מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטןאיתי14/12/2010
שלום,
יש לי כאבי בטן ביממה האחרונה ואיני יודע להסביר ממה הם נובעים.
מה התזונה המומלצת כשכואבת הבטן?
בנוסף, האם תחושת קור כתוצאה מזג האוויר עשויה לפתח כאבים אלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/12/2010שלום איתי,
לא, עונות השנה לא אמורות לפתח כאבים.
בכל מקרה הייתי ממליץ לך להפחית ל-3 ימים אכילת ירקות ופרות טריים ודברי חלב.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעמתי את השוקוו
דורון14/12/2010אח'שלי חלבון טעים רצח בטעם שוקו...ממליץ
המחיר גם זול והמוצר טעים מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומריםדני.א14/12/2010
אוכל לקבל כמה טיפים ועצות שיוכלו להגביר ולזרז את חילוף החומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים - תגובה
ליטל סמואל-לוי14/12/2010הדרך הטובה ביותר - פעילות גופנית. עלייה במסת השריר מעלה את קצב חילוף החומרים במנוחה. פעילות גופנית אירובית מגבירה את קצב חילוף החומרים כמה שעות לאחר מכן (בהתאם לעצימות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למוצרי חלבמירית14/12/2010
אני בת 37, גובה 1.63, משקל 54 קילו. אני רגישה למוצרי חלב. מה היית ממליץ לי לאכול במקום מוצרי חלב על מנת שאקבל מספיק סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות למוצרי חלב - תגובה
אהרון רזון14/12/2010הרבה סידן יש בשורה ארוכה של מוצרים מן הצומח, אבל ספיגתו איננה יעילה. המקור הכי עשיר של סידן הם מוצרי החלב. למיעוט קטן של הסובלים יש אי סבילות מוחלטת ללקטוז, לכן נסי לאכול מוצרי חלב מופחתי לקטוז, יש אפילו עם כמות אפסית של לקטוז.
אפשרות אחרת היא לקחת לקטאז (שאלי בבית מרקחת) יחד עם אכילת\שתיית המוצר.
אם בכל זאת את מעדיפה להמנע לחלוטין ממוצרי חלב, סרדינים (יחד עם העצמות) הם מקור טוב מאוד לסידן זמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות למוצרי חלב
מירית16/12/2010אני רגישה בצורה מוחלטת למוצרי חלב. אין באפשרותי לאכול אפילו מוצרי חלב דלי לקטוז. מקצת מחקר שערכתי בנושא, זרחן שנמצא בהרבה ממוצרים מהחי גורם לאי ספיקת הסידן בגוף. אם אינני טועה, גם בסרדינים יש כמות גבוהה של זרחן. קראתי שבשמיר יש כמות גבוהה של סידן. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסידן, זרחן, סרדינים, שמיר
אהרון רזון16/12/2010אכן, הזרחן הוא המינרל הכי נפוץ בגופם שכל בעלי החוליות, אחרי הסידן. ברובו מרוכז בעצמות יחד עם סידן והוא מרכיב חיוני שלהן. במערכת העיכול הוא מתחרה בסידן על קולטני הספיגה אבל עדיין הספיגה של האחרון סבירה בהחלט. בכל אופן ספיגתו הרבה יותר טובה מאשר משמיר וירקות ירוקים כהים אחרים (שיש בהם הרבה סידן) בגלל נוכחתה המסיבית של חומצה אוקסלית שקושרת את הסידן ומפחיתה באופן משמעותי את ספיגתו. אגב, גם שם יש זרחן בכמות לא מבוטלת.
נסי לקחת לקטאז יחד עם מוצרי חלב מופחתי לקטוז, כפי שהצעתי קודם, כי חבל לוותר על היתרונות התזונתיים של החלב.
הערה : הפאנטיים.שבין הנטורפתיים וכמובן הטבעוניים מתנגדים בחריפות לצריכת חלב ומוצריו ומבאים כל מיני טעונים בחלקם מופרכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ אגבהאני14/12/2010
שלום
לפי מה שהבנתי סירופ אגבה הוא ממתיק בעל ערך גליקמי נמוך, ולכן החלפתי אותו בסוכר , אך התחלתי להבין שהסירופ בארץ לא באמת עשוי ממה שהאגבה אמור להיות עשוי, קקטוס אם אני לא טועה.
אז רציתי לשאול אם כדאי להחליף את הממתיק לשתייה חמה בדבש?
והאם הערך הגליקמי של דבש נמוך כמו של אגבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ אגבה - תגובה
ליטל סמואל-לוי14/12/2010אני לא יודעת מהו האינדקס הגליקמי של אגבה אבל האינדקס של דבש הוא גבוה (87 יחסית לגלוקוז). יחד עם זאת לדבש יש יתרונות אחרים על סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוחים ועומס גליקמיגיא13/12/2010
שלום, כמה שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות עליהן
אני מאוד אוהב תפוחים והייתי קונה בחודשים האחרונים תפוחים ירוקים אורגניים
אני שומר על תזונה עם עומס גליקמי כמה שיותר נמוך,
עכשיו התפוחים הירוקים כבר לא בעונה מתברר, אז רציתי לשאול אם תפוחים אדומים
הם בעלי עומס גליקמי גבוה יותר, מפני שהם מרגישים מתוקים יותר.
אני יכול למצוא אורגני תפוחים אדומים מזן גאלה או מזן חרמון,
האם אתן יודעות לאיזה זן ערך גליקמי נמוך יותר?
והאם הוא גבוה יותר משל תפוחים ירוקים
אני יכול גם פשוט לאכול תפוחים ירוקים לא אורגניים שזה גם לא נורא, בעיקר
חשוב לי זה העומס הגליקמי, אבל גם לאכול אורגני זה טוב.
אז מה אתן אומרות? גאלה אורגני? חרמון אורגני? או תפוח ירוק לא אורגני?
בתודה מראש, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפוחים ועומס גליקמי - תגובה
ד''ר רוני חרמון14/12/2010העומס הגליקמי כפי שציינת אין לא קשר או השפעה לכך שהתפוח אורגני או לא.
לכל התפוחים יש ערך גליקמי די דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגידו,עדן12/12/2010
סיסי שווה למ"ל?
כלומר אם אני שותה 100 סיסי זה שווה ל100 מ"ל?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
אהרון רזון12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התפריט?נועם12/12/2010
אני רזה אבל רציתי לשאול אם התפריט מאוזן.
ככה אני אוכלת כבר שנתיים:
בוקר: ברנפלקס (2-3 כוסות חד"פ) + יוגורט 1.5%
ביניים: פרי
צהריים: סלט ענק (4 צבעים לפחות) + חצי חבילה גבינה 3% או חבילת טונה במיים + כפית טחינה/חומוס +2 פרוסות לחם מלא
ביניים: פרי
ביניים: פרכית אורז עם גבינה/ריבה
ערב: סלט ענק + ביצה קשה/חצי חב גבינה 3% + כפית טחינה/חומוס + 2 פרוסות לחם מלא
לפעמים גם קערת מרק ירקות איפשהו ביום.
אם מתאמנת מוסיפה פרכית עם כפית חמאת בוטנים לפינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך התפריט? - בסדר
אהרון רזון12/12/2010הוסיפי ירק בבוקר.
פעמיים בשבוע עוף ללא עור ושומן. פעם בקר טרי רזה. פעמיים דג טרי. הפירות בארוחות הביניים צריכים להיות שונים. מידי פעם שיבולת שועל במקום פריכיות.
אם את מרגישה טוב ומלאת אנרגיה עם התזונה הנוכחית, הבדיקות תקינות ושומרת על הרזון והכושר , לא הכרחי ליישם את השיפורים המוצעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועם13/12/2010אוכלת חזה עוף ללא עור בערך פעם בשבועיים במקום גבינה בארוחת צהריים.
מרגישה מלאת אנרגיה והבדיקות תקינות.
בפירות קל לי לגוון בקיץ, בחורף זה לרוב תפוחים...
אין מעט מדי שומן בתפריט?
בריא להמשיך כך כל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון רזון13/12/2010בפירות קל לי לגוון בקיץ, בחורף זה לרוב תפוחים...
***אין בעיה לגוון גם בחורף: פרי הדר, תות, אפרסמון, מלון, קווי וכו". בתפוחים אין מספיק וויטמין C ובטא קרוטן (וויטמין A).
אין מעט מדי שומן בתפריט?
***. הוסיפי לסלטים (כולל בבוקר ע"פ המלצתי) גם שתי כפיות שמן זית איכותי\רבע אבוקדו
בריא להמשיך כך כל החיים?
*** אם הכול בסדר ואת אוהבת את התזונה שלך, אפשר להמשיך תוך גיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על כל השאלות
נועם13/12/2010ממש תודה לך על התשובות!
חשבתי שיש מספיק ויטמין סי אם אוכלים 2 גמבות ביום? ומספיק ביתא קרוטן ב-2 גזרים, אני טועה?
אז יש מעט מדי שומן בתפריט כמו שחששתי? :(
אני לא רוצה להוסיף כי אני לא רוצה לעלות במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על כל השאלות -בשביל זה אני פה
אהרון רזון14/12/2010חשבתי שיש מספיק ויטמין סי אם אוכלים 2 גמבות ביום? ומספיק ביתא קרוטן ב-2 גזרים, אני טועה?
****את לא טועה. בהחלט יש המון, אבל הגיוון הוא אחד מעקרונות התזונה הנכונה בגלל
שבכל מזון (אפילו מאותה הקבוצה) יש משהו יחודי התורם לצרכי הגוף.
אז יש מעט מדי שומן בתפריט כמו שחששתי? :(
****כך עושה רושם. בערך 30% מן הערך הקלורי של שתזונה היומית צריך לבוא משומן ( מקסימום שליש רווי, שליש רב בלתי רווי, לפחות שליש חד בלתי רווי)
אני לא רוצה להוסיף כי אני לא רוצה לעלות במשקל
****אני לא מכיר את הBMI שלך, אבל לפי ההתנהלות שלך אני מניח שמשקלך אידאלי.
חשוב לשמור עליו, אך לא תוך וויתור על איזון התזונה, כי את התוצאות רואים ומרגישים מאוחר יותר. אפשר להפחית את כמות הברנפלקס בבוקר (נראה לי שיש לך יחסית הרבה פחמימות) לטובת תוספת שמן בסלט. אם 2 כפיות נראה לך הרבה (כל כפית 30-35 קק"ל) הסתפקי באחת.
אינני יודע את סוג, עצימות ומינון הפעילות הגופנית שלך, אך אולי יש מקום להוסיף כדי לשרוף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה נהדר! תודה
נועם14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בקשה
נועם15/12/2010יש לך הערכה של כמות הלוריות בתפריט כמו שהוא היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1500
אהרון רזון15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדני.א12/12/2010
ישלי בעיה מיכיוון שאני לא מרבה באכילת פחמימות עקב השמנה מהירה אז אני אוכל כול יום בשר בארוחת הצהרייים גם דגים אני לא אוהב כלל.
מה למשל אני יכול לשלב פעמיים- שלוש בשבוע בארוחת הצריים שהוא לא בשר ולא דג ולא רבוי בפחמימות ומזין כמו בשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/12/2010חביתה ללא שמן עם גבינה לבנה 5%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברנפלקס בכוס חד פעמיתחנה12/12/2010
אם אני ממלאת ברנפלקס בכוס חד פעמית כמה גרם זה יוצא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברנפלקס בכוס חד פעמית - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/12/2010אני מניח שבאיזור המנה וחצי (45גר')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין תזונה למצב הרוחש12/12/2010
שלום,
אני בת 16, גובהי הוא 1.66 , ומשקלי 54.3 לפני כחודשיים שיניתי את אורח חיי בצורה משמעותית וממשקל 58.9 הצלחתי להגיע למשקל זה. אני לא מונעת מעצמי אוכל , או הנאות כלשהן .. אני תלמידה די טובה ופעילה חברתית ,מאז השינוי בתפריט אני חשה עייפות מתמדת ועצלות, חוסר חשק לצאת או ללמוד, אני נוטה להתעצבן בקלות ולפעמים אף למצבי רוח מוזרים ודיכאוניים בהתחלה חשבתי שזה פסיכולוגי, אולי נובע מחוסר שלמות עם הגוף שלי (דבר שדי נכון ) אבל אז התחלתי לחשוב אולי לתפריט החדש יש השפעות נוספות , אשמח לדעת אם יש קשר בין התפריט לבין מצבי הרוח שלי ואם כן איך ניתן לשפר זאת
תודה מראש
ארוחת בוקר- לא באופן מתמיד , כאשר יש זמן יוגורט 0% שומן פירות יער\תות וכו'.. וכוס תה ללא סוכר
בין ארוחת בוקר לצהריים תפוח
ארוחת צהריים- כוס-כוס וחצי פחמימה(אורז\פסטה\פטיטים)\שניצל תירס לייט+סלט גדול+ ברוקלי\תרד\שעועית ( אני צמחונית)
בין ארוחת צהריים לערב בד"כ תפוח\קלמנטינה , קלח תירס
ארוחת ערב- סלט גדול\סושי לעיתים קרובות
איני אוכלת ביצים \ בשר..
לעיתים קרובות אני משלבת מתוקים במינון מתון , חלקם דיאטתים
אני משתדלת לשתות מים ככל שאפשר .
בגדול , התפריט שלי די תקופתי אני לעיתים חורגת ממנו, אני פרפקציוניסטית ולא מוכנה לסטות מהמטרה שלי ( 50 קילו ) וכאשר אני חורגת אני נוטה להתאכזב מעצמי ולא מקבלת את החריגות בהבנה. אני מסתכלת על חברות שלי שדרכן בכלל פתחתי מודעות לתזונה דיאטטית ומבחינה שהן מקבלות את החריגות , את השינויים בצורה הרבה יותר הגיונית. אשמח לקבל טיפים איך להתמודד עם התזונה החדשה בחיי, אני מרגישה כאילו פיתחתי אובססיה לעניין התזונה, אולי מרחיקה לכת בדרישות שלי מעצמי. אשמח לעזרה, כלשהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין תזונה למצב הרוח - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי12/12/2010הי,
תוכנית התזונה שלך מאוד קיצוני. וללא ספק יכול לגרום לחסרים שבין היתר יביאו למצבי רוח כאלה ואחרים. מאוד מומלץ דיאטן/ית יעין לך תפריט מאוזן המתאים לצמחונות. כרגע התפריט גם לא מאוזן וגם מכיל רמה מואד נמוכה של קלוריות (זאת אומרת מעט מדי אוכל) מה שמזיק לך וגורים לכל התופעות השליליות שמינית.
לדעתי לא מדובר בטיפים אלא בתכנון נכון לאורך זמן, לכן מעדיף שתגיעי לאיש מקצוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
אהרון רזון12/12/2010היעד שלך אינו מציאותי, לא רצוי וקשה להשגה. את שואפת להגיע לתת-משקל, מצב המשפיע לרעה גם מבחינה נפשית. התזונה הבלתי מאוזנת והדלה, כפי שנאמר בתגובה הקודמת גורמת לחסר בסרוטונין. בנוסף לעצה שקיבלת (בניית תוכנית תזונה על ידי איש מקצוע), פעילות אירובית יום-יומית בעצימות בינונית במשך 40 דקות תתרום לשיפור מצב הרוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה- ללא ירידה...בתיה12/12/2010
אני 1.68 שוקלת 55
אני אוכלת ביום בשעה 10:00 פרי (בננה, תפוח, אגס, שזיף)
בשעה 12:00 מעדין 1.5 במתיקות מעודנת של יופלה בערבוב של פיטנס (150/200 גרם אני מעריכה..)
בשעה 15:00 פרי נוסף
בשעה 18:00 סלט ירקות מובנה ממלפפון עגניה חסה וטונה בלימון + כמה פתית שוודי
ומקנחת מידי פעם בדגנים....שותה קרוב ל3-4 כוסות נס ביום
ופעם בכמה ימים עושה ספורט (כפיפות בטן, תרגילי יריכיים, ועולה ויורדת פעמיים מדרגות בביניים של 10 קומות)
בסופי שבוע אני אוכלת יותר..ז"א באופן רגיל עם לחם, אוכל של בית..) ועדיים לא נראה לי שאני יורדת במשקל...הייתכן?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, ייתכן
אהרון רזון12/12/2010את כבר רזה מאוד (כתוצאה מדיאטה?) ובשלב הזה הגוף מסרב לרזות יותר תוך התייעלות לצורך חיסכון באנרגיה. בנוסף, התזונה שלך איננה מאוזנת, את אוכלת יותר מדי דגנים (בעיקר מעובדים) 150 ,\200 גר פיטנס זה המון לכל הדעות, מה עוד שאת מוסיפה גם פתית ועוד דגנים וגם לחם.
את לא צריכה לרזות יותר, אבל אם בכ"ז את מתעקשת הסיכוי היחידי הוא לוותר לחלוטין על דגנים, קמח וסוכר לטובת שפע ירקות + 2-3 פירות, ולאכול יותר מאכלים חלבוניים מגוונים. בנוסף יש לבצע כל יום שעת פעילות אירובית ולהמשיך עם כפיפות הבטן, תרגילי ירכיים וכו".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירידה נעצרהיעל12/12/2010
אני בת 32 לאחר לידיה רביעית לפני שנה 1.65 ושוקלת 78
לא מצליחה לרדת כבר כמה חודשים
משתדלת לעשות הליכות 2-3 פעמים בשבוע
אוכל מהכל בכמות קטנה
לפי דעתי לא אוכלת יותר מ-1200 קלוריות ליום
בשעות הבוקר עד לשעה שלוש בצהריים רק על קפה וחטיף בריאות ופרי
בצהריים אוכלת ארוחה מלאה של ספגטי/אורז/ תפוח אדמה ועוף שניצל או קציצת בשר
בערב 2-3 פרוסות לחם קל עם גבינה וסלט ולפעמים ביצה
האם זו תזונה נכונה?
מה עליי לעשות כדי לעורר ירידה
יש לי בעוד 2 חודשים בר מצווה של בני הבכור
רוצה לרדת לפחות 5 ק"ג
אנא את עזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הירידה נעצרה - דרושים שינויים
אהרון רזון12/12/2010קודם כול ואף על פי שאינני דוגל בספירת קלוריות, נראה לי שאת אוכלת יותר מ1200 קק"ל. יש מה לשפר בתזונה שלך:
- בבוקר את חייבת לאכול מסודר ארוחה המכילה ירקות, חלבון ומנה פחמימתית טבעית ( לא דגני בוקר מעובדים!). אפשר לוותר על המנה הפחמימתית לטובת רבוי הירקות (גם הם פחמימות). את הפרי אכלי כארוחת ביניים וותרי על חטיף.
- צהריים: במקום ספגטי\אורז\תפו"א -ירקות מבושלים. סלט ירקות גדול כמנה ראשונה.
וותרי על שניצל. עוף ללא עור, שומן ורוטב. הקציצות מבשר רזה בלבד (רצוי לטחון בבית אחרי סילוק השומן) וללא טיגון. לפחות פעמיים בשבוע דג טרי צלוי או מבושל ללא רוטב.
- לחם מקמח מלא, לא יותר משתי פרוסות. גבינה 3%. ביצה קשה או מטוגנת ללא שמן
- ארוחת לילה או ביניים לפני ארוחת הערב: פרי\יוגורט 1.5%.
אפשר בהחלט לרזות 5 ק"ג ואף יותר בחודשיים בתנאי שתרחיבי את הפעילות הגופנית לכל יום (לפחות שעה של הליכה נמרצת) וכמובן תשפרי את התפריט כמוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריות מיובשותחן11/12/2010
השרתי פטריות מיובשות במים ואחר כך שמתי חלק במקרר (ללא המים) ויום למחרת טיגנתי אותן. האם זה בסדר לאכול אותן? בגלל שזה פטריות לא רציתי לקחת סיכון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות מיובשות - תגובה
אהרון רזון12/12/2010רצוי לבשל סמוך לייבוש המים, אבל גם אחרי שהיה של יום במקרר זה לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהעדן11/12/2010
למה מסטיק מעלה לי את האוכל?
כל פעם שאני לועסת מסטיק אחרי שאני אוכלת האוכל עולה לי.
למה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק
אהרון רזון12/12/2010לעיסת מסטיק גורמת (לא אצל כולם) לבליעת והכנסת אוויר למערכת העיכול המפעיל לחץ על האוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן וכאבי בטן+דיאטת השמנהבוקי11/12/2010
בן 47 סובל מרגישות ללקטוז מעי רגיז,ירידה בצפיפות עצם .רופאה אנדוקרינית המליצה בין היתר על צריכת סידן ציטראיט.
נושא נוסף עלין רציתי לשאול דיאטת השמנה חייב להשמין עקב צפיפות עצם נמוכה סובל מתת משקל גובה 1.85 משקל 60
אשמח אם תענו לי על כל שאלה לחוד בתודה מראש
1.מה תוסף סידן שיגרום לי להכי פחות כאבי בטן.
2.האם תוסף סידן יכול לגרום לאבנים בכליות ואיך ניתן לדעת ולמנוע.
3.בויטמין D יש בדיקת דם שמודדת רמתו בדם ואז ניתן לוודא שתוסף עוזר האם ישנה בדיקה שמודדת סידן אני יודע שיש בדיקת דם כזו אך אני מבין שהיא לא קובעת חד משמעית אם משק סידן טוב ולא יש גם איסוף שתן בקיצור אם אני לוקח תוסף איך אני רואה עם משפיע מבחינת סידן.
4.האם טיפות ויטמין D בלקיחה בפה או בטיפטוף על פרוסות לחם נספגות בגוף באותה מידה אני לוקח 2000 יב"ל עקב מחסור וצפיפות עצם נמוכה..
5.ניסיתי דיאטות השמנה אצל מספר דיטניות ולא הלך הבעיה שלי שאני מגביל את עצמי במאכלים עקב מעי רגיז כיוון שלאחר שאוכל אותם מרגיש נפיחות או גזים או מערבולות בבטן אני כבר מיואש האם יש דיאטניות מיוחדות שיודעות להתאים את הדיאטה למצבי הרפואי אשמח על המלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן וכאבי בטן+דיאטת השמנה - תגובה
ד''ר רוני חרמון14/12/2010תשתדל לאכול הרבה מוצרי חלב
תוספת סידן יכול ליצור אבנים לא רק בכליות
רצוי לטפטף את הטיפות בפה
יש בדיקות ספציפיות לקביעת הרמה של החומרים אבל לא שימושי לגביך
יתכן ואתה לא עולה במשקל בשל המעי הרגיז מיעץ לך לפנות לגסטרו לטיפול ולעשות את כל הבדיקות הרלוונטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)