מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות לגבי עגלת תינוקיעל20/11/2022
שלום,
אני מחפש עגלת תינוק ומתלבטת בין מספר דגמים. חשוב לי שהעגלה תהיה בטיחותית, קלה(גרה בקומה גבוהה בלי מעלית), מתקפלת בקלות ונוחה לתינוק.
הדגמים שהיו נראים לי רלוונטים הם ספורטליין פולד, ספורטליין סילו, וקוסמוס dlx
אשמח לדעת מה דעתך, מה אתה ממליץ, ואם יש דגם אחר פחות או יותר באותו טווח מחירים שתואם לקריטריונים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותית אין הבדלים
קובי סופר20/11/2022שלום יעל,
בטיחותית אין הבדלים בין הדגמים השונים. כולם עומדים בדרישות מכון התקנים ולכן המבדקים זהים מה שאומר שרמת הבטיחות זהה.
לגבי הדגמים:
פולד שוקלת 9.4 ק"ג לשלדה וטיולון. די קלה לעגלה עם מושב דו כיווני. הניוד שלה לדעתי הכי פחות מומלץ מה-3.
הקיפול שלה הכי מסורבל לביצוע מה-3 וכנ"ל גם הפתיחה.
לכן אני חושב שהיא הפחות מוצלחת מה-3.
סיילו, יש מגוון דגמים של סיילו. לדעתי דגם הXL הוא המוצלח ביותר ונותן את התמורה הכי טובה לכסף.
הוא שוקל 10.6 ק"ג לשלדה וטיולון, הכבד מה-3.
בניוד עדיף על הפולד, הקיפול יותר נוח מהפולד. האמבטיה הכי גבוהה מה-3. סה"כ אני חושב שזו עגלה מעולה ביחס למחיר.
המושב שלה עשוי מבד מתוח כאשר בתוכו יש לוח תמיכה קשיח. זאת לעומת מושב יצוק מפלסטיק בפולד ובDLX. הלוח לא ניתן לשליפה כך שזה לא הכי נוח לכיבוס. בנוסף המושב לא מגיע לזווית ישיבה זקופה וטיפה נוטה לאחור.
קוסמוס DLX, גילוי נאות, זו עגלה שלנו של בייבי בוס. דגם שאנו מייצרים באופן בלעדי לרשת בייבי סטאר.
לדעתי המוצלחת מה-3 ועונה באופן מושלם לדרישות.
ראשית היא הקלה מה-3 ושוקלת רק 8.6 ק"ג לשלדה וטיולון.
בשל המשקל, הגלגלים הגודלים יחסית והחומר PU (גם בפולד יש גלגלים דומים), נוחות הניוד שלה היא הטובה מה-3 ולדעתי בסגמנט כולו גם אם נשווה עגלות שעולות הרבה יותר כמו BEE6 או מיוס 3.
הקיפול שלה נוח כמו הסיילו, המושב יצוק מפלסטיק ולכן גם זווית הישיבה זקופה. כל הבדים 100% נשלפים לכביסה, בספורטליינים רק באופן חלקי.
אחריות 5 שנים לעומת שנה בספורטליין.
האמבטיה שלנו יצוקה מפלסטיק, המינוס זה שבספורטליין האמבטיות ניתנות לקיפול וכך באחסנה תופסות פחות מקום.
בנוסף יש רשת איוורור נוספת לעומת אחת בDLX בגגון.
מצד שני האמבטיה היצוקה הרבה יותר חזקה ומגינה מפני מכות שהעגלה יכולה לקבל בטעות. בנוסף היא אטומה באופן הרמטי לרוח, אבק והכי חשוב לזיהום אוויר של הרכבים.
ההמלצה שלי תמיד לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה, לנסות לקפל ללא טיולון ואחר כך יחד עם הטיולון כשהוא פונה לכל כיוון. לנסות להרים, לבדוק ברכב וכו'. כך תגיעו להחלטה של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל21/11/2022תודה על התשובה המפורטת.
עוד שאלה קטנה, יש לי סלקל של סייבקס, האם הוא מתחבר לשלושת העגלות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מתחבר לקוסמוס
קובי סופר21/11/2022שלום יעל,
הוא לא מתחבר לקוסמוס למעט דגם אחד.
לסיילו אמורים להתחבר כל דגמי סייבקס (תמיד מומלץ לבדוק ליתר ביטחון). בפולד אותו כנ"ל.
לקוסמוס רוב דגמי סייבקס לא מתחברים אלא אם יש לכם סייבקס אטון B (שהוא חדש יחסית).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לילדה בת 2לי19/11/2022
היי,
אני רוצה להעביר את בת השנתיים שלי למיטת יחיד ומנסה להבין איזה מזרן מומלץ. הבנתי שיש ספוג וויסקו. באחת החנויות מציעים פולירון אורתופדי קפיצי ובחנות אחרת המליצו על צמג אוויר. קצת הלכתי לאיבוד בכל האפשרויות
אשמח לסדר בדברים ומה חשוב במזרן לגיל הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל הסוגים טובים
קובי סופר19/11/2022שלום לי,
אין המלצה חד צדדית. במעבר כל הסוגים טובים. רק ההמלצה שלי שהציפוי יהיה מבד ולא ניילון.
לגבי ויסקו זה חומר יותר רך ונעים אבל בימים קרים מאוד הוא קופא ונהיה קשיח אז יש לקחת זאת בחשבון.
מזרן קפיצי? אורטופדי קפיצי זה שם מפוצץ ומסחרי, השאלה מה סוג הספוג וסביר שזה הבסיסי ביותר. כל השאר גימיק מכירתי.
אותו כנ"ל לצמג אוויר.
סה"כ בגיל שנתיים ספוג רגיל יעשה את העבודה היטב.
במיטת הנוער הגדולה אז כבר באמת צריך להשקיע במזרן טוב עם ויסקו או לטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן למיטת יחיד לבת שנתיים
לי20/11/2022תודה רבה על התשובה המפורטת.
אולי זה לא היה לגמרי ברור מהשאלה שלי, ואולי זה לא ממש משנה אבל הכוונה היא שאני מעבירה אותה כבר למיטת יחיד ולא למיטת מעבר. האם יש הבדל בשיקולים בבחירת המזרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן לא הבנתי נכון
קובי סופר20/11/2022שלום לי,
אכן לא הבנתי נכון. חשבתי שמדובר במיטת מעבר.
במיטות נוער זה סיפור אחר, אולי עכשיו זה פחות קריטי אבל מגיל 3 שנים והלאה זה יותר חשוב לרכוש משהו אורטופדי טוב.
אז במקרה הנ"ל יש 2 אופציות, לרכוש משהו טוב מראש או לרכוש מזרן ספוג בסיסי ובהמשך להחליף.
לדעתי כמובן עדיף מראש לרכוש משהו טוב.
כפי שרשמתי, דגמי ויסקו ולטקס יהיו מעולים.
אם אכן יש מזרן קפיצים לדעתי זה הכי מומלץ מכיוון שאין כימקלים כמו שיש בספוגים. בדרך כלל אבל מדובר בסיפור יקר.
אם מתאפשר לבדוק אם הילדה בחנות זה תמיד יכול לתת אינדיקציה. בסופו של דבר אין עניין בטיחותי בין הדגמים, זה רק הבדלי נוחות וזה משתנה מאדם לאדם.
כאשר הם קטנים זה גם ברוב המקרים לא קריטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין כסאות בטיחותצליל18/11/2022
מתלבטת בין בוסטר ג'ואי אלוויט לבין כסא בטיחות שהתלבטותל טוויגי מדגם סייף גארד
רק שני אלו באים בחשבון. מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי עדיף זה דגם של מותג בינלאומי
קובי סופר19/11/2022שלום צליל,
ג'ואי עדיף. זה דגם של מותג בינלואמי, לא מדובר בטופ שבטופ אבל עדיין דגם שעובר מבחנים השוואתיים ומקבלים דירוגים טובים.
הטוויגי הוא סיני כך שאין מידע לגביו ולכן מראש אני לא ממליץ על דגמים כאלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. גם אם מדובר בכסא לעומת בוסטר?
צליל20/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עדיף תמיד לברר פרטנית
קובי סופר20/11/2022שלום צליל,
עדיף תמיד לברר פרטנית. זה משתנה בין מוצר למוצר, דגם לדגם וקטגוריה לקטגוריה.
מה שכן, דבר אחד לא משתנה.
לעולם לא אמליץ על מוצר בטיחות סיני. לא משנה הקטגוריה ולא משנה עד כמה טוב ומרשים זה נראה על הנייר. כל עוד אין לי נתוני מבחני ריסוק לא אוכל להמליץ או לא להמליץ ולכן אני בוחר שלא להמליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ספורט ליין וסלקל ג'ואינעמה18/11/2022
שלום, יש לנו עגלת סיילו ספורטליין וסלקל של ג'ואי.
איזה מתאם צריך לקנות כדי שהם יתחברו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקבלים את המתאם עם העגלה
קובי סופר19/11/2022שלום נעמה,
מקבלים את המתאם עם העגלה. זה מגיע בתוך האריזה. אם לא קיבלתם יש לפנות לחנות ולבקש. קיים רק מתאם אחד כך שיש לבקש מתאם לסלקל וזהו, הוא יתאים לג'ואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן נומו או בייביטקyaniv shvorin17/11/2022
אני מתלבט בין 2 המזרונים , שניהם בסדר גודל דומה ברמת המחיר. קראתי שלדעתך המזרן מולטיפלואו של בייבטק יותר נוח.
מה שמלחיץ אותי בעיקר זה עניין הניקיון , היות ומדובר בחורף ואין לי שמש כרגע לייבש האם זה שיקול משמעותי ? עד כמה זה קורה שנאלצים לשטוף מזרון ?
הבנתי מקריאה שהמזרן צובר חידקים די בקלות אם לא שוטפים אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם מתייבשים די מהר
קובי סופר18/11/2022שלום יניב,
שניהם מתייבשים די מהר. גם הבייבי טק.
הנומו מן הסתם הרבה יותר מהר אבל הבייביטק בקיץ מתייבש תוך 10-15 דק' אז אני מניח שבחורף משך הזמן יוכפל.
בסופו של דבר אין ספוג או בד מלבד הכיסוי העליון שגם הוא מחורר אז בתכלס הייבוש די מהיר.
בגדול לא שוטפים הרבה רק כאשר יש פליטה או פיפי.
ברוב המקרים הפיפי לא דולף מהחיתול וגם פליטות בזמן שינה לא קורות הרבה.
כן צריך לעשות שטיפה תקופתית בגלל האבק שיכול להצטבר בבייבי טק.
מבחינה פרקטית אין ספק שהנומו הוא הכי פרקטי שיש.
יחד עם זאת הוא קשיח מאוד. אפשר לרכוש שכבת נוחות שתשפר אבל עדיין זה לא יגיע לרכות של הבייבי טק כך שיש יתרונות לכאן או לכאן. בטיחותית אבל כל אחד מהם הוא הטופ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , למה הכוונה בייבי טק רך
yaniv shvorin19/11/2022הבנתי שמזרן חייב להיות קשיח בשלבים הראשונים לעודד התפתחות (כלומר שלא ישקע) עד כמה רך הבייבי טק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מזרן לא חייב להיות קשיח
קובי סופר19/11/2022שלום יניב,
מזרן לא חייב להיות קשיח!
הצד הקשיח במזרנים קשיחים נועד למטרה אחת בלבד והיא מניעת חנק.
עד שנות ה-90 מוות בעריסה היה תעלומה שלא ידעו לתת עליה פתרון. משנות ה-90 עלתה השארה שאחד הגורמים העיקריים לכך הוא חנק. תינוקות מגיל 3 חודשים יכולים להתהפך לבד בלילות, אין להם מספיק כח להחזיק עצמם כי ראשם כבד מגופם + הם עדיין בשלב מאוד עדין של התפתחות. ברוב המקרים אין להם יכולת להתהפך שוב על הגב.
מה שקורה במזרן ספוג הוא שהראש שוקע בספוג וכך למעשה הם נחנקים.
בתחילת שנות ה-90 שהבינו שזה גורם מרכזי החלו להמליץ להשכיב על הגב + יצרני המזרנים יצרו לראשונה מזרן עם צד קשיח וצד רך. הקשיח נועד לשנה הראשונה השנה המסוכנת ולאחר מכן עוברים לצד רך.
כך כ-2 עשורים היו מזרני ספוג או דו צדדי/תלת שכבתי וכו'.
אז הגיע נומו עם מזרן נושם וזה בעצם פתר את הבעיה של הקשיחות כי לא לכל תינוק נוח לישון על משטח קשיח.
לאחריו הגיעו הבייבי טק ואימג'ן שעשו גרסא שונה למזרן נושם יותר רכה כך שלדעתי יותר נוחה.
לקשיחות יש יתרון בהתפתחות בשלב הזחילה אבל זה לא רלוונטי למיטה או שינה, את זה עושים עם מזרני פעילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון גדול מדי למיטת מעברקובי17/11/2022
היי
קיבלנו מתנה מיטת מעבר שקד של רהיטי טל. להפתעתינו, המיטה מתאימה למזרון של מיטת טינוק (127/66)...
האם לדעתך ניתן להכניס לשם מזרון למיטת מעבר (130/70)? אם כן, זה יהרוס את המזרון?
האם עדיף לנסות להחליף את המיטה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא חושב שזה יהרוס את המזרן
קובי סופר17/11/2022שלום קובי,
אני לא חושב שזה יהרוס את המזרן. אם תצליחו להכניס אז הוא יכנס בלחץ, בסוף זה בעיקר ספוג כך שהוא יקבל את הצורה של מיטת המעבר. שתוציאו בעתיד הוא יישאר באותה הצורה אבל לאורך הזמן אמור לחזור לעצמו.
אם יש אפשרות להחליף את המיטה לדעתי זה הפתרון הכי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לטיסה לגיל שנתיים וחצי פלוסחן16/11/2022
שלום,
אנחנו מתכננים לטוס עם בן שנתיים וחצי, איזה טיולון כדאי לקנות?
מחפשים טיולון נוח ולא קטן מדי שיתאים לגילו אבל גם לא מאסיבי ושלא יהיה יקר (עד 1000 שח)
אהבתי את סילבר קרוס קליק וסיטי טור 2, האם הם מומלצים?
אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם טובים ביחס לעלות
קובי סופר17/11/2022שלום חן,
שניהם טובים ביחס לעלות.
אני חושב אבל שסילבר קרוס ווניג יותר מוצלח מהקרוס.
הוא גם באזור התקציב ולדעתי גם עדיף על הסיטי טור 2.
אם מקלארן אטום זמין ונמכר באזור התקציב אז גם הוא מומלץ מאוד לדעתי.
בכל מקרה, אני ממליץ לבדוק כל דגם בחנות יחד עם התינוק. להושיב ולטייל כמה דקות ולראות שנוח לו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל שמתאים לנונה טריבהילה16/11/2022
היי קובי
ראיתי שענית על השאלה לפני יותר משנתיים ולכן שואלת שוב כי בטח יצאו כבר דגמים חדשים...
אשמח לדעת על איזה סלקל אתה ממליץ שמתאים לעגלת נונה טריב (עדיפות לאחד עם אופציה לבסיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא השתנה הרבה
קובי סופר16/11/2022שלום הילה,
לא השתנה הרבה מלפני שנתיים. רוב החברות פחות ופחות משקיעות בסלקלים מכיוון שרוב ההורים כיום מדלגים ישר לכיסאות.
בנוסף מחקרים מראים שזה לא בריאותי לחבר לעגלות ולכן בשל סיבה זו הרבה נמנעים מלרכוש סלקל.
עדיין הסלקל המומלץ ביותר בטיחותית הוא אטון 5 אבל הוא נורא יקר עם ללא בסיס וממש ממש יקר עם.
הסלקל של ג'ואי מדגם אייג'ם יותר זול ולדעתי גם יותר נוח אבל טיפה פחות בטיחותי בהשוואה לאטון (עדיין נחשב לאחד הטובים).
שאר האופציות באוזר מחיר האייג'ם או פחות, פחות עדיפים בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לגיל שנתיים וחצירבקהרבקה15/11/2022
שלום
מתענינת לטיולון לפעוטה גדולה בת שנתיים וחצי;עדיין משתמשים:,הגן רחוק ורגלית..היא גבוהה ומעט רחבה בכתפיים.נהננו מיד שניה בוגבו אבל נשבר..שואלת על יד ראשונה מחפשת בתקציב בערך עד 1000.נוסע טוב.ונח בישיבה.ולא כבד מדי.תודה!ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיולונים די קטנים
קובי סופר16/11/2022שלום רבקה,
צריך לקחת בחשבון: הטיולונים די קטנים.
אני ממליץ בראש ובראשונה טרם הרכישה לבדוק בחנות עם הילדה, להושיב, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעשות סיבוב של 10-15 דקות ולראות שבאמת נוח.
עד 1000 ש"ח ההמלצה שלי היא על ספורטליין וייפר שהוא די ארוך. הוא יחסית צר והמושב לא הכי זקוף אז כפי שרשמתי לנסות.
סילבר קרוס ווינג גם בתקציב וטיולון מעולה.
מקלארן אטום אם זמין גם מעולה וגם באזור התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גרקו וייזאביטל14/11/2022
שלום וברכה
ראשית תודה על העזרה והמענה
הזמנו בוסטר רצועות גרקו טרנזישין והגיע גרקו וייז.
נשמח לשמוע דעתך על המוצר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדובר בדגם חדש
קובי סופר15/11/2022שלום אביטל,
מדובר בדגם חדש. זה אומר שעדיין לא נבחן במבחן השוואתי לכן אין לי מושג לומר אם מדובר במוצר טוב או לא.
ההמלצה שלי להחליף לטרנזישיין. אם התקציב מאפשר אז ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל 0ניר13/11/2022
הי קובי, אנחנו מחפשים לקנות כסא בטיחות מגיל 0-36 חודשים, נשמח לקבל את המלצתך, חשיבות הבטיחות והנוחות לתינוק היא הגבוהה ביותר. אנחנו נוהגים על קיה פיקאנטו (רכב קטן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ על דגמי 0-36
קובי סופר14/11/2022שלום ניר,
אני לא ממליץ על דגמי 0-36 או 0-45 או 0-50. כל אחד מאלו אומר שבעצם מדובר בכיסא משולב עם בוסטר. לדעתי כיסאות כאלו פחות נוחים או בטיחותיים בהשוואה לכיסא נטו ללא שילוב. כיסאות כאלו הם מ0-30 ק"ג.
המומלצים ביותר הם:
ברייטקס סידרת קליקטייט כאשר הבולווארד לדעתי הוא המומלץ ביותר.
צ'יקו נקסטפיט זיפ לשים לב שיש גרסאות ללא זיפ שפחות מומלצות לדעתי.
לתינוק שרק נולד אני נוטה להמליץ על הצ'יקו מכיוון שיש לו יותר זוויות שכיבה ולכן הוא יותר נוח לתינוק שונלד.
הוא גם יותר זול ובמבצעים ברשת עגליס יורד ל-999 ש"ח.
מבחינת מקום אין בעיה לכיסא אחד כזה או ברייטקס בפיקנטו זה יותר בעייתי עתידית כאשר צריך להכניס עוד כיסא או שניים אבל אני לא ממליץ לקחת זאת כשיקול. בטיחות ונוחות הם באמת הדבר הכי חשוב כעת והשניים שהמלצתי הם הטובים ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כסאות בטיחות מאחורהניצן13/11/2022
קובי שלום,
אנחנו הורים לתאומות בנות 2.9 ומצפים בע"ה ליורש עצר נוסף בעוד מספר חודשים (הבנות יהיו בנות 3). קצת מבולבלים לגבי מה האופציות שלנו מבחינת כסאות בטיחות ואיך מכניסים 3 קטנטנים מאחורה.
כרגע יש לנו 2 כסאות גרקו ריקליין אנד רייד ששימשו אותנו מגיל לידה.
לא הצלחנו להבין האם עפ"י חוק ועפ"י המלצות בטיחות ניתן להעביר אותן לבוסטר גב? (אחת במשקל של כ- 11-11.5 ק"ג והשניייה כ- 13.5-14 ק"ג).
בנוסף לא הצלחנו להבין האם יש יתרון מבחינת רוחב להעביר אותן לבוסטר גב.
הבנתי שיש כסאות צרים יחסית כמו גרקו סלים פיט, האם עדיפים?
נשמח אם תעשה לנו קצת סדר בבלבול ואם תוכל להמליץ לנו מה כדאי לעשות- להחליף את 2 הכסאות הקיימים ואם כן למה? בוסטר גב? כסאות צרים יותר?
האם נצטרך לקנות כסא בטיחות שלישי או שניתן יהיה להשתמש באחד מהכסאות הקיימים לקטנצ'יק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פי החוק עדיין אינכם יכולים לעבור לבוסטר גב
קובי סופר14/11/2022שלום ניצן,
על פי החוק עדיין אינכם יכולים לעבור לבוסטר גב.
החוק אומר מגיל 3 שנים ומשקל 15 ק"ג. חייב ששני התנאים יתקיימו.
יחד עם זאת אני לא ממליץ לפני גיל 5-6 שנים לעבור לבוסטר גב ללא רצועות. כיסא או בוסטר עם רצועות הרבה יותר בטיחותי.
ההמלצה שלי היא לרכוש בוסטר עם רצועות. הם מתאימים מגיל שנה אבל לדעתי מומלצים לשימוש מגיל שנה ו8 חודשים לפחות.
לכם בכל מקרה אין בעיה כבר לעבור.
היתרונות שלהם: יותר צרים, לרוב יותר זולים מכיסאות, יותר בטיחותיים מבוסטר גב, יותר נוח לחגור את הילדים שיש 3 מושבים בבוסטר רצועות מאשר בוסטר גב.
רכישה של שניים כאלו + העברת אחד מהגרקו לתינוק יכולים לאפשר התקנה של 3 מושבים.
הדגם הכי מומלץ מבחינה בטיחותית הוא ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. הוא נורא יקר אבל בכמה רמות מעל המתחרים מבחינה בטיחותית!
אחריו זה גרקו טרנזישיין סנאגלוק שמשמעותית יותר זול.
לשני הדגמים גרסאות זולות ללא קליקטייט או סנאגלוק אבל אלו המערכות שהופכות אותם לבטיחותיים ביותר.
כמובן שאני ממליץ לבדוק ברכב טרם הרכישה שאתם יכולים להכניס 3 לרכב שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ניצן14/11/2022אכן עשית לנו סדר בבלבול...!
ואם אפשר שאלה נוספת- איפה ניתן לראות בתצוגה את עגלות בייבי בוס באזור ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בראשון יש את בייבי סטאר
קובי סופר15/11/2022שלום ניצן,
בראשון יש את בייבי סטאר אבל הם מחזיקים דגם אחד.
אם מסתדר להגיע לאור יהודה למקס בייבי שם יש את כל הדגמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גב לילד בן 5הגר11/11/2022
שלום
אשמח להמלצה לבוסטר גב לילד בן 5 עם חיבור איזופיקס. באחד הרכבים יש לנו את אוונפלו מאסטרו וסה״כ מרוצים ממנו מלבד העובדה שכשהילד נרדם הראש שלו נשמט. חושבים להעביר אותו לרכב המשני ולקנות אחד קצת יותר טוב לרכב העיקרי. האם חשוב שיהיה בעל רצועות? מספיקה חגורת הרכב? נשמח להמלצה.
תקציב עד 1000 ש״ח בערך. עדיפות לפחות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עם רצועות יותר בטיחותי
קובי סופר12/11/2022שלום הגר,
אפשר כבר ללא רצועות בגיל 5 (בתנאי שהילד מעל 15 ק"ג וסביר שכן). מצד שני עם רצועות יותר בטיחותי.
בתקציב שלכם אפשר לרכוש גרקו טרנזישיין סנאגלוק (דגש על הסנאגלוק כי יש גרסא זולה יותר ללא אבל זה משפיע על הבטיחות) שהוא ברמת בטיחות גבוהה, הרצועות מתאימות עד 30 ק"ג לעומת 22 במאסטרו. לדעתי הוא גם בנוי יותר טוב ולכן גם יותר נוח.
אם יש צ'יקו מייפיט בתקציב, לדעתי הוא נוח יותר כי יש לו הטייה. ברמת הבטיחות הוא טוב מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה בין כמה דגמים
הגר22/11/2022תודה רבה על המענה
מתלבטים כרגע בין 3 דגמים. מה עדיף מבחינת בטיחות ונוחות?
צ׳יקו מיי פיט
גרקו טרנזישן סנאגלוק
ברייטקס גרו וויט יו (הרגיל, לא קליק טייט).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי הסנאגלוק עדיף
קובי סופר22/11/2022שלום הגר,
בטיחותית הם די זהים.
המייפיט לדעתי הכי נוח אבל הוא טיפה רחב.
הברייטקס טוב אבל רק אם מותקן נכון, היות ואין קליקטייט אז גם בו וגם במיי פיט קיים סיכוי גבוה של התקנה לא נכונה.
הטרנזישיין עם הסנאגלוק פותר את החיסרון הזה (סנאגלוק מאוד דומה לקליקטייט).
בנוסף הוא יחסית צר, זה יתרון אם יש עוד מושב או מושבים שצריכים להיות ליד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מנסה למצוא את הסנאגלוק אונליין
הגר ישראלי22/11/2022תודה על התגובה
אני מנסה למצוא את הסנאגלוק אונליין ללא הצלחה. יש לך מושג היכן ניתן לרכוש אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה לא משווק עוד ולא ישווק
קובי סופר22/11/2022שלום הגר,
בדיוק בשאלה מתחתייך הגיבו, רשמתי לשואלת לברר מול היבואן ומהתשובה ניתן להבין שכנראה לא משווק עוד ולא ישווק.
אז ההמלצה היא צ'יקו מייפיט או הברייטקס ללא הקליקטייט. אם רוצים לרדת בתקציב אז טרנזישיין הרגיל (לשים לב לא אירופאי).
מה שכן אני ממליץ שמתקין מוסמך יתקין לכם ולא לפרק ולהרכיב לבד לאחר מכן
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הגר ישראלי22/11/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות גיל 10 חודשים ניסאן קשקאירוית11/11/2022
היי, יש לי ניסאן קשקאי 2019. הבת שלי בת 10 חודשים מעל אחוזון 97 בגובה.
חשוב לי כסא בטיחות נוח לתפעול ומסתובב כי זה נוח, האם זה בטיחותי פחות?
איזה כיסא בטיחות מומלץ ואיפה שמים את הכיסא?
האם זה נכון שצריל לשים באמצע כי זה יותר בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכסאות הבטיחותיים בעולם אינם מסתובבים
קובי סופר12/11/2022שלום רוית,
הכסאות הבטיחותיים בעולם אינם מסתובבים אז כן, כיסא מסתובב בטוח פחות. עדיין יש כאלו ברמה גבוהה אבל אני אישית אם הייתי צריך לבחור לילדי, הייתי הולך על הבטוח ביותר.
המומלצים ביותר הם ברייקטס מסדרת קליקטייט כאשר הבולווארד לדעתי הוא העדיף.
יש גם את צ'יקו נקסטפיט זיפ.
אלו מקבלים את דירוגי הבטיחות הגבוהים בארה"ב על ידי גוף חיצוני בלתי תלוי שעושה את המבחנים המחמירים בעולם יותר מכל מכון תקנים בעולם.
לגבי מיקום, המקום הבטוח ברכב הוא המושב האמצעי כי הוא מוגן יותר במקרה של תאונות צד אבל מצד שני אינו נגיש.
אפשר מאחורי הנהג שעל פי סטטיסטיקת חברות הביטוח זה המקום הכי בטוח ברכב אחרי מושב הנהג. גם אז יש חיסרון שזה הצד שפונה לכביש ואינו נוח לראייה ובדיקת התינוק במראה האחורית.
הכי פרקטי אבל פחות בטוח זה הצד מאחורי הנוסע.
בסוף זה שיקול שלכם.
אם תחליטו באמצע אז הברייטקס לדעתי עדיף על צ'יקו מכיוון שלא בכל רכב יש איזופיקס באמצע ואז צריך לחגור עם חגורה וכאן היתרון הענק של ברייטקס על פני כל המתחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגמי 23 ספורטלייןאדם קובי10/11/2022
אהלן
האם ידוע מתי יושקו דגמי 2023 של ספורטליין
והאם לדעתך שווה לחכות להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא יודע לומר
קובי סופר12/11/2022שלום אדם,
אני לא יודע לומר אם יהיו שינויים, אם כן מה הם יהיו וגם מתי תצא קולקציית 2023 לכן לא יכול לומר אם שווה לחכות או להזמין כעת שהמחירים הם הכי זולים שיש לאורך כל השנה. שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)