מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממש תחוףדניאל29/12/2010
אני בן 11 יש לי חוג מכות{ספורט} הגובה שלי הוא1.60 ואני שוקל 56קילו מה אלי לאכול אים אני לא אוהב עגבנייה ? וכמה שעות ופעמים אני צריך לעשות ספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש תחוף - תגובה
ליטל סמואל-לוי30/12/2010הי דניאל,
בגילך מומלץ לעסוק בספורט מידי יום שעה לפחות.
אם אתה לא אוהב עגבנייה אתה יכול לאכול פירות אדומים אחרים כמו - אבטיח בעונה, תותים, אשכולית אדומה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה הטובה ביותר
המבין הענק03/01/2011חחחחחחחח!!! לא אוהב עגבנייה.
אתה יכול להתחיל להרים משקולות, זה יהיה אדיר להתחיל מכזה גיל. תרגילים כמו סקוואט, בנצ' פרס, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..רוית29/12/2010
שלום רב,
מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
בשבוע האחרון אני מתמודדת עם בעיה מוזרה שאין לי הסבר לגביה,. אני מבקשת עזרתכם המקצועית במתן הסבר כיצד נקלעתי למצב זה, ומה עלי לעשות כדי לא לגרום לעצמי נזקים עתידיים. אז ככה:
לפני כשבוע קיבלתי בשורה לא נעימה, וכשלושה ימים הייתי עצובה מאד. אני מכירה את עצמי וכבר יודעת שכשאני עצובה אני מאבדת קצת תיאבון, אבל אח"כ הוא חוזר לקדמותו. הפעם, נעלם התיאבון כמעט לחלוטין ולא חזר. בתחילה חשבתי שזה יעבור, והחלטתי לאכול בכוח את המינימום ההכרחי, וזה לא קל , כי אחרי כמה נגיסות מהאוכל, אני מרגישה "מפוצצת" כאילו אכלתי את כל המקרר....
ניסיתי לאכול מאכלים רכים כדי להקל על העיכול, ולאפשר לקיבה לחזור לעצמה, אבל זה לא עוזר. אני משתדלת להגיע ל-1000 קלוריות ליום, אולם לא ממש מצליחה. אני מגיעה ל-600-800 בלבד. מקפידה לאכול רק את הדברים הבריאים כדי לספק לגופי את הנחוץ לו..בימים האחרונים התחלתי להרגיש מעט כאביי ראש. אני יודעת שזה בגלל שאני לא אוכלת מספיק (אני מקפידה על שתיה בכמות מספקת!)
מה שמוזר הוא שאין לי נפילת אנרגיה, ואני ממשיכה להיות פעילה מאד מבחינה גופנית, מנטלית וכו'..
אני רוצה להדגיש כי אינני שמנה (170/65), אולם תמיד צריכה "לשמור"כדי לא להשמין, כמו נשים רבות. אני בחורה בריאה ללא מחלות, עוסקת בספורט מזה שנים, ומאז ומתמיד אהבתי לאכול .
מה קורה לי? אמנם זה "נחמד" שאוכלים כמויות קטנות ולא משמינים, אבל אני פוחדת מנזקים! כבר יש לי ירידה במשקל. אני בטוחה שזה בעיקר נוזלים ומסת שריר.
אני פוחדת מאד לפגוע בקצב חילוף החומרים של גופי
האם יש סיבה לדאגה? מה לעשות?? אנא עיזרו לי !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה.. - תגובה
ליטל סמואל-לוי30/12/2010הי רוית,
אל תחששי, בזמן קצר לא יגרם נזק משמעותי. לגוף יש נטייה אחר כך "לפצות" ולכן זה חשוב שאת עירנית לגבי מה שאת אוכלת. תנסי להקפיד בזמן הזה לפחות על 3 ארוחות במשך היום ועל שתייה. ואני מאמינה שתוך כמה ימים התאבון יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזה מדייואב29/12/2010
שלום לך,
אני בן 16 1.84 ושוקל 63 ק"ג, כל הזמן אני אוכל, במיוחד ביצים (4 ביום בלי חלמון), טונה, סרדינים,
קוואקר, ומזונות עשירים בחלבון ופחמימות ומשלב זאת עם אימוני משקולות של 6 ק"ג בכל יד.
כלום לא עוזר לי..אני לא עולה משמעותית במשקל וגם אם אני עולה ק"ג או שניים כלום לא מתבטא מבחינה חיצונית, הכתפיים צרות, הידיים ארוכות וצרות כמו מקל ממש אפשר להקיף אותם עד 3/4 יד.
(יש לי 13 אחוז שומן ואני אדם שלא מתעמל הרבה אך כנראה שכל צעד שלו שורף המון קלוריות)..
יש פיתרון לדבר המעיק הזה? אשמח אם תוכלו להרכיב לי מערכת תזונה כלשהי כי זה באמת בלתי נסבל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזה מדי - תגובה
ליטל סמואל-לוי30/12/2010הי יואב,
היכולת "להרחיב" היקפים בגוף היא גם גנטית וגם הורמונלית. כנראה שמבנה גופך ארוך וצר ולכן קשה לך יותר ל"הרחיב" אותו.
בעזרת תזונה מתאימה עשירה באנרגיה וחלבונים ואימונים נכונים אתה יכול להגיע למקסימום הפוטנציאל שלך אבל גם למבנה הגוף יש חשיבות בתוצאה הסופית.
אני מאמינה שעם הגיל והשינויים ההורמונליים - זה גם יהפוך יותר קל.
אם זה מפריע לך מאוד- כדאי לך להתייעץ באופן פרטני עם דיאטנית שיש לה רקע בתזונת ספורט ועם מאמן כושר.
טיפים כלליים שאני יכולה לתת לך - לאכול כל 2-4 שעות, לאכול חלבונים בכל ארוחה - עוף/דגים (גם טונה)/ בשר/ גבינות/ ביצים/ טופו ומזונות בריאים עשירים באנרגיה כמו גרנולה, אבוקדו, טחינה, חלבה, אגוזים שקדים ופירות יבשים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוזנורית29/12/2010
שלום רב,
אני רגישה ללקטוז
רציתי לדעת מה ההבדל בין חלב אורז, חלב שקדים וחלב סויה
שתיתי לראשונה השבוע חלב אורז והיה לי טעים מאוד (מזה שנים שלא שתיתי קפה בגלל הרגישות לחלב) תחושה מדהימה לשתות שוב קפה :)
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכוס חלב אורז, כוס חלב סויה וכוס חלב שקדים שלא אפריז עם התגלית החדשה ....
תודה רבה
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי29/12/2010שלושתם מותרים לך. מה שטעים לך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..שי29/12/2010
הגובה שלי הוא בערך 68 קילו והגובה שלי הוא 1.62 ..."מלאה" אפשר לקרוא לזה.
יש לי שתי שאלות. אחת, אני רוצה לרדת במשקל ורציתי לדעת מהו המשקל הנכון ביחס לגובה שלי? כמה עליי לרדת?
ואיזה דיאטה או דרך לרדת במשקל היא נכונה? מעניין אותי יותר התייחסות לאוכל כי אני רצה שלוש, ארבע פעמים בשבוע בין 15-20 דקות.. (האם זה מספיק בכלל?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה.. - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי29/12/2010בת כמה את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה..
שי30/12/201022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.. - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי30/12/2010את בעודף משקל, מבחינה בריאותית לא חמור אבל ברור שבעיקר מפריע לך ויזואלית.
לדעתי משקל 58-60 יהיה לך נעים ולא קשה להגיע אליו. באופן כללי ומכיוון שאת עוסקת בספורט חשוב שתאכלי מספיק פחמימות ומספיק חלבונים. מחולקים לאורך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני הריוןשיר29/12/2010
שלום,
אני מעוניינת לעשות שינוי בתזונה שלי. כיום אני אוכלת בעיקר אוכל מהיר, שניצל,שניצל תירס, כל הקפואים למיניהם,הזמנה במשלוחים משניצליות וכד'. בבוקר אני לא אוכלת כלום עד 13 בצהריים ורק שותה 3 כוסות נס קפה. בערב בעיקר מנשנשת פה ושם.
יש לציין שאני מנסה להיכנס להריון ובינתיים לא מצליחה. כמו כן אני עובדת במקום עבודה מול קהל כך שארוחות מסודרות כמעט ולא בא בחשבון.
אתמול עשיתי קניות קטנות של לחם מחיטה מלאה,גרנולה,קוואקר,יוגורטים.
מה ההמלצה שלך לארוחות במשך היום - בוקר,צהריים,ערב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני הריון - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי29/12/2010שיר שלום,
קודם כל כל הכבוד על היוזמה, לא קל לשנות צורת אכילה. בנוסף למה שכבר קנית, עלייך לקנות גם גבינות לבנות עם אחוז שומן מתחת ל-9%, אגוזים, שקדים, אבוקדו, טחינה, ירקות ופרות, קטניות ודגנים מלאים ורצוי שבמשך היום תאכלי מנה בשרית או דגים כלשהי. אם בצהריים בלתי אפשרי אז תעשי זאת בערב לפחות 4 שעות לפני השינה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי רציתי לדעתאני28/12/2010
היי רציתי לדעת כמה קלוריות יש במנה של חצי פיתה עם שווארמה, סלטים, וטחינה (בלי חומוס וצ'יפס)
וכמה קלוריות יש באותה מנה רק עם חצי באגט במקום חצי פיתה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רציתי לדעת - תגובה
ד''ר רוני חרמון29/12/2010קשה לקבוע במדוייק כיוון שצריכים לדעת את המשקל של כל דבר אבל בגט ופיתה זה דומה ובחצי מנה יש כ- 200-250 קל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםAH28/12/2010
שלום
רצתי לדעת למה מסיעים אכילת גמבה אדומה /ולבבות דקל ( אני סכרתי )
וגם איזה ירקות פרות מותר לאכול . וקמה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר רוני חרמון29/12/2010אם אתה סכרתי אתה חייב יעוץ תפריטי של דיאטנית קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת קלוריות בירקותחנה28/12/2010
אני עושה דיאטה עד 1000 קלוריות ביום ואני אוכלת הרבה ירקות ואני לא סופרת את הקלוריות שלהם, האם אני צריכה גם לספור את הקלוריות בירקות שאני אוכלת? ואם אוכלים הרבה ירקות , זה יכול להיות משמין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת קלוריות בירקות - תגובה
ד''ר רוני חרמון29/12/2010ירקות לרוב דלות קלוריות סלט קטן כמאה קלוריות גדול כמאתים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לספור?
חנה29/12/2010אז אתה מציע שאני אתחיל לספור קלוריות? אני אוכלת יותר מ-שלוש פעמים סלט גדול ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר הפוך בין אחוז שומן לבין כמות לקהגר28/12/2010
האם נכון שככל שאחוז השומן בקוטג' גבוה, כך רמת הלקטוז נמוכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר הפוך בין אחוז שומן לבין כמות לק - תגובה
ד''ר רוני חרמון29/12/2010אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיקיםמירי28/12/2010
מאז שהפסקתי להעשן מצאתי את עצמי מעסיקה את הפה בהרבה מסטיקים ללא סכר
מתביישת להגיד מגיעה לאכול לפעמיים שניים שלוש חבילות,
כן מטורף, האם יש במסטיקים איזה חומר מסוכן - הבנתי סורביטול , אספרטם לא מומלצת כול כך הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיקים - תגובה
ד''ר רוני חרמון29/12/2010הבעיה הגדולה היא שחיקה של השיניים ופגיעה במפרקי הלסט כל השאר זניח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל יעדדנה28/12/2010
אני בת 18 ונמצאת בדיאטה כבר 4 חודשים בהם הורדתי 15 קילו
עכשיו אני שוקלת 58 על 1.57
מהו משקל היעד שאני צריכה לקבוע לעצמי כמטרה סופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל יעד - תגובה
ליטל סמואל-לוי28/12/2010הי רינת,
כל הכבוד על הירידה! 15 ק"ג ב-4 חודשים זה מאוד מרשים. אני חושבת שאם את מרגישה טוב כדאי לנסות לשמור על הקיים או מקסימום עד 3 ק"ג פחות. המשימה החשובה היא לאמץ את ההרגלים הטובים ולשמור על ההישג לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופה!אני28/12/2010
היי,
אני בת 13 הגובה שלי הוא 1.58 והמשקל שלי הוא 47.
הייתי רוצה לדעת אם זה תקין כי אני ממש שונאת את הגוף שלי..
נ.ב- יש לי מידה c בחזייה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ממש דחופה! - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/12/2010המשקל שלך ממש תקין הבעיה שלך זה ליקוי בתדמית אישית את חייבת להשקיע את כל כולך בלמידה איך לאהוב את עצמך ואת הגוף שלך ולא בהרזייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבלבלתיהגר27/12/2010
מה שנאמר לאימי הוא שככל שאחוז השומן נמוך, גם כמות הסידן יורדת. עדיין- השאלה בעינה עומדת- האם המרכיבים הללו בכלל קשורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבלבלתי - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/12/2010לדעתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יכול להיות?עדן27/12/2010
יש לי תפריט קבוע שאני אוכלת לפיו.
אכלתי לפי התפריט במשך זמן רב פעם עליתי קצת פעם ירדתי קצת ..
כשהתחלתי להוריד ממנו קצת בשבועיים הראשונים ירדתי כמעט קילו
בשבוע השלישי עליתי 400.
ובשבוע האחרון שהורדתי ממש הרבה יחסית ירדתי רק 150.
איך אתם מסבירים את זה?
זה ממש מתסכל ולא ברור לי.
יש לי תפריט לא כ"כ גדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יכול להיות? - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/12/2010הירידה במשקל מושפעת מהרבה גורמים חלק מזה זה כמות האוכל חלק איכות האוכל חלק הפעילות הפיזית הפעילות המנטלית המצב הנפשי המצב ההורמונלי ועוד גורמים נוספים זה ההסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)