פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה נכונה תפריט
    טל
    24/07/2011

שלום רב,

רציתי לדעת האם מה שאני אוכלת תקין.
    אני בת 30 179 שוקלת 60 קילו מבנה גוף צר בדיקות דם תקינות לגמרי

בוקר:

נס קפה עם משהו מתוק- חטיף אנרגיה/ עוגיה/ עוגה

סביבות 11:

פרי/ פריכיות עם קוטז/ ברנפלקס ומעדן אגוזים/ 7 שקדים

צהריים אוכלת מאוחר סביבות 3-4

סלט ירקות גדול מאוד מכיל את כל הירקות בנוסף כח מיני קטניות כל פעם משהו אחר
    חומוס/ שעועית/אפונה, טונה במים או מנה בשרית חזה עוף מדי פעם מוסיפה פחמימה לא תמיד ותירס. ביצה קשה מדי יום

זה ממלא אותי מאוד!! ולאחר מכן כבר לא מרגישה רעב.

בערב אוכלת עוד פרי או מעדן או חטיף אנרגיה.

בסופש אוכלת אך ורק מבושל אורז מלא בעיקר בשר ןקטניות.

האם זה בסדר לא לאכול מבושל במהלך השבוע? זה מאוד כבד לי בעבודה בגלל זה אוכלת גם יותר מאוחר.
    חשוב לי לציין שאני לא נשארת רעבה וכל כמה שעות אוכלת משהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה תפריט

הוספת תגובה

• תזונה נכונה תפריט - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    25/07/2011

התפריט שלך בסדר גמור. חסרה רק ארוחת ערב.
    אין בעיה לא לאכול אוכל חם כל יום אם אוכלים מגוון ומכל קבוצות המזון. הרבה אנשים מעדיפים לאכול אוכל חם בארוחה עיקרית כי זה משביע אותם יותר, אבל זה עניין אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתה של ליטל

טל
    25/07/2011

היי,

תודה על התשובה!
    לגבי ארוחת הערב בגלל שאני אוכלת מאוחר אני לא מרגישה רעב לאחר מכן.
    מה שכן מה היית ממליצה לאכול קל בערב? ולא יותר מדי מאוחר נגיד עד 8 האם מעדן 2 קרקרים וגבינה או 2 פירות זה בסדר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבטים
    רונית
    24/07/2011

שלום

באף מקום לא כתוב כמה נבטים ונבטוטים מומלץ ביום.
    מה המינימום הנדרש ,מה המקסימום ,אשמח לקבל הנחיה יותר מדוייקת לגבי כמויות.

כנ"ל לגבי אגוזים ,שקדים, כמות מומלצת ביום.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נבטים

הוספת תגובה

• נבטים - תגובה

אהרון רזון
    24/07/2011

בד"כ, אין המלצות פרטניות למוצרי מזון, אלא לאבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים, מינרלים, וויטמינים, סיבים.
    אם חשוב לך לדייק, את צריכה לבדוק את הרכבם של נבטים (תלוי של מה), אגוזים וכו" וכמו כן של יתר המאכלים שבתפריט, לשקול, לבדוק איזו כמות מומלצת של כל רכיב, הערך הקלורי, ולאכול בהתאם לנתונים ולמטרה שלך. הרבה יותר פשוט זה לתת לאיש מקצוע להרכיב לך תפריט..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נבטים

רונית
    24/07/2011

אני רזה ולא חשוב לי כמות הקלוריות
    חשוב לי כמות יומית של ויטמינם ומינרלים.

אני מגדלת מאש ונבטי אלאלפא

רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכר
    מופ
    24/07/2011

שלום
    אני בת 30, בריאה, 69 קילו
    הורדתי סוכר לגמרי ויש לי תופעות של עייפות וחולשה
    חשבתי אולי להוסיף תמרים, השאלה אם זה לא יפריע לתהליך ההרזיה
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    סוכר

הוספת תגובה

• סוכר - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/07/2011

שלום,

אין בעיה להוריד סוכרים פשוטים לגמרי, בתנאי שתשאירי בתזונה פחמימות מורכבות ואז לא תהיי עייפה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום...
    ליאת
    24/07/2011

שלום.רופא המשפחה יעץ לי שבניגוד למה שהדיאטנית אמרה לי עדיף לירידה במשקל ללכת כמה הליכות קטנות מאשר שעת הליכה?
    ושמכון כושר לא טוב בכלל...אולי פעם בשבוע
    רציתי לדעת אם זה נכון?
    אני בת 17 ואני רוצה לרדת ממשקל 64 לשקל 49 אני גובה 154

לקביעת תור
    סגירה
    שלום...

הוספת תגובה

• שלום... - תגובה

אהרון רזון
    24/07/2011

1. מבחינת שריפת אנרגיה, אין הבדל בין שעת הליכה רצופה לבין שעה עם הפסקות
    בתנאי שהעצימות זהה. מבחינת הכושר הכללי, עדיפה שעה רצופה.

2. אימונים במכון כושר תורמים הרבה לבריאות והרזיה, אם עובדים נכון. חשוב שהאימונים יהיו אפקטיביים, לכן נחוצה הדרכה מקצועית. אימוני כוח רק פעם בשבוע לא מועילים ואפילו עלולים להזיק. מומלץ לעבוד על כל השרירים יום כן, יום לא. אימונים אירוביים, אפשר כל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד'ר נסטור מציע בדיקה במיכשור מתקדם-
    יעל
    24/07/2011

מה שידוע לי על עצמי שהגוף שלי איטי במטבוליקה ולכן אני מתקשה מאד לרדת במשקל גם כאני שומרת מאד ומתעמלת.
    במה יכולה הבדיקה להואיל לי? היא כנראה תוכיח את מה שאני כבר יודעת .השאלה מה ניתן לעשות מעבר למה שאני כיום כדי להוריד במשקל?
    מה עושה אדם שמתעמל כמעט כל יום שעה ואוכל מעט -יותר מימה שאני כבר עושה?
    לאכול עוד פחות?
    אז למה הבדיקה כדאית?

הוספת תגובה

• ד'ר נסטור מציע בדיקה במיכשור מתקדם- - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    24/07/2011

לשואלת החמודה, את קובעת עובדות אז למה את שואלת ? דיאטה זה הדבר הקשה ביותר לעשות ובכדי להצליח צריך לעשות נכון והרבה זמן. זה לא מבצע חד פעמי. במלחמת העולם השניה אוכלוסיות שלמות רעבו וכולם ירדו למשקל מינימום אף אחד לא נשאר שלם כך שהמטבוליסם יכול להיות איטי אבל בדרך ארוכה ונכונה אפשר לרדת במשקל לכי ליעוץ טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד'ר נסטור מציע בדיקה במיכשור מתקדם- - תגובה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/07/2011

שלום שואלת, מפני שקיים במקרה הזה ניגוד אינטרסים אענה באופן כללי. הסיבה שעושים בדיקות מטבוליות היא מיחד להתאים את ההכנסה להוצאה האנרגטית. במקרים רבים, אנשים אוכלים פחות מידי וזה מה שלא מאפשר ירידה במשקל תקינה ולוודא ההירידה הינה של שומן ולא של שריר ונוזלים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    לין
    23/07/2011

שלום רב
    כבר מחודש ינואר מתאמנת במכון כושר שלושה פעמים בשבוע ,אוכלת באופן מסודר כל 3 שעות ארוחה לפי תפריט של "אורח חיים בריא",גרם אחד לא ירדתי כבר הגעתי למצב של ייאוש .מה עלי לעשות? אני לא מרוצה מהגוף שלי ,יש לי עודף של 15 קילו תדריכו אותי בבקשה.
    תודה
    לין

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    24/07/2011

בואי ליעוץ בחרמון מן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• taanu li bevakasha
    tami
    23/07/2011

mictaeret sheroshemet beotiot loaziot...
    ani bat 23.gova 1.70 mishkal 66

6 xodashim axarei leida.... lifnei s6 xodashim shakalti 84.iaradeti maspik aval pitom hamishkal sheli neecar... lo exola laredet ioter....

hatafrit sheli...

boker: 1 laxmania mixita melea. mit gvina o beiza kasha o metugenet

cohoraim: orez mit shnizel o tapuax adama mit of

erev:1 kos kafe bli Milch im 2 Zucker+kinder shokolad 132 kcal.

ze ma she ani oxelet. lo iosa sport aval metaelet im haialda sheli.

lama ani lo exola laredet od taanu li bevakasha...

ani crixa mashu leorid mihatafrit???????????????

toda

לקביעת תור
    סגירה
    taanu li bevakasha

הוספת תגובה

• למה באותיות לועזיות?

יעל
    24/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יורד במשקל אך נראה יותר שומני
    אריאל
    22/07/2011

שמי אריאל בן 22 ושומר על אורח חיים בריא.שוקל כרגע 63.גובה 174.
    עושה פעילות גופנית 5 פעמים בשבוע ואוכל נכון בין 2000 - 1500 קלוריות ביום.
    בחודשים האחרונים כשאני התחלתי לעשות את הכושר והתזונה המשקל שלי ירד מאוד אך במקום להיראות יותר מוצק או מעוצב אני נראה יותר ויותר רופס,כאילו שזה בעצם עליה.אני מתחיל סוג אימון מסויים(למשל ריצה) מרזה טיפה(גם במראה) ואז לאחר כשבוע שבועיים אני חוזר לירידה במשקל ונראה יותר שומני.
    המותניים שלי יותר מלאים ואני נראה באופן כללי יותר ויותר שמן למרות שבמשקל אני מוריד.
    לא יודע מה לעשות לא משנה כמה כמויות אני יקצץ בתפריט או כמה ספורט אני יעשה זה לא עוזר.
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• יורד במשקל אך נראה יותר שומני - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    23/07/2011

אריאל שים לב לא בריא מה שאת עושה לעצמך ממליץ לך לפנות למשהוא מקצועי שיחווה את דעתו על הגוף שלך. אתה כנראה לא אוביקטיבי ולכן אתה חייב יעוץ לפני שתהיה בסכנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

אריאל
    23/07/2011

למה אני לא אובייקטיבי?
    תוכל לפרט יותר למה אתה מתכוון בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוף דיי דחוף!
    חן
    22/07/2011

שלום לך ,
    אני בחורה בת 20 ששוקלת כיום 85 קילו הגובה שלי הוא 1.65 בערך, החלטתי לעשות דיאטה (סוף סוף!) ורציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום וכמה זמן הליכה אני אמורה לעשות כדאי להגיע למשקל הרצוי שאני אמורה להיות, התחלתי בדיאטה לפני שבוע והורדתי כבר קילו אחד :) .
    כבר שבוע שאני הפסקתי אם הבצק התפריט שלי הוא בבוקר אני אוכלת פירכיות אם קוטג' או גבינה ואחר כך פרי, בצהריים אני אוכלת ארוחה שלמה (אורז, בשר וכו'..) ובערב כוס קונפלקס אם רבע כוס חלב, ואחר כך אני עושה הליכה של שעה .
    זה יעזור התפריט שלי ?
    אשמח להכוונה :)

תודה מראש, ויום נעים ..

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוף דיי דחוף!

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוף דיי דחוף! - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    23/07/2011

הי חן אני לא רוצה ליאש אותך אבל מוטב לדעת את האמת יש לך לרדת יותר מעשרים קילו וזה יקח כשישה חודשים ואחרי כן עוד 60 שנה של שמירה על התוצאה לכן לא חשוב מה את עושה חשוב מה את רוצה כמה זה חשוב לך והאם את מוכנה לעשות שינוי קשה ומכאיב לכל החיים. תבחרי בכול תוכנית דיאטה לא חשוב איזה אבל חשוב שתהיה בריאה ולכן רצוי יעוץ ובמשך שנים תקפידי עליה בסופו של דבר זה ישתלם בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אבל,

חן
    23/07/2011

אני לא מעוניינת לרדת את ה20 קילו יספיק לי אפילו 10 קילו.. אני מאמינה שכשאני יראה את הגוף שלי רזה ואהיה מרוצה ממנו אוכל לרדת בקלות יותר ולעשות דיאטות יותר מהירות..
    חשוב לי לדעת, מה שאני אוכלת ביום והליכה של שעה יעזור לי להוריד בחודש 4-5 קילו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את תהי הראשונה לדעת כמה רזית בחודש,

אהרון רזון
    23/07/2011

מאחר שאי אפשר לנבא את התגובה של הגוף שלך למשטר ההרזיה, אם, מתי, ובאיזו מידה הוא יכנס למגננה נגד "שוד השומן".
    תאורטי יש סיכוי להוריד את המבוקש בחודש הראשון, אם תעשי כמה שינויים:

כבר שבוע שאני הפסקתי אם הבצק התפריט שלי הוא בבוקר אני אוכלת פירכיות עם קוטג' או גבינה ואחר כך פרי,
    ****במקום פריכיות, פרוסת לחם מלא. קוטג'\גבינה 3%. גם ירקות.

בצהריים אני אוכלת ארוחה שלמה (אורז, בשר וכו'..)
    ****בשר מבושל או צלוי רזה בלבד. מדי פעם דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב. אורז מלא בלבד בכמות קטנה, מידי פעם להחליף בירקות מבושלים . סלט ירקות מגוון כמנה ראשונה.

ובערב כוס קונפלקס אם רבע כוס חלב, ואחר כך אני עושה הליכה של שעה .
    ****שיבולת שועל במקום קורנפלקס. (מומלץ להמנע ממוצר זה). גם סלט.

*****יש להוסיף שתי ארוחות ביניים של פרי\מוצר חלב רזה

***אם תגבירי ותרחיבי את הפעילות הגופנית תרזי יותר מהר ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה..
    ליטל
    22/07/2011

אני צריכה להוריד כ-15 קילו כדי לחזור לעצמי (בת 25, גובה 1.62 משקל 72) ודיאטנית נתנה לי תפריט של שבועיים (אפשרי לקצר אותו ל-10 ימים) שהוא יחסית דל מאוד בקלוריות רק כדי שהגוף "ישתחרר" מהחשקים וההרגלים הלא נכונים ואחרי השבועיים האלה נתנה לי תפריט מאוזן עם לפחות 1,100 קלוריות ליום שיש בו פחמימות חלבונים ושמנים בריאים.

אני קצת מבינה בתחום ואני יודעת שבגלל שהשבועיים האלה דלים יחסית בקלוריות אאבד גם מסה של שריר ובכך אוריד ממספר הקלוריות שאשרוף במנוחה=מטבוליזם.

האם במקרה כזה ניתן לשמר את מסת השריר הקיימת אם כל יום או לפחות 4 פעמים בשבוע (או כמה שתגידו לי...) אגיע למכון לאימון כוח על כמה שיותר קבוצות שרירים? ברור לי שאי אפשר בשבועיים האלה להימנע מאיבוד מסה של שריר אבל אני רוצה לצמצם כמה שיותר את הנזק לשריר.. האם אפשרי?

תודה,
    ליטל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה..

הוספת תגובה

• שאלה דחופה.. - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    22/07/2011

נראה לי שיש הגזמה וחוסר ידיעה בגדול בכול הנושא הזה. בכול דיאטה הגוף מאבד את כל הדברים שאפשר לפרק ובעיקר שומן ושריר אין יוצא מהכלל כמובן שהייחס יכול להשתנות וזה תלוי בסוג התפריטים ובפעילות הגופנית אבל חייבים לקחת בחשבון שכול עליה במסת שריר מעלה במשקל ויותר מכך בכדי להעלות מסת שריר או לחילופין לרדת במשקל צריך זמן ולא מדובר בימים או שבועות כי אם חודשים. מסכנה תעשי דיאטה בריאה וטובה ותעשי קצת פעילות גופנית כמו הליכה זה מספיק תשתי הרבה ותתמידי חצי שנה והכול יהיה בסדר בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז..

ליטל
    22/07/2011

אוקיי הבנתי... אז אני מבינה שאם אעשה את ה10 ימים האלה ברור שלא למטרה של להוריד כי באמת אי אפשר להוריד ב10 ימים משהו משמעותי אבל אעשה בזמן הזה בכל זאת קצת ספורט ולא בהגזמה... ואז אחזור לתפריט נורמלי יותר ובריא יותר לאורך זמן עם פעילות גופנית.. =)

תודה =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז.. - תגובה

אהרון רזון
    22/07/2011

כפי שנאמר, אין הרזיה ללא איבוד מסת שריר. אימון התנגדות ****א פ ק ט י בי****
    יבלום במידה זו או אחרת את איבוד השריר, אבל זה נכון לגבי תקופה ארוכה, לא רק 10 ימים. אני לא מסכים לשיטת הדיאטנית שלך שרק תגביר את איבוד מסת שריר.
    דווקא הקילוגרמים הראשונים יורדים בד"כ מהר גם עם דיאטה מתונה. אם היא מאוד דלה בהתחלת התהליך, כשתמתני אותה אחרי 10 ימים, ייתכן והירידה תפסק ואף תהיה עליה מסויימת.
    הייתי מדלג על השלב הראשון, מה עוד שהוא יכול לגרום לשבירה עם כל ההשלכות.
    דיאטה איננה מבצע לזמן מוגבל, אלא אורח חיים לאורך ימים, הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ
    דורין
    22/07/2011

שלום לך
    רציתי לשאול אם אני לוקחת טבליות סוכרזית ממיסה במים רותחים ושמה בבקבוקון.
    האם אני יכולה להשתמש בנוזל הממתיק כמו הממתיקים הנוזליים הקנויים או שזה לא בריא?

בתודה מראש
    שרינה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לייעוץ

הוספת תגובה

• זקוקה לייעוץ - תגובה

ד''ר רוני חרמון
    22/07/2011

כעיקרון כן אבל צריך לקרוא עד כמה סוכרזית מותר ליום וסה"כ לאורך זמן, יש תופעות לואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובהה..
    קורל
    21/07/2011

אני בת 14 וחצי,עשיתי דיאטה וירדתי 11 קילו..עכשו בחופש עליתי 3 קילו ואני רוצה להוריד עוד לפני החזרה לבית ספר..הייתי רוצה בבקשה עצות כדי לא להחסיר..(: תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובהה..

הוספת תגובה

• שאלה חשובהה.. - תגובה

אהרון רזון
    21/07/2011

מאחר שכבר שנה אין לך מחזור, זה לא הזמן המתאים להרזיה. נראה שהיית רזה מדי והגוף מצא את הדרך לתקן את המצב על ידי הוספת 3 קילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אורח חיי בריא?
    דפנה
    21/07/2011

שלום רב,
    אני בת 21, גובהי 1.66 ומשקלי 48 ק"ג. אני יודעת שמבחינת BMI אני מוגדרת כתת משקל אבל באמת שאני לא מרגישה שאני מרעיבה את עצמי.. למעשה מבנה גופי הוא מבנה רזה, מאז ומתמיד הייתי רזה.. אמנם בתקופת הצבא עליתי במשקל אך מזה כשנה "נפתרתי" מהק"ג העודפים.. חזרתי לעשות ספורט שאני כ"כ אוהבת (ריצות, שפעם הייתי מבצעת אחת ליומיים-שלושה, היום קצת פחות...כי אימי טוענת שזה מוגזם כבר..). לגבי התזונה שלי:
    לארוחת בוקר אני אוכלת 2 פריכיות עם קוטג', חצי עגבניה, וחצי מלפפון..
    לארוחת צהריים זה דיי משתנה, אבל לרוב מנה בשרית כלשהי- אם זה חזה עוף/כדורי בשר/שוקי עוף. בנוסף פחמימה - תפוח אדמה/אורז/פסטה.
    לארוחת ערב- 2 פריכיות אורז עם קוטג' או גבינה לבנה, מלפפון, עגבניה, פלפל, גבינות נוספות (בולגרית/צפתית שאני מאוד אוהבת).
    בין ארוחה אחת לשנייה אני אוכלת תפוח/כמה פתי בר/יוגורט.. וכמובן מתמידה לשתות מים כמו שצריך ובימים שאני מתאמנת אני שותה גם יותר.
    בסופ"שים (שישי-שבת) אני "מרשה לעצמי" לאכול יותר. ויותר הכוונה להרבה יותר.. אין לי בעיה לאכול עוגה, פשטידות, פירות בשפע..
    אני יודעת שיחסית זה לא הרבה אוכל ואני יכולה להרשות לעצמי יותר בגלל משקלי הנמוך. אבל אני באמת לא מרגישה צורך לאכול יותר מזה.. האם זה נורמלי?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם אורח חיי בריא?

הוספת תגובה

• האם אורח חיי בריא? - כן בריא

אהרון רזון
    21/07/2011

אכן, את בתת-משקל, אך המצב אינו קטסטרופלי. את תמיד היית רזה כי זה המבנה הגנטי שלך. אם לא מדובר בהרזיה משמעותית בזמן האחרון, כפי שהמצב אצלך, את מרגישה טוב גופנית ונפשית, המחזור החודשי , בדיקות הדם ופרמטרים אחרים תקינים, אין מקום לדאגה.
    גם התזונה שלך בסדר ואם את לא רעבה אין צורך לאכול "בכוח".
    הייתי מוסיף סלט עם שמן זית בצהריים, ושלושה פירות מגוונים ביום. הפחמימות מלאות בלבד.
    מומלץ להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהו.. שלא הכל תקין

דפנה
    22/07/2011

אוקיי.. הבעיה היא שבאמת אני לא מקבלת מחזור.. כבר שנה כמעט. מאוגוסט שנה שעברה... עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות חוץ מרמות ההורמונים שלי... לקחתי כדורים מסוימים בהמלצת רופאת הנשים שלי ולא עזר דבר מלבד חודש אחד שלקחתי גלולות, ביום ראשון אני אמורה לעשות גם בדיקת MRI לבדוק את תפקוד בלוטת יתרת המוח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדיקה בהחלט במקומה,

אהרון רזון
    22/07/2011

אבל ייתכן שהבעיה קשורה בכל זאת (גם) באחוז שומן נמוך. את זה תוכלי לדעת רק אחרי השמנה מסויימת, אם יתר הצעדים לא יועילו. אגב, כדאי למדוד את אחוז השומן על ידי מתמחה בתחום (לא על ידי מכשיר ביתי או בחדר הכושר).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

דפנה
    22/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    שירי
    21/07/2011

אין לי מושג אם המשקל שלי מתאים לי ,אני מנסה לאכול יותר ירקות ופחות לחם ודברים שומניים וסוכרים ..
    האם יש באפשרותך להמליץ לי עוד דברים ?

- גובה :162 -
    - משקל :60 -

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה - תגובה

ליטל סמואל-לוי
    21/07/2011

לא ציינת בת כמה את...
    לשים לב לתזונה ולאכול יותר ירקות ופחות שומנים וסוכרים - מומלץ לכל אחד. גם תוספת של פעילות גופנית חשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    A
    20/07/2011

אני חייבת להוריד 8 ק"ג בדחיפות!

משקל 82
    גובה 1.70
    בת 21

מה הזמן הכי מהיר כדי להצליח להוריד את זה?
    אני מוכנה להתאמץ בשביל זה!
    אני רוצה לדעת לגבי תזונה ופ"ג וכיצד לשלב ואת המינון,והכל..

מחכה לתשובה,
    תודה רבה מראש!
    A

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

אהרון רזון
    21/07/2011

אני עדיין דבק בהמלצות שלי אליך מלפני כמה ימים. אם בכל זאת אצה לך הדרך ולא איכפת לך שיש סיכוי סביר להשבר ולחזור למשקל הנוכחי עם ריבית, יש פתרון (שלא מתאים לכל אחד):
    וותרי לחלוטין על סוכר, קמח ודגנים אחרים, תפו"א, בטטה. אכלי כל יום דג טרי איכותי צלוי בלבד ללא רוטב, ביצה קשה ליום, 3 פעמים בשבוע עוף ללא עור ושומן (צלוי או
    מבושל ללא רוטב), ירקות טריים חופשי . שעתיים פעילות גופנית אירובית כל יום וגם אנאירובית 2-3 פעמים השבוע לבלימת איבוד שריר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

A
    21/07/2011

קודם כל-תודה!
    לגבי הפחמימות,לוותר לחלוטין?
    ובקשר לדג טרי ואיכותי...אני רוצה לדעת בדיוק למה אתה מתכוון כי אני רוצה לקנות במהרה..איזה דגים טובים?,(ולא יקרים יותר מידי כי דגים טריים זה לא מצרך זול כפי שידוע לי לפחות...) אפשרי לקנות גם בשוק? אני הרי לא אמורה לאכול טונה מישמורים כפי שאמרת...זה פחות טוב לתהליך ההרזיה שברצוני לבצע ולהשיג את המטרה של הפחתת 8 ק"ג ממשקל גופי..

מחכה לתשובתך,ושוב תודה. ;~)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יודע מה? יש מצב שאני יורדת מהעץ

A
    22/07/2011

חשבתי על זה...זה פטתי.
    אני לא באמת אצליח עם הרעיון הזה..אולי כן,אבל עם מאמץ קשה מידי..

לכן מה שהחלטתי לעשות זו דיאטה שפויה ויחסית מתונה.
    כמו בכל ההמלצות-חצי ק"ג עד ק"ג אחד של הפחתה לשבוע...

אז שיהיה לי בהצלחה! חחח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני מאחל לך בהצלחה שבוא תבוא,

אהרון רזון
    22/07/2011

אם תעשי את הדברים הנכונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שוב..

A
    23/07/2011

אני ממש בדיכאון..נראה לי שעצמתי את העיניים כדי לא להתמודד עם המציאות אבל אני יותר כנראה (שמנה) ,מהסרט שאני חייה בו..או יותר נכון-חייתי בו.
    כי האמת המרה זועקת מהמראה,אני פשוט: ש-מ-נ-ה-!
    ולא,אני לא צריכה להרזות 8 ק"ג,אלא הרבה יותר!

אז,אהרון רזון,בבקשה,כמה טיפים אחרונים לפני שהמאבק האמיתי מתחיל!
    אני קוגלגר אם אני לא מורידה את זה עכשיו!!!

אני מרגישה כמו משאית עם מטען כבד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבך אינו מצדיק כניסה לדכאון

אהרון רזון
    23/07/2011

כפי שכתבתי לפני כמה ימים, מצבך אינו קטסטרופלי. לא שזה אמור לעודד אותך, אבל בפורום זה תמצאי בחורות עם עודף גדול בהרבה משלך. קודם כול את צריכה לצאת מדכאון,
    כי זה רק מפריע להשגת המטרה. אולי טיפול פסיכולגי יעזור. שנית את צריכה להפנים שדיאטה אינה מבצע חד פעמי, וזה לא חשוב אם מדובר ב8 קילו או הרבה יותר. את צריכה להיות מוכנה נפשית לשינוי רדיקלי של אורחות החיים עד גיל 120 או כל עוד את רוצה שהמראה לא תכניס אותך לדכאון..
    טיפים של הרגע האחרון לא יעזרו אלא יישום העקרונות הכללים לאורח חיים בריא שיבטיח הרזיה ובעיקר שמירה לאורך ימים. אני מצטט (בערך) מתגובתי להודעה שלך מ 18-07, ולזה אין לי מה להוסיף:

אני מציע להכניס פעילות גופנית לסדר היום שלך. לצמצם דרסטית את המתוקים (לא יותר מפעם, פעמיים בשבוע בכמות קטנה), להמנע משתיה מתוקה, דברי מאפה, אוכל שמן ומטוגן, חטיפים , דגני בוקר וכל מוצר מעובד ומתועש.(לרוב מכילים סוכר, שומן לא בריא ותוספות אחרות). לאכול ירקות מגוונים בשפע, 2-3 פירות ביום, דגים טריים, גבינות ובשר רזים. לחם, אורז ודגנים אחרים - מלאים בלבד וב"קמצנות".. רצוי לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות שיחזיקו את קצב חילוף החומרים ברמה סבירה וימנעו רעב והתקפות זלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואי..תודה!

A
    23/07/2011

עזרת לי מאוד!
    מתחילה להפנים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה