מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןלימור20/08/2010
אני בשבוע 15 להריון ואתמול הייתי במסעדת דגים מסתבר לאחר שאכלתי חלק מי מנה של פילה סלמון שהיה אמור להיות בגריל הוא היה נא לא הרגשתי זאת כשאכלתי שאלתי האם בעקבות כך נגרם איזשהו נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג נא
ד''ר עדי דוידסון20/08/2010אם בסלמון שאכלת לא היה זיהום שגרם לך לחלות אז לא נגרם נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לפרנטל?אילנה20/08/2010
שלום
אני בשבוע 19 הריון תאומים. לא עליתי במשקל מתחילת ההריון, אפילו קצת ירדתי.
אני לוקחת כדור פרנטל ביום. אני לא יודעת מה הבעיה שלי עם הכדור הזה.. בדרך כלל בולעת כדורים ללא בעיה, אך למרות שאני מחלקת אותו אפילו לרבעים- קשה לי מאוד לבלוע אותו. פיזית הוא לא נבלע, כואב בזמן הבליעה וגם כאשר הוא נבלע הוא גורם לי לבחילה ואפילו הקאות מייד עם בליעתו.
האם אופייני בהריון שמשהו באיזור הגרון מתכווץ ומקשה על בליעת כדורים?
האם הכדור פשוט לא מתאים לי?
האם יש תחליף לפרנטל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני החלפתי למולטיפמינה של מכבי
שרון20/08/2010הפרנטל קשה לבליעה ובאופן אישי אני הייתי מקיאה אותו.......
חוץ מהמולטיפמינה יש פרנטל מהחברות הפרטיות (אלטמן סולגאר וכד') אבל הם נורא יקרים......
במולטיפמינה יש כמעט את כל המרכיבים שיש בפרנטל והוא קצת יותר "קל" לבליעה.... מקווה שעזרתי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, יש גם בכללית?
אילנה20/08/2010היי
תודה רבה על התשובה
האם אפשר לקנות גם בכללית?
או במכבי ללא כרטיס קופת חולים?
כמה זה עולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנטל
מיכל21/08/2010ואוו, חשבתי שרק אני לא מצליחה להתמודד עם הכדור הזה.
אני מצליחה לבלוע אחד מתוך שניים (כלומר, ניסיון ראשון נגמר באסלה), וגם לי בדר"כ אין בעיה עם בליעת כדורים
הוא מפעיל לי רפלקס הקאה - מטורף.
מרוב יאוש ניסיתי גם את הטבעיים - אבל זה מסריח, אז גם גורם לי להקיא
תודה על ההצעה, אני בהחלט אנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר להשיג
שרון21/08/2010את המולטיפמינה בלי מרשם ובכל פארם/ בית מרקחת (מאז שהחלפתי אליו לא יצא לי להקיא אותו אפילו פעם אחת......)
אני באופן אישי לוקחת בנוסף 2 כדורי ברזל.....הבנתי מהרופא שלי שזה מה שהכי חשוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מלחיצותאני20/08/2010
שבוע 18, בשבוע 17 עשיתי תבחין מרובע
ה INTEGRATED TEST סיפק את התוצאות הבאות:
PAPP-A 0.14 MOM
AFP 2.51
hCG 10.63
UE3 0.55
INHIBIN-A 5.92
NT 1.08
סיכון לדאון 1:3
לפי הגיל בלבד 1:730
סיכון לטריזומיה 18 1:110
התקשרו אליי מהמעבדה לומר לי שמדובר בשלוש תוצאות גבוהות וחריגות מאוד, ושאני חייבת להגיע בדחיפות לייעוץ גנטי.
עשיתי כבר מי שפיר, ותוצאות הפיש שקיבלתי שללו תסמונת דאון או טריזומיה 18/15.
רופאת המעקב שלי רמזה כי הפרמטר היחיד שמטריד אותה זה החלבון העוברי, שיכול ללמד על בעיה בשיליה ושאני צריכה להתחיל לקחת אחת ליום כדור אספירין, מאחר ואני בקבוצת סיכון לרעלת הריון.
1. האם שאר הפרמטרים נראים בסדר עד כדי כך שלא יטרידו בכלל??נראה כי התוצאות חריגות מאוד...יש לציין כי השקיפות והסקירה הראשונה היו טובות ותקינות, מלבד שיליה קדמית נמוכה שצויינה בסקירה.
2. מה הכוונה בעייה בשיליה? ומה זה קשור לאספירין?
3. האם ערכים גבוהים של AFP ו HCG מעידים על הריון לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן התוצאות לא תקינות אך לא מלחיצות
ד''ר עדי דוידסון20/08/2010עברת את ניקור מי השפיר בהצלחה וזו כבר התקדמות חשובה.
מקווה שעברת גם ייעוץ גנטי כדי לשלול דברים נוספים שלא מתגלים בניקור מי שפיר רגיל.
במידה והבעייה היא בשלייה אז אכן יש סיכון שהעובר יהיה קטן יותר.
מעקב צמיחה צמוד לעובר בשליש השלישי יכול למנוע את רוב הסיבוכים.
המלצתי:מעקב הריון אצל רופא מומחה בהריון בסיכון גבוה
מעקב צמיחה כל שבועיים בשליש השלישי
מוניטור שבועי החל משבוע 30.
לגבי אספירין אין כל רע בלקחת כי אין לו תופעות לוואי אך אם ישנה קרישיות יתר זה מעט מידי ומאוחר מידי.
לאחר ההריון הנוכחי צריך לבדוק קרישיות יתר כדי לדעת להריון הבא.
ולסיכום למרות התןצאות רוב הסיכויים שההריון יסתיים בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מכל הלב על הסבלנות
אני20/08/2010וההרגעה!
שתהיה לך שנה טובה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא תקינותא20/08/2010
שלום,
אני בת 30, בהריון, שבוע 14. קיבלתי תוצאות של בדיקות לתסמונת דאון בשליש הראשון.
לפי הגיל והבדיקות: 1:9999
לפי הגיל בלבד: 1:810
הסיכון לטריזומיה 18: 1:300
מה פשר התוצאה של הטריזומיה? האם זה מסוכן? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריזומיה 18
ד''ר עדי דוידסון20/08/2010מצד אחד הסיכון לטריזומיה 18 גבוה
מצד שני אם סקירת מערכות תקינה אז הסיכון מאד נמוך
ממליץ בכל זאת לבצע ניקור מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות על התפתחות העובר-בלוטת התריסג20/08/2010
שלום,
אני בשבוע 19 להריוני, סובלת כבר מגיל 20 מתת פעלות בבלוטת התריס ונוטלת אלתרוקסין באופן קבוע.
מאז תחילת ההריון הגדלתי את כמות האלתרוקסין ע"פ המלצת רופא המשפחה (שדואג לשלוח אותי לבדיקות דם קבועות), הבנתי כי בעת הריון רצוי שערכי ה TSH יהיו בין 1 ל- 2.5 .
בתחילת יולי עמד ה TSH על 2.2 ומאז הוא בירידה מתמדת כך שהיום עומד על 0.19 , שזה פחות מערכי הנורמה.
אם אנ לא טועה, מבחינת התפתחות העובר אני צריכה להיות בערכים המייצגים כביכול יצר פעילות לעומת תת פעילות, אך שאלתי היא האם הערכים לא נמוכים מדיי? מה ההשלכות של ערכים נמוכים כאלה? יש לציין כי בהדרגה כעת אני מורידה את המינונים בהמלצת רופאי אך השינוי אינו מהותי משבוע לשבוע והשאלה הנשאלת האם זה קשור לעובדה שבשבועות האחרונים העובר מתפתח יותר, האם יש לזה השפעות על ההתפתחות המוחית והמוטורית שלו?
אגב בשבוע האחרון נטלתי לסירוגין 150 מק"ג, ו- 200 מק"ג של אלתרוקסין ואז התוצאה עמדה על 0.19 (שזה עליה מאז שבוע שעבר שזה עמד על 0.15 )
אשמח לתשובה מקיפה.
תודה
ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מאוזנת היטב ואין מקום לדאגה
ד''ר עדי דוידסון20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בטן ותנועות עובריתנועה20/08/2010
בוקר אור לכולם
אני בשבוע 29 להריוני הראשון אשר הושג לאחר 3 וחצי שנים. מטבעי הפולני אני חרדה מאוד להריון שלי וכל דבר קטן אשר נראה לי לא תקין אני הולכת ובודקת מייד. שאלותיי הן:1) הבטן שלי היא לא ענקית יחסית אליי ויחסית לאמצע חודש 7 האם זה מצביע על משהו חריג? משקל התינוקת שלי אולי?- למרות שבבדיקת רופא שגרתית לפני 3 ימים ראינו כי משקלה של הקטנה הוא 1.350 ק"ג
2) הילדה שלי היא לא מהפעילות ביותר ברחם כלומר היא זזה ממש מעט יחסית במשך היום וגם הבעיטות הן חלשות ולא מאוד תוקפנית כפי שחברותיי ההריוניות מספרות לי... האם זה מעיד על משהו אח"כ? טונוס שרירם ירוד או אולי התפתחות מוטורית איטית? חיכיתי כ"כ הרבה זמן להרגיש בעיטות בבטן והייתי רוצה להרגיש אותה יותר. חשוב לי לציין שהילדה שלי לא ממש מגיבה למתוק ושכיבה על צד שמאל לא בהכרח מזרזת את תנועותיה
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל
ד``ר איילון לחמן21/08/2010שלום.
אכן את מאד מוטרדת,אבל לשוא כנראה.בגודל הבטן החשוב הוא גודל העובר,ועל פי הבדיקה שעשית למשקל הגודל הוא מעולה.הראות החיצונית היא פונקציה של שרירי הבטן של האשה.ככל שהשרירים חזקים יותר הרחם פחות יבלוט החוצה ויתפתח בתוך הבטן.לגבי הרגשת עוצמת התנועות,זה חסר משמעות לחלוטין ולא משקף כלום ,בעוצמת ההרגשה לגבי בריאות והתפתחות התינוק.החשוב הוא מספר התנועות.
המשך הריון קל ומהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר הרגעת אותי
נועה21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריSK20/08/2010
שלום רב.
אנה עזרו לי להחליט האם יש צורך בביצוע מי שפיר.
אני בת 28.5
תוצאות שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת היו תקינות
PAPP היה תקין 1 ל 9999
תוצאות של חלבון עוברי שנעשה בשבוע 16.6 התקבלו הבאות:
AFP 42.60 NG/ML 1.05 MOM ( < 2.00 MOM ) )
HCG 42.30 IU/ML 1.86 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.90 NG/ML 0.60 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1:608 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1: 1077 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
אני לא היתי רוצה לעשות מי שפיר אבל קצת מודאגת מכך שהבדיקות שלי הורידו את הסיכון
מה דעתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיעה לא אובייקטיבית
ד''ר עדי דוידסון20/08/2010אני מהרופאים המצדדים בניקור מי שפיר.
הבדיקות שלך תקינות לחלוטין וכל יועץ גנטי יאמר שאין הצדקה לניקור מי שפיר
אך אסכם מה היתרונות והחסרונות
יתרונות:
נותנת תשובה חד משמעית האם יש או אין הפרעות בכרומוזומים כמו תסמונת דאון ועוד
נותנת תחושת רוגע עד הלידה והוכח במחקרים שתינוק רגוע לאם רגועה.
אם פתאום מתגלים במהלך ההריון ממצאים המעלים את החשד לתסמונת דאון אז תוצאת מי שפיר תקינה ממקדת אותנו מהר יותר לאבחנה.
חסרונות:
סיכון קטן להפלה (הסיכון קטן בהרבה מהמספרים המפורסמים ומצוטטים)
עלות הבדיקה (הבדיקה היתה יקרה מאד בעבר אך כעת מסובסדת ברוב הביטוחים המשלימים)
ולבסוף כאשר צריך לבחור בין שני סיכונים נדירים צריך לחשוב מה מפחיד אותנו יותר.
אם ההריון הוא הריון ראשון אחרי 10 שנות עקרות וטיפולים אז הפחד מהפלה גובר.
אם מדובר באישה פוריה שכבר יש לה ילדים בריאים ורק מרחיבה את משפחתה בתקוה לילד בריא נוסף אז למה לקחת אפילו סיכון קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BETA נמוכהע.19/08/2010
שלום רב,
המחזור האחרון שלי היה בתאריך 20.7
ביצעתי בדיקת הריון ביתית והיה חיובי
היום ביצעתי בדיקת דם והתשובה הייתה 49
האם זה נמוך מדי? מה זה אומר אם זה אכן נמוך מדי?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETA.
ד``ר איילון לחמן19/08/2010שלום.
עוד לא עבר אפילו חודש מהמחזור האחרון,אז למה לדאוג?בבקשה לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ע.20/08/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מביכה- הריוןיעל19/08/2010
יש לי שאלה מאוד מאוד מביכה.
אני בשבוע 21 וסובלת בשבועות האחרונים מגזים. מעבר לחוסר נעימות אני סובלת מכאבי בטן שמלווים בעצירות- בקיצור, סיפור מעיים לא טוב:(
המליצו לי לקחת כדורי כרבוסילן, אמרו לי שהם טבעיים, האם מישהי יודעת אם אכן כך ואם מותר לקחת בהריון?
מציינת שאני אוכלת טוב ושומרת על תזונה נכונה ובכל זאת סובלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מביכה
ד``ר איילון לחמן19/08/2010שלום.
הכתובת הרשמית לתרופות בהריון היא במשרד הבריאות בטל- 02-6243669.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי "יוצאת" הבטן?חגה19/08/2010
האם ייתכן שאני בסוף שבוע 12 וכבר ממש, אבל ממש "יצאה" לי הבטן? אני כבר ניראת ממש בהריון ואין מצב להסתיר זאת. משום מה, זה קצת מטריד אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה הריון זה שלך?
שרון19/08/2010לי בהריון ראשון יצאה הבטן רק בשבוע 22. בהריון הזה לעומת זאת בשבוע 12 כבר ממש לא יכולתי להסתיר את זה.....
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבוע 13
חגה21/08/2010וממש לא יכולה להסתיר....
בהתחלה נלחצתי ואז הבנתי שזה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוצאת.
ד``ר איילון לחמן21/08/2010שלום.
בליטת הרחם בדרך הטן היא פונקציה של עצמת שרירי הבטן.ככל שהשרירים חזקים ומפותחים יותר כך תתעקב בליטת הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחגה
ד''ר גדעון נגר21/08/2010אכן לעיתים כבר בשבוע 12 הבטן יוצאת
הסיבה בהריון מופרש הורמון המרחיב את המעיים ולכן הבטן תפוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בטא -5הללויה19/08/2010
שלום לכם,
מה אומרת תשובה זו של בטא ביום ה-12 להחזרת עוברים טריים- בטא 5, פרוגסטרון 49 אסטרדיול 1100 ?
ברור לי שזה לא תקין אך זה נחשב להריון כימי? לעשות עוד בדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסיה
ד''ר גדעון נגר19/08/2010לחזור על הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת דםמלכה19/08/2010
אני בשבוע 9 להריון
עשיתי היום את בדיקת הדם הראשונה שלי בהריון. עשיתי בדיקת דם קודמת לפני ההריון, בתאריך 21.6.10
בבדיקת הדם היום היו לי ערכים נמוכים מהרגיל של
UREA = 16 (נורמה = 17-43)
CREATININE = 0.43 (נורמה = 0.51-0.95)
בבדיקה הקודמת הערכים היו תקינים (UREA = 26, CREATININE = 0.57).
מה זה אומר? יש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלכה
ד''ר גדעון נגר19/08/2010הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריוןןןןליאת19/08/2010
שלום
אני בשבוע 34 יש לי כאבי בטן תחתונה מרגישה שיש לי גזים ושלשול. זהו הריון ראשון שלי האם זה מעיד על לידה מוקדמת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר גדעון נגר19/08/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלחמה והריוןנועה19/08/2010
נמצאת בתחילת הריון (שבוע 3) ונכחתי בבית בו הלחימו מגבר בעזרת מלחם חשמלי. יצא שהרחתי את הריח. האם יש בכך סכנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר גדעון נגר19/08/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןרותם19/08/2010
שלום,
אני סובלת מדלקות בדרכי השתן לאחר קיום יחסי מין, על כן תמיד לאחריהם אני קמה למתן שתן ומקלחת. בימים אלו אנחנו מנסים להכנס להריון וכמובן ששוב קיבלתי דלקת (יש לציין כי מאחר ואני מנסה להרות לא קמתי לשירותים ומקלחת). השאלות שלי הם: במידה וכן הריתי ממש עכשיו האם הדלקת או התרופות יפגעו בהריון, והאם סדורל בהריון זאת תרופה שניתן לקחת? ,האם להפסיק עכשיו אם הנסיונות עד סיום הדלקת? ובאיזה דרך אני יכולה להמנע מהדלקות כשאני מנסה להרות, כי קימה מהמיטה למקלחת רגע אחרי נראה לי תפגע בסיכויים, לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
ד''ר גדעון נגר19/08/2010אין צורך בקימה מידית לאחר מגע מיני.
לצורך כניסה להריון די לשכב כמספר דקות בלבד.
דלקת בשתן בהריון ניתנת לטפול עי סדורל ואנטיביוטיקה שאינה מזיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)