מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו לא ברור ליsharon27/07/2011
במהלך 7 ימים אחרונים שיניתי את התזונה שלי לפי דיאטה של חלי ממן...התחלתי במשקל של 74.9 והיום שבוע אחרי ...
הליכה מאומצת כל בוקר במשך שעה
6 ארוחות ביום לפי התפריט של חלי ממן ל 1200 קלוריות ליום
10 כוסות מים
אני שוקלת 75.4.
למי שלא הבין עליתי חצי קילו...
ההרגשה שלי בעקבות הפעילות הגופנית והתזונה המסודרת נטולת "שטויות" מצויינת...
אבל למה זה לא בא לידי ביטוי במשקל???
מבואסת מאוד מהעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו לא ברור לי - תגובה
אהרון רזון27/07/2011קרוב לוודאי, בגלל צבירת מים ו\או עצירות. יש להתמיד וייתכן מאוד שתראי ירידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולה-מותר בדיאטה?A27/07/2011
שואלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה-מותר בדיאטה? -כן, בהגבלה,
אהרון רזון27/07/2011אך מומלץ להתרגל לשתות רק מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שומרת מאד על תזונה אך לאחרונהיעל27/07/2011
אני לוקחת המון אבטיח.זה כ'כ נורא למשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שומרת מאד על תזונה אך לאחרונה - תגובה
אהרון רזון27/07/2011מותר במסגרת הקצבת הפרות (2-4 ליום). פרוסת אבטיח בינונית נחשבת למנת פרי.
לא מומלץ לבזבז את כל ההקצבה על אבטיח, אלא לגוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נופש בחול בזמן דיאטה.. כמה שאלותמריאנה27/07/2011
שלום שוב,
אני נוסעת בקרוב לנופש בחול, ובמלון יהיה לנו לפחות 2 ארוחות, וארוחה אחת מחוץ למלון
האם אני יכולה לאכול את כל מה שיהיה שם? ולאחר מכן לחזור שוב לפעילות ספורט וארוחות בריאות..
פשוט הנסיעה הזאת עולה הרבה כסף,ויהיה קשה שלא להתפתה
מה לעשות? /:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופש בחול בזמן דיאטה.. כמה שאלות - תגובה
אהרון רזון27/07/2011תאורטי, אפשר (בלי לאבד שליטה). השאלה היא אם תצליחי לחזור לתזונה נכונה אחרי יציאה יזומה מהמסגרת. קחי בחשבון שייתכן ותעלי במשקל אפילו משמעותית (תלוי במשך הטיול). אני בכ"ז הייתי מוותר על המנות ה"משמינות" או מגביל דרסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת פירותיערית26/07/2011
קראתי באתרים מחו"ל שמקובל לעשות דיאטה המבוססת על פירות בלבד- מישהו ניסה? היא עובדת? מישהו עשה דיאטה שמבוססת רק על פירות וירקות בלי הגבלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת פירות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/07/2011שלום,
כל סוג של מונודיאט (דיאטה מבוססת על סוג מזון אחד) לא מומלצת ולא מביאה בסופו של דבר לכלום. מקסימום יורדים ועולים בחזרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ או לימוןאלעד26/07/2011
האם יש להוסיף לאוכל שאנו אוכלים מעט חומץ תפוחים או לימון על מנת לשפר ספיגת מינרלים?
אם כן באיזה מזונות אנו צריכים להשתמש בחומץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ או לימון - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/07/2011אין סיבה לעשות את מה שאתה כותב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקו של שוקולית(:26/07/2011
היי
כמה קל' יש בכפית שוקו מאבקה של שוקולית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקו של שוקולית - תגובה
אהרון רזון27/07/2011למזלך, את לא צריכה לספור קלוריות. אני חוזר על המלצתי להגמל מהאובססיה. אכלי לשובע כל דבר בריא. שוקו אינו נמנה אתם, עדיף קקאו טבעי שאפשר למצוא בחלק מחנויות הטבע.
אם חשוב לך הערך הקלורי, שקלי מה שאת אוכלת וחשבי לפי הערך שמופיע על האריזה או בטבלאות שאפשר למצוא ברשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,זה סתם סקרן אותי
(:28/07/2011(:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה והתעמלות ועדיין לא מרזהאלינור26/07/2011
שלום ובוקר טוב.
אני בת 34 ,כל חיי נאבקת במשקל כאשר יש תקופות מוצלחות יותר ויש פחות .
כרגע אני אחרי לידות ומשקלי 79 קילו גובה 1.65
אני מתעמלת 3 פעמים בשבוע ,מקפידה לעשות התעמלות אירובית ועיצוב דינמי .
זהו התפריט היומי שלי בדרך כלל :
בוקר: קפה וחטיף אנרגיה
בסביבות 10 :חביתה ,2 כפות גבינה 5% ,ירקות ושתי פרוסות לחם
צהריים :כוס פחמימות מנת חלבון (דג,עוף,לפעמים חתיכת שניצל)וירקות.
בין הארוחות :,פרי או כוס קרנצים או חטיף אנרגיה/כוס גלידה 2%
ערב: 2 פרוסות לחם +סלט+קופסת טונה מסוננת +כף גבינה
לילה:פרי/פופקורן אריזה של 100 קלוריות.
האם התפריט הנל מוגזם ,האם זוהי הדרך הנכונה לירידה במשקל?
תודה רבה ,אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מה לשפר
אהרון רזון27/07/2011את לא מרזה בגלל שמאזן האנרגיה אינו שלילי. אפשר לתקן את המצב בשתי דרכים:
הגדלת הוצאת האנרגיה והקטנת האנרגיה הנכנסת (הערך הקלורי של התזונה).
מומלצת הרחבת הפעילות האירובית לכל יום, לפחות שעה. בנוסף, אפשר לשפר את התפריט:
בוקר: במקום חטיף - פרוסת לחם קל מחיטה מלאה עם גבינה 3% וחצי פלפל אדום.
בסביבות 10: ביצה קשה או חביתה ללא שמן. לחם מחיטה מלאה
צהריים: רק חצי כוס פחמימות, מידי פעם להחליף בירקות מבושלים\מאודים. בלי שניצל.
עוף ללא עור ושומן. דג טרי צלוי או מבושל וללא רוטב. סלט ירקות גדול כמנה
ראשונה.
בין הארוחות: ללא קרנצים\חטיף\גלידה. רק פרי ו\או יוגורט.
ערב: בסדר.
לילה: פופקורן ללא שמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאבון ללא הפסקה במשך יומיים... דחוףבתאל26/07/2011
שלום, אני בת 17 , 1.67 ושוקלת בין 60 ל 65 .
מיזה יומיים יש לי תאבון לא נורמלייי .. אני כל רגע רעעעבה, ואוכלת המוון , וגם כשאני אוכלת אני לא משביעה את עצמי, אפילו לא מתמלאת, כלום! פשוט רעעבה ..
גם אם אני אוכלת מסווודר , זה קורה לי .. זה מחרפן אותי , זה משו שאני לא יכולה לעמוווד בפניו , זה לא רעב שאני יכולה להתאפפפק, זה פשוט רעב כאילו אני על בטן ריקה ..
מה זה יכו להיות ומימה ? ואיך אני יכולה למנוע את זה ?? :(
יש לציין גם שאני סובלת מעצירות במשך כבר 4 או 5 שנים ,
משהו מטורף ..
לאחרונה התחלתי לקחת יובסלקס , רציתי לדעת קצת על התרופה הזאת ,
טובה , מומלצת , עדיפה , משהוו ?
תודה רבה מראש :) ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאבון ללא הפסקה במשך יומיים... דחוף - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/07/2011שלום בתאל,
אם מה שאת מרגישה מתרחש לפני מחזור, אז את בחברה הרבה נשים שסובלות מתופעה כזאת. רצוי לאכול ארוחות קטנות כל שעתיים. זה אמור לעזור. לגבי העצירות ממליץ לך לקנות סובין חיטה ולצרוך 2 כפות בלילה, לשתות 2 כוסות מים לאחר מכן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עופות טבעייםגלית25/07/2011
או אורגניים
האם בריאים יותר ומתאימים יותר לדיאטה מאוזנת מעופות רגילים?
וכאני אומרת דיאטה אני מתכוונת לתזונה נכונה לא למשטר טירוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופות טבעיים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/07/2011כל דבר שהוא באמת גדל ללא תוספות ונאכל טרי יהיה באופן הגיוני טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש המלצה לדיאטנית מקצועית בראשל"צS_B25/07/2011
היי חברים.
אני צריך המלצה לדיאטנית רצינית ומקצועית שתוכל להתאים לי תפריט לירידה במשקל.
לצערי יש לי בעיה להתאמן (בעיה בברך - לפחות לכמה חודשים הקרובים אני לא רץ לשום מקום :(
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נהוג להמליץ על בעלי מקצוע בפורום
אהרון רזון27/07/2011בעמוד הראשי של האתר, בצד ימין למטה , הקש על "דיאטנים" ותקבל רשימת שמות, הרבה מהם בראשל"צ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי מלך(:25/07/2011
היי
כמה אגוזי מלך (קלופים) אלה שבאריזות בסופר נחשב למנת שומן?
ראיתי כל מיני כתבות וכל אחד אומר משהו שונה חלק אומרים 2 אגוזי מלך חלק 4 וחלק אפילו 7
אשמח לעוד תגובה בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי מלך - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/07/2011שני אגוזי המלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גורמים לירידה בשומן ולא שליעל24/07/2011
שריר? התזונה שונה? או הספורט? אפשר לקבל דוגמא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך גורמים לירידה בשומן ולא של - תגובה
ליטל סמואל-לוי25/07/2011באופן מאוד כללי: מתאימים תפריט קלורי באופן אישי שהוא עשיר בחלבון ודל בשומן ועושים אימוני כוח / התנגדות 2-3 פעמים בשבוע לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אהרון רזון25/07/2011אין הרזיה ( ולא חשובה הדרך) ללא איבוד מסת שריר. המטרה היא למזער את איבוד השריר ולמקסם את הורדת רקמת שומן. את זה עושים על ידי תזונה מתאימה לאימוני התנגדות כפי שהומלץ בתגובה הקודמת, אבל גם בעיתוי וכמות נכונים של האכילה. יש להדגיש שהאימון חייב להיות אפקטיבי, כי אם לא יודעים איך וכמה להתאמן, אזי עובדים על ריק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה להחליף?עזרה!מורן24/07/2011
היי רציתי לדעת במה אפשר להחליף בשר ודגים?
אני אוכלת בשר אולי פעם בחודשיים ודגים אני בכלל לא אוהבת..
רציתי לדעת במה אני יכולה להחליף את מנת הבשר היומית?
ורציתי גם לדעת מהי כמות למנה של שומן? (טוב כמובן)
הבנתי ש20 גרם אגוזים נחשבים למנה של שומן שאדם צריך ליום..
מה לגבי שמן זית כמה כפות? במידה ואין אגוזים/שקדים בבית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במה להחליף?עזרה! - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי27/07/2011מורן שלום,
את המנה הבשרית ניתן להחליף בכוס קטניות עם כוס דגנים. לדוגמא כוס עדשים עם כוס אורז.
בתזונה רגילה השומן צריך להיות 30% מסך כל הקלוריות. כך שתלוי כמה ומה את אוכלת, מנות השומן שאת צריכה.
בברה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםשירי24/07/2011
לאחרונה אני נוהגת לשתות כוסית עד שתיים של יין אדום בכל יום.
האם הדבר פוגע בתהליך הרזיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
אהרון רזון24/07/2011כל מה שבולעים עלול לפגוע בתהליך ההרזיה, תלוי בערך הקלורי הגלובלי של התפריט
היומי ובהוצאה האנרגטית. כוסית יין (100 מ"ל) שווה כ-90 קק"ל, כוס זה כפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)