מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אמבטיה של עגלת ג'ואינחי23/01/2023
שלום,
אהבתי עגלת ג'ואי פיניטי. רציתי לדעת עם האמבטיה שלו (דגם ג'ואי ראמבל) היא איכותית ואם אתה יודע לכמה חודשים היא תתאים, קשה לי להבין רק מלהסתכל ולקרוא מדידות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב האמבטיות די זהות
קובי סופר24/01/2023שלום נחי,
רוב האמבטיות די זהות, הן אמורות להתאים עד גיל חצי שנה.
האמבטיה של הג'ואי לא שונה. היא די בסיסית אבל עושה את העבודה.
דווקא את העגלה אני פחות מחבב כי לדעתי במחירה יש אלטרנטיבות יותר מוצלחות בשוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוק - מזרן נומומור23/01/2023
היי,
אשמח לדעתך על מזרן מומלץ לתינוק, מה דעתך על נומו? האם גם נוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי מומלץ מאוד
קובי סופר24/01/2023שלום מור,
לדעתי מומלץ מאוד, לפחות בפן הבטיחותי.
לגבי נוחות, אני מציין תמיד שהוא קשיח יותר ביחס לדגמים נושמים אחרים. ניתן לרכוש עבורו שכבת נוחות אבל עדיין, הוא יהיה קשיח יותר מדגמים נושמים אחרים.
סה"כ אבל עם שכבת נוחות, ממה שאני יודע הרוב המוחלט מרוצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזי טוויסט 2 או גןאי כרום לשימוש כטיולוןיניב שוורין23/01/2023
רציתי עוד טיולון עבור ההורים. הילד בן 7 חודשים.
יש לי 2 אופציות מיד 2
טיולון איזי טוויסט 2
טיולון של עגלת גואי כרום
אני מבין שדו כיווניות חשובה
2 באופציות במחיר זהה
טיולון נטו או טיולון של עגלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2 דגמים שונים מאוד
קובי סופר24/01/2023שלום יניב,
מבחינת דו כיווני, אכן 2 האופציות טובות ומעולות לגיל.
יחד עם זאת מדובר ב-2 דגמים שונים מאוד.
מאוד רצוי לבדוק עם המשתמשים מה הם מעדיפים.
הג'ואי הרבה יותר כבדה, גדולה ומסורבלת אבל מצד שני הרבה יותר נוחה לדחיפה וניוד.
האיזי טוויסט יותר קלה, משמעותית יותר קומפקטית לאחר הקיפול. מצד שני מאוד לא נוחה לניוד לדעתי אבל אם מדובר בניוד עירוני, יכול להיות שזה יכול להיות בסדר.
הטוויסט הוא ממש טיולון והג'ואי זו עגלה כך שקיים סיכוי שברכישת ג'ואי תצטרכו לרכוש בהמשך טיולון נוסף.
אני ממליץ להתנסות עם הסייבקס בניוד יחד עם התינוק, לנסות לתפעל ולקפל (הקיפול טיפה מסורבל) ולראות אם היא מתאימה להם, לדעתי זו אופציה עדיפה ופרקטית יותר.
הג'ואי יותר נוחה לניוד ולתינוק אך יש בזה מחיר בנושא הפרקטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשימוש העיקרי להורים... שכחתי לציין
יניב שוורין24/01/2023יש לנו עגלה עם טיולון.
רציתי לקנות טילולון דו כיווני להורים שיעשו איתו סיבוב למטה ויש מעלית.
בכל אופן תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן הבנתי הכל
קובי סופר24/01/2023שלום יניב,
כן הבנתי הכל מהשאלה הראשונה.
קשה לי להמליץ על מי מהם כי יש הבדלים עצומים בין השניים.
אני ממליץ שההורים יתנסו בעגלות ויחליטו.
כפי שרשמתי הג'ואי תהיה יותר נוחה לתינוק ולניוד.
הסייבקס יותר קלה, פרקטית וקומפקטית. בנוסף בג'ואי קיים סיכוי שבהמשך ירצו לרכוש טיולון נוסף.
צריך להחליט מה מהיתרונות יותר מדבר אליכם או להתנסות בדגמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בוגבו בטרפלייאלינור22/01/2023
היי קובי, מה דעתך על טיולון באטרפליי של בוגבו. לתינוק החל מגיל חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עד גיל שנה אני ממליץ על פי מחקרים שהתינוק יהיה מול ההורה
קובי סופר23/01/2023שלום אלינור,
עד גיל שנה אני ממליץ על פי מחקרים שהתינוק יהיה מול ההורה. אם ניתן גם מעבר. מחקרים מראים שיש לכך יתרונות רבים לתינוק.
לכן על הבטארפליי פחות ממליץ כמו על כל טיולון חד כיווני.
הבעיה שאין בשוק טיולונים דו כיווניים וגם מהמעט שיש הם לא מוצלחים. האופציה היא לרכוש עגלה ללא אמבטיה, אז יוצא סיפור יקר.
אם יש עגלה, אני ממליץ למשוך איתה ככל שניתן.
הבאטרפליי באופן כללי לו רוכשים לגיל שנה טיולון טוב לדעתי.
המחיר שלו סביר, בעיקר מיבוא מקביל.
לגבי האיכות, לדעתי היא סבירה ולא ברמה של מוצרי בוגבו.
בנוסף לא אהבתי את מדרך הרגליים שלא מכוסה עד הסוף.
אין מעקה, סך הכל מוצר די בסיסי. לדעתי במחירים האלו היויו עדיף עליו וגם מקלארן אטום אם זמין.
כמוכן גם סילבר קרוס ווינג 1.
אפשר גם לבדוק את ספורטליין וייפר אשר טיפה יותר זול, הוא גם יותר כבד אבל השכיבה שלו יותר טובה, הגגון יותר גדול ויותר נוח לשנות מצבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עגלה משולבת
אלינור23/01/2023תודה. אז איזה עגלה משולבת כן מומלץ לרכוש שתתאים גם כטיולון וגם האמבטיה לתינוק די גדול וארוך? כרגע גיל 3 חודשים אבל העגלה שיש למ קיבלתי אותה והיא לא נוחה לי אז אין לי בעיה לרכוש עגלה משלובת טובה בהנחה שיש לה אמבטיה טובה שתשמש אותי לפחות עוד 4 חודשים. פחות התחברתי לספורט ליין או בייבי בוס. מחפשת משהו מאוד אמיד ואיכותי שיתאים לטווח ארוך כולל אמבטיה וטיולון. הבוגבו בי 6 קטנה מאוד לטעמי והסייבקס הבנתי פחות מומלצות כטיולון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני חושב שבהחלט עדיף לרכוש כרגע עגלה
קובי סופר24/01/2023שלום אלינור,
אני חושב שבהחלט עדיף לרכוש כרגע עגלה.
לפחות לגבי הבייבי בוס אני יכול להעיד שלא סתם אנחנו נותנים 5 שנות אחריות. העגלות שלנו עמידות ברמה קיצונית ביחס למה שאני מכיר, בייחוד דגם הטייגר.
לדעתי אבל הסגנון שאת מחפשת הוא בתחום של פג פרגו בוק, דגם מאוד ותיק אבל סוס עבודה, מאוד מרווחת, די נוחה לניוד, פחות זמינה כיום עקב ביקוש נמוך אבל זה גם יתרון, המחירים שלה יחסית נמוכים. דגם הולוצ'ה היותר חדש ודומה לבוק לדעתי פחות מוצלח. הדגם החדש ויוצ'ה דומה לסייבקס מיוס לטוב ולרע אבל לדעתי כנראה לא יתאים לכם.
מעבר לפג יש את אייביסי דיזיין סלסה אבל מאוד קשה יהיה למצוא אותה, מאותה סיבה של הבוק, ביקוש נמוך מאוד.
יש בשילב את המקבילה שלה אפפה בייבי ויסטה אבל היא הרבה יותר יקרה, לדעתי המושב שלה פחות מוצלח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גרקו טרנזישןאלון22/01/2023
שלום,
עקב אי זמינות של טרנזישן סנאגלוק, מתלבטים לגבי הטרנזישן "הרגיל".
בלא מעט מקומות שקראנו צויין לגביו חיסרון של קושי בהתקנה, וזה די מרתיע אותנו. קראנו גם שנדרש איזה קליפ מיוחד למתיחה שנמכר בנפרד.
האם ההתקנה אכן קשה ומסובכת?
האם הקליפ הזה נדרש ולשם מה? ואם כן - למה הוא לא מגיע יחד עם המושב עצמו?
האם ניתן להתקין את המושב עם חגורת הבטיחות של הרכב, והאם שיטה זו יותר קלה ופשוטה?
אגב, בקשר לזה ראינו שקיים מושב של ג'ואי אלבייט שההתקנה שלו עם חגורת הרכב נראית ממש פשוטה. מה דעתך על המושב הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההתקנה ללא סנאגלוק מאוד קשה
קובי סופר23/01/2023שלום אלון,
ההתקנה ללא סנאגלוק מאוד קשה. גם מתקין מקצועי עלול שלא להתקין נכון. באליבייט אכן טיפה יותר קל אבל עדיין לא קל ברמת סנאגלוק או קליקטייט של ברייטקס. כמוכן האלייבט ברמת בטיחות נמוכה יותר ועד משקלים נמוכים יותר.
לגבי הקליפס, בעבר היה מגיע עם כל כיסא. היום כשיש איזופיקס אז פחות מתקינים עם חגורה ולכן היצרנים חסכו כסף והוציאו מהאריזות.
אני ממליץ לנסות למצוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק. ראיתי שכרגע נמכר בכמה מקומות ב-899 ש"ח. דגם יותר בטיחותי מהטרנזישיין ועדיף עליו וגם יש סנאגלוק. כרגע זמין במלאי שזה מאוד נדיר כמו גם מחירו, בדרך כלל נמכר מעל 1000 ש"ח.
אם אין שיקול כספי אז ברייטקס גרואו ווית' מי קליקטייט מקבל את דירוגי הבטיחות הכי גבוהים אבל הוא סופר יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובהשוואה לאוונפלו מאסטרו?
אלון23/01/2023האם ההתקנה של המאסטרו קלה יותר מהטרנזישן? ומה ההבדל בינו לבין דגם שנקרא מאסטרו ספורט? הבנו שהוא נחשב בטיחותי ומיוצר בארהב.
אגב לא ברור אם ניתן לכוונן את גובה משענת הראש שלו.. בחלק מהמקומות צויין שלא ושזה אחד החסרונות שלו, ובמקומות אחרים שמוכרים אותו כתוב משענת ראש מתכווננת. מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההתקנה של המאסטרו זהה
קובי סופר24/01/2023שלום אלון,
ההתקנה של המאסטרו זהה לטנזישן הרגיל כלומר, מסורבלת וקשה.
כמוכן הוא עד משקלים יותר נמוכים ולכן אני ממליץ עליו רק כאופציה זולה. כיוונון הרצעות לא פשוט ומתבצע באופן ידני על ידי פירוק והרכבה, לא בקלות כמו בדגמים אחרים יקרים יותר.
יש למאסטרו תתי דגמים ובחלקם יש משענת ראש מתכווננת.
בכל מקרה, לדעתי הטרנזישן ללא סנאגלוק עדיף עליו.
כפי שציינתי, אם מותחים את התקציב, גרקו נאוטליוס סנאגלוג נותן את התמורה הכי טובה לכסף כרגע. אם אין שיקול של כסף, ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט הכי בטיחותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בליוס s סייבקסשולי19/01/2023
היי. מה דעתך על עגלת בליוס s של סייבקס. יש עליה מחיר מעולה עכשיו אפילו יותר טוב מהספורטליין ואני יודעת שזה מותג מצוין. כמובן חשוב לי רק נוחות הילד אבל גם לא בטוחה ששווה להוציא 4000 שח על עגלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני גם לא חושב ששווה לשלם 4000 ש"ח על עגלה
קובי סופר20/01/2023שלום שולי,
אני גם לא חושב ששווה לשלם 4000 ש"ח על עגלה.
יחד עם זאת אני לא חושב שהבליוס עגלה מוצלחת.
בהיבט של יכולת ניוד ונוחות לתינוק היא טובה לדעתי.
בהיבט הפרקטי פחות. מאוד מסורבלת לקיפול, גדולה וטיפה כבדה.
בנוסף אני חושב שהמושב לא מהונדס נכון. כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, המושב חוצה את קו ידית האחיזה, לדעתי זה מוריד מהנוחות של ההורה כי המושב מגיע כמעט לאזור הברכיים של ההורה, בנוסף לא מאפשר לתלות תיק או כל דבר על הידית.
לדעתי בטווח המחיר שלה או אולי טיפה מעל יש את עגלות ספורטליין או בייבי בוס שלנו. בשני המקרים מקבלים מוצרים דומים אבל יותר פרקטיים (בבייבי בוס גם משמעותית יותר קלים במשקל).
הסיבה למחיר הזול של הבליוס הוא קצב מכירות נמוך לדעתי, מה שמגביר קצב מכירות בדרך כלל זה מחיר זול יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושבים של gracoאלונה19/01/2023
שלום, אנו מחפשים מושב לאוטו של סבא סבתא עבור פעוט בן 1:10 , שכנראה ישמש גם לעוד נכדים בהמשך. בגלל שיש כרגע מבצעים על גרקו נשמח להבין מה ההבדל בין הדגמים הבאים -
Extend
Enhance
Size4me 65
Extend2fit
מבחינת מחיר סידרתי מהנמוך לגבוה אך מתלבטים עד כמה משמעותי מבחינת בטיחות. הכיסא יהיה בשימוש פעם בשבוע לנסיעות קצרות בלבד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השניים המומלצים הם
קובי סופר20/01/2023שלום אלונה,
אני לא מכיר את המחירים ואני ממליץ נטו מהיבט בטיחותי.
שני הדגמים עם הדירוג הבטיחותי הכי גבוה, מהדגמים שציינת הם:
גרקו אקסטנד 2 פיט וגרקו סייז 4 מי.
הם קיבלו דירוג די דומה. האקסטנד 2 פיט יודע גם להפוך לבוסטר בעתיד ולכן יכול לחסוך כמה גרושים בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס 3 לעומת נונה טריב נקסטנתי18/01/2023
שלום,
אנחנו מתלבטים בין שתי עגלות: סייבקס מיוס 3 או נונה טריב נקסט.
ניסינו את שתיהן בחנות, אבל לא יכולנו להשוות אותם אחת ליד השנייה כי מוכרים כל אחת בחנות אחר.
תוכל לעזור לנו להבין יתרונות וחסרונות של כל אחת וגם בהשוואה אחת לשנייה?
בנוסף, איזה יותר קל במשקל? מצאנו באינטרנט כל מיני משקלים שונים וגם שונה ננה שאמרו לנו בחנויות.
לדעתי הנונה מוצלחת יותר
קובי סופר18/01/2023שלום נתי,
מבין השתיים לדעתי הנונה מוצלחת יותר.
בשתיהן יש אמבטיה סטנדרטית. בשתיהן יש מושב טיולון מרשת כך שהן דומות מאוד בחלקים האלו. מה ששונה זו השלדה.
בנונה מקבלים שלדה עם גלגלים יותר טובים לדעתי, גם חומר יותר איכותי והם גם יותר גדולים.
בנוסף לנונה יש ידית טלסקופית מתארכת שאין במיוס. זה גם יתרון אם יש הפרשי גובה, גם מקל מאוד בכל עליה וירידה ממדרגה. בנוסף עתידית יותר נוח עם טרמפיסט בעתיד.
לגבי משקלים, צריך לגשת עם משקל מזוודות ולבדוק עם טיולון.
המידע משתנה בין מותג למותג ואתר לאתר.
חלק מציינים משקל ללא גלגלים, חלק ללא טיולון, חלק משקל מלא כולל הכל.
שתיהן לדעתי באזור ה-10 ק"ג לשלדה כולל גלגלים וטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה או עריסה ומזרוןאלי18/01/2023
היי. האם מומלץ עריסה ואז להחליף למיטה או מיטה מגיל לידה ? ואיזה מזרון הכי מומלץ ועד איזה גיל. לעריסה קניתי מזרון דאבל נושם עדיין יכולה לבטל. אמרו לי שהוא הכי טוב. האם כך? לגבי המיטה מתלבטת. האם האימגן פלוס הוא רק עד גיל שנה?
עריסה היא לא מוצר חובה
קובי סופר18/01/2023שלום אלי,
עריסה היא לא מוצר חובה. בהחלט אפשר לדלג.
יחד עם זאת היא מציעה יתרונות. מדובר במוצר צר ולכן היא יכולה לעבור במפתני דלתות של חדרים בעוד מיטות תינוק בדרך כלל לא.
בנוסף בהרבה בתים היא יכולה להיכנס בין מיטת הורים לקיר בעוד מיטת תינוק לא.
לכן הרבה הורים רוכשים כי אלו דברים של נוחות אבל בהחלט אפשר שלא.
לגבי המזרן. עריסות הן עד גיל 3 חודשים, לדעתי יש פחות חשיבות למזרן דו צדדי או נושם. המזרנים לעריסה דקים ולכן פחות מסוכנים ודי קשיחים. בנוסף תינוקות עד 3 חודשים לא מתהפכים. לכן אין סכנה של שכיבה על הבטן כל עוד משכיבים על הגב.
לגבי מזרן אימג'ן. הוא לא עד שנה. הוא מזרן רגיל עד גיל 3 שנים וגם מעבר אם רוצים להמשיך איתו למיטת מעבר.
אני רושם שעד שנה יש לו יתרון משמעותי כמו כל מזרן נושם על פני מזרנים לא נושמים.
אגב מזרן דאבל נושם זה לא מזרן נושם!
מזרן נושם הוא מזרן ללא ספוג!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן למיטת תינוק
אלי18/01/2023אז המזרן הכי מומלץ למיטת תינוק הוא האימגן פלוס בעינייך? שוב אין שיקול כספי רק חשוב לי שיהיה המזרן הכי טוב שיש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל מזרן נושם מומלץ
קובי סופר19/01/2023שלום אלי,
כל מזרן נושם מומלץ לדעתי.
קיימים בשוק 3 דגמים:
אימג'ן של עמינח/שילב
מולטיפלואו של בייבי טק
נומו
מבחינת בטיחות ויעילות כולם זהים לדעתי.
האימג'ן והמולטיפלואו יותר נוחים לדעתי מאשר הנומו.
בסה"כ אבל כפי שרשמתי רכישה של כל אחד מהם תהיה של הכי טוב שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על כל התשובות המפורטות!
אלי19/01/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה זווית במושב עגלה נחשב מספיק שטח לתינוק מלידה?נחמה17/01/2023
שלום,
ראיתי הרבה עגלות, מתלבטת אם בכלל אני רוצה אמבטיה.
יש הרבה שאומרים עליהם שיש שכיבה מלאה במושב העגלה, אבל בפועל זה רק 170 או 175 מעלות. זה מספיק עבור תינוק מלידה או באמת צריך מושב עגלה שטוח 180 מעלות או אמבטיה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראשית צריך לבדוק שיש אישור לשימוש מגיל לידה
קובי סופר18/01/2023שלום נחמה,
אם רוצים עגלה ללא אמבטיה,
ראשית צריך לבדוק שיש אישור לשימוש מגיל לידה!
מכון התקנים מאשר עגלות ללא אמבטיה לשימוש או מגיל לידה או מגיל חצי שנה!
בכל מקרה, באף מושב אין שכיבה שטוחה כמ אמבטיה.
זה נע בין 165 ל 177/8 מעלות.
זה מספיק מגיל לידה אם זה אושר על ידי מכון התקנים כמאושר מלידה.
אני תמיד נוטה להמליץ לרכוש עם אמבטיה, לא רק בגלל השכיבה הטיפה עדיפה, גם בגלל האטימות (זה יתרון בעיקר בחורף). יש יתרונות קלים כמו בשימוש עם צעצועי התפתחות (ספר עגלה, קשת וכו'). ניתן להשאיר לשינה ועוד.
מצד שני יש את האחסון בגמר השימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי סלקלשי16/01/2023
קובי שלום,
לקראת ילדה שניה בע"ה יש התלבטות האם לקנות סלקל או להשתמש בכסא בטיחות מגיל 0.
יש לנו היום צ'יקו נקסט פיט שהוא מעולה מגיל 0, במקרה כזה נעביר את הגדולה (3 וקצת) לבוסטר רצועות.
אופציה שניה, להמשיך עם הצ'יקו לגדולה, ולקטנה לקנות סלקל, בעיקר בגלל שיקולי נוחות של התנהלות עם שני ילדים ברכב.
מבחינה תקציבית ובטיחותית, שמתי עין על שני דגמי I-Size:
Cybex Aton B2
Graco Snug essentials
יש לנו עגלת סיטי מיני של בייבי ג'וגר ולהבנתי המתאם לסל קל יכול להתאים לשניהם.
הם מאוד דומים במחיר וגם בציון בטיחות שלהם (יותקנו עם בסיס איזופיקס).
האםה השיקול נכון לדעתך והאם יש העדפה לאחד מהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שני השיקולים נכונים
קובי סופר18/01/2023שלום שי,
שני השיקולים נכונים.
גם להעביר את הכיסא ולרכוש בוסטר רצועות.
גם לרכוש סלקל.
השיקול הראשון יחסוך לכם כסף שכן אם תרכשו סלקל בהמשך בכל מקרה תצטרכו לרכוש בוסטר לגדולה.
מצד שני הניוד עם סלקל ובסיס יותר נוח ופרקטי (פחות בריא לתינוקות).
אז בסוף זה נטו שיקול והחלטה שלכם.
מבחינת הסלקלים אכן, השניים שציינת מעולים. הגרקו די חדש בשוק, מבוסס על סלקל של ג'ואי.
אני יותר נוטה לסייבקס אשר ותיק יותר אבל שני האופציות טובות.
אם תלכו על אופצית הבוסטר, אז בתנאי שאין שיקול תקציב, אני ממליץ על ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. יקר אבל הוא הבטוח ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת בוסטר לבת 4ניר16/01/2023
קובי שלום,
הילדים אצלנו חגורים היום בברייטקס בוולוורד (בן שנתיים ו4 חודשים) ו נאוטיליוס סאנגלוק (בת 4 ו4 חודשים). אנחנו לקראת התרחבות ובהתאם חושבים להעביר את הגדולה לבוסטר שיאפשר הכנסת 3 כסאות במושב האחורי.
ראיתי את ההמלצות על הgrow with you ויש עכשיו מבצעים באזור ה1300 שח.
אני שואל מכיוון שבת ה4 שוקלת היום 23 קילו וגובהה 112 סנטימטר. האם גם במימדים האלו כדאי להשקיע בבריטקס או שיש המלצה אחרת לבוסטר רצועות/ללא רצועות צר יחסית.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לשים לב שיש שני דגמי גרואו ווית' יו
קובי סופר18/01/2023שלום ניר,
צריך לשים לב שיש שני דגמי גרואו ווית' יו.
קליקטייט וללא קליקטייט. בדרך כלל הללא זול משמעותית.
הקליקטייט הוא כמובן המומלץ וזה שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר.
לגבי הגיל, הוא כמו הגרקו, עד 30 ק"ג עם הרצועות ואחר כך יכול להיות בוסטר ללא.
אם הגרקו טוב ונוח אז הגרואו צריך להיות זהה, כמובן שתמיד מומלץ לבדוק פיזית טרם הרכישה.
לגבי בוסטר ללא רצועות, הם יותר פרקטיים וצרים אבל פחות בטיחותיים. טכנית הגדולה בגיל שאפשר לעבור אליהם. מכאן זה שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת נונה טריב נקסטרעות15/01/2023
שלום,
אשמח לדעת איזה סלקל מתחבר לעגלת נונה טריב נקסט, מלבד סלקל נונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לא מעט סלקלים
קובי סופר18/01/2023שלום רעות,
יש לא מעט סלקלים שיתאימו.
סלקלים של מקסי קוזי, סייבקס, ג'ואי, אינפנטי ועוד.
אם רוצים הכי בטיחותי ואין שיקול תקציבי אז סייבקס אטון 5 הוא המומלץ ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בטיחותי לתינוק בן שנהשרון15/01/2023
הי,
אנחנו עם נונה טריב ודי מרוצים אבל הסבים גם לוקחים את הילד שלנו למסגרת ולכן מעוניינים הטיולון שיהיה להם קל יותר לניהול. אבא שלי קנה סטיולון שהוא דיי מומלץ אבל היום הטיולון התקפל עם התינוק בתוכו (אחרי כמה דקות שהתינוק בפנים) וכרגע מעוניינת לראות אופציות אחרות שארגיש איתן בטוח יותר. אשמח להמלצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני צריך עוד מידע כדי שאוכל להמליץ
קובי סופר18/01/2023שלום שרון,
טיולון שמתקפל עם התינוק, יותר סביר שנעשה תפעול לא נכון מאשר אי תקינות המוצר.
לגבי המלצות, הכל שאלה של תקציב?
כמוכן, אם אדע מה נרכש, אז אוכל לכוון למשהו שונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטיחותי וקל לתפעול
שרון18/01/2023של ספורטליין. צריך להיות קל לתפעול ובטיחותי
הספורטליין הוא דווקא כזה
קובי סופר18/01/2023שלום שרון,
הספורטליין הוא דווקא כזה.
זה אחד הטיולונים שאני נוטה להמליץ עליו.
ספורטליין וייפר. נוח לתפעול המצבים, גגון גדול, קיפול ופתיחה נוחים. די אמין ובמחיר סביר.
אם לא הוא יש את אינפנטי מון שיש לו את הקיפול הכי קל ונוח (הפתיחה אבל טיפה פחות). נוח לשנות מצבים, הקיפול קטן יותר מהספורטליין אבל גם הגגון קטן יותר.
בסגנון אחר, יש את סילבר קרוס ווינג שטיפה יקר משניהם.
הוא יותר קל במשקל, הקיפול והפתיחה די נוחים. שינוי המצבים יחסית מסורבל כי זה עם שרוך ולא לחצן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות עגלה וסל קלאלי15/01/2023
היי. התלבטתי בין עגלת סייבקס לעגלת בוגבו בי 6 ופוקס 3 בסוף אחרי הסתובבויות מוכרים רבים המליצו לי פה אחד על ספורט ליין דווקא ואני ממש מבולבלת. האם הספורט ליין אכן מומלצת יותר מסייבקס ובוגבו? שמתי לב שאין לה מסנן uv בגגון וזה קצת מטריד אותי…
בנוסף מתלבטת קשות לגבי סל קל ומה מתאים לספורט ליין. נוטה מאוד לסלקל ג’ואי נשכב. האם הוא מתאים לספורט ליין והאם מומלץ? יש לי לפעמים נסיעות למשפחה בצפון של שעה וחצי ולכן הסל קל הנשכב נראה לי מתאים ואיכותי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראשית, להתעלם מהמלצות בחנויות!
ראשית, להתעלם מהמלצות בחנויות!
למוכרנים בחנויות יש אינטרס שמשרת אותם לפני אינטרס הלקוח!
יעדיפו למכור מוצר שטוב לכיס שלהם ולא בהכרח מה שטוב ללקוח.
בוגבו הוא המותג הכי פחות רווחי לחנויות ולכן הם יעדיפו לנייד לקוח למוצר אחר.
אני חושב שבוגבו יותר איכותית מספורטליין.
הספורטליין מנצחת באמבטיה יותר מוצלחת (אם נשווה לבי 6).
אבל אמבטיה זה החלק הקצר ומה שחשוב לדעתי יותר זה הטיולון וזה של הבי עדיף לדעתי.
כמובן שיש פער גדול במחיר ואני חושב שהתמחור של בוגבו הוא בעיקר גם בגלל המותג שעליו משלמים לא מעט.
הספורטליין נותנות תמורה מעולה לכסף.
ממליץ גם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו, נמכרות סביב מחיר הספורטליין ונותנות תמורה עדיפה ויש להן לא מעט יתרונות גם מול הבוגבו. בבייבי בוס גם הגגונים מסנני UV ולא חדירים לנוזלים.
לגבי סלקל, צריך לקחת בחשבון שגם אם רכשתם סלקל שוכב, אסור שיהיה במצב שוכב בנסיעה! המצב השוכב הוא רק בשימוש מחוץ לרכב, על העגלה לדוגמא. אי לכך אני בדרך כלל לא ממליץ על סלקל שוכב, מדובר בסלקל מאוד כבד ולא פרקטי.
הג'ואי אייג'ם עדיף בטיחותית על הסלקל הנשכב שלהם וגם זול יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך התלבטות
אלי18/01/2023תודה. ובבוגבו. בין הבי 6 לקמיליון מה יותר מומלץ. מפריע לי ש אמבטיה קטנה בבי 6 רוצה משהו נוח לתינוק לא רק לחשוב על עצמי.
ולגבי סל קל שגם מתחבר אם לא מומלץ נשכב אז מה ההכי בטיחותי ומומלץ ללא שיקולי תקציב. האם עדיף הסיבקס או הגואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי הבי עדיפה
לדעתי הבי עדיפה.
הקמיליון מאוד מיושנת אם כבר הפוקס עדיפה עליה.
בכל מקרה הבי לדעתי עדיפה על שתיהן.
כפי שציינתי בתשובה הראשונה, האמבטיה של הבי פחות מוצלחת לדעתי אבל מה שחשוב יותר זה המושב.
המושב של הבי לדעתי עדיף על של הקמיליון או הפוקס.
בדגם הבי ניתן להשכיב את המושב למצב כמעט שטוח. ב-2 האחרות יש שקע בין הישבן לגב, אני פחות אוהב עגלות עם מושבים כאלו. המושב ישרת הרבה יותר זמן מהאמבטיה ולכן אני נוטה לבי אם הולכים על בוגבו.
לגבי סלקל, אטון 5 בסייבקס קיבל את הדירוגים הטובים ביותר.
ג'ואי אייג'ם בג'ואי. אם רוכשים עם בסיס אז הסייבקס קיבל דירוג טיפה יותר גבוה מג'ואי ולכן עדיף ללכת עליו מבין השניים.
במידה ולא יהיה בסיס הג'ואי עדיף כי הוא יותר זול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות אמבטיה לעגלה
אלי18/01/2023האם החיסרון של האמבטיה בבי לא מהותי לחצי שנה הראשונה. לא עדיף ספורט ליין כשחושבים על נוחות התינוק באמבטיה או כל עגלה אחרת סייבקס או נונה. חשובה לי נוחות האמבטיה מאוד נכון שזה לתקופה יחסית קצרה אבל הם מבלים באמבטיה הרבה זמן בהתחלה
יש לה חיסרון משמעותי
כמו שציינתי לגבי אמבטיית הבי. יש לה חיסרון משמעותי.
ברוב המקרים היא לא תספיק עד חצי שנה. בלידות חורף זמן השימוש עוד קטן בשל לבוש עבה.
אבל רשמתי ואני רושם שוב.
חצי שנה שימוש אמבטיה מול בין שנתיים וחצי ל-4 שנות שימוש בטיולון.
מה יותר חשוב?
לרכוש עגלה שיש לה אמבטיה טובה לחצי שנה וטיולון פחות טוב ל-3 שנים?
או אמבטיה פחות טובה אבל טיולון טוב ל-3 שנים?
שיקול שלכם אבל כמו שרשמתי, אני הייתי בוחר בטיולון.
כמו שציינתי, תבדקו את עגלות בייבי בוס שלנו.
גם תהנו מאבטיה טובה לחצי שנה וגם טיולון טוב כמו בבי.
בנוסף יכולת ניוד של פוקס בדגם הטייגר שלנו והכל במחיר דומה לספורטליין.
גם בסייבקס וגם בנונה יש טיולון מרשת. אני חושב שמושב כזה פחות תומך והוא בעייתי בחורף.
אני חושב שמושב יצוק מפלסטיק כמו בבי או בבייבי בוס מספק תמיכה עדיפה וגם זוויות שכיבה וישיבה יותר טובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסל קל
אלי22/01/2023סל קל ג’ואי igemm. הכוונה ל-I gemm 3?
הכוונה לכל ה-3 שהם די זהים
קובי סופר22/01/2023שלום אלי,
הכוונה לכל ה-3 שהם די זהים.
כמובן שה-3 עדיף כי הוא יותר חדש ומתקדם. בנוסף מתאריך יצור יותר מתקדם הרי יש תוקף למושבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אומר שאין הבדל בין כל שלושת הigemm
אלי23/01/2023היי. אתה אומר שאין הבדל בין כל שלושת הigemm אבל במחיר יש הבדל רציני. וגם במשקל. אני לא מצליחה להבין מהאתרים מה ההבדל בין כל השלושה ככ אשמח אם תוכל לעזור לי להבין. אני רוצה לרכוש אבל לא יודעת איזה מהם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר בשדרוגים קלים
קובי סופר24/01/2023שלום אלי,
מדובר בשדרוגים קלים.
אני אתן דוגמא מהעגלות שלנו, יש לנו דגמים שנקראו טייגר/בובקט וכיום הם טייגר/בובקט 2.
אין הבדל גדול אבל עשינו שינויים קלים עקב מעקב, דרישות מלקוחות, תלונות וכו' וכך שיפרנו את המוצר.
לכן ה-3 לדעתי האופציה העדיפה כי נעשו שינויים והתאמות בהתאם לחוות דעת שנתקבלו. בנוסף כפי שציינתי, לסלקלים יש תוקף, הדורות הקודמים יהיו עם זמן שימוש נמוך יותר.
מהבחינה הבטיחותית, הדירוג של כל ה-3 גבוה כך שגם אם תחליטו ללכת על הגרסא הזולה אין הבדל ממש גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)