מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על טחינהנועם03/08/2010
שלום,
אני מאוד אוהב טחינה ואוכל ממנה הרבה.
מבחינה בריאותית אני יודע שהיא מועילה אך גם יש לה ערך קלורי גבוה.
נאמר לי שמאחר ומדובר בשומנים "טובים" הטחינה מספקת המון אנרגיה ובתור אחד שעושה פעילות גופנית שומנים אלו אמורים להישרף בצורה מהירה\קלה.
האם זה נכון והפרופורציה בין כמות הקלוריות שבטחינה להשמנה אינו ישיר (ז"א למרות הקלוריות הרבות היא לא כ"כ משמינה) או שכדאי לי לצמצם באכילתה?
דבר נוסף האם נכון לאחר אימון להעלאת מסת שריר לאכול טחינה מאחר והיא מכילה כמות גדולה של חלבון?
יש לציין, כי כמובן ומדובר על טחינה גולמית (ואני אוכל אותה גולמית, בלי מים) ומשקלי תקין אך אני מתחיל לפתח כרס קטנה שאני לא מצליח להוריד...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נועם
ד''ר רוני חרמון04/08/2010טחינה הינה חרב פיפיות מצד אחד היא בריאה ומזינה מצד שני היא מרובת אנרגיה לכן צריך לצרוך אותה בתבונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרדה בין חלבונים לפחמימותאסנת03/08/2010
שלום רב,
בדיאטה אני אמורה להפריד בארוחה בין הפחמימות לחלבונים
יש כמה מאכלים שאני בספק לגביהם לאיזו קבוצה הם משתייכים
שעועית ירוקה
כוסמת
אפונה
אשמח לעזרתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבונים ופחמימות
אהרון רזון03/08/2010שעוית ירוקה - ירק שניתן לאכול הן עם חלבון, הן עם פחמימות
כוסמת - פחמימה
אפונה ירוקה -ירק
אפונה יבשה -קטניה (פחמימות + חלבון), לא מתאימה למי שמקפיד על הפרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת לחםאורח03/08/2010
שלום רב!
אנו בבית צורכים הרבה לחם (לצורך העניין, לחם "ברמן לעניין" מחיטה מלאה) אך לא מתאפשר לנו לבצע קניות
לעיתים קרובות.
רציתי לשאול האם יש חסרונות בקניית כמה כיכרות לחם בו זמנית והקפאת אלו שלא משתמשים בהם.
האם הלחם מעבד מערכו התזונתי במקפיא? כמה זמן ניתן להחזיק לחם במקפיא (אנו צריכים לשמור אותם במקפיא במשך זמן של שבוע שבועיים לא יותר)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם
אהרון רזון03/08/2010אם הוא ארוז בשקית אטומה, אבדן הערך התזונתי אינו משמעותי לפרק זמן של עד 10 ימים.
אין להקפיא שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות והזעהשי03/08/2010
אני בעצמי רופא ,,
האם ולמה יש קשר בין אכילה מאסיבית של פירות כמו תאנים והזעה מאסיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות והזעה
ד``ר נסטור ליפובצקי03/08/2010שלום ד''ר,
עודף קלוריות בנקודת זמן מסויימת תגרום לחלק מהקלוריות להשתחרר בצורת חום. לאו דווקא פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 16 בתת משקל.מיכאל02/08/2010
שלום,
לאחרונה התחלתי לדאוג למצב הבריאותי שלי (מצב בריאותי תקין).
הבעיה היחידה שיש לי היא המשקל שלי.
פרטים עלי:
גובה: 1.80
משקל: 61.9
בעיקרון אני רוצה להגיע בין 75-80 קילו.
זאת אומרת, בקרוב מאוד אני מתחיל מכון כושר, אני עושה תוכנית אימונים שקוראים לה SS.
איזה תפריט אכילה כדאי לי לעשות שתתאים לתוכנית SS כדי שאני אגיע ל75-80 קילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכאל
ד''ר רוני חרמון03/08/2010ביכדי לפתח את שרירי הגוף ולעלות כל כך הרבה במשקל אתה חייב תוכנית תזונתית מושלמת ומקצועית ורצוי לך לקבל יעוץ מקצועי אתה יכול גם להעזר במקצוענים במכון הכושר שאתה מתעמל בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש אתר המקל על מעקב על המשקל.מלכה02/08/2010
התפרסם במוטקה מאמר בו כתבו שיש אתרים כאלה. אני לא הצלחתי למצוא. האם מישהו יודע? תודה מראש, מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מלכה
ד''ר רוני חרמון03/08/2010תוכלי לפנות לאתר שלי
diet on line* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר בדיאטת חרמון לאכול פשתן טחון?מרכזניקית01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי מירית לא
ד''ר רוני חרמון03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון?!זוהר01/08/2010
הנה ציטוט ממאמר שקראתי, עד כמה הוא נכון?
כמובן שאני לא מתכוונת לאכול גלידה ושוקולדים במסגרת הדיאטה, אבל אם להגביר את הצריכה הקלורית יום אחד בשבוע באופן דרמטי (אולי כפליים מהרגיל?) מסייע בירידה במשקל אעשה זאת עם מזונות בריאים.
Rule #4: Take one day off per week
I recommend Saturdays as your “Dieters Gone Wild” day. I am allowed to eat whatever I want on Saturdays, and I go out of my way to eat ice cream, Snickers, Take 5, and all of my other vices in excess. I make myself a little sick and don’t want to look at any of it for the rest of the week. Paradoxically, dramatically spiking caloric intake in this way once per week increases fat loss by ensuring that your metabolic rate (thyroid function, etc.) doesn’t downregulate from extended caloric restriction. That’s right: eating pure crap can help you lose fat. Welcome to Utopia.
- שאלה, אם זה אכן נכון, מה יכול להיחשב ל"להגביר באופן דרמטי"?
כמה מאות קלוריות בלבד, כפליים מהרגיל או אולי יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעלי
ד''ר רוני חרמון03/08/2010זה לא נכון לעשות, כל המשחקים עם קלוריות לא בריא ולא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמנה המותרת
דניאלה03/08/2010היי יעלי,
לפי מה שאני מכירה מעולם התזונה הנכונה (לא מקצועית אבל הרבה נסיון) יש הרבה דיאטות אשר מכילות את מה שנקרא "המנה המותרת".
מנה שניתן לאוכלה פעם בשבוע בנוסף לפריט הרגיל והיא עד 700 קלוריות (במבה+שוקולד, פיתה עם שווארמה חפסית שוקולד שלמה- 100 גר' ועוד ועוד...)
המנה הזו עוזרת להכניס "שפיות" לדיאטה וכך לשמור עליה לאורך זמן, כך נמנעים בולמוסי אכילה בלתי נשלטים.
מה שכתוב בכתבה נשמע מוגזם ומופרך.
דניאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות והשמנהמעיין01/08/2010
היי, אני רוצה להתחיל לקחת גלולות כדי לקיים יחסי מין בטוחים עם חבר שלי אבל אני בחורה קצת מלאה ואני חוששת שזה יגרום לי להשמין. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, יש גלולות שגורמות להשמנת
אהרון רזון01/08/2010בעלות הנטיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח משמינים
טניה02/08/2010יש גלולות שלא גורמות לעליה במשקל ואם תלכי לרופא נשים הוא ימצא את הגלולה המתאימה לך כדי לא להשמין
אני עשיתי דיאטה כשהתחלתי לקחת פמינט והדיאטה לא נפגעה מזה ואני עם הגלולות שנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להרזותילדה בת 1001/08/2010
אני בת 10 ואני לא יודעת אייך להוריד 5 קילו!
אני שוקלת 35
אני צריחה או יותר נכון חייבת עזרה דחוף מי יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הגובה שלך?
אהרון רזון01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהגילה01/08/2010
שלום לצוות הפסקתי לעשן לפני מספר שנים והוספתי למשקלי (67 '"קג אז) 23 קג נוספים . אני 1.60 גובה וברור לי שאני סובלת מהשמנת יתר אבל למרות הרצון לרזות וכמה ניסיונות לא מצליחה ליהיות עקבית. הילדים עזבו ואני כמעט ולא מבשלת לעצמי. בפעילות גופנית די מוגבלת רק הליכה כי עברתי 3 ניתוחים בעמוד השדרה ודי קשה לי. קראתי שחוסר שינה משפיע להשמנה ואני ישנה כ-4-5 שעות ביממה. בקיצור מה ואיך עושים כדי שההיגיון יגבר על העצלנות? פסיכולוג? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא פשוט
אהרון רזון02/08/2010עודף המשקל שלך מוגד כהשמנה חולנית שהיא מחלה לכל דבר.. את זקוקה לטיפול משולב נפשי-תזונתי, ויפה שעה אחת קודם. את צריכה לגשת לטיפול מצויידת בתוצאות בדיקת דם מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקופות החולים ישנן סדנאות דיאטה
אורית05/08/2010הן כוללות שיחות עם פסיכולוגים,דיאטנית ומעמלת.
מדובר בעשרה מפגשים.
עלות הסדנא בסביבות 400 ש"ח.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה אחרי לידהדקלה01/08/2010
שלום,
לפני כחודש עברתי לידה וכיום נותרתי עם עודף של 5 ק"ג ביחס למשקל בתחילת ההריון. אע"פ שאני אוכלת מזון לא משמין ובכמויות קטנות איני מצליחה להוריד את הק"ג הנותרים. יש לציין כי הנקתי אך ורק בשבוע הראשון לאחר הלידה, אולם, עדיין יש לי חלב. האם יש קשר בין העובדה שאיני מניקה ובין קיבעון המשקל? במידה ולא, מה הגורם לחוסר היכולת לרדת את הק"ג הנותרים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את אוכלת נכון לנתונים והמטרה שלך
אהרון רזון01/08/2010אין סיבה לדאגה בשלב זה. יקח עוד זמן עד שתגיעי לאיזון הורמונלי וייתכן מאוד שהכול יסתדר.
לא ברור הקשר בין העדר הנקה לקבעון במשקל.
פעילות גופנית יומית (בהדרגה) תתרום להרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר לצפות כחודש אחרי לידה
יולדת לשעבר02/08/2010נשים מעטות חוזרות למשקלן ההתחלתי אחרי חודש.סבלנות, תזונה נכונה ולהתחיל לעשות פ"ג והגוף יחזור לעצמו. לדעתי לקוח כחודשיים שלושה (מה גם שהבטן עדיין רפויה בהתחלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות עתירי ברזלעדי31/07/2010
שלום,
אובחנתי כאנמית יחד עם רמת המוגלובין RBC,HGB,HCT נמוכים לפני כ-8 שנים שנים. רופאים שונים המליצו לי על כדורי ברזל בהרכבים שונים שרובים לא סייעו. כיום מסתייעת בפרוגרד פוליק שמסייע באופן מסויים בלבד. הביטוי של התופעה הזו אצלי הינה: חולשה, עייפות מתמשכת, מצבי-רוח משתנים, נשירת שיער וציפורניים שבירות. הבנתי שעלי לאכול מזונות בעלי ברזל גבוה. אשמח לשמוע חוות-דעת ולדעת אילו מזונות מומלצים במיוחד במצבי. בתודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדי
ד''ר רוני חרמון01/08/2010חשוב מכול לאבחן למה את אנמית ואז הטיפול יהיה יותר יעיל כעיקרון אין אפשרות להסתמך רק על תזונה אבל זה מוסיף . רצוי לאכול הרבה בשר והרבה ירק שיש בו ירוק עז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
אהרון רזון01/08/2010בכמות גדולה ופוטציאל ספיגה גבוה נמצא בכבד. מומלץ לאכול פעמיים בשבוע בנוסף לבשר.
יש לציין שהכבד עשיר מאוד גם בוויטמיטן B12 וחומצה פולית שהם רכיבים חיוניים לבניית המוגלובין
לצד הברזל.
הברזל שמקורו בצמחים בכלל ועלים ירוק כהה בפרט אינו זמין באופן משמעותי לספיגה בגלל נוכחות חומצה אוקסלית הקושרת אותו בצורת אוקסלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה חופשית של ירקות ופירותזוהר31/07/2010
קראתי על דיאטה בה אוכלים פירות וירקות כמה שרוצים, ללא הגבלה.
זה לא נראה לי הגיוני, כי גם בירקות ובטח שבפירות יש קלוריות.
אז איך זה עובד בידיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות ופירות
ליטל סמואל-לוי31/07/2010הי יעל, בוודאי שבפירות וירקות יש פחמימות וקלוריות ולכן גם צריכה מוגזמת שלהם גם בדיאטה יכולה לעכב ירידה במשקל. הרעיון של האכילה "החופשית" של פירות וירקות בדיאטה נועד לעודד אכילה שלהם על חשבון דברים אחרים, שכן יש מגבלה של קיבולת בדרך כלל. ההמלצה היא 9 מנות פרי וירק ביום ורוב האנשים אינם מגיעים אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי צינתוראיציק31/07/2010
שלום מבקש המלצה לתזונה אחרי צינתור לב ערכים של כלוסטרול כרגע תקינים עי תרופות
נב רגיש בקיבה לפירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
אהרון רזון31/07/2010- יש להקטין עד כמה שניתן צריכת שומנים מן החי, למעט דגים טריים איכותיים, ולהמנע משומן טראנס.
-יש להעדיף שומן חד בלתי רווי: שמן זית, אבוקדו, אגוזים וגם דגים שומניים (אומגה3) הגדלים במים קרים (מומלץ סלמון טרי 2-3 פעמים בשבוע).
-להקטין צריכת מלח, אלכוהול וקפאין.
-לאכול שפע ירקות מכל הצבעים עם עדיפות לכתום ואדום.
-למעט עד כמה שאפשר באכילת דגנים מלוטשים כגון לחם לבן, אורז לבן, פסטה לבנה, פיצה ודברי אפה אחרים ובמקןמם לאכול מזונות עתירי סיבים תזונתיים: לחם מלא, אורז מלא,ודגנים אחרים מלאים (לא מתועשים), קטניות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)