מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה למוניטור נשימתייובל ארביב15/09/2023
היי קובי, מה שלומך?
אני מחפשת מוניטור נשימתי טוב- מעדיפה שיהיו אזעקות שווא מאשר שהוא לא יתריע בזמן אמת.
ראיתי שיש את הדגם של הייסנס- בייביסנס 7 אבל הבנתי שאם אני מניחה אותו במטחברת מבד הוא עלול לקלוט גם אותי כקלט ולא לדווח בזמן אמת.
כרגע אני משווה אותו לשני הדגמים של SNUZA- שהם HERO ו-PICO2. מצד שני, בדגמים אלה אני חוששת מאוד מעניין הקרינה.
האם יש מוניטור נשימתי טוב ואמין ללא קרינה כלל? או מהי ההמלצה למוניטור כזה עם כמות קרינה נמוכה ככל האפשר?
תודה,
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי במוניטור נשמתי יש פחות קרינה אם בכלל
קובי סופר18/09/2023שלום יובל,
לדעתי במוניטור נשמתי יש פחות קרינה אם בכלל. אני זוכר שבדגמי העבר של בייבי סנס כלל לא הייתה או שהייתה בכמות ממש זניחה.
הקרינה יותר באינטרקומים/מצלמות, בטח שכאלו עם חיבור WIFI. עם זאת, גם שם התקנים בודקים והיצרנים צריכים להיות בגבול מסוים שכמובן לא מסכן. לכן ממליץ לא לרכוש מוצרים מסוג זה באתרים מחו"ל כדוגמא עליאקספרס.
לגבי מוניטור נשימה. אני עדיין בעד הבייבי סנס הותיק והטוב. כן, יש אזעקות שווא אבל, זה לא בתדירות גבוהה עם בכלל. לגבי הנצמדת, זה תחום חדש, עדיין לא מכיר בעיות. כן בעייתי אבל עריסות בד, המזרנים בהם לא קשיחים או שאין משטח קשיח מתחתיהם. לכן בהחלט זה יכול לגרום לאזעקות שווא. גם כאן, בייבי סנס צמצמו אותן משמעותית בדורות האחרונים.
אגב, יש מקרים של אזעקת שווא שהיא לא כזו, פשוט יש הפסקת נשימה ארוכה ואז הצפצוף מעיר את התינוק והוא חוזר לנשום ולנו נראה שהייתה אזעקת שווא.
כמוכן, כל מוניטירי הנשימה אינם שווים דבר אם אין ידע במתן עזרה ראשונה לתינוקות!
לגבי הדגמים של סנוזה, אני פחות מכיר. הם יחסית חדשים בשוק וגם לא נמכרים בקצב המכירות של בייבי סנס. הם לדעתי כן יהיו יותר יעילים בשלב העריסה. עם זאת, זה בא במגע ישיר עם התינוק ומתחבר לאפליקציה. לכן, לדעתי הפשוט והטוב של הבייבי סנס עדיין עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנת כסא בטיחות ברכבדרור15/09/2023
האם אפשר לחבר לאטצים שונים לאותה נקודת עיגון ברכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא
קובי סופר18/09/2023שלום דרור,
לא. כל כיסא ללאטצים שלו. אם אין לאטצ במרכז המושב אז לחגור עם חגורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לכיסא בטיחות ללא בעית תקציב
נוי אלבז25/09/2023היי, איזה דגם של כסא בטיחות הכי מומלץ מגיל 0?
השיקול הכלכלי אינו פרמטר כל עוד מדובר במוצר טוב ובטיחותי.
אשמח גם לאפשרות לדגם של כסא מסתובב.
והאם יש צורך לבדוק האם הדגם מתאים להמלצה שרשומה ברכב?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל סוגי המושבים מתאימים לכל הרכבים
קובי סופר26/09/2023שלום נוי,
כל סוגי המושבים מתאימים לכל הרכבים. אין צורך לבדוק אם מתאים. הסיבה היחידה לבדיקה היא במידה ויש כבר 2 מושבים וצריך להתקין את השלישי. אז צריך לבדוק שהכל נכנס.
כשמדובר בכיסא אחד אין צורך כזה כי זה יתאים בוודאות לכל הרכבים.
לגבי הדגמים המומלצים:
לדעתי המומלץ ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ.
ראשית, הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים נכון להיום.
שנית, יש לו את זווית השכיבה הכי טובה שיש, כמעט כמו סלקל ולכן לדעתי בחצי שנה הראשונה, מדובר בכיסא הכי נוח שיש. זה לא שלאחר מכן הוא לא נוח, פשוט אז כבר פחות יש צורך בזווית השכיבה שלו והשאר הדגמים כבר זהים לו מבחינת הנוחות.
מלבד הצ'יקו דגמי ברייטקס מרתון ובולווארד קליקטייט מומלצים גם הם. הם מקבלים דירוג בטיחותי כמעט זהה לצ'יקו. לדעתי הם יותר נוחים להתקנה כך שיש להם יתרון, בייחוד למי שמנייד מרכבים שונים. מצד שני, אין להם את הזווית של הצ'יקו ולכן אני נוטה יותר להמליץ על צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת טיולוןשאלה15/09/2023
היי, יש לנו ספורטליין סיילו xl. שהיא סבבה וגם הטיולון.
מחפשים טיולון יחסית זול, ליום יום שלא אכפת אם יתלכלך. שיהיה אפשר כמעט שכיבה מלאה. נוח לתינוק גבוה (לא קצרה).יציבה בעיר מדרכות. יתרון עם עולה למטוס
האופציות שחשבנו: ספורטליין וייפר שזה מרגיש טוב (מרגיש קצת מפגר לקנות כי כבר יש לנו את הטיולון של סיילו xl). חסכרון שלא עולה למטוס. יתרון הגגון כיסוי מהשמש הכי טוב
או המילטון circle . נראה שכן עולה למטוס, העגלה עצמה נראת טוב רק קצת נמוכה ונראה שהסל למטה מגיע לרצפה. ועגלגלים קטנים. לא בטוחה אם יציבה בעיר ומדרכות.
תקציב עד 1000 (כמובן עדיף פחות)
אשמח לדעתך ואם יש עוד אופציות😊* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר בין הטיולון של הXL לוייפר
קובי סופר15/09/2023שלום,
אין קשר בין הטיולון של הXL לוייפר. זה לא מפגר לרכוש אותו. הוא יותר קל משמעותית, מתקפל יותר קטן ולכן זה טיולון.
לדעתי הסירקל עדיף רק בנושא הקיפול, גם בנוחות וגם בגודל הקיפול. בכל השאר הוייפר עדיף. לדעתי יותר נוח בניוד, גגון יותר טוב, סל יותר טוב וכו'. ככה שזה שיקול שלכם איזה יתרונות יותר חשובים.
אפשר לבדוק את סילבר קרוס ווניג שנמכר סביב ה-1000. הוא טיפה יותר קל משניהם. יש לו גגון מעולה, קיפול קטן ומאושר לעליה לטיסה ברוב החברות.
החיסרון שלו זה שינוי המצבים שהוא עם שרוך ולא לחצן. זה מנגנון פחות נוח לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורקינט סקוטר עם מושב לפעוטותהילה13/09/2023
קובי שלום,
רציתי להתייעץ לגבי קורקינט סקוטר עם מושב לפעוטות בגיל שנה וחצי. איזה יותר מומלץ של חברת סמארטרייק t1 או של חברת Scoot and Ride Highwaykick מה ההבדלים בינהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי זה טיפה מוקדם
קובי סופר14/09/2023שלום הילה,
לדעתי זה טיפה מוקדם. צריך לקחת בחשבון שהקורקינטים הם לא בימבה והנסיעה שלהם היא רק בקו ישר.
שנית, אין מוט דחיפה להורה שיכול טיפה לעזור לילדים.
לדעתי בימבה תהיה יותר יעילה לגיל הזה ובהמשך לרכוש קורקינט.
בדיוק עכשיו חזרנו מתערוכה בגרמניה שם הציגו כבר שדרוג רציני לקורקינטים האלו. בעיקר סמארטרייק שזכו גם במוצר השנה. כמוכן גם גלובר אבל לצערנו אלו דברים עתידיים ויקח זמן עד שיגיעו למדפי המכירות.
השיפורים הם במבנה, במושב, מוט דחיפה להורה וגם בגלובר לפחות, אפשר לסובב את הקורקינט כמו בימבה.
אם בכל זאת, מבין השניים, היתרון של סקוט אנד רייד הוא בקלות והפרקטיות, בלחיצת כפתור הכיסא מסתובב ונפתח או מתקפל. בסמארט צריך להרכיב ולפרק את המערכת.
מצד שני כסקוטר הסקוט נשאר עם מוט בומבסטי וגדול מה שגם מכביד מעט על המוצר.
הייתי יותר ממליץ על גלובר 5 ב- 1 הוא יותר דומה לסמארטרייק אבל יש לו מוט דחיפה להורה, מניסיוני זה עוזר מאוד בשלב התרגול והלימוד של הילדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כסאות בטיחותבתיה13/09/2023
איזה כיף שיש כזה פורום שניתן להתייעץ . אשמח לעצה, אני מתלבטת בין סייפ גארד לקולוני של חברת טוייגי התקציב 500 ש"ח ומחפשת כיסא בטיחות טוב. השאלה איזה דגם עדיף או בכלל על חברה אחרת בתקציב הזה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אף אחד מהם
קובי סופר13/09/2023שלום בתיה,
לדעתי אף אחד מהם. מדובר בשני דגמים סיניים.
כיום לכיסאות מערביים מאירופה או ארה"ב יש מבחני ריסוק השוואתיים שבוחנים את הכיסאות במצבים שונים.
כיסאות סיניים אינם עוברים מבחנים כאלו ולכן רמת בטיחותם אינה ידועה. בשל הסיבה הזו איני יכול להמליץ לרכוש מוצר כזה.
עד 500 ש"ח אוונפלו טריביוט או קוסקו סנרה נקסט הם הטובים ביותר. הם מאוד בסיסיים אבל זו גם הסיבה שהדירוג שלהם גבוהה. הם יושבים יותר צמוד למושב הרכב ואין להם משקל כמעט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה בטווח מחירים זולמיקה12/09/2023
היי קובי
אני מחפשת עגלה לניובורן שכוללת אמבטיה וטיולון
טווח מחירים עד 2000
חשוב בעיקר שתתקפל בצורה נוחה לגודל יחסית קטן (האוטו לא גדול ויש עוד טיולון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ספורטליין סיילו בייסיק יכולה להתאים
קובי סופר13/09/2023שלום מיקה,
ספורטליין סיילו בייסיק יכולה להתאים. כרגע נמכרת ב-1790 ש"ח כמבצע לחגים. לאחר מכן המחיר בין 2000 ל-2200.
הפלוסים: בתקציב ואף מתחת במעט. נוחה מאוד לקיפול. יחסית קטנה לאחר הקיפול. בכל אלו עונה מעולה לדרישות לדעתי.
החסרונות: טיפה כבדה, יכולת ניוד בינונית, אין פתחי איוורור באמבטיה. כשמה כן היא, מאוד בייסיק.
אם אפשר למתוח את התקציב במעט, יש לנו מבצע על בייבי בוס בובקט בשני צבעים ב-2250 ש"ח.
הפלוסים לעומת ספורטליין: 3 ק"ג פחות במשקל! יותר צרה בגלגלים לכן יותר קטנה בקיפול, גם יותר נוחה לניוד במקומות צפופים. יש רשת איוורור ענקית באמבטיה וגם בטיולון. גגונים יותר גדולים, גלגלים יותר איכותיים ולכן יכולת הניוד הרבה יותר טובה בשילוב המשקל הקל. כל הבדים יורדים לכביסה. 5 שנים אחריות מלאה.
החסרונות: מעל לתקציב, לא זמינה בהרבה חנויות, המבצע מגביל בצבעים יש רק 2 צבעים לבחירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה חדשה, אני אבודה.גיטי12/09/2023
שלום קובי
יש לנו תינוקת בת 7 חודשים שמנה. כרגע יש לנו עגלת בוגבו קמליון 2 וטיולון של ג'ואי. היא עדיין אוהבת לשכב באמבטיה בטיולים ארוכים.
רוצה לקנות עגלה חדשה (כנראה יד 2) ומתלבטת מה לקנות.
מה שחשוב לי זה גלגלים שיתנו נסיעה נוחה; אמבטיה גדולה יחסית לתינוקות הבאים, ויש לנו תינוקות גדולים; טיולון שנשכב יותר טוב מזה של הבוגבו שנשאר ב90 מעלות גם בשכיבה; לא חייבת קיפול ביד אחד אבל מעדיפה מאד שהקיפול לא יהיה ענק ומאסיבי; יתרון לעגלה קלה יותר אבל זה לא בראש הרשימה. וגם שתהיה יפה:)
אנחנו גרים באנגליה ולרוב החברות שלי יש בוגבו אבל חושבת לשנות הפעם.
מעבר לזה גם רוצים לקנות עגלה קלילה ממש לטיסות וחשבתי על אפהבייבי מינו או ארגו. פתוחה לעוד כיוונים.
אשמח לשמוע את דעתך, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות מכיר את השוק האנגלי
קובי סופר12/09/2023שלום גיטי,
אני פחות מכיר את השוק האנגלי ובטח שלא את שוק יד 2 (אפילו בארץ אני לא מכיר את המחירים).
צריך לקחת בחשבון שאם רוצים נוחות לתינוק זה פחות נוחות להורה.
לדעתי ניתן לרכוש באנגליה עגלות ABC DESIGN ויש להם דגם סלסה. הוא סופר רחב, מאוד נוח לניוד, לדעתי גם יותר מהקמיליון. הקיפול די נוח. מצד שני הוא כבד, הקיפול טיפה גדול. רק לשים לב שרוכשים סלסה משנתון 2019 ומעלה כי אז הם שינו את המושב לשכיבה מלאה.
אם רוכשים חדש, הייתי מסתכל על ICANDY CORE. לדעתי עגלה מדהימה שיודעת להיות גם בוגבו פוקס וגם בוגבו בי באותו מוצר (מקבלים 2 סטים של גלגלים, גדולים לניוד בדרך קשה וקטנים לניוד עירוני). יקרה מאוד זה החיסרון המרכזי. עם גלגלים הגדולים די כבדה. עם הגלגלים הקטנים במשקל יחסית קל.
לגבי טיולון, שני הדגמים שציינת די טובים.
אני מאוד אוהב גם את סילבר קרוס ווינג, בנוסף יצא לסילבר קרוס דגם חדש ׁ(אולי עוד לא יצא אבל ממש בקרוב אפשר לראות באינסטגרם שלהם). דגם עם קיפול אוטופולד.
טילון מצוין, נוח לניוד, יחסית קל, הקיפול קל שבקלים. לדעתי שווה בדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כסאות במושב אחוריליטל11/09/2023
היי,
אשמח לעזרה.
יש לי 2 כסאות בכסא האחורי ברייטקס מרתון לבן 5.5 1.30 וגרקו טרושילד לבת 3.5.
כרגע בהריון וצריכים כסא נוסף לרכב.
מבדיקה פיזית שערכנו עד כה נכנס לרכב שלנו רק הבוסטר גרקו ג'וניור מקסי, שחשבנו שיכול לשמש את בן ה 5.5
לצערנו גרקו טרנזישיין ומרתון גרואו וויט חח לא נכנסים.
מה דעתך על הכסא הזה? והמעבר לרצועת הרכב?
חשבנו על עוד אפשרות שטרם בדקנו פיזית ברכב, להשאיר את הגדולים בכסאות שלהם ולקנות לניו בורן את הכסא גרקו סליים פיט.
אמה דעתך על הכסא?
ומה לדעתך עדיף לנו לעשות?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3 מושבים זה מאתגר
קובי סופר12/09/2023שלום ליטל,
3 מושבים זה מאתגר.
הגרקו ג'וניור הוא בוסטר ללא רצועות. אין בעיה לבן 5.5 לעבור עליו על פי החוק. הבעיה שבוסטר עם רצועות או הכיסא שיש לו יותר בטיחותיים.
אז זה בעיקר שיקול שלכם.
לגבי הסלים פיט, הוא טוב מאוד מבחינה בטיחותית וגם יתן מענה לבעית המרחב הפנימי ברכב. צריך לקחת בחשבון שהוא לא הכי נוח לניו בורן. אם זאת לדעתי אין אופציות אחרות.
אפשר לרכוש סלקל ללא בסיס לתינוק, אז יהיה יותר נוח אבל יותר מאתגר כל פעם להתקין ולפרק. הפלוס שבעוד כשנה אפשר יהיה לרכוש ג'וניור, אז הילד הגדול כבר יהיה בין 6.5 שזה גיל שדי בסדר לעבור לבוסטר גב ללא רצועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דונה מומלץ או לא?נעה חננאל11/09/2023
שלום, אני מתלבטת לגבי סלקל.. חשבתי על דונה פלוס.
האם אתה ממליץ?
ואם לא.. על איזה סלקל אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא
קובי סופר11/09/2023שלום נעה,
לדעתי לא.
בטיחותית יש סלקלים עם דירוגי בטיחות עדיפים. המטרה ברכישת סלקל/כיסא היא בראש ובראשונה בטיחות! היות ויש דגמים עדיפים אני פחות ממליץ. כמוכן, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות.
הסלקל הכי מומלץ לדעתי הוא צ'יקו קייפיט. הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר.
החיסרון שהוא סלקל נטו ולא מתחבר לאף עגלה.
אם רוצים לחבר לעגלות מסוימות אז ג'ואי אייג'ם 3. הוא במחיר סביר, מתחבר לרוב העגלות בשוק וברמת בטיחות גבוהה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה ילדים, שני הורים ורכב אחד 😀עדן08/09/2023
אז.. יש לנו שלושה ילדים ברוך השם- ניו בורן, שנתיים וארבעה חודשים ובת חמש.
ויש לנו שלושה כיסאות- ציקו נקסטפיט מקס (לבת שנתיים, כרגע עדיין נגד כיוון הנסיעה), ברייטקס גרו וויט יו (לבת חמש. הכיסא לא מגיל לידה) וסל קל עם עגינה של סייבקס.
ורכב טיוטה קורולה אחד...
האם כל הסיפור הזה מסתדר? לא מצליחה להכניס את שלושת הכיסאות מאחורה ושישאר מקום לעוד הורה מקדימה.
איזה כיסא להחליף ובמה להחליף כדי לפגוע כמה שפחות בבטיחות של הילדים ושכל הדבר הזה יצליח להסתדר /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לעונת
קובי סופר11/09/2023שלום עדן,
קשה לי לענות כי אני לא מכיר את הרכבים. קורולה יחסית מרווחת.
אם זאת, הצ'יקו גדול מאוד, זה שהוא נגד הכיוון זה מעולה, ככה הוא תופס פחות מקום. הברייטקס יותר צר מכיסא ממוצע אבל עדיין יחסית רחב. סלקלים גם הם מאוד רחבים..
אני חושב שכדאי לגשת לחנות עם מתקין מורשה כמו טוילנד כפר סבא, לראות אם יכולים לסדר לכם שכל השלושה יכנסו.
אם לא, אני חושב שאפשר יהיה לרכוש גרקו סלים פיט 3 לבת השנתיים +, להתקין עם הכיוון, הצ'יקו יעבור לניו בורן נגד הכיוון במרכז המושב האחורי. כך אמורים להיכנס כל ה-3 וגם המושב הקדמים יוכל להיות יותר לאחור.
אם רוצים למשוך עם המצב כפי שהוא, אז לדעתי יש אפשרות. להתקין את הסלקל מלפנים, את הצ'יקו נגד הכיוון במושב האמצעי ואחד ההורים ישב בצפיפות מאחור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם יסתדר עם הגרקו סלים... איך הוא מבחינה בטיחותית?
עדן13/09/2023אני תמיד משתדלת לקנות כיסאות שמדורגים גבוה.
והאם לא עדיף להוריד את בת ה5 לבוסטר ללא גב ולהשאיר את התינוקת החדשה בסל קל? היא שוקלת 17 קילו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא טוב מאוד
קובי סופר13/09/2023שלום עדן,
הוא טוב מאוד. מדורג מאוד גבוהה בקטגורית כיסאות משולבי בוסטר. יש מעט דגמים עם דירוג טוב יותר. שניים מהם גם של גרקו: מיילסטון וטרולוג'י שלו הדירוג הגבוהה ביותר לכיסא משולב.
הפערים קטנים בין הטרילוג'י לסלים ככה שבגלל ברירת המחדל של הגדול הסלים לדעתי פתרון מעולה.
כמוכן חשוב לציין, כיסאות משולבים נבדים ומשווים לחוד. כיסאות נטו 0-30 ק"ג נבדקים ומושווים לחוד. הלא משולבים מקבלים דירוגים יותר גבוהים.
עדיין, הסלים עם דירוג גבוהה מאוד ככה שזו רכישה מעולה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - בוסטר לבת 5ניר07/09/2023
הי קובי,
הבת שלנו בת 5, שוקלת 23 קילו וגובהה 120 סנטימטר. כבר צפוף לה בבוסטר רצועות. האם מומלץ לעבור לבוסטר עם גב ושימוש בחגורת הבטיחות או שמספיק בוסטר עם החלק התחתון בלבד?
תודה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי איזה בוסטר רצועות יש לכם
קובי סופר11/09/2023שלום ניר,
תלוי איזה בוסטר רצועות יש לכם. יש כאלו עד 30 ק"ג וגובה 130.
בכל מקרה, בגיל 5 אפשר לעבור לבוסטר גב ללא הרצועות. לא הייתי ממליץ על בוסטר ללא גב בשום שלב. יש מדינות שהבוסטר הזה הוצא שם מהחוק.
בוסטר רצועות יותר בטוח ולכן ההמלצה שלי תמיד למשוך ככל הניתן. לדעתי אזור גיל 6 כבר פחות קריטי ההבדל בין הרצועות לחגירה עם חגורת הרכב אבל, כמובן זה ככל שמושכים יותר, ככה יותר בטיחותי (כמובן בהתאם להרשאות של הדגם).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליוס 4 מול דרגונפלייטלי06/09/2023
הי,
אחרי התלבטויות רבות בין עגלות שונות, התכנסנו לבליוס 4 של סייבקס או בוגבו דרגונפליי. השיקולים המרכזיים הם קיפול והתניידות, משקל (לא חייב להיות ממש קל), ועמידות גבוהה.
האם אתה ממליץ על אחד המדגמים האלה, או שיש דגמים שיתאימו יותר לצרכים שלנו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ עליהן
קובי סופר11/09/2023שלום טלי,
אני פחות ממליץ עליהן. כמוכן, יש פער עצום במחיר בינהן!
הדרגון ממש חדשה, קשה לדעת כיצד תעבוד לאורך הזמן עד שלא נקבל מידע ממשתמשים שעובדים איתה שנה+.
אני לא ממליץ עליה מסיבה אחת פשטה, הטיולון שלה ממש צר. לדעתי ילדים ישבו בה בצפיפות, בחורף עם לבוש עבה על אחת כמה. כמובן ככל שיגדלו כך יהיה צפוף יותר.
על הבליוס אני לא ממליץ בגלל המושב. כאשר משכיבים אותו כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, גב המושב חוצה את קו ידית האחיזה ולכן לא מאפשר לתלות תיק לדוגמא על הידית כמוכן, די מגיע לאזור הברכיים של ההורה וזה מוריד מנוחות הניוד. בהמשך, אם נרצה לחבר טרמפיטסט לאח בוגר, יהיה צורך לחבר אותו ממש רחוב מידית האחיזה וההוורה יצטרך ללכת ממש רחוק מהידית ולמתוח את הידיים. לדעתי הנדסת אנוש פחות מוצלחת.
כמוכן, שתיהן די מסורבלות לקיפול ודורשות תרגול, למראות שבסרטונים זה נראה קל. ממליץ תמיד לגשת לחנות, לנסות לקפל לבד עם המושב, פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות לבד ללא איש מכירות לצידכם! ככה תראו מה נכון לכם.
אני ממליץ לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו, לדעתי עונות מעולה לדרישות. נוחות ניוד מעולה, קיפול קל שבקלים, 5 שנים אחריות. בונוס, גם במשקל הן ממש קלות.
כמו שרשמתי למעלה, להתנסות לבד ולא להסתמך עליי או על אף אחד אחר. צריך לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות מחוצה לה. לחבר טיולון, פעם לכל כיוון, להשכיב, לנסות לנייד כך בחנות כדי להבין את החיסרון בסייבקס. לקפל לבד כפי שהסברתי למעלה ואז לקבל החלטה של מה טוב יותר עבורכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! שאלת המשך
טלי שטיינברג20/09/2023ומה דעתך על הצ'יקו מיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי לא מוצלחת ביחס למחיר
קובי סופר20/09/2023שלום טלי,
לדעתי לא מוצלחת ביחס למחיר.
נוחות הניוד שלה סבירה, היא טיפה כבדה. הקיפול נוח ויחסית קטן אבל לדעתי יש את הספורטליין סיילו שעולות פחות, יותר נוחות לניוד ועם קיפול זהה.
בכל מקרה לדעתי הצ'יקו יותר טובה מהבליוס. גם הצ'יקו מאוד חדשה בשוק כך שאין מידע כיצד תתפקד, אמינות, שביעות רצון ממשתמשים. כאן היתרון של הדגמים היותר ותקים כמו הספורטליין או הבייבי בוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת בין השתייםלין05/09/2023
בוגבובי6 או ספורטליין xl?
מדובר במוצרים מאוד שונים
קובי סופר11/09/2023שלום לין,
מדובר במוצרים מאוד שונים. הבי יותר עגלה עירונית, היא יותר קלה, הרבה יותר קטנה לאחר הקיפול אבל, פחות נוחה לניוד. האמבטיה שלה ממש קטנה ומבד דק. הבי גם הרבה יותר יקרה!
הXL מציעה אמבטיה עדיפה, יכולת ניוד עדיפה אבל היא יותר כבדה וגדולה בקיפול.
לסיכום: מאוד תלוי בכם, גם בתקציב, גם בצרכים, ברכב וכו'. הבי יותר יקרה ופרקטית. הסיילו יותר נוחה בניוד בדרך משובשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על ספורטליין עגלותניר05/09/2023
שלום
מתלבט בין ספורטליין סיילו xl, סיילו בייסק וסיילו pro
מה היתרונות והחסרונות ?
איזה סל קל מומלץ אפשר לחבר אליהם?
והמלצה על עריסה במחיר סביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי עריסה אין לי המלצה
קובי סופר11/09/2023שלום ניר,
לגבי עריסה אין לי המלצה. בשונה מעגלות אין כאן עניין של הבדלים גדולים. צריך להתאים את העריסה לצרכים שלכם.
יש צרות שעוברות במפתנים ומקומות צרים. יותר רחבות אם יש מרחב בבית, ככה יש גם מרחב לתינוק. נצמדות למיטת הורה. לסיכום, אין כאן טוב יותר או פחות טוב. כן להקפיד לאחר שנסגרים על דגם, לוודא מול מכון התקנים שליצרן ולדגם יש אישור מכון התקנים. אם זו עריסה נצמדת, לוודא שהאישור שניתן הוא לעריסה נצמדת ולא עריסה קבועה.
לגבי ספורטליין:
בייסקי כשמה היא בסיסית. בXL נקבל כבר רשתות איוורור, גלגלים יותר גדולים ואיכותיים ולכן יכולת ניוד עדיפה. מצד שני עולים במשקל במעט.
הפרו מציעה גלגלים עוד יותר גדולים, בזכות זה יכולת הניוד עולה בדרכים משובשות מאוד, בדרך רגילה לא יורגש הבדל גדול בין הפרו לXL ואפילו לא מול הבייסיק. ככל שהדרך תהיה יותר משובשת כך ההבדלים יורגשו בין הדגמים. הבייסק תתפקד פחות טוב, הXL תתפקד יותר טוב והפרו יותר טוב. אבל, זה רק בדרכים ממש משובשות ולכן, צריך להתאים את הדגם לצרכים ואזורי הניוד שלכם. כמוכן, היא יותר גובהה בשל כך. מן הסתם, יותר גדולה לאחר הקיפול. יש פתח איוורור נוסף לאמבטיה. העיצוב מרשים יותר. צריך לקחת בחשבון שהיא ממש כבדה עם מושב הטיולון! לדעתי הXL הוא הדגם הכי מוצלח שלהם. הדגמים היקרים לא נותנים הרבה מעבר והם כבדים יותר, יקרים יותר ולכן לטווח הרחוק, יהיו מסורבלים ויגרמו לרוב ההורים לעבור לטיולון בשלבים מאוד מוקדמים.
לגבי סלקל, לדעתי ג'ואי אייג'ם 3 הוא המוצלח ביותר שמתחבר. הוא במחיר סביר עם דירוג בטיחותי מעולה. גם דגמי הסייבקס היקרים לא הבייסיק מעולים אבל, יקרים מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על סל קל וכסא ביטחותריא05/09/2023
היי
אפשר בבקשה המלצה לסל קל לא יקר וביטוחתי ברכב?
ואשמח גם להמלצה על כסא ביטחות הכי טוב שישרת אותי כמה שאפשר שנים ושיהיה אפשרי פעם ב להעביר לרכבים אחרים, רוב הזמן הכסא יהיה ברכב אחד, אין הגבלת תקציב לכסא ביטחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי הסלקל תלוי בתקציב ואם רוצים לחבר לעגלה
קובי סופר11/09/2023שלום,
לגבי הסלקל תלוי בתקציב ואם רוצים לחבר לעגלה. אם לא אז אני ממליץ על צ'יקו קייפיט. הוא לא ממש זול אכל גם לא יקר. הפלוס, במחיר שלו מקבלים 2 דברים:
1. הסלקל עם דירוג הבטיחות הכי גבוה שיש!
2. מקבלים בסיס לרכב, ברוב הסלקלים צריך לרכוש בסיס. ככה שמבחינת עלות/תועלת הוא הזול ביותר שיש. הוא עולה באזור ה-900 ש"ח. אולי במבצעים ירד מעט במחיר.
אם אין שיקול לחבר לעגלה, לא הייתי ממליץ על שום סלקל אחר.
לגבי הכיסא, ברייטקס קליקטייט, לדעתי בולווארד הכי מוצלח מהסדרה אבל, גם המרתון שזול ממנו מקבל דירוג בטיחות זהה.
הם הכי קלים להתקנה וברמת הבטיחות הכי גבוהה שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)