מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכר לא מעובדגל29/06/2010
רציתי לשאול על תחליפי סוכר, אני מחפש סוכר לא מעובד {שמעתי על סוכר נבטים וקנים} ואשמח גם אם תגידו לי איפה ניתן להשיג אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי
גל30/06/2010למה דילגו עליי בבקשה תשובה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר
אהרון רזון03/07/2010אין כמעט הבדל בריאותי בין סוגי הסוכר (מעובד או לא). התחליף היחיד דל קלוריות ובריא הוא סטיביה (ממתיק טבעי ממקור צמחי) שנמצא בחנויות טבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגנים מלאים-פ יטנסחסויה29/06/2010
אני סטודנטית ובתקופת מבחנים. מדי יום מתחשק לי מעט מתוק. קניתי פיטנס שוקולד מדגנים מלאים. אני אוכלת כוס חד פעמי בנוסף לתפריט היומי שלי כדי להשתיק את המתוק זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי??
חסויה30/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג(:29/06/2010
היי
רציתי לדעת בקשר לדג בורי לאיזו קטגוריה הוא משתייך? דגי ים\בריכה
ובנוסף דג מבושל שמוכן לאכילה האם ניתן\כדאי\צריך לאכול גם את העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורי הוא דג ים שמגדלים גם בבריכות
אהרון רזון29/06/2010ניתן לאכול את העור או שלא. עניין של טעם. אני בד"כ אוכל את העור של הדגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הבדל בין עור של עוף
מישהו אחר29/06/2010שהוא לא מומלץ בכלל ..
לבין העור של הדג?
העור של הדג הוא דווקא מומלץ בניגוד לעוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הבדל
אהרון רזון29/06/2010בעור של עוף יש אחוז גבוה של שומן לא בריא. בעור של הדג אין . לא ידוע לי על סגולות מיוחדות של עור הדג, אבל גם לא מזיק. לא חייבים לאכול או להמנע. עניין של טעם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בקשר לסוג הדג עצמו?
(:29/06/2010בורי נחשב לבריא? דג ים הוא או בריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטבוליזםזוהר29/06/2010
הייתי רוצה לדעת איך לאכול כדי שהמטבוליזם שלי יהיה במיטבו ויעיל כמה שיותר.
כמה פעמים ביום?
כל כמה שעות?
מתי לאכול את ארוחת הבוקר - הארוחה הכי חשובה ביום?
מבחינת ההרכב התזונתי, ממה כל ארוחה מומלץ שתיהיה מורכבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ לאכול 5-6 פעמים ביום
אהרון רזון29/06/2010זה יוצא בערך כל 3 שעות.
אין המלצה מדוייקת לגבי שעת ארוחת הבוקר, אך רצוי עד שעתים מהקימה.
הארוחות העיקריות צריכות לכלול פחמימות מורכבות מלאות וחלבון. פעמיים ביום גם שומן בריא כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים. וכו". חשוב לאכול הרבה ירקות טריים וגם. 3-4 פירות.
בארוחות הביניים לא חייבים את כל אבות המזון, אפשר למשל רק פרי או יוגורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמוס אכילה - יום למחרתזוהר29/06/2010
מה מומלץ לעשות מבחינה תזונתית יום לאחר שקורה בולמוס אכילה?
האם לאכול רגיל לגמרי, אפילו שהבטן מנופחת ויש הרגשה של כבדות?
או לאכול בבוקר משהו קליל כמו תפוח או גמבה למשל ואז לאכול רגיל אחרי הצהריים?
או לא לאכול בכלל עד שהרגשת הכבדות תעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקר להבין את הסיבה לבולמוסים.
אהרון רזון30/06/2010בתזונה נכונה ומתאימה לנתונים לא אמורים להתרחש בולמוסים. את צריכה לבדוק מה לא בסדר
בהרגלי האכילה שלך.
למחרת צריך לאכול אורחות קלות, לשתות הרבה מים ולבצע פעילות אירובית יותר מהרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמנים בין ארוחותדניאל.א28/06/2010
רצתי לדעת האים זה בסר לאכול כשעתיים מרגע שקמים את ארוחת הבוקר? ועם לא אז מתי מומלץ
וכול כמה זמן כדי לאכול ארוחות "גדולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר, אם זה לא גורם לאכילת יתר.
אהרון רזון29/06/2010מומלץ לאכול במרווחים של 3 -4 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שובעדנה28/06/2010
אמרו לי שזה לא בריא להיות שבעה מאד. זה נכון?
כאילו להרגיש הרגשה של פיצוף, שד"א אני מאד אוהבת אותה...
לא בקטעשל קלוריות, אלה האם זה מנפח את הקיבה והאם תחושת הרעב שלי תצוץ יותר כי הבטן התרגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בריא "לפוצץ" את הבטן
אהרון רזון29/06/2010וזה ללא קשר למטרה (הרזיה, עליה במשקל, שמירה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה זה קשור?
דנה01/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"פיצוץ קיבה"
אהרון רזון01/07/2010גורמת עומס והפרעות מערכת העיכול, ספיגה לא אופטימלית של חלק מאבות המזון, תנודות קיצוניות
ברמת הסוכר בדם, ישנוניות, קושי בריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה ושתייהגל28/06/2010
רציתי לשאול האם אסור לאכול ולשתות ביחד? ואם כן אז איך אפשר לאכול דברים כמו אגוזים או שוקלד או חלב עם דגנים מבלי לשתות תוך כדאי? {בגלל שזה מייבש את הפה}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לשתות עם האוכל
אהרון רזון29/06/2010ישנה גישה הממליצה לא לשתות בזמן הארוחה וגישה אחרת שאינה מגבילה את השתיה עם האוכל. אני בעד השניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבוקדו(:28/06/2010
כאמור אבוקדו נחשב לשומן חיוני ובריא
רציתי לדעת מה הכמות של אבוקדו שצריך לאכול ביום מסויים כדי שזה ייחשב למנת שומן? ומה הכמות המומלצת לפעם אחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי פרי בינוני (בערך 50 גר נטו)
אהרון רזון29/06/2010לא משנה. אפשר בפעם אחת, אפשר גם לחלק לפעמיים, שלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט נכוןליאת28/06/2010
שלום אני בת 18 גובה 1.57 ומשקל65 ק"ג. התחלתי לא מזמן לעשות ספורט-בעיקר ריצות בטיילת. אני מתחילה להרגיש כאבי רגליים (בעיקר כפות הרגליים כואבות) מה שמאוד מפריע לי להמשיך ולהתאמן.
אשמח לקבל פתרון לבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה
אהרון רזון28/06/2010קודם כול, את צריכה נעליים מיועדות לריצה מאיכות טובה.
מומלץ להתקדם בהדרגה. עשי קודם הליכות נמרצות במשך 2-3 שבועות, ואחר כך עברי לריצה באופן מדורג. ריצה על חול בחוף הים אמורה לשפר את המצב.
אני ממליץ לך גם שחיה. הספורט הזה עוזר להרזיה לא פחות ולא גורם על כאב רגלים ועומס על מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה באיזור הירכייםשירן28/06/2010
שלום,
בעוד חודשיים יש לי חתונה, ואני לא מחשיבה עצמי שמנה- 159 ס"מ ושוקלת 69. הבעיה שלי היא שבדרך תורשתית הגוף שלי יש לו איזורים מועדפים לאגור שומן דבר היוצר לי צורת גוף לא מאוזנת. בידיים ובירכיים. מה אני יכולה לעשות כדי להפחית אתמה שקיים...? יש דרך להרזות בחודשיים? ואם כן משהו קל ויעיל מאחר ואני לומדת וניסיתי כבר עם הדיאטנית תזונה נכונה ולא כל כך מסתדר עם הזמנים. אבל בהחלט ברצוני להפחית כמה שיותר ממשקלי..
נ.ב כבר כמה שנים אני מעלה 5 קילו ומורידה אותן בחזרה ל-68-אני אף פעם לא מצליחה לרדת מתחת ל-68.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה גוף
אהרון רזון28/06/2010את כבר יודעת שמבנה גוף אינו ניתן לשינוי אבל הרזיה כללית תוריד שומן גם מהאיזור שמפריע לך.
אני מציע לך להמשיך את הדיאטה של הדיאטנית ותצטרכי למצוא את הזמן לפעילות גופנית לפחות שעה ביום. אם לא תוסיפי פעילות גופנית כאורח חיים, תמשיכי במשחק היו-יו. המתסכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה או טונה אדומה מה עדיף?גל27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טונה
אהרון רזון28/06/2010עניין של טעם. לאדומה יש מעט יותר ערך תזונתי, אך גם יותר כספית. בכל מקרה אין לאכול שימורי
טונה יותר משלוש פעמים בשבוע, תמיד עדיף דג טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מזוןגל27/06/2010
רציתי לדעת איזה סוג של בשר הכי מומלץ,אגוזים מומלצים ודגים מומלצים { אני יודע שצריך לשלב ולא רק סוג אחד אבל בכל זאת מה צריכים להיות האגוזים הבשר והדגים הראשונים שאני קונה }
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגים מומלצים
אהרון רזון27/06/2010רק בשר טרי לא מעובד: עוף והודו ללא שומן ועור, בקר רזה (פילה, סינטה, פילה מדומה, וויסברטן, כתף, שייטל)
דגי ים טריים (סלמון,לברק, דניס), פורל טרי.
אגוזי מלך ופקן בקליפה (יש לפצח קרוב לאכילה), שקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי סוג דם O+ וצמחונותיוגב27/06/2010
האם בעלי סוג דם O+ יכולים לנהל אורח חיים צמחוני ואולי אפילו טבעוני, ולחיות חיים בריאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין סוג דם לתזונה .
אהרון רזון27/06/2010אפשר לנהל אורח חיים בריא עם כל סוג דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחקר של ד"ר פיטר ד'אדאמו
יוגב29/06/2010רגע, אז כל המחקרים שמראים שיש קשר בין סוג הדם לתזונה טועים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
אהרון רזון30/06/2010אפשר למצוא מחקרים בכל נושא עם מסקנות שונות ומשונות. זה בסה"כ גימיק מסחרי. מוכרים גם ספרים מבוססים על הטענה הזאת. לכל אחד יש זכות להתפרנס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
טמיר30/06/2010פעם הייתי כומר ביום 2 בקבוקי קולה והפסקתי עכשיו אני שותה מים בטעמים זה בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טמיר
ליטל סמואל-לוי30/06/2010טוב שהפסקת עם הקולה אבל גם מים בטעמים - לא ממש מומלץ.
אמנם אינם מכילים צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים וגזים, אבל כן מכילים כמות לא מבוטלת של סוכר (כ-2 כפיות בכוס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיציםתמרה27/06/2010
שלום רב!
אילו משקאות עדיף לשתות בדיאטה , אני יודעת שמים הכי טוב, אבל חוץ מזה?
אני יודעת שגם דיאט לא כדאי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק מים וסודה
אהרון רזון27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)