מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סידן ביוגורטהגר27/12/2010
האם נכון שככל שאחוז השומן ביוגורט גבוה כך כמות הסידן נמוכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
אהרון רזון27/12/2010הכי פשוט זה לקרוא את ההרכב הכתוב על הגביע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
הגר27/12/2010תודה על תשובתך. השאלה, בעצם, האם יש בכלל קשר בין שני הפרמטרים האלה, כפי שהבינה אמא שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין קשר
אהרון רזון27/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ירידה במשקלהילה יצחק27/12/2010
שלום רב,
שמי הילה בת 33 משקלי 62.5 וגובהי 1.68 .ילדתי לפני שנתיים והנקתי הנקה רצופה ועדיין מניקה (בשבוע האחרון רק בלילה), בחודשיים האחרונים פתחתי בדיאטה מאוזנת ומשולבת באימוני כח של פעמיים בשבוע ובנוסף אימוני אירובי כ - 3 פעמים בשבוע .
בחודשיים ה אחרונים הצלחתי לצמצם במעט את הקפיי אך משקלי נשאר זהה.
עליי לציין כי אני ממש מתוסכלת מהעניין ותוהה האם העובדה שהנני מניקה מאטה או עוצרת את ירידת המשקל משום שהגוף שומר על השומנים לייצור חלב.
והאם יכול להיות שהשרירים פשוט תופסים נפח ומשקל ולכן אינני רואה את הירידה במשקל. בחודשיים האחרונים שמרתי על צביון תזונה וספורט קבועים והמשקל התנודד
700 גרם למטה ואז שוב למעלה מדוע?........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את עושה את הדבר הנכון
אהרון רזון27/12/2010אם צמצמת הקפים, את בדרך הטובה. בד"כ, ובעיקר אצל נשים, בשבועות הראשונים של אימוני כושר, אחוז הנוזלים בגוף עולה, ואם האימונים שלך אפקטיביים, ייתכן שהוספת גם כמה מאות גר מסת שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה ומטרנה גם וגם האם גם למבוגריםרוני27/12/2010
אני בת 34 ומידי פעם קונה דייסות של מטרנה ובעיקר של גם וגם שידוע שזה מאוד מאוד בריא ומלא ויטמינים לילדים האם לגביי גם? בריא ומלא ויטמינים חיובים? תודה רבה אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה ומטרנה גם וגם האם גם למבוגרים - תגובה
ד''ר רוני חרמון28/12/2010זה בטוח לא יזיק לך כל מה שטוב לילדים טוב למבוגרים אבל השימוש צריך להיות מושכל וזהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן27/12/2010
שלום,האם זה נכון שהתחליף למים המועדף ביותר,הוא מים בטעמים?
והאם זה מתאים לשומרי משקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מתאים לשומרי משקל ובכלל
אהרון רזון27/12/2010החומר שמוסיפים למים (צבע וכימיקים אחרים) אינו בריא וגם מכיל קלוריות.
סודה זה התחליף הבריא למים. אם לא תתרגלי לשתות רק מים\סודה, יהיה לך קשה לרזות ולשמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרסמון ופומלהאני27/12/2010
האם זה נכון שלא מומלץ לאכול אפרסמון עם קליפה?
ןלגבי פומלה כמה קלוריות יש בפומלה שלמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסמון ופומלה - תגובה
אהרון רזון27/12/2010אם אין לך בעיות עיכול, אפשר לאכול עם קליפה.
תלוי בגודל. בערך 40 קק"ל\100 גר נטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפרסמון
אני27/12/2010לא מומלץ בכלל בעיית עצירות או שלא מומלץ עם קליפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפרסמון - תגובה
אהרון רזון27/12/2010אם מערכת העיכול בריאה, אין מניעה מלאכול עם או בלי קליפה. בכמות גדולה עלול לגרום לעצירות,אצל בעלי הנטיה. יש כאלה שדווקא עוזר להם נגד עצירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיזוזאני27/12/2010
בשישבת אכלתי ,קצת" מעבר לנורמה שלי,וישנן שתי בעיות:
1. כנראה הגוף שלי מאוד התלהב מהרעיון של האוכל ואני כל רגע רעבה איך מתגברים על זה?
2. איך בכל זאת ז"א מה עליי לעשות כדי לקזז את כמות האוכל משישבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיזוז - תגובה
אהרון רזון27/12/20101. כנראה הגוף שלי מאוד התלהב מהרעיון של האוכל ואני כל רגע רעבה איך מתגברים על זה?
****אסור להיות כל הזמן רעב, כי אז השבירה מובטחת. מומלץ לאכול כל 3 שעות ארוחות קטנות ללא מתוק. נראה שאת לא אוכל נכון לנתונים שלך.
2. איך בכל זאת ז"א מה עליי לעשות כדי לקזז את כמות האוכל משישבת?
****שיטת הקיזוזים איננה מומלצת, כי אם תאוכלי מעט מדי שוב תשברי. המשכי לאכול רגיל תחת בקרה והכפילי את הפעילות הגופנית ליומיים, שלושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת(:26/12/2010
היי
בדר"כ בבוקר אני אוכלת קורנפלקס (דגנים מלאים) עם חלב או יוגורט בתוספת גרנולה
לפעמים אני רוצה לגוון כמו למשל היום אכלתי- 2 צנימים עגולים כאלה שעשויים מחיטה מלאה (70 קל' 13.2 פח' 2.2 חלבון) + חצי גביע לבן (100 גרם משהו כמו 6 גרם חלבון+ 4 ומשהו גרם פחמימה) + 2 כפיות ריבה (100% פרי ללא סוכר)
רציתי לדעת האם ארוחה מסוג זה נחשבת לטובה?
יש לציין שאני ספורטאית תחרותית בערב וכיום מתאמנת כ-6 פעמים בחד"כ
בת 22 1.59 משקל 48-49
מקפידה על תזונה נכונה
מחכה לתשובה,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון פספסת אותי
(:27/12/2010מחכה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת - תגובה
אהרון רזון27/12/2010אני לא מעודד אכילת קורנפלקס, הוא מכיל הרבה סוכר וגם חומרים אחרים לא בריאים במיוחד. צריך להתייחס אליו כאל ממתק. גרנולה זה בסדר אם אין תוספת סוכר.
מה שאכלת היום זה עדיף על מה שאת אוכלת בד"כ. תוספת ירקות תהפוך אותה לארוחה מזינה יותר. גם הייתי מציע לאכול גביע שלם של לבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לעשות דיאטהמורן26/12/2010
שלום!
אני שוקלת 53.4 קילו גובה 1.59 המשקל שלי נורא מפריע לי ואני יודעת שהוא תקין לגובה שלי.
בקיץ שקלתי 50 ואני רוצה להגיע למשקל הזה שוב לא יודעת למה אני לא מצליחה זה מאוד מתסכל אותי כי אני לא מרוצה מהמראה.
מה אתה יכול להמליץ לי שיהיה התפריט בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה צריך לדעת לעשות
אהרון רזון26/12/2010ואם לא, מבקשים מאיש מקצוע בניית תכנית הרזיה הכוללת תפריט מותאם לנתונים + פעילות גופנית. אם הוא מספיק מקצועי, גם ילמד אותך איך לשמור על המשקל, וזה הדבר הכי חשוב שצריך ללוות אותך במשך כל החיים.
הערה: משקלך בסדר גמור, בהנחה שאת בוגרת. בהעדר עודף, לא קל לרזות תוך שמירה על הבריאות. כנראה שבקיץ את היית במשקל נמוך ממה שמתאים לגוף שלך, לכן הוא תיקן, ועכשיו קשה לחזור אחורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרזיתקובי25/12/2010
מעוניין לדעת בצורה פשוטה בכמה סוכרזית כדאי לי להשתמש ביום כשמדובר על הסוכרזית בצורת אבקה שבאה בשקיות וסוכרזית שבאה בתור נוזל .מהו המינון המקסימלי והאופטימלי לשימוש בשניהם ליום אחד(כאשר אני משתמש בשניהם באותו היום) .אני רוצה רק להוסיף שמדובר עליי והכוונה לגבר בשנות ה30 לחייו כשמשקלו 66 קג .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרזית - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/12/2010אין המלצות לצריכה מקסימלית של סוכרזית. עדיף לגוון בין הממתיקים המלאכותים וכך אם קיים סיכון של כמות, הוא יורד. ניתן להשתמש בסוכרלוז, אספרטיים, סוכרזית, סטיביה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק עולהמאי25/12/2010
היי אני רוצה לשאול שאלה שממש מתסכלת אותי אני כבר יותר מ8 שנים עוסקת בדיאטותבערך מגיל 13 ועד היום כלוםלא עזר לא הייתי ממש שמנה אלה יותר מאלה באזור הבטןן אבל בשנה האחרונה ממש הגעתי למצב נוראי הייתי מטופלת בהפרעות אכילה אך למרות זאת העלתי ואני לא יודעת חמה היוןם אני שוקלת 69 על מטר 165 ואני בת 19 .. אני לא יודעצת מה עשות עוד ממש בא לי למות אין לי חשק יותר לכלום אני חייבת שמישהו יעזור לי אני אוכלת מסודר ונכון שבוע אחד הגוף יורד הל טוב שבוע אחרי זה הוא עולה כפולל איך זה קורה ליי שבוע שעבר לדוגמא אכלתי מסודר חוץ מיום אחד שאכלתי טיפה יותר וכבר עליתי קילו זה לא הגיוני מה עושיםם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק עולה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/12/2010מאי שלום,
אני מניח שיש לך נטייה להשמנה, וזה כמובן לא מוצא חן בעינייך, וז הלגיטימי וקשה להיות כל הזמן בשליטה כאשר אנחנו חיים חיים עם הרבה פיתויים... אבל במצב שאת מתארת, את צריכה להמשיך לנסות וללכת ליעוץ עד שתמצאי את הבן אדם שיצליח להתאים את הטיפול לאורח חיים שאת יכולה לחיות איתו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסט נקניקא24/12/2010
טוסט נקניק שמורכב מ-לחמניה ארוכה, 2 פרוסות נקניק כתף, כף מיונז, כף רוטב פסטו, כף רוטב שום וכף רוטב צ'ילי מתוק.
האם זה תקין בתור ארוחת צהריים? (בהנחה שזו הארוחה העיקרית ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במפורש לא!
אהרון רזון25/12/2010רוב המרכיבים אינם בריאים. מלבד זה, כל ארוחה עיקרית צריכה לכלול סלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת סולתשירי24/12/2010
כמה מכילת דייסת סולת המורכבת מחצי כוס מים + חצי כוס חלב 1% + 2.5 כפות סולת + כף סילאן ומעט תמצית וניל?
האם אפשר לשלבה בדיאטת הרזייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת סולת - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/12/2010ניתן לשלב ומדובר בכ-200 קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על משקלאני24/12/2010
שלום!
יש לי בת בת 13.
היא שוקלת 47 והגובה שלה הוא 1.58 הייתי רוצה לדעת אם זה תקין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין.
עדן24/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיונז(:24/12/2010
שאלה כללית
קיים היום מיונס שעשוי משמן קנולה ומכיל 5% ל-100 גרם וכ-17 קל' לכף
האם כחלק מתזונה נכונה ניתן לאכול איזה כפית שתיים מיונס שכזה מידיי פעם או שזה נוגד את "כללי" התזונה הנכונה והבריאה היות זוה מכיל הרבהחומרים משמרים ומווסתים כאלה ואחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
(:25/12/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיונז - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי26/12/2010ענית לבד על השאלה. בסך הכל אין בעיה עם קצת ביצה שבמיונז וכמובן לא עם שמן קנולה, אבל תמיד יהיה עדיף לצרוך את השמן בצורה הטבעית יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהדרור24/12/2010
אני בן 23 בגובה מטר 70 בערך..
כל חיי הייתי בתת משקל.
כיום אני שוקל 53 ובחמש השנים האחורונות אני שוקל בין 50 ל-55.
אני בריא לחלוטין, הייתי במסגרת ספורטיבית עד הצבא ובצבא הייתי במסגרת קרבית ומאומצת.
אני לא מצליח לעלות במשקל לעבר התחום התקין...מה לעשות? למי לפנות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך להלחץ
אהרון רזון25/12/2010אמנם אתה על גבול תת-משקל, אך אם תמיד היה כך ,בריאותך טובה לחלוטין, עושה פעילות גופנית ואוכל בריא ולשובע זה לא נורא. זה המבנה הגנטי שלך.
כדאי לבצע פעילות בונה שריר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)