מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לרזותעדי06/09/2011
שלום רב, אני בת 20 ומנסה כבר קרוב לחצי שנה לרדת במשקל ללא הצלחה.
לפני כשנתיים-שלוש, הייתי רזה מאוד, ולאחר מאמצים רבים של יותר משנה, הצלחתי להגיע למשקל יעד ואף להשאר בו זמן רב. הייתי מרוצה ממשקל זה.
באיזה שהוא שלב, שמתי לב שאני מתחילה להשמין, ולעבור את משקל היעד הזה וכעת אני מנסה לרדת בחזרה.
התחלתי בתוכנית אימונים של חמישה אימונים אירובים בשבוע, די אינטנסיבים (לפני בקושי ביצעתי פעילות גופנית כלשהי) והפחתתי את כמויות האוכל. אני שותה הרבה ואוכלת באזור ה1000 קלריות ביום. כמו כן, אלו קלוריות יחסית בריאות שבאות מהרבה ירקות וחלבונים.
אני לא רואה שיפור במשקל, אלא לעיתים נדירות שפתאום אני רואה שינוי קיצוני, שתוך שבוע בשקילה הבאה חוזר לעצמו.
מה אני מפספסת? איך אני יכולה לרזות בחזרה? אני מנסה לעשות זאת לבד.. אם אני אראה שאני לא מצליחה להתקדם, המוצא הבא יהיה דיאטנית.
נתונים:
גובה: 1.64, משקל נוכחי: 60, משקל יעד כרגע: 52.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
עדי06/09/2011אחרי עיון כל בפורום, אני מוסיפה שאני לוקחת גלולות יסמין כבר במשך 5 שנים בערך (ממנעים בריאותיים, כלומר אינני יכולה להפסיק לחלוטין, אלא רק לעבור לאחת אחרת אם יש צורך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליחה לרזות - תגובה
אהרון רזון06/09/2011נראה שאין התאמה בין משקל היעד שאת קבעת לעצמך לבין המשקל שמתאים לגוף.
חוץ מזה, 1000 קק"ל זה מעט מדי , דבר שמוריד את קצב חילוף החומרים ומקשה על הרזיה. הרעיון של דיאטנית הוא טוב, ויש לקוות שיד מקצועית תדע לעשות סדר בתזונה שלך ותקרב אותך ליעד (היומרני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.ב'06/09/2011
שלום, שמי ב' . אני חולה בהפרעות אכילה קרוב ל12 שנה. אני בת 23,נמצאת בטיפול פרטי. היתי חולה מאוד והגעתי לתת משקל מאוד קיצוני בעבר. היום אני כבר שוקלת קרוב לשנה במשקל היעד שלי. אני 1.60 והמשקל שלי נע בין 47 ל-49. אני לא מצליחה לשמור על משקל סטבילי. אף על פי כך שאני אוכלת כל יום כמעט אוטו הדבר בידיוק. בחודשיים האחרונים התחלתי לקבל התקפי חרדה מאוד קשים. שבעקבותם ירדתי במשקל והגעתי ל46.והרגשתי נורא ואיום. אך היתי מאוד מרוצה מאיך שהגוף שלי היה נראה במשקל ההוא. האם זה באמת עד כדי כך קריטי אם אשקול 46 קילו ? אני ממש אוהבת את הגוף שלי במשקל הזה. לא נוח לי במשקל 48.ממש קשה לי איתו. ולמה אני לא מצליחה לשמור על משקל יציב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 46 ק"ג לא סוף העולם!
אהרון רזון06/09/2011את בתת-משקל גבולי, שבהחלט אפשר לחיות אתו, ומבחינת העליה במשקל לא הייתי מייעץ לך לעשות מאמצים אל-אנושיים, אלא לנסות לשמור עליו ולהתרכז בטיפול בצד הנפשי.
את לא מצליחה (בינתיים) לשמור על משקל יציב בגלל הכלל האומר שהגוף תמיד שואף לחזור למשקלו הקודם, וזה נכון לשני הכיוונים. מי כמו אלה שנלחמים כל החיים בשומן, יודע את זה... מלבד זה, הסטוריה של 12 שנים עשתה משהו לגוף, ולאו דווקא בכיוון החיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה וירידה במשקלדפני06/09/2011
אהלן,
האם הגיוני שמיום ראשון עד יום חמישי אני שוקלת בקילו בערך יותר מאשר בשישי בבוקר ובאופן קבוע?
כלומר, במשך השבוע אני אוכלת מעט יחסית ובד"כ בשישי שבת אני אוכלת משמעותית יותר. עשיתי לי מנהג ואני נשקלת פעם בשבוע בשישי ואני מרוצה כי אני רואה שאני יורדת חצי קילו בשבוע.
לפני שבועיים נשקלתי גם ביום שני וראיתי שאני שוקלת קילו יותר (מה שנעלם ואף ירד לגמרי בשישי). האם זה אומר שאני משמינה ובמהלך השבוע יורדת את זה או שאין משמעות ודיי לסמוך על השקילה בימי שישי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה וירידה במשקל - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי06/09/2011דפני שלום,
כל מה שכתבת נכון, אבל אם בסיכומו של דבר את יורדת כל יום שישי חצי קג', תמשיכי להשקל רק ביום שישי ואל תהיי מוטרדת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
דפני06/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונה המסייע בשריפת שומנים .שי06/09/2011
שלום רב !
נכבדי,
האם /איך כדאי להישתמש בתוסף מסוג כזה?(שמו :טרמולוס אקסטרים) האם ניתן /כדאי להישתמש בו באופן קבוע ??אם כן, באיזה מינון ??התחלתי את השימוש בו זה מכבר (5 חודשים)ואני נוטל כל יום ממנו כ 2-3 טבליות .אחת לפני ארוחת הבוקר , אחת לפני ארוחת הצהריים ואחת לפני האימון . עליי לציין שאני מבצע פעילות גופנית כולל חדר כושר כמעט כל יום . אני שואל את השאלה הנל כיוון שאני עדיין לא הגעתי ליעד של המשקל ואחוזי השומן הרצויים בעבורי ..כמו כן ,אני עדיין רואה מגמת התקדמות בתהליך .
אשמח כמובן לשמוע את חוות דעתך בכל הנוגע לשורף השומנים מהסוג הנ"ל וההמלצות לצריכתו.
בברכה ובכל הכבוד ,
שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף תזונה המסייע בשריפת שומנים . - תגובה
אהרון רזון06/09/2011צר לי לאכזב אותך, אך לא אוכל לתת לך הדרכה לגבי צריכתו של התוסף, בגלל שאין מוצר ששורף שומנים. (לפחות לא בדרך הבריאה). במקרה הטוב, מוצר כזה מיותר ומזיק לכיס, ובמקרה הגרוע מזיק גם לבריאות וגורם להשמנה עם הפסקת נטילתו. אתה רואה מגמת התקדמות בזכות האימונים, ורק התמדה בהם יחד עם תזונה נכונה יביאו אותך ליעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה עוגה הכי מומלצת לדיאטה?רחל06/09/2011
היי. אני בת 20 ורוצה לעשות דיאטה, המשבר שלי בעיקר בא ממתוק, אני לא מכורה למתוק, אני יכולה להגמל מזה אבל לא בהתנזרות דרסטית, לכן חשוב לי לפנק את עצמי עם טיפה מתוקים בתחילה,
רציתי לדעת איזה עוגה הכי פחות משמינה והכי קלה לעיקול וכו, בגדול אני אתן כותרות
*עוגת גבינה
*עוגת שיש
*עוגת שוקולד
*עוגת גזר
אשמח לקבל תשובה.
אם יש איזה עוגה שלא בקטגוריה הנל, אשמח לא פחות.
תודה,
רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה עוגה הכי מומלצת לדיאטה? - תגובה
ליטל סמואל-לוי06/09/2011שאלה טובה אבל התשובה לא פשוטה.
זה מאוד מאוד תלוי במצרכים ששמים בעוגה. ואני אתן דוגמאות: עוגת גבינה יכולה להיות מבוססת על גבינת שמנת / מסקרפונה או שמנת מתוקה ויכולה להיות מבוססת על גבינת 5% ולבן. עוגת שוקולד - יכולה להיות מבוססת על שוקולד מריר בכמות שונה (100 גרם ואפילו 500 גרם) או על קקאו, לעוגת גזר אפשר להוסיף חמאה ואפשר גם לשים שמן, ויש כאלה עם אגוזים או בלי. יש לזה משמעות גדולה בערך התזונתי והקלורי הסופי לכן - כל עוגה לגופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיפה עוגת גבינה 5%
אהרון רזון06/09/2011לקבלת מתכון לעוגת גבינה מופחתת סוכר ושומן (אפשר גם ללא אפיה) מומלץ לפנות לפורום "בישול בריאות, מתכוני בריאות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל06/09/2011
רציתי לדעת אם בפטריות שמפניון הגדולות למילוי אם אוכלים אותם כך חיות ללא בישול יש בהם פחממה או סוכרים כי באחד האתרים באינטרנט קראתי שהיא ממש פחממיה או שהיא ירק כמו מלפפון וחסה ועוד דבר כי מאז שהתחלתי לאכול בערך 10 כאלו ביום הדיטה נעצרה ואפילו עליתי ב-2 ס"מ בהיקף היריכיים שלי האם זה הזיק לתהליך הדיטה שלי בפרט שלא שינתי דבר באוכל ובכושר אשמח לתשובה מפורטת תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אהרון רזון06/09/2011עקרונית, פטריות כפי שאת אוכלת, נחשבות לאוכל דיאטטי, אבל כמו בכל דבר, לא צריך להגזים. 10 גדולות זה יותר מדי וגם לא משאיר מקום לגיוון. אני לא סבור שזה עצר לך את ההרזיה, אבל איש אינו מכיר את מסתורי הגוף, והכל אפשרי. אם את חושדת בפטריות, הדבר הכי טוב הוא להפסיק את אכילתן לתקופה של 2-3 שבועות ולראות אם ההרזיה מתחדשת. אפשר לחיות בבריאות שלמה גם ללא פטריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאליאן05/09/2011
היי
רציתי לשאול אם לאכול 2 קופסאות קוטג' ביום[5 אחוז שומן ] + 4-5 קרקרים של 35 קל' זה הרבה מידי ,מעט מידי ,יותר מידי שומן ,פחות מידי פחממות..?
אני אשמח אם תסבירי לי בדיוק כי אני משתדלת להתחיל לאכול נכון ואני אבקר אצל תזונאית פעם ראשונה רק עוד חודש ולבנתיים אני רוצה לדעת מה לאכול.
האם ב2 קופסאות קוטג' אני אוכלת יותר מידי שומן ואני עלולה להשמין?
תודה מראש . בילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - השאלה לא ברורה
אהרון רזון05/09/2011אם זה כל התפריט היומי שלך, זה מעט מדי וגם לא מאוזן. אם זה רק חלק מהתזונה היומית, יכול להיות בסדר (רק 3% שומן) בהנחה שהתפריט במלואו מאוזן ומותאם לנתונים ולמטרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רק התפריט שלי
אליאן05/09/2011המטרה היא לרדת במשקל ואני לא יודעת איך עושים את זה אז קבעתי לתזונאית לעוד חודש ולבנתיים זה מה שאני אוכלת . ואם אני אוסיף עוף ? אבל זה לא מוגזם 2 קופסאות קוטג' והאם אתה ממליץ לי לעבור לפחות אחוז שומן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד לפגישה עם התזונאית
אהרון רזון06/09/2011רק קופסת קוטג' 3% וגביע לבן\גיל\יוגורט 1.5%. שפע ירקות מגוונים , 2-3 פירות העונה שונים בין הארוחות, 3 פעמים בשבוע דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב, 3 פעמים עוף צלוי או מבושל ללא עור ושומן, פעם אחת בקר טרי רזה, ביצה קשה כל יום .
כל יום לפחות שעה הליכה נמרצת עם קטעי ריצה או פעילות נמרצת אחרת שאת אוהבת.
הערה: מאחר ואת לא מוסרת נתונים (גיל, גובה, משקל, מגבלות רפואיות ואחרות) ההמלצות הנ"ל עשויות לא להתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי קנייה של תוסף תזונהנדב05/09/2011
שלום רציתי להתייעץ איתכם לגבי אבקת סריוס מאס לעלייה במשקל .
אחותי בת 17 והיא ממש רזה שוקלת 40 ק"ג וגובהה 1.60 . והיא אוכלת טוב אבל לא עולה במשקל. ומאמן הכושר שלי הציע לי לתת לה את הסריוס מאס ,זאת אבקה לעלייה במשקל. עכשיו השאלה שלי האם מותר לה לשתות את האבקה הזאת ללא שילוב של אימון בחדר כושר?
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי קנייה של תוסף תזונה - תגובה
אהרון רזון06/09/2011אין שום בטחון שאבקה כזו או אחרת תגרום לעליה עמידה במשקל, ואף עלולה לגרום לנזק בריאותי. אחותך צריכה להוסיף לתפריט אוכל טבעי עתיר קלוריות כגון אגוזים, שקדים, בוטנים, זרעים (חמניות, דלעת), חומוס, טחינה, אבוקדן, חלבה ללא סוכר. מומלצת פעילות גופנית מתונה.
אבחון תפקוד בלוטת התריס מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ללא גלוטןאורטלילוק05/09/2011
שנים רבות אני סובלת מבעייה של נפיחויות בבטן, אך עד היום לא זוהתה הבעיה
אני מנסה להוריד מזונות מסוימים שחלקם כבר הורדתי כמו כרוב וכרובית שגורמים לי ולעוד רבים בעיות בעיכול נפיחויות וכו' .
רציתי לדעת אילו מזונות מכילים גלוטן על מנת לנסות להוריד גם אותן מהתפריט שאולי כאן טמונה הבעיה ולא ידעתי,
לאחרונה הפסקתי לאכול לחם והתחושה שלי יותר טובה מבחינת פחות נפיחויות וכאבי בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ללא גלוטן - תגובה
אהרון רזון05/09/2011גלוטן נמצא בכל הדגנים למעט אורז ותירס. מבחינה בוטנית גם שיבולת שועל נטולת גלוטן, אבל מה שאנחנו אוכלים בא במגע עם דגנים אחרים ועלולה להכיל גלוטן.
לחולי צליאק (לא בטוח שיש לך) אסור לאכול כל מוצר המכיל דגנים (מלבד הנ"ל), אפילו בכמות זעירה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזונות שמכילים גלוטן
נטעחן דיאטנית05/09/2011אורטל שלום,
קודם כל אם את מזהה את המזונות שיוצרים אצלך בעיה, בהחלט מומלץ להוציאם מהתפריט.
לגבי הוצאת גלוטן מהתפריט..... לרוב ניתן לעשות בדיקת דם אשר מגלה האם את סובלת מצליאק או לא, הבדיקה לא תמיד מאימנה ב-100%, ואם את ממשיכה לסבול מפניה אותך לביופסיה.
מוצרים שמכילים גלוטן מכילים בנוסף וויטמיני B החיוניים לתפוקד תקין, ועל כן לא מומלץ להוציאם מהתפריט לחולוטין, באם אין התניה ברורה לכך.
נטעחן ליבנה- דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ויטמיםמירב05/09/2011
היי שלום כבר חודשיים יש לי כאבים מוזרים ביד והיד נרדמת. הרופא עשתה לי בדיקות דם והתגלה עודף CAROTENE
יש לי 158 השאלה איזה מאכלים אסור לי לאכול כדי להפחית?
אני שומרת על המשקל ולא אוכלת הכול ולכן מה אעשה ? האם שמעת על המצב כזה של עודף ויטמין גורם לי לתופעות כאלה? במשך היום אני אוכלת הרבה ירקות דרך אגב היתי אוכל גזר ביומיים , ודלעת בירקות פעם בשבוע ...גמבה זה גם קשור לירקות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתכן שהרופא צודק
אהרון רזון05/09/2011אכן, כאב מפרקים היא אחת מתופעות הלוואי (נדירות) של עודף קרוטן. היד היא האיבר עם
הכי הרבה מפרקים, לכן האבחנה עשויה להיות נכונה.
כמות גדולה של קרוטן נמצא בירקות ופירות בצבע כתום וירוק כהה, אבל גם בחלק מירקות האדומים. ככל שהצבע חזק יותר, כמות הוויטמין גדולה יותר. כמה דוגמאות:
גזר, בטטה, דלעת, פילפל אדום וכתום, מלון, מנגו, תרד, פטרוזיליה, מנגול, קטשופ ורסק עגבניות ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיזוזיםנעמה04/09/2011
היי,
האם ניתן לקזז קלוריות?
כלומר, אם נניח בשביל מאזן שלילי אני צריכה ביום 1300 קלוריות' לשבוע זה יוצא 9100קלוריות.
ואני אוכל את הרוב- 5000 קלוריות בסופ"ש (שטויות בעיקר) ובמהלך השבוע את היתר. בהנחה כמובן שאני מרגישה טוב נפשית וגופנית... האם עדיין המאזן ככה יהיה שלילי ואני ארזה או שמדובר בקלוריות פר יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיזוזים - לא מומלצים כשיטה קבועה.
אהרון רזון04/09/2011בימים שאת אוכלת פחות מהנדרש, קצב חילוף החומרים יורד, ובימים עם אכילה עודפת הגוף מאחסן את התוספת כשומן. זה תאורטי. יחד עם זאת, אם המשטר הזה מתאים לך, את רואה תוצאות ועוזר לך לרזות ובעיקר להתמיד, אין כמו מבחן התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה מתוקהענת04/09/2011
שלום רב.
אני לא שותה מים אלא רק שתיה ממותקת ( אני לא אוהבת וזה עושה לי לא טוב). הדיאטנית אמרה לי שאני חייבת לעבור לשתות משקאות ללא סוכר, כלומר דיאטיטים ורק ככה עם פעילות גופנית ארד במשקל כי ביום אני שותה בערך 800 קלוריות שזה כמות של ארוחה.
אני מבינה את זה אבל אני לא מסוגלת, ניסיתי לשתות משקאות דיאט שונים אבל הם עושים לי בחילה.
שאלתי היא אם אפשר לרדת במשקל ולהמשיך לשתות שתיה ממותקת?
אם לא, מים בטעמים מותר? הדיאטנית אמרה לי שלא כי יש בזה סוכר. אבל בסימון התזונתי לא היה כתוב שיש בו סוכר ושהקלוריות הם בערך 15.
זה הדבר הכי קרוב למים שאני מסוגלת לשתות ולא לקבל בחילה.
עכשיו דבר נוסף, הדיאטנית רק שקלה אותי ולא מדדה לי גובה ולא חישבה את הBMI שלי ורק על פי מדד השקילה היא נתנה תוכנית טיפול, האם זה תקין? לפי מיטב ידעתי צריך לבדוק את הפרמטרים הנוספים על מנת לקבוע תוכנית תזונתית לירידה במשקל.
אני שוקלת 73.5 ואני בת 26 אם המידע חשוב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה מתוקה - אין מקום לאופטימיות
אהרון רזון06/09/2011אם לא תצליחי להגמל מהתלות בשתיה מתוקה בלבד (כולל מים בטעמים) אין לצפות להרזיה בריאה ובטח לא לשמירה לאורך זמן.
דיאטנית מנוסה ומקצועית לא חייבת לחשב את הBMI. היא מעריכה בעצמה כמה את צריכה לרזות, ויכולה לבנות תוכנית גם ללא הפרמטר הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ושאלה נוספת
ענת06/09/2011אני מבינה מתגובתך שמים בטעמים מכיל סוכר כאחרים אבל האם בקטגוריה של שתיה ממותקת הוא מכיל הכי פחות סוכר וקלוריות?
לא נראה לי שכמות הקלוריות והסוכר בקולה שווה ערך למים בטעמים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקולה יש יותר קלוריות
אהרון רזון06/09/2011אבל צריך להמנע גם ממים בטעמים וזה לא רק מסיבה קלורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית אנזימי כבד וספורטשמרית04/09/2011
בת 53,בריאה.עד לפני 9 חודשים הורדתי במשקל 43 קג בדיאטה בלבד של 1750 קל בערך ליום.שנה ראשונה 30, שנייה 9,שלישית 4.בבדיקה שיגרתית סוכר 107 כולסטרול 211 [לפני הדיאטה 240] טריגליצירידים תמיד היו תקינים.ואז הרופא המליץ על ספורט והתחלתי הליכה\ריצה של 7 קמ לשעה ביום עם אותה כמות קלוריות וחזרתי לרדת במשקל 1 קג לחודש סהכ 9 קג. היום BMI 23 סהכ 51 קג.בבדיקת מעבדה לביקורת סוכר ירד ל90 כל השומנים תקינים עליה בHDL אבל ירידה של אלבומין מ4.52 ל4.27 פרוטאין כללי 7.19 במקביל עליה באנזימי הכבד ALT מ21.16 ל24.4 וAST מ23.76 ל33 [נורמה עליונה לפי המעבדה היא 40].מה שהעלה את מפלס החרדה שלי.ושאלתי היא האם זה תגובה למאמץ הגופני האינטנסיבי? החלבון בירידה עקב התזונה?[לא העלתי בכמות החלבון כשהתחלתי ספורט]ועכשו אני דואגת שמא יש נזק לכבד .ואני ממשיכה לרדת במשקל. שוקלת 56.5 קג גובה 157 סמ.האם עלי להוסיף חלבון או קלוריות? כליתר הבדיקות תקינות[קרישה,אוראה ,בילירובין]האם זו תמונה של כבד שומני?או שינוי על רקע תזונתי ומאמץ גופני? אודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הנתונים שמסרת, הכבד בסדר גמור.
אהרון רזון05/09/2011הסטיות שאת מדווחת הן מינוריות וכל הערכים בטווח התקין. פעילות גופנית אינטנסיבית עשויה להגדיל את רמת AST, מכיוון שבחלקו משוחרר לדם על ידי שרירים ולא רק על ידי הכבד, אבל רמתו תקינה. בכל אופן זאת לא סיבה לחדול או לצמצם פעילות גופנית. אם תחזרי על הבדיקות בעוד 3 שבועות, ייתכן שתקבלי ערכים שונים, כי אנזימי הכבד מושפעים זמנית מגורמים מסויימים. לו היתה בעיה אמיתית היינו רואים רמות של פי שנים ויותר מהנורמה.
ההסתברות של כבד שומני לא גבוהה, אבל אפשר לאבחן על ידי בדיקת אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.אשמחחן04/09/2011
אני בת 18 שוקלת 62-3 וגובהה 154 הבעיה הכי גדולה שלי זה הבטן והמותניים
ורציתי לדעת כל כמה קילו יורדים סנטימטר בהקפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.אשמח  - תגובה
ליטל סמואל-לוי04/09/2011אין חוקיות לזה, תלוי במבנה הגוף, גנטיקה וכו'... אבל סדר גודל בערך - 1 ס"מ לק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזיןזוהר03/09/2011
שלום,
אני לוקחת כבר מזה כשבועיים את כדור הרזין.
אני אוכלת ארוחה ביום מלבד שישי שבת וכמעט אין תוצאות.
יכולה להיות שיש איזה שהיא בעיה אצלי בגוף ? או שהכדור לא טוב..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזין - תגובה
ליטל סמואל-לוי04/09/2011הבעיה היא שאת אוכלת ארוחה ביום. זה גורם להאטה בקצב חילוף החומרים ולא מסייע לתהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זאת הדרך
אהרון רזון04/09/2011כדורים אלה או אחרים לא מהווים כלים אפקטיביים לפתרון בעית ההשמנה, ואף אחרי הפסקת נטילתם, מחריפים אותה. חבל על האשליות, חבל על הכסף, חבל על הבריאות.
אם היה קיים תחליף לאימוץ אורח חיים בריא עם תזונה נכונה ופעילות גופנית, היינו חיים בעולם ללא שמנים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)