מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעדכנתתת אחרי שבועיים שלא הייתי :))שני15/08/2010
טוב אז שבוע שעבר לצערי לא ירדתי ולו גרם
פשוט נשארתי באותו משקל,
טוב האמת ששבוע שעבר יצא לי פחות לאכול מסודר, אבל לא עברתי את כמות הקלוריות..
אז לא יודעת .. אולי עכשיו זה יותר איטי
אבבללל :) ירדתי עוד חצי קילו השבוע,
מחר זה חודש לדיאטה ועד עכשיו ירדתי 3 קילו בדיוק ( 64.5-61.5 ) איזה כיף :)
שיהיה שבוע טוב לכולנו !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפלא!
אהרון רזון15/08/2010בהתחשב שלא היה לך עודף ממשי, (הרזיה דה לוקס) ההשג שלך יוצא מן הכלל.! עכשיו החלק הארוך, למעשה אין סופי: השמירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מופתעת מעצמי
שני15/08/2010שהצלחתי לעשות את זה בצבא,
בבית בשבילי זה קלי קלות
אבל עם האוכל של הצבא זה כל כך קשה, ובכל זאת הצלחתי :))
אני רוצה לרדת עוד חצי קילו - קילו ,
כי אני מאמינה שבשמירה אני אעלה אולי חצי קילו...
אבל בנתיים אני מבסוטה מעצמי :)
תודה רבה על הכככללל !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלאני15/08/2010
שלום
אני לא כל כך בטוחה שזה המקום אבל אולי במקרה מישהו יודע איפה ניתן לקנות משקל למזון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחנות לכלי מטבח
אהרון רזון15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שיבולת-שועל:האם אפשר לאכול אתs14/08/2010
זה,ככה מתוך השקית עם חלב קר רגיל?
אני רוצה לנסות לשלב שיבולת-שועל בתזונה שלי
לוא ניראה לי לבשל אותה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר,
אהרון רזון15/08/2010אך מבושל משביע יותר. בנוסף לזה, החימום מנטרל במידה מסויימת את מעכב הספיגה (חומצה פיטית) דבר שמאפשר ספיגה של המתכות (ברזל, מגנזיום, ועוד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה...דנית14/08/2010
לדיאטנ/ית שלום...
לפני כחמישה חודשים התחלתי דיאטה מאוזנת ובריאה לאחר שנה וחצי של הפרעות אכילה (בהן ירדתי ועליתי במשקל). כתוצאה מההפרעות המחזור שלי פסק למשך שנה ועדיין לא חזר. בחמישה חודשים האחרונים חזרתי לאכול בריא ומאוזן ואני משלבת פעילות גופנית, שעה הליכה על הליכון 6 ימים בשבוע. אני מקפידה ב200% ולא הייתה לי נפילה אחת אפילו.. ו... עליתי 3 קילו וזה נתקע שם! אני כ"כ מתוסכלת ואין לי מושג מה הבעיה.. עשיתי בדיקות דם ובלוטת התריס תקינה לגמרי. רציתי לדעת אולי יש לי בעיה בתפריט.. אני כותבת פה יום אחד אבל זה מה שאני אוכלת פחות או יותר כל יום..
בוקר: כפית שמן זית+יוגורט 0%+ 2 פרוסות לחם קל.
ביניים: תפוח
צהריים: 150-200 ג' של מנה חלבונית כלשהי (עוף,דג, חזה עוף וכו') לפעמים אני מוסיפה 2 פריכיות אורז או 2 פתית.
ביניים: תפוח+5 שקדים+תאנה יבשה.
ערב: ביצה/טונה/8 פרוסות פסטרמה דלת שומן+ יוגורט 0%+ 2-3 פרוסות לחם קל+ 2 פריכיות אורז. אשמח לקבל תשובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל, גובה, משקל?
אהרון רזון14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה סליחה...
דנית14/08/2010גיל 22
גובה- 165
משקל 67* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חייבת לאכול ירקות, והרבה.
אהרון רזון15/08/2010בוקר: גם פילפל אדום.
צהריים: במקום אורז\פתית, סלט ירקות גדול.
ביניים: פרי שונה מביניים-בוקר. אפשר לוותר על השקדים.
ערב: בלי פסטרמה (מאכל מעובד מלא כימיקלים). סלט גדול. או לחם או פריכיות אבל תמיד מלא.
הפעילות האירובית בדופק 130-140. אם יש אופציה להוסיף עוד חצי שעה יומית בנפרד תוך גיוון (למשל שחיה), תראי תוצאות מעודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לרשום...
דנית15/08/2010אני אוכלת המוןןןן! ירקות!!! ועושה פעילות גופנית כמו שרשמת... מה יכולה להיות הבעיה??????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסתרות דרכי הגוף.....
אהרון רזון15/08/2010אני ממליץ לך אבחון RMR (שריפת קלוריות במנוחה מוחלטת). עושים את זה במכון ווינגייט ובמרפאות ספורט (חפשי בגוגל "רפואת ספורט"). יכול להיות שהקצב המטבולי שלך נפגע בשלב הפרעות האכילה, אבל עם משטר אכילה ופ"ג נכון המצב ישתפר, זה עניין של זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..שיר14/08/2010
אכלתי בערך 16 קבוקים.. כמה גרם וכמה קלוריות זה ?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהוו ???
שיר14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדעת אם אני בדרך..נעמה14/08/2010
שלום,
אני בת 24 גובה 1.58 משקל 61.
אני רוצה לרדת 5 קילו ומפגישה עם דיאטנית שלא אמרה הרבה הוחלט על שגרה כזו:
בוקר - שתי פרוסות לחם קל עם סילאן או גבינה
10 - קפה (בלי סוכר) לפעמים עם פרוסת לחם קל עם גבינה / פרי
צהריים - בעבודה סלט טונה 2 פרוסות לחם קל
16 - קפה פרוסת לחם עם סילאן + פרי
ערב- סלט ביצה 2 לחם קל אם לא נסחפתי במהלך היום.
לילה - פרי או ארטיק עד 30 קל
מאוד קשה לי עם התפריט ,המטרה היא גם הורדת טריגליצריגדים
בתוך שבועיים ירדתי 3 ק"ג וכבר עליתי אחד בחזרה.
קשה לי מאוד עם כמות הלחם ותחליפיו אינם מספקים כי מי שורד עם חצי כוס דגנים??...שתי כפות אורז?..
אני בדרך או לוותר?
מעולם לא אכלתי דרך קבע חטיפים , שוקולדים, עוגות, בורקסים קוראסונים..
אה, כמעט לא אוכלת אוכל מבושל במהלך השבוע , מבשלת רק בסופ"ש..
תודה רבה וסליחה על האורך.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט! 4 פעמים שעה הליכה
נעמה14/08/2010קצב 6 ופעמיים פילאטיס..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נעמה
ליטל סמואל-לוי14/08/2010התפריט שאת מתארת נשמע קצת דל מידי מבחינה קלורית ותזונתית (חסר סידן, ברזל וחלבונים) וגם לא מתאים להפחתת טריגליצרידים כי מכיל באופן יחסי הרבה סוכר (מהסילן ומפרות). מהי רמת הטריגליצרידים שלך?
בנוסף, לא הבנתי משאלתך האם כמות הלחם מספיקה לך או לא. אני מציעה שלפחות באחת מהארוחות העקריות, תחליפי את הלחם בתוספת חמה - יכול להיות כוס של אורז מלא/ חיטה / אורז + עדשים / קינואה / בורגול ותוסיפי גם ירקות מבושלים, ושלעיתים תחליפי את סלט הטונה בעוף או חלבון אחר. ארוחה כזו תתן לך תחושת שובע ארוכה יותר.
באופן עקרוני, את צריכה לכוון לקצב של עד 1/2 ק"ג בשבוע. אם את יורדת מהר יותר זה אומר שאת אוכלת מעט מידי ואז הסיכוי להשבר הוא גדול יותר. כך שהמלצתי היא להמשיך אבל להוסיף קצת לתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגליצרידים בסביבות 300
נעמה15/08/2010תודה ליטל.
עניין הטריגליצרידים הוא גנטי .. לכן חשוב שאשמור.
דווקא הדיאטנית הציעה את הסילאן כי אמרה שהוא עדיף מבחינת הרכב הסוכר שלו.
אם לא הוא אז מה לאכול מתוק במהלך היום?
כמות הלחם גדולה עבורי קרוב כבר לבלתי נסבל.
מדוע חסר חלבון אני משתדלת במהלך יום לאכול יוגורט, ביצה/טונה, קצת גבינה..
בורגול ועדשים הינם פחמימות לא?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון אפשר את דעתך?..
נעמה17/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
אהרון רזון17/08/2010את צריכה להחליף את הדיאטה או הדיאטנית. בתפריט שלך יש יחסית הרבה פחמימות. מבחינת הבעיה שלך אין הבדל בין סילאן לבין סוכר אחר, מה עוד שבד"כ לסילאן מוסיפים סוכר. תצטרכי להגמל ממתוק או להשתמש בסטיוויה (מוכרים בחנויות טבע).
הורדה משמעותית במשקל, פעילות אירובית יומית בעצימות בינונית ותפריט דל פחמימות ושומן רווי ועשיר בירקות וחלבון איכותי, יורידו את רמת השומנים בדם במידה ניכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות ...חסויה14/08/2010
איך אני סופרת קלוריות במוצרים ? איך אני יכולה לספור קלוריות של מוצר לפי הכמות שאני אוכלת בלי שכתוב על האריזה או קלוריות של מוצרים שאין להם ביכלל אריזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות
ד``ר נסטור ליפובצקי14/08/2010היי מריי,
את יכולה לחפש באינטרנט "קבוצות תחליף" ושם יהיה כתוב הערך הקלורי של המזונות לפי קבוצות תחליף. אם מדובר במזון מעובד, יותר בעיתי, תוכלי רק להעריך בצורה לא מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצה...מישהי14/08/2010
לאחר דיאטה קשה ירדתי במשקל מ-82 ק"ג ל-75 ק"ג...אני מטר 70 (יכול להיות מטר 69 אני לא בטוחה בזה במדויק) הייתי מידה 42 וירדתי ל 40...אני רוצה להגיע למידה 38 ואז אני אהיה מרוצה,עכשיו אמרו לי שההבדל בין מידה למידה הוא בערך 5 ק"ג...עכשיו השאלה שלי היא כזאת: נורא קשה לי לרדת במשקל כי החולשה שלי היא בעיקר שוקולד ובמבה,אני יודעת שזה נשמע טיפשי (אגב,אני בת 20 חח) אבל קשה לי להגמל מזה..קשה לי לעשות ספורט כבר קרעתי לעצמי את כל הצורה בפעילות גופנית ואני פשוט לא מסוגלת להמשיך,רוב היום אני דיי פעילה אבל לעשות ריצות כמו מטורפת זה כבר נמאס עלי...איך אני אצליח לרדת עכשיו עוד 5 ק"ג? אני מנסה ולא מצליחה להמשיך לרדת במשקל,כאילו אני יורדת חצי קילו ואז עולה אותו ושוב ושוב....אני לא רוצה בכלל להתייאש כי אני מרגישה פרה וזה מאוד מדכא אותי,אני ממש לא סובלת את עצמי כרגע....מה עלי לעשות?
בבקשה אשמח לעצה,ותודה לכולם מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי שינוי אין הרבה מקום לאופטימיות
אהרון רזון14/08/2010ההכרזה שלך שאינך מסוגלת\אין לך כוח הרצון לוותר על שוקולד ובמבה (זבל תזונתי) לא מבשרת טובות. בנוסף, ולא פחות משמעותי, זה הוויתור על הפעילות הגופנית הכל כך חיונית להרזיה בריאה ובעיקר לשמירה.
רק תזונה בריאה ונכונה לנתונים שלך, בלווי פעילות גופנית יומית אפקטיבית יגשימו את מבוקשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות פחמימות בצהרייםרוני13/08/2010
שלום רב,
מה כמות הפחמימות (אורז, פתיתים, אטריות, קוסקוס) שאדם מבוגר צריך לאכול בארוחת צהריים כדי מצד אחד לא לאכול יותר מדי ומצד שני לא לאכול מעט מדי ולהישאר רעב?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תשובה אחידה
אהרון רזון14/08/2010הכמות תלויה בהרכב התזונה היומית ובחלוקתה. באופן עקרוני החלק היחסי של הפחמימות, (כולל אלה שבירקות ופירות) צריך להוות 40-60% מהתפריט היומי (ערך קלורי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות ....חסויה13/08/2010
אני נימצאת כרגע במעקב אצל דיאטנית,היא הביאה לי תפריט,אבל נמאס לי לאכול כל יום מה שכתוב שם,אני רוצה קצת לגוון.
אז השאלה שלי היא בעצם,איך אני יכולה לספור קלוריות למוצרים,איך אני יכולה לספור קלוריות למוצר שלא כתוב על האריזה בדיוק כמה קלוריות יש בו אלה כמה יש לכל החבילה,איך אני יכולה לספור את הקלוריות של החזה הודו שאני אוכלת,של האורז\הפתיתים ועוד ....
**** ראי תשובה מד"ר נסטור
ועוד שאלה:
לגבי שניצלים,אז כדי שזה יהיה בריא,אפשר לאכול שניצילים שמחממים במיקרוגל,שקונים אותם מוכנים ? או שלא ביגלל שיש על זה פירורי לחם ורצוי להכין חזה הודו בלי פירורי לחם ?
**** שניצל אינו מומלץ באף צורה. במקום יש לאכול עוף\הודו מבושל או צלוי בבית ללא עור ושומן.
עוד שאלונת :
אומרים שלא רצוי לאכול אחרי 6 בערב? זה נכון או שזה סתם מיתוס ?
**** זה מיתוס. חשוב מה וכמה אוכלים ולא המועד (מומלץ לאכול 5-6 פעמים ביום)
מודה מאוד על העזרה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שני שאלות קטנטנות ...
חסויה13/08/20101.איך אני יודעת שהארוחה שהכנתי לעצמי היא מזינה ? כמה חלבונים ועוד .. צריכים להיות בה?
****כל ארוחה עקרית צריכה לכלול 20-25 גר חלבון (נטו) ושפע ירקות מגוונים. כמו כן ,2-4 פירות שונים ליום, 3 מנות מוצרי חלב ( על חשבון החלבון), 4-6 פרוסות לחם מלא או תחליפים (אורז מלא או דגנים טבעים אחרים, תפו"א וכו")
2.אם אני אוכל לפני ארוחת הצהריים סלט בינוני אני צריכה להחשיב את זה בצריכת הקלוריות שלי ? או שירקות לא משמינים וזה לא משנה ?כי כאשר אני אוכלת סלט לפני אני מגיעה לאורז\לפתיתים או מה שזה לא יהיה שוואה יותר ואוכלת פחות.
****בכל מאכל יש קלוריות, אבל מומלץ לאכול סלט בנדיבות כי יש לו נפח גדול וערך קלורי קטן וכמובן ערך תזונתי גבוה. אל תשתמשי ברוטב מלבד 2 הפיות שמן זית ומיץ לימון.
ושאלה אחרונה :
3.רצוי לאכול עם האורז\הפתיתים בשר או עדיף לאכול בנפרד?
**** אם את רוצה לראות תוצאות מעודדות בהרזיה אכלי את הבשר\דג עם ירקות במקום אורז\פתיתים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי תשובות בגוף ההודעות.
אהרון רזון14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהמשה13/08/2010
האם משלבים בדיאטה תרופה שמסייעת לתהליך ההרזייה (כזאת עם מרשם רופא) רק במקרים קיצוניים בלבד?
האם כל אחד שסובל מעודף משקל ומבצע דיאטה יכול לקבל מהרופא שלו מרשם לתרופה כזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי ברופא
אהרון רזון13/08/2010אם הוא אחד שידו קלה על התרופות בכלל ,אינו מבין הרבה בתזונה ואינו מודע לחוסר התועלת לטווח הארוך של תכשירים למיניהם וגם לנזק האפשרי לבריאות, תקבל ממנו מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד אווזניסן13/08/2010
שלום רב
ראיתי בכמה מקומות באינטרנט בארץ ובעולם כי כבד אווז נא מכיל ל100 גרם 133 קלוריות, 4 גרם שומן ו518 מ"ג כולסטרול.
כמו כן ידוע לי כי אכילת כולסטרול לוא דווקא מעלה את רמת הכולסטרול כך שניתן לאכול ביצה ביום.
האם יכול להיות שכבד אווז הינו נתח כל כך רזה יותר מחזה עוף ומשוקיים ללא עור?
אודה לכם על פתירת הדילמה כי אני חשבתי שהוא מכיל 400 גרם קלוריות ל100 גרם לפחות וזה גורם לי לרצו ללכת ל"רק בשר" ולהזמין שם כבד אווז ולהתפנק
תודה מראש וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן ולא
אהרון רזון13/08/2010אין הבדל מהותי בין כבד אווז טבעי לבין כבד תרנגולת או הודו, לכן הנתונים שהבאת נכונים פחות או יותר. הבעיה היא בכבד אווז שפותם למטרת הגדלתו הלא טבעית לצורך הכנת המעדן המאוד יוקרתי ומזיק לבריאות. הכבד מהסוג האחרון מכיל עשרות אחוזי שומן וגם כמות מוגדלת של כולסטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכדי לספק לעצמי את כל הויטמנים שאנירק שאלה12/08/2010
צריכה.ץ..
רציתי לדעת קודם כל איזה ירקות או פירות אני צריכה לאכול כדי שלא יחסר לי כלום
אני לא יכולה לאכול את כל הירקות האדומים הלבנים או הירוקים..בגלל זה 2-3 מכל קבוצה
ואיזה מהירקות הויטמנים בהם נמסים בחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק תשובה
ד''ר רוני חרמון15/08/2010מספיק לאכול תפוח ליום בכדי לקבל כמעט את כל כמות הויטמינים היומית אם את אוכל באופן סדיר פירות וירקות מצב בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינה יעצרו תהליך השמנה?רותם12/08/2010
קראתי אתמול בווינט כתבה על זה שאם ישנים פחות מדי בלילה אז רעבים יותר ביום וכתוצאה מכך משמינים יותר. אני באמת ישנה מעט שעות בלילה, הרבה פחות ממה שאני צריכה, כי אני כל הזמן ישנה שינה קלה ומתעוררת מדי פעם. יכול להיות שבגלל זה אני אוכלת כ"כ הרבה ומשמינה? נטילת כדור שינה תעזור כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רותם לא יכול להיות
ד''ר רוני חרמון15/08/2010מחקר הראה שבכדי לרדת במשקל צריך לישון לפחות מספר שעות בלילה זה לא קשור לשינה קלה או לא את צריכה לפנות למעבדת חקר השינה לבדוק למה את לא ישנה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאכילה בלילה..שירה2012/08/2010
בס"ד
שלום,
רציתי לדעת אם אני אוכלת אחרי 12 בלילה זה נחשב כאילו אכלתי ביום החדש שבא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לפני השינה, נחשב באותו יום.
אהרון רזון12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
דנה14/08/2010אבל אם למשל יש לי תפריט קבוע ויום אחרי זה אני לא אוכלת את המאכל(למשל קורנפלקס), זה יוצא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, בתנאי שזה לעתים רחוקות.
אהרון רזון14/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)