מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תת משקל...גליה27/07/2010
אציין שאני בת 33 . גובהי 1.60 ושוקלת 47 קילו מבחינה בריאותית הכל תקין וכו' השאלה שלי בבקשה היא, אם אני רוצה לצרוך פוליכוז מה המינון שאני יכולה לשתות ביום? אשמח לתשובה :) גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מינון מומלץ
אהרון רזון28/07/2010הערך הקלורי הוא 380 קק"ל\100 גר ומורכב מפחמימות בלבד. צריך להתחשב בערך הקלורי הגלובלי של התזונה היומית. זה תוסף בצורת אבקה שמפזרים על מאכלים ומיועד בעיקר לתינוקות ופעוטות. מבוגרים יכולים לוותר עליו, ובמקום, לאכול מזונות טבעיים עתירי קלוריות ובעלי ערך תזונתי רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתת משקל
גליה29/07/2010למה אתה מתכוון שאמרת: לאכול מזונות טבעיים עתירי קלוריות ובעלי ערך תזונתי רב. ???
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזון בריא עתיר קלוריות
אהרון רזון29/07/2010אגוזים, שקדים, בוטנים, זרעים וגרעינים (כל הנ"ל לא קלויים), טחינה גולמית, קטניות כולל חומוס, שמן זית, אבוקדו, לחם מלא, דגנים מלאים טבעים (לא מתועשים) פירות יבשים (ללא תוספת סוכר וכימיקליים) וכו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם חיטה מלאה עושה לי רע?משה27/07/2010
שלום,
אני בן 25.
התחלתי (סתם, לא מתוך סיבות מי יודע מה מעמיקות) לקנות לחם חיטה מלאה מהסופר (זה שעולה איזה 12 שקל).
מאז שהתחלתי לאכול את זה (כמה ימים), תמיד יש לי בעיות. שלשולים, כאבי בטן קצת כשאני קם בבוקר, הרגשות אי נוחות.
מה זה אומר - לחזור ללחם הפרוס הלבן הרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז או בעיות עיכול אחרות ?
אהרון רזון27/07/2010לחם מחיטה מלאה הינו עשיר בסיבים תזונתיים לא מסיסים, דבר שגורם לתופעות שתארת לבעלי רגישות. אם זה יימשך, מומלץ בירור רפואי .אם יימצאו מימצאים , יש לפעול ע"פ הנחיות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ללא חיטהיעלי27/07/2010
אשמח לדעת האם קיים לים ללא חיטה כלל
וכן האם קיים קשר בין תזונה לפי סוג הדם להרזייה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיים לחם ללא חיטה
אהרון רזון27/07/2010יש לחם שיפון, לחם שעורה ועוד.
תזונה לפי סוג הדם היא גימיק בלבד. כל אחד צריך להתפרנס!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת שומן באימון אירוביאורי לכנו26/07/2010
האם לטענה של מפתחי גוף כי אימון אירובי בבוקר שורף יותר שומן יש רגליים?
אנו יודעים כי בבוקר רמת הקורטיזול גבוהה וגם הגלוקגון אחר צום הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן, יש "שמועות" כאלה
אהרון רזון26/07/2010אבל זה לא משמעותי, אם בכלל. מידת השומן הנשרף תלויה באפקטיוויות של האימון ולא בעיתויו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בתפריט הזה שהורכב יש מספיק סידןאורח26/07/2010
שלום!
לאחרונה הורכב עבורי תפריט:
בוקר: 2 פרוסות לחם + ירקות וכף שמן + 200 גר' גבינה
ביניים: 1-2 פירות וחופן אגוזים
צהרים: מנת חלבון גדולה + סלט עם כף שמן (הבנתי שמותר טחינה או חומוס במקום) + מנת פחמימות
ביניים 2 כמו ראשון
ערב: לחם + ירקות עם כף שמן + מנת חלבון (יכול לכלול שוב גבינה)
בעצם אם לא לאכול גבינה בערב, יוצא שיש רק מנה אחת עם סידן שהיא הגבינה בבוקר. האם זה מספיק?
יש לציין שהתפריט מותאם עקב בעיות אחרות אך האם זה יכול לגרום לחוסר כלשהוא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מספיק סידן
אהרון רזון26/07/2010עליך לאכול יותר מוצרי חלב. גם באגוזים, טחינה וחומוס שאתה אוכל יש סידן, וכמו כן בירקות, אולם ספיגתו איננה אופטימלית. אכילת סרדינים תוסיף סידן זמין לתפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולה זירוהדס26/07/2010
שלום, הייתי שמחה לקבל תשובה על כמה שאלות:
1.אני יודעת שקולה זירו לא בריא, אבל עד כמה הוא באמת מזיק? איזה כמות מזיקה לגוף? והאם זה גורם בצורה כלשהי להשמנה/האטה בקצב חילוף החומרים?
2.האם אכילת מוצרי חלב סמוך לאכילת מוצרי בשר מונעת את ספיגת הברזל?
3.פחממות משפיעות על חלבונים? או בניסוח אחר - האם חלבונים משמינים אם אוכלים אותם לבד, ללא פחממות? (כלומר - לפי עיקרון דיאטת האטינקס)
אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם ואני מודה לכם מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי הדס
ליטל סמואל-לוי26/07/20101. משקאות מוגזים אינם בריאים לעצם, במקרה הזה, קולה דיאט מכיל גם חומרי צבע וממתיקים מלאכותיים אך אין הוכחות כיום שהם מזיקים ברמת צריכה סבירה. לא הוכח כי שתיית קולה דיאט יכולה לגרום להאטה בקצב חילוף החומרים.
2. ברזל וסידן "מתחרים" על ספיגה ולכן רצוי לא לאכול בסמוך
3. פחמימות אינן משפיעות על חלבונים מבחינת קלוריות וגם לא הפוך. דיאטת חלבונים כמו שאר הדיאטות, יכולה לעבוד למי שהיא מתאימה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטת אטקינס
אהרון רזון26/07/2010היא אחת הדיאטות הכי שנויות במחלוקת
קשה להתמיד בדיאטה לאורך זמן, ולרוב, מחזירים תוך זמן קצר את כל מה שהושל, עם פחות שריר ויותר שומן.
· רוב הרופאים והמדענים מתייחסים אל דיאטת אטקינס בספקנות מאחר והיא מנוגדת לכל כללי ה"אכילה הנכונה".
· יכולות להיות לדיאטה השלכות קיצוניות על המצב הבריאותי של המרזה עם תופעות כגון – פגיעה בכליות, בעורקים, אבנים בכיס המרה, מחלות לב , עצירות, חוסרים בוויטמינים ורכיבים חיוניים אחרים, השפעה על מצב הרוח והשינה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה - אחרי לידהאמירה שר25/07/2010
שלום שמי אמירה. לפני 4.5 חודשים ילדתי את בני הקטן .
מאז אינני מצליחה לרדת במשקל אלא להפך אני רק עולה במשקל .
פניתי לדיאטנית שרשמה לי הרזיה אך השיטה שלה לא מתאימה לי .
בחיים לא לקחתי כדורי הרזיה , רזיתי בעזרת ספורט .
אני ממש רוצה לרדת אני חוששת כי הגעתי למשקל של 90 ק" .
כרגע מצבי הכלכלי איננו מזהיר ואינני יכולה לממן כדורי הרזיה או מפגשי תמיכה .
אני בבית כול היום ואני אפילו לא מרגישה שאני ניגשת למקרר
מה לעשות ????
יש מישהו שאפשר לפנות אליו?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מין דיאטנית זאת
אהרון רזון25/07/2010המאמינה שפתרון ההרזיה נמצא בכדורים? גם אם מצבך הכלכלי היה מזהיר לא היה כדאי להשתמש בשירותיה.
כפי שאת כבר יודעת, רק שינוי אורח החיים שכולל פעילות גופנית יומית ותזונה נכונה 1600 - 1500
קק"ל ירזה אותך בצורה בריאה עם סיכוי לשמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקרגל25/07/2010
מה דעתכם על הדעה שאומרת שמערכת העכיול לא עובדת טוב עד 12 ומותר לאכול רק פירות אתם מסכים אם זה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטויות במיץ עגבניות .
אהרון רזון25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז אדוםאני25/07/2010
האם ורז אדום הוא אורז מלא? והאם אורז בר הוא אורז מלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז אדום ואורז בר
אהרון רזון25/07/2010אורז אדום הוא אורז מלא.
אורז בר איננו אורז כלל - זאת קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי-עזרה בקשר לדיטאהרועי24/07/2010
שלום אני בן 14 ואני שוקל איזה 80 קילו אני לא יודע למה אבל עליתי ממש הרבה ולא אכלתי הרבה אני כבר בדיכאון מזה ואני לא אוכל ירקות ,פירות,בשר וכל זה השאלה שלי 1.היא איך אני יכול להרזות??? 2. מה כדי לא לאכול כדי לעזור להוריד את המשקל בבקשה תעזרו לי אני ממש חייב את העזרה הזאת אני לא יודע כבר לאיפה לפנות תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רועי
ד''ר רוני חרמון25/07/2010אתה חייב לפנות ליעוץ מקצועי ולהחליט שזה מאוד חשוב לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אשמח לעזרה...מישהי24/07/2010
בחודש מאי עשיתי מנוי לחדר כושר ל-4 חודשים..בחודש הראשון התעמלתי ללא הפסקה בצורה מאסיבית וטובה והצלחתי לרדת במשקל ממש יפה ולאט לאט זה לא עבד,פשוט לא הצלחתי להתמיד יותר והירידה במשקל נעצרה,כלומר בהתחלה המשכתי לרדת במשקל בכל זאת ואחר כך הירידה נעצרה לגמרי,אני מנסה לקבל דחיפה להמשיך ומאוד קשה לי, אני שילמתי על כל העסק הזה המון כסף! (1,060 ש"ח) מה עלי לעשות? אני נורא רוצה להמשיך לרזות כי עדין יש לי עודף משקל ואני חשבתי על הדרך שפשוט לאכול ממש מעט ולהקטין את הכמויות והשאלה האם זה מספיק? אני מפחדת שעשיתי לחינם את המנוי וזה מתסכל אותי מאוד מאוד...אני זקוקה לעזרה..:(
תודה רבה לכולם מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילי
ד''ר רוני חרמון25/07/2010חדר כושר לא מוריד במשקל. אם את רוצה להרזות את חייבת לשנות את הרגלי האכילה שלך, קבלי יעוץ מתאים. הדיאטה תוריד אותך במשקל ובתוספת חדר כושר זה יהיה קצת יותר מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדת קיבה לשעה מוקדמתד״ר חדוה בן משה24/07/2010
שלום רב,
אני בת 25 שוקלת כ60 קילו. ורציתי לדעת כיצד ניתן להקדים את הקיבה לשעה מוקדמת יותר?
כרגע רק בשעה 8 בוקר יש לי יציאה, ניסיתי תזונה של יותר ירקות ומים, אך שומדבר לא עזר והנושא מטריד מאוד כיוון שאינני מסוגלת ללכת לשירותים במקומות ציבוריים (איזשהו לחץ פסיכולוגי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קש
ד''ר רוני חרמון25/07/2010לכול גוףיש גל פריסטלטי (תחושה של לחץ בבטן) כשלוש פעמים ביום את חייבת לנצל את הלחץ הזה בשעות קבועות שנוח לך ובכך זה יהפוך להרגל. בנוסף את חייבת לשתות 20 כוסות מים ליום וטוב תעשי אם תישתי שתי כוסות מים מייד עם ההתעוררות בבוקר ו10 דקות אחרי זה תחושי צורך ללכת לשרותים נצלי זאת והפכי את זה להרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנושא
***26/07/2010אם לטענתך ש 3 פעמים מצבי לחץ בבטן ביום אז למה לא לכולם יש יציאה 3 פעמים ביום?
ואיך אפשר דעת מתי הלחץ הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאליסיה24/07/2010
אני בת 16 ולפני שנה עשיתי דיאטה שקלתי 48 לפני הדיאטה ואחרי הדיאטה 46 ואחר כך עליתי 10 קילו זה קשור לזה שעשיתי דיאטה,בגלל הדיאטה עליתי 10 קילו ואיך אני חוזרת למשקל הקודם שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אליסה
ד''ר רוני חרמון25/07/2010זה לא קשור לדיאטה זה קשור למה שאת אוכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שינהדנה24/07/2010
למה לא טוב לאכול לפני השינה, וכמה שעות אחרי שאוכלים כדאי ללכת לישון?
בבקשה תענו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתם מוכנים לענות לי?
דנה24/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זוהר24/07/2010זה מעמיס על מערכת העיכול, זה הכל.
מהאספקט הדיאטטי אין לזה שום משמעות.
מומלץ לא לאכול כשלוש שעות לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי חגית
ד''ר רוני חרמון25/07/2010אף אחד לא אמר שלא טוב לאכול לפני השינה להיפך לאחר האוכל רצוי לנוח ולתת לגוף לעכל בנחת. הבעיה היא עם אוכל רב לפני השינה כך הקיבה גדלה לוחצת על השרעפת יכולה לגרום לרפלוקס ובעיות נשימה ולכן אם אוכלים כמות קטנה ככלל זה יותר טוב ובריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דנה25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לכיס מרהחן23/07/2010
אני צריכה לעבור אולטרסאונד לכיס מרה ולבלב עקב חדש לדלקת או אבנים בכיס מרה
אמרו לי לשמור דיאטה עד לבדיקה ותוצאותיה
רציתי לדעת מה מותר לאכול ? האם מותר פסטה ואיזה סוג, האם מותר גלידה וארטיקים ואיזה סוג,
אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מפורטת שאדע איך לשנות את התזונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חן
ד''ר רוני חרמון25/07/2010את השאלות האלה את צריכה לשאול את הרופא המטפל או המפנה לבדיקה כעיקרון רצוי לא לאכול מטוגן ושמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)