחודשים .
האם יש לך התרשמות מהטיולון הזה?
מתלבטת מבחינת הנוחות וטיפה שהיא צרה כמה זמן זה יוכל להמשיך לשרת אותי
אבל עניין הסיבוב והקיפול ממש קורץ לנו
האלטרנטיבה להישאר ים האינגלזינה ולסבול מעט עם הסירבול של בקיפול
ובהמשך לעבור לאימון פשוט כשהיא תגדל
ו/או לרכוש את הסייבקס וככה לחסוך קניית עגלה חדשה בילד הבא ..
ממש אודה לך אם תוכל לענות 💜* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושב שעדיף לסחוב עם האינגלזינה
קובי סופר04/10/2023שלום ענבר,
אני חושב שעדיף לסחוב עם האינגלזינה.
אין אפשרויות של טיולון דו כיווני בשוק.
למעט הסייבקס שציינת שגם היא, די מאתגרת בקיפול. בנוסף היא יחסית צרה ובתור טיולון, המשקל יחסית כבד. הפלוס הענק זה כמובן הדו כיווניות.
לדעתי כל טיולון מהדגמים המובילים שתרכשו בהמשך יהיה הרבה יותר מוצלח מהאיזי טוויסט.
לכן אני חושב שבשביל 5 חודשים עדיף להתמודד עם החיסרון של האינגלזינה ואחר כך לרכוש משהו שנכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי אין עלייך בעולם
ענבר04/10/2023תודה קובי אין עלייך בעולם 💕
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)