מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קלוריות אני אמורה לצרוךסבן06/12/2010
שלום רב,
אני בת 28 , גובה 1.64 ושוקלת 54.5
רוצה לרדת שני קילו שכבר שנה אני לא מצליחה לרדת
כמה קלוריות אני אמורה לצרוך ביום
חשוב לציין שאני עושה שלוש - ארבע פעמים ספינינג בשבוע (עפ"י השעון דופק שלי אני מורידה בשעור ספינינג בין 450 ל- 500 קלוריות ושעור ממש טוב 580 קלוריות)
בנוסף אני עושה שעורי באדי פאמפ בין פעם ופעמיים בשבוע ושעור עיצוב אחד בשבוע
מתסכל אותי שלמרות שאני עושה כל כך הרבה ספורט אני כבר שנה לא מצליחה לרדת (פעמים רבות אני גם אוכלת שוקולדים ושטויות שאני יודעת שהם המקור לבעיה) אבל אני לא מצליחה להבין כמה קלוריות אני צריכה לאכול בשבוע ככה שאצליח להוריד
בנוסף מבדיקה שעשו לי לגבי קצב חילוף החומרים שלי - יצאה תוצאה לא משהו - 1300 ביום
תודה על תשובתכם
יום נעים
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מתמטיקה
אהרון רזון06/12/2010אם הנתונים שאת מוסרת מבוססים על מדידות אמינות (קשה ומסובך למדוד במדוייק את שריפת הקלוריות),את שורפת בממוצע 1800-1900 קק"ל ביום. אם תאוכלי פחות מזה את אמורה לרזות. עם גרעון אנרגטי יומי של 550 קק"ל תורידי 0.5 ק"ג בשבוע.
עד עכשיו הכול טוב ויפה, אבל הגוף אינו מתמטיקה... אם הוא כבר רזה, כמו במקרה שלך, הוא שונא להפרד משומנו היקר שכל כך אוהב ויעשה את הכול כדי ליעל את משק האנרגיה של עצמו, במילים אחרות יכנס למגננה וישרוף פחות על חשבון תפקוד חלק מן המערכות
נראה שגופך כבר מיצה את פוטנציאל ההרזיה למרות הספורט והדיאטה, מה עוד שאת גם חוטאת מידי פעם.
אני מציע לך לשמור על הקיים (המצויין) ולחסוך מעצמך תסכול, ואכזבות, השמנה עתידית או חו"ח פגיעה בבריאות. שנינו מכירים הרבה בחורות שהיו מתות להתחלף אתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה יכול להיות??מופ06/12/2010
היי, בת 29
לפני כחודשיים התחלתי לאכול נכון שזה אומר הורדתי אוכל מעובד, לחם מקמח רגיל, סוכר מכל סוג שהוא
והתחלתי לאכול מה שנקרא בריא, אני אוכלת פחמימות מורכבות כגון שעועית עדשים חומוס קינואה וכולי
שומנים מן הצומח, טחינה, אבוקדו
אם אני אוכלת לחם זה רק שיפון
שהתחלתי לאכול כך שקלתי 66, היום לאחר חודשיים אני שוקלת 71, איך??????.
איך זה יכול להיות??
לפני זה אכלתי כל היום שניצל תירס והצלחתי לשמור על המשקל שלי שנים
אני גם עושה ספורט גם לפני זה עשיתי, הליכות, ריצות
חייבת לציין שאני רואה שינוי והצרה בהיקפים אבל במשקל אני רק עולה..
זה לא מוזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך זה יכול להיות?? - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/12/2010יש פער עצום בין אוכל "בריא" שאני לא יודע מה זה ובין תוכנית להרזייה הכל תלוי למה את מכוונת אם את רוצה לירזות את צריכה לעשות דיאטה באופן מקצועי נכון ושלא יזיק לך אם את רוצה לאכול "בריא" כפי שאת קוראת לזה זה לא בהכרח יוריד אותך במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..עדן05/12/2010
יהיה הבדל אם אוכלים ארוחת בוקר ונשקלים שעה-שעתיים לאחר מכן.
לבין אם אוכלים ונשקלים 4-5 שעות אחר כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה .. - תגובה
ד''ר רוני חרמון06/12/2010צריך להשקל תמיד באותם תנאים מה שחשוב זה ההבדל היחסחי במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי בבקשה !!!!סיגי05/12/2010
אני נשואה + ילדה גובה 1.74 משקל 120 קילו לאחר המון ניסיונות של דיאטות החלטתי שאני פונה לכדורים אין לי ברירה ! אני בת 40 בקרוב ומאוד רוצה להביא עוד ילד לעולם השעון הביולוגי דופק ואין לי זמן להתעסק בתפריטים אני מחפשת דרך שגם עם אטצרך כל חיי לקחת כדורי הרזייה זה מה שאני יעשה אין מה שיסתום לי את התאבון והדחף רק כדורים יפתרו את הבעיה בדיכוי התאבון.
שאלתי האם ידוע לכם או לחברי הפורום על מעבדת רוקח שהכדורים מכילים חומרים טיבעיים בלבד ויעילותם במידת האפשר ?
אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוואי וזה היה הפתרון!
אהרון רזון05/12/2010כל תרופה לדיכוי התאבון, השפעתה מוגבלת, ובגלל תופעות לוואי מסוכנות, חלק נאסרו למכירה (לפחות בחו"ל). אף אחד לא לוקח כדורי הרזיה או תכשיר אחר מסוג זה במשך כל החיים, וההשמנה עם "ריבית" מובטחת עם תום הטיפול ואף לפניו.
לגבי רוקח, קראי "שאלות נפוצות בפורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהרזיהטומי05/12/2010
שלום, אני טומי בן 19 1.67-8 ויש לי שאלה:
משקלי הוא בין 79-81 ואני צריך להשיל לפחות 6 ק"ג. באוקטובר נרשמתי למכון כושר לחודשיים והלכתי אוליי חמש פעמים. אין לי חשק ורצון ללכת למכון כושר. אני מרגיש שם כמו באיזה כלא ורק סופר את הזמן..כן יש לי מוטיבציה להתעמלות ולספורט אך לא אוהב את זה במסגרת של חדר כושר..אני כרגע חייל וזה גם ככה מקשה עליי להגיע בשעות 17:00 הביתה ואז גם ללכת למכון כושר. רציתי לקבל התייעצות מכם המומחים ואף מבקרי הפורם, באילו דרכים ניתן לרזות, ואיזה ספורט ביתי כדי לבצע? יש לי מוט שנתלה על המשקופים בחדר, יש לי משקולות, יש לי כזה מכשיר עם גומי ששמים על הרגליים ומותחים כלפי מעלה, מכשיר לשכיבות סמיכה, וקיק בוקס כזה.. בנוסף אני גם לא אדם "שמן", משתדל לאכול נכון ובריא, אם כי לפעמים יש את הנפילות של המתוק..
אודה לעזרתכם, ותודה,
טומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני לא אוהבת חדר כושר
:)05/12/2010ולקח לי המון זמן להתחיל להתאמן... התחלתי עם הליכות קצרות של 20 דקות ולאט לאט העליתי את הזמן וגם את הקושי... כיום אחרי שנה אני מתמידה 5-6 פעמים בשבוע לעשות הליכה של שעה - 6 ק"מ עם תנאי דרך משתנים של עליות וירידות... משתדלת לשלב קצת קטעי ריצה... זה לא בא ביום אחד אלא לאחר כוח רצון... גם אני התעצלתי בעיקר בימי החורף... אבל ברגע שתתחיל לראות תוצאות זה יעודד וידרבן... היום אני לא מסוגלת לדלג על שום הליכה.. וכמו שאהרון רושם כאן פעמים רבות אם תקפיד על הליכה כזו תצליח גם לשמר את תוצאות הירידה במשקל (גם אם תחרוג מעט בתפריט)
מקווה שעזרתי קצת.... בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בהרזיה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010הי טומי,
קודם כל אתה צריך לאכול בריא, לפי מה שכתבת אתה עושה את זה. לגבי סוגי הפעילות, לגיטימי שאתה לא אוהב חדר כושר, אז תעשה משהו שכיף לך, כמו הליכה או ריצה או שחייה או משחק כדור כלשהו, לפחות 3 פעמים בשבוע. אתה יכול להסיף תרגילי משקולות בבית, אם אתה כבר יודעה איך לעשות זאת מבלי להפצע, אחרת כדאי שתתיעץ עם מאמן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה? לחא עונים פה יותר?!!מ05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מזה? לחא עונים פה יותר?!! - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיזוזאני04/12/2010
גובה 1.60 שוקלת 58...
שומרת באופן תמידי רציף וקפדני על דיאטה בגלל ירידה עצומה במשקל...כאמור שומרת על כך כבר מספר שנים מבחינת תזונה+הליכה יומיומית של 40 דקות מהירה.
בשישבת עשיתי הליכה [אתמול+היום] אבל.....מבחינת האוכל שמרתי פחות וזה אומר אוכל+עוגות ומעט קשקושים...הייתה לי מין התפרצות שלא הייתה הרבה זמן.
איך אני יכולה להשכיח מגופי את מה שקרה ביומיים האחרונים?
איך אקזז מחר או בימים הקרובים?וכמה זמן עליי לקזז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיזוז - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010מומלץ לא לעסוק בקיזוזים כאלה. פשוט תמשיכי את מה שאת עושה תמיד ותוך כמה ימים תשכחי ממה שהיה. אל תענישי את עצמך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!חסויה04/12/2010
תוצאות בדיקה של הורמוני התריס מראים כי הכול גבולי עד תקין.
ברצוני לרדת במשקל מהר ולגרום להאצה בחילוף החומרים האם ניתן וכדאי ליטול אלטרוקסין אפילו לכמה שבועות על מנת לרדת במשקל ואז להפסיק?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה! - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010התשובה היא לא. אלטרוקסין לוקחים רק במצב של היפוטירוידיסם ולא במצב גבולי עד תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח, כאבים, תזונה- דחוףאבי04/12/2010
לאחר יום וחצי של צום סביב ניתוח פתוח להסרת הערמונית בהרדמה כללית אכלתי 2 ארוחות בית חולים שכללו תפוחי אדמה מטוגנים ומטובלים, מרק ירקות מטובל, ודג מטוגן בשמן.
בנוסף לעצירות שיכולה להתלוות אחרי כל ניתוח עם הרדמה כללית קיבתי סערה, כאבה והתנפחה, מצב שהוסיף על הכאבים גם באיזור הניתוח עצמו, כמו כן כוחי נחלש.
קיבלתי סירופ נגד עצירות ששיחרר לאחר מספר שעות, אבל קיבתי אינה שקטה, כואבת, נפוחה, ולכן גם לוחצת על איזור הניתוח.
שוחררתי היום, קשה לי לנוע אחרי הניתוח לרופאים וגם לוקח זמן, מה לעשות להקלה מהירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח, כאבים, תזונה- דחוף - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010בינתיים תמנע מירקות טריים ומבחינת מבושלים רק קישואים וגזרים, תמנע גם מדברי חלב ומזון מטוגן ושמן.
תוך מס' ימים תידש לדיאטנית.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דג סלמוןשירי04/12/2010
הוא דג טוב לשילוב בתפריט להרזייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דג סלמון - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010אפילו מצוין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות הגוף שלי שורף?מנאל03/12/2010
שלום רב
אני לאחר הלידה ומניקה, במשקל 67 וגובה 167 ומעוניינת לעשות דיאטה.אני לא עובדת ונמצאת בבית כלומר אני לא עושת מאמץ ומנסה לאט לאט להכניס ספורט.
שאלתי היא כך:
כמה קלוריות הגוף שלי שורף ביום? ואם אני עושה דיאטה כמה קלוריות אני צריכה לאוכל??
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קלוריות הגוף שלי שורף? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010אני לא יכול לדעת כמה הגוף שלך שורף מבלי למדוד זאת. אבל אם את רוצה לרדת במשקל תוך כדי הענקה על תרדי מ-1800 קלוריות ליום. מחקרים מראים שכך אין פגיעה ביכולת להעניק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים תזונתיים(:03/12/2010
היי
יש לי שאלה קצת תמוהה
קניתי שני סוגיי סלט עריסה חרי, באחד מהם הערך התזונתי ל-100 גרם זה 126 קל' ובמוצר השני של חברה אחרת זה 294 קל' ל100 גרם
איך זה הגיוני שיש כזה הבדל בקלוריות?
294 קל' ל-100 גרם זה הרבה לא? איך זה שיש כמות כזאת בעריסה שכולה מה שיש בה זה פלפל שום שמן ועוד
אשמח לתשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים תזונתיים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010אם מדובר פחות או יותר באותן ירקות, ללא תפוחי אדמה וכו', נשמע באמת מוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.עדן02/12/2010
לחברה שלי קורה משהו מוזר בגוף.
היא אוכלת תפריט קטן ממש ולפעמים עולה קצת ולפעמים נשארת יציבה.
כשהיא מורידה בתפריט ואוכלת פחות היא תמיד עולה ולא יורדת .. ומה שאמור לקרות בעצם זה שהיא תרד.
ושאני מדברת על תפריט קטן אני מתכוונת באמת קטן.
השאלה שלי היא בעצם איך דבר כזה יכול לקרות?
כי גם אני עכשיו מקצצת קצת בתפריט שלי ואני מפחדת שאני לא ארד מזה אלא להפך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני -עם השאלה החשובה !
חסויה02/12/2010תראי מה שקורה לחברה שלך בגוף הוא שהגוף שלה נכנס למצב של חיסכון ,כלומר הוא מרגיש שהוא לא מקבל ולכן הוא גם לא מבזבז ,קחי למשל את השואה להבדיל אלף הבדלות ,בשואה אחוז התמותה מהרעבה היה הנמוך ביותר בגלל שאנשים אמנם סבלו מרעב ואכלו מעט מאוד אבל לגוף שלנו יש מנגנון ששומר על עצמו מפני הרעבה, בעצם אם נצמצם ונאכל מעט הגוף יכנס ללחץ ףהוא לא מבחין בזה שאת רוצה לרדת במשקל במהר ואחר כך לאכול מסודר הוא פשוט יודע שעכשיו לוקחים לו אנרגיה והוא לא רוצה לבזבז את המעט שאת מכניסה לו לכן הוא גם לא יורד ולפעמים אפילו עולה שכן הוא מקטין את ההוצאה האנרגטית שלו למינימום ,הוא מאט את המטבוליזים.
אני מציעה לחברתך לאכול תפריט נורמלי לחלוטין,אין צורך בתפריט הרעבה כי כמו שאת והיא רואות התוצאה שמתקבלת היא הפוכה ,אני כמעט בטוחה שעם תפריט שמתאים למשקל לגובה ולגיל היא תרד כמו שצריך (זאת כמובן אם היא לא "דפקה" סופית את המטבוליזים שלה).
ולך אני מציעה שאם את מעוניינית בירידה במשקל חשוב שתעשי זאת באופן מאוזן ותקין,אין לך שום צורך לצמצם את האוכל שלך אלא לאכול תפריט מאוזן שמתאים גם כן לגובה למשקל ולגיל ויחד עם ספורט מתון ומאוזן כך הירידה במשקל מובטחת.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה. - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010שלום רוני,
לפעמים כשאוכלים פחות מדי, הגוף מגן על עצמו ולא מאפשר ירידה במשקל, צריך לאכול תפריט עם פחות קלוריות אבל מספיק עשיר כדי שהמצב הזה לא יקרה ובנוסף לעשות פעילות גופנית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך זה הגיוני?אוריי02/12/2010
אתמול אכלתי יותר ממה שאני רגילה לאכול יכול להיות שזה קשור לזה שאכלתי ביצה (חביתה) שזה מעט קלוריות או לזה שאני לא כ"כ מרגישה טוב? פשוט עליתי על המשקל היום ונשארתי באותו משקל כמו אתמול ממה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך זה הגיוני? - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי05/12/2010אם הצריכה הקלורית היומית שלך נמוכה לצרכים של גופך, יתכן שאכלי יותר ואפילו תרדי במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בלתי נשלטתאלמונית02/12/2010
שלום,
אני סובלת מעליה במשקל בלתי נשלטת למרות שהייתי במעקב של דיאטנית והקפדתי על אכילה של בערך 1000 קלוריות במשך שנה לפחות.
זה התחיל לאחר שחליתי במחלת הנשיקה לפני 7 שנים.לפני כן שקלתי 62 קילו למרות 3 לידות והייתי רצה כל יום 5 קילומטר.
לאחר המחלה שריריי נחלשו ולא הצלחתי לחזור לריצה על אף כל מאמציי לפחות שנה אחרי המחלה. בסך הכל עליתי תוך 7 שנים כמעט 30 קילו.בשנה האחרונה אני מרגישה רע מאוד כל הזמן וגילו שאני סובלת משני מחלות אוטואימוניות ופיברומיאלגיה אך עדיין אני באבחון . רק בשנה זו עליתי 10 קילו למרות כאמור שאני מאוד מקפידה על כמות האוכל.
המחלות שלי לא מסבירות את העליה במשקל וגם עשיתי בדיקות לקורטיזול על מנת לפסול מחלות אחרות שכן גורמות עליה במשקל.
הבעיה לא באכילת יתר זה בטוח 100%(יש לי גם מודעות מאוד גבוהה לאכילה נכונה) ופעילות גופנית גורמת לי להרגיש רע מאוד.
מה אני יכולה לעשות?האם במקרה כמו שלי ממליצים לרדת מעבר ל-1000 קלוריות ביום?
האם יש מעבדות שיכולות לבדוק כמה קלוריות אני שורפת במנוחה ולהתאים לי דיאטה יותר אינדיווידואלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לענות גם לי בבקשה?
אלמונית05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון05/12/20101. את חייבת לבצע פעילות גופנית מותאמת למצבך הבריאותי תחת הדרכה של מאמן כושר מתמחה באנשים עם מוגבלויות, מלווה בפקוח רפואי. אם השבתת הפעילות תמשך, קצב חילוף החומרים ימשיך לרדת.
2. בשום אופן אין לרדת מתחת ל-1000 קק"ל כי הגוף יתגוננן ולא יאפשר הרזיה אמיתית, ואף תמשיכי להשמין.
3. עבור בדיקת ההוצאה הקלורית במנוחה (RMR) את צריכה לבקש הפניה מרופא המשפחה או לפנות באופן פרטי תמורת תשלום למכון ווינגייט או מרפאת ספורט אחרת (יש לברר קודם אם הם עושים את הבדיקה). עם התוצאה, פני לתזונאי\ת טוב\ה להתאמת דיאטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודות על תשבתך המפורטת
אלמונית05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את גרה באיזור ירושלים
:)05/12/2010בהדסה אופטימל עושים בדיקת rmr- כולל יעוץ של תזונאי.חפשי בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל בלתי נשלטת - תגובה
ליטל סמואל-לוי05/12/2010אני רוצה להוסיף שאת יכולה לעשות גם בדיקת חילוף חומרים (שריפת קלוריות במנוחה) גם במכשיר בודיג'ם (BodyGem), שזו בדיקת נשימה פשוטה, קצרה וזולה יותר, מזו המוצעת במכון וינגייט. הבדיקה היא פרטית (נעשת במספר מקומות) ואינה דורשת הפנייה רפואית.אני חושבת שזה יכול לתת לך תמונת מצב. יש קשר בין פיברומיאלגיה לקצב חילוף החומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטל סמואל לוי
עדן05/12/2010איפה ניתן לעשות את הבדיקה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)