מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין סייבקס פריאם 3 לולוצ׳ה של פג פרגונועה01/12/2022
היי קובי,
אני בהריון ראשון ומתלבטת איזו עגלה עדיפה מבין השתיים.
אנחנו זוג גבוה שגר במושב שבו חלק מהדרכים משובשות ולכן חשוב לנו שתהיה. עגלה עמידה וחזקה וכמובן נוחות לתינוקת.
שתי החברות האלה-סייבקס ופג פרגו תפסו לי את העין והיו לי מאוד נוחות לתפעול,ומצאתי אותן במחירים יחסית סבירים ודומים (ימים אחרונים למבצעי בלאק פריידי). כן הרגשתי שהפג מתקפלת לגודל קטן ונוח יותר.
אשמח לשמוע מה דעתך ואיזו עדיפה בעיניך
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן הן דומות בסגנון
קובי סופר01/12/2022שלום נועה,
אכן הן דומות בסגנון.
מבחינת מה עדיף, ההמלצה שלי תמיד לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לנסות לתפעל (להחליף בין אמבטיה לטיולון, לשנות מצבים וכו').
לנסות לקפל לבד יחד עם הטיולון! גם שהוא פונה אליכם (אם ניתן) וגם לכיוון הנסיעה.
לבדוק ברכב.
כך תקבלו החלטה מושכלת של מה נכון לכם.
בסופו של דבר בשתיהן האמבטיה די מרווחת (בפג היא מתכווננת גם).
המושב מרווח כך שעיקר ההבדלים הם בשלדים, ניוד ותפעול ואלו דברים שתוכלו להתנסות ולבדוק לבד. ההמלצה הנוספת שלי היא לעשות זאת לבד לאחר שתקבלו הדרכה, ללא איש מכירות לצידכם.
מבחינת שילדה יש לפריאם יתרון בידית מתארכת שאין לפג. אתם צריכים לראות בפג שגובה הידית רלוונטי לכם. בנוסף הידית המתארכת גורמת לעלייה וירידה ממדרגה/מדרכה גבוהה להיעשות יותר בקלות. מצד שני לפג יש קפיצים יותר טובים שעוזרים במעט לפתור את החיסרון.
בדרך כלל אני גם ממליץ לבדוק את האיי בי סי דיזיין סלסה שלנו. היא גם זולה מאוד וגם לדעתי מציעה שילדה עדיפה בהרבה על ה-2 האחרות. החיסרון שאין צבעים והיא נמכרת במעט מאוד חנויות אז אני לא יודע אם זה שווה בדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות או בוסטר צררעות26/11/2022
לקראת הצטרפות תינוק חדש, אשמח להמלצה.
רכב טויוטה קורולה 2009
מאחור כרגע כיסאות צ׳יקו נקסטפיט, ומייפיט.
אשמח להמלצה לבוסטר/כיסא שיצליח להיכנס יחד עם השניים האלו. לגיל 5.5
יש עכשיו מבצעים ויש לנו קרובים באילת אז שוקלת לקנות.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מומלץ לבדוק פיזית טרם הרכישה
קובי סופר27/11/2022שלום רעות,
מומלץ לבדוק פיזית טרם הרכישה.
אני לא מכיר את מידות הרכבים.
הדבר ההגיוני זה באמת לרכוש בוסטר רצועות נוסף, הם יותר צרים מרוב המושבים.
המומלץ ביותר הוא ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט שהוא גם יקר.
אני לא יודע אם יתאים לכם ולכן ממליץ לבדוק פיזית.
אם נלך על האופציות הכי צרות אז יש את ג'ואי אליוויט שהוא מאוד צר, הוא לא ברמת הבטיחות של ברייטקס! בנוסף הוא מתאים רק עד 18 ק"ג עם הרצועות ולאחר מכן צריך להשתמש ללא, אז אם הילד עבר את ה-18 ק"ג או קרוב הייתי ממליץ לוותר עליו מראש כי בוסטרים ללא רצועות יש מלא ועדיפים.
עוד 2 אופציות צרות זה כבר כסאות בטיחות משולבים עם בוסטר:
הייתי ממליץ שזה יהיה לילד האמצעי והגדול יהיה עם המייפיט.
הנקסטפיט יהיה לתינוק כמובן.
דינו רדיאן, נמכר רק ברשת בייבי סטאר ויש סניף באילת. הוא יחסית יקר אבל צר מאוד.
גרקו סלים פיט, אותו כנ"ל כמו הרדיאן, יותר זול אבל לדעתי הרדיאן עדיף עליו. כאן זה שיקול שלכם.
שוב מדגיש, לבדוק ברכב טרם הרכישה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכסא בטיחות הונדהחיים24/11/2022
שלום
יש לי הונדה סיויק
אני צריך 3 כסאות
לתינוק יש לי ציקו שתופס המון מקום.
וצריך להכניס עוד 2 כסאות לילדים שנתיים וארבע.
מה יכול להתאים?
ה נאוטילוס סאנגלוק תופס את כל המקום שנשאר רק עשרים סמ באמצע. אז מעביר אותו לרכב אחר.
מחפש 2 כסאות שיתאימו עם הציקו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשה לי לעזור בפורום
קובי סופר25/11/2022שלום חיים,
קשה לי לעזור בפורום. זה משהו שצריך לפתור פיזית בחנות עם מישהו שמבין. יש מעט חנויות עם מומחים כאלו.
יש את טוילנד כפר סבא.
יש את אבי שפיר מתקין מושבי בטיחות, אפשר לחפש אותו בפייסבוק ולהתייעץ איתו, הוא גם מתקין ומוצא את המוצר/ים הנכונים, ההתקנה בתשלום.
בגדול לילדים הגדולים אפשר לרכוש שני מושבים של גרקו סלים פיט או דיוני רדיאן (נמכר בבייבי סטאר). זה יכול אולי לפתור אבל בשני המקרים מדובר באופציות יקרות.
אפשר גם לרכוש 2 ג'ואי אליוויט, זו האופציה הזולה אך מדובר בדגם ברמת בטיחות נמוכה יותר מהשניים האחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממליצה על yoya עגלהממליצה23/11/2022
ממליצה בחום על היויה
המונה מאכזב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ואני ממליץ להתרחק!
קובי סופר24/11/2022שלום,
תודה על ההמלצה אבל אני ממליץ להתרחק!
יויה זה מוצר סיני שלא נמכר בישראל (אלא אם הכוונה ליויו).
הסיבה שלא נמכר מכיוון שנכשל בבדיקות מכון התקנים!
אז אם בטיחות הילדים חשובה לכם, תרכשו מוצרים כאלו רק בישראל (בטח שלא מעליאקספרס) שנבדקו ואושרו על ידי מכון התקנים.
לגבי מונה, זה דגם בלעדי של רשת מוצצים, דגם מאוד חדש, לדעתי מוקדם מידי לדעת על טיבו. אם אותך הוא איכזב אז רצוי גם לפרט למה ואם אפשר לצרף תמונה שנדע שהתגובה אמיתית וכנה ולא של מתחרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווניאילה אמונה23/11/2022
הי
התייעצתי פה בפורום בעבר
אני מחפשת טיולון שיתאים גם לתינוק ניובורן וגם לבת השנה ותשע
התכנון שלי הוא להביא מנשא אך לשאת את הניובורן לפי צורך ולא כל הזמן כך שהטיולון צריך להתאים לגיל הזה
יש לך הצעה?
ראיתי את הסייבקס איזי טוויסט 2 ורציתי לדעת אם יש עוד אפשרויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הרבה אופציות
קובי סופר23/11/2022שלום אילה,
אין הרבה אופציות בשוק.
רוב הטיולונים הדו כיוונים נמכרים כעגלה עם אמבטיה כך שזה יוצא סיפור יקר.
האיזיטוויסט הוא בין הבודדים אבל לדעתי הוא לא מוצלח. מאוד לא נוח לניוד לדעתי ודי מסורבל לתפעול וקיפול. אם אפשר לרכוש את האיזי טוויסט S+ זו כבר אופציה עדיפה כי הניוד הרבה יותר מוצלח.
שאר האפשרויות זה רק לרכוש עגלה עם אמבטיה או כחדשה או כיד 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור
אילה אמונה בצלא23/11/2022האם תוכל לשים קישור לאיזה דגם של האיזיטוויסט אתה מתכוון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יכול לשים כאן קישורים
קובי סופר24/11/2022שלום אילנה,
אני לא יכול לשים כאן קישורים.
צריך לבדוק רק בשילב, זה דגם שנמכר בלעדית להם.
ראיתי שמופיע באתר שלהם. נקרא כך באתר שלהם:
טיולון איזי אס טוויסט 2+ אפור סוהו CYBEX EASY S+2
ממליץ כמובן להתנסות פיזית לפני רכישה. להושיב את התינוק, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לשנות מצבי שכיבה/ישיבה שהתינוק בפנים, לקפל ולהרגיש את המשקל, ביחס לטיולונים אחרים הוא טיפה כבד, ביחס לעגלות יחסית קל מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר ציקו גו פיט פלוס,נועם23/11/2022
רכשתי את הבוסטר של ציקו גו פיט פלוס לילד בן 5, לנסיעות קצרות מידי פעם עם סבתא, האם ניתן רק להניח אותו על המושב ולחגור עם חגורת הבטיחות או שחייב לעגן עם האיזופיקס את המושב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר גם וגם
קובי סופר23/11/2022שלום נועם,
לא חובה לעגן, אבל זה בכל זאת משדרג את הבטיחות. בנוסף הבוסטר לא יזוז בנסיעה. גם שהילד לא נוסע זה יכול קצת לעצבן.
בגדול האיזופיקס יכול להחזיק עד משקל של 29 ק"ג כך שמרגע שמשקל הילד והבוסטר עברו את 29 ק"ג אז חובה שלא יהיה מחובר לאיזופיקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות נוסף או בוסטר רצועותעדן22/11/2022
שלום קובי,
תודה מראש על כל העזרה, אני עוקבת הרבה אחרי הפורום שלך.
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי במשקל של מעל 15 קילו ותינוק בן עשרה חודשים. עד עכשיו הוא היה בסלקל והיא בכסא בטיחות של צ'יקו נקסטפיט ועכשיו אני צריכה להעביר את התינוק מהסלקל לכיסא של הילדה ורציתי להתייעץ האם כדאי לקנות בשבילה כסא בטיחות נוסף או בוסטר רצועות?
מבחינת המחירים זה מאוד קרוב המחיר של בוסטר רצועות שהמלצת בשאלות קודמות בפורום (ברייטקס grow with you או graco nautilus) ולכן אני תוהה לעצמי מה הכדאיות בבוסטר אם הוא לא יותר זול?
חיפשתי בוסטרים שעברו מבחני ריסוק והם גם זולים וראיתי בוסטר Cosco finale שרשום שהוא קיבל ציון best bet אז רציתי לשמוע אם אתה מכיר ויודע האם הוא מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבוסטר כדאיות נוספת מעבר למחיר
קובי סופר22/11/2022שלום עדן,
לבוסטר כדאיות נוספת מעבר למחיר.
1. זה יותר צר ותופס פחות מקום, שיש 2 או 3 מושבים זה יתרון משמעותי.
2. ישמש גם בעתיד כבוסטר ולכן יחסוך רכישה אז כן יש כאן יתרון כלכלי.
לגבי הדגמים, אני תמיד אמליץ על הבטוח ביותר, השיקול הכלכלי הוא שלכם בסוף.
הקוסקו נחשב טוב אבל הוא מאוד פשוט וגם טיפה מסורבל להתקנה.
לדעתי עדיף ללכת על גרקו טרנזישיין סנאגלוק אם רוצים משהו במחיר סביר. הקוסקו זול ממנו אבל הגרקו לדעתי עדיף בכל פרמטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר מומלץ לילדה בת שנתיים וחציעדיאל עידן22/11/2022
שלום קובי
אשמח לשמוע המלצה לבוסטר רצועות שיהיה בטיחותי בדרגה הכי טובה ולא יקר מדי (לא יותר מאלף ש"ח).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכי טוב זה ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט
קובי סופר22/11/2022שלום עדיאל,
הכי טוב זה ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט אבל הוא חורג מהתקציב. לדעתי שווה למתוח אבל זה שיקול שלכם.
אם להיצמד לתקציב אז גרקו טרנזישיין סנאגלוג או צ'יקו מייפיט יהיו האופציות הכי טובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה של בייבי ג'וגרנטלי22/11/2022
שלום,
קיבלנו אמבטיה של בייבי ג'וגר מלפני כמה שנים, האם היא תתאים לעגלת תאומים בייבי ג'וגר סיטי טור 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היא לא תתאים
קובי סופר22/11/2022שלום נטלי,
לא היא לא תתאים אלא אם מדובר באמבטיה של סיטי טור.
האמבטיה הרגילה מתאיה לסיטי מיני.
לסיטי טור אמבטיה משלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר טוב לבת 2.4בתאל21/11/2022
היי, קראתי את המלצותייך לגבי הבוסטר גרקו טרנזישיין סנאגלוק, אך באתרי האינטרנט אני מוצאת רק את הדגם הרגיל (עם איזופיקס). היכן הוא נמכר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא יודע
קובי סופר21/11/2022שלום בתאל,
אני לא יודע. צריך לפנות ליבואן במבינו קינג.
יש המון פעמים חוסרים בשוק.
אם התקציב מאפשר אז הכי מומלץ זה ברייטקס גרואו ווית' יו אבל הוא עולה כמעט כפול מהגרקו. אולי עכשיו בתקופת מבצעים אפשר למצוא במחירים טיפה יותר זולים (עדיין הוא יהיה יקר).
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביררתי עם היבואן
ניצן דניאל22/11/2022ואין יותר את הדגם גרקו טרנזישן עם טכנולוגיית סנאגלוק וגם לא יהיה יותר כנראה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבנתי אז ההמלצה היא צ'יקו מייפיט
קובי סופר22/11/2022שלום בתאל,
הבנתי אז ההמלצה היא צ'יקו מייפיט או הברייטקס ללא הקליקטייט. אם רוצים לרדת בתקציב אז טרנזישיין הרגיל (לשים לב לא אירופאי).
מה שכן אני ממליץ שמתקין מוסמך יתקין לכם ולא לפרק ולהרכיב לבד לאחר מכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בתאל29/11/2022מה דעתך על כסא בטיחות ובוסטר ג'ואי אלוויט Elevate?
יש לו יתרון גדול ברוחב צר
קובי סופר29/11/2022שלום בתאל,
יש לו יתרון גדול ברוחב צר, הוא יאפשר בהרבה מקרים הכנסה של 3 מושבים מאחור. בנוסף יש לו יתרון במחיר ולרוב הוא מאוד זול.
בטיחותית הוא טוב אבל לא ברמות של צ'יקו, ברייטקס או גרקו.
בנוסף הוא מתאים עד 18 ק"ג עם הרצועות בעוד שאר הדגמים עד 30, זה לדעתי יתרון עצום כי לילדים יותר בטיחותי להיות עם רצועות המושב ולא חגורת הבטיחות של הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותמרים21/11/2022
אנחנו רוצים לקנות עגלה, לידה ראשונה
הכי חשוב לי:
1. עגלה שמגיעה בסט עם אמבטיה, טיולון, וסלקל, ששלושתם יושבים על אותה שלדה, ושלא צריך מתאמים וכאלה, ז"א שאני לא רוצה אמבטיה וטיולון ושלדה של חברה אחת ואז לשים מתאמים וסלקל מחברה אחרת...
2. חשוב לי שאני אוכל לקפל אותה לבד ולא אהיה תלויה בבעלי בזה (הוא חייל)
3. שלא תהיה ענקית מידי- יש לנו בגאז טיפה קטן ורוצים כמובן שהעגלה תיכנס (הרכב זה דייטסו סיריון)
4. שלא תהיה יקרה מידי...
5. שתחזיק לי גם לילדים הבאים בע"ה
היה נשמע לי שעגלה של סייבקס זה מה שנכון לנו אבל אמרו לי שאולי ספורטליין...
מה עדיף? והאם יש עוד חברות שמתאימות להעדפות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא חושב שזה חכם לרכוש עגלת סט
קובי סופר21/11/2022שלום מרים,
אני לא חושב שזה חכם לרכוש עגלת סט.
1. סלקל הוא מושב בטיחות לרכב בראש ובראשונה! מטרתו העיקרית היא להיות הבטוח ביותר עבור התינוק חס וחלילה במקרה של תאונה.
לקחת סט לא מבטיח שנקבל בו סלקל ברמת בטיחות גבוהה.
לחלופין אם נרצה סט ובמקרה יש בו סלקל טוב, זה לא בטוח שהעגלה תתאים לכם או שיש טובות ממנה בשוק!
בכל מקרה לדעתי, לחבר סלקל על עגלה זה הדבר הכי גרוע שניתן לעשות לתינוק!
2. בשביל זה צריך להגיע לחנויות ולהתנסות לבד ללא איש מכירות לצידכם!
3. יש לא מעט עגלות שיכנסו בחלקם אבל המושב חד כיווני.
4. מה התקציב? כל אחד מגדיר לא יקרה מידי באופן אחר.
5. זה גם נגזר מאופי השימוש במוצר. אני מכיר מקרים של עגלת גרמניות שלא נשברות שלקוחות הצליחו לשבור אחרי חודש ומצד שני הורים משתמשים בהן ל-3 ו 4 ילדים.
לפני שנתחיל להמליץ צריך להגדיר תקציב.
צריך להחליט אם בכל זאת רוצים סט מלא.
צריך להחליט אם רוצים מושב דו כיווני.
מה המשקל הרצוי? לדוגמא סייבקס מיוס שוקלת 9.9 ק"ג וספרוט ליין סיילו בערך קילו מעליה (יש תתי דגמים).
לאחר מכן אוכל לכוון יותר לשניים או שלושה דגמים. תלכו לחנות ותתנסו בהם לבד בניוד, בקיפול, הרמה להרגשת משקל, הרמה לרכב ובדיקה אם ואיך נכנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל סלקל הוא באותה רמת בטיחות
מרים22/11/2022לא כל סלקל הוא באותה רמת בטיחות?
תקציב של בערך 3000, אבל אני אקנה את העגלה יש שניה אז זה 3000 ליד שניה
מה היתרון ומה החיסרון של מושב דו כיווני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא כל סלקל באותה רמת בטיחות
קובי סופר22/11/2022שלום מרים,
לא כל סלקל באותה רמת בטיחות.
יש מבחני ריסוק השוואתיים שמדרגים בין כוכב 1 לא 5 כאשר 5 זה הבטוח ביותר ו-1 כלל לא בטיחותי. תתפלאי אבל יש לא מעט דגמים עם דירוג של כוכב 1.
לכן אני ממליץ לא לשקלל את הסלקל בסיפור. רוב החברות מייצרות מתאמים לסלקלים שונים כדי שההורה יבחר סלקל טוב ולא יאלץ לחבר משהו שהחברה שאין לה מושג בו (כי יצרן עגלות הוא לא בהרכח בעל ידע בייצור מושבי בטיחות).
מושב דו כיווני מאפשר לראות את התינוק. כשהם לא מרגישים טוב, צריך לנגב נזלת וכו' יש לזה יתרון.
כאשר הם עם הפנים קדימה ויש שמש על הפנים, במושב דו כיווני ניתן להפוך והשמש בגב.
אלו היתרונות הפרקטיים.
מחקרים מראים שיש גם יתרונות בריאותיים ופסיכולוגיים.
תינוקות שהיו מול ההורים ישנו טוב יותר, נרדמו טוב יותר, הקשר מול ההורה היה חזק יותר, החלו לדבר בשלב מוקדם יותר והיו יותר משכילים.
זה בתנאי שהתינוק היה מול ההורה עד גיל שנה+ לכן אני ממליץ על עגלה עם מושב דו כיווני לפחות עד גיל שנה.
עד 3000 אפשר לרכוש פג פרגו בוק שמגיעה עם סלקל והסלקלים שלהם טובים.
אם נרד מהסלקל אז אפשר לרכוש בי 6 ועם מתאמים לחבר סלקל.
אני ממליץ לרכוש עגלה חדשה בתקציב, העגלות שלנו של בייבי בוס עולות סביב ה-3000 ועם סלקל יחרגו טיפה מהתקציב אבל תקבלו לדעתי מוצר קל, פרקטי, איכותי, חדש עם מושב דו כיווני, 5 שנות אחריות מלאות ועוד.
לדעתי העגלות שלנו עדיפות על עגלות שעולות 4000 ו 5000 ש"ח כחדשות אז בטח כאשר הן משומושות.
כמובן שאני ממליץ לבדוק פיזית בחנות, לא להאמין לי. להתנסות בניוד עם משקל, לנסות לקפל עם הטיולון, להרים, לבדוק ברכב וכו' ואז לקבל החלטה של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת איי.בי.סי דיזיין סלסה דיימונד קולקשיין זהב שמפניה
מרים23/11/2022תתאים למה שאני מחפשת?
ראיתי שיש עליה מבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי פחות
קובי סופר23/11/2022שלום מרים,
לדעתי פחות. גלוי נאות, אני משווק את המותג בארץ.
גם אין לה סלקל משלה אבל כמו שציינתי לדעתי זה יתרון. אפשר לחבר עליה את הסלקלים הטובים בעולם.
החסרונות שלה הם משקל יחסית כבד, הקיפול נוח אבל מצריך 2 ידיים, היא גדולה מאוד בגמר הקיפול.
אז בכל הקשור לנוחות שלך היא פחות עונה לדרישות.
מצד שני לדעתי מדובר באחת העגלות הכי טובות שאפשר לרכוש לתינוק, היא המרווחת ביותר מכלל העגלות בשוק גם באמבטיה וגם בטיולון. היא אחת העגלות הכי נוחות לניוד ויש לה מערכת קפיצים שמונעת מהתינוק להרגיש את הרעידות והמכות מהדרך. אז מי שרוצה לקנות הכי טוב לתינוק ומוכן להקריב מהנוחות שלו, סלסה לדעתי העגלה הכי טובה שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק משולבת - טיולון ועריסה Balios S כולל סל-קל Aton B2
מרים29/11/2022עגלת תינוק משולבת - טיולון ועריסה Balios S כולל סל-קל Aton B2
תתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היא בסגנון הסלסה אז פחות לדעתי
קובי סופר29/11/2022שלום מרים,
היא בסגנון הסלסה אז פחות לדעתי. אם כבר הולכים על מוצר כבד ומסורבל הסלסה עדיפה על הבליוס בכל פרמטר לדעתי.
אם רוצים קל, קומפקטי ופרקטי צריך להתמקד בדגמים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין בייבי בוס טייגר לבייבי בוס יגוארניצן21/11/2022
קובי שלום,
מתלבטת מאוד בין 2 הדגמים, בעיקר בשל מגרעת הפלסטיק לרגליים שיש בתחתית הטיולון בטייגר. מה קורה כשהתינוק גדל ורוצה לישון בעגלה? מפחדת שלא ייכנס באורך ושהמגרעת הזו תהיה פחות נוחה. בדגם היגואר אינה קיימת ולתחושחינראה כי הילד יכול "לגדול עם הטיולון" בצורה נוחה יותר.
מאוד מתלבטת כי מבחינת נוחות, תחושת יציבות וגודל הסל התחתון אהבתי יותר את הטייגר, מצד שני חוששת מהמגבלה של הטיולון. (לא מתכננת לרכוש טיולון נוסף בהמשך...)
אודה לך אם תוכל להשוות לי בין הדגמים ולהגיד לי מה אני מפספסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המושב שלנו הוא אחד הארוכים בשוק
קובי סופר21/11/2022שלום ניצן,
המושב שלנו הוא אחד הארוכים בשוק. ראיתי ילדים בני 4 ו 5 ישנים בו מבלי שהרגליים חוצות את המדרך. לכן אני לא חושב שיש ממה לחשוש.
ביגואר אכן יש 2 יתרונות שהם גם מושב מתארך וגם מדרך ללא הפלסטיק.
בכל מקרה בשני המקרים המושבים מתאימים באישור מכון התקנים עד 22 ק"ג כלומר ילד בן 5 שנים בממוצע.
הסל של הטייגר אכן יותר גדול.
לגבי שאר ההבדלים:
בטייגר הניוד יותר נוח לדעתי גם בגלל גלגלים יותר גדולים וגם בגלל הידית המתארכת. היא גם קלה יותר בקילו וקצת.
אני יכול לומר בלב שלם שאנחנו משווקים את הטייגר מעל 4 שנים ויש לנו לקוחות שעד היום משתמשים במוצר ללא רכישת טיולון. בכל מקרה גם מי שרוכש טיולון בסופו של דבר הטייגר מציעה מושב הרבה יותר רחב וארוך כך שרכישת טיולון זה לא בגלל הגודל אלא להפך, הורים מחפשים לצמצם גודל ומשקלים.
מצד שני היגואר מעבר ליתרונות הטיולון שציינתי מתקפלת טיפה יותר בקלות, הגודל שלה יותר קטן לאחר הקיפול. היא נעמדת לאחר הקיפול.
מכאן זה שיקול שלכם מה עדיף? יכולת ניוד או קיפול וגודל קיפול?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שימוש בכסאצליל21/11/2022
כשאומרים שכסא הוא עד גיל מסויים (נניח 4) האם זה כולל את הגיל עצמו?
האם המשמעות היא שבגיל 4 כבר אסור להשתמש בו? או רק בגיל 5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עניין הגיל פחות רלוונטי
קובי סופר21/11/2022שלום צליל,
עניין הגיל פחות רלוונטי. זו הערכה בלבד.
מה שקובע אם זה מתאים לשימוש או לא הם 2 דברים:
1. משקל התינוק/ילד בהשוואה למה שמאושר בכיסא. אם נניח רשום עד 18 ק"ג והתינוק פחות אז הכיסא מתאים גם אם הילד עבר את הגיל. זאת בתנאי אבל שגם סעיף 2 מתקיים.
2. גובה, כל עוד ראש התינוק/ילד לא חוצה את גב המושב אז ניתן להשתמש גם מעבר בכל גיל כל עוד גם סעיף 1 מתקיים.
לא חוצה הכוונה אפילו לא בס"מ שקצה הראש עובר את הגב.
לכן עניין הגיל פחות רלוונטי אלא 2 הדברים שרשמתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות איזה כיסא בטיחות לקנות.תהילה גרינוולד20/11/2022
שלום .
מחפשים לקנות כיסא בטיחות בסכום לא יקר מידי. הילדה בת 11 חודש.
חשבנו לקנות את איוונפלו טריומף . ראיתי שהמלצת בהודעה רחקת למישהי על גארקו פייט 4 מי. האם ההבדלים הם משמעותים בין הכסאות? מבחינת בטיחות ונוחות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש כרגע מבצעים על צ'יקו נקסטפיט
קובי סופר21/11/2022שלום תהילה,
יש כרגע מבצעים על צ'יקו נקסטפיט. בעגליס 999 ש"ח. נכון שזה כמעט כפול מהאוונפלו אבל זה כמעט במחירי הגרקו.
הצ'יקו הוא הטופ מבחינת בטיחות ולדעתי גם מבחינת נוחות. היות וזהו מוצר ארוך טווח (אפילו ארוך מאוד) לדעתי ההפרש מוצדק.
לגבי השניים האחרים, הגרקו יותר חדש ומתקדם. הטריומף נמכר כבר 2 עשורים ולמעט מעט שינויים לאורך השנים בגלל אילוצי תקינה לא נעשו שינויים דרמטיים.
הגרקו מגיע עם הגנות ראש עדיפות, הגודל והמבנה שלו לדעתי יותר נוחים לתינוקות ובטיחותית הוא מקבל דירוג בטיחותי טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון, מתלבטת בין עגלות ספורטליין לאינגליזינה אלקטהגל לוי20/11/2022
היי קובי,
אני גל בהריון ראשון שלי, ואני רוצה התייעצות לגבי העגלות.
אני גרה באילת שזה נתון משמעותי לחום.
הסתכלתי על העגלות של ספורט-ליין(XL, PL, Pro)
לבין האינגליזינה אלקטה.
אני ממש מתלבטת כי אמרו שהניקלים של הספורט ליין נשרטים ומתקלפים וגם יש אחריות רק לשנה. אינגליזינה אני לא כזה מכירה אבל הבנתי שהיא טובה.
אני מתלבטת גם לגבי החום של אילת וגם לגבי גודל ונוחות קיפול.
נוטה יותר לכיוון של הספורט ליין PRO בגלל הרוחב הגדול, הגלגלים הטובים והגובה של האמבט והקיפול.
אמרו לי שעדיף אם כבר את הספורט ליין XL כי אין ניקלים ונשרטת פחות.
אשמח לתגובתך בנושא מה אתה ממליץ מבחינת העגלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בספורטליין
קובי סופר20/11/2022שלום גל,
נתחיל בהבדלים בספורטליין וכך תוכלו לצמצם.
PL או XL זו אותה עגלה, אותן פונקציות למעט הבדל עיצוב של הניקל מסביב לאמבטיה ובגגון הטיולון.
אני לא הייתי פוחד מניקל נשרט, אלו חלקים שלא נשרטים בד"כ. בכל מקרה אין אחריות על שריטות באף עגלה, דגם או מותג.
בכל מקרה אני נוטה להמליץ על הXL מ-3 סיבות.
1. מדובר באותו מוצר רק שהXL יותר קלה בכלל חוסר הנקלים.
2. היא יותר זולה אז למה לשלם יותר על אותו מוצר?
3. מתכת מתחממת בקיץ ואצלנו רוב השנה זה קיץ.
ציינת אילת אז בכלל לקחת בחשבון.
הפרו כבר מציעה כמה הבדלים:
גלגלים הרבה יותר איכותיים, מסגרת פלסטיק למושב אשר נותנת תמיכת גב עדיפה וגם זווית ישיבה יותר זקופה, יותר נוחה לניוד וגם יותר גבוהה. מצד שני הרבה אבל הרבה יותר כבדה!
תנסו לקפל שלדה וטיולון ואז להרים!
לא לכולם מסתדר לעבוד עם משקל כזה! היא גם טיפה יותר גדולה בקיפול אז בסה"כ היא פחות פרקטית אבל יותר נוחה לניוד ולתינוק אז זה שיקול שלכם.
לגבי אלקטה.
אני באופן כללי לא ממליץ עליה.
נתחיל אבל מהיתרונות: קלה בצורה משמעותית מהסיילו 8 ק"ג לעומת 10.6 לסיילו XL שהיא הקלה מהסיילואים שציינת!
מושב יצוק מפלסטיק כך שהתמיכה לתינוק מעולה.
אמבטיה ענקית, לדעתי הטובה בקטגוריה גם בהשוואה לעגלות יקרות בהרבה!
ועכשיו לחסרונות שבגללם אני פחות ממליץ:
1. היא לא נוחה לניוד, הגלגלים פשוטים ואין ידית מתארכת. ידית מתארכת מעבר לעובדה שזה נוח להתאים את גובהה לגובה ההורה גם משמשת כמנוף. זה אומר שצריך לעלות מדרגה או מדרכה גבוהה, כשיש מנוף לא צריך להתאמץ כלל. באינגליזה צריך להתאמץ המון. אני ממליץ לשים משקל של 12 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה) ואז לנסות לעלות ולרדת מדרגה כדי להבין למה כוונתי. אחר כך לקחת בחשבון שזו פעולה שעושים לא מעט!
2. בגלל הידית הקבועה, כאשר מושב התינוק יורכב לכיוון הנסיעה, ברגע שתרצו להשכיבו הוא יחצה באופן גס את קו ידית האחיזה. ממליץ בחנות להרכיב עם הפנים לכיוון הנסיעה, להשכיבה ואז להבין למה כוונתי. מה החסרונות?
א. זה די מגיע לאזור הברכיים של ההורה תוך כדי הליכה.
ב. לא ניתן לתלות כלום על ידית האחיזה לא תיק או כל דבר אחר!
באופן כלל גם האמבטיה חוצה את קו הידית אבל באופן שעוד אפשר לחיות עם זה.
3. המושב שלה רחב מדי. אני מאוד בעד מושב רחב, זה נוח יותר לתינוק אבל במקרה של האלקטה לדעתי זה רחב מדי, בדרך כלל יש כנפיים בצדדים ובאלקטה אין. מה שיקרה לדעתי זה תינוקות שיהיו עייפים כשהם יושבים ישפכו לאחד הצדדים כי אין להם תמיכה בצד. אפשר לרכוש מזרן כנפיים כדי לפתור חיסרון זה.
מכאן זה בחירה שלכם בעיקר. אם הייתי צריך להמליץ בכל זאת על דגם אחד מכל הדגמים שציינת הייתי ממליץ על הסיילו XL.
ממליץ גם לבדוק בבייבי סטאר את הקוסמוס DLX שאנחנו מייצרים להם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוסמוס ו pro ו xl
גל לוי21/11/2022לפי תגובתך, גם הקוסמוס מעולה וקלה.
השאלה שלי מה הרוחב ואורך של האמבט וכמובן גובה?
ב pro הגובה משמעותי.
מה מבחינת הקוסמוס חוץ משהיא קלה וקטנה לקיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן לדעתי הקוסמוס מעולה
קובי סופר21/11/2022שלום גל,
אכן לדעתי הקוסמוס מעולה אבל מן הסתם אני משוחד כי אני פיתחתי את המוצר. לכן אני תמיד ממליץ לבדוק פיזית.
הפרו הגובה משמעותי כי הגלגלים גדולים מאוד.
הרוחב בין דגמי הסיילו באמבטיות זהה אין הבדל באמבטיה רק בשלדה והמושב. הקוסמוס והסיילו די באותו רוחב ואורך פנימי.
האינגליזנה יותר רחבה משתיהן ובאורך די זהה.
הקוסמוס מציעה שילוב של כמה יתרונות לדעתי:
1. המשקל כפי שציינת.
2. ידית מתארכת שאין באינגלזינה אבל יש בסיילו.
3. מושב יצוק מפלסטיק שיש באינגלזינה אבל אין בסיילו למעט פרו וגם באופן חלקי.
4. 5 שנות אחריות. בספורטליין זה שנה ואניגלזינה צריך לבדוק אבל לדעתי שנתיים או 3.
5. יכולת ניוד, כפי שאני רושם תמיד, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה וכך להבין את הבדלי הנוחות, בסופו של יום הפעולה שעושים הכי הרבה עם העגלה זה לנייד אותה.
לקוסמוס גלגלי PU כמו לסיילו פרו (בשאר הסיילו ובאלקטה הגלגלים פשוטים מסיליקון). גלגלי PU מעבר ליכולת ניוד עדיפה יוצרים נסיעה יותר שקטה ומספקים בלימת זעזועים עדיפה. בנוסף אורך החיים שלהם גבוה פי 10 מגלגל סיליקון.
6. רוחב שלדה צר 52 ס"מ, באינגלזינה 51 ובסיילו טיפה פחות מ-60. זה יתרון עצום במעברים צרים.
7. גגונים ענקיים.
בשורה התחתונה נסנו בעגלות שלנו לשלב את כל היתרונות והדרישות של ההורים מבלי להתפשר על נוחות התינוק. ברוב העגלות יש המון פשרות ואם אין כאלו אז העגלות כבדות.
אצלנו כדי להגיע למשקלים הקלים לא קיצצנו בדברים אלא השתמשנו בחומרי גלם יותר איכותיים וקלים כמו אלומיניום תעופתי אשר קל וחזק יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)