מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בייבי בוס פנתר או סייבקס מיילו?בתאל20/08/2023
כמה שאלות לגבי בייבי בוס פנתר (חבל שאין עליה מידע כלשהו באינטרנט):
1. איפה ניתן להשיג אותה חוץ ממקס בייבי אור יהודה?
2. מה הגודל שלה כשהיא מקופלת?
3. עד איזה משקל של ילד היא מתאימה?
בנוסף, האם תוכל לומר לי את דעתך על סייבקס מיילו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי פנתר
קובי סופר21/08/2023שלום בתאל,
לדעתי פנתר! נכון שזו עגלה שלי ואני משוחד :)
ולכן תמיד אבל תמיד, ממליץ לגשת לחנות, להתנסות לבד עם המוצר, לשים משקל של תינוק (כ-12 ק"ג) בכל אחת מהעגלות, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה.
ככה תקבלו החלטה של מי מהן עדיפה.
לדעתי הפנתר תהיה הרבה יותר נוחה לניוד, הרבה יותר נוח לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כי יש ידית מתארכת לפנתר, למיילו אין. אם יש בינכם הפרשי גובה אז זה עוד יתרון בפנתר.
לאמבטיה של פנתר יש מזרן נושם, יש רשת איוורור וגגון מתארך.
הטיולון של הפנתר יצוק מפלסטיק לעומת רשת במיוס, גם כאן הגגון יותר גדול.
כל הבדים בפנתר יורדים לכביסה, במיילו הרוב אבל לא הכל.
עכשיו שסייבקס העתיקו אותנו ונותנים 5 שנות אחריות ;ׂ) אז יתרון אחד שלנו התבטל...
מה שכן, אצלנו לא צריך להירשם באתר לקבל 5 שנות אחריות.
לגבי מקומות, היא נמכרת בלעדית ברשת גולד בייבי שזו רשת למגזר החרדי. יש להם סניפים בבני ברק, מודיעין עלית, בית שמש ועוד. במקס בייבי גם כי זו נקודה שמציגה את כל הדגמים שלנו.
אין מידע כי עובדים על אתר חדש ולצערי, שכחו לעשות תמונות מקצועיות לפני שנמכר כל המלאי. אז בהמשך זה יעלה.
הפנתר מאוד קטנה, רוחב 45 ס"מ בלבד, גובה 68 ועובי רק 25 ס"מ. זה כמעט מידות של יויו. יש לי לקוחה שסיפרה לי שהיא עולה איתה לטיסות כמו יויו, על זה אני לא יכול להתחייב אבל להמחשה, היא נכנסת בתא של הטרולי בטיסות. כלומר הקיפול ממש קטן וקומפקטי.
העגלה בתקינה החדשה עד 22 ק"ג. האמבטיה עד 9 ק"ג.
לגבי מייילו, בניגוד אלינו, כדי להגיע למשקל קל חסכו בלא מעט דברים כמו הידית הקבועה, מושב מרשת, האמבטיה די בסיסית, שלדה דקה (לא שהפנתר מאסיבית אבל יותר מהמיילו).
לסיכום: תתנסו לבד לדעתי וכך תבינו לבד את ההבדלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על עגלה ראשונהשהם20/08/2023
היי קובי,
אשמח להתייעץ על עגלה ראשונה. אציין שהמחיר זה לא פונקציה בכלל- אין שום הגבלת תקציב.
הלכנו לאיבוד בעולם העגלות- מחפשים עגלה לילד ראשון, בן (מציינת כי אנחנו נוטים להיות תינוקות גדולים ואני לא רוצה עגלגלה קטנטנה שאצטרך להעביר אותו לטיולון אחרי שלושה חודשים).
חשובה לי האיכות של העגלה, שתהיה גדולה, אבל כן שלא תהיה מאוד כבדה כי אני רוב הזמן אצטרך להסתדר עם הכנסה לבגאז וכו'. אנחנו גרים בבית פרטי- יש 3 מדרגות בכניסה לבית. הרכבים גדולים יחסית אז כנראה שאין בעיה בגודל של הבגאז.
הלכנו לראות- כל הסייבקס מיוז והבוגבו נראו לי קטנטנות (מציינת גם ששנינו גבוהים). התרשמתי עד כה מהNUNA TRIV NEXT ומהסייבקס פיראם. אשמח לשמוע את המלצתך ביניהם ואולי על דגם נוסף שלא ראיתי.
אגב ראיתי גם האינגליזינה אלקטרה שהיא מצד אחד גדולה ומצד שני קלה אבל לא התרשמתי מהאיכות...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף עוד עגלה להתלבטות
שהם20/08/2023עכשיו ראינו גם את הפג פרגו- שני הדגמים היקרים שלהם (ויואס ווילוצה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
די התפזרתם
קובי סופר21/08/2023שלום שהם,
די התפזרתם.
מיוס או פג וויוצ'ה הן סוג ספציפי של עגלות בסגנון עירוני.
גם האינגזלינה למרות שהיא לא נראית כך.
הנונה היא איפשהו באמצע כבר.
הפריאםוהפג ולוצ'ה הן כבר עגלות פול סייז.
אז:
א. צריך להתמקד מה הסגנון שמחפשים.
ב. צריך להבין, יש יתרונות וחסרונות. לדוגמא אם ניקח את הפריאם והמיוס, בכוונה אני משווה את אותו מותג שיהיה קל להבין אבל, לקחת בחשבון שזה מתכוון לסגנון ולווא דווקא למותג.
אז בפריאם יש לנו קודם כל גלגלים יותר גדולים ומאסיביים, קפיצים יותר גדולים, שלדה יותר חזקה. בנוסף אמבטיה וטיולון יותר מרווחים.
הגלגלים הגדולים יתנו לנו נוחות ניוד עדיפה, בעיקר בדרך משובשת. בעיר עם מדרכה מסודרת או קניון ההבדלים יהיה זניחים. העגלה תהיה יותר גבוהה, יותר מרשימה למי שחשוב.
גם הידית תהיה מעט יותר גבוהה.
מצד שני, כל אלו מוסיפים המון משקל לעגלה, הקיפול יהיה יותר מסורבל, יותר גדול ואז גם להרים לרכב משהו כבד יותר.
אז הרווח בפריאם הוא בנוחות הניוד וגם נוחות התינוק.
במיוס, זה בעיקר נוחות ההורה.
עכשיו, יש עגלות כמו נונה שהם איפשהו באמצע, מציעות נוחות ניוד אבל עדיין, האמבטיה והטיולון לא מרווחים כמו בפריאם.
אבל הקיפול נוח, קומפקטי והעגלות יחסית קלות.
באלקטה ניסו להתחכם, לקחת אמבטיה וטיולון פול סייז שזה מעולה אבל רצו משקל קל, אני תמיד רושם, כדי להגיע למשקל קל, אין הרבה חוכמות, צריך לקצץ בדברים, אז באלקטה הגלגלים קטנים ומחומר פשוט, בקושי יש קפיצים, הידית לא מתכווננת, לטיולון אין בצדדים תמיכה. אז מפסידים כאן בעיקר את נוחות הניוד לדעתי. גם בנוחות הטיולון, לדעתי העדר תמיכה צדדית יכול להיות בעייתי.
אז אם תרשמו לי איזה סגנון רלוונטי מה-3 אוכל יותר לכוון ולהמליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק :)
שהם21/08/2023תודה על המענה המפורט קובי!
אחדד-
התקציב זה לא שיקול, רוצים דגם איכותי.
מחפשים עגלת פול סייז- חשוב לנו אמבטיה גדולה וכפי שאמרתי איכותי, לאחר מכן נוחות הנסיעה ואז נוחות הקיפול והנשיאה.
נראה שנשארו לנו באופציות הפריאם והפג ולוצה ואני משאירה ברשותך את הפג ויויצה מהסיבה שבדגם החדש בדקנו והאמטיה והטיולון הם בגודל זהה לולוצה, רק השלד נוח יותר לקיפול והגלגלים קטנים יותר.
אציין שוב שהצורך הוא לגמרי עירוני, רק מדובר ב3 מדרגות בכניסה לבית.
מה היית ממליץ מבין השלוש? הפריאם הכי כבדה בפער (13 קילו לעומת 10.7 ו9.4 בפגים) אז השאלה האם יש כאן יתרון עליהם?
כמו כן- האם הויויצה העירונית תוכל לענות על הצורך (שואלת כי היא הכי קלה והכי נוחה מבין השלושה לקיפול ונשיאה, השאלה האם נוחה לניוד בהתחשב בגלגלים הקטנים יותר).
מקווה שזה ברור יותר ואולי יש דגם נוסף שטרם בדקנו שעונה לצרכים :)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה נכון שהאמבטיה והטיולון בדגמי הפג זהים אבל זו לא כל התמונה
קובי סופר22/08/2023שלום שהם,
זה נכון שהאמבטיה והטיולון בדגמי הפג זהים אבל זו לא כל התמונה.
כפי שציינתי, מקצצים בדברים כדי לקצץ משקל. בויוצה הגב מרשת לדוגמא, לדעתי זה לא מספק תמיכה כמו גב יצוק וקשיח כמו בולוצה. כמוכן, הגלגלים יותר קטנים. מעבר ליכולת ניוד פחות טובה, גלגלים גדולים גם בולמים זעזועים טוב יותר ולכן, גלגלים יותר גודלים מעבר לשיפור יכולת הניוד, משפרים גם את נוחות התינוק, פחות רעידות וכו'.
אז בין הפגים, אני נוטה לולוצ'ה, לדעתי תהיה עדיפה לתינוק בראש ובראשונה, יותר נוחה לניוד. מצד שני, טיפה יותר כבדה וגדולה.
אם בכל זאת הכיוון הוא ויוצ'ה, אז לצורך עירוני הניוד שלה יהיה טוב אבל, ככל שהדרך תהיה משובשת כך היכולת תרד. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה יהיה קשה כי אין לה ידית מתארכת, הגלגלים קטנים ככה שהמבנה מראש יוצר צורך בעבודה יותר קשה בניוד. אם הטיול הוא בקניון נטו, אז כאן שאין בכלל שאלה, היא תעשה את העבודה היטב.
הפריאם לעומתה עוד יותר כבדה. הדבר המרכזי בו היא עדיפה על הולוצה זו הידית. יש ידית מתארכת שאין בפג, זה גם יותר נוח להורה בהתאמה לגובה, גם יותר נוח לעולת ולרדת מדרגה גבוהה. בהמשך אם רוצים לחבר טרמפיסט שיש הבדל של שנה/שנתיים בין תינוקות, בפריאם האח הגדול יותר יעמוד בתוך הידית ובפג מחוץ לידית, זה מרחיק את ההורה מהעגלה ופחות נוח להתנייד ככה. לכן זה היתרון הגדול בפריאם.
מצד שני, כפי שציינת היא יותר כבדה באופן משמעותי, טיפה יותר מסורבלת לקיפול לדעתי.
אני דווקא הייתי מנסה לחפש את פג בוק. היא נוחה לניוד כמו הולוצ'ה, האמבטיה זהה והטיולון די דומה אם כי, אין לו שכיבה שטוחה. יכולת הניוד דומה. הפלוס הגדול בבוק זה קיפול, הוא לדעתי הכי קל ונוח מכל שלושת הדגמים של פג.
היא קצת מיושנת אבל לדעתי עגלה מצוינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות בטיחותי ונוחתמר20/08/2023
שלום קובי,
הבת שלי בת 3 חודשים וכרגע אנחנו עם סלקל ברכב אני רוצה לעבור לכסא בטיחות שיהיה בטיחותי ברמה הכי גבוהה וגם נוח לתינוק (כרגע היא עוברת נסיעות לא כ"כ טוב ושמעתי שכדאי להחליף מסלקל לכסא וזה יכול לעזור)
מהמלצות ששמעתי אני מתלבטת כרגע בין צ'יקו נקסט פיט זיפ לבין ברייטקס בולווארד.
תוכל לעזור לי ולמקד מה היתרונות והחסרונות הבולטים אחד מול השני?
כלכלית זה לא שיקול רוצה מה שהכי טוב מביניהם.
תודה רבה :)
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם הכי טובים שיש
קובי סופר21/08/2023שלום תמר,
שניהם הכי טובים שיש.
הדירוג הבטיחותי של שניהם די זהה והוא הגבוה ביותר שיש נכון להיום. מבחינת נוחות שניהם די דומים. אפשר תמיד לנסות לשים ברכב ולבדוק עם הילדה כדי לקבל מדד.
לדעתי שניהם יהיו מעולים.
היתרון של ברייטקס לדעתי זה נוחות ההתקנה עם חגורה, יש להם פטנט קילקטייט שהוא מקל על ההתקנה. לא שבצ'יקו זה מסובך אבל, לדעתי זה היתרון המרכזי של ברייטקס.
לצ'יקו יש שכיבה יותר טובה אבל זה יתרון למי שרוכש מגיל לידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון של ציקו ליטוואיאורטל20/08/2023
היי קובי. ושבוע טוב...אשמח לחוות דעתך לטיולון של צ'יקו ליטוואי או טיולון ביזי של סייבקס...בעיקרון התחברתי לסייבקש אבל העיניו עם השרוך למצבי שכיבה קצת מרתיע
אשמח לדעתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושב שצ'יקו עדיף ברוב הדברים
קובי סופר20/08/2023שלום אורטל,
אני חושב שצ'יקו עדיף ברוב הדברים. הבעיה שהוא מיושן, עם 2 ידיות ועם קיפול גדול. טיולון של פעם.
עם זאת, מקבלים מושב הרבה יותר ארוך בהשוואה הדגמים המודרניים, מצבים משתנים בלחיצת כפתור ו-5 כאלו שזה תענוג.
גגון ענק. אני מאוד אוהב את הלייטוואי ולדעתי אם חושבים נטו על התינוק, הוא עדיף בהרבה מול כל טיולוני העליה לטיסה.
מצד שני, הביזי יותר נוח לניוד, בייחוד עם יד אחת מה שמשאיר לנו יד פנויה לדברים אחרים. הקיפול יותר נוח וכמעט חצי מצ'יקו.
פחות נוח לשנות מצבים, הגב יותר קצר, הגגון יותר קטן.
מכאן זה שיקול שלכם אילו יתרונות יותר מדברים אליכם.
אם אילו חסרונות תוכלו לחיות בשלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
אורטל20/08/2023קודם כל תודה כל המענה...
עכשיו שכתבת שהגב קצר אז זה לא רלבנטי. בפרט שהתינוק גבוה...
נלך לכיוון של הציקו אפילו שנראה מיושן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת טיולון סייבקס אורפאולאה20/08/2023
שלום קובי
אשמח לקבל את חוות דעתך על טיולון סייבקס אורפאו (orfeo)
וגם על ביזי של סייבקס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בדגם חדש
קובי סופר20/08/2023שלום לאה,
מדובר בדגם חדש, קשה לי להמליץ עליו בשלב זה. הוא חדש גם ברמה העולמית. לדעתי דגם ביזי שלהם (גם הוא יחסית חדש) יהיה עדיף, הגלגלים שלו יותר טובים, גם הקפיצים והשכיבה שלו יותר ישרה. אפילו ביויו שגם שם השכיבה לא מלאה, השכיבה יותר ישרה. אין לו מעקה. המחיר די זהה, הביזי אפילו מעט יותר זול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל שנה וחציהדר19/08/2023
שלום קובי
רוצה להתייעץ איתך לגבי כסא בטיחות.
יש לי ילדה בת שנה וחצי עם ציקו נקסטפיט זיפ, ותינוק בן חודש בסלקל.
אני רוצה להעביר את התינוק לכסא של ציקו ולקנות לגדולה כסא בטיחות בוסטר.
מתלבטת בין ציקו מיי פיט לגרקו נאוטילוס, אין הרבה הבדל בינהם מבחינת מחיר.
על מה אתה ממליץ? מבחינת בטיחות, גודל ורוחב הכיסא וכו
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם מעולים
קובי סופר20/08/2023שלום הדר,
שניהם מעולים. הגרקו קיבל דירוג בטיחותי טיפה יותר טוב. מצד שני, הצ'יקו יותר מרופד, יש לו הטייה שמשפרת את הנוחות, הוא גם מהווה מעבר חלק מנקסטפיט בגלל הדמיון בבדים ומעט במראה. גיל שנה וחצי זה טיפה מוקדם למעבר לדעתי, לכן אני נוטה יותר להמליץ על צ'יקו בשל ההטייה.
הצ'יקו טיפה יותר רחב, כלומר יתפוס טיפה יותר מקום, נכון לכרגע לא צריך להוות שיקול, בהמשך אבל, אם יצטרף תינוק נוסף ויהיה צריך 3 מושבים, אז יתכן ותהיה לזה חשיבות.
אם אין שיקול תקציבי, יש את ברייטקס גרואו ווית' יו, הוא מקבל את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים שיש לבוסטר עם רצועות. לדעתי עדיף על שניהם, אם רוכשים אותו, כן הייתי ממתין מעט למעבר, לפחות לגיל שנה ו-8 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר
הדר22/08/2023תודה על המענה!
אשמח לדעת מדוע יש צורך להמתין עם החלפת הכסא, כתוב שגרקו וציקו זה מגיל שנה ו-10 ק״ג.
בת שנה וחצי שיושבת על ציקו ממש בוכה בנסיעות, אני תוהה לעצמי אם זה קשור לכסא או כדאי לנסות חברה אחרת (גרקו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה גבולי
קובי סופר23/08/2023שלום הדר,
זה גבולי לדעתי. נכון שהיצרנים מייעדים אותם מגיל שנה והתקינה מאשרת זאת. עם זאת, הם לא נוחים כמו כיסא, בקושי יש להם הטייה. בצ'יקו יש יותר ולכן אם בכל זאת, רוצים כעת אז לדעתי הוא עדיף.
מניסיון של המון שנים שבהם מכרתי נאוטליוס, בזמנו הוא היה היחיד עם סוג כלשהו של הטייה, כל מי שקנה לפני גיל שנה ו-8 חודשים החזיר או התלונן שלא נוח לילד. ברוב המקרים מגיל שנה ו-8 כבר היה בסדר, למי שלא אז תוך חודש/חודשיים וזה הסתדר.
זה מאוד אינדיבידואלי אבל גיל שנה ו-8 לדעתי זה הגיל של ללכת על בטוח לדעתי. אם רוצים כעת אז כפי שרשמתי, הייתי הולך על הצ'יקו שיש לו הטייה יותר טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה עד 3500 ש"חשני19/08/2023
שלום קובי,
תוכל בבקשה להמליץ על עגלה בתקציב של עד 3000-3500 ש"ח.
(ראיתי שיש גם מבצע על עגלות של נונה וכיסא בטיחות אז אשמח אם תקח גם אותן בחשבון).
אני גרה בבניין עם מעלית ובנוסף, אשמח שהעגלה לא תהיה כבדה מדיי.
ראיתי כבר מלא עגלות ואני לא מצליחה לבחור ודי מתוסכלת מהעניין ואשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלה מושלמת
קובי סופר19/08/2023שלום שני,
אין עגלה מושלמת! ככל שתראו יותר ככה תלכו לאיבוד יותר. בכל עגלה יש יתרון מול חיסרון בהשוואה לעגלה אחרת ולהפך.
לדרישות שציינת, לדעתי הנונה מתאימה כי היא לא כבדה. הכוונה לדגם הטריב.
נוחה לניוד, אמבטיה טובה. את הטיולון אני פחות מחבב כי הוא מרשת. עדיין, בשילוב עם הכיסא יש תמורה טובה למחיר.
יש לציין אבל, הכיסא ברמת בטיחות כמעט הכי גובהה, יש דגמים עם דירוגים גבוהים ממנו.
לכן, אני הייתי מעדיף ללכת על עגלה אחרת ולרכוש כיסא אחר.
מבחינת עגלות אחרות, אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר או בובקט שלנו, שתיהן יותר קלות מהנונה, יותר נוחות לניוד לדעתי וגם, המושבים מגיעים עם גב פלסטיק מלא. במחיר הן זולות משמעותית אבל, למחיר צריך להוסיף את הכיסאות ככה שזה יגיע למחיר די דומה.
יש גם את ספוטליין אבל, הן כבדות משמעותית מהנונה או הבייבי בוס. דגם הפולד שלהם שוקל פחות או יותר כמו הנונה אבל, לדעתי הוא פחות מוצלח בהשוואה לסיילו.
יש את מאמאס אנד פאפאס סטרדה, גם הוא כבד יותר אבל קל יותר מהסיילו, איפשהו באמצע. הוא ממש זול נכון להיום אבל לדעתי פחות נוח לניוד מהבייבי בוס והטריב וכמו שציינתי, יותר כבד משתיהן.
ההמלצה שלי, להיסגר על 3 דגמים. לאחר מכן לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהן, לנייד אותן כך בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לקפל עם המושב פעם שהוא פונה אליכם, פעם לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים במצב מקופל עם המושב. לאחר מכן לבדוק ברכב.
כך תקבלו ממד של איך יראו החיים ביומיום שלכם עם העגלות.
כך תראו מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת כסא בטיחות שלישידרור19/08/2023
שלום,
כרגע אנחנו עם 2 ילדים בני ארבע וחצי ושנתיים וחצי, הגדול בצ'יקו myfit, והקטן בגרקו mysize 65. בקרוב תצטרף כוכבת חדשה למשפחה, רציתי לדעת האם לדעתך ברכב יונדאי משפחתי יהיה מקום לכסא צ'יקו nextfix ix עבור התינוקת, ואם כן אז מה הסדר המומלץ לסידור הכיסאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לענות
קובי סופר19/08/2023שלום דרור,
קשה לי לענות, אני לא מכיר את הרכבים.
זה משהו שצריך לבדוק פיזית. לתחושתי זה יכול להתאים, כאשר מתקינים נקסטפיט בניגוד לכיוון הנסיעה, הוא תופס פחות מקום ברכב, לכן יש סיכוי גבוה שכל השלושה יכנסו.
כמובן, יש לבדוק זאת טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרכישת כסא בטיחות שלישי
דרור20/08/2023מבחינה בטיחותית- הנקסטפיט צריך להיות באמצע או באחד הצדדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא כזה משנה
קובי סופר20/08/2023שלום דרור,
זה לא כזה משנה. טכנית אני חושב שבאמצע עדיף, ככה שהוא נגד הכיוון הוא יתפוס פחות מקום.
מבחינה בטיחותית, המושב מאחורה הנהג ובאמצע, הם הבטוחים ביותר ברכב. עדיין אבל יש לכם כיסא שלישי שיצטרך להיות מאחורי הנוסע. אז מכיוון שיש 3 מושבים אחד מהם יהיה בצד הפחות בטוח ברכב.
כמובן שפחות או יותר בטוח, זה רק מבחינה סטטיסטית של חברות הביטוח.
יותר חשוב לוודא שכל המושבים מותקנים כמו שצריך וכמובן, לנסוע כמו שצריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להחליף את המזרן בעריסה?יעל19/08/2023
קניתי עריסה ספורטליין נועה והיא הגיעה עם מזרן בד שהוא לא רשתי.
אנחנו מתכננים להשאיר את התינוקת שם עד גיל חצי שנה+-.
האם כדאי להחליף את המזרן לרשת ונושם (מולטיפלואו)?
ומה המשמעות של בד הרשת עליו אתה ממליץ (לגבי נושם אני מבינה)?
מצד שני, על ההוראות כתוב בפירוש שצריכים להשתמש רק במזרן שהגיע עם העריסה, לא מבינה למה ואני אובדת עצות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העריסות הנצמדות הן משהו חדש בשוק
קובי סופר19/08/2023שלום יעל,
העריסות הנצמדות הן משהו חדש בשוק. הן מגיעות עם מזרן מובנה וכך נבדקו על ידי מכון התקנים, לכן אני מניח שמצורפת האזהרה, גם בעגלות הסיפור דומה, אסור להוסיף מזרן מעבר למצורף.
אני לא בעד לרכוש מזרן יקר אבל זה שיקול שלכם. מולטיפלואו יהיה יותר בטיחותי מעל גיל 3 חודשים.
בד הרשת זה לא הסיפור, מה שתחת לבד זה הסיפור במזרן נושם. יש מעבר תמידי של אוויר וזה היתרון הגדול ביחס למזרן ספוגי.
יש עוד יתרונות אבל הם מתגמדים ביחס ליתרון הבטיחותי של מעבר האוויר.
קשה לי להמליץ לרכוש מזרן נוסף כאשר יש אזהרה מפורשת שלא לשים. הייתי בודק עם ספורטליין את הנושא ליתר ביטחון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי עם חברת ספורטליין
יעל21/08/2023והם לא יכולים להמליץ בעד החלפה בגלל שכפי שאמרת, כך זה נבדק במכון התקנים.
הם טוענים שזה מזרן נושם, אבל יש עליו אזהרה שהוא לא סופח קיא ולכן אני מפחדת.
בגלל שאני מתכננת לעבור את גיל 3 חודשים, אני לא יודעת מה לעשות.
מה דעתך? למה להחליף מזרן למולטיפלואו יכול ליצור סכנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דרישת הקיא זו דרישה של מכון התקנים
קובי סופר21/08/2023שלום יעל,
דרישת הקיא זו דרישה של מכון התקנים. כל המזרנים לא סופחים למעט הנושמים שציינתי, ללא ספוג.
להחליף למולטיפלואו לא ייצר סכנה, לדעתי זה אפילו יותר בטיחותי אבל, כשיש אזהרה, אם חס וחלילה יקרה משהו, כולם יתנערו מהאחריות. יצרן העריסה, יצרן המזרנים, מכון התקנים וכו'. גם אם חלילה יקרה משהו שלא קשור למזרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון שישמש כטיולון שניאור19/08/2023
קובי שלום,
אנחנו סבא וסבתא לילד בן 6 חודשים .
כרגע מטייל בסייבקס 2 (אמבטיה)
הוריו רכשו טיולון יו יו.
אנחנו מעוניינים בטיולון ספייר שיהיה אצלנו כשהילדים מגיעים(גרים בקירבה) ,שנוציא את הילד מהגן ,או סתם לטיול איתו.
מעוניינים בטיולון נוח לילד, מעוצב בקלילות ומתקפל בנוחות.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ שהתינוקות יהיו מול ההורים עד גיל שנה +
קובי סופר19/08/2023שלום אור,
אני ממליץ שהתינוקות יהיו מול ההורים עד גיל שנה +. מינימום עד גיל שנה. בהורים הכוונה גם לסבים כמובן. יש לכך יתרונות רבים להתפתחות הקוגנטיבית והרגשית של התינוק.
לכן אני ממליץ לנצל את הסייבקס. באזור גיל שנה לעבור ליויו ולרכוש טיולון עבורכם.
אם בכל זאת רוצים כעת, לדעתי ספורטליין וייפר עונה טוב לדרישות, נוח לניוד, הקיפול די נוח, הפלוסים גם לעומת היויו, הגגון ענקי, יש שכיבה מלאה ויותר קל לשנות מצבים.
עולה כמחצית מהיויו.
טיפה יותר יקר, יש את סילבר קרוס ווינג. שינוי המצבים עם שרוך אבל הקיפול שלו יותר קטן וטיפה יותר נוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון לסבא וסבתא
אור20/08/2023תודה , ניישם את הצעותך שתמיד מועילות,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו דרגונפליי או סילבר קרוס דיוןמור18/08/2023
היי אני לפני לידה ומתלבטת מאוד בין בוגבו דרגונפליי החדשה לעומת סילבר קרוס דגם דיון, אשמח ממש להכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות ממליץ על שתיהן
קובי סופר19/08/2023שלום מור,
אני פחות ממליץ על שתיהן.
הדרגון פליי ממש חדשה, זה לדעתי הימור לרכוש מוצר שטרם יש חוות דעת עליו. בנוסף, הטיולון שלה לדעתי ממש צר. לדעתי אם רוצים בוגבו עדיף ללכת על בטוח וללכת על דגם הבי, דגם ותיק שרוב הרוכשים מרוצים ממנו.
לגבי הסילבר קרוס, לדעתי האמבטיה שלה בעייתית, רכה מדי, כל נגיעה קלה מצד והדופן לא יציבה. יכולת הניוד שלה די בינונית והיא יחסית כבדה ביחס למתחרות שאותו טווח מחיר, גם זולות ממנה לדעתי יעשו את העבודה בצורה יותר יעילה.
רצוי לציין מה הדרישות? אופי הטיולים, תא מטען מרווח/קטן, יש מעלית או צריך לעלות ברגל וכו'. ככה יותר קל לי לכוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית מקטינה לכיסא ציקו נקסטפיטרעות17/08/2023
היי רציתי לוודא שהכרית המקטינה מגיל לידה של בנבת היא אוניברסלית ומתאימה לכיסא של ציקו נקסטפיט ? האם ציקו מאפשרת זאת מבחינה ביטוחית?
התקשרתי אליהם ואין להם כרגע במלאי את הכרית המקטינה שלהם יגיע עוד כמה חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכרית של בנבת מתאימה לצ'יקו
קובי סופר18/08/2023שלום רעות,
הכרית של בנבת מתאימה לצ'יקו. היא אוניברסלית ולדעתי גם יותר נעימה מהמקורית.
כן לקחת בחשבון, הצורך בכרית הוא רק ל3-4 חודשים הראשונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לבת שליאפרת זקן17/08/2023
הי קובי
ב"ה הבת שלי בת חודשיים וחצי וכרגע ישנה בעריסת נועה של ספורט ליין. רציתי לשאול כמה דברים
1. מבחינה ביטוחותית עד איזה גיל מתאימה העריסה? כי מבחינת גודל היא יחסית גדולה ונראה שהיא מתאימה עד גיל חצי שנה.
2.בנוסף רציתי לברר לגבי מזרן בטיחותי למיטת תינוק. מבחינת תקציב אני מוכנה להשקיע הכי חשוב לי הבטיחות של הבת שלי. המליצו לי על Kingcoil baby art האם זה מזרן טוב?
3. אם אני צריכה להחליף את העריסה במיטה אבל אני עדיין רוצה שהיא תישן איתי באותו חדר זה אומר שכדאי לקנות מיטת תינוק מתקפלת בשביל שנוכל להוציא אותה מהחדר כשנרצה שתישן לבד או שהמיטות האלה פחות איכותיות?
4. רציתי לדעת אם יש מיטה עם דפנות רשת כמו של העריסה של הספורט לין שאתה ממליץ עליה
תודה רבההי קובי
ב"ה הבת שלי בת חודשיים וחצי וכרגע ישנה בעריסת נועה של ספורט ליין. רציתי לשאול כמה דברים
1. מבחינה ביטוחותית עד איזה גיל מתאימה העריסה? כי מבחינת גודל היא יחסית גדולה ונראה שהיא מתאימה עד גיל חצי שנה.
2.בנוסף רציתי לברר לגבי מזרן בטיחותי למיטת תינוק. מבחינת תקציב אני מוכנה להשקיע הכי חשוב לי הבטיחות של הבת שלי. המליצו לי על Kingcoil baby art האם זה מזרן טוב?
3. אם אני צריכה להחליף את העריסה במיטה אבל אני עדיין רוצה שהיא תישן איתי באותו חדר זה אומר שכדאי לקנות מיטת תינוק מתקפלת בשביל שנוכל להוציא אותה מהחדר כשנרצה שתישן לבד או שהמיטות האלה פחות איכותיות?
4. רציתי לדעת אם יש מיטה עם דפנות רשת כמו של העריסה של הספורט לין שאתה ממליץ עליה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלות בנוגע לבת שליאפרת זקן17/08/2023
הי קובי
צריך לבדוק בהוראות
קובי סופר18/08/2023שלום אפרת,
צריך לבדוק בהוראות של הנועה מה המשקל המקסימילי שמותר.
לדעתי עד 9 ק"ג אבל, צריך לבדוק. זה רשום בספר ההוראות. אם אין כזה, ליצור קשר עם היבואן או החנות ולברר.
לגבי המזרן, לדעתי אם הגעתם למחיר הזה, עדיף לרכוש מזרן נושם. הקינג קויל שציינת הוא מזרן דו צדדית, עם בד מאוורור וספוג עם מעברי אוויר, כלומר הוא לא נושם 100%.
יש להם דגם אימג'ן, הוא יותר יקר, הוא נושם 100%.
מזרן נושם הוא מזרן ללא ספוג.
מלבד קינגקויל יש גם את בייבי טק מולטיפלואו, הוא גם יותר זול מהקינגקויל שציינת. כמוכן גם מזרן נומו.
לגבי מיטה, אני לא יודע לענות, הכל תלוי במידות החדר. יש מיטות מטר שבדרך כלל נכנסות, הן לא מתקפלות.
לדעתי יש לול מתקפל ולא מיטות, בדרך כלל זה פחות נוח ממיטה מעץ.
אני דווקא לא בעד רשת, מיטות כמו של פעם מעץ עם סורגים (לא נשמע טוב אבל יעיל) עדיפות. לדעתי רשת יכול לפגוע בראיה שלהם, בחודשים הראשונים זה לא קריטי אבל בהמשך יכול להציק לחלק מהתינוקות.
כמוכן, בהמשך הסורגים מאפשרים להם תפיסה, ככה הם תופסים, מתחילים לשבת, אחר כך לעמוד. בקיצור, זה מחזק אותם ומעודד אותם להתפתח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון עם ישיבה זקופההדס16/08/2023
בת השמונה חודשים שלי כרגע בטיולון של בוגבו בי 6, ואני מחפשת טיולון קומפקטי וקל.
התלבטתי בין יויו לבוגבו בטרפליי, ואז ראיתי שבשניהם מצב הישיבה הזקוף ביותר מאד קהה, ז"א מאד רחוק מתשעים מעלות.
הבעיה שהבת שלי יושבת זקוף כל הזמן ומחזיקה בפגוש של העגלה.
למה הם עושים את המושב בצורה לא זקופה, יש ענין בטיחותי בזה?
ואם הילד בכל מקרה לא נשען, מה עדיף?
לא אכפת לי כיוון הנסיעה, כי הבת שלי בכל מקרה לא מוכנה לשבת נגד כיוון הנסיעה.
מכיוון שזה גב שרוך
קובי סופר17/08/2023שלום הדס,
מכיוון שזה גב שרוך. מאוד קשה להביא למצב זקוף בגב שרוך. מה גם שרוב ההורים לא מצליחים להביא בכח את הרצועה להימתח עד הסוף.
יש גם עניין בטיחותי ולכן אין ממש 90 מעלות אבל יש קרוב מאוד.
זה יהיה בדגמים שיש לחצן בגב המושב כמו: ספורטליין וייפר, אינפנטי מון וכו'.
לעניין כיוון הנסיעה, לדעתי חבל להרגיל את הילדה לפנות לכיוון הנסיעה. אבל זה שיקול שלכם.
נכון שנראה שהיא מסתכלת, מתעניינת ומאושרת אבל, היא לא מבינה מה היא רואה וזה דבר שמבלבל אותם ומהפנט אותם אבל לא משכיל אותם.
לצורך העניין, אמא אחת תלך שהילדה פונה לכיוון הנסיעה ותעבור ליד כלב ותמשיך.
אמא אחרת תלך שהילדה פונה לכיוונה, תעבור ליד כלב ותגיד לילדה, תראי, איזה כלב חמוד.
איזו ילדה לדעתך תשכיל יותר באירוע דומה?
יש מחקר ענק בנושא שלא קשור לעגלות, תינוקות ששמעו יותר מילים מההורה שלהם ביום היו הרבה יותר משכילים.
אני הייתי נשאר עם הבי אבל זה שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)