פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• המלצה לכיסא בטיחות
    הודיה
    21/12/2022

היי קובי,
    נשמח להמלצה על כיסא בטיחות מגיל שנה.
    מה שחשוב לנו:
    1. בטיחות
    2. שיהיה אפשר לשים אותו גם נגד כיוון הנסיעה וגם עם כיוון הנסיעה
    3. שמתאים לגילאים מתקדמים יותר (כלומר שילווה את התינוקת בשנים בהן צריך כיסא, עד למעבר לבוסטר, בלי שנצטרך להחליף..)
    3. אם יש משהו צר שעומד ב-3 הקריטריונים הקודמים, אז מעולה...

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לכיסא בטיחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש דגמים צרים אבל הם פחות בטיחותיים

קובי סופר
    22/12/2022

שלום הודיה,

יש דגמים צרים אבל הם פחות בטיחותיים. לכן נתחיל מהבטיחותיים.
    שני הדגמים עם הדירוגים הבטיחותיים הכי טובים הם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ (יש שלל גירסאות), לדעתי הזיפ מקס יהיה הכי מתאים אם בכוונתכם שהתינוק יהיה נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. לפעמים נמכר ב-999 ברשת עגליס.

ברייטקס סדרת קליקטייט, הכי מומלץ לדעתי הוא הבולווארד אבל אם הוא יקר מדי יש את המרתון שקיבל דירוג בטיחותי דומה, לבולווארד יש הגנות ראש טובות יותר, במבחני הריסוק זה לא הראה שזה משפר את הבטיחות אבל המבחנים הם במעבדה סגורה ובמהירויות יחסית נמוכות, לכן אני נוטה לבולווארד.

שני ההמלצות שלי הן לא כיסאות צרים. רוחב סביר. בשני המקרים מתאימים עד 30 ק"ג הרבה מעבר לשלב שאפשר לעבור לבוסטר, אפשר למשוך איתם בכיף עד גיל 5-6 שנים ואף מעבר. נתון לשיקול ההורה ורצון הילד בגילאים האלו.

מהצרים גרקו סלים פיט ודיונו רדיאן. שניהם גם יודעים להפוך לבוסטר (לדעתי בעיקר גימיק). שניהם ברמת בטיחות טובה אך רחוקה מהרמה של ברייטקס או צ'יקו. ממליץ עליהם רק אם אין ברירה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה

הודיה
    23/12/2022

תודה על הפירוט וההסבר!
    קנינו בעקבות ההמלצה שלך, ואחרי ההזמנה קלטנו שבטעות הזמנו את ה מקס קלירטקס, מה ההבדל בינו לבין הזיפ? יש משהו משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בזיפ

קובי סופר
    24/12/2022

שלום הודיה,

ההבדל בזיפ הוא רוכסן היקפי שיש בזיפ. כך הרבה יותר קל לנתק את הבד לכביסה.
    כאשר אין זיפ כמו בקלירטקס צריך לפרק את הכיסא מהרכב, לאחר מכן לפרק את הרצועות מהכיסא (לא דבר פשוט אבל גם לא מוסבך רק לוקח זמן), לאחר מכן את הבד ואז בהרכבה אותו הדבר בסדר הפוך.
    הזיפ חוסך את כל אלו. ע"י פתיחת רוכסן כל הבד ישלף די בקלות מבלי לעשות דבר מעבר.
    בתור מי שהיה לו צ'יקו ללא הזיפ (כי בעבר לא היה), אני חייב לציין שהזיפ זה שדרוג עצום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיוס3, קוסמוס ואלקטה
    נועה
    20/12/2022

שלום,
    מתלבטת בין המיוס 3 לקוסמוס DLX. התרשמתי מהקוסמוס בחנות אך לא מצאתי עליה ביקורות כלל.
    בנוסף, איך הן לעומת אינגליזינה אלקטה ?
    חשוב לי משקל העגלה, קיפול קומפקטי, עמידות לאורך זמן, יציבות ושירות לקוחות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מיוס3, קוסמוס ואלקטה

הוספת תגובה

• קוסמוס = בייבי בוס

קובי סופר
    22/12/2022

שלום נועה,

קוסמוס = בייבי בוס. בתור הבעלים של בייבי בוס אני מן הסתם משוחד אבל לדעתי הקוסמוס היא הטובה מה-3.
    ראשית יש לה 5 שנות אחריות. לא סתם אנחנו מעניקים 5 שנות אחריות, זה גם האמונה שלנו באיכות המוצר וגם כי אחוז התקלות נדיר.
    בנוסף היא הכי נוחה לניוד והיחידה עם ידית טלסקופית, אם יש מבינכם מישהו גבוה זה יתרון ענק לדעתי. בנוסף הידית המתארכת גורמת לכך שכל עליה וירידה ממדרכה גבוה תעשה בקלות וללא מאמץ. ממליץ לשים משקל של 9 או 12 ק"ג בכל עגלה ולנסות לעלות ולרדת מדרגה כדי להבין למה כוונתי.
    הקיפול שלה והמיוס קטן מהאנגליזנה. המושב יצוק מפלסטיק ולא מרשת כמו במיוס. ניתן לקפל לשני הכיוונים כאשר בגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים. במיוס זה רק עם הפנים לכיוון הנסיעה. באינגלזינה כאשר מקפלים עם המושב כלפיכם הבד נשאר חשוף.
    הגגונים בקוסמוס יותר גדולים ומצלים.

אני חושב שהאינגזלינה עדיפה על המיוס בניוס והיא גם קלה יותר. האמבטיה של האינגלזינה היא הטובה ביותר מה-3. היא הכי רחבה וגם מתכווננת. מצד שני מה שישרת רוב הזמן זה הטיולון. הטיולון שלה הכי רחב מה-3 ולדעתי כאן זה חיסרון כי אין תמיכה טובה בכתפיים כאשר התינוק במצב יושב.
    כמוכן בגלל שאין ידית מתארכת, כאשר רוצים להשכיב את הטיולון כשהוא עם הפנים לכיוון הנסיעה, המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה של ההורה, זה לא נוח להורה להתנייד כך כי זה באזור הברכיים של ההורה. בנוסף לא מאפשר לתלות כלום על ידית האחיזה.

המיוס בעיקר יפה וטרנדית, אני חושב שהמחיר שלה מוגזם רק בגלל היח"צ שלה. לדעתי אם מגיעים למחירים היקרים בוגבו בי 6 עדיפה עליה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מומלץ
    תפארת טויטו
    20/12/2022

שלום
    אשמח לשמוע על כיסא בטיחות מומלץ
    לא יקר מאוד
    עם תוצאות מבחני ריסוק טובים
    צר
    ושניתן להעביר מאוטו לאוטו (כי אין לנו אוטו)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מומלץ

הוספת תגובה

• כל הכיסאות יחסית מסובכים להעברה

קובי סופר
    20/12/2022

שלום תפארת,

כל הכיסאות יחסית מסובכים להעברה למעט ברייטקס קליקטייט. החיסרון שהם לא זולים. לדעתי אבל שווים את ההשקעה. גם בטיחותית הם המובילים ומדובר בדגמים שמשרתים לתקופה סופר ארוכה לכן ההשקעה ביחס לזמן השימוש זניחה לדעתי.
    מהזולים קוסקו סנרה, אוונפלו טריומף או גרקו מיי סייז ברמת בטיחות טובה ובמחירים סבירים בעיקר ה-2 הראשונים שצייתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון גיל חצי שנה
    ספיר
    20/12/2022

שלום
    מחפשת המלצה לטיולון לתינוקת בת חצי שנה. התקציב זה עד 600 שח.
    חשוב לי- נוחה לקיפול, קלה יחסית והכי חשוב גגון גדול כמה שיותר. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיולון גיל חצי שנה

הוספת תגובה

• אני ממליץ על טיולון דו כיווני עד גיל שנה לפחות

קובי סופר
    20/12/2022

שלום ספיר,

אני ממליץ על טיולון דו כיווני עד גיל שנה לפחות.
    בתקציב של 600 או קרוב אין מוצר כזה.
    לכן לתקציב לדעתי ספורטליין וייפר (שאולי חורג במעט) הכי מתאים, בעיקר בגלל הגגון הענק שלו. כמוכן יש לו שכיבה שטוחה כך שהוא יותר מתאים לתינוקות קטנים.

מושב דו כיווני חשוב מהמון בחינות אבל זה גם לעלות משמעותית בתקציב וגם סביר שזה יגרור רכישה נוספת של טיולון בעתיד.
    אם יש לכם עגלה אני ממליץ לנסות למשוך איתה כמה שיותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת בין דגמים של סלקל
    טובה
    19/12/2022

שלום,

מתלבטת בין דגמים של סלקל, מחפשת סלקל:
    - מצויין בטיחוטית כולל הגנה בצדדים
    - אפשר להשתמש עם בסיס קבוע ברכב עם isofix או דומה (יש לנו יונדאי i30 cw אם זה משנה. לא היה לנו בעייה לחבר כסאות בטיחות בעבר)
    - גם אפשר להשתמש בלי הבסיס רק עם חגורה כדי להעביר לרכבים שונים של סבתות וכו'
    -קל משקל
    - מתאים לתינוק גבוהה (כמו שיש כאלו לפי התקן האירופאי החדש שאפשר להשתמש עד 75 ס"מ וכאלו עד 83 ס"מ או יותר)
    - חגורה ואבזם קל לשימוש

הדגמים שראיתי, מתלבטת ביניהם:
    - בוגבו טרטל אייר (היה מאוד קל אבל גם יקר, רק אם יש הצדקה)
    - נונה פיפה נקסט (היה מאוד קל אבל גם יקר, רק אם יש הצדקה)
    - סייבקס אטון B2 - כדאי עם הסנסור שמונע מהשארת ילד באוטו?
    - מקסי קוזי פבל (השבוע במבצע חנוכה ב-699 ש"ח לדגם פבל פרו, וב-839 ש"ח לדגם פבל 360)
    - ג'ואי i-gemm 2 (היה הכי כבד מהשאר אבל עם גובה מקסימלי של התינוק קצת יותר גבוה)

עוד שאלה, אתה יודע אם כל הדגמים האלו מתחברים לאותם סוג של מתאמים לסלקל באופן כללי? או שזה באמת תלוי בסוג העגלה/מתאמים?

אם יש לך המלצות על דגמים אחרים שעונים לקרוטריונים, זה גם אפשרות.

תקציב יש, יותר חשוב לי שזה בטיחותי וקל להשתמש בו.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת בין דגמים של סלקל

הוספת תגובה

• נונה ובוגבו זה אותו הסלקל

קובי סופר
    20/12/2022

שלום טובה,

נונה ובוגבו זה אותו הסלקל. נונה מייצרת אותו עבור בוגבו. אם החלטתם על אחד מהם אני ממליץ ללכת על הזול מבינהם.
    הבעיה שבוגבו יקר כי זה בוגבו.
    נונה יקר כי זה נמכר רק ברשת מוצצים, אני תמיד רושם כשאין תחרות המחיר גבוה.
    סה"כ מדובר בסלקל טוב בטיחותית כך שהוא מומלץ.

לגבי סייבקס, גם סלקל טוב בטיחותית, קצת מיושן, אין לו הגנות ראש כמו לנונה ולכן הוא גם זול.
    אם יש אטון 5 זמין אז הוא יותר בטיחותי אבל הרבה יותר יקר.
    בטיחותית הוא קיבל את הדירוגים הכי גבוהים נכון להיום.

מקסי קוזי גם הוא טוב בטיחותית ויחסית קל.

ג'ואי גם טוב בטיחותית ואכן כבד, לדעתי מעבר ליתרון שלו בגודל יש לו גם יתרון של הגגון הכי גדול ולישראל זה יתרון גדול לדעתי.

לגבי חיבור לעגלות, טכנית לכולם אותה נעילה אז כולם ינעלו על אותו המתאם, יחד עם זאת קורה שלא תמיד כל הסלקלים ננעלים על אותו המתאם. לדוגמא בעגלות שלנו של בייבי בוס חלק מהסלקלים של סייבקס לא מתחברים. אני ממליץ אם רוצים לחבר לעגלה אז לגשת איתה והמתאמים ולבדוק ליתר ביטחון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת דגם מתוך 3 אפשרויות
    מיקי
    18/12/2022

קובי שלום
    תודה על הפורום המעניין והיעיל
    אשמח לעזרה, במידה וההתלבטות היא בין הדגמים הבאים
    1. סייבקס מיוס 2 - יש מבצע לרכוש כעת ב3,000 ש"ח
    2. ספורטליין דגם חדש
    3. ארמדילו פליפ Armadillo Flip XT³
    מה היית בוחר ולמה?
    אם הספורטיין ליין אז איזה דגם כדאי?
    תודה רבה
    מיקי

הוספת תגובה

• לכל דגם יש יתרון/חיסרון מסוים על אחר

קובי סופר
    18/12/2022

שלום מיקי,

לכל דגם יש יתרון/חיסרון מסוים על אחר אז ארשום אותם ותראו מה מתאים לכם יותר. כמוכן אני תמיד ממליץ להתנסות פיזית עם עגלות בניוד בחנות כאשר יש משקל של תינוק על העגלה, לנסות לתפעל ולקפל + לבדוק ברכב. כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת של מה נכון לכם.

מיוס: הקלה ביותר. לדעתי הכי פחות נוחה לניוד והכי פחות נוחה לעליה וירידה ממדרכות גבוהות כי אין לה ידית מתארכת, עוד חיסרון בחוסר בידית מתארכת זה למי שגבוה. הקיפול שלה הכי נוח לדעתי אבל לא ניתן לקפלה עם המושב שהוא פונה אליכם. מושב מרשת, אני פחות מחבב.

2. ספורטליין פולד: כבדה בחצי קילו מהמיוס. מושב יצוק מפלסטיק לדעתי מספק תמיכה מעולה לגב ועדיף בשהייה ארוכה. כמוכן יותר אמין.
    הניוד שלה גם לא מהנוחים ביותר שיש אבל אם הניוד שלכם בעיקר עירוני היא תספיק.
    הקיפול שלה הוא המסורבל מה-3 וגם הפתיחה כזו וגם היא מצריכה פעולה נוספת בשלב האמבטיה של הרמת המתאם.
    לדעתי דגם פחות מוצלח ודגמי הסיילו עדיפים כמעט בכל היבט למעט המשקל שלהם ורוחב הגלגלים (שהוא סביר אבל הפולד צרה מאוד ובאזורים מסויימים זה יתרון).

ארמדילו פליפ: גם עם גב יצוק. הכבדה מה-3. לדעתי הכי נוחה לניוד מה-3. אם אני לא טועה גם הזולה מה-3.
    הקיפול והפתיחה נוחים וניתן לקפל עם המושב לשני הכיוונים.
    החיסרון הגדול זה המשקל לכן אני ממליץ לקפלה יחד עם הטיולון ולנסות להרים.

לגבי ספורטליין ציינתי שזו הסיילו ולדעתי הXL הוא המוצלח ביותר.

ממליץ גם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו. גם בתקציב, גם מציעות קיפול קל לשני הכיוונים, יותר קלות גם מהמיוס, מושב יצוק מפלסטיק, יכולת ניוד שלא קיימת באף עגלה בסגמנט ובמשקל הזה, 5 שנות אחריות ועוד. לדעתי העגלות הטובות ביותר אבל ייתכן ואני משוחד ולכן ממליץ גם כאן להתנסות ואז לקבל החלטה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה רבה על התשובה המפורטת

מיקי
    19/12/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלה
    נטלי
    14/12/2022

שלום,

מחפשת המלצה על עגלה מגיל לידה, עם:
    - ניוד טוב בהליכה במדרכות לא טובות בעיר ובתחבורה ציבורים, כולל ניוד קל ביד אחת בלבד (כדי להחזיק את הגדולה או שקיות). גם יציבות טובה ואפשר לתלות קצת דברים על הידית בלי שייפול.
    - קל משקל, עדיף עד 7.5 קילו, אבל גג עד 9 קילו, לא משנה עם קצת יותר עם העריסה העיקר עם המושב הרגיל כשהילד גודל (בבניין שלנו אין מעלית וצריך להעלות ולהוריד גם עגלה וגם תינוק במדרגות כל פעם, בעבר בקושי הצלחתי עם עגלה ששקל 7.5-8 קג). הכי טוב גם עם רצועה לנשיאה, או לפחות ידית או פגוש להחזיק אותה.
    - גגון בגודל טוב להגנה מעולה מהשמש (גם SPF אם יש)
    - מתאים גם לבן אדם גבוהה - פחות אכפת לי אם הידית קבוע או מתכווננת (הסתדרנו בלי בעבר), יותר חשוב שהידית מספיק גבוה לבעלי 1.83 מטר וגם שהחלקים של המושב או מוט בין הגלגלים האחוריים לא יפריעו לו בהליכה
    - גם קיפול, וגם פתיחה, ביד אחד (כדי להקל על עלייה/ירידה במדרגות ובנסיעות במונית ובאוטובוס עם תינוק ביד השנייה), וגם לא קשה לשמאליים (רוב המשפחה שמאליים ובהרבה עגלות יש מנגנון קיפול/פתיחה מותאם ליד ימין - לפעמים לא מאוד מפריע לשמאליים ולפעמים מאוד מקשה).
    - המושב מתקפל פנימה ולא החוצה (שלא יתלכלך, במיוחד מחתולי הרחוב שנכנסים לחדר המדרגות). פחות אכפת על גודל הקיפול, רק שייכנס לבגאז של מונית (רק המסגרת ומושב, בלי עריסה).
    - אבזם לחגורת הבטיחות שקל להפעיל אותו - לא כפתור פתיחה קשוחה וגם קל לסגור אותו. גם עדיף פתיחה של החגורה בלחיצה אחת, וחיבור של רק שתי נקודות במקום ארבע (לטובת אמא שלי שיש לה דלקת מפרקים בידיים שתהיה הרבה עם העגלה).
    - כנ"ל גם לא מסובך להשעין את המושב (שאפשר רק ביד אחת) או ליישר אותה (עדיף ביד אחד, אבל לפחות שלא מסובך או דורש הרבה כח)
    - מתחבר לעריסה (אבל לא אכפת לי אם המושב הרגיל הוא דו כיווני או לא). שאלה נוספת, אבל לא קריטי, יש עריסות עם תו תקן לשינה?
    - מתחבר לסקל, עדיף סוג של סייבקס/נונה/מקסי-קוזי, ולא מסובך לחבר/להוריד את המתאמים אם צריך להחליף בתדירות גבוהה (אני בלי אוטו, לנסיעה במונית אז יהיה לי אפשרות אח"כ להניח את הסלקל על העגלה ליציאות קצרות)
    - תקציב עדיף עד בערך 3000-3500 שקל (כמובן גם פחות זה מעולה), אלא אם כן יש משהו ממש מתאים שעולה יותר ונשקול אם זה שווה.

כנראה אין עגלה מושלמת (בעבר היה לי בייבי ג'וגר סיטי מיני המקורי והיה ממש טוב, גם לא מושלם. אבל מתפרק אחרי בערך עשר שנים. אולי נותן לך כיוון מבחינת מה עבד לנו בעבר), מהסקירה שעשיתי בחנות לא ראיתי משהו שאהבתי בתקציב נורמלי, לכן אשמח לקבל המלצות על דגמים בכיוון.

תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת עגלה

הוספת תגובה

• האם יצא לכם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו

קובי סופר
    15/12/2022

שלום נטלי,

האם יצא לכם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו? לדעתי יכולות לתת מענה לרוב הדרישות.
    הן קלות: דגם בובקט שוקל רק 8.2 ק"ג והטייגר 8.8 ק"ג (הטייגר יותר נוחה לניוד בדרך משובשת בגלל גלגלים יותר גדולים).
    יש גגונים ענקיים, מושב מתקפל פנימה, משקל קל, נוחות ניוד, קיפול שדומה לשל הסיטי מיני, ניתן לבצע משני הצדדים כך שאין בעיה לשמאליים (מעיד מניסיון כי גם אני שמאלי), הברקס שלנו מוגבה אז אין בעיה להורים גבוהים, 5 שנות אחריות, שינוי המצבים ביד אחת, הן בתקציב שלכם אפילו בחלק הנמוך שלו.
    את הרתמות מנתקים בלחיצה אחת של כפתור אחד. החגירה היא כל רצועה בפני עצמה כך שזה סופר קל. כך גם אפשר להחליט עם לחגור רק מותניים או את כל ה-4.
    באופן חריג עשינו תקינה באירופה לאמבטיה כעריסה נישאת לשינה אז יש לנו אישור אירופאי, אני לא זוכר כרגע אם עשינו את זה גם בישראל אבל ברגע שיש אירופאי מאשרים גם בישראל על בסיס הבדיקה באירופה. אז האמבטיות שלנו מתאימות גם לשינה כי יש לנו מזרן נושם באמבטיה.
    ניתן לחבר סלקלים, החיבור לא הכי ידידותי כמו בבייבי ג'וגר כי צריך להרכיב ולפרק את המתאמים.
    אני לא הייתי מוותר על מושב דו כיווני, מחקרים מראים שיש לזה יתרונות בריאותיים רבים.

חיסרון נוסף בבייבי בוס, הן לא נפוצות בהרבה חנויות. הן נמכרות בקצב לא נורמאלי במגזר החרדי ולשם הולכים רוב המלאים ולכן, אין יותר מידי חנויות שניתן בהן לראות ולבדוק את העגלות.

מעבר לבייבי בוס יש את ספורטליין סיילו שדומה מאוד לבייבי בוס אבל לדעתי העגלה שלנו עדיפה, בעיקר בנושא הניוד והמשקל.
    הטייגר קלה יותר ב-2 ק"ג מהסיילו XL (הדגם המומלץ יותר שלהם לדעתי).
    הן גם בתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שתי שאלות

נטלי
    19/12/2022

תודה על הפירוט!

בעגלות של בייבי בוס, המתאמים של הסקל יכולים להישאר על העגלה בזמן הקיפול או שצריך להוריד ולחבר כל פעם? זה מסובך?

בנוסף, איפה מוחרים באזור ירושלים? לא ראיתי בחנות (במקרה אתמול ראיתי בייביבוס ברחוב וקיבלתי רושם טוב, אבל זה לא נתן לי אפשרות לנסות בעצמי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני תמיד ממליץ לגשת לחנות ולהתנסות לבד

קובי סופר
    20/12/2022

שלום נטלי,

אני תמיד ממליץ לגשת לחנות ולהתנסות לבד.
    אני חושב שהעגלות שלנו מושלמות אבל עדיין לא יתאימו לכל אחד.
    לכן אני תמיד אומר ורושם, העגלה המושלמת היא העגלה שתהיה מושלמת בשבילכם בהתאם לצרכים שלכם.

לגבי המתאמים, כן צריך לחבר לפני השימוש ולפרק טרם קיפול העגלה. זה לא מסובך, לוקח כמה שניות.
    מזכיר, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות.
    מכאן זה תלוי בכם, יש הורים שכלל לא מניידים תינוקות בסלקל מלבד הרכב (חלק גדול מתחיל ישר מכיסא בטיחות).
    ויש את אלו שהתינוק כל היום בסלקל.

לגבי החנוית בירושלים:
    יש ברהיטי אור רחוב שטראוס.
    יש בתינוקיו או סוויט בייבי ברמות.
    יש לבייבי סטאר דגם שעשינו רק להם ונקרא קוסמוס DLX. הסניף שלהם גם נמצא ברמות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בנוגע לבחירת כיסא בטיחות
    רבקה
    14/12/2022

היי, מחפשים כיסא בטיחות שיתאים לצרכים של הבן שלנו-
    בן 6 חודשים, שוקל 11 קילו. מאוד גדול וארוך לגילו. אנחנו עושים נסיעות ארוכות יחסית. מחפשים כיסא שיהיה עבורו כמה שיותר נוח, עם אפשרות לכמה שיותר זווית שכיבה.
    אין בעיה של תקציב. העיקר שנהנה מהכיסא ושישמש אותנו כיאות.
    נשמח לעזרתך 🙏

הוספת תגובה

• אני ממליץ קודם כל על בטיחות

קובי סופר
    15/12/2022

שלום רבקה,

אני ממליץ קודם כל על בטיחות, בעיקר למי שנוסע הרבה, הכי חשוב לרכוש כיסא שהוא הטופ מבחינה בטיחותית. לשמחתנו בדרך כלל מדובר בכיסאות נוחים מאוד.

דבר אחד אבל חשוב להבין, המצבים בכיסאות לא רלוונטיים, גם אם יש 20 או 2. הם נועדו כדי להתאים את המושב לזווית הכי בטוחה ולא לנוחות התינוקות. כך שמרגע שהתקנו לא ניתן לשנות זוויות!
    רק בחלק מהדגמים האירופאים ניתן לשנות זוויות, גם לאחר התקנת הכיסא. בדרך כלל מדובר בדגמים פחות בטיחותיים מכיוון שמה שתפוס זה בסיס הכיסא והכיסא מחובר לבסיס עם ברגים/ניטים/סרן ברזל. זה כל מה שמחזיק את הכיסא בזמן תאונה. לדעתי זה פחות בטיחותי.

הדגמים הכי מומלצים בטיחותית נכון להיום הם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ. גם מדובר בכיסא מאוד נוח לדעתי וגם מניסיון אישי! יש לו 9 זוויות אך כפי שציינתי זה רק להתאמה בטיחותית.

בנוסף לצ'יקו יש את ברייטקס בולווארד קליקטייט אשר יותר נוח וקל להתקנה ולדעתי זה יתרון חשוב. אם הוא יקר מידי יש את דגם המרתון שקיבל דירוג דומה אבל יותר זול, לבולווארד אבל יש הגנות ראש עדיפות.

לדעתי בשני המקרים צ'יקו או ברייטקס מדובר בדגמים סופר נוחים אך אפשר גם להתנסות בחנות עם התינוק.
    כולם מתאימים עד 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה כך שאין בעיה עם התינוק באחוזון גבוה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מתאים לבייבי בוס יגואר
    שירה
    12/12/2022

היי קובי
    קניתי עגלת בייבי בוס דגם יגואר ואני רוצה לדעת איזה סלקלים מתאימים לה תודה

הוספת תגובה

• אין סלקל שמתחבר ליגואר

קובי סופר
    12/12/2022

שלום שירה,

לצערי אין סלקל שמתחבר ליגואר. עדיין לא עשינו מתאמים. מתוכנן לעתיד אבל הרחוק.
    בכל אופן מומלץ כמה שפחות שהתינוקות ישהו בסלקל מכיוון שזה לא בריא לדרכי הנשימה שלהם ואורטופדית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרניזשיין או סלים פיט גרקו
    דוד
    10/12/2022

שלום
    צריכים כסא צר, לילד בן שנתיים, משקל 12 קג.
    מתלבטים בין טרניזשיין לבין סלים פיט 3LX.

מה הכי עדיף? הם כמעט כפול במחיר.
    מה היתרון של הסלים פיט על הטרנזישיין? אין לנו צורך בכסא בטיחות כי יש לנו כזה לתינוק.
    לטווח ארוך יש הבדל?
    תודה.

הוספת תגובה

• הייתי ממליץ על הטרנזישיין

קובי סופר
    12/12/2022

שלום דוד,

הייתי ממליץ על הטרנזישיין.
    הוא בוסטר משולב כיסא בעוד הסלים הוא כיסא משולב בוסטר.
    כלומר, הטרנזישיין בנוי יותר נכון לילדים גדולים ולכן אני ממליץ עליו מה גם שהוא זול יותר.
    היתרונות הבודדים של הסלים זה שהוא מתאים מגיל לידה ויש לו זוויות שכיבה כך שהוא נוח יותר מלידה עד שנתיים.
    בגיל גדול פחות קריטי השכיבה ולטווח הרחוק הטרנזישיין בנוי טוב ונכון יותר לילדים גדולים גם כבוסטר.

בכל מקרה שניהם מתאימים לאותם טווחי גיל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ויש

דוד
    12/12/2022

ויש משהו ששווה ערך לטרניזישיין? או שהוא הכי משתלם במחיר הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי הוא הכי משתלם

קובי סופר
    12/12/2022

שלום דוד,

לדעתי הוא הכי משתלם.
    יש את אוונפלו מאסטרו שיותר זול אבל גם יותר רחב וגם מתאים עד משקל נמוך יותר ולכן אני פחות ממליץ עליו. ההפרש במחיר גם לא רציני.
    יש גם את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט אבל הוא יקר בהרבה. מצד שני הוא יותר בטיחותי אבל זה כבר שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי כסא בטיחות ברייטקס בולווארד
    גלית
    07/12/2022

היי קובי,

קראתי המון המלצות שלך על כסא הבטיחות של ברייקטס מדגם בולווארד ואני נוטה לרכוש אותו לקראת הלידה הקרבה.
    אך ראיתי שאתה לא ממליץ עליו לשימוש מגיל לידה, אלא מגיל 6 חודשים. תוכל בבקשה לפרט מה הסיבות לכך? האם זה פחות בטיחותי/נוח לתינוק?

תודה רבה!

הוספת תגובה

• הוא מתאים מלידה

קובי סופר
    12/12/2022

שלום גלית,

הוא מתאים מלידה. הוא מומלץ גם מאוד בטיחותית.
    הסיבה שאני פחות ממליץ היא זווית השכיבה.
    אם נשווה לסלקל הזווית שלו יותר יושבת, לדעתי זה פחות נוח לתינוקות.
    לכן אני ממליץ על סלקל או כיסא צ'יקו נקסטפיט שקיבל דירוג בטיחותי דומה אבל מגיע לזווית שכיבה יותר קרובה לזו של סלקל.

ניתן לשפר את הזווית בברייטקס עם ספוג מגביה וגם ניתן לרכוש תומך גוף פנימי, לדעתי זה עדיין לא יתן פתרון מעולה כמו של סלקל או הנקסטפיט אבל אם רוצים ברייטקס מלידה זה הפתרון הכי מוצלח שיש לי להציע והוא עובד ברוב המקרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ליין סילו טיסה
    עדי
    05/12/2022

יש לי עגלת טיולון ספורט ליין סיילו האם מותר לטוס עימה?

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ליין סילו טיסה

הוספת תגובה

• מותר לטוס עם כל עגלה

קובי סופר
    12/12/2022

שלום עדי,

מותר לטוס עם כל עגלה.
    יש טיולונים קטנים כמו יויו שמאושרים לעלות יחד איתכם לטיסה כמו טרולי. בעגלות גדולות כמו הסיילו מגיעים עם העגלה עד העלייה למטוס, שם מוסרים את העגלה והיא עולה יחד עם המזוודות. בנחיתה בדרך מקבלים מיד עם הירידה מהטיסה או יחד עם המזוודות (תלוי בשדה ובחברת התעופה).

בכל מקרה ניתן לעלות עם כל עגלה, אני ממליץ תמיד להביא תיק לעטוף את העגלה, חברות התעופה לא מרחמות על העגלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעונינת בעגלת תינוקות טובה המלצה לחברה?!
    שרה
    05/12/2022

היי אני מחפשת עגלה שמתאימה גם לבעלי 1.90 משמע ידיות מתכוננות לגובה בנוסף אמבטיה קלה לקיפול לרכב,
    משהו לא יקר עד 3000

הוספת תגובה

• ההמלצה שלי הן עגלות בייבי בוס

קובי סופר
    12/12/2022

שלום שרה,

ההמלצה שלי הן עגלות בייבי בוס.
    אלו עגלות שאני פיתחתי על סמך הידע והניסיון והרבה בזכות השאלות, התלונות והדרישות כאן בפורום לגבי עגלות אחרות.
    לדעתי עונה מעולה לדרישות:
    1. בתקציב
    2. יש ידית מתארכת והיא מתאימה לגבוהים
    3. הקיפול הכי קל בעולם, מאוד קומפקטיות ונכנסות לרכבים הכי קטנים שיש.

אפשר גם לבדוק את ספורטליין סיילו שדומה ביתרונות ובתקציב אבל מדובר בעגלות יותר כבדות וגדולות לאחר הקיפול (למעט דגם פולד שלדעתי פחות מוצלח).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מומלץ - ברייטקס
    אור ש
    04/12/2022

היי, מחפשת המלצה לכיסא בטיחות של ברייטקס. יש שלושה דגמים שאני מתלבטת לגביהם - Advocate, boulevard, One4Life. המחיר לא פקטור מבחינתי.. מחפשת את הדגם שקיבל את התוצאות הכי טובות במבחני ריסוק.. לא הצלחתי למצוא באינטרנט. תודה על העזרה :)

הוספת תגובה

• הבולווארד והמרתון דורגו הכי גבוה

קובי סופר
    12/12/2022

שלום אור,

הבולווארד והמרתון דורגו הכי גבובה.
    המרתון דורג טיפה מעל אבל זה רק בגלל שהוא זול יותר ודירוג הבטיחות של הבולווארד לא היה משמעותית יותר טוב.
    אז אני ממליץ על הבולווארד אם אין שיקול כלכלי.

הוואן פור לייף משולב בוסטר, הוא גם לא דורג בטופ בדגמים מסוג זה ואני באופן כללי לא ממליץ על דגמים משולבים.
    בוסטר רוכשים בבוא העת את הטוב ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע למוניטורים לנשימה
    אושר
    03/12/2022

היי,

נשמח לשמוע חוות דעת והמלצה איזה מוניטור נשימה מומלץ יותר - בייביסנס 7 / סנוזה הירו / סנוזה פיקו 2

תודה מראש :)

הוספת תגובה

• מוניטור נשימה

דוד
    11/12/2022

מצטרף לשאלה, כמה זה מוצר חובה? או כמה חשיבות יש לזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי בייבי סנס עדיף

קובי סופר
    12/12/2022

שלום אושר,

לדעתי בייבי סנס עדיף.
    א. זו החברה שהמציאה את המוצר ולכן יש להם את הכי הרבה ניסיון בתחום.
    ב. זו חברה ישראלית כך שהשירות הוא מקומי ויעיל יותר לדעתי.
    ג. השיטה של בייבי סנס לדעתי יותר יעילה משל סונזה.

לגבי נחיצות המוצר: זו שאלה קשה מכיוון שהמוצר הזה הציל אלפי תינוקות ברחבי העולם אבל אם נבדוק באחוזים, זה מספרים נמוכים ביחס לילודה (כמובן שלרוב בכלל אין מכשיר כזה ויש גם עשרות אלפי מקרים של מוות בעריסה).
    אז מה שאני בא לומר זה, הסיכוי של מוות בעריסה הוא נמוך כל עוד נצמדים לכללים, רוכשים מזרן איכותי (עדיף נושם), משכיבים על הגב וכו'. אך גם אלו רק מצמצמים מאוד את הסיכון ולא מונעים לחלוטין. לכן הבייבי סנס, בשביל הסיכון הקטן שדווקא לכם זה יקרה. אז אני אישית תמיד ממליץ לא לוותר על המוצר.
    כן לקחת בחשבון 2 דברים חשובים:
    1. יש לא מעט אזעקות שווא.
    2. הבייבי סנס לא שווה כלום אם אין ידע במתן עזרה ראשונה, אני ממליץ לכל הורה לעתיד לעבור קורס כזה במד"א!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה