מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכלת מה שבארחלה07/07/2010
בוקר טוב רוצה בקצרה לסדר את מנגנון האכילה שלי... מטופלת בכדורים למחלת הפרקייייייי לאחרונה עליתי במשקל ויחד עלו לי רמות הסוכר והכולסטרול אני בת 61 שוקלת 56 קג' אבל לא גבוהה . עצו לי עצה ? תודה הזוללת הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רחלה
ד''ר רוני חרמון08/07/2010ראשית משקלך בסדר גמור שנית אם את רוצה לעשות סדר באוכל שלך רצוי שתדעי מה את עושה או שתלמדי דרך האינטרנט או שתתיעצי עם מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת מה שבארחלה07/07/2010
בוקר טוב רוצה בקצרה לסדר את מנגנון האכילה שלי... מטופלת בכדורים למחלת הפרקייייייי לאחרונה עליתי במשקל ויחד עלו לי רמות הסוכר והכולסטרול אני בת 61 שוקלת 56 קג' אבל לא גבוהה . עצו לי עצה ? תודה הזוללת הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלה
ד``ר נסטור ליפובצקי07/07/2010ברור לכל אחד שההמלצה שאת מבקשת היא להגביר את הפעילות הגופנית ולהגביל את כמות המזון שאת אוכלת. אבל ההמלצה הטובה ביותר שאתן לך היא ללכת לדיאטנית כדי שתבנה לך תוכנית מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לאחר לידהאפרת06/07/2010
שלום וברכה, ילדתי לפני חמישה חודשים, העלתי כמעט 30 קילו ואני מאוד מצוברחת בגלל זה, מאוד מפריע לי, אני בת 26 1.60 ושוקלת כעת 80 קילו לפני ההריון הייתי רזה מכיוון שהייתי שומרת על תזוןנה וספורט ובגלל העובדה שיש לי תינוק אין לי כלכך אפשרות לעשות ספורט למרות שאני מאוד רוצה. אני בדיאטה כבר שלושה שבועות הורדתי לגמרי ג'אנק פוד (לחם לבן, ממתקים עוגות סוכרים שתייה ממתוקת בקיצור תזונה בריאה) ברצוני לשאול כמה אני יכולה להוריד בחודש ללא ספורט והא הירידה תהיה מהירה או איטית? שכחתי להזכיר שאני שותה הרבה מים וכמה אני צריכה לשקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי ספורט זה קשה
אהרון רזון07/07/2010להוריד יותר מ2 ק"ג לחודש ועוד יותר קשה לשמור. טווח המשקל התקין שלך: 48 - 63 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסקרנת(:06/07/2010
שאלה קצת מוזרה אבל מעניין אותי לדעת-בקורנפלקס נניח כמו ברנפלקס שמחיטה מלאה בתוספת צימוקים איך בערכים בטבלת קלוריות שכתוב כמה קל' זה למנה של 30 גרם+כמות פחמימות ושאר מרכיבים אפשר לדעת? סתומרת הדגנים מכילים צימוקים מאיפה ליצרן לדעת כמה צימוקים "ייצאו" לי בצלחת כדי להעריך שבמנה שלי יהיו ככה וככה קל'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החישוב הוא ממוצא ואינו ממש מדוייק
ד''ר רוני חרמון08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות קפאיןרוני06/07/2010
שלום רב,
כמה קפאין יש בכוס קפה וכמה יש בכוס קולה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות
אהרון רזון07/07/2010כוס קפה 200 מ"ל = 100 מ"ג קפאין.
פחית קולה 330 מ"ל = 35 מ"ג.
לא מומלץ לעבור 300 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בבית ללא מכשיריםזוהר06/07/2010
הייתי רוצה להתחיל לעסוק בפעילות גופנית על מנת להוריד את אחוזי השומן ולחטב את הגוף.
אין לי את היכולת הכספית להירשם למכון כושר או לקנות מכשירי כושר.
והייתי מעדיפה לא לעשות הליכות בחוץ...
יש אפשרות לפעילות גופנית אפקטיבית בבית, ללא צורך במכשירים למיניהם?
חשבתי על ריצה במקום, עד כמה זה אפקטיבי? האם אפקטיבי באותה מידה/יותר/פחות כמו ריצה/הליכה בחוץ?
איזה תרגילים ופעילויות נוספות ניתן לבצע ומה משך הזמן המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בבית
שוש07/07/2010אם יש לך הוט בבית
אז בשעות הבוקר מ-5.30 או 6.00 עד 8.00 יש אירובי ופילאטיס ברמה כמו במכוני כושר
זה בערוץ 40 או 41* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רינת
ד''ר רוני חרמון08/07/2010אין בעיה לעשות פ"ג בבית ולא חייבים ללכת למכון כושר. הפעילות הטובה ביותר היא סדרה של תרגילים שמתחילים בצואר ומסתיימים ברגליים ולמעשה הם עוברים על כל שרירי הגוף. אם את ממש לא מתמצאת תחפשי ברשת תרגילי התעמלות ביתיים יש הרבה את יכולה גם לקבל יעוץ ממדריך כושר ולהמשיך לבד בהצלחה. גם במרפאות חרמון מן יש דף עם פעילות גופנית ביתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על הדיאטה שליאריק06/07/2010
שלום,
אני בחור בן 25 שעובד כל היום בישיבה מול מחשב, אני עושה דיאטה שהרכבתי לבד.
כשאני מתעורר – כוס קפה עם 100 גרם חלב עיזים 1% ושתי חבילות ספלנדה.
חמש פעמים בשבוע על הבוקר 40 דקות אופני כושר.
ארוחת בוקר לאחר האופניים,
2 עגבניות, 2 פרוסות לחם עינן, 100 גר' גבינת עיזים 1% , כף שמן זית, 2 כפות חומץ, מלח.
ארוחת צהריים כף צ'יה עם כוס מים וכף פולן עם כוס מים.
ארוחת צהריים מאוחרת, תבשיל בתנור שמכיל
כרעיים עוף בינוני בלי עור, 50 גרם אורז לא מבושל, 100 גרם בטטה, 200 גרם גמבה, 40 גרם גזר,
60 גרם בצל, 100 גרם קישוא, 5 שיני שום, כוס וחצי מים, מלח, פפריקה מתוקה, חופן שמיר חי.
אני שותה ביום ליטר וחצי תה ירוק בלי סוכר.
פעמיים בשבוע אני הולך בערב לחדר כושר ועושה שעה משקולות בערך, ו 40 דקות הליכון מהירות 6.5 על עלייה של 10.
אשמח לשמוע חוות דעת על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
אהרון רזון07/07/2010הדיאטה שלך מאוזנת ובריאה, אבל בעיני היא יותר מדי "מדעית" לא נראה לי שתוכל כל החיים לספור ולשקול כמעט על חודו של גרם. לפחות לגבי הירקות אפשר להיות יותר ליברלי ואפילו אין צורך להגביל. ליטר וחצי תה ירוק נראה לי יותר מדי, אפשר להסתפק בשתי כוסות ולשים דגש על שתיית מים או סודה.
הפעילות הגופנית בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
אריק07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאינסוליןעומר06/07/2010
אפשר להסביר לי מזה רגישות לאינסולין?
האם זה טוב ?
ומה עושים במצב כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אהרון רזון06/07/2010רגישות לאינסולין היא תכונה פיזיולוגית המקנה להורמון אינסולין יעילות בהורדת רמת הסוכר בדם,
כלומר כמות האינסולין המופרשת על ידי בעלי רגישות טובה לאינסולין קטנה יותר מאשר אצל אלה עם רגישות מופחתת (תנגודת לאינסולין). אצל האחרונים רמת הסוכר עלולה לגדול מעל הטווח התקין.
לבעלי רגישות טובה לאינסולין מתאימה דיאטה עשירה בפחמימות.
זאת תכונה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרת קלורויותדניאל.א06/07/2010
שלום רציתי לדעת לכמה פרוסות לחם קל שווה 4 כפות גדושות של קוואקר אינסטנט (מהיר הכנה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 פרוסות בערך
אהרון רזון06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה כשלא אוכלים פחמימות דחוף!!חננאל06/07/2010
התחלתי דיאטה לפני שבוע וחצי לאחר ששמעתי מבן דוד שעשה את זה והצליח בעיקרון זה להוריד פחמימות לגמרי.ממש כלום. בינתיים ירדתי אולי קילו ואני רוצה לדעת מה קורה לגוף אם לא אוכלים פחמימות? מה הסיכונים? וכו' תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים
אהרון רזון06/07/2010איבוד מסת שרירים, עיפות כרונית, חוסר ריכוז, עצירות, חוסר בוויטמינים ומינרלים מסויימים, ריח רע מן הפה, דכאון, הפרעות עיכול וכו".
לא חייבים לאכול פחמימות מרוכזות כגון דגנים ומוצריהם, אם אוכלים המון ירקות (גם בהם יש פחמימות בריכוז נמוך) וכמה פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית סודהשוש06/07/2010
שלום
האם שתיית סודה מזיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
אהרון רזון06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותיעל06/07/2010
האם הגיוני שבפיצה האט משולש רגיל אחד שווה 250 קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחות 250
אהרון רזון06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה ס05/07/2010
רציתי לשאול אם הBMR שלי 1500 האם כדי לרדת במשקל אני צריכה לאכול 2700 קלוריות ביום??זה לא המון???
הגובה שלי174 סמ ומשקל 74..אני בדיאטה כחודש וחצי ויורדת ממש לאט רק שלושה קג..יש לצייןש אני משלבת ספורט אבל כנראה שיש איזשהי בעיה עם מה שאני אוכלת.מי יכול לתת לי יעוץ מה לאכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ליטל סמואל-לוי05/07/20102,700 קק"ל נראה לי הרבה לדיאטה אבל הקצב שאת יורדת בו (3 ק"ג בחודש וחצי) הוא קצב טוב ומומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.רוני05/07/2010
האם לקיחת משלשלים מורידה במשקל לטווח?
זאת אומרת אני יודעת שבזמן השילשולים יורדים במשקל כי מאבדים את כל הנוזלים בגוף.
אבל השאלה אם יכול להיות שאחרי לקיחת משלשלים עליתי קילו בארבעה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דניאל
ליטל סמואל-לוי05/07/2010לקיחת משלשלים לצורך הרזייה היא דבר מסוכן ביותר! מעבר לזה שהיא גורמת לאיבוד של נוזלים, ויטמינים ומלחים הנחוצים לתפקוד תקין של הגוף, היא גם יכולה לגרום למעיים "להתרגל" לגורם המזרז, ולהפך ל"עצלניות". העלייה במשקל נובעת מהחזרה של הנוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב תשובה עם אני עושה טעותרן05/07/2010
אני יכול לרדת במשקל ללא ספורט ?
עד עכשיו הייתי עושה ספורט קבוע אבל פתאום בגלל הסיגריות התחלתי להרגיש שאני פשוט לא יכול
אז הפסקתי לעשן אז אני רוצה לעשות הפסקה של שבועיים בערך מהספורט ..
אני אוכל כ1000 קלוריות
אני שוקל 107
הורדתי 13 קילו כמעט הייתי 120
והגובה שלי זה 185
בן 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רן
ליטל סמואל-לוי05/07/2010אתה יכול לרדת בלי ספורט אבל מחקרים מראים שבטווח הארוך, קשה מאוד לשמור על ההישג ללא פעילות גופנית כחלק מהשגרה...
הירידה שלך מאוד מרשימה אבל לדעתי אתה אוכל מעט מידי ויהיה לך קשה להחזיק לאורך זמן כך, מה גם שחילוף החומרים שלך בוודאי מואט מאוד בתהליך, וזה יקשה על הירידה בהמשך.
לסיכום מה שאני אומרת:
א. כדאי לאכול יותר (גם אם זה בשלב הזה יאט את הקצב- בהמשך זה ישתלם)
ב. כדאי לעשות ספורט באופן קבוע (לא נורא אם לוקחים לעיתים פסק זמן קצר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)