פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות אירובית ללא ירידה במשקל
    זהר
    01/06/2010

הי,
    אני בת 32 , י שוקלת 87 גובהי 177 ס"מ, ילדתי לפני כ5 חודשים.
    מזה כ3 חודשים אני מתעמלת במכון כושר 4 פעמים בשבוע - פעילות איירובית, אימון משקולות עם מדריך ופילאטיס. סך הכל ירדתי רק 4 ק"ג. יש לציין כי התפריט התזונתי שלי מאוזן ודל שומן. אני שומרת מאד, אך עם זאת הירידה במשקל איטית מאד.
    נאמר לי כי לעיתים לאחר לידה בלוטת התריס מעט משתבשת ולכן אינני יורדת במשקל, אולם אין לי תופעות נוספות שאופייניות למקרה. אילו בדיקות ניתן לעשות על מנת להבין אם יש בעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה איטית

אהרון רזון
    02/06/2010

בד"כ לוקח יותר מ5 חודשים להגיע לאיזון הורמונלי, דבר שמקשה על הרזיה.
    אם תמשיכי בפעילות הגופנית תוך הרחבת והעצמת החלק האירובי ובתזונה הנכונה קצב ההרזיה ישתפר.
    אין שום קושי לאבחן את תפקוד בלוטת התריס אם זה מדאיג אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושים בדיקת דם

קרן
    02/06/2010

TSH , T3 T4
    אלו הפרמטרים שצריך לבדוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות בבקשה..
    ר.י
    01/06/2010

אני בחורה בת 35,הפסקתי לעשן (משתי חפיסות לכלום) סיגריות לפני כ-4 חודשים וחצי ובמשך התקופה,העליתי כ-12-15 ק"ג,כן כן אכלתי בצורה מטורפת ולא מבוקרת כתחליף.מטיבעי אני בחורה רזה מאד (כ-165 ס"מ ומשקלי הקבוע נע בין 50-53) ומעולם לא הייתה לי בעיית משקל.כיום אני נושקת ל-65 ק"ג.
    בשבוע שעבר,נפגשתי עם דיאטנית וחלקתי עימה את מצבי נכון להיום עקב הפסקת העישון ועל השינויים החלו במשקלי ותפקוד גופי (כגון יציאות עקב הפסקת העישון וכו').
    הסבירה לי באופן כללי מה קורה היום בגופי,לאחר שהגוף מנוטרל מעישון סיגריות,לדבריה-"אם עד לפני מס' חודשים הייתה תנועה בגופך שגרמה לכל לנוע בקצב מהיר,כיום הכל דומם",לאחר שנכנסה לעומק הדברים הבנתי את דבריה.אמרה שבקרוב הכל יחזור לקדמותו.
    שאלה אותי אם אני מכירה את דיאטת הלחם וכתבה לי תפריט דומה לה.
    מאחר ואראה אותה רק בעוד שבועיים ויש לי מס' שאלות,ארצה לשתף אתכן המומחיות בתפריט שנתנה לי+מספר שאלות שצצו.
    אמרה שכמו שהעיליתי מהר במשקל,כך אחזור מהר למשקלי ויתרה מכך,גופי אינו רגיל לשאת עודף משקל כי הנני אדם רזה מטבעו.
    התפריט להערכתה מכיל 1200 קלוריות:
    1-להקפיד לאכול כל 3 שעות
    2- 8 עד 10 פרוסות לחם קל ביום
    3-מריחות דקות של כל ממרח
    4-ירקות חופשי והרבה (לא כולל תפו"א,בטטה ותירס)
    5-פרי אחד ביום עם קליפה
    6-יוגורט\מעדן דיאט
    7-ארוחת צהריים:בשר\עוף\דג (כמות לא מוגבלת) ללא תוספת,רק עם ירקות ואז בלי לחם
    או כריך+חזה עוף\טונה...
    8-10 כוסות מים לכל הפחות
    9-פעילות גופני נמרצת כ-40 דקות כל יום.
    נ.ב-אמרה שאפשר ללעוס מסטיק וסוכריות ללא סוכר בלי הגבלה

זה סך כל התפריט היומי.רציתי לשמוע מה דעתכם עליו?האם קצב הירידה במשקל הוא "יפה"?
    איך אפשר לארגן תפריט כזה ל-3 ארוחות ביום כולל ביניים..מה לגבי שתיית משקאות דיאט?
    וכמובן כל עצה או טיפ נוסף יתקבל בברכה.
    אלפי תודות לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות בבקשה..

הוספת תגובה

• בבקשה התייחסות!

ר.י
    03/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תני צ'אנס ליעוץ של הדיאטנית

ד''ר רוני חרמון
    06/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יעוץ קטן
    יעל
    01/06/2010

שלום אני בת 22 גובה 1.68 ושוקלת 48...אני נירשמתי למכון כושר בימים הקרובים...ורציתי לדעת איזה סוג של פעילות אתה ממליץ לי כדי שלא ארזה...כי אני לא רוצה לרדת במשקלי אלא רק לשמר אותו...יש לציין שאני אוכלת הרבה בסביבות ה1700-1800 קלוריות ביום....וזה בלי פעילות גופנית בכלל...תודה רבה...יעל:)

לקביעת תור
    סגירה
    היי יעוץ קטן

הוספת תגובה

• איזה כייף לך!!

רוצהלהיותרזה
    01/06/2010

הלוואי על לאכול 1700-1800 קלוריות ביום בלי פ"ג ולשקול כמוך (את גם דיי גבוהה) פששש יפהההה חח =)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומלצת פעילות בונה שריר

אהרון רזון
    01/06/2010

באמצעות מכשירים ומשקולות חופשיות. את ההדרכה הראשונית תקבלי ממדריך חדר הכושר וכדאי לבקש את תשומת ליבו גם בהמשך. הכי יעיל זה להתאמן יום כן, יום לא תוך תרגול כל קבוצות השרירים. כמו כן, שלוש פעמים בשבוע אימון אירובי בעצימות בינונית במשך חצי שעה על במכשיר שבו את הכי נהנית. אפשר גם לגוון.
    אם מכון הכושר מציע גם ייעוץ תזונתי, בקשי מהדיאטנית (בהנחה שהיא מתמחה בתזונת ספורט)להרכיב לך תפריט מותאם לנתונים, לפעילות ולמטרות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ....

יעל
    01/06/2010

סבבה תודה רבה רבה :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמרים בדיאטה
    מוטי
    01/06/2010

שלום,
    האם אכילת תמרים במסגרת דיאטה, אפשרי? אני מתכוון לתמרים לחים?
    האם הם מותרים לאכילה בדיאטה ?
    כמו כן מה לגבי אגוזי מלך? האם הם באמת מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה
    תמרים בדיאטה

הוספת תגובה

• כל פרי מומלץ

אהרון רזון
    01/06/2010

זה עניין של כמות תוך התחשבות בהיקף והרכב התפריט היומי והצורך המיוחד (אם יש) ברכיבים ספציפיים. אם אתה עושה פעילות גופנית, ומומלץ לאכול תמרים תוך כמה דקות מסיום האימון בזכות האינדקס הגליקמי הגבוה. תמרים לחים יעילים גם נגד עצירות.
    לגבי אגוזי מלך, מפריזים בחשיבות אכילתם. אמנם יש להם ערך תזונתי גבוה אבל גם המון קלוריות. תמורת הרבה פחות קלוריות אפשר לקבל את אותם הרכיבים החיוניים ממזונות אחרים.
    המודאגים מנושא הגיזרה צריכים לקחת בחשבון את הערך התזונתי יחסית לערך הקלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת הרגלי שינה&שתיית מים על הרזיה
    נטע
    01/06/2010

היי, אני בת 18 (נטע).
    מכיתה ג' בערך הרגלי השינה שלי מאוד מתוסבכים ולא יציבים, אין לי שעת שינה קבועה ואני לפעמים נשארת ערה 24 שעות רצוף וכו' ובעיקרו פשוט אין לי שעות קבועות (אני רגילה לזה, לא מרפיע לי, רק כואב לי על הגוף שלי והמוח שלי שסובלים מזה).
    אני גם אף פעם לא הייתי שותה מים כי זה היה לא טעים ולא היה לי אכפת מדברים אחרים (עד לפני שנה וקצת בערך הייתי שותה רק בקובקים של דיאט נסטה, דיאט קולה, דיאט ספרייט). ואני יודעת כמה זה חשוב, גם למטבוליזם וגם לבריאות, אז התחלתי לשתות והצלחתי קצת אבל כיום אני בקושי שותה כי אני כל הזמן שוכחת (אני אמשיך לנסות להזכיר לעצמי כל הזמן לשתות 8-10 כוסות ביום).

רציתי לדעת כמה זה יכול להשפיע על הרזיה?

ואני 1.65 שוקלת 59, עושה דיאטות של תזונה בלי ספורט מאז שאני קטנה בקצב בריא בכל פעם לא כאסח (בין ג' ל-ד' ירדתי בחודשיים 5 קילו, בין ד' ל-ה' ירדתי 7 וחצי קילו ב-7 חודשים ושנה שעברה ירדתי 8 קילו ב-4 חודשים).
    אני גם צמחונית 8 שנים מסוף ד' וטבעונית 8 שנים מסוף כיתה ה' (אני לוקחת רק B12 אחד וכדור פריטין אחד ביום, לא אנמית).

עכשיו אני מנסה לרזות בחודש משהו דומה, אז אני אעשה את זה קצת יותר בקיצוניות.
    אני מתכוננת לאכול בעיקר ירקות במהלך היום, טריים , סלט, מאודים. בשר, דגים, חלב אני לא צורכת.
    בבוקר או כשאני קמה אני אוכל פחמימות קצת להפעיל את המערכת עיכול, הבנתי שזה מה שהכי עדיף בשביל זה. פירות.
    כשצריך לאכול בצורה מסויימת בבוקר, זה כשקמים אני מניחה, למרות שזה לא קבוע אצלי בעיקר עכשיו כשיש חופשות בבי"ס.
    אם אני לא אוכל לחמים (ופסטות וכדומה) ופחמימות הרבה, זה ישפיע לרעה על ההרזיה, יגרום לגוף שלי לסגת למצב הישרדות או משהו? גם אם אני אוכל כל מעט זמן?
    ומה אופטימלי שיהיה הפרש הזמנים בין כל ארוחה לארוחה (אני יודעת שעדיף שזה יהיה יציב וקבוע)? אני בדרך-כלל אוכלת כל 3 שעות בממוצע משהו. וכמה זמן לפני שנרדמים כדאי לא לאכול? כשהולכת לישון רעבה (מה שלא קורה כמעט אף פעם) קמה עם בטן צמודה לגב, זה הורס את קצת המטבוליזם לאותו היום?
    וכמה זה ישפיע על הרזיה אם אוכל 2 פרוסות לחם עם אבוקדו בבוקר?

ודבר אחרון, אני נורא אוהבת חריף, סחוג, פלפלים חריפים. זה יכול להשפיע באיזשהו מובן אם אני אוכלת הרבה חריף?

מצטערת על האורך.. ותודה רבה למי שקורא! מוערך.

הוספת תגובה

• את מכלול השאלות על רקע המצב המורכב

אהרון רזון
    01/06/2010

מומלץ לשאול במסגרת התייעצות אישית עם איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ עם חלק מהשאלות?

נטע
    02/06/2010

מה עם חלק מהשאלות ששאלתי שלא קשורות לרקע האישי שלי? למשל בקשר להשפעת שינה, מים, אוכל חריף? אז על שום דבר אין מידע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן

נטע
    02/06/2010

אם בעקבות דיאטה לא בריאה קצב המטבוליזם שלי יורד כאשר מפסיקה את הדיאטה, האם הוא יכול לחזור למה שהיה ? תוך כמה זמן בערך ביחס לחזרה להרגלי האכילה הנורמאליים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונה מאדם לאדם

אהרון רזון
    02/06/2010

עם הירידה במשקל גם הקצב המטבולי יורד וזה יותר חמור כאשר מאבדים מסת שריר, דבר רגיל בדיאטה לא מושכלת. ברוב המקרים הקצב חוזר בערך למצבו שלפני ההרזיה אבל רק אם מצב הגוף חוזר לקדמותו כולל בנייה מחדש של מסת השרירים. התהליך איטי וקשה להעריך מראש את משך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שינה מקשה על הרזיה

אהרון רזון
    02/06/2010

-שתיית מים בכמות מספקת בריאה וגם עוזרת במידה מסויימת להרזיה.
    -לא בריא לאכול יותר מדי חריף ללא קשר להרזיה.
    -מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות המכילות את כל אבות המזון ו עוד 2-3 ארוחות ביניים. זה יוצא בערך כל 3 שעות.
    -בבוקר 2 פרוסות לחם מלא עם אבוקדו זה בסדר. הוסיפי גם ירקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

נטע
    02/06/2010

אוקיי תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות מהיכן כדאי להתחיל
    אדווה
    31/05/2010

שלום :)
    אני בת 22 ושוקלת 80 לצערי,על גובה של 160 ס"מ.
    אני מעוניינת להתחיל בדיאטה אבל לא יודעת בדיוק מאיפה-ראשית בדקתי מכוני כושר וכאלה אבל זה יקר לי.
    התעמלות-אני הולכת לפחות שעה ביום,ובכלל ניידת רגלי,עולה במדרגות וכאלה
    דיאטנית של קופת חולים-קבלתי ממה תפריט לא ריאלי בכלל.הייתי אומרה לאכול בקטגורית 'מתוקים' עוגיה אחת ביום.באמת.

אני סובלת מעצירות ומטפלת בזה בדבש טבעי,אבל זה אומר שאני לא אוכלת לחם שאינו מקמח מלא,לא אורז,לא פתיתים -כל מה שקמח רגיל הורדתי מהתפריט.

אשמח לעצות איך מתחילים בדיאטה- מה צריך לדיאטה,מה זה כולל?שמעתי רק על הדיאטות רצח שיש בשפע באינטרנט,אבל דיאטה נכונה מאיפה?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• נ.ב. שכחתי להוסיף משהו

אדווה
    31/05/2010

אינני יודעת אם זה נחשב להפרעות אכילה, ולא הייתי רוצה סתם לקטלג-מדי פעם אני אוכלת דברים בחבילות (בעצם, בדר"כ) שוקולד נוטלה- ביום אחד שזה מה שאני אוכלת כל היום,חבילת עוגיות -דברים בכמויות מאוד גדולות.זה חריג-יש צורך לטפל גם בזה?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אודיה

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

לעשות דיאטה צריך לדעת ובכדי להצליח צריך הרבה סבלנות דבקות במטרה לאורך זמן ולבסוף צריך גם לשמור על ההישג
    מכאן את מבינה שאין תשובה קצרה רצוי לפנות ליעוץ מקצועי גם תזונתי וגם פעילות גופנית לשלב ביחד ןלהתמיד בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,אני זקוקה לעזרה דחופה.
    odel
    31/05/2010

שלום,אני כרגע עוד מעט בת 20 מגיל 15 אני סובלת מהפרעת אכילה
    התחלתי במשקל 48 על 160 וירדתי למשקל 40 בתקופת האנורקסיה,לאחר שהתאשפזתי בשניידר,הם לימדו אותי לאהוב אוכל,וקיבלתי את הצד ההפוך של האנורקסיה,אכלתי בכמויות רבות ,ולא יצאתי מהבית 3 שנים בגלל שעליתי במשקל,וכמובן שלא גייסו אותי לצבא לצערי,ולא עשיתי בגרויות למרות שהייתי תלמידה מצטיינת,ולא נהנתי מהשנים היפות של חיי,אבל הבנתי שזה כבר עבר,ואני צריכה לחשוב על העתיד.
    במשך השלוש שנים האלה,הייתי צמה ובולסת יורדת 8 קילו עולה 10 נעה בין משקל 60-48 עושה ספורט בטירוף,או יושבת כל היום.
    כרגע אני מתחילה לקחת את עצמי ביידים ואני רק מבינה שתפריט נכון יעזור לי לחיות חיים מלאים ובריאים ואני אוכל לחזור להיות שוב רזה.

אני כרגע משקל 60 1.61,ורוצה לרדת 10 קילו..בצורה בריאה,ולשמור על זה כל חיי
    ממחר אני מתחילה תפריט בריא לכל החיים,ורציתי לדעת אם זה בסדר..
    אני מתחילה בתפריט של 1000 קלוריות וכל יום שעה וחצי-שעתיים ספורט,משהו שאני אוכל לעמוד בו ולרזות,האם זה בריא מה שאני אעשה?
    וכמובן שאני אכלול את כל אבות המזון בתפריט.
    ועוד שאלה אני מטבעי רזה,אבל בגלל כל הירידות והעליות אומרים שהחילוף חומרים נפכע בד"כ כלל,יהיה לי קשה לרדת במשקל?אני אוכל לחזור למשקל הטבעי שלי?בכל מקרה השאלה האחרונה שלי,שאם חילוף חומרים נפגע,האם הוא יכול לחזור למה שהיה?

אני ממש אשמח לעזרתכם,כי אני פותחת בחיים חדשים,ואני כרגע משלימה בגרויות ואני מתחילה לצאת קצת מהבית,ואולי בעתיד גם לעבוד,והדבר הכי חשוב שאני אוכל כמו בן אדם,לכן חשוב לי לדעת את כל אלה..

אני מודה לכם מכל הלב:)ובהצלחה לכולם:)

הוספת תגובה

• אודל הי

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

אחת עם עבר כמו שלך חייבת להיות מאוד זהירה ולתת את עצמה בידי אנשי מקצוע שיודעים ומכירים את עברך. לא הייתי מיעץ לך לפעול לבד זה יותר מידי מסוכן עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אתה צודק,אבל עוד שאלה

odel
    01/06/2010

אני כרגע,בגלל מצבי הנפשי לא מסוגלת לצאת מן הבית לדיאטנית,לכן אני אשמח לעזרה
    ולתשובה,בבקשה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,אני אשמח לתשובה בנוגע לשאלתי,

odel
    02/06/2010

בבקשה עזור לי וענה לי על השאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עוזרים לי?????????

odel
    04/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני(:
    אגם
    31/05/2010

עוד שבוע יש לי יום הולדת 16...לכבוד היומולדת אני רוצה להרזות השבוע הזה לפחות 2 קילו
    גובה-1.70 משקל-60.5
    הייתי רוצה לבקש המלצה לתפריט ולאימונים לעשות השבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני(:

הוספת תגובה

• הי אגם

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

לא עושים מבצע דיאטה כי תעלי אחרי כן כפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה, די דחוף
    רותם
    31/05/2010

אני יודעת שמה שאני הולכת לספר מאוד לא נכון מבחינה תזונתית...
    בזמן האחרון שתיתי המון אקטימל (4-5 בקבוקים ליום... ככה במשך איזה חודש) בטעם תות, ואני ממש לא יודעת האם עודף הפרוביוטיקה מזיק לבריאות... אגב, אומרים שחיידקים פרוביוטיים מסייעים לעיכול- ודווקא בזמן האחרון אני סובלת מעצירות קשה... מה לעשות? והאם העצירות קשורה לאקטימל (יותר מדיי חיידקים במעיים = עצירות?)
    חשוב לי לציין שהפסקתי עם האקטימל...

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה, די דחוף

הוספת תגובה

• הי רותם

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

לא צריך יותר מאקטימל אחד ביום העצירות תלויה גם בשאר האוכל שאת אוכל או לא אוכלת במשך היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי רותם

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

לא צריך יותר מאקטימל אחד ביום העצירות תלויה גם בשאר האוכל שאת אוכל או לא אוכלת במשך היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה בהנקה מלאה.
    אילנה
    31/05/2010

הי, שמי אילנה

אני בת 30 ומינקה את הנקה מלאה כבר חמישה חודשים
    גובהה: 162 ס"מ

לפני הלידה שקלתי 53 קילו
    והיום אני שוקלת 60 (לאחר שירדתי חמישה קילו - כלומר קילו בחודש בממוצע)

אני ממש רוצה חזור למידה שלי, ולא רוצה שזה יקח עוד חצי שנה...
    אני לא מוצאת את הנוסחא הנכונה
    בחודש האחרון זהו פחות או יותר התפריט שלי בתוספת של 2-3 פעילות חיטוב בשבוע + 2-3 הליכה מהירה בשבוע
    התפריט שלי:
    בוקר:
    -נס קפה
    -2 פרוסות לחם קל עם גיבנת סקי 5%
    -סלט ירקות עם כף שמן

בניים:
    -נס קפה ו/או פרי

צהרים:
    רבע עוף
    4-5 כפות אורז מלא עם ירקות מאודים

בניים:
    מנה קטנה של ברנפלקס עם יופלה טבעי 1%

ערב:
    -נס קפה
    -2 פרוסות לחם קל עם גיבנת סקי 5%
    -סלט ירקות עם כף שמן

אשמח להמלצה לשינוי או לדגשים לקידום הירידה וחזרה לגיזרה

אני מודה לכם מראש,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה בהנקה מלאה.

הוספת תגובה

• הי אילנה

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

את חייבת להבין שאת צריכה להכניס פחות אנרגיה ממה שאת צורכת פחות משנה לזמן הקצר מה את אוכלת תבני תפרית קלורי נכון שמתאים לרמת האנרגיה הרצויה לפי הנתונים שלך או תפני ליעוץ מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה?

אילנה
    06/06/2010

ד"ר חרמון שלום.

לא הבנתי את התשובה שלך.
    מה זאת אומרת: פחות משנה לזמן הקצר מה את אוכלת...?

בתשובה שלך אין שום התייחסות להנקה, ובכלל אופי ניסוח הדברים מאוד מזלזל

אשמח לקבל תשובה הולמת או התייחסות ממומחה אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מדיאטנית קלינית

נטעחן ליבנה
    07/06/2010

שלום,

לפי החישובים שלי התפריט שלך עומד על משהו כמו 1200 קלוריות ביום.
    כמובן שלא ציינת במדויק איזה סוג לחם את אוכלת והאם את מוסיפה סוכר לקפה....

כמו כן אל ציינת כמה עלית במשך ההריון.

אני חייבת לומר מה שאני אומרת לכל מטופלת שמגיעה לקליניקה שלי, לא עלית במשקל ברגע ולכן הסיכוי שתרדי ברגע קלוש וגם לא מומלץ.

בזמן הנקה הצריכה הקלורית שלנו עולה וזאת בגלל שלגוף דרושה אנרגיה לייצור החלב (לכל 100 מ"ל חלב שאת מייצרת דרושה השקעה של 85 קלוריות).
    במשך ששת החודשים הראשונים של ההנקה הדרישה הקלורית עומדת על כ-330 קלוריות ליום מעל להמלצה לגילך במצב רגיל.

חשוב לציין שלא מומלץ לרדת מצריכה של 1600 קלוריות ליום בזמן הנקה.

כמו לכל מטופלי אני ממליצה לך לקחת את הזמן לרדת במשקל.
    אין לך מה להילחץ, ברור שלוקח זמן לחזור לגזרה, מה עוד שלחץ ממש שלא עוזר לירידה במשקל.

חשוב שתקפידי על תזונה נכונה ותחזירי לגופך את כל מה שאיבד בזמן ההריון בנוסף לכך זיכרי שאת מזינה גם את העולל החדש.

מאכלת לך המון בהצלחה
    נטעחן ליבנה
    דיאטנית קלינית, B.Sc

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה בהנקה מלאה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    07/06/2010

אילנה שלום,

התפריט שאת מציינת דל מאוד ולכן מאוד אפשרי שאם תמשיכי בו, מאוד בקרוב יכולת ייצור החלב יפגע. מבחינה קלורית התפריט שלך צריך לעמוד על כ-1750 קלוריות וצריך להיות מגוון עם מספיק דברי חלב, בשרים, דגנים מלאים ושומנים בריאים. אם יכולת ייצור החלב חשוב לך אני ממליץ לך לפנות לדיאטן קליני שיבנה לך תפריט מותאם לצרכים שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם

אילנה
    07/06/2010

תודה על התשובות המפורטות והיעליות.
    אכן, הבהרתם לי את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו בבקשהההההההההה
    יעל
    31/05/2010

רציתי לדעת בערך כמה קלחוריות יש בארבע חמש חתיכות פרגיות ברוטב טריאקי (מתוק) וציפס עבה כזה של מסעדות..פוטטו כזה...?
    וכמה קלוריות בשניצל שטוגן בשמן עמוק עם פירורי לחם?(גודל סטנדרט

לקביעת תור
    סגירה
    תענו בבקשהההההההההה

הוספת תגובה

• תחפשי בערך קלוריות באינטרנט

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על קינואה
    מאיה
    31/05/2010

שלום, אני אוכלת קינואה בשל ערכה התזונתי הגבוה ומשתדלת ללעוס אותה היטב, אך במקרים רבים אני מגלה שחלק ניכר ממנה הופרש מהמעיים כמזון לא מעוכל.
    תופעה זו אינה מתרחשת עבור מזונות אחרים שאני אוכלת.
    רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות ע"מ לשפר את עיכול מזון זה, ואם לא האם יש טעם להמשיך לאכול אותו?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על קינואה

הוספת תגובה

• הי מאיה

ד''ר רוני חרמון
    01/06/2010

יש הרבה מזונות שלא מתעכלים ראי תירס וכו' הגוף סופג אתה שהוא צריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יורדת
    הילה ס
    30/05/2010

היי,אני בת 32 וגובהי 174 סמ, שנים היה ליגוף נפלא...הלידות והפסקת העישון גרמו לי לעלייה גבוהה במשקל
    בהריון עליתי 30 ק"ג ואחכ ירדתי 20 ושוב נכנסתי להיריון
    כרגע נושאת עודף משקל של 10 קג ושוקלת 76
    אני עושה ספורט(חדש) כבר שבועיים בסביבות 4 שעות שבועיות של אירובי, הליכה ושיעור עיצוב דינאמי
    לא ירדתי גרם..
    כנראה שהבעיה היא באוכל אני הורדתי את הממתקים ואת המתוקים מהתפריט אבל אני רוצה להתיעץ כאן איך לרדת מהר יותר..האם זה מעיד על בעיה בחילוף חומרים?
    הבנתי שאני צריכה לאכול כל 3 שעות משהו...(כריך קל, תפוח,חטיף אנרגיה,מעדן)
    אשמח לעזרה ..אני מאלת מוטיבציה ורוצה כבר לרדת הבמשקל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יורדת

הוספת תגובה

• חילוף חומרים איטי? - לא בהכרח.

אהרון רזון
    31/05/2010

רק המנעות ממתוקים עדיין לא מבטיחה הרזיה אפילו אם מלווה בפעילות גופנית. מה שקובע הוא המאזן האנרגטי כלומר הכנסת אנרגיה (קלוריות) על ידי אוכל מול הוצאתה. נראה שאת עדיין לא במאזן שלילי.
    הפעילות הגופנית שאת מבצעת ראויה, אך נראה שלא מספיקה יחסית להיקף הקלורי היומי של התזונה. הנתונים שלך טובים מאוד ואמורים להקל על ההרזיה.
    אם את באמת מלאת מוטיבציה, הוכיחי את זה לעצמך על ידי הגברת העצימות וההיקף של הפעילות הגופנית לפחות לשעה וחצי ביום. רצוי גם לגוון, למשל 3 פעמים בשבוע שחיה. ברור שאין לקזז את תוספת הפ"ג בתוספת אוכל. עיצוב דינאמי היא פעילות טובה, יש לה יתרונות ומומלץ להמשיך בה, אך לא שורפת כל כך הרבה קלוריות.
    מהמאכלים שהזכרת הייתי מציע לך דווקא למעט בחטיפים ובמעדנים ולהעדיף מזונות לא מעובדים.
    אין מצב שיישום העצות הנ"ל לא יגרמו להרזיה מוחשית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד התיעצות בבקשה

הילה ס
    31/05/2010

תודה רבה על הפרגון ..
    שחייה אני מאוד אוהבת אך עושה אותי ממש רעבה..האם במקום שחיה: אימון של מדרגה אירובי, שיעור קיקבוקסינג שני שיעורי עיצוב והליכה פעם בשבוע הם תחליף ראוי???(עולה בשעהבאימון בינתיים כמו גם לפני השינה מקפידה על ביצוע כפיפות בטן). כמו כן,בנושא האוכל
    בוקר עד 16:
    2 כריכים מלחם קל עם כפית לבנה 5% בכל אחד וירק
    2 תפוחים
    מעדן 0%
    מים ליטר
    קפה-בערך 3 כוסות

16:00 ארוחה מרכזית-בדכ דג/בשר+תוספת פחמימה וסלט
    מים-2 כוסות
    אח"כ אימון בד"כ ב18
    אחרי האימון א ני אוהבת משהו קל כגון:פרוסה אחת, פרי ומעדן עם גרנולה+2 כוסות מים
    אגב-האם אני יכולה לשתות 2-3 כוסות דיאט ספרייט??יש תיאוריה שזה משמין בכלל.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מקום לשיפור

אהרון רזון
    01/06/2010

חבל שיש בעיה עם השחיה כי תרומתה להרזיה ובעיקר לשמירה היא עדיפה על כמעט ספורט אחר.
    זה כמובן אם מתמידים (אני שוחה שעה וחצי 6 פעמים בשבוע) ויודעים להתגבר על הרעב שאת מזכירה. גם אין בה סכנת פציעות ושחיקת מפרקים.
    גם הפעילויות שלך טובות ומרזות, הייתי מוסיף הליכה מהירה עם קטעי ריצה עוד פעמיים בשבוע במשך לפחות שעה.
    התייחסות לאוכל:

לחם מקמח מלא
    לא רק תפוחים (לפעמים גורמים לעצירות), יש לגוון.
    במקום מעדן, יוגורט טבעי.
    ירקות טריים חופשי.
    יותר מדי קפה, הפחיתי בהדרגה. אנ י מקווה שאת לא מוסיפה סוכר

בשר ללא עור ושומן מבושל או צלוי, ללא רוטב. רצוי דג טרי איכותי לפחות 3 פעמים בשבוע. סלט גדול עם 2 כפיות שמן זית\טחינה או רבע אבוקדו.
    אחרי אימון ארוחה המכילה חלבון ופחמימה מורכבת ו גם סלט גדול.
    התרגלי לשתות רק מים. לספרייט ומשקאות מסוג זה אין שום ערך תזונתי, לא תורמים לבריאות ולהרזיה ואף יכולים להזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואוו תודה גדולה על הייעוץ..

הילה ס
    01/06/2010

מבטיחה לעדכן עוד שבועיים מהיום
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת סוכרזית אצל נערים
    דניאל.א
    30/05/2010

שלום רציתי לדעת כמה סוכרזית מותר לשתות ביום ביחד עם הקפה\תה, ועם זה לא מזיק גם לנערים?
    כי בזמן האחרון אני שותה כמויות גדולות של סוכר....אני בן 16

לקביעת תור
    סגירה
    צריכת סוכרזית אצל נערים

הוספת תגובה

• עדיף עד 10 כדורים.

אהרון רזון
    30/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנת דג
    (:
    30/05/2010

היי
    רציתי לדעת מה כמות הדג שצריך לצרוך בארוחה?
    סתומרת מנה אחת לבן אדם כמה גרם צריך שיהיה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מנת דג

הוספת תגובה

• 140-200 גר נטו לפני בישול.

אהרון רזון
    30/05/2010

עדיף דג טרי צלוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה