מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוסטר רצועות קל משקל?דן10/11/2022
שלום,
ילד בן 4, ללא רכב אז נוסעים בעיקר במוניות.
מעונינים לקנות בוסטר גב בטיחותי אבל גם קל משקל ששנוח להעביר ולהתקין, עדיפות לאזור 6 קג.
כל דגמי קליקטייט שראיתי שוקלים כמעט פי 2
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני פחות מכיר את המשקלים
קובי סופר10/11/2022שלום דן,
אני פחות מכיר את המשקלים אבל כן, המוצרים היותר בטיחותיים גם יותר כבדים.
ההמלצה שלי אחרי ברייטקס היא גרקו טרנזישיין סנאגלוק.
לדעתי הוא אמור להיות יותר קל אבל לא בהרבה.
שאר האופציות יהיה פחות בטיחותיות או במשקלים של ברייטקס.
אפשר גם לרכוש בוסטר גב ללא רצועות אז המשקלים יורדים משמעותית גם לא צריך להתעסק בהתקנה, רק מניחים וחוגרים את הילד. החיסרון כמובן הוא פחות בטיחות.
עוד אפשרות, אני פשוט לא יודע איך אתם מתניידים רק עם הילד או שיש עוד תינוק ועגלה...
אבל אם זה רק עם הילד, אפשר לרכוש בגרושים עגלת טרולי קלה שמתקפלת למימדים קטנים ואפילו נכנסת לתיק. אז אפשר להניח את הבוסטר עליה ולנייד אותו מבלי לסחוב על הידיים.
זה כמובן בתנאי שאין עוד תינוק בעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדגמים הנוכחיים של עגלת דונה פלוס יותר בטיחותיים מבחינת שהייה בסלקל למשך זמן?משה10/11/2022
קראתי פה בפורום שהדונה פלוס אינה טובה לתינוק
האם הדגמים הנוכחיים של עגלת דונה פלוס יותר בטיחותיים מבחינת שהייה בסלקל למשך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה
קובי סופר12/11/2022שלום משה,
זה לא עניין של דונה, דגם חדש או לא!
שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה.
מחקרים הראו שהיא אינה בריאה לדרכי הנשימה וגם אורטפדית עלולה להזיק. בנוסף עלולה לפגוע בהתפתחות החלק האחורי של הראש וליצור ראש שטוח.
יש מעט דגמים בשוק עם שכיבה אבל הם סופר כבדים ולא ראליים לנשיאה יחד עם התינוק.
השימוש בסלקל גם אם נוציא מהרכב אמור להיות למספר מועט של דקות מהרכב למיטת התינוק. מהרכב לבית חברים ואז מוציאים. יותר מכך אז כפי שרשמתי.
הבעיה במוצרים כמו דונה או סלקלים שמתחברים לעגלה, הם גורמים להורים להיות יותר עצלנים ואז הם מתרגלים לנוחות של ניוד בסלקל.
אני את ילדיי לא ניידתי בסלקל מעולם פרט להוצאה מינמלית מהרכב למיטה כדי לא להערים שנרדמו בנסיעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדגמים הנוכחיים של עגלת דונה פלוס יותר בטיחותיים מבחינת שהייה בסלקל למשך זמן?משה10/11/2022
קראתי פה בפורום שהדונה פלוס אינה טובה לתינוק
האם הדגמים הנוכחיים של עגלת דונה פלוס יותר בטיחותיים מבחינת שהייה בסלקל למשך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אף סלקל אינו בריא לתינוקות
קובי סופר10/11/2022שלום משה,
אף סלקל אינו בריא לתינוקות זה לא רק עניין של הדונה.
זה לא עניין של בטיחות זה עניין רפואי.
שהייה ארוכה בסלקל עלולה לפגוע בדרכי הנשימה וגם אורטופדית אינה בריאה לתינוקות.
לכן אני לא ממליץ על ניוד תינוקות בסלקלים על עגלה (אם כבר אז למספר קטן של דקות).
יש מעט סלקלים בשוק בעלי מצב שכיבה אבל הם סופר כבדים לכן יהיה מאוד קשה לחברם לעגלה יחד עם תינוק בתוכם.
בקיצור, סלקל הוא מושב בטיחות בראש ובראשונה. עניין הניוד הוא לנוחות ההורה מהרכב לבית ולא לטיולים ארוכים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לילד שני/ סלקלחנה בוהרון09/11/2022
שלום קובי.. שנה שעברה התייעצתי איתך בנוגע לכיסא בטיחות ראשון (מעבר מסלקל) והמענה היה כל כך מושלם שאני חוזרת שוב:).
אנחנו מצפים ללידת הילד השני בעוד כמה חודשים, אך חשבתי לנצל את מבצעי נובמבר:)
כשהילד הראשון נולד היינו עם סלקל (פרימו ויגו SL) של פג פרגו של העגלה המשתלבת בוק s פלוס. ובגיל 7 חודש בהמלצתך עברנו לברייטקס מרתון קליקטייט. ומרוצים מאוד.
אני מתלבטת בנוגע לילד שיגיע. בילד הקודם היה לי מאוד מאוד נוח עם הסלקל של פג בחצי שנה הראשונה כי ככה הייתי יכולה להעביר את הסלקל בקלות מהאוטו לעגלה ולהפך.
העניין זה: 1. לסלקל של פג עבר התוקף אז גם ככה נראה לי חשוב לחדש. אם אני מבינה נכון התוקף חשוב.
2. לא הצלחתי להבין עד כמה הסלקל הספציפי הזה מספיק בטיחותי. לעומת המחיר של הבריטטקס הסלקל עולה 300/400 מחיר מצחיק ואם הוא לא מספיק בטיחותי אז אוותר על הנוחות של ההעברה. (או שתמליץ על סלקל יותר טוב שמתחבר גם לפג. ראיתי דומים של פג ב900 ואין לי מושג מה ההבדל בינהם כי לכאורה גם הם פרימו ויגו SL).
3. בכל אופן בלי קשר לסלקל, כשהתינוק יהיה בן חצי שנה אצטרך עוד כיסא בטיחות מסיבי. (הגדול יהיה בן 2.5) ואז מה כדאי בשביל הקטן? או לחילופין להעביר את הגדול לבוסטר רצועות? ולהוריש את הברייטקס לקטן... או לשחזר את ההצלחה ולשים 2 ברייטקס מאחורה?? כרגע מבחינת רוחב הרכב אין בעיה כי זה רק 2 כיסאות... אבל מי יודע אולי בהמשך בהמשך זה יתקע אותנו.
כמו שאני מרגישה עכשיו זה נראה שאצטרך סלקל חדש פלוס כיסא בטיחות חדש להמשך.. אלא אם תאיר את עיני.
מצרפת פה תמונה של הסלקל כמו שיש לנו ואחד אחר שראיתי במחיר גבוה יותר. העליון 300 (סתם כי הוא מתצוגה, ללא תצוגה עולה 400, והתחתון קולקציית 2021 עולה 900) אשמח להבין את ההבדל. ועד כמה הם פחות בטיחותיים בהשוואה לברייטקס.
תודה ענקית!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם את בטוחה שעבר התוקף?
קובי סופר10/11/2022שלום חנה,
האם את בטוחה שעבר התוקף?
לסלקל יש 6 שנים תוקף מיום הייצור. אם התינוק בן שנה+
אז סביר שהסלקל עדיין בתוקף אלא אם נרכש כיד 2.
ממליץ לבדוק כי חבל לרכוש סתם.
אם צריך לרכוש אז השאלה היא אם תרצו לחבר לעגלה? אם כן זה רק ללכת שוב על סלקל של פג או, להזמין מתאמים מחו"ל לסייבקס/מקסיקוזי ואז נפתחות מלא אופציות.
לגבי ברייטקס, אני צריך שם דגם ואז אוכל לבדוק. מודה שאני לא עוקב אחרי הסלקלים שלהם כי הם פחות עד לא מבוקשים כלל.
אני מניח שהוא טוב בטיחותית והמחיר הזול זה רק מכיוון שהוא לא מתחבר לאף עגלה.
לגבי העתיד, ההמלצה שלי לרכוש גרואו ווית' יו קליקטייט של ברייטקס לגדול, זה ישרת ליותר זמן מאשר מרתון נוסף. הבטיחות ברמת המרתון כך שזה הפתרון הכי פרקטי וטוב וגם זול יותר.
הקטן יקבל את המרתון. כמוכן הגרואו ווית' יו תופס פחות מקום ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
חנה בוהרון10/11/2022בנוגע לתוקף זה בגלל שקנינו את כל העגלה המושלבת של פג ביד 2 ובזמנו לא ידעתי שיש כזה בכלל דבר תוקף:(
העגלה הזאת הייתה בשימוש אצל הקודמים כחמישה חודשים ואז שכבה במחסן כ5 שנים. וכך יוצא שעבר התוקף...
וברור שאני מעדיפה שהסלקל יתחבר לעגלה. אם אכן בטיחותית הפג פרימו ויגו לא גרוטאה אז פשוט ארכוש שוב את אותו הסלקל.
אבל, האם הסייבקס/מקסיקוזי טובים בטיחוותית בפער מהפג?
והאם בדגמי הפג הבנת אם יש הבדל בטיחותי המצדיק את הפער במחיר בין 300 ל900 שח, כשהדגם נראה אותו דגם (פרימו ויגו sl) ורק הקולקציה שונה. 2017 לעומת 2021... כי אם זה רק עיצובי או שיווקי אז למה שאלך על היקר?
ולסיום תודה על ההמלצה להמשך לקניית הגרואו ווית' יו קליקטייט!
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מבחינה בטיחותית הסלקל של פג מעולה
קובי סופר12/11/2022שלום חנה,
מבחינה בטיחותית הסלקל של פג מעולה.
החסרונות היחידים שלו אשר מונעים ממנו להיות רב מכר הם מחיר יחסית יקר אבל יותר מזה, הוא לא מתחבר לאף עגלה פרט לפג ולכן אין לו ביקוש.
אז אני כן ממליץ ללכת על פג ולא על דגמים אחרים כי כך תהנו מאפשרות חיבור לעגלה ואולי גם תצליחו לגרד מחיר טוב, לפעמים חנויות מוכרות עגלות של פג (שמגיעות עם הסלקל) ללא הסלקל אז מוכרים את הסלקל בזול.
לגבי הבדלי מחיר בפג אז כמו שציינתי חנות תקועה ומנסה לחסל. החיסרון היחיד בסלקל ישן זה התקוף כפי שכבר הבנת יש לכך משמעות גדולה אם פער השנים גדול. לכן זה שיקול שלכם אם לרכוש סלקל לשימוש חד פעמי לתינוק אחד או אם יהיו עוד ילדים בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשף שאלה תוקף
חנה בוהרון12/11/2022בעצם מה שאומר שאם אני קונה מקולקציית 2017 נשאר תוקף לשנה בלבד? היינו בטוחים שמהרגע שקונים תוקף 6 שנים...
ואי ממש תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן התוקף נקבע מתאריך הייצור
קובי סופר13/11/2022שלום חנה,
אכן התוקף נקבע מתאריך הייצור.
על סלקלים אמור להיות רשום תאריך אחרון לשימוש או חודש אחרון לשימוש. באם לא רשום אז לוקחים 6 שנים מיום הייצור.
באם לא רשום כלום ההמלצה שלי היא לא לרכוש אבל במקרה כזה ההמלצה אומרת שאפשר להתשמש 5 שנים מיום השימוש הראשון.
צריך להבין שגם סלקל ששכב במחסן ולא היה בשימוש ייתכן ואינו יעיל. יש גם עניין של עייפות חומר, פגמים שנוצרים עם הזמן בגלל מזג האוויר חוום/קור וכו'. בנוסף טכנולוגית הרכבים משתנה וכך גם של הסלקלים/מושבי בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון של בייבי בוסנופר09/11/2022
היי קובי,
יש אפשרות לרכוש מאיפשהו טיולון של בייבי בוס בובקט? כלומר ללא האמבטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רק דרכנו
קובי סופר09/11/2022הי נופר,
ניתן רק דרכנו. העלות 2000 ש"ח. צריך לפנות אלינו דרך האתר בצור קשר או דף הפייסבוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כמה טיולוניםאודליה09/11/2022
שלום
מתלבטת בין מספר טיולונים. לאחר בדיקה צמצמנו למספר דגמים. אשמח לשמוע את דעתך מה הכי מומלץ מביניהם.
1. סלפי של פג פרגו.
2. סקאטצ' של אינגליזינה.
3. מון של אינפנטי.
4. מקלארן אטום.
5. המילטון סירקל.
6. ויפר של ספורטליין.
תודה רבה! מעריכה מאוד את דעתך ומודה לך על הזמן שאתה משקיע בנתינת תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נקודות חשובות
אודליה09/11/2022שכחתי להוסיף נקודות שחשובות לי בבחירה-
1. יכולת ניוד טובה (לא צריך ברמה של דרך משובשת)
2. קיפול יחסית קטן - רכב 7 מקומות בלי בגאז' נפרד (מכניסים מאחורי המושבים מאחורה).
3. יציבות - שיהיה אפשר לשים תיק.
4. סל גדול - יתרון.
5. שכיבה כמה שיותר ישרה.
6. גגון טוב וגדול.
שוב, המון המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה בעייתי להתלבט בין 6 דגמים
קובי סופר09/11/2022שלום אודליה,
זה בעייתי להתלבט בין 6 דגמים. לכל אחד יתרון גדול וחיסרון גדול מול השני עכשיו שמכפילים ב-6 זה רק יוצר בלבול וכאב ראש.
ההמלצה שלי לצאת, לראות ולבדוק פיזית כל אחד ולצמצם ל-2/3 דגמים. לגשת עם התינוק להושיב, להתנייד כמה דק' בחנות ומחוצה לה, לתפעל מצבים, לקפל ולבדוק ברכב, כך תקבלו החלטה מה נכון לכם ולתינוק.
מבחינת ניוד כולם בינוניים וסבירים ומתאמים בעיקר לעיר. הספורטליין והאניגלזינה לדעתי הכי נוחים.
הקיפול של כולם קטן כמובן שיש הבדלים קלים בין כל אחד. ממליץ להתנסות עם כל אחד ולבדוק פיזית ברכב.
טיולונים זה מוצר קל ולכן פחות יציב מעגלה ולכן צריך להיזהר בנושא התיק. כל עוד משקל התיק מאוזן אם פחות ממשקל התינוק אז אין בעיה.
לכולם סלים די קטנים.
לרובם שכיבה טובה ההבדלים זניחים בין הדגמים.
לספורטליין הגגון הגדול ביותר כל השאר פחות או יותר די דומים עם הבדלים זניחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר לילדה בת 5.5הדס08/11/2022
שלום קובי
אשמח להמלצתך לבוסטר לילדה בת 5.5
תודה מראש! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר גם בוסטר רגיל וגם עם רצועות
קובי סופר09/11/2022שלום הדס,
בגיל 5.5 אפשר גם בוסטר רגיל וגם עם רצועות.
בכל מקרה ברגיל אני ממליץ על דגמים עם גב לאורך כל זמן השימוש, זה הרבה יותר בטיחותי.
מבחינת בטיחות עם רצועות יותר בטיחותי מבוסטר גב ללא רצועות אבל, בגיל 5.5 לא כל הילדים יסכימו לרצועות.
כמוכן הם יקרים.
הדגם הכי מומלץ מהרצועות הוא ברייטקס גרואו ווית' מי קליקטייט.
ללא רצועות סייבקס סולושיין, גרקו אפיקס וצ'יקו קידפיט. כולם מעולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להושיב תינוק בן כמה ימים בציקו נקסטפיט מקסשאלה08/11/2022
שלום,
התקינו לנו את הציקו נקסטפיט מקס נגד כיוון התנועה. התינוק לא יושב טוב בכיסא (נאמר לנו שצריך להוציא את הכרית הקטנה, האם זה נכון? הראש של התינוק נשמט לצד ואי אפשר לדאוג שישאר במרכז כל הנסיעה)
אז השאלה שלי האם צריך לשים את הכרית הקטנה או להוציא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכרית לפעמים לא מתאימה לתינוקות
קובי סופר08/11/2022שלום,
הכרית לפעמים לא מתאימה לתינוקות הם עשו אותה גדולה וגבוהה מידי ולכן יכול להיות שעדיף בלעדיה. חשוב לציין שהיא אינה תורמת או מוסיפה לבטיחות וגם כמובן בלעדיה רמת בטיחות לא תרד.
אני כן ממליץ לבדוק את כרית התמיכה של בנבת שיותר בנויה לתינוקות ויותר נוחה להם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - שאלת המשך
שאלה09/11/2022בלי הכרית התינוק בן כמה ימים נמצא במצב ישיבה, זה לא מסוכן בגיל הזה?
עם הכרית נראה שיותר נוח כי התינוק יושב בזווית גדולה יותר ולא במצב של ישיבה 90 מעלות..האם זה כרית שמתאימה גם לתינוק בן כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בעלי נקספטיט מק09/11/202290 מעלות? אני מניח שלא שיניתם את הזווית של הכסא.
אנחנו השתמשו בו מהיום הראשון של היציאה מהבית חולים והכל היה טוב. אפשר לכוון את הזווית של הכסא, תרם ההתקנה. יש טווח רחב של זוויות שעדיין יהיו במצב תקין של חיבור. (יש מד שמראה תקינות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שצייתני לכרית אין ערך בטיחותי
קובי סופר09/11/2022שלום,
כמו שצייתני לכרית אין ערך בטיחותי. אם אתם רואים שעדיין צריך אז אני ממליץ לרכוש את המקטין של בנבת שיותר בנוי לתינוקות.
או לחלופין להשאיר את הקיים. היא מתאימה ויוצרה כך שתתאים מלידה אך לדעתי היא לא מתוכננת נכון וברוב המקרים מורידה מנוחות התינוק. לי היה כיסא כזה והדבר הראשון שעשיתי היה להוציא את הכרית.
לגבי הזווית כמו שציינו, בדקו ששינתם את זווית המושב למצב שוכב טרם ההתקנה. לשים לב רק שהבועה במצב האמצעי שלה ולא נוטה לאחד הצדדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות אחרי הסלקלטליה08/11/2022
שלום,
אנחנו רוצים לנצל את מבצעי נובמבר על מנת לרכוש כיסא בטיחות שישמש אותנו לאחר גיל שנה (כיום משתמשים בסלקל).
חשוב לנו שיהיה בטיחותי ולא גדול מדי כי האוטו קטן.
מה כדאי ומומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכל תלוי מה רוצים
קובי סופר08/11/2022שלום טליה,
הכל תלוי מה רוצים. יש דגמים צרים וברמת בטיחות טובה ויש טיפה יותר רחבים אבל ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר.
אם נתמקד נטו בבטיחות אז הדגמים המומלצים הם:
צ'יקו נקטספיט זיפ.
כל סדרת קליטייט של ברייטקס כאשר לדעתי הבולווארד הוא המומלץ ביותר.
כולם טיפה גדולים אבל אין בעיה ברכב קטן לדעתי.
אם נתמקד בצרים אז יש את דיונו שנמכר רק בבייבי סטאר או גרקו סלים פיט. שניהם מקבלים דירוג בטיחותי טוב אך לא מצוין כמו אלו להעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טליה09/11/2022תודה על התשובה המהירה.
ראיתי שאלו כיסאות שרלוונטים כבר מגיל לידה, יש המלצות לכאלו שמוגדרים לגיל שנה ומעלה או מ- 9 קילו ומעלה? יש הבדלים משמעותיים במחירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ על הכי בטיחותי שיש
קובי סופר09/11/2022שלום טליה,
אני ממליץ על הכי בטיחותי שיש. זה שהם מתאימים מגיל לידה זה יתרון נוסף שלהם. גם לגיל לידה, שנה או שנתיים אלו ההמלצות שלי.
שאר האופציות זה לרדת ברמת הבטיחות. אם יש לכם שיקול של מחיר ציינו תקציב ואז אוכל לרשום את הדגמים הכי מומלצים בטיחותית לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר רצועות ברייטקסמישהו08/11/2022
היי,
לאחרונה התענייתי בבוסטר רצועות עבור בני בן השנתיים. ראיתי שלברייטקס כיום יש שני דגמים של Grow With You האחד עם קליקטייט והאחד בלי כאשר ההבדל במחיר הוא סזר גודל של 500 שח. מה ההבדל בין שניהם מבחינת נוחות ובטיחות של הילד? האם זה מצדיק את ההפרש הגדול במחיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי ההבדל במחיר מוצדק
קובי סופר08/11/2022שלום,
לדעתי ההבדל במחיר מוצדק.
קליקטייט זו מערכת שמאפשרת לכם ההורים להתקין בקלות את המושב עם סיכוי כמעט אפסי לטעות אנוש בהתקנה.
אז הגרואו בשני הגרסאות בטיחותי מאוד וסופר נוח אבל נניח ותקחו את הגרסא הזולה ותעשו טעות בהתקנה, אז כל סיפור הבטיחות כלל לא רלווווונטי מכיוון שכיסא שאינו מותקן נכון אינו יעיל או שווה כלום.
זו הסיבה שאני ממליץ על קליקטייט, נכון שרוב ההורים לא מפרקים ומתקינים את המושב על בסיס יומי אבל מספיק פעם אחד שיפרקו בשטיפת רכב לדוגמא ואז אתם בבעיה שלא תקרה אם יש קליקטייט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לשכיבה מלאהחוה07/11/2022
אני מחפשת טיולון לתינוק בן 5 חודשים. אני מחפשת טיולון שיישכב הכי קרוב ל180 מעלות, כי זה בשביל השינה במטפלת. איזה מומלץ?
אייזי וואקר או joie?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על טיולון דו כיווני
קובי סופר07/11/2022שלום חוה,
אני ממליץ על טיולון דו כיווני. לפי מחקרים יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה +.
הרוב המוחלט של הטיולונים בשוק בעל מושב חד כיווני.
טיולון דו כיווני קיים בעיקר בעגלות ולכן זה סיפור יקר.
אם מתאפשר למצוא ומבחינה כלכלית לא הייתי מוותר על הדו כיווניות.
מהחד כיווניים בהתאם לדרישות לדעתי ספורטליין וייפר הכי יתאים. יש לו שכיבה כמעט שטוחה וגגון ענק שלדעתי זה יתרון ענק לתינוק קטן.
מג'ואי ואיזי ווקר לא ציינת דגמים אז קשה לי לענות אבל איזי ווקר לדעתי מציעים טיולונים יותר טובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון של moonaאפרת07/11/2022
שלום,
רציתי לשאול לגבי טיולון של moona
אולי היא יחסית חדשה ואני לא מוצאת חוות דעת ברשת.
האם היא מומלצת?
איך התפעול והניוד שלה?
לדעתי טיולון סביר במחיר מנופח
קובי סופר07/11/2022שלום אפרת,
לדעתי טיולון סביר במחיר מנופח.
זה טיולון שנמכר ומיובא על ידי רשת מוצצים. היות ואין תחרות המחיר גבוה לדעתי.
לא בחנתי באופן אישי אז קשה לי לתת חוות דעת מלאה.
אני רק יכול לומר שבאותו המחיר יש את אינפנטי מון או ספורטליין וייפר, שניהם מציעים שינוי מצבים עם לחצן ולא שרוך, לדעתי מנגון יותר אמין. כמוכן הוייפר מציע יכולת ניוד מעולה ביחס לטיולונים + גגון יותר גדול. המון מציע את הקיפול הכי נוח שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל משקל בובקטאביה06/11/2022
היי קובי,
רכשנו את בייבי בוס בובקאט ומרוצים מאד
התחלתי כבר לחשוב על טיולון עתידי שהוא טיולון בלבד וקל משקל.
האם יש לך המלצה לטיולון באיכות ונוחות של בייביבוס אך קל משקל משעותית מהבובקאט? (מכוונת לאזור ה6 קג)
אין הרבה אופציות בשוק
קובי סופר06/11/2022שלום אביה,
אין הרבה אופציות בשוק. רוב הטיולונים באזורים של ה-7 ק"ג.
הקלים ביותר הם מקלארן אטום, אני לא יודע אם הוא זמין לרכישה, הזמינות שלו לא מסודרת. הוא שוקל פחות מ-6.
יויו כמובן שוקל באזורים של ה-6 תלוי גם בתוספות שמוסיפים לו.
יש גם את הפג Si ששוקל באזור ה-6 ק"ג.
כל השלושה מעולים ואיכותיים. נוחים לניוד, קלים, די נוחים לקיפול וקומפקטיים.
כל ה-3 מגיעים עם מערכת לשינוי מצבים בעלת שרוך. זה מה שגורם להם להיות קלים. לדעתי זו מערכת פחות נוחה לתפעול אבל אם רוצים קל אז זו האופציה ובסוף מתרגלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ציקו נקסטפיט מקס מתאים מגיל לידה?שאלה06/11/2022
שלום, האם מתאים?
נראה שתינוק בן שבוע יושב לא כל כך טוב בפנים. האם זה מתאים בכלל או שצריך לקנות סלקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי כן
קובי סופר06/11/2022שלום,
לדעתי כן. סלקל מציע זווית טיפה יותר טובה אבל עדיין הצ'יקו לדעתי נחשב להכי נוח והכי קרוב לסלקל בזווית שלו. צריך לבדוק שהכרית הפנימית לא מפריעה, לעיתים צריך להוציא אותה או להחליפה בכרית יותר ידידותית לתינוק כמו של בנבת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון של בייבי בוסנופר05/11/2022
היי קובי,
האם האמבטיה של בייבי בוס טייגא מתאימה גם לבובקט
ואיפה ניתן לרכוש רק את הטיולון של בייבי בוס (ללאאמבטיה)
האמבטיה מתאימה לכל הדגמים שלנו
קובי סופר05/11/2022שלום נופר,
האמבטיה מתאימה לכל הדגמים שלנו.
באופן כללי לא ניתן לרכוש רק טיולון. העגלות שלנו מגיעות תמיד עם אמבטיה.
אם תרצו רק טיולון צריך לפנות אליי דרך האתר או דף הפייסבוק שלנו ולרשום לי שרוצים רק טיולון. יש אפשרות להזמין דרכנו.
טיולון לבד עולה 2000 ש"ח כולל משלוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)