פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טרפולינה איכותית
    אסתר נחום
    01/01/2023

היי קובי ,
    אשמח לדעת איך בוחרים טרמפולינה איכותית לגב התינוק . יש המון חברות ומחירים . חשוב לי שתהיה נוח ומיועדת לגב העדיו של תינוקת בת כמעט 4 חודשים. אשמח להמלצות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טרפולינה איכותית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא חושב שטרמפולינה זה מוצר נוח לתינוק

קובי סופר
    02/01/2023

שלום אסתר,

אני לא חושב שטרמפולינה זה מוצר נוח לתינוק, בעיקר נוח להורים ומפנה ידיים.
    לדעתי אבל זה מוצר חובה, סופר נוח להורה, מאוד נוח להאכיל מבקבוק ובהמשך מחיות עם כפית עד שעוברים לכיסא אוכל.

בכל הקשור לנוחות אין משהו אורטופדי הוא מיוחד.
    כמוכן חשוב לי לציין שיש התפתחות של החלק האחורי של ראש התינוק בשנים הראשונות לחייב. השכבה מרובה על הגב מונעת התפתחות תקינה. התופעה נקראת ראש שטוח, זה לא בעייה רפואית רק אסתטית. התופעה התגברה ב2 העשורים האחרונים מכיוון שההמלצה לשינה של תינוקות היא על הגב, אז הם כל הלילה על הגב, מה שקורה שמהמיטה הם עוברים לטרמפולינה/נדנדה/אוניברסיטה על הגב, בסלקל/כיסא על הגב ואז הראש לא מתפתח.
    לכן אני ממליץ תמיד בסלקל שהייה קצרה ואותו הדבר לטרמפולינה. בכל הזדמנות שיש להשכיב על הבטן, בעיקר בעגלה.

לדעתי הטרמפולינות של בייבי ביורן טיפה יקרות אבל הן מדהימות ומתאימות עד 18 ק"ג, שירתו את ילדי עד גיל 3-4 שנים והם נהנו ממנה מאוד. היא הכי בסיסית שיש אבל זה גם הפלוס שלה, היא קפיצית, מרווחת, ארוכה ומתקפלת בקלות.

אפשר גם להוסיף כרית דונט שיש בה חור וזה מצמצם את היווצרות הראש השטוח ואז אפשר לשהות טיפה יותר בטרמפולינה, סלקל וכו'.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

תודה רבה.
    02/01/2023

אוותר על התענוג. עדיף ללא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מומלץ שמתחבר לעגלת סייבקס מיוס
    שושי
    01/01/2023

היי
    מחפשת סלקל מומלץ ולא מאד יקר שיהיה אפשר לחבר לעגלת סייבקס מיוס
    אשמח להמלצה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• יש מלא שמתחברים

קובי סופר
    01/01/2023

שלום שושי,

יש מלא שתמחברים.
    טווחי המחיר גדולים מ-300 ועד 1000 ש"ח וצפונה.
    הכל שאלה של מה רוצים. לצערי ככל שנעלה ברמת המחיר כך גם רמת הבטיחות תעלה. אז השאלה עד כמה לא יקר רוצים?
    ג'ואי אייג'ם לא זול אבל גם לא יקר מאוד ונותן את רמת הבטיחות הכי גבוהה שיש. אם נרד במחיר אז נרד ברמת הבטיחות יש את סייבקס אטון X ומכאן זה כבר ללכת על מותגים סיניים שרמת בטיחותם כלל אינה ידועה. אני פחות ממליץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר וכיסא בטיחות
    דנה
    29/12/2022

הי! אנחנו מתכננים טיסה עם 2 הבנות
    אחת בת 2.8 שוקלת כ12-13 קילו (כמעט 90 ס"מ) והשנייה בת 5 שוקלת 17 קילו.
    אנחנו רוצים לקחת איתנו כיסאות לחול (שוכרים רכב) לאור ניסיון עבר רע שהיה לנו עם חברות השכרה
    הרכבים יש לנו מרתון קלייקטייט לקטנה grow with you לגדולה. לא ניקח אותם גם כי הם יקרים וחבל וגם כי הם כבדים מאד
    נשמח להמלצה מה לקנות שממש אחד לא יהיה יקר מדי טמצד שני יענה על הדרישות הבטיחותיות ויהיה קל יחסית לסחיבה של 2 כיסאות + עגלה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר וכיסא בטיחות

הוספת תגובה

• לגדולה אפשר בוסטר גב ללא רצועות

קובי סופר
    01/01/2023

שלום דנה,

לגדולה אפשר בוסטר גב ללא רצועות.
    גם מבחינת גיל וגם מבחינת משקל זה מתאים.
    יש את צ'יקו קיד פיד, גרקו אפיקס, סייבקס סולושיין. כולם במחירים סבירים וברמת הבטיחות הגבוהה לסגמנט הזה.
    מחובתי לציין שבוסטר רצועות יותר בטיחותי אבל הזולים לא יתאימו לה. הם רק עד 18 ק"ג כך שלדעתי יהיו לא נוחים + אני בספק אם תצליחו לסגור את הרצועות עם לבוש עבה.

לקטנה אפשר בוסטר רצועות. אוונפלו מאסטרו בדרך כלל זול וברמת בטיחות די גבוהה. הם בדרך כלל נמכרים רק באונליין.
    אם תצליחו לאתר חנות שמוכרת באזורכם אולי שווה לתת קפיצה ולבדוק גם עם הגדולה. הם עד 22 ק"ג בדרך כלל (יש גרסאות של רק עד 18 ק"ג אז צריך לבדוק).
    הוא יחסית קל. ההתקנה לא הכי נוחה ללא איזופיקס אז לקחת זאת בחשבון! הבדל של שמיים וארץ בינו לברייטקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איזה משקל של תינוק מחזיק הטיולון של הבייביי טייגר בוס 2
    אמירה
    28/12/2022

קראתי את התוכן ואת הביקורת שנכתבה למטה זה מועיל ומחדד המון דברים אשמח אם תוכל על השאלה לעיל

הוספת תגובה

• הטיולון של בייבי בוס מתאים עד 22 ק"ג

קובי סופר
    29/12/2022

שלום אמירה,

הטיולון של בייבי בוס מתאים עד 22 ק"ג.
    זו דרישת התקן החדש הכי מחמירה (ניתן גם לבדוק עד 15, עד 18 או עד 22).
    ככל שעולים במשקלים כך הבדיקות יותר מחמירות.
    כמו שאני רושם תמיד, אנחנו כל-כך מאמינים במוצר ולכן עושים את הבדיקות הכי מחמירות, עושים בדיקות בחו"ל שלא נדרשות בארץ (לאמבטיה כהתקן נשיאה/עריסה), נותנים 5 שנות אחריות ועוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאמי סלקל סייבקס
    Maayan
    28/12/2022

בוקר אור, יש לי עגלת סייבקס איריס(מלפני כמה שנים)
    המתאמים לאמבטיה מתאים גם לסלקל סייבקס אטון
    האח הם יתאימו לסלקלים אחרים?(הגי זולים לדוגמא)
    או שאני צריכה ללכת לבדוק פרטנית?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מתאמי סלקל סייבקס

הוספת תגובה

• אני ממליץ לבדוק פרטנית

קובי סופר
    28/12/2022

שלום מעיין,

על הנייר המון סלקלים יכולים להתחבר למתאמים:
    כל דגמי סייבקס, מקסי קוזי, ג'ואי, נונה, בי סייף.
    גם מותגים זולים יותר כמו ביוקו, גרדיאן (שניהם רק ברשת בייבי סטאר), אינפנטי, אונו וטוויגו.

יחד עם זאת אני ממליץ לבדוק פרטנית טרם הרכישה כי קיים סיכוי שחלק לא ינעלו על המתאמים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לתינוקת שנה+
    טלי
    27/12/2022

שלום, מחפשים טיולון או 'עגלת נסיעות' לתינוקת בגיל שנה+.
    - שכיבה מלאה
    - משקל קל (פחות מ7.5 ק"ג)
    - קיפול ופתיחה ביד אחת
    - מוט/ידית אחת לניוד ביד אחת
    - גלגלים טובים ובלמי זעזעוים לניוד עירוני,כולל מדרגות, מדרכות פחות טובים, עלייה וירידה באוטובוס, וכו'

ראיתי לא מעט טיולונים בחנות, אבל מאוד קשה לי להבין איך הניוד באמת יהיה בחוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון לתינוקת שנה+

הוספת תגובה

• ברוב הטיולונים הניוד יהיה סביר לעיר

קובי סופר
    28/12/2022

שלום טלי,

ברוב הטיולונים הניוד יהיה סביר לעיר.
    ברובם הגלגלים קטנים וכך גם הקפיצים אם בכלל קיימים.
    צריך לקחת בחשבון שכדי להגיע למשקלים קלים מקצצים בכל דבר שאפשר.
    לדעתי אם אין הגבלת תקציב אז סייבקס איזי S+ (לא טוויסט) יכול להיות מעולה לדרישות. החסרונות שלו הם במחיר היקר יחסית שלו. בנוסף לא תמיד זמין וגם אמור בקרוב להגיע דגם מחליף.

אם רוצים משהו בתקציב הגון יותר יש את ספורטליין וייפר שלדעתי עונה הכי טוב לדרישות. טיפה כבד ובקצה העליון של דרישת המשקל אבל אם נרד במשקלים ירדו גם דברים אחרים.

לגבי בדיקת ניוד, אני תמיד ממליץ לשים משקל, במקרה שלכם אפשר לגשת עם התינוקת, לשים בטיולון ולנסות לנייד מחוץ לחנות. כך תוכלו לקבל מדד כלשהו לגבי הנוחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלת אופן לגיל שנה
    עדן
    26/12/2022

היי קובי מה שלומך?
    אני בחיפוש אחר תלת אופן , ראיתי שהיו פה שאלות משנת 21 ויצאו הרבה דגמים מאז ולכן אני מעלה שוב. חברת qplay הוציאה נובה פלוס 2022 ודגם ניילו החדש, ויש כמובן את הסמארט והאורבן טרייק..
    על מה היית ממליץ

לקביעת תור
    סגירה
    תלת אופן לגיל שנה

הוספת תגובה

• אני תמיד ממליץ על סמארטרייק

קובי סופר
    26/12/2022

שלום עדן,

אני תמיד ממליץ על סמארטרייק. ההמלצה לא השתנה וככל הנראה לא תשתנה בקרוב.
    לסמארטרייק יש פטנט היגוי שעושה את חיי ההורים להרבה יותר קלים. הניוד שלו זה כמו עם עגלה/טיולון. בשאר החברות ודגמים צריך לכוון כמו עם הגה את התלת אופן, זה גם פחות נוח ומצריך מאמץ וגם טיפה יותר מסוכן לדעתי.
    יש להם פטנט רשום כך שאף חברה לא תוכל לעשות משהו דומה בשנים הקרובות.
    לגבי איזה דגם, זה כבר תלוי בכם, לדעתי אלו עם המושב המתסובב פחות רלוונטיים. יש דגמים עם שכיבה או ללא וזה כבר שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון לתינוק בן 7 חודשים
    אברהם
    25/12/2022

ערב טוב קובי,

רציתי לשאול איזה מזרון מומלץ לתינוק בן 7 חודשים?
    במידה ואין המלצה מיוחדת האם יש עדיפות בין מזרן אייספייס פלוס למזרן מזרן אימג'ן פלוס.

תודה,
    אברהם

לקביעת תור
    סגירה
    מזרון לתינוק בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• עד שנה לדעתי מזרן נושם

קובי סופר
    26/12/2022

שלום אברהם,

עד שנה לדעתי מזרן נושם.
    האימג'ן הוא מזרן כזה. האייספייס לא.
    לכן מבין השניים אני ממליץ על האימג'ן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המזרן יכול לשמש גם לאחר גיל שנה

אברהם
    26/12/2022

תודה על התשובה, האם האימג'ן יתאים גם לשימוש גם לאחר גיל שנה או שיהיה צורך להחליף מזרן?

תודה,
    אברהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאים עד 3 שנים

קובי סופר
    27/12/2022

שלום אברהם,

כן. מתאים עד 3 שנים. טכנית גם אפשר להמשיך עם זה למיטת מעבר אבל אני ממליץ לרכוש מזרן יותר בסיסי ולשמור את היקר לתינוק הבא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 כסאות מאחור בזוית
    שירה
    22/12/2022

היי קובי,

בשעה טובה התרחבנו. הצלחנו להכניס במושב האחורי של קיה נירו ברייטקס בולווארד, ברייטקס גרואו ווית יו (באמצע) וצ'יקו נקסטפיט זיפ מקס. הצ'יקו מחובר באיזופיקס, השאר בקליקטייט. בדוחק רב העל נכנס מאחור, ונראה לי שהכסאות לא הכי ישרים- יש זוית קטנה ביניהם לבין גב המושב וגם המושב עצמו באופן טבעי עם שיפועים (למשל בקצות ליד הדלת גבוה יותר) - זה גורם לכך שהכסאות שבצד, המיוחד זה שיגור בקליקטייט (כי האיזופיקס מחובר יותר קרוב למרכז המושב) עם זוית ומעט נוטים הצידה.
    בעלי התקין את הכסאות יחד עם מתקין מוסמך שאמר שזה תקין אבל הרושם שלו היה שכדאי לשאול עוד מישהו שמבין.
    1. האם זה מצב תקין בטיחותית?
    2. מה ניתן לעשות כדי שלא תהיה זוית הצידה לכסאות? קראתי שאשפר לשים מגבת מתחת לכסאות איפה שהמושב בשיפוע. האם זה בטיחותי לשים מגבת? האם צריך להתקין מחדש את כל הכסאות אם שמים מתחת מגבת?
    3. אם לא יש פתרון אחר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    3 כסאות מאחור בזוית

הוספת תגובה

• זה נראה לי תקין

קובי סופר
    23/12/2022

שלום שירה,

זה נראה לי תקין, בייחוד אם מתקין מורשה התקין.
    אם תוכלי לרשום לי את שמו אז אולי אוכל לדעת עד כמה מקצועי.

טכנית זה נכון שעדיף שהכיסאות יהיו ישרים אבל כפי שציינת אין ברירה. שנית, בחלק מהכיסאות יש בועת איזון כמו בצ'יקו נקסטפיט, אם הבועה במרכז אז ההתקנה נכונה והזווית לא פוגמת בבטיחות.
    לגבי מגבת, ניתן לשים כדי לשפר זווית אבל הכוונה היא לזווית שכבתית יותר, רוב הכיסאות שהם נגד הכיוון יותר יושבים מאשר שוכבים לכן אפשר לשים מגבת כדי לשפר את זווית השכיבה.
    כיום יש ספוג מגביה שעושה זאת יותר ביעילות.
    אני לא חושב שבמקרה שלכם זה יעזור.
    לגבי עוד פתרון, אין ממש, אני מניח שהמתקין שם את הצ'יקו או הבולווארד נגד הכיוון כי זה מצמצם את הגודל של הכיסאות.
    אופציה נוספת זה להעביר אחד מהם למושב הקדמי (ולנטרל כרית אוויר) אבל אז זה יוצר חסרונות אחרים: הסתרת מראה קדמית וגם סטטיסטית זה המקום הכי פחות בטוח ברכב בזמן תאונה.
    לסיכום: אני חושב שזה תקין, צריך לעשות בדיקה ולנסות להזיז כל אחת מהמושבים בכח, המושבים לא אמורים לזוז יותר מאינץ' אחד. אם הם לא זזים אז אפשר להיות רגועים לדעתי.
    כל עוד בסיס מושב הבטיחות כולו נוגע במושב ואינו באוויר אז ההתקנה תקינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי, שאלה נוספת

שירה
    25/12/2022

קובי תודה רבה, נרגעתי :)

הם אכן נגד הכיוון ואשמח שהאמצעי יהיה נגד הכיוון גם עד גיל שנתיים.
    לגבי המגבת - חשבתי לשים באיזור מסויים של המושב כי כרגע אחד הכסאות נוטה ימינה והשני שמאלה בהתאם לזווית במושב (זו הכוונה שלי שיש זוית).
    האם צריך לפרק את כל הכסאות כדי לשים מתחת מגבת?
    המתקין הוא שרגא משילב ק. אונו.

ושוב המון המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדי לשים מגבת אכן צריך לפרק את הכיסא

קובי סופר
    26/12/2022

שלום שירה,

כדי לשים מגבת אכן צריך לפרק את הכיסא.

הבנתי את כוונתך לגבי הזווית בשאלה הראשונה והתייחסתי לכך.

לגבי המתקין, לצערי פחות מכיר את מתקיני שילב, האמת שכלל לא ידעתי שיש שם מתקינים מורשים. בדרך כלל זה רק בחלק מהחנויות הפרטיות או פרילנסרים/מתקיני בטרם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה מגיל לידה עד 2000 ש"ח
    תהילה
    22/12/2022

שלום קובי,
    מחפשת עגלה מגיל לידה עם אמבטיה ומושב דו כיווני עד בערך 2000 ש"ח, נוחה לשימוש יומיומי. אשמח לקבל את דעתך על הדגמים בתקציב (חלקם במבצע) שראיתי:
    - איזי ווקר צ'ארלי
    - בייבי מונסטר מרלה
    - בייבי ג'וגר סיטי תור לאקס
    - סייבקס איזי טוויסט 2 פלוס (הדגם עם המושב המסתובב והגלגלים קצת יותר טובים)
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה מגיל לידה עד 2000 ש"ח

הוספת תגובה

• כל העגלות יתנו תמורה טובה ביחס למחיר

קובי סופר
    22/12/2022

שלום תהילה,

כל העגלות יתנו תמורה טובה ביחס למחיר.
    לדעתי הצ'ארלי תיתן את התמורה הכי טובה כי יש לה ידית מתארכת שאין לאף אחת אחרת. נוחה לקיפול, לא מושלמת בניוד אבל אם השימוש יהיה בעיקר עירוני היא תספיק.

המרלה גם אופציה טובה, פחות נוחה לניוד מהצ'ארלי אבל לדעתי מושב הטיולון שלה עדיף כי הוא יצוק מפלסטיק. הקיפול יחסית נוח (פחות מהמרלה).

על הסיטי תור אני פחות ממליץ למרות שיש לה מושב טוב כמו במרלה היא הכי פחות נוחה לניוד. הקיפול שלה יחסית קל אבל הפתיחה מאוד מסורבלת. הבלם שלה יחסית קשה לתפעול ודורש תרגול.

סייבקס, גם אופציה טובה, הקיפול טיפה מסורבל וכך גם הפתיחה אבל יש לה את הקיפול הכי קטן מה-4.
    המושב המסתובב עושה חיים קלים אבל הופכים את המושב פעם ב...
    הניוד הכי נוח מה-4 אבל אין ידית מתארכת אז כל עליה וירידה ממדרכה גבוהה תצריך מאמץ לעומת כמעט ללא מאמץ בצ'ארלי.
    כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו הוא חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה, זה פחות נוח להתנייד כך וגם לא מאפשר תלייה של דברים על ידית האחיזה.

אם אפשר למתוח את התקציב לאזורים של 2300 יש את הבייבי בוס בובקט שלנו ב-2 צבעים שהם במצבע במקום 2990. לדעתי מנצחת את כל ה-4 וגם עגלות שעולות כפליים ממנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה קלה וזולה
    אפרת
    22/12/2022

שלום! הריון ראשון ואנחנו לא הכי בעניינים.
    מחפשים עגלה. מה שחשוב לנו זה שתהיה קלה כי אני מאד קטנה ורזה והכל כבד לי. ( צריכה להעלות אותה 20 מדרגות)
    אנחנו בקושי מסתובבים ברגל אז יציבות פחות קריטי. שיהיה קל מאד לקפל ולהכניס לרכב.
    בסיבוב בשילב אהבנו את האינגזילנה אלקטה אבל פתאום אני רואה עוד הרבה חברות פחות מוכרות שהרבה יותר זולות וחשבתי האם בהכרח כדאי מותג מוכר או שנמצא משהו זול אחר שיענה על הצרכים?
    תודה, אפרת.

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה קלה וזולה

הוספת תגובה

• מותג לא בהרכח מעיד על מוצר מתאים

קובי סופר
    22/12/2022

שלום אפרת,

מותג לא בהרכח מעיד על מוצר מתאים. אני תמיד רושם שאין עגלה מושלמת אבל יש עגלה מושלמת לאדם ספציפי.
    כלומר לכל אחד יש צרכים שונים, יכולות שונות, תנאים שונים, תקציב שונה וכו'. לכן צריך למצוא את המוצר שיתאים לכם ולא להיצמד למותגים, טרנדים או אפילו המלצות של משפחה, חברים או אפילו שלי.
    בסופו של יום אתם מכירים את עצמכם הכי טוב, אופי החיים שלכם, ציינת 20 מדרגות, סוג הרכב ועוד.
    לכן אני תמיד ממליץ, להיסגר על 2-3 דגמים ואז לעשות בדיקה: לגשת לחנות, לשים משקל של 9-12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לקפל ולפתוח לבד כאשר המושב מורכב, פעם לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. אם מתאפשר להרים, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה של מה מתאים לכם.

האלקטה לדעתי עונה טוב לדרישות, רשמת זולה, קשה לי לדעת מה זה זולה עבורכם. עדיף לציין תקציב.
    אני חושב שבניוד היא פחות מצטיינת, אין לי ידית מתכווננת, אם יש בין ההורים הבדלי גובה זה יכול להיות דיל ברייקר, בנוסף מאוד קשה לעלות ולרדת איתה מדרכות גבוהות וצריך להפעיל המון מאמץ (לכן אני ממליץ לעשות בדיקה בחנות עם משקל).
    אם הכל כבד לך יתכן וזה יכול להיות חיסרון.
    היא טיפה גדולה לאחר הקיפול אבל היתרון הגדול זה המשקל.

אם רוצים עגלה באזור 8.2 ק"ג אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו. היא אחת העגלות הכי נמכרות במגזר החרדי. למה אני מציין זאת, בעיקר בגלל העובדה שברוב הבניינים באזורים של האוכלוסיה אין מעלית ויש צורך בעליית מדרגות. היא נמכרת בגלל משקלה הקל, הקיפול קל לביצוע ביד אחת כאשר התינוק על היד השנייה! לאחר הקיפול היא נשארת ביד כך ניתן בקלות לשאת אותה. יש 5 שנות אחריות ובניוד לדעתי היא הרבה יותר נוחה מאלקטה + יש ידית מתארכת.
    לאלקטה יש אמבטיה יותר מרווחת ומתכווננת אבל מה שישרת רוב הזמן זה הטיולון ולדעתי הטיולון שלנו בנוי יותר טוב וכפי שציינתי השלדה עדיפה.

מכאן אפשר או לעלות במשקלים לאזורים של 9.4 ק"ג ומעלה או לרדת במשקלים אבל אז יורדים גם באיכות המוצר או מתפשרים על דברים מסויימים כמו מושב חד כיווני, אני לא הייתי ממליץ לרדת אבל אם אין ברירה אז יש את סייבקס מיילו שהיא קלה מאוד רק 6 ק"ג ויש לה טיולון דו כיווני. המשקל הקל מגיע בזכות קיצוץ של הרבה דברים שלדעתי זה פוגע גם בנוחות התינוק וגם בנוחות הניוד.
    על עגלות חד כיווניות אני לא ממליץ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות או כסא בוססטר
    רותם סגל נתן
    21/12/2022

שלום קובי,
    התינוקת שלנו בת חצי שנה +-, ויש לנו כסא בטיחות של גרקו דגם 4EVER, שלפי מה שצויין יכול לשמש עד 54 קילו.
    אנחנו מחפשים עוד כסא בטיחות לרכב נוסף, האם כדאי לרכוש
    את אותו כסא ?
    הכסא שאנחנו מחפשים צריך להיות ברמת בטיחות גבוהה ובתקציב עד 1000 שח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות או כסא בוססטר

הוספת תגובה

• מדובר בכיסא טוב

קובי סופר
    22/12/2022

שלום מתן,

מדובר בכיסא טוב. אם אתם מרוצים והוא נמכר בתקציב שלכם אז כן, אפשר לרכוש עוד אחד כזה.
    אני בדרך כלל ממליץ על צ'יקו נקספיט זיפ או ברייטקס מרתון קליקטייט. שניהם מעל התקציב למרות שצ'יקו מידי פעם יורד לאזור ה-1000 ש"ח.
    הם לא הופכים לבוסטר (אני חושב שזה גימיק של הפוראבר ובתכלס זה לא פרקטי).
    הם קיבלו דירוגי בטיחות יותר טובים מגרקו.
    לכן אני ממליץ על אחד מהם או הגרקו, מה שמתאים לכם יותר, בכל מקרה כל אחד מהם תהיה בחירה בטיחותית טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף

רותם סגל נתן
    22/12/2022

שמי רותם, ויש לי עוד שאלות ברשותך
    אפשר להסתדר עם ציקו נקספיט זיפ או ברייטקס מרתון קליקטייט ללא איזופיקס ?
    ואנחנו מחפשים כסא נוסף שיהיה אצל הסבא, שיהיה בשימוש לא תדיר אבל למקרה הצורך, איזה כסא בטיחותי ובתקציב של 1000 שח אתה ממליץ ?
    ומה דעתך על כסאות יד שניה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא איזופיקס הברייטקס עדיף

קובי סופר
    22/12/2022

שלום רותם,

ללא איזופיקס הברייטקס עדיף. פטנט הקליקטייט שלהם מאפשר להתקין בקלות את המושב עם חגורת הבטיחות. אם הכיסא יצא ויכנס אז יש לזה יתרון עצום לדעתי.
    יש כרגע נדנדת מחירים בתחום הבטיחות והמחירים עולים ויורדים כך שקשה לי לכוון לכיוון ה-1000. עדיף לרשום לי דגמים ולפי זה אוכל לרשום את רמת בטיחות המוצר.
    כמו שרשמתי, לדעתי שווה להשקיע את ההפרש בברייטקס או צ'יקו, לאחר הכיוון בתגובה השנייה אז על הברייטקס.

לגבי יד 2. אני נוטה שלא להמליץ! מושב בטיחות שהיה מעורב בתאונה, אפילו קלה אינו ראוי לשימוש. כאשר רוכשים יד 2 אנו לא יודעים מה הכיסא עבר ולכן אני חושב שעדיף לוותר.
    כמוכן יש למושבים תוקף (אחת מהסיבות היא הורדת המושב משוק יד 2 כדי שלא ימכרו מושבים אחרי תאונה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משמש גם ככיסא מגיל לידה וגם כבוסטר

רותם סגל נתן
    22/12/2022

תודה וראיתי גם שהמלצת בפורום על גרואו ווית' יו קליקטייט, האם משמש גם ככסא מגיל לידה וגם כבוסטר ?
    כי אני מעדיפה במקום 3 כסאות, שאחד מהם יהיה שימושי כבוסטר אם יש כזה דבר.
    בנוסף, האם כסא הבטיחות של גרקו דגם 4EVER הינו גם בוסטר ? מאחר שהמשקל שמשמש הוא עד 54 קג וראיתי שהברטייקס שהמלצת למשל הוא עד 29 קג.
    אני מעדיפה לקנות עוד 2 כסאות שישמשו גם כבוסטר ויהיו בטיחותיים

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגרואו ווית' יו לא מתאים

קובי סופר
    22/12/2022

שלום רותם,

הגרואו ווית' יו לא מתאים. ע"פ היצרן הוא מתאים מגיל שנה. בפועל לדעתי אינו מתאים לפני גיל שנה ושמונה חודשים לפחות.
    מדובר בבוסטר עם רצועות.
    הגרקו פוראבר לדוגמא הוא כיסא בטיחות שהופך לבוסטר. אלו 2 דברים שונים.

בכל מקרה כפי שציינתי, כיסא שהופך לבוסטר זה גימיק. בסופו של דבר 99% מההורים ירכשו בוסטר נוסף.
    בוסטרים הם לא דבר יקר, הם הרבה יותר פרקטיים מאשר כיסא בטיחות שהופך לבוסטר. לדעתי גם הנוחות של התינוק עדיפה בכיסא שהוא כיסא ובוסטר שהוא בוסטר ולא באחד שאמור להתאים מלידה עד גיל 12 שנים. בייחוד שקצב הגדילה הוא מטורף.
    אז זה גימיק נחמד אבל לא פרקטי. גם בטיחותית צ'יקו או ברייטקס מהדגמים שציינתי מקבלים דירוגי בטיחות עדיפים.
    לסיום, אם יהיה אח נוסף בהמשך, מה שקורה בדרך כלל זה שהכיסא הראשי עובר אליו ואז רוכשים בוסטר או בוסטר רצועות.
    אני חושב שבכל הקשור לתינוקות ובטיחות עדיף לרכוש בכל שלב את המושב המתאים לאותו שלב, אפשר לעשות קיצור דרך במקום סלקל ולרכוש מראש כיסא בטיחות (אז מתפשרים מעט על נוחות התינוק ונוחות ההורים אבל לא על בטיחות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלות אויסטר זרו, בייבי מונסטרס מרלה, אינגלזינה אלקטה
    נחמה
    21/12/2022

שלום,

אני מתלבטת בין עגלות: אויסטר זרו (או דגם רגיל של זרו או דגם של זרו גרביטי), בייבי מונסטרס מרלה, או אינלזינה אלקטה.

יש לך משהו להגיד מבחינת יתרונות/חסרונות של כל אחד?

חשוב לנו משקל עד 9 ק"ג, ניוד טוב בעיר (כולל מדרכות לא מסודרות, ועליות וירידות במדרגות או מהמדרכה לרחוב), וקיפול קל עדיף ביד אחד.

בנוסף, אתה יודע אם אפשר לחבר לכל אחת מהם סלקל, ואם כן איזה סוג(ים)?

הוספת תגובה

• על האויסטר אני פחות ממליץ

קובי סופר
    22/12/2022

שלום נחמה,

על האויסטר אני פחות ממליץ. הטיולון שלה חד כיווני.
    יש מבדקים שהוכיחו שיש יתרונות רבים לכך שהתינוק מול ההורה בעגלה עד גיל שנה +. אי לכך אני אישית מראש לא ממליץ על עגלות חד כיווניות!

בין המרלה לאניגלזינה, אני חושב שהאינגלזינה יותר מתקדמת עם אמבטיה יותר רחבה, יכולת ניוד עדיפה וקיפול יותר נוח. המונסטרס יותר קטנה לקיפול ולדעתי המושב שלה טיפה יותר מוצלח. באיגלזינה הוא רחב מדי. בנוסף באינגלזינה המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו. לדעתי זה חיסרון גדול.
    אני ממליץ ללכת על עגלות עם ידית טלסקופית מתארכת, כל שלושת העגלות מגיעות ללא ידית מתארכת אז אם להתמקד בהן אני ממליץ לגשת לחנות, לשים משקל של 9-12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לקפל ולפתוח לבד כאשר המושב מורכב, פעם לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. אם מתאפשר להרים, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה של מה מתאים לכם.

אני ממליץ גם לבדוק את קוסמוס DLX בבייבי סטאר, לדעתי עדיפה כל שלושת הדמים שציינת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות אינפניטי
    ציקו
    21/12/2022

מחפשים לילדה בת כשנתיים וחצי, לרכב של סבא/סבתא לנסיעות קצרות.
    בחנות הציעו לנו את האינפיניטי רייס שמחירו 300 שח. יש לו הגנת ראש, רצועות פנימיות והעיגון שלו באמצעות חגורת הרכב. כששאלנו איך הוא מבחינה בטיחותית - המוכר ענה שאין מבחני בטיחות/ריסוק לבוסטרים.
    האם זה נכון? או שידוע לך אם יש לו ציון בטיחות טוב יחסית לבוסטרים זולים אחרים?
    ובכלל, האם תוכל לתת חוות דעת עליו? האם מומלץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר רצועות אינפניטי

הוספת תגובה

• יש מבחני ריסוק לכל מוצר בטיחותי לרכב

קובי סופר
    22/12/2022

שלום צ'יקו,

יש מבחני ריסוק לכל מוצר בטיחותי לרכב.
    כדי לקבל אישור תקינה חייב להיות מבחן. הבעיה שתוצאות המבחן לא מפורסמות לכלל הציבור.
    בנוסף דרישות הסף מאוד נמוכות.
    לכן יש גופים חיצוניים שבודקים ומפרסמים דירוגים. הם לא בודקים כל מוצר ובדרך כלל היצרנים פונים לגופים ולא להפך. אינפנטי הוא מוצר סיני ואין גוף שבדק את המוצר ולכן רק מהסיבה הזו איני ממליץ עליו.

אני ממליץ לעלות בתקציב וללכת על אוונפלו מאסטרו. אם יש אפשרות להשקיע יותר אז גרקו טרנזישיין סנאגלוק לדעתי נותן את התמורה הכי טובה לכסף. יש גם את ברייטקס שהוא מדורג כמוביל אבל הוא סופר יקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - לגבי הטרנזישן סנאגלוק

ציקו
    24/12/2022

קובי תודה רבה על התשובה המפורטת והעניינית!
    לרכב שלנו הטרנזישן סנאגלוק היה באמת האפשרות הכי מועדפת - אך גם בחנות וגם ממה שקראנו לא מזמן פה בפורום הוא לא משווק כבר המון זמן וכנראה היבואן לא יחדש את המלאי שלו... יותר מנשמח לדעת אם ידוע לך אחרת, או היכן ניתן להשיג אותו.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן היבוא לא סדיר

קובי סופר
    24/12/2022

שלום ציקו,

כן היבוא לא סדיר. צריך לפנות ליבואן במבינו קינג. אין לי מושג.
    כן ראיתי שהגיע נאוטילוס סנאגלוק שהיה חסר המון זמן. הוא עדיף על הטרנזישיין אבל יותר רחב ממנו במעט וגם יותר יקר ממנו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלות
    רחל
    21/12/2022

הי שלום קראתי הרבה על תשובות שלך פה ואתה ממש עוזר ומכוון אז תודה רבה
    אנחנו מתלבטים איזה עגלה לקנות, יש לנו את הברווי אובו והיא שירתה אותנו ל 4 ילדים יפה מאוד
    רק שהיא מאוד כבדה וגדולה
    אני רוצה להחליף למשהו קטן יותר, קל יותר, קל לניוד
    מתלבטת בין
    בוגבו בי 5 או 6 (בעיקר בגלל ההבדל במשקל)
    נונה
    סייבקס
    בייבי בוס
    האם ההבדל במשקל משמעותי בין הבוגבו לשאר העגלות? אני יותר אוהבת אותה כי היא יותר קטנה וקומפקטית
    והאם החוזק והבולמי זעזועים בסופו של דבר מקלים למרות המשקל
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין עגלות

הוספת תגובה

• בוגבו רק נראית קלה

קובי סופר
    22/12/2022

שלום רחל,

בוגבו רק נראית קלה. בפעולה היא שוקלת מעל 10 ק"ג.
    היא יותר קלה מהברווי שהייתה לך אבל יש קלות ממנה בשוק.
    הבייבי בוס לדוגמא שוקלת כ- 2 ק"ג פחות מהבוגבו, זה לא נראה לעין אבל אם מרימים כל אחת במצב מקופל עם הטיולון מיד מרגישים. כמובן שאם מתאפשר לשקול אז אפשר גם לראות זאת על המשקל.
    הבייבי בוס גם יותר נוחה לניוד כי הגלגלים יותר גדולים.
    לגבי הקפיצים, בבוגבו הם פשוט חשופים, בכל עגלה יש, זה בהחלט דבר חשוב. בבייבי בוס האחוריים מוסתרים, זה בעיקר כדי לשמור עליהם מפני חול ולכלוך שמצטבר באזור ושוחק את הקפיצים.
    בכל מקרה גלגל גדול שומר על העגלה יותר מאשר קפיץ גדול. אז בבייבי בוס יש גם וגם.
    בסה"כ בוגבו בי קיימת מעל לעשור והוכיחה אמינות מרשימה כך שללא ספק מדובר במוצר מעולה לדעתי. היא קלה וקומפקטית ביחס להרבה עגלות כמו הברווי לדוגמא.
    הבייבי בוס לדעתי יותר מתקדמת, הגלגלים יותר גדולים, האמבטיה הרבה יותר טובה לדעתי. הקיפול והפתיחה הרבה יותר נוחים ומתאפשרים ביד אחת, בבי חייבים 2 ידיים.
    כמוכן הבייבי בוס הרבה יותר זולה ומציעה 5 שנות אחריות לעומת 3 בבי (4 אם נרשמים באתר).
    אני אמנם מבייבי בוס אבל ממליץ תמיד, לגשת לחנות, לשים משקל של 9-12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוה, לנסות לקפל ולפתוח לבד כאשר המושב מורכב, פעם לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. אם מתאפשר להרים, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה של מה מתאים לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה