מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון לילדה בת שנתייםנאוה15/01/2023
היי, אני מחפשת המלצה לטיולון לילדה בת קרוב לשנתיים שצריכה לפנות את העגלה שלה לבוא בתור בעז"ה.
אני מחפשת משהו מאוד קל, קיפול נח וקטן. תקציב עד 1000₪
בנוסף אשמח לשאול מה צריך לבדוק לפני שקונים טרמפיסט, מה מומלץ ומה פחות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מספר דגמים שלדעתי מומלצים:
קובי סופר18/01/2023שלום נאווה,
יש מספר דגמים שלדעתי מומלצים:
ספורטליין וייפר, טיפה גדול בקיפול אבל נוח לניוד, גגון ענק, נוח לשנות מצבים ומתחת לתקציב.
אינפנטי מון, יותר נוח לקיפול, יותר קומפקטי אבל פחות נוח בניוד וגגון יותר קטן. מחיר די דומה לוייפר.
סילבר קרוס ווינג, הכי קל וקוממפקטי מהשלושה.
טיפה יקר. באזור התקציב ולפעמים מעל.
החיסרון היחידי הוא ששינוי המצבים מתבצע עם שרוך, מנגנון פחות נוח לתפעול אבל הוא זה שגורם לו להיות קליל יותר.
מבחינת טרמפיסט, לדעתי הטרמפיסטים של לאסקל הם הכי טובים ומוצלחים.
כמובן שגם בטרמפיסטים וגם בטיולונים, אני ממליץ להתנסות ולבדוק בחנות טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון למיטת תינוקנעמה15/01/2023
שלום קובי,
1.איזה מזרון מומלץ לתינוק בגיל 7 חודשים?
2.ראיתי שהמלצת על האימג'ן פלוס עד גיל שנה. הוא מאוד יקר, האם כדאי להשקיע סכום כזה במזרון נושם בשביל כמה חודשים שלאחר מכן בכל מקרה מכסים אותו בשווענית או שהתינוק כבר גדל ולא צריך את זה?
3.עם יש המלצה בגיל גזה לקנית מזרון לא נושם מה על איזה מזרון היית ממליץ?
תודה, נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד גיל שנה ההמלצה שלי היא למזרן נושם
קובי סופר18/01/2023שלום נעמה,
עד גיל שנה ההמלצה שלי היא למזרן נושם. לכן אני תמיד אמליץ על אימג'ן, נומו או מולטיפלואו של בייבי טק. 2 האחרונים זולים מהאימג'ן ולא נופלים ממנו לדעתי אז אולי שווה לשקול אותם.
אפשר גם ללכת על מזרן דו צדדי כאשר צד אחד קשיח והצד השני ספוגי. עד שנה צריך להיות על הצד הקשיח ואחר כך הופכים. מבחינת יעילות בטיחותית, היעילות כמעט זהה למזרן נושם, הם הרבה יותר זולים. לדעתי טיפה פחות נוחים אבל זה לתקופה קצרה כך שאפשר ללכת לכיוון הזה ולחסוך לא מעט כסף. מהדו צדדיים יש מלא דגמים כולל תלת שכבתיים וכו'.
ההמלצה שלי ללכת על הזול מבין כולם בתנאי כמובן שיש תו תקן למוצר!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מלידהטובה15/01/2023
שלום,
אשמח לדעת על דגמים של כיסא בטיחות (לא סלקל) שיתאימו להורים המבוגרים שלי עבור תינוק שלנו:
- מתאים מגיל לידה
- קל להתקנה
- לא מאוד כבד (פחות קריטי, אבל במקרה שיירצו להוציא אותו מהאוטו)
- אפשר לכוונן את גובה הרצועות בקלות ובלי להוציא את הכיסא מהרכב
- לא טופס כל הוטו מבחינת גודל
- אפשר להשתמש נגד כיוון הנסיעה לכמה שיותר זמן (מבחינת מקסימום גובה/משקל של הילד)
אין מגבלה ספציפית בתקציב.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין מגבלה לדעתי ברייטקס מרתון
קובי סופר18/01/2023שלום טובה,
ראשית אין מוצר מושלם שיענה על הכל.
אם אין מגבלה לדעתי ברייטקס מרתון הכי מומלץ.
החסרונות שלו הם מחיר יקר. בנוסף הוא טיפה כבד.
אבל אם אין הגבלה אז ראשית אני אמליץ על הבטוח ביותר.
כמוכן הוא אחד הכי נוחים להתקנה, נוח לעלות/להוריד רצועות בלי לפרקו, אותו כנ"ל לפירוק בדים, מתאים מלידה וגודלו סביר.
מתאים עד 18 נגד הכיוון ועד 30 עם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט לבייבי בוסשירן14/01/2023
היי קובי
יש לנו את עגלת הבייבי בוס כבר מעל 3 שנים, עכשיו אצל הילד השני.
אנחנו מחפשים טרמפיסט פרקטי לילדה הגדולה (בת 3)
יש משהו מומלץ שיכול להתאים לעגלה כשהיא במצב טיולון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל סוגי הטמרפיסטים מתאימים
קובי סופר18/01/2023שלום שירן,
כל סוגי הטמרפיסטים מתאימים.
לדעתי הכי מוצלח הוא של חברת לאסקל. הם הכי יקרים אבל עדיין המחיר סביר. יש 2 דגמים מיני או מקסי כאשר המקסי למעשה זה בורד יותר גדול שגם אפשר לרכוש לו מושב, לחבר ואז זה גם טרמפיסט ישיבה באם יש צורך בכזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שתתאים לנודור12/01/2023
היי קובי, מה שלומך?
זה הריון ראשון שלנו ואנחנו מחפשים עגלה איכותית שתתאים ותוכל להישאר איתנו גם לילדים הבאים בעזרת ה' ושלא תהיה יקרה מידי.
אנחנו גרים במושב, קומה ראשונה עם מדרגות בלבד, ניידים עם רכב ונוסעים הרבה לעיר ולכן הדרישות שלנו מהעגלה הן:
מתקפלת בקלות, משקל קל (אני בעיקר אעלה אותה במדרגות כי בעלי לא נמצא רוב היום), מתאימה לדרכים משובשות/חוליות/מדשאות וכדומה אך נוחה לתמרון גם באזור עירוני (קניונים, מעליטת, מסעדות ועוד) ונכנסת לבגז' בקלות, עגלה חזקה יחסית שאפשר לשים עליה תיק ולא תיפול מיד.
שנינו נמוכים ולכן נשמח לעגלה שניתן לכוונן לגובה נוח.
שמענו המלצות על ספורטליין שנראית כמו צעצוע ואני לא בטוחה האם תתאים להכל, על אינגליזינה שאני לא בטוחה לגבי המשקל שלה ועל נונה שלא נראית מתאימה למושב.. אולי יש דגמים ספציפיים או חברות נוספות שעונות על הצרכים שלנו?
תודה רבה ❤️* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבייבי בוס טייגר שלנו לדעתי מושלמת
קובי סופר12/01/2023שלום דור,
לא ציינת תקציב ולכן אני לא יודע מה זה יקרה מידי.
לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו מושלמת לדרישות.
מבחינת מחיר, המחיר המומלץ הוא 3290 ש"ח. יש מבצעים על צבעים מסוימים.
למה אני ממליץ עליה (למרות שאני מן הסתם משוחד)?
ראשית המשקל, היא שוקלת רק 8.8 ק"ג לשלדה וטיולון.
שנית הגלגלים גדולים מהממוצע לעגלות בסגמנט, אלו צמיגים ולא גלגלים פשוטים כמו בעגלות שציינת (למעט נונה או סיילו פרו שמאוד כבדה) והניוד איתה קליל ונוח בכל דרך גם משובשת מאוד.
הקיפול מהקלים ביותר שיש והגודל קומפקטי.
לגבי תיק, היא קלה ולכן צריך לאזן ולא לשים תיק כבד מידי, אפשר לעשות זאת בקלות כי הסל ענקי.
הידית מתארכת ולכן היא מתאימה לכל גובה.
יש לנו גם דגם בובקט שיותר קל וטיפה יותר נמוך אבל הטייגר עדיפה בניוד בדרך משובשת. הבובקט גם יותר זולה.
עוד יתרונות ביחס לדגמים שרשמת: גגונים גדולים, בדים שיורדים 100% לכביסה! 5 שנות אחריות מלאות! זה מבטיח שימוש גם לילדים הבאים.
בכל הדגמים שרשמת יש חלק מהדברים שיש בטייגר
כמו לדוגמא ספורטליין, הקיפול נוח אבל היא כבדה, האינגלזינה קלה אבל לדעתי לא נוחה לניוד בדרך משובשת.
הנונה דומה מאוד לטייגר אבל יקרה ממנה משמעותית וגם, המושב עשוי מרשת, רק בטייגר ובאינגלזינה יש מושב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה עדיפה וזווית ישיבה זקופה יותר. היופי בטייגר שיש בה את כל שילוב היתרונות במוצר אחד!
לסיום, אני יכול להמליץ מכאן ועד מחר על המוצר שלי שאני באמת מאמין שהוא הטוב בעולם. עדיין יתכן ולא יתאים לחלק מההורים ולכן המלצתי תמיד, לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לקפל עם המושב שהוא פונה לכל כיוון, לנסות להרים במצב מקופל עם המושב, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מושכלת אם המוצר מתאים לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר לילדה בת 3יאיר10/01/2023
עד עכשיו ישבה בכסא בטיחות אך רוצים להעביר את אחותה הקטנה לכסא ולקנות בוסטר.
ראיתי בשילב בוסטר איימקס ממותג דיסני. איך הוא? האם עומד בתקן אירופאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי האיימקס אופציה סבירה ויש עדיפים
קובי סופר10/01/2023שלום יאיר,
מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג אפשר לעבור לבוסטר גב ללא רצועות.
ההמלצה שלי היא ללכת על דגם עם רצועות.
האיימקס הוא כזה אז טוב שהלכתם לכיוון הזה!
לדעתי האיימקס אופציה סבירה ויש עדיפים.
ראשית הוא מתאים רק עד 18 ק"ג עם רצועות (לאחר מכן ללא הרצועות עד 36 ק"ג).
חלק מהדגמים בשוק מתאימים עד 29 ק"ג עם רצועות ועד 45 או אפילו 49 ק"ג ללא רצועות.
בנוסף יש עניין של דירוג בטיחותי, האיימקס לא בראש הדגמים המובלים.
הדגם המוביל בטיחותית כיום הוא ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט אבל הוא מאוד מאוד יקר. אם אין שיקול מחיר אז ללא ספק זו המלצתי!
אם יש אז דגמי גרקו סנאגלוק טרנזישיין או נאוטילוס יהיה מעולים. הם גם לא זולים ויקרים מהאיימקס אבל זולים מהברייטקס.
אם רוצים לרדת עוד במחירים אז יש את אוונפלו מאסטרו.
לדעתי אבל שווה להתאמץ לדגמים היקרים, זה מוצר שילווה שנים רבות ובסופו של דבר במקרה הצורך, עדיף שיהיה לנו את המוצר הטוב ביותר.
כל הדגמים שהמלצתי בתקינה אמריקאית, לדעתי אין עניין של איזו תקינה עדיפה פשוט לשוק האמריקאי עושים הרבה מעבר לדרישות ולכן אני נוטה להמליץ על דגמים אמריקאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכיר טיולון חדש ג'ואי פרסל?אנה09/01/2023
שלום,
יש טיולון חדש של ג'ואי שראיתי (joie parcel) שראיתי והמליצו עליו בחונות ונראה לי טוב אבל כנראה הוא חדש לגמרי ואין חוות דעת באינטרנט. אתה יודע אם הוא טוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראיתי וקשה לי להמליץ כרגע
קובי סופר10/01/2023שלום אנה,
ראיתי וקשה לי להמליץ כרגע.
כפי שציינת הוא חדש, אין מידע או ידע לגביו.
מהתרשמות ראשונית נראה שהוא טוב ואיכותי אבל הוא גם מאוד יקר.
לדעתי בטווח המחיר הזה אפשר ללכת על בטוח עם
ספורטליין וייפר או סילבר קרוס ווינג. שניהם מאוד ותיקים בשוק, במחיר סביר עם הרבה משתמשים מרוצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת תינוק מתקפלתאלונה09/01/2023
היי,
ראיתי שיש מיטת תינוק מתקפלת... (לא לול טו מיטת קמפינג אלא ממש מיטה) תשמש בבית של סבתא.
האם מכיר? מומלצת?
שטלה נוספת כתוב גודל 60/120
רוצה לקנות מזרן אמיגן משילב
יתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו מיטה בסיסית
קובי סופר09/01/2023שלום אלונה,
אין בעיה עם מיטה כזו. זו מיטה בסיסית ללא סולם עולה יורד.
באמת נקראת גם מיטת סבתא.
רק לוודא שיש אישור מכון התקנים ליצרן/יבואן ולדגם.
לגבי מזרן, את זה צריך לברר מול שילב. 120X60 זו מידה חריגה ולא מידה של מיטת תינוק סטנדרתית. יש מלא יצרנים שמייצרים לגודל הזה אבל אני לא יודע לומר לגבי אימג'ן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
אלונה09/01/2023יש לנו מיטת תינוק של ריהיטי טל, המיטה הייתה מאוחסנת בבית כ 5 שנים. האם אפשר להשתמש בה? יש עניין עם הצבע? או העץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המוצר עובר מכון תקנים שבודק שהצבעים ללא רעלים
קובי סופר10/01/2023שלום אלונה,
אין חשש. ניתן להשתמש.
המוצר עובר מכון תקנים שבודק שהצבעים ללא רעלים או כימקלים. כמוכן גם ללא עופרת או בכלל כל חומר שעלול להזיק לתינוקות לאורך השנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כסא בטיחות משניאורטל08/01/2023
היי קובי,
אנחנו מחפשים כסא בטיחות לרכב השני.
תינוקת בת 8 חודשים, כרגע יש לנו ציקו נקסטפיט זיפ מקס ורוב הנסיעות יהיו איתו. יש לנו גם סלקל אבל מתחיל להרגיש שכבר צפוף לה שם ולכן מחפשים כסא נוסף שיחליף אותו.
ילדה ראשונה אז אין כרגע צורך בכסא שיהיה צר ויחסוך מקום.
התקציב הוא אזור ה1000 שקל אבל גמיש.
האם תמליץ בשלב הזה כבר על כסא שהופך לבוסטר?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ על כיסאות שהופכים לבוסטר
קובי סופר09/01/2023שלום אורטל,
אני לא ממליץ על כיסאות שהופכים לבוסטר.
אני כן ממליץ על בוסטר רצועות שזה סוג של כיסא בטיחות אבל יותר בוסטר. הם מאושרים מגיל שנה אבל לדעתי מתאימים מגיל שנתיים. אפשר גם טיפה לפני אבל לגיל שנה הם לא נוחים לדעתי.
אפשר למצוא נקסטפיט סביב ה-1000 ש"ח מדי פעם ברשת עגליס שהם היבואנים.
לכן לדעתי לא צריכה להיות התלבטות.
מלבד צ'יקו אני ממליץ על ברייטקס קליקטייט שבדרך כלל יקרים יותר. המרתון הוא הזול בסדרה והוא מעולה.
אם להיצמד לתקציב או מתחת יש את גרקו מיי פיט.
לדעתי השניים הראשונים עדיפים עליו בכל היבט.
אף אחד מהדגמים לא הופך לבוסטר, אפשר כמובן לרכוש בעתיד, זה לא יקר, זה יותר פרקטי וברוב המקרים הכיסאות עוברים לתינוק נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כסאות ברכב ניסאן טידהיסכה07/01/2023
היי:)
נשמח לשמוע על רעיונות איך אפשר לשלב 3 כסאות תינוק ברכב שלנו. יש לנו כרגע כסא קוסקו סנרה, כסא נוסף אוונפלו Sonus. בנוסף, יש לנו סלקל סייבקס ATON. כרגע אנחנו לא מצליחים להכניס את כולם. הגדול שלנו בן 4.5, ויכול לעבור לבוסט. השאלה היא איזה בוסטר יכול להכנס לנו.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לתת מענה
קובי סופר08/01/2023שלום יסכה,
קשה לי לתת מענה.
אני לא מכיר את מידות הרכב, זה משהו שצריך לבדוק פיזית.
אפשר לרכוש כיסאות דיונו או גרקו סלים פיט. בשני המקרים הם יודעים להפוך לבוסטר. הם מאוד צרים.
סה"כ גם הקוסקו וגם האוונפלו הם די צרים.
אם גרים במרכז אפשר לגשת לחנות טוילנד והם יוכלו לעזור לכם.
אפשר גם להעזר במתקין מוסמך שמגיע עד אליכם.
קוראים לו אבי שפיר, יש לו דף בפייסבוק.
בשני המקרים ימצאו לכם את הפתרון בצורה הכי טובה ויעילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר לרכב של אבאשיראל05/01/2023
היי! דבר ראשון אגיד תודה, אני נעזרת המון בפורום שלך ממש מאז שהילדים קטנטנים.
יש לנו 2 ילדים בני 5 ו-3.
אנחנו לקראת קניית 2 בוסטרים לרכב החדש של בעלי. הרכב ישמש גם לנסיעות סופ"ש להורים וגם ליציאות פעם ב... בערבים (בכל זאת, דלקן של העבודה😉), מעבר לזה נסיעות לגן וחזור ברכב שלי.
ברכב שלי יש צ'יקו נקסטפיט וצ'יקו מייפיט.
1. האם בת ה-3 יכולה לשבת על בוסטר עם רצועות?
2. כמה נוראי בוסטר ללא רצועות?
אנחנו מחפשים בוסטרים שיתאימו לרכב משני:
* שיהיו בטיחותיים
* נוחים לשימוש (אני יודעת שאתה ממליץ על הנקסטפיט אבל הדגם שלנו עם חגורה קצרה וזה מעצבן נורא)
* לא יקרים מידי
נשמח להמלצות שלך על דגמים רלוונטים.
תודה רבה רבה!!!!🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגיל 5 אפשר בוסטר ללא רצועות
קובי סופר08/01/2023שלום שיראל,
לגיל 5 אפשר בוסטר ללא רצועות.
לגיל 3 אפשר בוסטר עם רצועות (טכנית אפשר גם ללא)
החוק אומר מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג אפשר בוסטר גב ללא רצועות כל עוד 2 התנאים מתקיימים!
ההמלצות הבטיחותיות אומרות, כמה שיותר זמן עם הרצועות יותר בטיחותי ולכן לגיל 3 אני ממליץ עם רצועות. לגיל 5 גם מומלץ אבל אפשר כבר ללכת על דגמים ללא, הם גם יותר זולים וגם יותר פרקטיים במיוחד אם צריך להעביר בין רכבים.
בבוסטר רצועות השאלה היא התקציב.
הבטיחותי ביותר כיום האו ברייטקס גרואו ווית' מי קליק טייט שהוא יקר מאוד.
אחריו יש את גרקו טרנזישיין או נאוטילוס בשניהם צריך ללכת על גרסאת הסנאגלוק שיותר בטיחותית וקלה להתקנה. גם הם לא זולים אבל עולים כמה מאוד שקלים פחות מברייטקס. גם צ'יקו מייפיט נוסף יכול להיות אופציה טובה.
בבוסטר גב ללא רצועות ההמלצה שלי היא גרקו אפיקס, סייבקס סולושיין, צ'יקו קידפיט. כולם טובים ודי יעילים באותה הרמה אז ללכת על מה שנראה לכם.
מכאן זה שיקול שלכם אם לרכוש 2 בוסטר רצועות או 1 עם רצועות 1 ללא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הצר ביותר מהם?
שיראל08/01/2023תודה על התשובה!
לגבי בוסטר ללא רצועות- מה הצר ביותר מהם? הסייבקס סולושן נראה נורא רחב בחלק העליון. אולי אני מתבלבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כולם יחסית צרים
קובי סופר09/01/2023שלום שיראל,
כולם יחסית צרים, בטח שביחס לכיסא.
הסייבקס אכן טיפה יותר רחב בחלק העליון אבל עדיין די צר.
הכי בטוח כמובן זה לבדוק פיזית, במקרה של בוסטר רצועות זה הכי קל ונוח בעולם כי הם קלילים, לא דורשים התקנה אז הבדיקה ברכב קלה, נוחה ומהירה.
כן צריך לקחת בחשבון שכל פעם צריך לחגור את הילדים עם חגורת הרכב, כאשר יש 3 מושבים מאחור הגישה לחלק ההקלקה של החגורה בדרך כלל לא נגישה כלכך. לכן צריך לבדוק גם את זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות. בקשה להתייעצות ולחוות דעת עם קובי סופרנטלי05/01/2023
היי קובי אני קוראת את מה שאתה כותב בתגובה לשאלות וקצת הולכת לאיבוד, אשמח לעזרתך :)) אני מחפשת עגלה בי"ה לילד ראשון, מיותר לציין שהיא צריכה להיות בטיחותית, אבל אציין בכל מקרה:). חשוב לי מאוד שהיא תהיה קלה מבחינת משקל כלל הניתן. אשמח מאוד שהאמבטיה תהיה בגובה סביר על מנת לאפשר החתלה של התינוק בתוך האמבטיה וללא צורך להתכופף בצורה קיצונית (אני בגובה 1.65). ומחיר עד 4000 שח. כמובן שנשמח שהיא תשמר גם לילדים הבאים אז רצוי שהחומרים יהיו איכותיים וניתן לכבסם.
חשבנו על הסקייבקס דגם מילו, על הסופרטליין 2022 (אבל היא כבדה מאוד)ועל איזי ווקר צ'ארלי. קראתי את כל התגובות שלך עליהן והן לא ממש מומלצות. תוכל בבקשה להמליץ לנו?? תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה מההמלצות שלי אינדיבידואלית
קובי סופר05/01/2023שלום נטלי,
הרבה מההמלצות שלי אינדיבידואלית.
טוב תמיד לשאול ולציין את הדרישות שלכם.
בדרך כלל מה שאני רושם אלו יתרונות וחסרונות של דגמים שונים ולא המלצות.
בסופו של דבר אתם צריכים לבדוק טרם הרכישה שהמוצר עונה לדרישות שלכם.
אני תמיד ממליץ להיסגר על 2-3 דגמים. לגשת לחנות ולשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לתפעל, לקפל יחד עם המושב פעם אחת לכל כיוון, להרים, לבדוק ברכב וכך תוכלו לקבל מדד של השימוש בעגלה.
כך תוכלו להגיע להחלטה מושכלת של מה נכון לכם.
לגבי צ'ארלי, זה לא שאני לא ממליץ. שוב, אני מציין יתרונות וחסרונות. בצ'ארלי לדעתי החיסרון הבולט הוא הגלגלים, הם קטנים ומחומר מאוד זול ולכן זה משפיע על יכולת הניוד, בעיקר בדרך משובשת. להורה שהוא עירוני והשימוש יהיה בעיר סדורה ומדרכות סדורות וקניונים, היא תעשה את העבודה.
בעיר עתיקה לדוגמא, מושב, כפר וכו' כבר יהיה טיפה קשה לנייד אותה.
יחד עם זאת, את רשמת שאת רוצה עגלה קלה והיא אכן כזו! אני משתדל תמיד לציין, כדי להגיע למשקל קל היצרנים מצמצמים דברים בעגלות.
בצ'ארלי אלו הגלגלים הקטנים והחומר הזול שהוא גם קל, מושב מבד עם לוח פרספקט ולכן במשקל קל לרוב יש חסרונות של התפשרות.
במיילו שהזכרת זה עוד יותר בולט כי במיילו המושב מרשת, הידית לא מתכווננת, המתכת עוד יותר דקה אבל הם גם השתמשו במתכת מיוחדת שמורידה עוד משקל והיא חזקה יותר. אז עשו כל מיני קומבינציות וכך הגיעו למשקל מאוד חריג לעגלה דו כיוונית של אזור 6 ק"ג!
עגלה ממוצעת שוקלת סביב ה-10!
אני אישית פחות ממליץ עליה, המיוס שלהם עדיפה אבל אם נתמקד בדגמים שרשמת, לדעתי הצ'ארלי עדיפה, בעיקר בגלל הידית המתארכת שנותנת כמה יתרונות כמו נוחות להורים גבוהים/נמוכים, מקלה בעליה וירידה ממדרכות גבוהות, במיילו המושב חוצה את קו ידית האחיזה במצב שוכב, זה לא נוח להורה כי זה באזור הברכיים וגם לא נוח או לא מאפשר לתלות תיק עגלה או כל דבר אחר.
לגבי ספורטליין יש להם דגם פולד ששוקל 9.4 ק"ג וזה משקל סביר לדעתי. יחסית גבוהה ונוחה לניוד. המושב יצוק מפלסטיק שלדעתי זה יתרון גם בנוחות התינוק וגם בכביסה. כשיש לוח בתוך הבד צריך לכבס עם הלוח. יש ידית מתארכת אז שווה לבדוק. הקיפול שלה מסורבל ביחס לצ'ארלי!
לדעתי הדגמים האחרים של ספורטליין עדיפים אך כפי שציינת הם אכן יחסית כבדים.
לסיום, עגלות בייבי בוס שלנו. לדעתי תפורות לכל הדרישות שלכם. קלות מאוד 8.2 ק"ג בובקט, 8.8 ק"ג טייגר (שיותר גבוהה כי הגלגלים יותר גדולים).
מושב יצוק מפלסטיק, ידית מתארכת, נוחות ניוד בכל דרך כולל דרך קשה מאוד!
מרווחות, גגונים ענקיים, 5 שנות אחריות כך שתהיה אחריות גם בשימוש של ילד או 2 ילדים נוספים.
כל הבדים 100% יורדים לכביסה! ברוב העגלות רק חלק.
עכשיו הפלוס הגדול של המשקל הקל מגיע לא כי התפשרנו או קיזזנו דברים כמו בעגלות הנ"ל. העגלות עשויות מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר קל וגם יותר חזק, כמו במיילו ששם אבל גם שילבו התפשרות בדברים כפי שציינתי.
לדעתי יצרתי את העגלות המושלמות אך אני תמיד מציין. מושלם זה מושלם להורה ספציפי ולא תמיד מושלם של הורה אחד זה מושלם של הורה אחר. אז לעשות תמיד את הבדיקות שרשמתי כדי לקבל מדד אמיתי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט לעגלת טייגר 2יעל05/01/2023
היי קובי,
אני מחפשת טרמפיסט לעגלת טייגר 2.
קודם כל אנחנו מאוד מרוצים מהעגלה, אז תודה רבה :)
רציתי לשאול אם כשאתה ממליץ על טרמפיסט של לסקל הכוונה זה לדגם mini או maxi?
ראיתי של maxi אפשר לחבר גם כסא אם רוצים (לא בטוחה שגם ל mini)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל סוגי הטרמפיסטים מתחברים.
קובי סופר05/01/2023שלום יעל,
כל סוגי הטרמפיסטים מתחברים.
אכן, אני תמיד ממליץ על לסקל כי לדעתי הם הטובים בעולם.
המיני באמת מציע בורד קטן יותר ולכן לא ניתן לחבר לו כיסא.
במקסי הבורד טיפה יותר גדול וניתן לחבר כיסא.
קשה לי לכוון מה עדיף, זה תלוי בגיל הגדול/ה.
אם מתאפשר להתנסות קודם זה הכי טוב.
שמח שאתם מרוצים מהטייגר :)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לבוסטר לילד בן 3יעל03/01/2023
שלום קובי,
אשמח להמלצה לטוסטר לילד בן 3, משהו זול, אין לנו רכב ואנחנו לא נוסעים הרבה.. אז צריכים משהו שקל לחבר ולפרק לאוטו..
מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג אפשר בוסטר גב ללא רצועות
קובי סופר04/01/2023שלום יעל,
מגיל 3 ומשקל 15 ק"ג אפשר בוסטר גב ללא רצועות.
זה מוצר יותר פרקטי מאשר בוסטר רצועות.
גם לנשיאה, פירוק, הרכבה וכו'. כמוכן הוא גם יותר זולל
מצד שני, בוסטר רצועות הוא מוצר יותר בטיחותי כך שזה מאוד תלוי בהחלטה שלכם.
בטיחות או פרקטיות ומחיר?
מבוסטרי הגב המומלצים הם: גרקו אפיקס, סייבקס סולושיין או צ'יקו קידפיט.
מהגב במחיר סביר יש את אוונפלו מאסטרו. אם התקציב מאשפר אז גרקו טרנזישיין סנאגלוק נוח מאוד להתקנה ופירוק וברמת בטיחות גבוהה אבל מחיר טיפה יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיולון של הבוגבו פוקס 3 לא נשכב בצורה מלאהרועי שטיינברג02/01/2023
הי, אני בדיוק מתכוון לרכוש את הבוגבו פוקס 3 אבל פתאום נתקלתי בעניין שהכיסא טיולון שלו, שלמרות שנשכב 180 מעלות, הוא לא מתיישר ובעצם ישאיר את הילד עם ברכיים כפופות. זה תינוק ראשון אז אני לא יודע אם זה ״דיל ברייקר״?! ילדים בגיל של הכיסא הזה ישנים בשכיבה באמת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני אישית חושב שזה דיל ברייקר
קובי סופר02/01/2023שלום רועי,
אני אישית חושב שזה דיל ברייקר.
ראשית דווקא אתחיל בכך שגם לשכיבה הזו יש יתרונות ולא רק חסרונות!
כאשר ברכי התינוק למעלה זה יוצר זרימת דם טובה יותר בגוף התינוק.
כאשר יורדית מדרכה עם הגלגלים הקדמיים קודם, הטוסיק של התינוק נבלם במושב, בשכיבה ישרה הבלימה היא ברצועה שיכולה לגרום לשפשוף לא נעים.
זו זווית עירסול, זו התנוחה הטבעית של התינוק כשאר הרגליים כלפי מעלה, כך התינוק היה מצוי ברחם, כך התינוק יורגל לתנוחת זחילה על 4 ויחל לזחול בקצב מהיר יותר, הגוף של התינוק לא נמתח.
מצד שני, בשכיבה שטוחה יש את היתרון הגדול ביותר שאפשר להשכיב על הבטן, זה יותר נוח לתינוקות לישון כך, יותר בריא (כל עוד יש השגחה כי ההמלצה עד שנה על הגב, בגלל סכנת חנק).
אפשר לישון כמה שרוצים, בזווית עירסול יש שממליצים רק עד שעתיים כי זה דומה להמלצות הסלקלים.
בשכיבה מלאה תוכלו לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה. כמוכן אפשר לעשות רוטציה בין אמבטיה לטיולון, בפוקס זה לא אפשרי.
מניסיון שלי לאורך השנים נתקלתי בהורים שלא היו מרוצים מזווית השכיבה עם השקע בין הישבן לגב, מטיולוני שכיבה ישרה מעולם לא נתקלתי בהורה שלא היה מרוצה מהשכיבה.
לכן אני חושב שעדיף שכיבה מלאה, בנוסף חשוב גם לרשום שרוב היצרנים שהיו עושים שכיבה כזו עברו לשכיבה מלאה בדגמים חדשים או משודרגים שלהם לכן לי לפחות זה אומר משהו.
עוד דבר, אם תרצו לרכוש טיולון יויו, מקלארן או כל מותג אחר בשוק, תשימו לב שבכולם יש רק שכיבה ישרה רגילה כנ"ל בדגמי בוגבו (גם הבי נחשב יותר כטיולון בחו"ל).
לסיום, חשוב גם לציין שכדי לקפל את הפוקס צריך לפרק את המושב כדי שהקיפול יהיה נוח יותר.
לדעתי הפוקס מוצר מהנוחים ביותר שיש לניוד, די קל משקל אבל פחות פרקטי וכל מה שציינתי לגבי השכיבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)