מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה ,עזרה !חסויה07/01/2011
שלום רב,
עשיתי בדיקה לתפקודי בלוטת התריס, הערכים הינם :
TSH - 3.18
T3- FREE- 3.1 (מתחת לנורמה)
T4- FREE - 13.1
בעיקרון חוץ מT3 הערכים בטווח תקין אך באופן גבולי.
אני רוצה מאוד לרדת במשקל ,זה מאוד מאוד חשוב לי ואני פשוט לא מצליחה כאשר עיקר הבעיה ברור כעת וזה הבעיה ב-T3 שנמוך אצלי והוא לדעתי גם הכי חשוב משום שהוא זה שממיר את האוכל לאנרגיה בתא ואחראי לחילוף החומרים!
יש לכם הצעה כיצד אני יכולה לרדת במשקל ?????
מה אפשר לעשות במקרה הזה? האם נטילת אלטרוקסין תסייע?
אם כן, האם ניתן לקחת את התרופה לזמן מוגבל על מנת לרדת ואז להפסיק?
אנא ,עזרו לי אני נואשת באופן כמעט מוחלט!
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ,עזרה ! - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/01/2011את לא צריכה אלטרוקסין ואף רופא לא יסכים לספק לך את התרופה כמובן כאשר אין סיבה לקבלה.
את צריכה לשלב תזונה נכונה עם פעילות גופנית יומיומית.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזייהאביב07/01/2011
שלום רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום משקלי הוא 58 קילו וגובהי 166 אני בן 15 אני מתאמן 4 פעמים בשבוע אימון כוח ab ורץ 4 פעמים בשבוע 4.5 ק"מ אני רוצה להרזות עוד איזה 3 קילו בערך תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזייה - תגובה
אהרון רזון08/01/2011"לפי הספר" את שורף בממוצע כ-2000 קק"ל ביום. בשביל הרזיה עליך לאכול פחות מזה, אך לא פחות מ1600 קק"ל כדי לא לפגוע בתהליך ההתבגרות. כמובן שגם הרכב התזונה חשוב, לכן, אם אין לך מספיק ידע, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע.
הערה: לא בטוח שאתה זקוק לדיאטת הרזיה אלא לתזונה בריאה מותאמת לנתונים ולפעילות הגופנית שלך. הפרמטר הרלוונטי הוא אחוז השומן שבגיל שלך רצוי שיהיה
10-14%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתן שלמים או סומסוםאני06/01/2011
ידוע שזרעי פשתן שלמים,סוסמום וגרגירי תירס לא נספגים בגוף
רציתי לדעת האם זרעי פשתן שלמים "יקרים" בקלוריות כמו תירס וסומסום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן שלמים או סומסום - תגובה
אהרון רזון06/01/2011אם לא טוחנים אותם ובולעים בלי ללעוס היטב, אז העיכול והספיגה חלקיים בלבד.
מה הפירוש "יקרים בקלוריות"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרים בקלוריות
אני07/01/2011הכוונה כמה קלוריות יש בכף זרעי פשתן לא טחון?
פחות חשוב לי הויטמינים שיש בזרעים,אלא שיעזרו לי ביציאות..
וכמה כפות ביום אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרים בקלוריות - תגובה
אהרון רזון08/01/2011כ-50 קק"ל בכף זרעי פשתן. מומלץ 1-2 כפות ביום.
המלצות נוספות בנושא טיפול תזונתי בעצירות:
1. דייסת סובין חיטה (2 כפות) עם חלב או מים.
2. תאנים ושזיפים שחורים.
3. סלק אדום.
פעילות גופנית סדירה אמורה לעזור באופן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובין חיטה
אני08/01/2011כך רוכשים זאת? זה מגיע טחון או שצריך לטחון?
וכמה כפות לשים בדייסה?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוואקר
אני08/01/2011הכוונה לקוואקר?
ואם לא האם זה גם יכול לסייע בעצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובין חיטה עדיף על קוואקר
אהרון רזון08/01/2011בגלל שהוא מכיל סיבים בלתי מסיסים (הסובין) שמתנפחים יותר ומגדילים את נפח הצואה. אפשר לקנות מוכן בכל חנות טבע ובסופר (לא בכולם). כפי שציינתי מומלץ 2 כפות יחד עם מים או חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם הסובין מנפח?
אני09/01/2011הרי הפסקתי את השימוש במשלשלים בגלל נפיחות בטנית...השאלה היא האם הסובין גם כן עלול לנפח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם הסובין מנפח? - עלול לנפח
אהרון רזון09/01/2011בגלל זה המלצתי לך לא יותר משתי כפות ביום, יהיה אפילו יותר זהיר להתחיל עם כף אחת. אם תראי שלא מנפח, אפשר יהיה להגדיל בהדרגה, אך לא ליותר מ4 מחולק לפעמיים ביום. חשוב לשתות מים סמוך לאכילת דייסת הסובין, אחרת זה לא מספיק יעיל, או אפילו ההשפעה יכולה להיות הפוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוואקר - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/01/2011אהרון צודק, אבל הסיבה היא כי סיבים בלתי מסיסים כפי שבעיקר נמצאים בסובין חיטה גורמים לא רק לנפח צואה יותר גדול, אלא למעבר מהיר יותר של הצואה במערכת עיכול.
סיבים מסיסים כפי שקיימים בסובין שיבולת שועל יוצרים רשת שגורמת למעבר איטי יותר של הצואה במערכת העיכול, עם זאת הם מגדילים את נפח הצואה מה שיכול לתרום גם ליציאות.
ועוד הערה, לפעמים שתי כפות לא מספיק. אם כך, מותר לקחת שתי כפות בבוקר ושתי כפות בערב, חשוב לאחר הלקיחה לשתות 2 כוסות מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןלי06/01/2011
שלום,.
ידוע שבהריון רצוי לא לאכול כמויות גדולות של ויטמין A מכיון שהוא טרטוגני, כלומר, עלול לגרום להיווצרות מומים.
אני אוכלת כמויות אדירות של פלפלים אדומים ( 5-6 ביום!!!) המכילים 160 מק"ג של בטא קורטן ל-100 גרם.
יש סכנה בכך?...מאיזה מאכלים רצוי להיזהר?...
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרים מן הצומח לא מכילים וויטמין A
אהרון רזון06/01/2011אלא בטא-קרוטן שהופך בגוף לוויטמין A. (רטינול) , בטא-קרוטן אינו טרטוגני.
וויטמין A היחיד שמקורו בתזונה ושעלול להדאיג הוא וויטמין A מן החי בצורת רטינול, שנמצא בכמות גדולה בכבד. הוא הופך למסוכן (?) רק אם אוכלים כל יום כמות מוגזמת של כבד.
המשיכי לאכול פלפלים אדומים. הם בין הירקות בעלי הערך התזונתי הגבוה ביותר.
ללא קשר לנושא הנדון, מומלץ לגוון את חלקם של הירקות בתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש ברצוני לשאול שאלה חשובהאלמונית06/01/2011
במשך כבר כמה זמן אני סובלת מעצירות של יציאה פעם בחמישה ימים.
התחלתי לספור לפני כשלושה שבועות את הקלוריות היומיות שאני אוכלת ויוצא בממוצע את רוב הימים אני מעבירה בכ-800-900 קלוריות
שזהו סכום נמוך לכמה שאני אמורה לאכול, אך זה נוסע בעיקר מחוסר זמן לאחרונה.
משקלי הוא 49 וגובהי הוא 1.63
האם יכול להיות שהעצירות קשורה לכמות הקלוריות שאני אוכלת ? כ300 פחות ממה שאני ממולצת לאכול בכל יום ?
אודה לכם על העזרה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
אהרון רזון06/01/2011זו תופעה שכיחה בתפריט דל מדי. עליך לאכול יותר ולהעשיר את התפריט במזונות עתירי סיבים תזונתיים.. בנוסף את על גבול תת-משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלמונית06/01/2011תודה רבה על התשובה המהירה,
שאלה נוספת, כמה קלוריות עלי לאכול ביום בכדי להישאר במשקל זה?
שני גופים שונים אמרו לי תשובות שונות,
הראשון כ-1200 קלוריות
השני כ-1500 קלוריות
שזהו הסדל משמעותי להשמנה.
גילי הוא 18
משקלי 49
גובהי 163
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהנחה שחילוף החומרים (BMR) תקין
אהרון רזון06/01/20111500 קק"ל ולהמשיך בפעילות הגופנית. מכיוון שאת עכשיו אוכלת הרבה פחות, יש להגדיל בהדרגה. אחרת תשמיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובקשר לעצירות
אלמונית07/01/2011האם עצירות היא גורם משמין ? הרי האוכל נאגר בגוף במשך כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עצירות היא גורם משמין?
סטודנט07/01/2011עצירות לא גורמת להשמנה. האוכל ה"ממוחזר" לא חוזר חזרה ולא משתלב בחילוף החומרים. זה זבל שיוצא בסופו של דבר, רצוי - תוך יום יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, יש ברצוני לשאול שאלה חשובה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי08/01/2011איילה שלום,
את כותבת שהצריכה היומית שלך 800-900 קלוריות ליום. ושהצריכה המומלצת היא 300 יותר, זאת אומרת 1100-1200 קלוריות. מאיפה נתון זה לקוח? זה ממש לא נכון.
את צריכה לצרוך קרוב ל-2000 קלוריות ליום, תלוי בהוצאה שלך בפעילות היומית. כמובן שאכילה יותר "קלורית" ובריאה, זאת אומרת צריכה של יותר סיבים תזונתיים כמו לחם מלא, דגנים מלאים וקטניות, שומנים בריאים כמו שמן בסלט, אבוקדו, טחינה וצריכה מספקת של מים, יכולים לתרום לעצירות שלך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום(:06/01/2011
היי
רציתי לדעת האם אכילת 3 שיני שום ביום זה הרבה?
(מדובר לא על ימים רציפים,לפמים כן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום - מאוד מומלץ
אהרון רזון06/01/2011אפשר אפילו יותר, ואין בעיה כל יום ( מומלץ), אבל קחי בחשבון שסגולותיו תקפות רק בהיותו חי (לא מבושל בצורה כלשהי) , למשל בסלט. כמובן שאפשר גם להוסיף לתבשילים לפי הטעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאוריי06/01/2011
אני בת 18 1.53 שוקלת 43-44, בעברי ירדתי 10 קילו בעזרת כושר ותזונה נכונה, בזמן האחרון אני מתעצלת לעשות הליכות, ובכלל לצאת מהבית, וגם באוכל אני מרגישה שאני אוכלת יותר ממה שאני צריכה, במשך הרבה זמן נמנעתי ממאכלים משמינים (עם הרבה שמן ופחמימות כגון אורז,ספגטי ולחמים), לרוב האוכל שלי היה מורכב מביצים, מוצרי חלב, בשר, ודגים, אני לא יודעת מה קורה לגוף שלי, ולמה בזמן האחרון אני רעבה יותר מבעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בגבול התחתון של טווח המשקל התקין
אהרון רזון06/01/2011כנראה שהמצב הזה לא מתאים לגוף שלך, לכן הוא מנסה לתקן על ידי הגברת התיאבון. מלבד זה, יכול להיות שמשטר ההרזיה שלך היה חמור מדי, יצר תסכולים, חסכים וחסרים ועכשיו הגוף והנפש מבקשים פיצוי.
ברשימת מוצרי המזון שלך אינני רואה ירקות ופירות, האם את מרבה באכילתם?
אם את רוצה לבלום את העליה במשקל, אם כי 2-3 ק"ג זה לא אסון , לא תהיה ברירה אלא לחדש את הפעילות הגופנית היומית (לפחות שעה) ולאכול תפריט מאוזן ובריא מחולק בין 5-6 ארוחות קטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט?אלכסנדר06/01/2011
יי אני 178 שוקל 76 ואני רוצה לשקול 70......אין לי תפריט מסודר אבל אני פחות או יותר רץ 5-6 פעמים בשבוע רציתי לדעת מה אני צריך לאכול כדאי להרזות את ה 6 קילו האלה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט? - צריך להיות מותאם אישית
אהרון רזון06/01/2011אבל באופן כללי:
- פעילות גופנית כל יום לפחות שעה. אפשר לשלב גם הליכה נמרצת ו\או פעילות אירובית אחרת. גם אימוניי התנגדות 2-3 פעמים בשבוע לבלימת איבוד רקמת שריר.
-לאכול 5-6 פעמים ביום ארוחות קטנות עם שפע של ירקות, 3-4 פירות, 2-4 פעמים בשבוע דג טרי, כל יום שלוש מנות מוצקי חלב רזים, עוף ללא עור ושומן, מוצרי קמח ודגנים מלאים בלבד (במתינות), לשתות רק מים. לפחות כל ארוחה עיקרית (3 פעמים ביום) תכיל גם חלבון וסלט ללא רוטב מלבד 2 כפיות שמן איכותי ומיץ לימון.
- להמנע מגבינות מעל 5% שומן, בשר שמן או מטוגן, חמאה, מרגרינה, מזון מעובד כגון חטיפים ודגני בוקר למיניהם, ממתקים, דברי מאפה, משקעות ממותקים כולל מיצים טבעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוואקרעדי05/01/2011
אני מנסה לאכול קוואקר כחלק משינוי תזונה שהחלטתי עליו(מעבר לתזונה בריאה יותר). אבל זה לא טעים.
יש איזה רעיון איך להפוך את זה לטעים?
(אני שמה כוס וחצי קוואקר יחד עם 4 כוסות מים, אח"כ הוספתי דבש).
או שאני אוריד את זה מהתפריט? מה אפשר במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוואקר - תגובה
אהרון רזון06/01/2011כוס וחצי זה יותר מדי למי שרוצה לרזות או לשמור. הסתפקי ב3-4 כפות. אפשר להוסיף כפית דבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמירה נמאסה עלייאני05/01/2011
אני שומרת בקפדנות רבה על מה שהורדתי-25 קילו שומרת בקנאות רבה,מרוצה,נהנית ממידת המכנסיים,מההרגשה,מהמחמאות ---הכל טוב ויפה!
אבל....המרוץ,ההדיקות ,פעילות הגופנית,והקפדנות מתישים אותי...
אין לי זיופים [כמעט],ואם אני מוסיפה עוד פרי ליום או פעמיים בשבוע מתפנקת עם פרוסת לחם וממרח מתוק ישר רואים זאת על המשקל...
אוףףףףףף זה כמו ילד שמשתדל ומקפיד נורא בלימודים ובכל זאת המורה מתלוננת...
רוב הזמן הבטן שלי נראית נפוחה ואני כבר לא יודעת ממה זה,
איך ממשיכים?
איך מגיעים לאיזון פיזי ונפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תתיאשי
looknfeel05/01/2011כול הכבוד לך שהורדת עשרים וחמישה ק"ג ואת שומרת כול כך יפה . נכון הדרך לא קלה ויש רגעי שבירה אבל תחשבי על הרווח הגדול שלך .
תאספי כוחות ותמשיכי לשמור , מותר להישבר אבל לא לוותר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין פתרונות קסם
אהרון רזון06/01/2011כל החיים תצטרכי לבצע פעילות גופנית כחלק חובה מסדר היום (כמו ציחצוח שיניים).
אפשר לחרוג מידי פעם מעקרונות התזונה הנכונה, אם את מרגישה שזה מונע תסכול, בתנאי שזה נשאר תחת שליטה ולא הופך לשגרה .
היייתי מציע לך התייעצות עם איש מקצוע לגבי התפריט הנוכחית שלך, אולי הוא יוכל לשפר אותו כך שיקל עליך את השמירה וימנע חסרים. בנוסף, ייעוץ טוב עשוי לפתור את בעית הנפיחות, אחרת
כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדי04/01/2011
אני בת 19 ורציתי לדעת אם אני מורידה 10 קילו החזה ייקטן?ואם בצורה משמעותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בנתונים הגנטיים
אהרון רזון06/01/2011משהו יירד בכל מקרה, אבל אם ההרזיה תהיה מתונה והדרגתית (2 ק"ג בחודש), ייתכן שהקיטון לא יהיה משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוקים.עדן04/01/2011
שאלה,
האם אכילת קבוקים זה דבר בריא? כמובן לא בכמות גדולה.
וכמה גרם אצטרך לאכול על מנת להגיע ל140 קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוקים. - תגובה
ד''ר רוני חרמון04/01/2011קבוקים הם בוטנים עטופים בקמח משמין ביותר 100 גר' שווים בערך 600 קל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה 446 קלוריות...
אחד שמבין05/01/2011לפי מה שמצאתי זה שווה פחות 446 קלוריות למאה גרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..חן04/01/2011
אני שחקן טניס מקצוען ותחרותי בן 17 וחציורציתי לשאול האם התפריט שלי מאוזן וטוב..
ארוחת הבוקר שלי היא ברנפלקס עם חלב
ביניים:פרי
ארוחת הצהריים לפני או אחרי האימון היא פסטה\פתיתים\אורז(מלאים) עם חזה עוף\פרגית\עוף
ארוחת הערב לאחר אימון היא 4 פרוסות לחם עם גבינות דלות שומן,ירקות,טונה וכו'...
בנוסף רציתי לדעת האם אמור להיות הבדל בין מה שאני אמור לאכול לאחר אימון הטניס לבין מה שאני צריך לאכול לאחר אימון הכושר הכולל סיבולת,כח,חדר כושר וכו...?
ביצה-האם בריא לאכול את החלמון לאחר האימונים ?
עדשים-אני אוהב מאוד מרק עדשים האם הוא בריא ?האם אבקת מרק עוף פוגעת בבריאות?
ארוחת לילה-האם צריך לאכול משהו לפני השינה?אם כן,מה?
כשבא לי משהו מתוק...מה אפשר שהוא בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום.. - תגובה
ד''ר רוני חרמון04/01/2011אם אתה מקצוען רצוי לפנות ליעוץ תזונה קבוע וצמוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל וגובהברק04/01/2011
שלום,
גובהי כמעט 165 ס"מ (חסר לי חצי ס"מ) ואני שוקל 48. רציתי לדעת האם זהו משקל מסוכן? האם זה עלול לפגוע בתפקוד (המוחי)? אני לא יורד מהמשקל הזה, ולפעמים עולה קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל?
אהרון רזון04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 18
ברק04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל וגובה - תגובה
אהרון רזון04/01/2011אתה בתת-משקל מתון, אבל אם זה המבנה הרגיל שלך, לא רזית בזמן האחרון, מרגיש טוב וכל הבדיקות תקינות אינך אמור להוית בסכנה. מומלץ לבצע פעילות גופנית
מתונה ולאכול לפי המלצות איש מקצוע שיתאים תפריט לנתונים ולמטרה שלך.
עם ההתקדמות בגיל ייתכן שמשקלך יעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר. תודה!!!
ברק05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Please help!!!אלמוני03/01/2011
שלום!
אני דנה אני בת 12 ותשעה חודשים אני דיי שמנמנה ואני מאוד רוצה להרזות.
יש לי חברות רזות ואני ממש מקנא בהן, האם תוכלו לתת לי דרך איך להרזות? מה אני צריכה לעשות, לאכול אם תצתרכו עוד פרטים שאמח לתת.
בברכה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Please help!!! - תגובה
ליטל סמואל-לוי04/01/2011הי דנה,
צריך עוד הרבה נתונים, ובשל גילך הצעיר אני ממליצה כי תגשי לייעוץ חד פעמי אצל דיאטנית מומחית לילדים. במהלך הפגישה היא תקח את כל המדדים הנחוצים, תשווה לעקומות הגדילה,ותשאל אותך על סדר יומך ועל הרגלי האכילה והפעילות שלך (יתכן שיהיה גם צורך בבדיקות). את נמצאת עדיין בשלב של גיל התבגרות ולכן חשוב לעשות זאת בצורה נכונה מבלי לפגוע בתהליך הצמיחה התקין שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)