מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוקולד?????אברהם30/07/2010
אני כבר 3 חודשים עושה דיאטה, ואני דווקא רואה רואה תוצאות יפות, אבל לאחרונה חלה אצלי תופעה מוזרה: יש לי תאווה ענקית לשוקולד. אני חייב לציין שמעולם לא הייתי כזה אוהד מושבע של שוקולד (דברים כמו מאפים בד"כ "מדליקים" אותי), אבל כיום רק המחשבה על זה הורגת אותי. לפני חודש הייתה לי איזושהי בעיה אישית שבגללה הפסקתי ללכת לחדר כושר והתזונה הדיאטטית קצת נפגעה אבל בשבועיים האחרונים חזרתי לדרך המלך וגם הורדתי עוד 1-2 ק"ג, אבל אתמול אמא שלי רכשה ממרח שוקולד, ומאתמול עד היום אכלתי חצי קופסה, מה שגרם לי אתמול לבלות בחדר כושר כ5 שעות (סקי +ריצה) אז ככה שעוד שרפתי את זה, אבל מצד שני היום כבר לילה ואני לא יכול לצאת לריצה כי אני עובד בבוקר ואני מרגיש ממש רע לגבי זה, כמה זה יפגע לי בדיאטה? האם זה משהו נורמלי התאווה הזאת? איך אני יכול להימנע\למנוע דברים כאלו? אגב, שמתי לב שדווקא אתמול לאחר שאכלתי את כל השוקולד הזה היה לי כוח אין סופי להתאמן בחדר כושר ואילו היום לאחר שעה וחצי על הסקי ושעה על ההליכון לא היה לי כוח לכלום, אז אני לא יודע אפילו אם זה מזיק או מועיל. בקיצור אני צריך עזרה בנושא ואשמח לקבל אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד
ד``ר נסטור ליפובצקי31/07/2010הי,
ברור שלאכול חצי מיכל שוקולד למריחה, זה לא המעשה הנכון גם למישהו שלא זקוק לרדת במשקל.
על פי מה שאתה מספר יתכן שאתה לא אוכל מספיק פחמימות ולכן אתה נמשך למשהו מתוק שנספג שי מהר, במקרה הזה אתה מתרגם את הצורך הזה בשוקולד.
אני מציע לאכול יותר פחמימות, ז.א. לחם, קטניות, דגנים, פרות. גם שעתיים לפני הפעילות אם מדובר באירובית או שעה לפני פעילות כוח וכמובן אחרי הפעילות יחד עם מזון עשיר בחלבון.
אני מעריך שזה ישפר את הרגשתך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרזיתורדה30/07/2010
שלום, רציתי לדעת אילו נזקים עלולים להיגרם כתוצאה מצריכה רבה של סוכרזית (על בסיס כמעט יומיומי)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרזית
ד``ר נסטור ליפובצקי30/07/2010לא ידיע על נזקים כתוצאה מצריכה נורמלית יומיומית של סוכרזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ורדה
ד''ר רוני חרמון01/08/2010לשאלתך יש הרבה משתנים כיוון שיש הרבה סוגים של ממתיקים מלכותיים לגבי סוכרזית גם פה יש שונים ומגוונים יש כאלה המעורבבים עם סוכר כמו באבקות מסויימות או נקיים לחלוטין כעיקרון אכילה נורמלית של ממתיקים בתקווה שאני מבין מה זה נורמלי ככול הנראה אין בעייה במחקרים שונים על עכברים התגלו בעיות במוח ובעיקר פגיעה בזיכרון אבל זה היה בצריכה גבוה על סוכרזית ולאורך זמן, כך שאם את מסתפקת ב6-10 כדורי סוכרזית ליום בשימוש של 30 שנה סביר להניח שאת גבולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב, מעדכנת עם חיוך :)שני30/07/2010
אז ככה :
ביום שני הקרוב זה יהיה שלושה שבועות מתחילת הדיאטה
התחלתי ב 64.4
עכשיו נשקלתי ( אני נשקלת תמיד באותה שעה ) 62.5 :)))
גאה בעצמי !!!!!!
אהרון זה המון בזכותך תודה רבה...
שתיהיה אחלה שבת (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישר כוח, יקירתי!
אהרון רזון30/07/2010מעט מאוד בזכותי והמון בזכותך. גם אני גאה בך, אבל אינני מופתע כי כמה שנות הכרות לא הולכות ברגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו לא הגיוני..שירה29/07/2010
שלום,
לאחרונה החלטתי להתחיל דיאטה בריאה הכוללת לפחות 3 פעמים ספורט במשך השבוע ותזונה של בערך 1000 קלוריות ליום, לאור הדיאטה הזו אני אמורה לרדת במשקל אך במקום זאת, אני עולה במשקל ! האם זה הגיוני? מה ההסבר לכך ? אפילו יצא לי להשתמש פעם- פעמיים בתה טיבטי שגורם ליציאות מוגברות ולהוצאת נוזלים מהגוף ולכן אינני חושבת שצבירת נוזלים היא הסיבה לעלייתי במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר אפשרי
אהרון רזון30/07/2010נפוצה תופעת אגירת נוזלים במשך כמה שבועות אצל מתאמנים חדשים (פעילות אנאירובית).
אין צורך בתה טיבטי, הוא לא ירזה אותך.
אם ההיקף הקלורי של התפריט היומי שלך נמוך מהוצאת האנרגיה, תראי תוצאות בהקדם. ליתר בטחון הגבירי והרחיבי את הפעילות האירובית, רצוי שעה כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר אימוןאלינה29/07/2010
לאחרונה התחלתי להתאמן בחדר כושר,וכמו שהבנתי-אחרי האימון צריך לאכול חלבונים.
הייתי רוצה לדעת באיזה עוד מזונות,פרט לטונה וביצים,יש כמות מספקת של חלבונים לאכילה אחרי אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רק חלבון אלא גם פחמימות
אהרון רזון29/07/2010לפי יחס 1:3 לטובת הפחמימות (מורכבות). זה צריך להיות תוך שעה מתום האימון. בנוסף מומלץ לאכול תוך כמה דקות מתום האימון מאכל בעל אינדקס גליקמי גבוה כגון תמרים, אבטיח, קורנפלקס,
תפו"א, בגט לבן.
חלבון מלא יש גם בבשר (עוף\בקר), דגים אחרים מלבד טונה, מוצרי חלב,.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהשירי29/07/2010
לפני כשנה ושלושה חדשים ילדתי אני בת 32 וגובהי 1.60 לפני ההריון שקלתי 50 קילו ובהריון עליתי כמעט שלושים קילו
כיום אני שוקלת 65 ואיני מרוצה מזה כלל
האם אפשר לעזור לי לבנות תפריט שאוכל להפחית ממשקלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
אהרון רזון29/07/2010לא נהוג ולא נכון לבנות תפריט דרך הפורום, כי הוא צריך להיות מותאם באופן אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על משקלתמרה29/07/2010
שלום רב!
לכבוד חתונה עשיתי דיאטה שהיא לא בריאה ואכלתי כ 900 קלוריות ביום במשך חודשיים, גם לא עשיתי שום ספורט.. ירדתי כ 8 קילו ואני אוהבת איך אני ניראת עכשיו. השאלה שלי האם יש סיכוי לא להעלות את מה שירדתי עד עכשיו, ולהוסיף ספורט ולהתחיל לאכול 1300 קלוריות שחישבתי במחשבון לפי נתונים אישייים? אם אני ישמור מה מכניסה לפה ובלי יותר מדי שומנים/מתוקים.. האם אפשרי? או שזה בלתי נמנע להשמין? כי אני יודעת שבהתחלה יורד כמות הנוזלים בגוף ולא השומן..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תמרה
ליטל סמואל-לוי29/07/2010זה לא בלתי נמנע להשמין אבל זה בהחלט קורה הרבה פעמים אם חוזרים לאכול כרגיל. הדרך היחידה לשמור על הירידה ולא לעלות היא לאכול קצת יותר (לעלות את הקלוריות בהדרגה ולהישקל אחת לשבוע) ולעשות פעילות גופנית סדירה. לגבי כמות הקלוריות, היא נשמעת סבירה אבל איני יכולה לומר בבטחון משום שאין לי נתונים של גובה ומשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך להפחתת משקלרותימם29/07/2010
כיצד ניתן לרדת במשקל לאחר הסרת בלוטת התריס ולפני שאוזן TSH. או לפחות כיצד להמנע מהשמנה ללא גבול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס
ליטל סמואל-לוי29/07/2010קשה מאוד לשמור על המשקל כשאין איזון של הורמון TSH. חשוב לנסות לאזן כמה שיותר מהר תרופתית ובמקביל כמובן לאכול בצורה סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהאני29/07/2010
שלום,
ברצוני לדעת כמה קלוריות יש בתה רגיל ללא סוכר....
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אני
ליטל סמואל-לוי29/07/2010כמות קלוריות זניחה. אפשר לומר קרוב ל-0.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי....
אני30/07/2010תודה רבה רבה! עזרת לי מאוד.. =]
תוכלי להגיד לי גם כמה קלוריות יש בחביתה (ביצה אחת) שעושים בבית בלי תוספות ובלי מלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנת הרזיה כן או לא?דובי29/07/2010
אשתי תקופה ארוכה בדיאטות למיניהן.
ובינהן בסדנא מסוימת
היא אכן רזתה 5 ק"ג ומצליחה לשמור עליהם
היא עדיין רחוקה ממשקל אידאלי ומנסה לרדת ללא הצלחה.( 80 ק"ג 1.60)
עכשו היא מתלבטת אם להצטרף לסדנא נוספת
השאלה שלי היא מה עדיף?
כלומר החשש שלי שהאוכל הופך להיות עיסוק מתמיד דבר שעלול אולי להוביל למקומות לא בריאים
(ירדתי ק"ג אני שמחה עליתי ק"ג אני עצובה)
או שההפך כדאי לה להתעסק בכך כדי לא לעלות במשקל-להיות במודעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דובי
ליטל סמואל-לוי29/07/2010שאלה טובה ויפה שאתה דואג לה כך...
מניסיון, אנשים שמתחילים תהליך הרזייה ויוצאים ממסגרת מתקשים לשמור על התוצאות. המודעות המתמשכת היא דבר נדרש בתהליך הזה וגם הפנמה של שינוי בהרגלים היא דבר שלוקח שנה וחצי ויותר.
לפי מה שאתה מתאר, יש לאשתך עודף משקל שהוא לא בריא, ולכן חשוב שהיא תרד עוד כמה קילוגרמים במשקל או לפחות תשמור על ההישג שלה. בדרך כלל כדי להשיג יתרון בריאותי צריך לרדת בסה"כ 10% מהמשקל ההתחלתי ואין צורך להגיע למשקל אידאלי.
חשוב לקחת את זה בפרופורציות ולא לתת לזה להשפיע על מצב הרוח יותר מידי, כי יש משקל הוא דבר דינמי ותמיד יש הצלחות ונפילות בתהליך ממושך כזה. מצד שני, המסגרת היא דבר חשוב ביותר להצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי28/07/2010
אני גובה מטר 69
שוקלת 74
כמה אני אמורה לשקול כדי להחשב רזה?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
ד``ר נסטור ליפובצקי28/07/2010אם אתה אדם בוגר,
71 הוא הגבול העליון של הנורמה, ב-65 אתה במקום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה=/
מישהי29/07/2010אז איך בדיוק אני מורידה עכשיו 9 ק"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי
ד``ר נסטור ליפובצקי30/07/2010התשובה ידועה. תזונה בריאה והרבה פעילות גופנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל... :(
מישהי02/08/2010רק פעם אחת בחיים שלי שקלתי 65 וזה המשקל הכי נמוך שהצלחתי להגיע אליו והיה לי נורא נורא קשה לשמור על המשקל הזה יש לי פחד מראש שאני לא אצליח...מה יהיה?
איך אני מתגעגעת למשקל הזה אוףףףףףףף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי
ד``ר נסטור ליפובצקי03/08/2010תגשי לדיאטן/ית מקצועי/ת שיעזור לך בתהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניגשתי...
מישהי06/08/2010היא אמרה לי שממתקים וחטיפים זה כמו סמים ואלכוהול...זה נכון?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקים מלאכותייםתמרה28/07/2010
שלום רב!
אני שותה כ 4 טבליות של סוכרזית ביום, אוכלת 2 דיאט יוגורט 0%, ואוכלת כ 5 סוכריות MUST
ללא סוכר מדי יום.
האם יש קשר בין שתיית סוכרזית ואכילת ממתיקים מלאכותייים לעייפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות וממתיקים מלאכותיים.
אהרון רזון28/07/2010לממתיקים מלאכותיים אין ערך קלורי, או הוא זניח, לכן אינם מספקים אנרגיה לגוף. יכול להיות שחוסר האנרגיה (עייפות) נגרם מכך שהתזונה היומית אינה עונה לצרכים האנרגטיים של הגוף שלך בגלל ערך קלורי דל מדי או הרכב לא נכון.
אפשרות אחרת הוא מצב תחלואתי הדורש בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת חלבוןsasha28/07/2010
שלום רב,
אני מתאמן חובב (ריצות לטווח בינוני -עד 10 ק"מ,ובנוסף אימוני כוח ומשקולות לחיזוק המערכת השילדית),
ורציתי לשאול לגבי צריכת חלבון בהתאם לאימונים שלי.
אני מתאמן בערך 5 פעמים בשבוע-2 אימוני ריצה,2 אימוני כוח ואימון אחד משולב.
כמו כן אני לא אוכל בשר (מעין צימחוני) ובמקביל סובל מכולסטרול גבוה (במיוחד הרע-ענין תורשתי).
גובהי הוא 170 והמשקל הוא 72 ק"ג -מבנה גוף אתלטי.
אני משתדל לצרוך חלק מתזונת החלבון מן הטבע (שילובים של אורז-עדשים וכו'),
וחלק מדגים,ביצים,ומוצרי חלב-רק שמהחלק הזה אני משתדל שלא להגזים בגלל ענין הכולסטרול.
בחישובים גסים שעשיתי אני מגיע בממוצע ל50 גרם חלבון ביום.
אני שומע מהרבה חברה מסביבי לגבי חטיפי חלבון/שייקים ואני תמיד חשבתי שמדובר בתוספים למפתחי גוף,חשוב להדגיש שאני לא מעוניין להפוך למפתח גוף-לא יפריע לי להעלות 1-2 ק"ג שרירים אך ממש לא מעבר לזה!!
האם יש לכם איזו עיצה לתת לי כיצד אפשר להעלות קצת את כמות החלבונים בתפריט היומי שלי מבלי להעלות את רמות הכולסטרול ומבלי לאכול מוצרי בשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, אתה צריך להגדיל חלבון בתפריט.
אהרון רזון29/07/2010רוב הכולסטרול הוא אנדוגני, כלומר תוצרת עצמית של הגוף (מיוצר בכבד). אפשר להפחית את רמתו
במידה מסויימת על ידי תזונה מתאימה.
לגבי התזונה, השומן הרווי משפיע יותר (לרעה) מהכולסטרול התזונתי עצמו.
בדגים, רוב השומן הוא בלתי רווי (בריא) וחלקם מהווים מקור טוב מאוד לאומגה3. כמו כן, הם
מספקים חלבון מלא באיכות טובה אפילו מהבשר ובטח מהמאכלים הצמחיים.
אכילת דג איכותי טרי כל יום תספק לך את תוספת החלבון שחסרה בתפריטך.
הלבן של הביצה, נטול כולסטרול ויש בו חלבון (3-3.5 גר), אבל לא איכותי במיוחד.
אני לא מציע לך להתעסק עם כל מיני חטיפי חלבון ושייקים אלא לאכול מזון טבעי לא מעובד תעשיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהשושי28/07/2010
ילדתי לפני חודשיים בתחילת ההריון משקלי היה 72.5 גובה 173 ועליתי 13 קילו בהריון
כשחזרתי מביח משקלי היה 77.5 ולאחר שבוע עליתי משום מה למשקל 79.4 ..
לפני כחמישה שבועות התחלתי דיאטה לפי נקודות של שומרי משקל מאוד מקפידה גם לרשום ובשבועיים האחרונים עושה גם ספורט (יש לציין שאינני מניקה)
היום עליתי על המשקל (לאחר חודש במתכונת זו) והופתעתילגלות שאני עדיין באותו המשקל - לא ירדתי גרם!!! מתחילה להיות מדוכאת מה לדעתך הסיבה? האם ההורמונים מונעים ממני את הירידה במשקל? מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור
ד''ר רוני חרמון29/07/2010מזל טוב! דיאטה זה הרבה סבלנות והרבה זמן חוץ מזה צריך לראות מה את אוכלת והאם זה מתאים לך צריך לחשב את כמות הקלוריות יחסית למשקל שלך ולפ"ג שלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על המשקל לאחר הרזייהayalak27/07/2010
שלום,
קוראים לי איילה, אני בת 22.5 אני שוקלת 56 על 172/3 הגעתי למשקל הזה לאחר שעשיתי "דיאטת כאסח" של בערך 4 חודשים ממשקל 73 ק"ג, ירדתי בערך קילו בחודש. רוב התפריט שלי התבסס על ירקות לסוגיהם (ברמה של 2 סלטים ענקיים ביום), קורנפלקס בבוקר, 3 קפה ביום וקופסאת טונה במים/מעדן0% עם דגנים/ 2 פרי פחות או יותר (מדי פעם היו חריגות )
אני עושה 5 פעמים בשבוע ספורט אני אוהבת מאוד ספורט וזה חלק מהחיים שלי.
אני יודעת שהדרך שבה ירדתי במשקל היא לא בריאה וקיצונית
השאלה שלי היא כזאת ואני באמת רוצה להשתפר מפה מבחינת התזונה (למרות שהערכים שלי תקינים והכל).
המטרה שלי היא לשמור על המשקל, ולהתחטב ולהשתפר בכושר והגמישות, כרגע אני נראת ממש טוב ואני לא מכונה לוותר על זה. אני פוחדת ש"דפקתי" לעצמי את חילוף החומרים, חיפשתי על זה מידע באינטרנט והנו' לא כ"כ ברור לי.אשמח על מידע בנו'.
עכשיו, אני יודעת שאם אני אמשיך בתפריט אני ארד עוד, אני מעונינינת להגיע למצב של 1000 קל' ביום, באיזה קצב להעלות את הצריכה? מאילו אבות מזון? אני לא רוצה לשחק עם הגוף שלי במיוחד שזה קשה לי נפשית כל פעם לאכול מאכלים שונים מבלי לדעת את ההשפעה שלהם על הגוף שלי. איך לעשות את ההדרגה? אני לא רוצה להישקל כל יום (כרגע זה פעם בשבוע אני מכונה פעמיים)
האם 5 פעמים בשבוע של ספורט זה אינטנסיבי מידי לספורטאית? (לא תחרותית)
אני מצטערת אם זה היה ארוך מידי, אודה על תשובה מפורטת(:
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איילה
ד''ר רוני חרמון29/07/2010כל הכבוד להצלחה אבל המבחן האמיתי הוא השמירה לצורך כך פ"ג כמו שלך זה מצויין בנוסף תכווני את כמות הקלוריות שלך לפי הנוסחה של משקל כפול 21.6 ולפי הצורך כל שבועיים תעשי וויסוטים של כמות הקלוריות. אל תשכחי לשתות הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)