מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טונליןרוני16/06/2010
שלום. אני בת 32, שוקלת 63 ק"ג גובה 1.55. אני מעוניינת לרדת 3-4 ק"ג. אני אוכלת מסודר ובריא, עוסקת בפעילות גופנית בין 2-4 פעמים בשבוע (יוגה חמה). קראתי על תוסף תזונה בשם טונלין- שמסייע לשריפת שומנים והגברת חילוף החומרים. האם זה עובד? מומלץ לקחת את זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוני
ליטל סמואל-לוי16/06/2010לא קראתי מחקר שבדק את התוסף והוכיח את יעילותו באופן ספציפי. בכל מקרה, גם אם תורם לזירוז קצב חילוף החומרים, אינו יכול להביא לירידה במשקל ללא גירעון קלורי. לצערי אין פתרונות קסם בתחום הזה. את צריכה להמשיך בפעילות הגופנית ולוודא, מעבר לאכילה מסודרת ובריאה, שכמות הקלוריות שאת אוכלת מתאימה לך לירידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר בקרדניאל.א15/06/2010
שלום רציתי לשאול האים אכילה של בשר בקר (טחון או נתחים די רזים) בסבירות של 2-3 פעמים בשבוע אצל בני נוער נחשבת לבריאה?ועים לא כמה פעמים בשבוע ניתן ומומלץ לאכול בשר בקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה עם זה להפיך
ד''ר רוני חרמון16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיאשתי..אנונימית15/06/2010
אני בת 15 וחצי הגובה שלי הוא 1.57 והמשקל 68..
אני שמנה ואני מודעת לזה אני פשוט לא יכולה לעשות דיאטה לבד.
נורא קשה לי. אני מנסה הכל . לפעמים הולך לי טוב במשך 3-4 ימים ואז אני פשוט מתפרצת ואוכלת כל דבר שאני רואה.
אני לא יודעת מה לעשות ואני נורא רוצה להוריד 7-8 קילו גם מבחינה נפשית בעיקר כי אני מרגישה ממש רע עם המשקל שלי ותמיד היתי ילדה שמנה.
נמאס לי ללכת לחנויות בגדים ושלפעמים המידה הכי גדולה אפילו לא עולה עליי.
בדרך כלל אני אוכלת ארוחת 10 בבצפר , אחרכך צהרים סלט עם פתיתים/אורז/ספגטי ושניצל תירס או שניצל רגיל , ובערב זה לא קבוע לפעמים סנדויץ או שאני פשוט אוכלת סתם דברים.
הבעיה העיקרית אצלי זה עם המתוקים כי אני לא יכולה לחיות בלי מתוק אני חולה על שוקולד ועל ופלים ודברים כאלה.. אני מנסה לעשות ספורט כמה שאפשר אני רוצה ללכת להליכות ובדרך כלל החברות שלי לא יכולות לבוא איתי ואני לא רוצה ללכת לבד..
בבקשה אפשר יעוץ מה לעשות ? אני כבר ממש מיואשת ובוכה כמעט כל יום על זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נוי
ד''ר רוני חרמון16/06/2010בכדי להיות רזה צריך לתכנן מהלכים לאורך הרבה זמן יש שלב הירידה במשקל ולאחר מכן שלב השמירה עליו ולמעשה זה לכל החיים את מחפשת פתרון קסם ואין כזה את חייבת להתחייב לשינוי הרגלי החיים שלך לקבל יעוץ מתאים ולהתמיד בדבקות כל החיים רק כך תהיי רזה באמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוי,חשוב !
מישהי16/06/2010נוי,
אני ממש מבינה אותך !
אני עד לא מזמן שקלתי 62.. הרגשה רעה מאוד!
אני ממליצה לך,שאם את באמת רוצה שינוי,אבל שינוי חזק,תלכי לחלי (לי היא עזרה )
אני עכשיו שוקלת 54,ויש לי עוד כמה קילוגרמים להוריד ,אבל עברתי כמעט את כל הדרך :)
ואני ממליצה לך להרשם לדיאטה של הנוער,אבל אם לא באלך להרשם,אז תעשי כמוני ..
תכנסי לאתר ותקחי תפריט ותלכי לפי התפריט,תדפיסי לך טבלה מהאתר שבה את כותבת את מה שאכלת והאם את מעדת או הצלחת :)
והכי הכי הכי הכי חשוב,זה סבלנות! אל תצפי לרדת 8 קילו בשבוע כי אין מצב שזה יקרה,יהיו שבועות שתרדי בהם רק 100 גרם,וזה מייאש,אבל לאט לאט תצליחי לרדת את כל מה שאת רוצה,תציבי לעצך מטרה,אבל לא משהו קשה מדי,תציבי להוריד 3 קילו ,ואז עוד שניים ועוד שניים, והנה את בסוף :)
אל תגזימי עם הדיאטה ואל תעשי לעצמך כאסח !!!!!,
בהצלחה,ואם את צריכה משהו אני מבקרת פה הרבה אז לכל השאלות שלך אני פה :)
עוד פעם בהצלחה 3]
אהה,,תמיד תגידי לעצמך 'אין דבר העומד בפני הרצון ' ואל תאכלי בין ארוחות יותר מדי !!!!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהיעל15/06/2010
תמיד אומרים שבדיאטה אסור לשתות משקאות מתוקים מכיוון שהם משמינים אבל בדיאט קולה יש אפס אחוזי שומן ואפס קלוריות זה אומר שמותר לשתות גם בדיאטה מבלי לפגוע בהרזיה?
והאם הגזים הם אלה שפוגעים בהרזיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יעל
ד''ר רוני חרמון16/06/2010דיאט קולה והגזים שבה לא מפריעים למהלך הדיאטה אבל הם אינם בריאים במיוחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה :)
יעל16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני לא מרזה?טלי15/06/2010
אני בת 16..גובה מטר 65 ומשקל כרגע 64..אני מנסה לרזות, לא אוכלת אחרי 6 בערב, וכמות הקליוריות היומית שלי לא עברה את 700 בשבועיים האחרונים..ואני מרזה בקצב של 3 קילו לשבועיים..איך זה יכול להיות?
תפריט יומי לדוגמא שלי הוא :דיסת קוואקר עם שזיפים בבוקר, אחר צהריים תפוח, לצהריים מנה בנונית של בשר מבושל עם 2 כפות אטריות מבושלות ומלפפון חמוץ..ואץ בסביבות 5 עוד תפוח.
אני מאוד ישמח לדעת מה הבעיה ומדוע אני לא מרזה בקצב שמתאים לכמות האוכל שאני אוכלת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למנסה לרזות
ד''ר רוני חרמון15/06/20101. את לא שמנה ולא צריכה לרזות
2. אם יש לך עודף משקל הוא 2-3 קילו ולכן קצב הירידה ממש צריך להיות איטי
3. 700 קלורני יות ליום זה מעט מאוד
4. צריך לשתות הרבה 15 כוסות ליום
5. במשקל כמו שלך ובכלל בדיאטה צריך סבלנות ואורך רוח אני מדבר על שבועות וחודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה15 כוסות מים
טלי16/06/2010לשתות כל כך הרבה זה באמת הכרחי?...זה אמור לעזור להרזייה או בריא בכללי ולא קשור לירידה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזייהלירון15/06/2010
שלום, שמי לירון, ורציתי לדעת אם זה אפשרי לרדת 10 קילוגרמים בחודשיים עם פעילות גופנית של שלוש פעמים בשבוע במשך שעה ושמירה על דיאטה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אם את שוקלת 100 ק"ג
אהרון רזון15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אלכוהול..דניאלה15/06/2010
איזה אלכוהול אני יכולה לשתות שאין בו גלוטן וסוכר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאיה
ליטל סמואל-לוי15/06/2010אלכוהול עצמו הוא סוג של סוכר (סוכר כהלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירי הרזייההגר14/06/2010
האם ביכולתכם להמליץ או לחילופין להזהיר לגבי תכשירי הרזייה המצויים בשוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירי הרזיה = תכשירי אשליה
אהרון רזון15/06/2010אם היה קיים פתרון כזה, את חושבת שהיו עוד שמנים בעולם?
רק אימוץ אורח חיים בריא עם תזונה נכונה ופעילות גופנית קבועה גורם להרזיה ושמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:14/06/2010
היי
בתור מישהי ששומרת על תזונה נכונה ואוכלת בריא וכמו שצריך
רציתי לשאול בקשר ללחם-אני אוכלת תמיד מקמח מלא או מקמח שיפון, ראיתי לחם אחיד (שכמובן מקמח חיטה כהה רגיל) שכתוב שהוא עם תוספת ויטמינים חומצה פולית ועוד כל מיני ויטמינים כמו ויטמין B רציתי לשאול האם לחם כזה אפשר לאכול מידיי פעם? למרות שהוא נחשב ללא בריא?
והאם הסיבה היחידה שהוא נחשב ללא בריא זה כי יש בו פחות סיבים? וכי הוא פחות משביע? או שיש עוד גורמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא לא בהכרח לא בריא
אהרון רזון15/06/2010אבל פחות בריא מלחם מקמח מלא, בו יש יותר סיבים, מינרלים וויטמינם. תמיד עדיף מוצר טבעי מאשר מוצר מתוסף. רכיבים הנמצאים במרקם הטבעי נספגים טוב יותר.
אפשר לאכול מדי פעם אם את נהנית ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהחסוייי !!14/06/2010
אני מנסה לרדת במשקל , וקראתי שאם מורידים 400 קלורקיות כל יוםף בשבוע יורדים קילו אחד בסופו של דבר וכל יום אני משתדלת לאכול 800 -900 קלוריות. אני רוצה לדעתת מה אני צריכה לאכול כדי שאני עדיין ארד במשקלל אבל להוסיף עוד קלוריות לתפריט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים נתונים (משקל, גובה, גיל)
אהרון רזון15/06/2010בכל מקרה 800-900 זה מעט מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוייי !!15/06/2010משקל- 44.
גובה- 159
גיל-14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת בתת-משקל
אהרון רזון15/06/2010לא תוכלי לרזות יותר בלי פגיעה בבריאות. את עדיין בשלב התפתחות שעלולה להעצר כולל הפסקת מחזור הווסת. עליך לאכול לפחות 1400קק"ל ליום ולבצע פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאזן קלורילנה14/06/2010
שלום,
הייתי רוצה לדעת האם ניתן להשמין אם פעם בשבוע חורגים באופן משמעותי מהמאזן הקלורי השבועי.
זאת אומרת למשל, 6 ימים בשבוע אני צורכת 1300 קלוריות ביום (בזמן שה-BMR שלי הוא 1350) ויום אחד בשבוע אני מרשה לעצמי לצרוך פי שלוש למשל 4000-6000 קלוריות?
האם השמנה נובעת מהמאזן המצטבר או שגם יום אחד בלבד של חריגה יכול לגרום להשמנה אפילו אם בששת ימי שבוע האחרים יש מאזן שלילי של כ-300 קלוריות למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח זה משמין
אהרון רזון14/06/2010ביום אחד בשבוע נוצר מאזן חיובי של 2650-4650 לעומת מאזן שלילי של 300 קק"ל בכל יתר הימים.
בחישוב תאורטי זה גורם לתוספת שומן שבועית של 300-550 גר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לנה14/06/2010שים לב שה-BMR שלי הוא 1350 ואני צורכת 1300 ביום,
לפי מחשבונים שונים על מנת לשמור על משקלי הנוכחי אני צריכה לצרוך כ-1600 קל' אם הפעילות הגופנית היומית שלי מועטה (עבודה משרדית) ו-1800 קל' עם פעילות גופנית יותר מוגברת (העבודה שלי היא באריסטת קפה בארומה, אז אני חושבת שזאת ההגדרה המתאיה לפעילות הגופנית שהעבודה שלי דורשת, לא?).
מה שאומר שיש לי גרעון יומי של 500 קל', נכון?
אז אם ביום השביעי אצרוך 4300 קל', לא אעלה במשקל, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לציין..
לנה14/06/2010שאני צורכת כ-1300 קלוריות כבר חודש וירדתי 2 קילו בחודש הזה,
ללא שום פעילות גופנית מכוונת או דיאטה מיוחדת.
האם זה אומר שאכן יש גרעון של 500 קל' ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הגרעון היומי הוא 500,
אהרון רזון14/06/2010זה סיפור אחר והחישוב התאורטי שלך נכון. לגבי הרזיה את יכולה לחשב בעצמך ולהתבסס על העובדה שכדי להוריד ק"ג שומן צריך ליצור גרעון של כ-7700 קק"ל. גרעון יומי של 500 הוא גרעון שבועי של 3500,כלומר כמעט חצי ק"ג שומן לשבוע. יש לקחת בחשבון שבחודש הראשון חלק משמעותי מההורדה הוא נוזלי וגם שריר, לכן למעשה הורדת פחות מ2 ק"ג שומן, זאת אומרת שנוצר גרעון קטן מ500 קק"ל ליום.
עם זאת לא מומלץ לאכול כל כך הרבה ביום אחד בגלל שעודף הקלוריות הופך לשומן ולהוריד אותו זה קשה יותר מאשר למנוע את הצטברותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא...
לנה15/06/2010שזה לא החודש הראשון, זה החודש העשירי!
אז זה אומר ש-2 הקילו שהורדתי זה שומן נטו, נכון?
ולפי החישובים שעשיתי, ביום "החופשי" שלי אם ארשה לעצמי להתפנק בסך של 3500 קלוריות,
4 ימים = 1300 קל'
ויומיים (סופשבוע) = 1050 קל'
לא אשמין, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לנה15/06/2010לא 3500 קל', אפשר אפילו 4300?!
כי חישבתי שקילו זה 7000 קל' אבל אתה אומר שזה בעצם 7700 קל'...
אז אתה אומר שזה בסדר לעשות לעצמי CHEAT DAY פעם בשבוע על סך 4000 קל'?
אני אחרי דיאטה ארוכה של כמעט שנה, בה השלתי כ-60 קילו ומנעתי מעצמי את כל המאכלים האהובים.
אני לא מתכוונת לאכול ביום הזה הרבה, פשוט לאכול מאכלים עתירי קלוריות..
והדבר היחיד שמפחיד אותי זה השמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציע לך לרדת מהמשחקים האלה
אהרון רזון15/06/2010כי אי אפשר לדעת איך הגוף שלך יגיב אחרי ההרזיה האדירה. את סיימת רק את השלב הראשון, אך השלב השני, זה של השמירה, יימשך כל החיים. אם את לא רוצה להחזיר את כול מה שהורדת, את צריכה
לאכול כל יום לפי הצרכים של הגוף שלך בלי ימי זלילה מתוכננים או תנודות גדולות מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט דיאטה אחרי לידה (מה דעתכם?)מעיין14/06/2010
שלום רב,
אני בת 23 ילדתי לפני כ 3 שבועות, ומאז שנולד אני מניקה מלא, ומתכוונת להניק מלא לפחות 3 חודשים.
עלתי בהריון כ- 11 קילו
גובה 1.53 משקל לפני ההריון 42-43
כעת - 3 שבועות אחרי הלידה משקלי בבוקר 45.2 ובערב 46.5
(אגב, לאיזה משקל עלי להתייחס???? לבוקר או לערב?)
כלומר מאז הלידה ( 3 שבועות אחרי) ירדתי כ- 7 קילו שכולם ירדו תוך שבועיים, וכעת שבוע אחרי המשקל נעצר.
נותרו לי עוד 3-4 קילו חזרה למשקל המקורי (42-43).
בניתי לי תפריט יומי שאני מסוגלת לעמוד בו, אשמח לחוות דעת מקצועית האם התפריט הנ"ל יכול לסייע להוריד 3-4 קילו תוך חודש מבלי לפגוע בהנקה.
אציין כי בנוסף לתפריט הנ"ל אני עושה כל יום הליכה במשך שעה הליכה בקצב רגיל עד בינוני.
בעיית הקילוגרמים העודפים ניכרת בעיקר בירכיים, ובבטן כך שהבטן בולטת החוצה. מצב תמונה. אני בעלת מבנה גוף צר.
התפריט שלי:
ארוחת בוקר
- נסקפה נטול, בלי סוכר, עם חלב 1%
צנים מלחם שיפון קל + שכבה דקיקה של ממרח "מרגרינה" אוליביה שום ושמן זית.
הפסקת עשר:
יוגורט ביו 0% עם חתיכות פרי
צהרים:
1 יח טבעול חזה עוף בדבש וסויה = 100 קקל
1 יח טבעול קבב = 44 קקל
2 פרוסות לחם קל שיפון
סלט ירקות המורכב מ 1 עגבניה, 1 מלפיפון, חצי כפית מלח, 2 כפות תירס קל, חופן נבטים.
ארוחת ביניים:
יוגורט ביו 0% שומן עם חתיכות פרי + חופן ברנקפלס שאני מערבבת בתוך היוגורט
חטיף אנרגיה 100 קקל, 0.75 גרם שומן.
ארוחת ערב:
2 פרוסות לחם שיפון קל מרוחות ב"מרגרינה" אוליביה שום ושמן זית שכבה דקה.
סלט ירקות המורכב מ 1 עגבניה, 1 מלפיפון, חצי כפית מלח, 2 כפות תירס קל, חופן נבטים.
לקינוח: יום כן יום לא, שלגון דיאט 40 קקל ליחידה.
* כל היוגורט שאני אוכלת זה ביו 0% שומן בתוספת חתיכות פרי = 60 קקל לגביע.
האם פינקתי את עצמי יותר מידי?
האם התפריט מאוזן ואוכל לרדת איתו כ-3-4 קילו תוך חודש?
אם לא, מה עלי להחליף..
כמו כן אשמח לדעת לאיזה משקל עלי להתייחס לשקילה של הבוקר או של הערב? (קיים פער של קילו וחצי בין הבוקר לערב. בערב אני שוקלת קילו וחצי יותר מהבוקר).
המון תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל חוות דעת על התפריט :)
מעיין14/06/2010כולם קיבלו תשובות.. ומה איתי? נשכחתי? :)
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רעות
ליטל סמואל-לוי15/06/2010ראשית, מזל טוב להולדת הבן /בת!
את עלית מעט מאוד במשקל במהלך ההריון כך שלדעתי לא יהיה לך קשה לחזור למשקלך לפני הלידה. מה שאת צריכה לקחת בחשבון שזה לא עניין של שבוע -שבועיים במיוחד כשאת מניקה! (וטוב שבחרת להניק), את חייבת לתת לגוף קצת יותר זמן להתאושש מהלידה, ולרחם- להתכווץ ולחזור לגודלה. תפריט דל מאוד וירידה מהירה, עשויים לפגוע בתהליך וגם בגופך בזמן ההנקה.
התפריט שהצעת אינו תפריט מספיק מבחינה אנרגטית לאישה מניקה והוא גם דל מאוד בשומן (אל תשכחי שחלב אם הוא יחסית עשיר בשומן). תנסי להגיע לתפריט של 1800 קק"ל. אני ממליצה לך להחליף את כל מוצרי החלב נטולי השומן במוצרי חלב עם 3% שומן לפחות, לאכול לחם שיפון / דגנים מלא (לא קל), גבינות (חסר הרבה סידן בתפריט), ולהוסיף מעט שומן בריא (אבוקדו / טחינה / שמן זית) וחלבון איכותי: ביצה, עוף / בשר / דג.
אם את מתקשה, אני מציעה לך לפנות לייעוץ תזונתי חד פעמי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרחם עדיין לא התכווץ?
מעיין15/06/2010שלום,
ראשית תודה על התשובה וחוות הדעת.
האם לדעתך הרחם עדיין לא התכווץ?
את אומרת זאת על סמך התמונה או על סמך הסטטיסטקה שאומרת שהרחם מתכווץ עד 6 שבועות אחרי הלידה.
כמו כן, מתי אדע כי הרחם סיים התכווצותו, האם יש איזו תחושה - מרקם של הבטן שיכול להצביע על עובדה זו?
ולגבי המשקל - לאיזה משקל עלי להתייחס למשקל של הבוקר לפני שאני מתחילה לאכול/לשתות, או למשקל בערב לפני השינה?
תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לרדת במשקלDiti14/06/2010
שלום,
אני בת 31 גובה 165 שוקל 72 קילו אני 16 חודשים אחרי לידה, שלפניכן שקלתי 58 חמש שנים לפני ההיריון התגלתה אצלי אלרגיה לגלוטן אבל כן התזוהב שלי השתנתה בהתאם תמיד הייתי רזה וכך שבנוסף לשינוי בהרגלי האכילה לא היתה שום תזוזה במשקל שזה היה טוב כי הייתי במשקל תקין, אחרי הלידה שקלתי 66 וחשבתי שתוך זמן קצר אני אוריד את ה 8 הנוספים אך במקום זאת נוספו 6, יש לציין שאחרי הלידה עשיתי בדיקות שם התברר שאני כבר לא אלרגית לגלוטן. אז כן השתנו הרגלי האכילה שלי מה שמסביר את השש קילו שנוספו אבל שהחלטתי לשנות סטייס אוף מיינד לפני שלושה חודשים ולהכנס לאורך חיים בריא יותר משמע דיאטה וספורט הייתי מצפה לראות איזה שינוי במשקל אבל כלום אני הולכת לחדר כושר בין 3 פעמים ל5 פעמים בשבוע תלוי בשבוע שלי ואני אוכלת בריא ונכון בערך 1300 קלוריות ליום, אני לא מרעיבה את עצמי ואם אני מרגישה רעב אני מחכה כמה דקות אחרי הארוחה עד שהבטן מאותת לי שהיא בסדר אני משתדלת לשתות בין 1.5 ליטר ל 2 ביום. באמת עושה הכל באופן טוב ובריא אבל שום דבר לא קורה. מחודש לחודש התסכול עולה ונכון להיום אני ממש לא מבינה מה הבעיה ואיך זה הגיוני שלא ירדתי במשקל ולא רואים שום שינוי אצלי. אני גרה כרגע באירופה.. דבר נוסף שאני רוצה לציין הוא שהמטבוליזם שלי מאוד איטי, למרות שנאי משתדלת לאכול הרבה ירקות ואני אוכלת גם זרעי פשתן ואוכל עם סיבים. מה ניתן לעשות. האם עלי להשלים עם המשקל העודף? אני ממש לא אוהבת את איך שאני נראית היום ושונאת לצאת למקומות שכרוכים בלהתלבש כי אני מרגישה שכלום לא יושב יפה עלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה כנראה בגלל שהכתורת
Diti14/06/2010שלי היתה דומה להודעה ליד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עלי
Diti15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל
ליטל סמואל-לוי15/06/2010מה שאת מתארת אכן די מפליא. האם את מניקה? האם עשית בדיקות של תפקוד בלוטת תריס?
יתכן שיש ירידה בתפקוד הבלוטה וזה המקור ל"תקיעות" במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לרדת במשקלע14/06/2010
מאז שאני זוכרת את עצמי אני בדיאטה(שומרי משקל,מירי בלקין וכו) מאוזנות.
אני בת 33 גובהי 1.60 ושוקלת 62 ילדתי את ביתי השניה לפני שנה וחצי ומאז תקועים עליי 8 קילו.
הצלחתי להוריד בדיאטה האחרונה אצל אולגה רז 2.5 קילו בחודשיים וזה דיי מתסכל.
כי מההריון הראשון הכל ירד תוך חצי שנה וחזרתי ל 55קילו. יש לציין שאני לא צועדת כבר כי אין לי כח!
אני מנסה בכל כוחי לשמור על דיאטה(פה ושם יש חריגות). מה לא בסדר? למה אני לא יורדת? האם זה קשור לצעידות ?
אשמח לרשום אם יש צורך תפריט יומי כי אני דואגת לרשום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה
ד``ר נסטור ליפובצקי14/06/2010שלום,
יתכן שהקצב שאת יכולה לרדת כרגע היא 2.5 קג' בחודש כפי שכתבת, וזו לא סיבה להתייעש ולהפסיק פעילות, חבל, במקרה כזה תעלי במשקל במקום להמשיך לרדת בקצב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשתתת
ע14/06/20102.5 קילו בחודשיים. זה מעט מאוד ואני כבר מיואשת!!!!!!!!
יש איזו עצה לדיאטה מועילה...אולי רק חלבונים יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים ביצים..אמיר14/06/2010
שלום רב,
שמי אמיר בן 34.
אני סובל מכולסטרול רע גבוה (170) ומאז אני בטיפול של סטטינים של 20 מ"ג אחת ליום.
ברצוני להתחיל ולרדת במינון של הסטטינים.
במסגרת שיפור התזונה, הייתי רוצה להימנע לגמרי מאכילת החלק הצהוב של הביצים.
האם זה בסדר להכין חביתה מ- 2-3 ביצים (מהלבן בלבד)?
(במינון של 2-3 בשבוע)
תודה רבה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
ליטל סמואל-לוי14/06/2010אין שום בעיה. רק תקח בחשבון שהפחתה של כולסטרול רע על ידי תזונה כוללת גם הפחתה של שומן רווי בתפריט (בעיקר שומן מהחי) והגדלת צריכת הסיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)