מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לתפריט דיאטהרועי03/01/2011
אני רוצה להוריד קצת ממשקלי
משקל 73
גובה 177
אני רץ 3 פעמים בשבוע 20 דק
התפריט שלי:ארוחת בוקר יוגורט 3 אחוז עם 2 כפות גרנולה
צהריים שניצל/הודו,2 כפות אורז/פסטה,וסלט
בערב סלט עם 2 פרוסות לחם מלא אחת עם גבינה ואחת עם אבוקדו
אני שותה רק מים במשך היום
האם התפריט שלי בסדר ואני יוכל להצליח להוריד את אחוזי השומן בגופי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה הצעות שיפור
אהרון רזון04/01/2011על אף שאינך מציין את הגיל, אפשר לקבוע ששתפריט דל מדי.
רץ 3 פעמים בשבוע 20 דק
****לא מספיק. בימים שאתה לא רץ מומלצת הליכה של שעה או פעילות אירובית אחרת בעצימות בינונית. כמן כן, יש להוסיף פעילות אנאירובי לבלימת איבוד מסת שרירי.
התפריט שלי:ארוחת בוקר יוגורט 3 אחוז עם 2 כפות גרנולה
*****גם ירקות
**** ביניים: פרי או שניים
צהריים שניצל/הודו,2 כפות אורז/פסטה,וסלט
*****בלי שניצל. הודו ללא עור ושומן. 2-3 פעמים בשבוע דג טרי צלוי או מבושל. אורז\פסטה מלאים
****ביניים: יוגורט עם חתיכות פרי טרי.
בערב סלט עם 2 פרוסות לחם מלא אחת עם גבינה ואחת עם אבוקדו
*****גם ביצה קשה 3-5 פעמים בשבוע.
*****לילה: פרי, אם אתה רעב.
אני שותה רק מים במשך היום
האם התפריט שלי בסדר ואני יוכל להצליח להוריד את אחוזי השומן בגופי??
*****כן תצליח, אבל כדי שתוכל להתמיד עליך ליישם את הצעות השיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רועי04/01/2011תודה רבה!!!
אני בן 20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק עוףhhh03/01/2011
שלום רבה!
האם אתם יודעים על מרק עוף פרווה שאין בו סוכר
אני רוצה לשים מרק עוף אבל זה משגע אותי שבכל מרק עוף ( אפילו "במרק 10" של קנור ואוסם) יש סוכר
וזה סתם כי לא בא לי שבמרק יהיה אפילו קצת סוכר
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק עוף - תגובה
אהרון רזון04/01/2011עם או בלי סוכר אין הרבה מן המשותף בין עוף לבין אבקת מרק עוף. זה תערובת של מלח, סוכר, צבעי מאכל, חומרי טעם, חומרי שימור וכימיקלים אחרים המזיקים לבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמאה ושמן זיתשולה03/01/2011
מה יותר בריא לאפות עם חמאה או מרגרינה?
אני מבשלת בשמן קנולה וזית חזה עוף בלי מים.שמעתי ששמן זית בטיגון מעל 45 מעלות הוא מסרטן? האם שה נכון אחרת איך אפשר לבשל או לטגן בלי שני שמנים האלו?מותר לטגן בשמן זית? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאה ושמן זית - תגובה
אהרון רזון03/01/2011מה יותר בריא לאפות עם חמאה או מרגרינה?
*****אין הבדל מבחינה קלורית, אבל מבחנה בריאותית המרגרינה גרועה יותר
אני מבשלת בשמן קנולה וזית חזה עוף בלי מים.שמעתי ששמן זית בטיגון מעל 45 מעלות הוא מסרטן? האם שה נכון אחרת איך אפשר לבשל או לטגן בלי שני שמנים האלו?מותר לטגן בשמן זית? תודה מראש
**** עדיף לבשל בלי שמן ולטגן על טפלון\קרמי. את השמן מומלץ לאכול קר עם סלט ירקות.
נהוג לטעון על כל מיני דברים שמסרטנים, לא צריך להגזים אבל בחימום שמן איכותי מאבד מאיכותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טובה יותר
המבין הענק03/01/2011רק חמאה! חמאה זה מצוין.
לא לטגן עם שמן זית ואף לא עם קנולה! יש לטגן עם שמן המכיל % גבוה של שומן רווי - שמן דקלים הוא מצוין, אם רוצים יותר טוב אז שמן קוקוס. שמן זית - בשום פנים ואופן לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט ופעילות גופניתאני03/01/2011
גובהי 1.57 ומשקלי 58.....בת 35
אני רוצה לשקול 55 אבל קצת קשה לי להוריד ממה שאני אוכלת ....מה דעתך?
בוקר-נס קפה+כפית סוכר וחלב 1%
פרוסת לחם מלא+חצי קופסת קוט'ז 3%+ירק
לפני הצהריים-נס קפה+כפית סוכר וחלב 1%
יוגורט+מעט קורנפלקס= 150 קלוריות
צהריים- אורז+עוף+סלט \2 פרוסות לחם+חזה עוף+טחינה+סלט
אחר"צ-נס קפה+כפית סוכר וחלב 1% + 1 פרוסת לחם מרוחה בדבש+טחינה\עוגיה קטנה
ערב- 3 פרוסות לחם+גבינה+סלט+ביצה
לילה-3 פירות\מעדן
שותה 2 ליטר מים במהלך היום ועושה הליכה בשיוב ריצה 4-5 פעמים בשבוע 40 דקות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
אני03/01/20112-3 כפות זרעי פשתן שלמים מעורבבים בקוט'ז של הבוקר-לטיפול בעצירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט ופעילות גופנית - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/01/2011הי, מצבך מצויין אם את רוצה להוריד 2-3 קילו את חייבת להוריד את הסוכר ואת הטחינה ולצמצם משמעותית בכמות הלחם והפרי רצוי לעבור לפרי אחד ביום וללחם דל קלוריותכל זה לפחות 2-3 חודשים. ברגע שתרדי במשקל את יכולה לחזור לתפריט שלך ולהמשיך בפעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי.....
אני03/01/2011זרעי הפשתן?
את הטחינה להוריד לגמרי?
ואם אחליף את הסוכר לחצי כפית במקום כפית זה בסדר?
מבחינת הלחם,להחליף לקל או להוריד לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי..... - תגובה
ליטל סמואל-לוי03/01/2011ני וד"ר חרי אני,
עכשיו שמתי לב שאני וד"ר חרמון ענינו לך ובערך אותה תשובה.
את הטחינה - רצוי לצמצם. אם את מתשמשת גם בשמן, סה"כ את צריכה כ-2 כפות משניהם ביום (הכוונה לטחינה מוכנה לא גולמית). סוכר - תתחילי בחצי כפית ואחרי שבוע-שבועיים תנסי לרדת לרבע כפית. זה ממש עניין של הרגל. אפשר גם לעבור לסוכרזית. לחם - את יכולה לבחור אם להוריד כמות ל-1 פרוסה או לעבור ללחם קל ולאכול כ-2 פרוסות. פרוסת לחם רגיל=1.5-2 פרוסות לחם קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט ופעילות גופנית - תגובה
ליטל סמואל-לוי03/01/2011הי אני,
אם זה בדיוק מה שאת אוכלת ואינך יורדת - זאת אומרת שאת צריכה להפחית מעט במזון או להגביר את זמן הפעילות. אם את בוחרת במזון אני מציעה לך לנסות שינויים קטנים בתפריט היום-יומי שיחד יכולים להיצטבר ולהביא לשינוי המיוחל, כמו- להפחית את הסוכר בשתייה, להגביל את כמות השמנים/ טחינה ל-2 כפות סה"כ, לעבור ללחם קל או להוריד את מספר הפרוסות בארוחת הערב, לאכול פרי אחד בלילה או לאכול מעדן דיאטטי עם פרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני חשבתי שאני אוכלת מעט מידי
אני03/01/2011או.קיי אישם את מה שכתבתם,ומה לגבי זרעי הפשתן השלמים?
נראה לי שגם להם יש לא מעט קלוריות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טובה יותר
המבין הענק03/01/2011תעיפי את כל הלחם והקורנפלקס האלה. זה גרוע. תתמקדי בלאכול כמות גבוהה יותר של שומן וחלבון. תחליפי את החלב ל-3%, את הריי לא רוצה לשתות מים בצבע לבן, אלא חלב, נכון? כנ"ל לגבי היוגורט.
תפסיקי לעשות הליכות שלא נותנות כלום. תעשי אימונים עצימים ומבוקרים בהתאם ליוכלתך (אינטרוולים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אתה מציע לא לאכול פחמימות?
אני04/01/2011להתנזר לגמרי מפחמימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לגמרי
המבין הענק05/01/2011אלא להפחית משמעותית, לא לעבור את ה-100 גרם פחמימות בתור התחלה יהיה טוב.
מה שכן עדיף להימנע ממנו עד כמה שאפשר זה מאכלים מבוססי דגנים קרי לחם, אורז, פתיתים, פסטה וכו', ובמיוחד מאכלים מעובדים (קורנפלקס).
יש להעדיף חלבון ושומן. בשר, דגים, גבינות, ביצים, אגוזים, ירקות הם מאכלים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה
אני05/01/2011נראה מה יהיה ומה יקרה.....
תודה בכל אופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהגבי02/01/2011
היי , אני שוקל 120 קילוגרם והגובה שלי הוא 1.75
אני צריך להוריד 43 קילוגרם , האם אתם יכולים לשלוח לי
תפריט דיאטה מסודרת להורדת 43 קילוגרם תוך 8-10 חודשים ?
תודה מראש , !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/01/2011תפנה למסגרת מתאימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמנטינות לתינוקמיכל02/01/2011
שלום רב
יש לי תינוק בן שנה שאוכל בתאבון רב קלמנטינה ליום ויותר מזה
אני חשבתי שזה הדבר הכי טוב בעולם עקב הויטמין סי
אבל...הוא כל הזמן עם נזלת
והמטפלת הארגנטינאית שלו טוענת שבארגנטינה טוענים שקלמנטינות גורמות לנזלת
האם ידוע משהו על זה
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמנטינות לתינוק - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/01/2011לא ידוע לי על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מעיק ,עדן02/01/2011
אחרי אוכל ושתיה הבטן שלי ממש מתנפחת.
וכל ארוחה היא מתנפחת עוד ועוד .. גם אחרי שאני נכנסת לשירותים זה לא יורד.
השאלה שלי אם יש לזה תרופה? ואיזה רופא מטפל בדבר הזה?
כי יש לי תור לגסטרו בעוד שבועיים, הוא יוכל לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מעיק , - תגובה
ד''ר רוני חרמון03/01/2011גאסטרו זה הרופא שאת צריכה לראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 למי שלא אוכל דגיםגדעון02/01/2011
שלום אני לא אוכל דגים בכלל, כיצד אוכל להשלים את החוסר?
תוספים - מאיזה סוג? או שעדיף זרעי פשתן? ומה המינון בכל סוג
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 למי שלא אוכל דגים - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי02/01/2011שלום גדעון,
אגלה לך סוד אבל שיהיה רק בננו. אני לא לוקח תוספים והאמת שלא ממש מצליח לאכול דג פעמים בשבוע כפי שמומלץ.
וזאת ההמלצה, מנת דג פעמים בשבוע. אם תרצה להשלים ללא אכילת דגים אז עליך לצרוך 900-1000 מג' DHA+EPA ביום מכדורי אומגה 3. על האריזה תגלה כמה EPA ן-DHA הכדור מכיל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה טובה יותר
המבין הענק03/01/2011מומלץ לתסף ב-1500-3000 מ"ג של EPA+DHA.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקאןמיי02/01/2011
שלום,
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בפקאן מצופה שוקולד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקאן - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי02/01/2011100 גר' פקאן=כ-600 קלוריות
100 גר' שוקולד= כ-600 קלוריות
יותר מזה קשה לענות כי לא ברור לי כמה גר' שוקולד מצפים את הפקאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עצה לרדת במישקלרוני02/01/2011
בוקר טוב בירצוני לפרט על מישקלי אני בת 34 אם לשניים תאומים (מטיפולי הפריה) עד ההריון שקלתי 67-8 ולאט לאט עליתי ובהריון ליקראת הלידה הגעתי ל103 וכשילדתי ירדתי מעט מאוד כיום לאחר קרוב ל-9 שנים. ליפני כ3 שנים ירדתי מ97 ל83 ע"י כדורים (רדוקטיל) שעזר מצויין אך ביגלל מחירו הרב לא המשכתי ושובעליתי ל100 וכיום אני שוקלת 100 ובעלי כל הזמן מרבה לדבר על זה ניסה לעזור אך לשב.. כיום הגעתי למסקנה שדי אי אפשר גם לא נוח לא בלבוש וכח בהרגשה הכללית. אני די כבדה מיתעייפת מהר מותשת עם כל הרצון אני תמיד נישברת יש לציין שביקרתי אצל דיאטטנית והיה לי קשה ליישם את מה שאמרה. אני יודעת לעשות דיאטה גם ללא דיאטטנית אני יודעת כימעט על כל מאכל כמה קלוריות מכיל וכו.. זה לא החוכמה החוכמה היא פשוט ליסגור את הפה וזה מה שקשה לי דווקא בבקרים אני נטולת תיאבון אך ליקראת הצהריים מתחיל התיאבון ואי השליטה ובלי חשבון אני יכולה לאכול כל מה שבא ליד כמו סמים מין כריז שבא לאכול ולא חושבים על כלום.
ופה הבעייה אולי יש לכם עצה טובה משהו שנותן תוחשת שובע (חוץ מירקות) אולכ כדורים יחסית לא יקרות ולא מסוכן שמומלץ. חברה אמרה לי יש אבקת פסיליום שניתן ליקנון ויחסית עוזר האם כדאי? יש לציין שהגובה שלי הוא:1.60 ומישקלי 98
זהו..אשמח לקבל עצה זה כ"כ חשוב לי כבר היתייאשתי. ועוד חשוב לציין שאם מגיע לי החשק לאכול ואני נימנעת יש לי תחושה של חולשה בחילות מין מועקה. עשיתי בדיקות דם
וב"ה הכל בסדר אבל ויטמין B12 קצת נמוך.
שוב אני בתיקוה לתשובה יום נעים ושבוע טוב. יוכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עצה לרדת במישקל - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי02/01/2011יוכבד שלום,
קראתי ומה שכתבת מתאים ל-80% מהאנשים שסובלים מהשמנת יתר. לדעת את הקלוריות של כל מאכל לא ממש עוזר, אם היה כל כך פשוט לא הייתה מגפת השמנה בעולם המערבי. כמו כן האכילה מהצהריים ועד הערב לא מפתיעה בכלל. אני לא חושב שבמקרה שלך מדובר ב"טיפים" אלא בטיפול נכון לאורך זמן. ממליץ לך להגיע לטיפול רציני. כמובן שאכילת סיבים תזונתיים בעיקר בלתי מסיסים יכולה לעזור להגביר את תחושת השובע אבל לא כאמצעי יחיד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשירי01/01/2011
האם גלולות מסוג יסמין משבשות תהליכים בגוף וגורמות לעיכוב בהרזייה או אף עלייה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי01/01/2011באופן כללי לא. למרות שברמת היחיד, כל אחת יכולה להגיב בצורה קצת שונה להתערבות הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנציפלמדאני01/01/2011
הרופא רשם לי אנציפלמד בגלל נפיחויות בבטן [גובהי 1.60 ומשקלי 58]וביקש שאטול לאחר הארוחה 2-3 כדורים בכל פעם.
ראיתי שרשום כי הוא מסייע בעיכול חלבונים,פחמימות וכ"ו....האם זה אומר שזה יכול לסייע לי בירידה בשקל?כלומר לספוג פחות ממה שאוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנציפלמד - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי01/01/2011ממש לא, אין לתרופה שום קשר להרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלטטל31/12/2010
שלום רב,
רציתי לשאול אם רוב ימות השבוע התפריט שלי מבוסס על המון ירקות (סלטים) טונה/ חזה עוף ומיני קטניות זה מספק ? אני כמעט ולא אוכלת פחמימות רק בסופ"ש במהלך השבוע מעדיפה מזונות קלים יותר ולא כבדים.
בסופש אוכלת בעיקר אורז מלא וכל מיני תבשלים אחרים ופחות ירקות חיים כי מהם אוכלת המון!! במהלך השבוע.
לתשובתכם אודה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי01/01/2011טל שלום,
לא ברור לי מה זה "מיני קטניות", אבל אם התכוונת לאפונה, עדשים, שעועית לבנה, גרגירי חומוס וכו', גם בהם יש פחמימות וזה בסדר גמור במקום אורז, איטריות וכו'. חשוב לאכול גם פרות, דברי חלב ושומנים טובים כגון טחינה, אבוקדו, שמן זית.
לא רואה בעיה אם בשישי שבת אוכלת פחות ירקות...
באופן כללי רצוי לצרוך מכל קבוצות המזון ברוב הימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומיטל30/12/2010
שלום רב,
רציתי לשאול ברוב ימות השבוע לא כולל סופ"ש לא יוצא לי לאכות אוכל מבושל,ף מה שזה אומר אני אוכלת המון המון ירקות סלטים בשילוב או טונה או חזה עוף הרבה קטניות כגון עדשים / אפונה תירס, מוסיפה לעיתים אבוקדו אגוזי מלך משתדלת לאכול במהלך היום את כל מה שצריך אבל לא אוכלת בעיקר סלטים במהלך השבוע וסופש רק מבושל אורז מלא בעיקר בשר וכו'.
האם תפריט שמורכב ברובו מירקות וחלבונים ומעט פחמימות כגון: פריכיות ברנפלקס וכו' הוא תקין?
אני פשוט לא רגילה לאכול מבושל במהלך היום זה מאוד כבד לי במהלך העבודה והרגלתי את עצמי מעבר לזה שאני מאוד אוהבת לאכול ירקות ופירות.
חשוב לי לציין שבבדיקות הדם שעשיתי בשנים האחרונות ערך האלקלין פוספסט יצא 18 וכל שאר הערכים תקינים.
אודה לתשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט יומי - תגובה
אהרון רזון30/12/2010לא חייבים לאכול אוכל מבושל כל יום. העיקר שהתפריט יהיה מאוזן ומרכב ממאכלים בריאים. טוב שאת מאוד אוהבת לאכול ירקות ופירות. יש לציין שהם מורכבים בעיקר מפחמימות, כך שאם את אוכלת כמות מספקת, את לא חייבת לאכול פחמימות מרוכזות (דגנים, לחם, תפו"א, פריכיות, ברנפלקס וכו").
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן(:30/12/2010
היי
רציתי לדעת האם כל ארוחה יש צורך בהוספת רכיב שומן?
נניח בצהריים אם אני מכינה אוכל מבושל אני לא משתמשת בשמן,לכן רציתי לדעת האם נגיד כדאי לעוסיף את השמן בסלט כלשהו או בצורה של אכילת מספר זיתים וכו'?
אשמח לתשובה בעיניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן - תגובה
אהרון רזון30/12/2010רצוי שכל ארוחה עיקרית תכלול גם שומן (אין הגזים!). יש לקחת בחשבון שבהרבה המזונות יש שומן, למשל: בשר, דג, ביצה, גבינות, חומוס, אבוקדו, שוקולד ועוד. סלט מומלץ לאכול עם שמן , כי הוא עוזר לספיגת הוויטמינים המסיסים בשומן. אם הסלט מכיל גם זיתים, אבוקדו, אגוזים וכו" אין צורך בהוספת שמן.
כפי שציינתי בעבר וגם הסברתי, רצוי לא להוסיף שמן לתבשילים. (אני מבין שאת כבר מיישמת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך ...
עדן30/12/2010ניתן לבשל ללא שמן? הרי האוכל נדבק..
איך אפשר להכין חזה עוף ובשרים למיניהם אם לא לטגן אותם בשמן?
יש לך המלצה לבישול בלי שמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך ... - תגובה
אהרון רזון30/12/2010הטיגון בשמן אינו בריא וגם משמין. מומלץ לצלות במחבת קרמי\טפלון. אפשר גם בתנור עם ירקות, תבלינים ומעט מים או בתוך מרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לטיגון
(:30/12/2010מתוך סקרנות למה זה יותר משמין?
מה ההבדל אם שמים כפית שמן זית במחבת ומקפיצים ירקות או רצועות עוף לבין הוספת אותה כפית לסלט?
ובקשר "להקפצה" זריזה? האם זה בסדר לשים כפית שמן ולהכניס רצועות עוף עם ירקות עד שהבשר ישנה את צבעו כמה דק ככה? או שזה נוגד את התזונה הנכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לטיגון - תגובה
אהרון רזון31/12/2010משמין בגלל שבשמן יש הרבה קלוריות. אין להמיר את השמן בסלט בזה שבטיגון על אף שעבור כמויות שוות יש אותה כמות קלוריות, אבל ממילא לרוב מי שמטגן לא חושב על קיזוז. בכ"ז יש לציין שבדרך כלל בטיגון מוסיפים יותר שמן בגלל שהרוב נספג. בסלט זה בסדר ואף מומלץ מבחינה תזונתית, כי השמן שומר על איכותו (אם הוא כזה), ובטיגון הוא מתחמצן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט,ועוד שאלה
(:30/12/2010תודה על התשובה
בקשר לזיתים כמה זיתים נחשבים למנת שומן? כמה מומלץ לאכול בארוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט,ועוד שאלה - תגובה
אהרון רזון31/12/2010ראי את התשובה שקיבלת לפני כמה ימים מד"ר נסטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)