מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה לעגלת תינוקאורית23/10/2022
שלום,
אנחנו גרים בעיר בבניין בקומה רביעית ללא מעלית, כך שחשוב שהעגלה תהיה קלה. כמו כן, כרגע עם מכונית יחסית קטנה אז גם רצוי שתתקפל למידות קטנות ובקלות. חשוב לי שהעגלה תהיה יציבה, שתהיה אפשרות גם לאמבטיה וגם לטיולון (לא קריטי סלקל), עם גגון שנפתח רחב להגנה יותר מלאה מהשמש ועם בדים איכותיים ונושמים. בטיולון כדאי שתהיה פתיחה לשכיבה מלאה (או כמעט מלאה), לא מאד קריטי שיהיה דו כיווני.
יש כ"כ הרבה דגמים, שהלכנו לאיבוד בין כולם :)
יש דגמים מומלצים שיענו על הקריטריונים האלו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להתמקד ב-2-3 דגמים
קובי סופר24/10/2022שלום אורית,
צריך להתמקד ב-2-3 דגמים כדי ללא ללכת לאיבוד.
בכל עגלה שנבדוק נמצא חסרות אל מול עגלה אחרת ויתרונות.
לכן זה סיפור שלעולם לא נגמר. ככל שיהיו יותר דגמים להתלבטות כך גם הבלבול יהיה רב יותר.
בנוסף, הדבר שבדרך כלל אני הכי ממליץ שלא לוותר עליו הוא מושב דו כיווני. יש מחקרים בנושא ויש מחקרים לא בנושא שרק מחזקים את אלו שכן, תינוקות שהיו מול ההורים שלהם בטיולון עד גיל מאוחר יחסית (שנה +) היו משכילים יותר, רגועים יותר, בקשר יותר חזק עם ההורה ונרדמו + ישנו טוב יותר בלילות.
אי לכך ההמלצה שלי היא ללכת על עגלות עם מושב דו כיווני ובמינימום עד גיל שנה שהתינוק יהיה מול ההורה.
העגלה הכי מומלצת לדעתי היא בייבי בוס בובקט.
משקלה 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון. אחת העגלות הקלות בעולם עם מושב דו כיווני.
הגגונים גדולים גם לאמבטיה וגם לטיולון. יכולת הניוד שלה מדהימה גם מכיוון שהיא קלה וגם כי יש לה גלגלים איכותיים וגדולים מהממוצע. הרוב שלה צר, הקיפול נוח והיא מאוד קומפקטית לאחר הקיפול. הטיולון נשכב כמעט למצב שטוח.
היא לא נפוצה בהרבה חנויות אבל לדעתי שווה לבדוק, היא עונה לכל הקריטריונים באופן מושלם.
אופציה נוספת היא אינגלזינה אלקטה. קלה מאוד, רק 8 ק"ג לשלדה וטיולון. לדעתי חסרים בה הרבה דברים אבל בסעיף משקל וקיפול היא מעולה לדרישות.
יש גם את סייבקס מיילו שהיא קלה מאוד, רק 6 ק"ג לשלדה וטיולון אבל שם קיצצו משקל על חשבון דברים אחרים והגלגלים מאוד קטנים ופשוטים. השלדה דקה ועוד.
גם בה וגם באינגלזינה אין ידית מתארכת שלדעתי זה חיסרון גדול.
אבל היא הקלה בעולם עם מושב דו כיווני! די קומפקטית ולא יקרה כך שאפשר לבדוק.
מבין ה-3 כפי שרשמתי, הבובקט מושלמת ואפשר לבדוק גם את קוסמוס DLX בבייבי סטאר שהיא דומה לבובקט, זה דגם שעשינו להם באופן בלעדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל ג'וי ג'אם - בטיחותאמונה23/10/2022
שלום, ברצוננו לברר לגבי תו תקן או רמת בטיחות של סלקל ג'וי ג'אם, האם אתה ממליץ על סלקל זה או לחילופין האם יש סלקל בטיחותי מומלץ בטווח מחירים זה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הג'ם סביר
קובי סופר23/10/2022שלום אמונה,
לכל הסלקלים יש תו תקן ישראלי וגם אירופאי או אמריקאי. במקרה של הג'ם אירופאי.
מבחינה בטיחותית הוא סביר ויש טובים ממנו. הטובים גם יקרים ממנו.
האייג'ם שלהם עדיף עליו בטיחותית אבל יקר יותר (לא בהרבה).
הכי בטיחותי הוא סייבקס אטון 5 שיקר משמעותית.
לדעתי האייג'ם הוא האופציה הכי טובה מבחינת עלות/בטיחות אם יש כוונה לחבר לעגלה.
אם מוותרים על חיבור לעגלה, לדעתי צ'יקו קייפיט הוא הסלקל הטוב ביותר שיש. הוא לא יקר (יקר מהג'ם אבל המחיר כולל בסיס! בג'ם עם בסיס המחיר יהיה יקר יותר).
הוא ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר, קל לתפעל, לחבר, להתקין. אחד הנוחים ביותר שיש לתינוקות. יש לו חיסרון אחד עצום, הוא לא מתחבר לאף עגלה ולכן לא פופלארי או רלוונטי לרוב ההורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שני-כסא בטיחות?בדוי:)23/10/2022
שלום, בע"ה בעוד כמה חודשים אמור להגיע יורש נוסף למשפחה.
כרגע הקטן הנוכחי בן 2.8 ויש לנו 2 רכבים שבכל אחד מהם מותקן כסא בטיחות. סאחד צ'יקו נקסטפיט מקס ובשני ברייטקס מרתון קליק טייט שמתאימים עד גיל מבוגר.
האם עלינו לרכוש 2 כסאות דומים לאלו שיש לנו כיום או שאפשר לקנות משהו אחר, זול יותר שיהווה חלופה לקטן הנוכחי (שיהיה מעל גיל 3 בע"ה).
האם בוסטרים מתאימים כבר לגיל הזה? בטיחותיים מספיק בהשוואה למה שיש לנו כיום?
אשמח להכוונה בנושא, תודה מראש 🙂* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות
קובי סופר23/10/2022שלום,
הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות. על הנייר הם מתאימים מגיל שנה. בפועל אני חושב שהם מתאימים מגיל שנה ושמונה חודשים לפחות. בכל מקרה ל2.8 כלל אין בעיה.
היתרונות ברכישה כזו הם:
1. הם יותר זולים מכיסאות
2. יותר צרים
3. כמו כיסא בטיחות והופכים בבוא העת לבוסטר כלומר, סגרנו את הסיפור עד החטיבה ;)
אין להם שכיבה כמו לכיסאות אבל שוב, לגילאים גדולים פחות רלוונטי.
המומלץ ביותר כיום מבחינה בטיחותית הוא ברייטקס גרואו ווית' מי. גם צ'יקו מייפיט טוב אבל הברייטקס מקבל דירוגי בטיחות עדיפים.
ממליץ לחכות עם הרכישה לנובמבר חודש ההנחות, מאמין שהמחירים יהיו זולים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בדוי:)23/10/2022תודה רבה על התגובה קובי, כייף לראות אותך פה פעיל עדיין. נעזרתי בך רבות גם לקראת לידת הראשון.
לגבי מה שכתבת, בחיפוש בפורום ראיתי שהמלצת בעסר הלא רחוק על גרקו טרנזישן סנאגלוק ולפני כן על הנאוטילוס(שנראה שלא משווק ככ כבר).
האם יש יתרון לאלו שציינת פה בתגובה בהשוואה לגרקו טרנזישן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
בדוי:)23/10/2022לגבי עד ה"חטיבה" האם זה נכון? אין להם תוקף כמו לכסא בטיחות רגיל? או שהבוסטר שמתנתק בסוף כבר לא רלוונטי מבחינת תוקף כי מהווה בסהכ ככרית מגביהה ותו לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההמלצות משתנות עם הזמן
קובי סופר23/10/2022שלום,
ההמלצות משתנות עם הזמן גם בגלל שיש דגמים חדשים, דגמים שלא משווקים או מיוצרים, הנאוטילוס ככל הנראה לא מיוצר עוד.
הברייטקס הושק לפני כמה חודשים, קיבל את הדירוג הגבוה ביותר אי פעם לכן אני ממליץ עליו. אם יש עניין תקציב אז הטרנזישיין בהחלט אופציה טובה.
ראשית תמיד אמליץ על מה שהכי בטיחותי אם אין שיקול כספי.
לגבי תוקף, צריך לבדוק על כל אחד. אם איני טועה, לדגמים האלו יש תוקף לעשור מיום הייצור.
העדיפות להשתמש כבוסטר עם הגב, זה יותר בטיחותי גם בגילאים גדולים. כל עוד הילדים יאפשרו עדיף למשוך עד גיל 12 בערך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגור, תודה רבה:)
בדוי:)23/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בדוי :)31/10/2022שלום שוב קובי,
בהנחה ומצאתי מקום שאפשר לקנות בו את הגרקו נאוטילוס סנאגלוק, הוא יהיה עדיף על פני הברייטקס grow with you clicktight?
יש עכשיו מבצע שווה של 30% על כסאות ברייטקס בksp. כך שהמחיר של הקליקטייט יורד ל1250 שח ( די אטרקטיבי, אם כי הגרקו שמצאתי זול יותר גם מזה). העניין שאנחנו צריכים כסאות ל2 הרכבים אז יש העדפה לחסוך אם ניתן.
בנוסף, עד כמה באמת קריטי נושא הקליקטייט בבריטקס?
מדובר על כסאות שישבו קבוע ברכב ולא יזוזו, כך שאם ההתקנה הראשונית מבוצעת לפי הספר ונבדקת - האם זה לא מספיק טוב?
אודה לתשובתך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלק האחרון במשפט הקודם
בדוי :)31/10/2022החלק האחרון מתייחס לזה שאת הדגם grow with you הרגיל ניתן לקנות ב350 שח פחות בהשוואה לקליקטייט, ואם מדובר על 2 כסאות אז חסכון כפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - סורי על החפירה חח
בדוי :)31/10/2022טוב לצערי הנאוטילוס שהמלצת עליו רבות בעבר לא נמצא בשום חנות שניסיתי.
חלופה לברייטקס היא הגרקו טרנזישן הרגיל או הסנאגלוק.
איך הוא בהשוואה לברייטקס grow with you מבחינת בטיחות?
גרקו רגיל 700, סנאגלוק 900.
בריייטקס רגיל 900, קליקטייט 1250.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצי׳קו מייפיט
בדוי:)31/10/2022יש עכשיו את הצ׳יקו מייפיט ב1190 בשילב בהנחה כך שהוא זול יותר מהברייטקס קליקטייט, אך השאלה אם זו השוואה נכונה ולא פשוט מול הברייטקס הרגיל ( ללא קליקטייט). כי בצ׳יקו אין פטנט הרי לחגירה קלה עם חגורה.
אם נשווה את טרניזשן הרגיל (או סנאגלוק) vs ברייטקס גרו ווית׳ יו (או קליקטייט) vs צ׳יקו מייפיט.
האם יש יתרון בטיחות לאחד מהם על פני השני?
בחיפושים בפורום ראיתי שכתבת שהצי׳קו נוח יותר לילד, בגלל זווית ישיבה שאפשר לכוון והבדים נוחים יותר והכסא מרופד קצת יותר.
מבחינת בטיחות הטרנזישן נראה לי כתבת כמדורג הכי גבוה, כי הוא בעל דירוג לזה של הנאוטילוס (שׁכבר איננו משווק) .
האם אני צודק? יש עוד משהו להוסיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכל שאלה של מה מחפשים
קובי סופר31/10/2022שלום,
הכל שאלה של מה מחפשים?
הכי בטיחותי? ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. כמו שרשמתי קיבל את דירוג הבטיחות הכי גבוה אי פעם לבוסטר רצועות. ברמת הבטיחות של הבולווארד.
כיסא טוב תקציבית? גרקו טרנזישיין מקבל דירוגים גבוהים, יחסית זול וגם יחסית צר שזה יתרון בהכנסת 3 מושבים.
הכי נוח? לדעתי המייפיט הכי נעים, נוח וגם יש לו זוויות שכיבה.
לגבי הגרואו ללא קליקטייט. אכן אם מתקין מוסמך יתקין לא יהיה הבדל בטיחותי אבל אם נניח תצטרכו לפרק, יפרקו בשטיפת רכב או מכל סיבה שהיא הוא ינותק, אז כמו שרשמתי היתרון הגדול של הקליקטייט וזו הסיבה גם שמדרגים אותם כלכך גבוה. בארה"ב רוב ההורים מתקינים לבד בשל המרחקים הגודלים. כמו שאני רושם לא פעם, גם אנשי מקצוע לעיתים מתקינים לא נכון את המושבים, יש המון מקומות בדרך שאפשר להתקין לא נכון מהידוק יתר, חוסר הידוק, מיקום לא נכון של חגורות, חגורה מסובבת ועוד, הקליקטייט מצמצם לכמעט 0.
אז בסוף הכל שאלה של מה מחפשים, תקציב, העדפה וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה, תודה רבה. נחשוב איזה שילוב של 2 נעשה בסוף 🙂
בדוי:)31/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קליל ועם קליפסמאי23/10/2022
היי
האם יש טיולונים מומלצים שמאחורה עם קליפס ולא שרוך, עם מצב ישיבה ולא רק חצי, קיפול קליל, וקלים במשקל (עד 6.5 קג) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הלחצן מוסיף משקל
קובי סופר23/10/2022שלום מאי,
אחת הסיבות שטיולונים עם שרוך קלים היא בגלל השרוך. מנגנון הלחצן מוסיף משקל ולכן טיולונים כאלו כבדים יותר. רובם באזורים של 7-8 ק"ג.
לדעתי השניים הכי מומלצים הם ספורטליין וייפר שגם יש לו גגון ענק או, אנפנטי מון שיש לו קיפול נוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא הנקה אשמח להמלצהאסתר אתי נחום23/10/2022
שלום קובי ,
האם יש לך הצעה לכיסא הנקה איכותי נוח והמחיר שפוי ? חשוב לי שהוא יהיה עדין ולא ענקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחות מכיר
קובי סופר23/10/2022שלום אסתר,
אני פחות מכיר.
כל הזמן הדגמים משתנים כך שקשה לי לעקוב. מעבר לכך זה מאוד אינדיבידואלי כך שקשה לי לתת המלצה.
ההמלצה היחידה שלי היא ללכת על דגמים שהידיות מרופדות היטב. בהנקה או האכלה היד יושבת הרבה זמן על הידית ואם היא קשיחה זה לא נעים עד מכאיב לאורך זמן.
אם אין שיקול תקציבי אז אני הלכתי על כורסאת טלוויזיה בכלל של לייזיבוי. מאוד יקרות, נמכרות בד"ר גב.
הפלוס שזו כורסא לכל החיים ומחזיקה המון המון שנים וגם כמובן משמשת ככורסא לכל דבר בבית גם לאחר שלב ההנקה.
הנוחות מדהימה.
בכל מקרה ממליץ לחכות עד כשבועיים לשופינג IL, בלאק פריידי וכו'. יהיו מבצעים על הכל והמחירים של רוב המוצרים יהיו זולים יותר מאשר כעת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מולטיפלאו התייעצותתילתן22/10/2022
היי קובי, ראיתי שאתה ממליץ בעיקר על שלושה מזרנים - אימג׳ן, נומו מולטיפלאו.
אחרי סקר שוק ראיתי שהמולטיפלאו עולה בהרבה אתרים באזור ה1200₪ ובKsp נמכר בהרבה פחות- 750₪ אחרי הנחת קופונים. לפני שאני קונה חשוב לי לוודא - זה המזרן שאתה ממליץ עליו? ואולי אתה יודע אם יש סיבה לחשוש מהמחיר הזול בהשוואה לאחרים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן זה המזרן
קובי סופר22/10/2022שלום תילתן,
אכן זה המזרן. אין הבדל בין לרכוש דרך KSP או חנות אחרת.
KSP מאוד זולים ביחס לחנויות בהרבה תחומים לא רק בתחום התינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטיפלאו תגובה
תילתן22/10/2022תודה רבה על המענה המהיר :) שאלה נוספת - האם יש צד שכדאי להשכיב עליו תינוק בן 11 חודשים או ששני הצדדים זהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שני הצדדים זהים
קובי סופר23/10/2022שלום תילתן,
שני הצדדים זהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף סלקל אינגלזינההילה20/10/2022
היי הסלקל אינגלזינה שיש לי התאריך ייצור:
9/2017
איפה אני מוצאת בספר היצרן כמה שנים זה בתוקף?
הסלקל שמור, בלי פגיעות ובלי שריטות, והכי חשוב לא בילה הרבה זמן בשמש ברכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא רשום תאריך אחרון לשימוש אז 6 שנים מיום הייצור
קובי סופר20/10/2022שלום הילה,
אם לא רשום תאריך אחרון לשימוש אז 6 שנים מיום הייצור.
אין קשר איפה הוא היה. גם לו היה במחסן החנות 6 שנים ההמלצה היא לא להשתמש במוצר!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיוונילירון19/10/2022
שלום,
אני מחפש המלצה לטיולון, לגיל חצי שנה, עם מצב שכיבה 180, דו כיווני, גגון ארוך, ידית שמתאימה לגבוהים וגלגלים שמתאימים לטיול לא רק בעיר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה מה התקציב
קובי סופר20/10/2022שלום לירון,
השאלה מה התקציב.
בדרך כלל מדובר יותר בעגלות מאשר טיולונים. אין טיולונים רבים דו כיווניים בשוק. הדגמים היחידים הם של סייבקס מסדרת איזי טוויסט שלדעתי לא הכי מוצלחים.
האופציה הבאה זה לרכוש טיולון של עגלה עם אמבטיה ללא האמבטיה, לצערי ברוב החברות זה לא אפשרי, באלו שכן מדובר בסיפור יחסית יקר.
הרוב הולכים על יד שנייה.
עגלות כמו בוגבו בי או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו נמכרות כחדשות ללא אמבטיה בהרבה חנויות.
אפשר גם לרכוש את העגלה שלנו בייבי בוס טייגר. היא עולה 2000 ש"ח רק לטיולון. בדרך כלל נמכרת עם אמבטיה, ניתן לפנות אלינו בהודעה ואז ניתן להזמין טלפונית.
היא לדעתי עונה מעולה לכל הדרישות: שכיבה כמעט מלאה 177 מעלות (אין 180 בטיולונים), טיולון דו כיווני, גגון גדול, ידית מתארכת, גלגלים גדולים מהממוצע כך שמתאימה לדרכים משובשות מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב שני וטיולוןמיטל19/10/2022
תודה על פורום מצויין!
מחפשים כסא בטיחות לרכב שני לתינוק ב9.5 חודשים. תקציב נגיד עד סביבות 700, מעדיפים כמובן משהו זול אך בטיחותי.
בנוסף, מתעניינת בטיולון נוח, קומפקטי וקל - חשוב שנשכב ויש לו גגון כמה שיותר ארוך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוסקו סנרה הכי מתאים לדרישות
קובי סופר19/10/2022שלום מיטל,
קוסקו סנרה הכי מתאים לדרישות, בעיקר לתקציב שהוא נמכר אפילו מתחתיו. להבנתי לא הכי זמין בארץ, אז אולי אפשר לבדוק את אוונפלו טריביוט/סונס.
לפעמים דגם הטריומף שלהם יורד גם לאזור ה-700 ש"ח. אם מוצאים אותו והוא בתקציב לדעתי הוא עדיף על כל שאר הדגמים שרשמתי. בטיחותית הקוסקו מדורג טוב ממנו אבל האוונפלו יותר מרווח ונוח + מתאים עד משקלים גבוהים יותר.
כמוכן, אם לא דחוף, שווה לחכות לשופינג IL ובלאק פריידי בחודש הבא. אני מאמין שיהיו הנחות גבוהות להמון פריטים בתחום הבטיחות, אז אולי יהיה אפשר למצוא דגם מתקדם בתקציב.
יש כבר עכשיו מבצעים על צ'יקו נקסטפיט ב-999. זה חורג ב-300 ש"ח מהתקציב אבל לדעתי שווה כל אגורה שתשלמו. בטיחותית הוא עם הדירוג הגבוהה ביותר. מבחינת נוחות הוא אחד הנוחים ביותר, קל לתפעול, לשליפה לכביסה ועוד. כיסא מושלם ובמחיר מעולה. המבצע ברשת עגליס.
לגבי טיולון, לדעתי ספורטליין וייפר הכי עונה לדרישות, יש לו את הגגון הגדול ביותר, נוח לתפעול, לא הכי קומפקטי אבל די, לא הכי קל אבל די. מצד שני הוא ארוך, הסל שלו גדול מהממוצע והוא די נוח לניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ דו כיווניאביטל19/10/2022
היי קובי,
אני אמא לתינוק שמנמן בן שנה עם תסמונת דאון ומתכננת בעז"ה ילדים נוספים. אשמח להמלצתך על עגלה כשהטיולון הכי חשוב לי. וחשוב שהוא יהיה רחב שיספיק לילד עד גיל מאוחר לאור הנסיבות. שיהיה דו כיווני, הצללה גדולה וכמה שיותר קל. רצוי שהמחיר יהיה נוח...
קראתי שאתה ממליץ על הבוגבו? הסייבקס פחות עדיפה? היא צרה יותר?
חושבת לקנות אחת מהן יד 2 בגלל העלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בין בוגבו לסייבקס לדעתי הבוגבו עדיפה
קובי סופר19/10/2022שלום אביטל,
בין בוגבו לסייבקס לדעתי הבוגבו עדיפה.
אני מניח שהכוונה לבוגבו בי ולסייבקס מיוס.
הבי עדיפה לדעתי מכמה סיבות:
1. היא יותר נוחה לניוד, אם יש ילד כבד זה יכול להיות יתרון משמעותי.
2. יש לה ידית מתארכת, מעבר ליתרון של התאמה לגבהים שונים, הידית משמשת כמנוף ובכל עליה וירידה ממדרגה כמעט ולא צריך להפעיל כח או מאמץ. בעגלות שאין כמו בסייבקס צריך להפעיל מאמץ רב על הידית.
3. ניתן לקפל עם הטיולון כשהוא פונה אלייך. בסייבקס לא ניתן וצריך לפרקו טרם הקיפול.
4. לבי גב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה.
הטיולונים בשני המקרים לא שיא המרווחים אבל יותר מרווחים מטיולונים ממוצעים כמו יויו.
סה"כ אין הרבה אופציות בשוק לטיולונים דו כיווניים.
ביד 2 שני הדגמים נפוצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולוןליזי17/10/2022
שלום קובי, הבן שלי בן 5 חודשים מאוד סקרן ומשתעמם מהר באמבטיה החלטנו להעביר לטיולון.
יש לנו אינגלזינה אלקטה באמבטיה היה ישן מעולה מעל שעה אפילו וללא בעיות, העברנו לטיולון של האינגלזינה והוא לא מצליח לישון שם, גם שנרדם זה ל4 דקות. אשמח להמלצה על טיולון שנוח לתינוק ויוכל גם לישון בו, שכיבה מלאה, אין בעיית תקציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין טיולון עם שכיבה כמו באמבטיה
קובי סופר19/10/2022שלום ליזי,
אין טיולון עם שכיבה כמו באמבטיה. תמיד יהיה שיפוע קל. כמוכן הם יותר פתוחים. אני חושב שכל טיולון יוביל לתוצאה דומה.
לפני שרוכשים טיולון אפשר לנסות אולי לרכוש שק שינה לטיולון זה יכול אולי ליצור תחושה יותר חמימה וסגורה לתינוק.
אם בכל זאת רוכשים אז אני ממליץ לרכוש טיולון דו כיווני.
הטיולונים האלו יקרים כי הם חלק מעגלה ברוב המקרים.
הדגמים המומלצים לדעתי הם בוגבו בי 6 כמוכן הטיולונים של העגלות שלנו של בייבי בוס טייגר/בובקט/יגואר.
הן נמכרות עם אמבטיה אבל ניתן לפנות אלינו ביצירת קשר ולרכוש רק טיולון.
כמובן שבשני המקרים אני ממליץ לבדוק בחנות עם התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת סילבר קרוס DUNE לעומת אינגליזינה אלקטהניצן17/10/2022
היי!
אשמח בבקשה לחוות דעתך בנוגע לעגלת סילבר קרוס דגם DUNE באופן כללי, ואם אפשר בהשוואה לאינגליזינה אלקטה , אשמח!
שתיהן מרגישות סופר איכותיות, התרשמנו מאוד מהיציבות של הסילבר, אבל עלה החשש שאולי היא מרופדת ולא מאווררת מספיק בהתייחס למזג האוויר הישראלי.
נשמח לדעתך המקצועית על שתיהן 🙏🏼
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לקחת בחשבון שסילבר קרוס היא חברה בריטית
קובי סופר19/10/2022שלום ניצן,
צריך לקחת בחשבון שסילבר קרוס היא חברה בריטית, אחד החסרונות בזה הוא באמת עניין מזג האוויר. מזג האוויר אצלהם קר ואפילו קר מאוד ולכן המוצרים שלהם באמת מגיעים בדרך כלל עם ריפוד עבה, בדי קטיפה וכו'. עדיין אני חושב שבדיון זה לא משהו בעייתי. אפשר תמיד לשים מעל ריפודית כותנה.
אני חושב שבאמבטיה באינגלזינה מקבלים את האמבטיה הכי מרווחת שיש.
בשלדה וטיולון לדעתי יש עדיפות לדיון.
הידית שלה מתארכת בעוד שבאינגליזנה היא קבועה. זה נותן מספר יתרונות:
1. הרבה יותר קל לעלות ולרדת מדרגה
2. אם יש הבדלי גובה בין ההורים זה יתרון
3. באינגליזנה שהטיולון פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, הגב חוצה את קו ידית האחיזה, זה לא הכי נוח להתנייד כך כי המושב באזור הברכיים. בנוסף יהיה בעייתי לחבר טרמפיסט, זה יצריך מכם ללכת רחוק מידית האחיזה שגם ככה לא מתכווננת.
לא יהיה ניתן לתלות כלום על הידית.
הניוד בסילבר קרוס יותר נוח. בטיולון של האלקטה המושב לדעתי רחב מידי. אין כנפיים בצד ותינוקות שלא יודעים להחזיק את עצמם או שטיפה יהיו עייפים ישפכו לאחד הצדדים.
האינגלזינה יותר קלה ב- 3 וחצי ק"ג לשלדה וטיולון. זה יכול להיות מאוד משמעותי.
כמובן שההמלצה שלי תמיד להתנסות בניוד עם משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לעלות ולרדת מדרגה. להתנסות בתפעול החלקים השונים, לקפל עם הטיולון לשני הכיוונים, להרים, לבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטליים פולד מול בייבי בוסכרסטינה15/10/2022
שלום. עברתי קצת על הפורום וראיתי מלא הסברים והשוואת על דגמים שונים של ספורטליין, חוץ מספורטליין פולד. האם תוכל לספר קצת על יתרונות וחסרונות שלה? האם אפשר להשוות אותה לעגלות של בייבי בוס?
וגם היתי רוצה לדעת מה הבדלים בין בייבי בוס טייגר, בובקט וקוסמוס.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההבדלים בין ספורטליין פולד לבייבי בוס הם
קובי סופר16/10/2022הי כרסטינה,
לגבי ההבדלים בדגמים, אפשר לשלוח וואצאפ דרך צור קשר באתר שלנו. נשלח הסבר מפורט על ההבדלים.
ההבדלים בין ספורטליין פולד לבייבי בוס הם:
אני משווה כרגע לבובקט שהכי דומה לפולד.
אמבטיות:
בבייבי בוס האמבטיה יצוקה מפלסטיק.
זה אומר שהיא יותר מגינה על התינוק מפני מכות שהעגלה יכולה לספוג.
בנוסף היא הרבה יותר אטומה לרוח, אבק והכי חשוב לזיהום אוויר!
אחת הבעיות בעגלות היא הגובה, הגבוה בדיוק באזור פליטות הרכבים.
אז לא רק שרוב היצרנים בעולם עושים אמבטיות מבד (שעשן יכול לחדור חלקית דרכו), רובם גם הוסיפו רשת איוורור תחתונה.
הרשתות ניתנות לסגירה אבל אני רואה ברחוב את רוב ההורים הולכים שהכל פתוח.
מצד שני בפולד יש 2 רשתות איוורור באזור הראש ורשת נוספת ברגליים.
בנוסף, בגמר השימוש האמבטיה מתקפלת לאחסון ותופסת פחות מקום.
בפולד יש לחצני זיכרון לשליפת האמבטיה זה אומר שאפשר לנתק ביד אחת. בבייבי בוס צריך ב-2 ידיים.
טיולון:
בפולד עשו מושב דומה לשלנו מפלסטיק יצוק. זה פותר חיסרון שהיה לדגמי הסיילו בזווית וגם בשליפת הבד לכביסה.
המושב של בייבי בוס טיפה יותר רחב וארוך. בנוסף הגגון טיפה יותר גדול.
שלדה, קיפול.
כאן לדעתי ההבדלים הגדולים לטובת הבייבי בוס.
קיפול: בפולד צריך לטרוק את הידית כדי לקפל, זה מנגנון לא הכי ידידותי שדורש תרגול.
הפתיחה גם טיפה מסורבלת לדעתי, דורשת שחרור נעילה ובנוסף, צריך בשלב האמבטיה להרים כל פעם את מתאם האמבטיה לאחר שפותחים. בבייבי בוס פשוט לקפל מהמרכז (כמו בסיילו). בפתיחה רק להחזיק את הידית והעגלה נפתחת.
בשלב הטיולון כשהוא פונה אליכם, בפולד צריך להכין את הטיולון בזווית לקיפול. לא הכי נוח כי זה דורש התעסקות.
בבייבי בוס רוחב השלדה 52 ס"מ ובפולד 50.
הצרות זה יתרון במעברים צרים. מצד שני הבייבי בוס יותר יציבה.
תנסו לנענע את העגלות לצדדים ומיד תראו כמה משמעותיים ה-2 ס"מ ליציבות.
בנוסף הבייבי בוס יותר קלה לניוד גם בגלל הרוחב וגם בגלל הגלגלים וצירים המסתובבים בתוכם.
כמו-כן יותר קל לעלות ולרדת מדרגה עם הבייבי בוס.
מבחינת משקל.
הבובקט שוקלת 8.2 ק"ג עם המושב.
הפולד 9.4 ק"ג עם המושב.
בפולד מקבלים מתאמים לסלקל באריזה. בבייבי בוס זה בעלות נוספת.
על מתאמי הפולד מתחברים מגוון גדול יותר של סלקלים.
בבייבי בוס מקבלים מתקן כוסות וכיסוי לידית ומעקה בצבע קאמל מתנה.
מבחינת אחריות: אנחנו מעניקים 5 שנות אחריות מלאות. בספורטליין שנה (ע"פ מה שרשום בתעודת האחריות).
לסיום: ההמלצה שלי תמיד, לגשת לחנויות, לשים משקל של 12 ק"ג לפחות, לטייל עם העגלות בחנות או מחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לנסות לתפעל ולקפל. עדיף לקפל יחד עם המושב לשני הכיוונים, לנסות להרים כל אחת אם מתאפשר, לבדוק ברכב. כך תוכלו לרכוש מה שנכון ומתאים לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לילדה בת שנתיים וקצתהילה14/10/2022
היי, מתלבטת בין טיולון סילבר קרוס קליק/ווינג 1/ווינג 2, אשמח להמלצתך ולהבין מה ההבדל בין ווינג 1 ל2. תודה:)
ווינג 1 לדעתי הכי מומלץ
קובי סופר16/10/2022שלום הילה,
בווינג 2 שיפרו את הגלגלים האחוריים והוסיפו קפיצים יותר גדולים.
זה א. מייקר ב. העגלה יותר כבדה ג. קיפול יותר גדול. ד. מקור לתקלות כי הקפיץ גדול ופתוח ולשוף לחול.
וויג 1 לדעתי הכי מומלץ. הוא קל, פרקטי וקומפקטי. נמכרו אלפי יחידות וחוות הדעת מעולות.
הקליק לדעתי פחות מוצלח בניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, אשמח לדעת בבקשה האם שמעת גם על טיולון צ'יקו גודי?
הילה16/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא דומה לאינפנטי מון
קובי סופר19/10/2022שלום הילה,
הוא דומה לאינפנטי מון. קיפול אוטומטי נוח ומהיר. שינוי המצבים עם לחצן ולא שרוך. מצד שני הוא כבד יותר.
מזכיר גם את הקליק של סילבר קרוס אבל לדעתי הוא יותר נוח בניוד מהקליק.
בשורה התחתונה הטיולון טוב אבל טיפה כבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה מלאה באמבטיה מול טיולוןשיר12/10/2022
מה המשמעות של אמבטיה ב-180 מעלות לעומת טיולון ב-170? מה החשיבות של שכיבה מלאה בגיל חודש וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת על עגלת תאומים niu
שיר12/10/2022ובנוסף אודה לחווד לעגלת niu (מחפשת עגלת אחים מושב ליד מושב בפחות מ-70 ס"מ)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החשיבות היא בעיקר בהשכבה על הבטן
קובי סופר13/10/2022שלום שיר,
אפשר להתחיל עם עגלות מלידה ללא אמבטיה, אין בעיה שהשכיבה תהיה באזור 170-178 מעלות.
באמבטיה החשיבות היא בעיקר בהשכבה על הבטן. כשיש שיפוע זה פחות מאפשר (בחלק מהמקרים ניתן).
בנוסף אמבטיות יותר מרווחות ואין את עניין הרצועות.
יש גם יתרון של אטימות, הן יותר סגורות לרוח, אבק, זיהום אוויר.
אז בעגלות יחיד הנטייה שלי תמיד להמליץ ללכת על האמבטיה. בעגלות תאומים צריך לעגל המון פינות כדי לרכוש עגלה פרקטית. יש יתרון עצום לעגלות צרות פחות מ-70 ס"מ ולכן יש המון פשרות. ככל הידוע לי יש לניו אמבטיות.
אם זה לגיל חודש וחצי אכן האמבטיה תהיה שימושית למעט זמן אז אולי עדיף ללא.
גם ללא האמבטיות לדעתי זו אחת העגלות הכי מומלצות לתאומים בעיקר אם יש תקציב מוגבל.
אין בעיה להתחיל בה מלידה ללא אמבטיה. לפני 2 עשורים הורים כלל לא קנו עגלות אמבטיה ליחיד! בוודאי לא לתאומים. היה נדיר מאוד אם היו קונים עגלת אמבטיה ליחיד.
אז כפי שאפשר לראות הכל תקין וכולם גדלו נהדר.
בנוסף, אם אין תקציב מוגבל לדעתי שווה ללכת על איזי טווין 4 של בייבי מונסטרס, דומה לניוד ברוחב ובקיפול אבל יותר מאובזרת, מרופדת, גגונים יותר גדולים, גלגלים וקפיצים יותר איכותיים ועוד. גם ברוחב 65 ס"מ כמו ניו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)