מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תשובה! כמה קלוריות עלי לצרוך?רחל .10/06/2010
שלום רב לפני כחודש נרשמתי לחדר כושר והתחלתי עם תוכנית אימונים של 300 דקןת אירובי בשבוע שזמן זה מחולק לשעה בשבוע ספינינג ושאר הזמן זה הליכה מהירה בהליכון ואלפטיקל במהירות. בנוסף לאירובי אני עושה פעמיים בשבוע אימוני כוח עם מאמן אישי..בעברי הייתי במשקל של למעלה מ 90 קילו ועשיתי זמן רב את דיאטת ד"ר חרמון מן וירדתי יפה. בשנה האחרונה המשקל שלי מסרב כמעט לזוז אני עושה דיאטה של ספירת קלוריות ומגיעה ביום עד 1200 קלוריות. אני ממש רוצה לרדת לפחות עוד 8 קילו .האם מישהו מקצועי יוכל להגיד לי כמה קלוריות עלי לאכול ביום כדי לרדת במשקל, אציין שהדיאטה שלי מורכבת מחטיף דגנים ומעדן דיאט בבוקר ארוחת צהריים סלט טונה ו 2 פ' לחם ולפני אימון 3 פרכיות עם גבינה או פרי או יוגורט כך שאין מצב שאני אוכלת דברים "משמינים"
אני מגיעה לחדר כושר 6 ימים בשבוע לפי התוכנית הזו
אני בת 27 גובהי 1.67 ומשקלי 72
נ.ב אוסיף כי מאז שהתחלתי בחדר כושר ירדתי כ 4% שומן ממשקלי ועליתי במסת השריר כ 3 קילו אבל אני עדיין לא מרוצה מכך שמשקל הגוף לא יורד, מישהו יוכל להסביר לי מתי אתחיל לראות ירידה במשקל הגוף והאם אני פועלת נכון ???
אשמח לתגובה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רחל
ד''ר רוני חרמון12/06/2010אם דיאטת חרמון עשתה את העבודה את מוזמנת לחזור אליה וכמובן להשלים עם תוכנית השמירה המצויינת שיש להם.
הייתי ממליץ לך לרדת ל 1000 קל' ליום ולשתות 15 כוסות מים בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ודיאטהזקוק לעזרה10/06/2010
שלום, אני בן 19 סובל קצת מעודף משקל, אני 1.81 ושוקל 89 אני מעוניין להוריד קצת את המשקל, ואני מעוניין לבנות לעצמי תוכנית אימונים ודיאטה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפנה ליעוץ מקצועי
ד''ר רוני חרמון12/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תשובות לא נחמדות יש לד"ר חרמון
אילנה13/06/2010תשובות מתנשאות, לא בשביל זה יש פורום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות בטופו?אפרת10/06/2010
על האריזה רשום 174 קק"ל לכמות של 100 גר, במחשבון קלוריות רשום 83 קק"ל. מהו הערך הנכון? כמו כן רציתי לדעת מהו הערך המדוייק ל - 100 גר' חזה עוף, חזה הודו, ובקר ללא שומן.
בתודה מראש
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופו
ליטל סמואל-לוי10/06/2010הערך הנכון אמור להיות זה שמופיע על האריזה, כי זהו הערך שהתקבל באנליזה של המוצר הספציפי. לגבי שאר הבשרים - אפשר למצוא את הערכים המשוערים (טווח) משום שהם נבדלים בינהם מעט ב-% השומן. 100 גרם חזה עוף או הודו נע בין 90-120 קק"ל , בקר - הטווח הוא רחב יותר כי תלוי באיזה חלק מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בלילה / בבוקרעינת10/06/2010
האם קיים הבדל בין אכילת שוקולד בחצות לפני השינה או מוקדם בבוקר לאחר השינה?
הכוונה שלי , היא , מה יותר משמין , לאכול לפני השינה או לאחריה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל קשר בין זמן האכילה להשמנה
לאלי10/06/2010רק התכולה והכמות קובעות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עינת
ליטל סמואל-לוי10/06/2010בשני המקרים - את צורכת את אותה כמות קלוריות.
ההבדל הוא שבלילה לפני השינה את לא מספיקה "לנצל" את האנרגיה והיא נאגרת, אבל זה יכול לקרות גם אם את אוכלת יותר ממה שאת זקוקה לו במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיה ושחור מסביב לעיניים\:אנונימית10/06/2010
אני בת 17 וחצי..חולה באנורקסיה כבר שנה וחצי..ירדתי מ56 ל45 וכעת אני שוקלת 47 על גובה 1.62
העניין הוא שיש לי עיגולים שחורים מתחת לעיניים....אני יודעת שהתזונה שלי לקויה מאוד ויש לי חסרים..אפילו כל מכה נראית עליי..ושטפי הדם נמצאים בכל מקום.
האם יש תזונה מסויימת אשר תגרום לשקיות השחורות מתחת לעיניים לעבור ??האם בשר מסויים או ויטמינים מסויימים?תוכל לומר לי על מקור מזון ספציפי כזה או אחר???
תודה רבה[:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים
ליטל סמואל-לוי10/06/2010אין מזון ספציפי. את פשוט כנראה ירודה. ממליצה לך לשאול אדם מקצועי שמכיר ומטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מכל מי שיודע בוודאותר.י09/06/2010
רציתי לשאול לגבי "קלחם בראשית",
האם מישהו מכיר את הלחם והאם הוא באמת קל (לחם מסיבי,פרוס) ?
כמה קלוריות יש בפרוסה?מדובר בפרוסות גדולות במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לקרא מה כתוב באריזה
ד''ר רוני חרמון12/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם
רחלי13/06/2010לפי חישוב שאני עשיתי יש בו כ-81 קלוריות לפרוסה, כך שהוא לא ממש קל, אבל מכיל המון דברים טובים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בזמן דיאטה...roni09/06/2010
איזה קורנפלקס מומלץ להורדה במשקל?
והאם מעדן שוקולד 3 אחוז זה בסדר?
יש בו 3 גרם שומן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
roni09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אכילה מתוך עייפותאני09/06/2010
שלום
יש לי שיגרה עמוסה בה אני מוציאה המון אנרגיות במשך כל היום.
ואני בדיאטה תמידית .
כי יש לי נטייה מהירה להשמין ,למרות מסת השרירים שאני מפתחת .אני עושה כל יום במשך 3 שעות סוגים שונים של פעילויות כוח ואירובי .
החולשה העיקרית שלי היא סוכר ופחמימות .
אני מכורה לסוכר ,וכשאני מגיעה הבייתה עייפה בסוף היום אני מוצאת את עצמי מחפשת דרכים לאכול את כל הדברים שמנעתי מעצמי במשך היום ואני מטושטשת מרוב עייפות .
מעניין אותי לדעת למה זה קורה ,כי במשך היום אני מקפידה על אכילה מאוזנת .
ולמה הגוף "נתקף" ברצון עז לסוכר בשעות אלו ?
אלו עיצות הייתם נותנים לי ?
תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג אני הייתי במצבך
עוד אחת09/06/2010הי שלום לך גם אני עברתי בדיוק מה שאת חשה, ועקב כך נשלחתי לבדיקות וגילו כי מחסני הברזל שלי רקים לחולטין, קיבלתי דיאטה למצב זה וכך נגמלתי מסוכריים לחלוטין
תטפלי בזה כי אני נזכרתי מאוחר מתת משקל היה לי עודף משקל כל הממתקים מלאי שומן רווי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי במצב ממש ממש דומה...
רוצהלהיותרזה09/06/2010כל היום הכל היה הולך בסדר ואז לפני השינה פתאום בולמוס-במבה,ביסלי,גלידה,שוקולד,פיצוחים,בורקסים,שתייה תות בננה מה שאת לא רוצה וגם אני ממש נלחמת בעצמי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תגובה :(
אני10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ליטל סמואל-לוי10/06/2010התחושה שלך מתאימה לתמונת המצב שאת מתארת. יתכן שאינך אוכלת מספיק במהלך היום וזה מביא אותך לעייפות ותחושת רעב בלילה. אולי אם תוסיפי פחמימות מורכבות (עדיף מחולקות לארוחות קטנות - כמו כריך קל מידי שלוש שעות ) זה יעזור לך לשלוט יותר ברמות הסוכר ולא להגיע נטולת כוחות לערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,אשמח לעזרה דחופהשון08/06/2010
כרגע אני 10 קילו מעל משקלי,ואני מתחילה דיאטה בריאה לשם שינוי
,ורציתי לשאול,האם 6 מנות פחממות (6 פרוסות לחם)ביום נחשב להרבה..לדיאטה..שאני אוכלת מינימום שומן וחלבון 3 פעמים ביום בתפריט היומי?ורוצה לרדת בערך קילו בשבוע..בצורה הבריאה ביותר..?
התפריט שלי-
בוקר-נס קפה
בוקר שעה 10- פרוסת לחם רגילה שחורה(לא קלה)+כף גבינה 110 קלוריות
א.צהריים-כוס אורז\פתיתים\שני פרוסות לחם+חזה עוף+סלט 280 קלוריות
אחר הצהריים-3 כוסות פופקורן ללא שומן(שווה לפרוסת לחם 1 רגילה) 80 קלוריות
ערב-שני פרוסות לחם רגילות +טונה במים וכף קוטג 1% שומן 280 קלוריות
בסך הכל 750 קלוריות
ואני עושה שעה אירובי ביום + אנאירובי חצי שעה
האם זה בסדר?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 750 קק"ל אינה דיאטה
אהרון רזון08/06/2010זאת הרעבה עצמית. אני לא מכיר את הנתונים ועבר הדיאטות שלך, לכן קשה לי לנבא את קצב ההרזיה.
אני לא מוציא מכלל אפשרות שתורידי בממוצע קילו לשבוע, אבל מה יקרה כשתחזרי לאכילה נורמלית?
כל הסיכוים שתעלי את הכול בחזרה ומעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל התפריט מספיק לי,למה לי
שון09/06/2010לחזור לאכול רגיל..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל התפריט מספיק לי,למה לי
שון09/06/2010לחזור לאכול רגיל..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותיעל08/06/2010
אם אני סופרת קלוריות לכל יום כמות מוגבלת..אסור לאכול אחרי 12 בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
אהרון רזון08/06/2010אם נוח לך ולא חורגת מההיקף הקלורי ל24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתקע במשקל..יעל08/06/2010
היי..
רציתי לשאול שאלה שנורא מציקה לי..
אני בת 22 בגובה 162 ולאחרונה התחלתי דיאטה משקלי הוא 54 ורצוני היה לרדת 5 קילו בלבד. לא הלכתי על דיאטת כאסח אלא על דיאטה בריאה הכוללת בשרים, דגים, הרבה ירקות, פירות אורז וכדומה.. אלא פשוט הפסקתי לאכול שטויות כמו שוקולדים ואת הלחמניות החלפתי בלחם קל או מלא.
העיניין הוא שאני מודעת שבשבוע הראשון יורדים בעיקר נוזלים ..מה שקרה זה שירדתי בשבוע הראשון 2 קילו ובשבוע השני פשוט נתקעתי.. השאלה שלי האם אמשיך לרדת בשבוע השלישי או שעליי לצמצם פחמימות וקלוריות?
אשמח לקבל תשובה במהירות על מנת שאדע איך לכוון את הדיאטה שלי.. תודה מראש ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם לקבוע.
אהרון רזון08/06/2010אין לך עודף וגם משקלך הכולל נמוך, לכן קשה לרזות. אני לא יודע מהו היקף התפריט שלך ואם זאת הרזיה הראשונה בזמן האחרון.
יכול להיות שפוטנציאל הירידה (כולל נוזלים לרוב) כבר מוצה בשבוע הראשון, כלומר הגעת למאזן אנרגטי
אפסי. את צריכה לדעת שכאשר אוכלים פחות גם שורפים פחות בגלל שמצד אחד הגוף מתגוננן על ידי התיעלות משק האנרגיה מצד שני המשקל נמוך יותר ומצד שלישי שורף פחות עבור עיכול האוכל שכמותו פחתה.
יכול להיות שהגוף לקח פסק זמן להתארגן למשטר החדש, ותמשיכי לרזות אבל בקצב איטי בהרבה..
אם אין לך סבלנות עוד שבוע לבדוק את ההנחה השניה, אני מציע לא להפחית את הערך הקלורי של התפריט, אלא להתחיל פעילות גופנית אירובית של לפחות שעה ביום ,או להוסיף אם את כבר מבצעת,
ואז אין מצב שההרזיה לא תתחדש
העצה הזאת תופסת בכל מקרה גם מסיבות בריאות וגם כדי לאפשר את הורדת 5 ק"ג, שבהתחשב בנתונים אינה כלל משימה קלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
יעל08/06/2010בכל מיקרה התפריט הוא 2 פרוסות לחם קל בבוקר עם קוטג'+פרי.
בהצריים פחמימה +חלבון+סלט.
ובערב 2 פרוסות לחם קל עם גבינה או פסטרמה+סלט.
כבר עשיתי דיאטה בעבר והמצב היה זהה רק שהמשכתי לרדת גם בשבוע השני אומנם פחות והמשקל שלי היה גבוהה בהרבה.
השאלה שלי האם זה נורמלי להתקע במשקל והאם גם בלי פעילות גופנית אמשיך לרדת במהשך? מכיוון שאין לי כל כך זמן פנוי לפעילות גופנית.
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפי שאמרתי, יהיה קשה
אהרון רזון08/06/2010התפריט שלך דל מאוד ואין ממה להוריד. מה שכן, אפשר לשנות את הרכבו לכיוון הגדלת אחוז החלבון
על חשבון הפחמימות תוך ריבוי אכילת ירקות.
אם לא תמצאי את הזמן (כמובן תוך שינוי סדר העדיפויות) לבצע פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע, ספק אם תוכלי להמשיך לרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המידע
אבי16/06/2010עזר לי מאד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ודיאטהלילך07/06/2010
לפני חודשיים התחלתי איזה דיאטה שבת דודה שלי המליצה לי עליה (משהו בלי פחממות) ובנוסף גם התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון "פלורט". כעבור חודש בערך שמתי לב שעור הפנים שלי נראה הרבה יותר טוב (סבלתי מפיצעונים) ממה זה יכול להיות? אולי מהדיאטה, או מהגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ודיאטה
ד``ר נסטור ליפובצקי07/06/2010קרוב לודאי מהגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מה יש
לילך08/06/2010בגלולות שגורם לזה בעצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטן - כושר או ניתוח מתיחה?מעיין07/06/2010
שלום רב,
ילדתי לפני כשבועים בן מקסים שבוע 40 משקל 3 קילו.
אני בת 23, ואת ההריון התחלתי עם משקל 43 גובה 154 (BMI-18)
את ההריון סיימתי עם 11 קילו.
ביום שיצאתי מביה"ח (3 ימי לאחר הלידה), יצאתי עם בטן גדולה בדיוק כמו שהייתה בתקופת ההריון!
נשים שהשתחררו יחד איתי אומנם היו עם בטן אך לא גדולה כמו שלי..
בנוסף, הבטן היה מאוד רירית -- רפויה - דלדלה לא יודעת איך לתאר.
ביום ה4 לאחר הלידה החלטתי על דעת עצמי לחבוש את הבטן בעזרת תחבושת אלסטית. חבישה הדוקה, היה קצת קשה לנשום אך התרגלתי.
לאחר יומיים ניכר שיפור משמעותי מאוד, הבטן הצטמצמה ב 50%
וכך כל יום הלך השתפר.
אגב, לגבי המשקל - נכון להיות שבועים אחרי, ירדתי 7 קילו, ונותרו לי ר' 3 קילו לחזור למשקל המקורי.
הבטן כמעט חזרה למקום נשאר ממש עוד קצת.. אבל יש בעיה אחרת:
הבטן עדיין מאוד רפויה, מדלדלת ולא מוצקת וחטובה כפי שהייתה לפני כן.
כמו כן, מסביב לטבור - צד ימין וצד שמאל "נפוחים" יותר נכון בולטים, עד כי כך שבפרופיל הם מסתירים את הטבור.
כמו כן האיזורים הנל סביב הטבור הם האיזורים היחידים המכוסים בהמון המון סימני מתיחה מאוד צפופים וארוכים.
מה עושים עם זה?
האם זה עיניין של זמן?
האם חגורת בטן טובה תסייע?
האם זה עיניין של כושר + תזונה?
האם הפתרון היחידי הוא מתיחת בטן? (על אף שיחזיק מעמד עד הלידה הבאה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי בטן
ד``ר נסטור ליפובצקי07/06/2010מזל טוב! מה שאת מספרת נשמע כמו עליה תקינה בהריון וירידה סבירה ביותר. לדעתי זה עניין של זמן וכמובן שבעוד מעט זמן רצוי שתתחילי סדרת אימוני כוח שגם יעזורו לעצב יותר את שרירי הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמןמיכל07/06/2010
שלום,
רציתי לדעת איזה שמן הכי בריא
1. לבישול
2. לטיגון
3.לסלט
והשאלה השניה שלי : אם אני מבשלת מאכל מסויים האם זה בסדר לשים דבש באוכל מבושל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה-מדיאטנית
נטעחן ליבנה07/06/2010מזל שלום,
השמן המומלץ לבישול ולטיגון הינו שמן קנולה.
לתיבול סלטים ועוד מומלץ להשתמש בשמן זית כתית מעולה
לגבי בישול שוב ההמלצה היא על הוספת שמן קנולה ולא זית וזאת מכיוון ולשמן זית טמפ' רתיחה נמוכה כך שנוצרים רדיקאלים חופשיים (שבכמות גבוה הינם גורם סיכון למחלות)
לגבי דבש אין שום בעיה להוסיפו למזון מוכן או לפני הכנה רק זיכרי שדבש הינו סוכר, אומנם בצורת פרוקטוז אך עדיין הוא סוכר ויש להשתמש בו במתינות.
נטעחן ליבנה
דיאטנית קלינית,B.Sc* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-מדיאטנית
נטעחן ליבנה07/06/2010מזל שלום,
השמן המומלץ לבישול ולטיגון הינו שמן קנולה.
לתיבול סלטים ועוד מומלץ להשתמש בשמן זית כתית מעולה
לגבי בישול שוב ההמלצה היא על הוספת שמן קנולה ולא זית וזאת מכיוון ולשמן זית טמפ' רתיחה נמוכה כך שנוצרים רדיקאלים חופשיים (שבכמות גבוה הינם גורם סיכון למחלות)
לגבי דבש אין שום בעיה להוסיפו למזון מוכן או לפני הכנה רק זיכרי שדבש הינו סוכר, אומנם בצורת פרוקטוז אך עדיין הוא סוכר ויש להשתמש בו במתינות.
נטעחן ליבנה
דיאטנית קלינית,B.Sc* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
מיכל08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מזל
ד''ר רוני חרמון08/06/2010לדעתי שמן זית הוא הבריא ביותר
דבש כתוספת מוסיף את ערך הקלוריות שלו מבחינת בריאות זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
מיכל08/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט(:07/06/2010
היי
אם הכנתי סלט לפני אימון (נסיעה ארוכה) ואני רוצה לאכול אותו בדרך הביתה אני מסיימת את האימון כ3 שעות אחרי הכנת הסלט שלקחתי אותו איתי רציתי לדעת האם הערך התזונתי של הסלט לא שווה כלום וכל הויטמינים "נעלמו" ואין לו יותר יתרונות?
(הוספתי כפית שמן זית לפני האכילה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הפחתה מסויימת בחלק מהוויטמינים
אהרון רזון07/06/2010אבל הערך התזונתי נשמר ברובו אם הכלי סגור היטב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)