פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עזרה בבחירת עגלה תינוק ראשון
    נוי
    25/08/2023

היי,
    אני מאוד מתקשה לבחור עגלה בגלל שאני מחפשת עגלה שהכיפול שלה יהיה קל ונוח , אני מאוד בעייתית ומסתבכת עם דברים כאלה, חשוב לי שהיא גם לא תהיה מאוד כבדה אחרי הקיפול שלה.
    התלבטתי על הספורטליין פולד אבל הגלגלים שלה נראים לי נורא דקים ואני אוהבת ללכת המון וכנראה שהעגלה שתהיה לי תטייל לא מעט , אז אני מחפשת גם עגלה שגם בשלב הטיולון אפשר יהיה להרים אותה בקלות אם יש מדרגה או משהו ושהגלגלים יהיו מספיק חזקים, ושהיא תהיה נוחה גם כטיולון ולא רק עם האמבטיה .
    ספורטליין סיילו לעומתה כבדה ברמה קיצונית ומאוד מסורבלת.
    הייתה לי התלבטות על עגלה אינגליזינה אלקטרה שהייתה נראת ממש אחלה אבל הידית נשיאה של נראת מקובעת ככה שאפילו תיק לא ניתן יהיה לשים עליה .
    יש עוד עגלות מומלצות למה שאני מחפשת ?
    התקציב שלי או עד 4000 שקל אבל אפשר קצת יותר אם יהיה משהו שממש יענה לדרישות שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בייבי בוס בובקט

קובי סופר
    27/08/2023

שלום נוי,

ממליץ לבדוק את העגלות שלנו. בעיקר בייבי בוס בובקט.
    לדעתי עונה באופן מושלם לדרישות:
    1. היא קלה מאוד רק 8.2 ק"ג שלדה וטיולון, זה יותר מקילו פחות מהפולד!
    2. הקיפול כמו של סיילו ולא כמו של פולד, יותר נוח.
    3. הגלגלים גדולים יחסית ומגומי מלא לכן מקבלים יכולת ניוד מופלאה.
    4. יש ידית מתארכת, כל הבדים יורדים לכביסה, יש 5 שנות אחריות.

יש חיסרון מרכזי אחד, היא לא נפוצה בהרבה חנויות, אפשר למצוא בעיקר בחנויות למגזר החרדי: בני ברק, ירושלים, בית שמש וכו'. שם היא כיום העגלה הכי נמכרת שיש.
    לכן צריך קצת להתאמץ בשביל לראות אותה פיזית אבל לדעתי זה שווה כי זו התמורה הכי טובה לכסף!
    נכון, אני משוחד כי אלו עגלות שאני פיתחתי אז כמו תמיד, להתנסות פיזית עם העגלה, לנייד בחנות ומחוצה לה עם משקל של תינוק 12 ק"ג לפחות, לקפל לבד עם המושב פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלה במצב מקופל, לבדוק ברכב וכך לקבל החלטה מושכלת לגבי המוצר, האם הוא עונה לכם לדרישות או לא. להשוות למוצר אחר, תמיד לעשות את אותה הבדיקה. כך תראו איזה מוצר יותר טוב.
    לא להתבסס על המלצות מוכרנים שיש להם אינטרס למכור מה שטוב לעסק ולא בהכרח מה שטוב לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכוי שאני אוכל לראות את העגלה איפה שהוא באזור צפון חיפה ?

נוי
    27/08/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בסופר בייבי חיפה

קובי סופר
    27/08/2023

שלום נוי,

יש בסופר בייבי חיפה, נקראים גם צוציק כיום. אפשר לראות שם.
    כפי שאני רושם לכולם: אני ממליץ לא להסתמך עלי או על אנשי המכירות בחנויות. לשים משקל של תינוק בפולד/סיילו/בובקט לדוגמא. כ-12 ק"ג לפחות. לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה אם מתאפשר. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל לבד עם הטיולון, פעם שהוא פונה לכיוון שלכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקפול עם הטיולון. לבדוק ברכב.
    ככה תקבלו תמונה של איך יראה היומיום שלכם עם כל אחת מהעגלות, כך יהיה יותר קל לקבל החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגבו דרגונפליי או נונה טריב נקסט?
    גיא
    25/08/2023

היי
    הבנתי שהדרגונפליי עדיין חדשה ואין עליה הרבה ביקורות, אבל מצד שני בוגבו מותג עם מוניטין מעולה ואני בטוח לגבי האיכות של העגלה ולכן כבר הזמנתי אותה.
    אבל פתאום נתקלתי בנונה טריב נקסט ואני כבר מבולבל.
    הקיפול שלה נראה נוח יותר למרות שהוא בשני חלקים, היא קלה יותר, יפה יותר וזולה יותר.
    אין לה ביקורות באמזון ולכן אני לא יודע להחליט.
    אשמח לעזרה!

הוספת תגובה

• אני הייתי ממליץ על הבי 6

קובי סופר
    27/08/2023

שלום גיא,

אני הייתי ממליץ על הבי 6. לדעתי אם רוצים מותג אז הבי הוכיחה עצמה במשך המון שנים כעגלה טובה.
    יש לה חיסרון בולט באמבטיה. נכון היא רחוקה מלהיות מושלמת אבל, החלק שישמש אותנו רוב הזמן הוא המושב וכאן לדעתי היא מנצחת את הדרגון כי המושב שלה הרבה יותר רחב, יותר רחב = יותר נוח לתינוקות, בעיקר בחורף עם לבוש עבה.
    היא מנצחת את הנונה כי המושב של הבי יצוק מפלסטיק ואילו בנונה המושב עשוי מרשת. לדעתי מושב מרשת לא מספק תמיכה כמו מושב יצוק. בנוסף, רשת עלולה להיקרע וזה חלק שאינו מכוסה באחריות.

אם בכל זאת ההלתבטות היא נונה או דרגון, הייתי בוחר בנונה. המושב בדרגון מאוד צר וזה לדעתי חיסרון ענק.

כמוכן, תמיד ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של תינוק בכל עגלה, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לנסות לתפעל את המוצר, לקפל לבד עם המושב, פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל, לבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של מי מהם עדיפה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, וחוץ מהטיולון?

גיא
    27/08/2023

האם יש עוד פרמרטים שבהם הנונה עדיפה חוץ מגודל הטיולון?
    הבעיה היא שאני לא יודע אם אנשים מרוצים מהנונה כי אין עליה ביקורות באינטרנט, אז אשמח לשמוע אם יש עוד פרמרטים בהם היא מנצחת את הדרגונפליי, או שפרט לטיולון עדיף את הדרגונפליי (בגלל המותג, איכות, מוניטין, וכו')?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיהן חדשות ככה שזה הימור לרכוש מי מהן

קובי סופר
    27/08/2023

שלום גיא,

שתיהן חדשות ככה שזה הימור לרכוש מי מהן.
    אני מראש פוסל את הדרגון כי לדעתי נוחות התינוק זה ערך עליון, בבי לדעתי הנוחות עדיפה. גם בנונה, למרות שבנונה המושב מרשת, כפי שהסברתי זה גם משהו שאני פחות מחבב.
    אם יש אחיינים בני שנה/שנתיים שאפשר לגשת איתם לחנות, להלביש במעיל ולהושיב בדרגון, זה יהיה מעולה, ככה תקבלו מדד לגבי הנוחות בה.
    לגבי מותג, איכות מוניטין? הם לא שווים בעיניי הרבה, גם לחברות גדולות יש פלופים ולבוגבו גם היו כאלו לאורך השנים.
    טיולון האנט שלהם היה כישלון מוחלט וירד מפס הייצור די במהרה, המוצר בסופו של היום היה גרוע. הטיולון החדש שלהם באטרפליי מקבל ביקורות מעורבות כאשר הוא רק באזור שנה בשוק.
    לדרגון כבר היה ריקול רק כשהחלו לשווקה. לכן זה לא רלוונטי העבר של החברה כאשר מדובר בדגם חדש. כל דגם לגופו ולכן המלצתי על הבי, זה ללכת על בטוח, הרוב המוחלט של ההורים מרוצים ממנה. החיסרון המרכזי הוא האמבטיה הקטנה אבל, כפי שהסברתי אמבטיה זה לתקופה קצרה 4-6 חודשים. טיולון 4-6 חודשים עד גיל 3 ואפילו 4 שנים. לכן אני בטוח שאתה מבין מה עדיף שיהיה יותר נוח מבין השניים.
    הנונה כבר יותר משנה בשוק, אני לא יודע לומר עליה יותר מידי כי היא נמכרת ברשת אחת שאני לא מבקר בה, לכן אין לי ביקורת ומעקב מול בעלי חנויות, מתקני עגלות וכו'. כפי שיש לי על רוב המוצרים בשוק.
    לאור אלו לדעתי כל אחת מהן היא סוג של הימור, לדעתי הנונה הימור בטוח יותר. והבי עוד יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ספיריט ספורט ליין
    יוני
    25/08/2023

שלום קובי
    מה דעתך על טיולון ספיריט של ספורט ליין?

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון ספיריט ספורט ליין

הוספת תגובה

• לדעתי מומלץ מאוד

קובי סופר
    27/08/2023

שלום יוני,

לדעתי מומלץ מאוד, אני חושב שטיולונים מהסוג הזה יותר נוחים לתינוקות. יש 5 מצבים רגילים עם לחצן ולא שרוך, הגגון ענקי. עם זאת, הם מיושנים, פחות נוחים לניוד (מצריכים תמיד 2 ידיים לניוד), הקיפול טיפה מסורבל וגדול.
    הפלוס הנוסף הוא המחיר הזול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי מומלץ מאוד

קובי סופר
    27/08/2023

שלום יוני,

לדעתי מומלץ מאוד, אני חושב שטיולונים מהסוג הזה יותר נוחים לתינוקות. יש 5 מצבים רגילים עם לחצן ולא שרוך, הגגון ענקי. עם זאת, הם מיושנים, פחות נוחים לניוד (מצריכים תמיד 2 ידיים לניוד), הקיפול טיפה מסורבל וגדול.
    הפלוס הנוסף הוא המחיר הזול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון אינגלזינה סקא'ץ
    ליטל
    24/08/2023

היי קובי..מעןנינים לרכוש טיולון אינגלזינה סקאץ ..העניין שהמוכרת ציינה בפנינו שהוא מוגבל ל15 קילו..והתינוק שלנו גבוה וזה עלול להפריע. השאלה שלי כמה זה משמעותי אם נרכוש אותו ..התינוק אכן גבוה....והאם בדגמים של 22 קילו לוקחים בחשבון את גובה התינוק..
    תודהה

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון אינגלזינה סקא'ץ

הוספת תגובה

• זה רק בגלל שהוא נבדק לפי התקינה הישנה

קובי סופר
    25/08/2023

שלום ליטל,

זה רק בגלל שהוא נבדק לפי התקינה הישנה.
    בתקינה החדשה כל דגם של עגלה או טיולון חייבים להיבדק ולהתאים עד 22 ק"ג. בבדיקה הישנה בדקו ואישרו עד 15 ק"ג. גם דגמים שבאירופה מאושרים מעל.

הסטאץ' באירופה קיבל אישור עד 17 ק"ג אז אפשר ללכת על פי זה. בדגמים החדשים, לפחות ברובם, גב המושב אכן יותר גבוה.
    הם גם טיפה יותר רחבים.
    צריך לקחת בחשבון ש- 15 ק"ג זה גיל ממוצע של 3 שנים, ברוב המקרים כבר אין צורך בטיולון לגיל הזה. 17 ק"ג זה כבר גיל ממוצע של 4 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין הכיסא נקסטפיט זיפ לנקסטפיט זיפ אייר?
    רעות
    23/08/2023

תודה..

הוספת תגובה

• הבדים

קובי סופר
    24/08/2023

שלום רעות,

הבדים, כביכול באייר הבד יותר מאוורר ופחות מזיעים. לדעתי יותר גימיק שיווקי מאשר תועלת, בחום של ישראל אחרי שהמוצר בחום הלוהט ברכב, שום בד לא ישנה כלכך. אני תמיד ממליץ ללכת על הגרסא הכי זולה שמוצאים בזיפ כי טכנית ובטיחותית המוצר זהה.
    אלו רק הבדלי גימור של הבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך על סייבקס מליו לתינוק שנולד
    איתי
    23/08/2023

הי קובי,
    אשמח לשמוע את חוות דעתך על עגלת סייבקס מליו + אמבטיה לתינוק שנולד.
    תודה רבה!
    איתי

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    24/08/2023

שלום איתי,

אני פחות ממליץ ממספר סיבות:
    היא מאוד בסיסית לטוב ולרע. הטוב שהמשקל צונח. הפחות טוב, אין רשת איוורור באמבטיה, ידית קבועה מחומר זול, גלגלים קטנים ובסיסיים ולכן יכול הניוד שלה די בינונית ותתאים בעיקר לעיר ולא הרבה מעבר.
    המושב מרשת, לדעתי זה מושב פחות מוצלח.
    החיסרון הכי גדול הוא בחוסר הידית המתארכת, מעבר לזה שאין אפשרות להתאים גובה, יש בעיה מרכזית. כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה, אם התינוק נרדם ורוצים להשכיב את המושב, במצב השוכב גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה, זה אומר שהגב של המושב יהיה באזור הברכיים של מי שדוחף את העגלה. מעבר לאי נוחות להורה, אם פוגעים בגב עם הברכיים תהיה גם אי נוחות לתינוק. בנוסף, לא יהיה ניתן לתלות כלום על ידית האחיזה כי הכל יבוא במגע עם גב המושב.

לסיכום, אני חושב שמדובר במוצר שהיצרן רצה לעשות הכי קל שיש, חסך בהמון דברים כדי לקצץ את המשקל ולכן נוצר מצב שיש לא מעט חסרונות.
    אפשר לבדוק את דגם בייבי בוס פנתר שלנו. היא שוקלת רק 6.2 ק"ג, המחיר דומה למיילו אבל, מקבלים אמבטיה עם מזרן נושם, רשת איוורור, גגונים מוארכים, מושב יצוק מפלסטיק, דו כיווני כמובן, ידית מתארכת, גלגלים טיפה יותר טובים וכל הבדים יורדים לכביסה. החיסרון, היא נמכרת רק ברשת גולד בייבי שזו רשת למגזר החרדי כך שהיא לא נפוצה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי סל קל
    מני
    22/08/2023

שלום רב,
    קנינו עגלה של נונה ואנחנו מתלבטים לגבי סלקל
    הדגמים שאנן מתלבטים ביניהם הם
    Bugaboo air turtle
    לבין Nuna arra next

הם די זהים במחיר, נשמח לחוות דעת.
    במידה ולדעתך שיק סלקל אחר מומלץ - נשמח לשמוע (גם במחיר גבוה יותר)

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי סל קל

הוספת תגובה

• נונה מייצרים לבוגבו את הסלקל כך שהרמה די זהה

קובי סופר
    23/08/2023

שלום מני,

נונה מייצרים לבוגבו את הסלקל כך שהרמה די זהה.
    הנונה אררה זה דגם חדש, קשה עדיין לדלות מידע לגביו. הנונה פיפה שלהם מעולה, עליו מבוסס הסלקל של בוגבו.

אני הייתי ממליץ ללכת על ג'ואי אייג'ם 3, הוא גם יותר זול ועם דירוג גבוהה. ג'ואי הם הבעלים של נונה רק שג'ואי ממותג כמותג עממי יותר. עממי זה בקטע של פאר ועיצוב אבל לא בבטיחות. היות והסלקל משמש לתקופה מאוד קצרה, לדעתי חבל מאוד להשקיע המון כסף במוצר, מה שיותר חשוב זה הכסיא בטיחות שיחליף את הסלקל, כאן משך השימוש סופר ארוך. לצערי ראיתי לא מעט מקרים שהשקיעו בסלקל יקר ואחר כך חסכו בכיסא.

בנוסף יש את סייבקס אטון B2 שגם יש לו דירוג דומה.

סה"כ כל הדגמים יהיו ברמת הבטיחות הכי גבוהה ולכן אני ממליץ ללכת על הזול יותר מבין כולם, אם אני לא טועה זה הג'ואי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לתינוקת גבוהה
    ט
    22/08/2023

שלום,

התינוקת שלנו מעל אחוזון תשעים בגובה, בקצב הזה היא תהיה גבוהה מדי לסלקל כבר בגיל 9 חודשים (הסלקל עד 75 ס"מ, התינוקת כבר ~68 ס"מ). מחפשים כיסא בטיחות אם אם אפשרולת לנסיעה נגד כיוון הנסיעה לכמה שיותר שנים (עם הבת הראשונה, הצלחנו עד גיל 4, אבל היא לא הייתה גבוהה). התינוקת הנוכחית אכן גבוהה אבל בערך אחוזון 50 במשקל, כי אני יודעת שגם משקל התינוקת בא בחשבון.

אתה יכול להמליץ על כיסאות בטיחות שאפשר להיות נגד כיוון הנסיעה להכי הרבה שנים לתינוקת הגבוהה שלנו?

הוספת תגובה

• רוב הדגמים האמריקאים מתאימים עד 18 ק"ג נגד הכיוון

קובי סופר
    23/08/2023

שלום,

רוב הדגמים האמריקאים מתאימים עד 18 ק"ג נגד הכיוון. לדעתי המומלץ ביותר הוא צ'יקו זיפ מקס.
    1. יש לו את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים.
    2. בנו אותו מראש כדי שיתאים להיות נגד הכיוון ככל הניתן, החלק של הרגליים מאורך ב-25% כדי שתינוקות ארוכים לא ישבו באי נוחות באזור הרגליים.

ראיתי שהביאו לארץ גם את מותג אקסקיד, זה מותג שבדי ושם החוק דורש להיות נגד הכיוון עד גיל 4 שנים, הכיסא לכן בנוי ומיועד להיות כך. הוא מאוד יקר!
    אני לא יכול להשוות לצ'יקו או הברייטקס שהם לדעתי המומלצים, זאת מכיוון שהוא בתקינה שונה. עדיין אחוז הפציעות ומקרי המוות בתאונות הנמוך בעולם הוא בשבדיה, בעיקר בגלל התקינה אבל, כנראה שגם הכיסאות עושים את העבודה.

מביניהם אני עדיין נוטה לצ'יקו, גם בגלל המחיר, גם בגלל שהוא ימשיך לשרת בהמשך עם כיוון הנסיעה כך שטווח השימוש שלו הרבה יותר ארוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע לגבי הדגמים של סייבקס איזי S טוויסט +2
    אלחנן
    22/08/2023

הי קובי,
    אני מבולבל לגמרי, אודה לך אם תוכל לעשות לי סדר בדברים.
    אני מתעניין בעגלה של סייבקס איזי S טוויסט +2 אבל כשאני מחפש באינטרנט מידע עליה אני מבין שיש כמה שמות דומים, לפעמים משמיטים את הטוויסט משם העגלה, לפעמים את 2 ולפעמים את הּ+.
    אני מניח שזה כנראה כמה דגמים דומים.
    אודה לך אם תוכל לעשות לי סדר ולומר לי מה הדגמים ומה ההבדל ביניהם.
    מעוניין לקנות אותה בתוספת אמבטיה לתינוק מגיל לידה.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• יש סה"כ 2 דגמים

קובי סופר
    22/08/2023

שלום אלחנן,

יש סה"כ 2 דגמים:

איזי טוויסט עם הגלגלים הקטנים.

איזי טוויסט S+2 עם הגלגלים הגדולים. בעבר היה S+ וה-2 הוא שיפור שלו. עד כמה שידוע לי, בארץ החלו למכור את הדגם רק בגרסאת ה-2 ולכן זה רק ניסוח של החנויות, אתרים וכו'. בפועל תקבל את אותו מוצר.

אם רוכשים מחו'ל אז זה סיפור אחר, בהחלט יכול להיות שעדיין יש S+ (הדור הראשון).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לתקנים לחפצים וצעצועים
    יעל
    22/08/2023

שלום קובי,
    הרבה מדובר בפורום הזה על תקנים לרהיטים הגדולים והעיקריים לתינוק.
    מה בעניין כל החפצים/טקסטילים/צעצועים הנוספים?
    האם צריך לדאוג מהחומרים מהם הם עשויים?
    למשל, אני רוצה להזמין מובייל מאליאקספרס אבל אני כבר לא יודע איפה צריך להחמיר ואיפה אפשר שלא.
    תודה

הוספת תגובה

• לצעצועים גם יש תקנים

קובי סופר
    22/08/2023

שלום יעל,

לצעצועים גם יש תקנים. דווקא עלי אקספרס לדעתי אינו מקור טוב למוצרי תינוקות, בייחוד כאלו שבאים במגע ישיר עם התינוק.
    אמזון עוד יכול להיות אופציה טובה.

התקן בודק בעיקר חומרים, רעילות וכו'. צריך ספרי הוראות, מדבקות ואזהרות תואמות למוצר. כל אלו דברים שבסבירות מאוד גבוהה אין במוצרים מחו"ל וספציפית מעלי אקספרס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה להחמיר ואיפה אפשר שלא?

יעל
    23/08/2023

האם הכוונה שבדברים שעלולים להכנס לפה של התינוקת כדאי להחמיר, ובאילו שלא (כמו למשל מובייל) אפשר להקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי ברוב

קובי סופר
    23/08/2023

שלום יעל,

לדעתי ברוב אם לא בהכל. בטח ובטח בכל מה שהתינוק בא במגע, יש חומרים רעלים, פטאלטים וכו'. פוסלים לנו המון המון מוצרים על הדברים האלו.
    גם במובייל לא הייתי לוקח סיכון, זה אחד הצעצועים הכי מסוכנים שיש. היו בעבר לא מעט מקרים בעולם שהמובייל קרס, התפרק, נפל על התינוק וזה הוביל לפציעות ואף למקרי מוות.
    זה גם קרה במותגים ידועים שעבור תקינות וכו'. אז לא הייתי מסתכן במשהו שלוטה בערפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזה טיולון כדאי לקנות
    יניב
    22/08/2023

אז קיבלנו אמבטיה וטיולון בירושה בני עשור.
    האמבטיה מצויינת, אבל כל מנגנון הקיפול וביחוד עם הטיולון זוועתי.
    כרגע עדיין משתמשים באמבטיה (התינוקת בת חודשיים), אבל ניכר לראות שבקרוב האמבטיה תהיה קטנה בשבילה (מאמין שעוד חודש כבר נהיה חייבים לעבור לטיולון).

רוצה להיסגר מראש איזה טיולון לרכוש.
    מה אני חושב שחשוב לי בטיולון:
    גלגלים גדולים יחסית ונסיעה חלקה.
    קיפול קל נוח וקומפקטי (בעל רכב קטן).
    גגון גדול על מנת לספק צל ופרטיות.
    כייוון שהיא עוד קטנה, חושב שגם חשוב שהטיולון יוכל להיסתובב כך שיהיה ניתן להושיב את התינוקת כאשר היא מופנת להורה ובעתיד לכיוון הנסיעה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוזה טיולון כדאי לקנות

הוספת תגובה

• לצערי אין בשוק טיולונים דו כיווניים

קובי סופר
    22/08/2023

שלום יניב,

לצערי אין בשוק טיולונים דו כיווניים למעט סייבקס איזי טוויסט. יש 2 גרסאות, דגם הS+ עדיף, הוא מגיע עם גלגלים יותר גדולים.
    הוא לא הטיולון הכי טוב שיש בשוק, הוא יחסית כבד, יכולת הניוד שלו טובה כי יש לו גלגלים גדולים. ביחס לטיולונים אחרים וגם עגלות, הקיפול מסורבל. עדיין הוא היחיד שעונה טוב לדרישות.

שאר האופציות הן טיולונים חד כיווניים או, לרכוש עגלה עם האמבטיה או, אם אפשר עגלה ללא האמבטיה, בשני המקרים זה סיפור יקר, עגלה תתקפל יותר גדול וסביר ברוב המקרים שתהיה יותר כבדה. אלו יובילו לרכישת טיולון נוסף בהמשך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם לוותר על הקריטריון הדו כיוונים לטיולון

יניב
    22/08/2023

שלום קובי.
    ואם לוותר על הקריטריון הדו כיווני ולהישאר רק עם:
    גלגלים גדולים יחסית ונסיעה חלקה.
    קיפול קל נוח וקומפקטי (בעל רכב קטן).
    גגון גדול על מנת לספק צל ופרטיות.
    מה היית ממליץ במקרה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה הדבר היחיד שאני ממליץ לא לוותר עליו

קובי סופר
    22/08/2023

שלום יניב,

זה הדבר היחיד שאני ממליץ לא לוותר עליו. מחקרים מראים שתינוקות שהיו מול ההורים בעגלה היו משכילים יותר, רגועים יותר, ישנו טוב יותר בלילה, הקשר מול ההורה היה חזק יותר ועוד.
    לדעתי עדיף אפילו "לסבול" עם הטיולון הלא מוצלח של העגלה שלכם. אפשר גם לרכוש עגלה זולה עם אמבטיה שתשמש לתקופה קצרה, אחר כך למכור כיד 2 ולרכוש טיולון.

אם בכל זאת טיולון, לדעתי ספורטליין וייפר הכי עונה לדרישות.
    הגלגלים יחסית גדולים, יש שכיבה מלאה, גגון ענק. הקיפול קטן אבל יש קטנים ממנו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טאי טאי מבית ביבה בייבי

יניב
    23/08/2023

מה דעתך לגבי העגלה BiBa Taytay 2018?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אופציה טובה אבל

קובי סופר
    23/08/2023

שלום יניב,

גם אופציה טובה אבל, הטאיטאי מקפל יותר גדול, הוא במימדים של עגלה אולי מעט פחות. לדעתי במחשבה על התינוק, יכולת ניוד והצללה, אם מוותרים על דו כיווני הטאיטאי באמת האופציה הכי טובה. מה שכן, זו יותר עגלה מטיולון ולכן לקחת בחשבון, קיים סיכוי שבהמשך תרכוש עוד טיולון.
    הוייפר יותר קומפקטי, הניוד בשטח ישר וטיפה משובש דומה, הגגון דומה, שינוי המצבים בוייפר יותר נוח. מצד שני הטאיטאי יותר מרווח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי טרמפיסט לעגלה
    תמר
    21/08/2023

שלום,

אנו מעוניינים לרכוש טרמפיסט לעגלה ורצינו לדעת מה עדיף 2 גלגלים או 4 גלגלים, האם יש עוד מאפיינים שכדאי לשים לב אליהם ברכישת טרמפיסט והאם יש דגם מומלץ?

אציין שהטרמפיסט מיועד עבור עגלת בייבי בוס דגם פנתר ובנוסף רציתי לדעת איזה סלקלים אפשר לחבר לעגלה זו והאם צריך לרכוש את המתאמים בנפרד?

תודה רבה

הוספת תגובה

• זה לא משנה 2 או 4 גלגלים

קובי סופר
    22/08/2023

שלום תמר,

זה לא משנה 2 או 4 גלגלים. בגדול כל הטרמפיסטים בשוק יתחברו. לדעתי של חברת לאסקל הם הכי נוחים לחיבור, הכי נוחים לניוד אבל, אם רוצים עם מושב, המושב שלהם די בסיסי.
    אני כמובן ממליץ לנסות לחבר את הטרמפיסטים לעגלה, אפילו עם התינוק ולהתנסות בניוד בחנות.

לגבי סלקל, אכן צריך לרכוש מתאמים. אפשר דרך החנויות המשווקות בייבי בוס. לאחר מכן אפשר לחבר סלקלים של:
    ג'ואי
    נונה
    אינפנטי
    מקסי קוזי
    סייבקס אבל רק דגם אחד שלהם מתאים, נקרא אטון בי1 שאר הדגמים שלהם לא מתחברים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת כסא בטיחות שלישי
    ספיר
    21/08/2023

היי, אשמח לייעוץ
    יש לי באוטו (סקודה יופי) כרגע 2 כסאות בטיחות.
    הגדול בן 5.5 גובה 1.20 שוקל 22 יושב על ברייטקס מרתון,
    הקטנה בת 3.5 גובה 90 שוקלת 14 יושבת על גרקו טרושילד, לקראת הולדת הילד השלישי רציתי לדעת מה היית ממליץ לי?
    חשבתי לקנות בוסטר לגדול ולהעביר את הקטן לברייטקס או לגרקו.
    הבעיה שמבחינת הגובה והגיל של הגדול שלי בוסטר רצועות כבר לא יתאים לו, והבנתי שקשה להשתמש ברצועות של הרכב כשיש 3 כסאות במושב.
    אשמח לרעיון ועצה איזה כסא כדאי לקנות ואיך למקם את הכסאות. הבטיחות מאוד חשובה .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת כסא בטיחות שלישי

הוספת תגובה

• הייתי עדיין ממליץ על בוסטר רצועות

קובי סופר
    22/08/2023

שלום ספיר,

הייתי עדיין ממליץ על בוסטר רצועות. אם אין שיקול תקציבי
    הייתי ממליץ על ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
    הוא מתאים עם רצועות עד 29 ק"ג ועד גובה 1.24. כלומר יש לכם עדיין טווח שימוש עם הרצועות, קצר יחסית, מעריך באזור השנה. לאחר מכן הוא הופך לבוסטר רגיל. זו האופציה הכי בטוחה לדעתי. אפשר לרדת במחירים ולרכוש גרקו נאוטילוס או טרנזישיין.
    אופציה נוספת, פחות בטוחה, לרכוש בוסטר רגיל ללא רצועות, כאן מדובר על מחירים זולים משמעותית. אין בעיה כבר לעבור אליהם כעת אבל, בוסטר רצועות יהיה יותר בטיחותי כל עוד אפשר לעבוד עם הרצועות. לאחר מכן לא יהיה הבדל.
    נכון, יהיה קשה מאוד לעבוד עם החגורה של הרכב בשלב של בוסטר אבל, לצערי אין פתרון קסם חוץ להחליף רכב שזה כבר הרבה יותר מורכב...
    יש ילדים שקולטים מהר ויודעים לחגור את עצמם, לילדים יש ידיים הרבה יותר קטנות ולכן חלקם מצליחים לעשות זאת די בקלות, זה גם משהו ששווה לנסות ולבדוק בהמשך או כעת, אם תלכו על דגם ללא רצועות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה

ספיר
    22/08/2023

במידה ונקנה את אחד מהכסאות שהצעת עם הרצועות, בעוד כשנה כשנצטרך להעביר אותו להיחגר עם הרצועות של הרכב הבנתי שיש עניין עם ילד שנרדם ברכב, שהוא נופל קדימה ואז החגורה נמשכת. הבנתי שיש כסאות בזוית שמונעת את זה. האם לכסאות שהזכרת יש את הזוית הזו?
    ומבחינת מיקום ברכב, הילד הגדול עם הבוסטר צריך להיות באמצע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנאוטילוס יש הטייה

קובי סופר
    22/08/2023

שלום ספיר,

לנאוטילוס יש הטייה. יש גם את מייפיט של צ'יקו שיש לו הטייה.
    בכל מקרה, רוב הבוסטרים יקבלו הטייה מזווית המושב של הרכב. לכולם יש מגן ראש ענק שיתן תמיכה מעולה לראש. באם יהיה צורך אפשר לרכוש צווארונים שגם פותרים את הבעיה.

לגבי המיקום, אפשר בכל מקום ברכב, זה שיקול שלכם + התאמה לצרכים והנוחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה מגיל אפס- זליגה לצדדים
    פאן
    21/08/2023

היי קובי,
    קודם כל, תודה רבה על כל הזמן שאתה מקדיש בפורום, מייעץ ומשקיע בכל תגובה. יישר כוח!

אני עומדת לקראת רכישת עגלה חדשה ולאחר סיור ראשוני, יש משהו שמטריד אותי בכל העגלות מגיל אפס שראיתי. בכל העגלות שראיתי עד כה, במגוון חברות, כל הטיולונים ממש שטוחים בצדדים. אין דפנות גבוהות כמו בטיולונים לילדים גדולים יותר ואני ממש חוששת שהתינוקת תנזל לצדדים. האם החגורה באמת מספיקה כדי למנוע את זה? ממש מוזר. אני בוגרת עגלת תאומים לפני 8 שנים (בייבי מונסטרס) שהייתה כל כך תוחמת ועוטפת, שיכולתי לוותר על האמבטיות מגיל אפס. ועכשיו מסתכלת ונראה שהמגמה היא לשטח הכל, כנראה כדי להרוויח עגלות קלות יותר, אבל זה ממש מוזר בעיני. האם יש עגלה עם דפנות מוגבהות? ראיתי גם את הנונה, אינגליזינה, בוגבו ובכולן אין דופן תומכת... תודה!

הוספת תגובה

• זה נכון אבל יש סיבה

קובי סופר
    21/08/2023

שלום פאן,

זה נכון אבל יש סיבה. המונסטרס היא עגלה עם טיולון חד כיווני, לכן הבד עוטף את השלדה וכך נוצר סוג של קיר בד.
    בעגלות יחיד יש מושב דו כיווני שצריך לפרק ולהרכיב ובשל כך, לא ניתן לעטוף עם הבד את השלדה.
    יצרנים אכן נוטים לוותר על הכנפיים הצדידיות וחבל.
    אפשר לבדוק את העגלות בייבי בוס שלנו, זה דווקא משהו שאני הקפדתי לשים. באינגלזינה אכן לא עשו כלל. בבי יש ממש בקטנה. בנונה גם יש יחסית באופן טוב. או לחלופין, לרכוש עגלה עם מושב חד כיווני. אני פחות ממליץ.
    חגירה טובה וכל שאר הדגמים שצוינו, לדעתי לא יהוו בעיה. אולי האינגלזינה שווה בדיקה. מה שכן, אם יש אחיינים או תינוק בבית, אולי שווה לעשות את הבדיקה בחנות יחד איתם, אז תקבלו מדד נכון של איך זה יראה ביומיום.
    אם אכן תהיה בעיה כזו בכל זאת, אפשר לרכוש מזרן עגלה כנפיים, זה מזרן עם תמיכה לצדדים שפותר את הבעיה ברוב המקרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש עגלת תינוק לילד ראשון
    דני
    21/08/2023

היי קובי,
    אשמח לקבל המלצה לעגלה (אבמטיה וטיולון) לשימוש בעיקר אורבני(פחות קריטי לשטח וכו')
    מה שחשוב זה שהקיפול שלה יהיה נוח, שתהיה חזקה יציבה ובטיחותית, ושהאמבטיה תהיה גדולה יחסית.
    התקציב נע סביב 4000 ש"ח פלוס מינוס(אשמח לפחות אבל אם יהיה שווה לחרוג כדי לקבל עגלה מוצלחת יותר אני אשמח)

תודה רבה

הוספת תגובה

• לדעתי לא צריך לחרוג

קובי סופר
    21/08/2023

שלום דני,

לדעתי לא צריך לחרוג.
    יש עגלות מתחת לתקציב שיתנו מענה מעולה לכל הדרישות.
    עגלות כמו הבייבי בוס שלנו, בעיקר הבובקט שלדעתי מושלמת לדרישות. אם לא קריטי משקל כבד יחסית אז, גם עגלות כמו ספורטליין סיילו יתנו מענה מעולה לדרישות.

מעל התקציב, אני יכול להמליץ רק על בוגבו בי, אמנם יש לה חיסרון ענק, בייחוד שזו גם דרישה שלכם, האמבטיה מאוד קטנה. אבל לטווח הארוך כשילדה וטיולון, לדעתי היא מעולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה קובי

דני
    22/08/2023

הי קובי תודה רבה על המענה
    מעל התקציב המלצת רק על בוגבו, יש סיבה להימנע מדגמים של סייבקס למשל כמו פריאם 4?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציינת קיפול נוח והפריאם לא מצטיינת בזה

קובי סופר
    22/08/2023

שלום דני,

ציינת קיפול נוח והפריאם לא מצטיינת בזה. כמוכן, לאחר הקיפול היא גדולה, כבדה ומסורבלת.
    המעלה המרכזית שלה הם הגלגלים הגדולים שיוצרים יכולת ניוד בשטח שקשה, מעלה שציינת שפחות רלוונטית. אני חושב שלאור הדרישות שציינת הפריאם כלל לא עונה לדרישות.

יש את המיוס שהיא עירונית, קלה ופרקטית, האמבטיה שלה עדיפה על הבי אבל, השילדה והטיולון של הבי עדיפים לדעתי. היות והאמבבטיה משמשת לתקופה קצרה אז הבי לדעתי עדיפה עליה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה