מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהמירי20/08/2010
ירדתי במשקל לפני שנה ועד עכשיו כול השבוע אני שומרת ושיש שבת אוכלת יותר מין הרגיל,
התפריט שלי
בוקר- שני פרוסות לחם קל עם קוטז ביניים תפוח
צהריים סלט עם טונה במיים ורוטב וינגריט לייט או ירקות מבושלים וחזה עוףעל הגריל
ביניים - שני פרוסות לחם קל עם כפית ריבה וכפית קוטז
ותפוח
ערב -סלט ענק +רוטב וינגרט לייט ושני פרוסות לחם וקוטז (2 כפות)
התפריט נוח לי ואני עושה בשבוע בין שלוש לארבע פעמיים ספורט,
אני עליתי בתקופה האחרונה אין לי מושג למה לא זוכרת שאכלתי מין הרגיל בכול אופן השאלה האם התפריט בסדר לאחת שעושה ספורט ומספיק קלוריות אני צריכה לרדת שלוש קילו אני בת 36 שוקלת 67 לגובה 174
יש לציין שעכשיו גילו לי שאני רגישה ללקטוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה ברורה
אהרון רזון20/08/2010אם את לא מצליחה לרזות ואפילו עולה, את אוכלת יותר ממה שאת שורפת.
נסי לוותר על תוספת האוכל של סופי השבוע, להקטין את כמות הלחם, להוסיף ירקות לבוקר, להוריד את כפית הריבה. החליפי את רוטב הסלט בשמן זית. לא רק תפוחים ,אלא גם פרי אחר, כי לאנשים מסויימים התפוח גורם לעצירות.
אם בנוסף להמלצות הנ"ל תרחיבי לכל יום ותעצימי את הפ"ג, יש סיכוי להשיג את יעדך.
העובדה שאין לך עודף משקל, אלא את מבקשת הרזיה "דה לוקס" מקשה על הירידה אבל היא אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
מירי21/08/2010תודה רבה על התשובה,
אני אנסה את השיטה שלך ..לי יש כל הזמן התאוריה שאתם אנשי מקצוע אומרים שצריך לאכול
קלוריות ואני עוד עושה ספורט כמעט ארבע פעמיים בשבוע1200 לא מספיק וזה קצת אוכלואז גם לא יורדים, אז אני מבולבלת
האם בשביל להרזות צריך לאכול 1200 ?
וגם מי שעושה ספורט?
ןאם אין זמן לפעילות גופנית יותר משלוש ארבע אז לא יורדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות ופעילות גופנית
אהרון רזון21/08/2010אין שום חוק שאומר 1200 קק"ל. ההיקף הקלורי המומלץ של התזונה היומית תלוי בנתונים האישיים, הפעילות הגופנית והמטרה. אם את רוצה לנקוט בשיטת ספירת הקלוריות (לעשות בצורה "מדעית") מומלץ קודם לבדוק את קצב שריפת האנרגיה במנוחה מוחלטת (RMR) ולחשב גם כמה את שורפת בפעילות גופנית (לפי טבלאות). לפי זה תדעי כמה את צריכה לאכול על מנת ליצור מאזן קלורי שלילי שתוביל אותך להרזיה הרצויה. ככל שעושים יותר פעילות גופנית מורידים יותר מהר, חוץ מיתרונות בריאותיים נוספים .
אפשר לרדת גם בלי ספורט, אבל בקצב איטי יותר ותוך צימצום יותר דרסטי של התפריט, דבר שיכול להוביל למחסור ברכיבים תזונתיים חיוניים לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRMR
מירי22/08/2010וזה בודקים לפי גובה משקל ? ודופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודדים במרפאת ספורט
אהרון רזון22/08/2010בקשי בק"ח את רשומת מרפאות הספורט באיזור שלך ובררי בטלפון אם עושים את הבדיקה. תקבלי גם הוראות איך להתכונן לקראת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות
יעל20/08/2010רציתי לדעת איך בנאדם שאמור לעשות דיאטה לדוגמא לאכול עד 1400 קלוריות ביום יכול לספור קלוריות של מאכלים מבושלים לדוגמא מאכלים של מסעדות או מאכלים שאמא מבשלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות של תבשילים
ליטל סמואל-לוי21/08/2010את צודקת. זה מאוד קשה לחשב את כמות הקלוריות בתבשילים, בעיקר אם לא אנחנו מכינים. במקרה כזה מנסים להעריך- למשל אם אוכלים אורז - ידוע שכוס אורז מבושל = בערך 140 קק"ל, כפית של שמן = 45 קק"ל...אז מחשבים בערך לפי הכמות שאוכלים אבל אי אפשר לדעת במדויק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירסג20/08/2010
שלום רב!
האם זה נכון שתירס (בקופסת שימורים, למרות שזה לא כ"כ משנה ) מנפח כמו לחם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירס
ליטל סמואל-לוי21/08/2010תירס לא מתנפח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
יעל21/08/2010רציתי לדעת אם לדוגמא בנאדם שאוכל 1700 קלוריות ליום אוכל נגיד ביום אחד רק 1400 ויום למחרת אוכל את ה1700 שלו הקבועים פלוס 300 קלוריות נוספות האם זה מתאזן בסופו של דבר?..כי כאילו יום לפני הוא אכל רק 1400 ונותר לו עוד 300 לנצל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רף השמנהקוקו19/08/2010
שאלה אליכם אשר גרמה לוויכוח סוער ביני לבין 2 חברותיי...
לטענתי לכל אדם יש רף מקסימלי להשמנה, כלומר: לא משנה כמה הוא יאכל ומה הוא יאכל, יש משקל מסוים שהגוף לא יכול לעבור.
והן טוענות שהרף תלוי בהרגלי האכילה, בסביבה ובגנטיקה והוא יכול להשתנות בהתאם לכך וימשיך לעלות במידה וההרגלים ייעודדו השמנה.
אני מסכימה עם טענתם אך בקטע של הרף האישי איני מסכימה וטוענת שלמרות כל הסיבות יש עדיין רף מסוים שהגוף לא יעבור.
מה דעתך בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח שיש רף מסויים
זוהר20/08/2010אבל מהסיבה היחידה שבשלב מסויים פשוט מתים מהשמנה!
מקבלים התקף לב כי הגוף כבר לא מסוגל להתמודד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה לרדת במשקל?אנה19/08/2010
אני בת 19 ושוקלת 54 גובה-1.67
אני מרגישה שמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
זוהר20/08/2010עוד שניים-שלושה ק"ג ואת בתת משקל!
אם את מרגישה שמנה אז כנראה שיש לך בעיה פסיכולוגית שקשורה לדימוי עצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.שירה19/08/2010
כיצד אני יכולה לחשב קלוריות נניח של עוגה בבית קפה ?
האם אתם יכולים לשער בערך כמה קלוריות יש בפרוסת עודה מכובדת של שטרודל תפוחים ?
אני יודעת שזה נורא תלוי במרכיבים ובגודל אך רק לתת לי כיוון..
נוסף, אם אכלתי אותה אחרי אימון אירובי, (צרוי לציין שהיא הייתה עשירה ומתוקה) ובכל זאת מאזן הקלוריות שלי באותו יום הוא שלילי זה אומר שהשמנתי ? האם הכל זאת יכול להיות שכאשר העוגה התפרקה בגופי היא הפכה לרקמת שומן ?
ובנוסף, מה יותר ממולץ לאכול, פאי תפוחים או עוגת גבינה ? איזה מבין השניים יותר "בריאה" ונחשבת לפחות משמינה?
(אני מודעת שזה נורא תלוי במרכיבים ובערכים התזונתיים שלהם אך בכל זאת.. ? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להבין למה אתם כל הזמן מתעלמים
שירה21/08/2010משאלותיי ?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלתי אפשרי לדעת
זוהר21/08/2010את אפילו לא נותנת מידע בסיסי כמו גודל הפרוסה.
במאפים תמיד יש כ-500 קלוריות ל-100 גרם,
נראה לי שאכלת יותר מ-100 גרם אז תחשבי לבד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלת תשובה נכונה.
אהרון רזון21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירה
ליטל סמואל-לוי21/08/2010פרוסת עוגה "ממוצעת" בבית קפה יכולה לנוע בין 200-600 קק"ל. זהו הטווח וזה תלוי במרכיבים כמובן. אם את במאזן קלורי שלילי - את לא משמינה. את מרזה. גם אם אכלת עוגה.
פאי תפוחים או עוגת גבינה? באמת תלוי במרכיבים. אם העוגת גבינה היא מגבינה 5% וללא שמנת, זה עדיף כי בפאי יש בדרך כלל הרבה חמצאה וקמח לבן כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא ירקותמורן19/08/2010
היי, אני בת 20, משרתת בצבא, עבודה משרדית שגרמה לי לעלות די הרבה במשקל. אני לא אוכלת ירקות ואני בקושי עושה ספורט כי אני מגיעה הבייתה נורא מאוחר ופשוט לא מספיקה לרוב. ותהיתי האם יש דרך לאכול בריא כשאתה לא אוכל ירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנעות מוחלטת מירקות פוגעת בבריאות
אהרון רזון19/08/2010ובסיכוי להרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרלוזעמוס19/08/2010
במאמר של ד"ר פליציה שטרן בעניין הממתיקים המלאכותיים נאמר כי הכמות היומית של סוכרלוז המומלצת לאדם במשקל של 70 ק"ג היא 350 מ"ג שזה 0.35 גרם. משהו לא נראה לי. שקית אחת של סוכרה דיאט מכילה 0.8 גרם! זה מה שמותר כל היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עמוס
ליטל סמואל-לוי19/08/2010הי עמוס,
בדרך כלל שקיות הסוכרזית הן מעורבבות (כלומר לא מכילות סוכרזית "נקי") לכן יתכן שכמות הממתיק בשקית היא הרבה יותר קטנה...שים לב מה כתוב על גבי האריזה ברכיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עמוס20/08/2010בכל שקית 13 מג סוכרלוז לכן אפשר לצרוך 30 שקיות וזה עושה שכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאוריי19/08/2010
אני בת 17.5 שוקלת 42-43 גובה 1.53 בזמן האחרון העלתי קצת במשקל אין לי תפריט מסודר בעיקרון אני לא אוכלת בצקים, בשר, ירקות ופירות (ירקות ופירות אני פשוט לא אוהבת) אני אוכלת לרוב ביצים, מוצרי חלב וטבעול ואני שותה רק מים בקשר לספורט אני משתדלת לעשות מתי שיוצא לי אבל לא בתדירות גבוהה ממה יכול להיות שאני מעלה במשקל? ומה אני יכולה לאכול שיהיה בריא ולא משמין יותר מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ליטל סמואל-לוי19/08/2010לפי הנתונים שלך את נמצאת במשקל תקין לחלוטין. בגלל שאת קטנה יחסית, את לא צריכה כמות קלוריות גדולה ולכן כדי להישאר במשקל את גם צריכה להקפיד לשמור (אם את רוצה לדעת בדיוק כמה את צריכה לאכול את יכולה לעשות בדיקת קצב חילוף חומרים).
לגבי התזונה שלך - היא מאוד לא מגוונת, וזה כשלעצמו - עלול להיות בעייתי בירידה במשקל. תנסי בכל זאת לשלב ירקות בצורות שונות - מוקפץ, בתוך רוטב, פשטידות, מרקים....
מוצרי טבעול - תשתמשי ב"רזים" (5% שומן או סדרת ה"לייט"). ביצים - רוב הקלוריות נמצאות בחלק הצהוב. אל תאכלי יותר מצהוב אחד ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריכיות אורזיעל19/08/2010
שלום רב
האם הפריכיות אורז דומות בהרכבן לאורז? האם הן יכולות לגרום לעצירות מו שאורז גורם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן יכולות לגרום לעצירות
אהרון רזון19/08/2010זה אורז מעובד עם תוספת שומן טרנס (לא בריא). עדיף לאכול לחם מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות הפעילות הגופניתזוהר19/08/2010
עד כמה הפעילות הגופנית תורמת לתהליך ההרזייה ושמירה על המשקל לאחריה מעבר לשריפת הקלוריות בזמן ביצועה?
אני עושה הליכה של שעה על הליכון במהירות 6.5 קמ"ש.
לפי מדידת ההליכון אני שורפת כ330 קלוריות (אני יודעת שזה אינדיווידואלי).
מה עוד אני מרוויחה מהפעילות הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רק הרזיה.
אהרון רזון19/08/2010גם שיפור סיבולת לב-ראיה, הורדת רמת השומנים בדם, מניעת סוכרת,שיפור במצב רוח ועוד.
אחרי בצוע פעילות אירובית בעצימות בינונית-גבוהה 70% ויותר מהדופק המירבי במשך שעה,
יש שריפת קלוריות נוספת של בערך 10% ממה שנשרף במשך הפעילות. ככול שהעצימות ו\או משך הפעילות עולים, נשרף אחוז גבוה יותר אחרי האימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות לאכולגל19/08/2010
אני בת 41 משקלי 75 כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום כדי לרזות ?
עושה פעילות גופנית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהנחה שהקצב המטבולי שלך ממוצע,
אהרון רזון19/08/20101400 קק"ל + שעה ליום פ"ג אירובית (רצוי גם אנאירובית לבלימת אבוד מסת שריר) יביאו תוצאות מוחשיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב מטבולי מה זה ?
רוצה לרזות24/08/2010תודה על תשובתך אשמח לשמוע למה כוונתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כמות אנרגיה (קלוריות)
אהרון רזון24/08/2010שהגוף שורף ביממה בהנחה שהוא נמצא במנוחה. זה תלוי בנתונים האישיים (מין, גיל, גובה, משקל,
מסת שרירים, אחוז שומן) ,אבל גם בגנטיקה שהוא נתון מולד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ויש לי שאלה
גל25/08/2010גילי כאמור 41 גובה 165 משקל 75 ואחוז השומן אם זכור לי נכון עפ"י מכשיר שבדקתי לפני זמן קצר משהו כמו 30 -31 אחוז. אם כך עפי תשובתך אני אמורה לאכול 1400 קלוריות וכל יום שעה פעילות אירובית. אז מה קצב המטבולי שלי כעת . ווכמה ארד בשבוע ?
דבר נוסף אני לא שותה בכלל מים רק 4-5 כוסות נס קפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפת קלוריות
אהרון רזון25/08/2010שריפת קלוריות במנוחה ביממה עבור הנתונים שלך היא 1480 קק"ל.
החישוב הוא תאורטי ומבוסס על סטטיסטיקה ואינו בהכרח נכון עבורך. אם חשוב לך לדעת במדוייק עליך לעבור איבחון RMR\BMR. בקו"ח שלך יפנו אותך למרפאת ספורט באזור מגוריך. הבדיקה בתשלום.
אני מעריך שתרדי בממוצע חצי ק"ג לשבוע (יותר בהתחלה), וזה הקצב המומלץ.
זה חמור מאוד שאת לא שותה מים. זה פוגע לא רק בבריאות אלא גם בהרזיה. את שותה יותר מדי נס. אם כבר עדיף קפה טבעי ( לא חזק), ולא יותר משלוש כוסות ליום ועדיף בכלל לא. עליך לשתות לפחות 8 כוסות מים ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה וכליותציפי19/08/2010
שלום רב,
רצית לשאול אם קריטאנין 1.2 לגבר בן 50 צריך להגביל מבחינת מזונות שעלולותו להזיק לכליות.
(כלומר אכילת עדשים, עגבניותו וכו').
בתודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראטינין בטווח תקין
אהרון רזון19/08/2010טווח הנורמה: בין 500 מ"ג עד 2000 מ"ג ליום, בדגימה שנאספה במשך 24 שעות.
ליתר ביטחון יש להמנע מדיאטה עשירת חלבונים (לא יותר מ15% מכלל התזונה היומית) ולדאוג שהשתן יהיה תמיד צלול ובצבע בהיר (על ידי שתיה מספקת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאנה19/08/2010
אני בת 19 ואני מנסה לרדת במשקל זמן רב ולא מצליחה ,ניסיתי דיאטות מגוונות ולא הלך.. בבקשה אם אוכל לקבל כמה עצות.תןדה.(אני שוקלת 56 גובה-1.55)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכה
ד''ר רוני חרמון19/08/2010אין סיבה שלא תרדי במשקל או שעשית דיאטה לא נכונה או שלא היית בתוכנית הנכונה בכל מקרה אשמח לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הם המקורות הכי בריאים מפחמימות?איילת19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי חסויה
ד''ר רוני חרמון19/08/2010הסדר הוא כזה מהטוב לפחות טוב: אורז פסטה תפוח אדמה לחם פירות מתוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת קלוריותאיילת19/08/2010
שוב אני...
כמה קלוריות אני אמורה לצרוך ביום בערך (במידה ואני לא עושה שום ספורט)?
אני בת 15...ושוב הנתונים שלי: 1.58 על 55-56 קילו...
ועוד שאלה-
אני רוצה להוריד 4 קילוגרמים מיותרים...אז בשביל זה אני אקצץ קצת בקלוריות ואתחיל
עם פעילות גופנית, אבל כאשר אני אגיע למשקל יעד איך אני אמורה לשמור על המשקל
ולא להוריד עוד/להעלות במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה ו..
איילת19/08/2010הם אתם בכלל ממליצים לי לספור קלוריות?
ההורים שלי אומרים שזה בזבוז זמן יקר בגיל שלי בגלל הלימודים החוגים והכל...
אבל זה יעזור לי בהרזייה...
אז כן או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חסויה
ד''ר רוני חרמון19/08/2010הנוסחה פשוטה משקלך כפול 21.6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)