מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט יומיטלי24/06/2010
שלום רב,
להלן התפריט היומי שלי:
7:00 - פרוסת לחם שיפון מלא (187 קלוריות ל- 100 גרם) עם גבינה לבנה 5% + נס קפה עם כפית סוכר ומעט חלב 3%
9:00 - סנדוי'ץ מלחם שיפון מלא עם גבינה לבנה 5% ו- 2 זיתים
11:00 - נס קפה עם ממתיק סוכרה לייט ומעט חלב
(אם אני שותה כוס שלישית של קפה הוא ללא ממתיק וללא סוכר ואני תמיד שותה קפה חלש)
13:30- ארוחת צהרים קלה: פלפל ירוק גדול, 2 עגבניות גדולות, נקטרינה, תפוח עץ
15:00 - מעדן יוגורט 1.5 % במתיקות מעודנת או דניאלה 5%
17:00 -בננה
18:00 - ארוחת ערב: עוף מבושל/ כדור עוף/ עוף מוקפץ + תוספת של אורז/ פתיתים/ פסטה + ביצה קשה ולפעמים גם קצת טונה במים
בימים שבהם אני עושה ספורט אני אוכלת לאחר ההליכה קורנפלקס מלא או שלווה מחיטה מלאה עם חצי כוס חלב 3% או מעדן יוגורט עם פרי (רק אם לא אכלתי כבר 3 פירות באותו יום)
- אני שותה רק מים או סודה (הרבה מים)
- יש יום בשבוע שבו אני אוכלת בעבודה סלט עוף ואז בבית אני לא אוכלת בשר אלא רק תוספת וביצה
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה טוב, אך אפשר לשפר
אהרון רזון25/06/2010- וותרי על קפה או צמצמי.
- הוסיפי פילפל אדום לבוקר
- מנה חלבונית לצהריים + אורז מלא או פחמימה מלאה אחרת.
- לפני השינה לאכול פרי או חטיף ללא סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומיחן24/06/2010
היי,
לפני כשבועיים החלטתי לתפוס את עצמי בידיים והפעם ברצינות. בלי דיאטות כסאח, הרעבות או בולמוסים. דיאטה מאוזנת עם תפריט שאני בונה לעצמי מדי שבוע, מכון כושר ארבע פעמים בשבוע, שעתיים בכל פעם.
ו.. בכל זאת, למרות שאני אוכלת טוב, 1200-1300 קל' ליום פחות ספורט. (יוצא ממוצע של 900-1000 קל'). יוצא לי לשבת הרבה עם המשפחה\ חברים במסעדות ולרוב אני מצליחה לאזן, אבל אתמול לדוגמה הפחתתי בארוחת הבוקר והצהריים כדי להתענג על נתח אנטריקוט בערב, שגרר אחריו גם קצת צ'יפס ופיתה. מעבר לזה כמשפחה מסורתית קשה לי לוותר על הלחם בית והדגים בשישי-שבת (למרות שהפחתתי משמעותית את הכמות - והנשנושים). יוצא ששלוש פעמים בשבוע אני חורגת משמעותית מהתפריט. אבל בשקלול שבועי זה יוצא ממוצע של 1400 קל'.
שורה תחתונה,
האם אני אכן יכולה להחשיב את זה כ-1400 קל' ליום? ומה יהיה קצב הירידה שלי עם תפריט כזה? (אני שואפת ל-3 קילו בחודש, לא יותר מדי לדעתי).
קצת פרטים טכניים,
בת 21 במשקל של 68 ק"ג, 1.52
תודה רבה ויום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
חן25/06/2010אשמח לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקווה שזה רק חוסר תשומת לב...
חן27/06/2010לא נעימה ההתעלמות הזאת.
אשמח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חן
ד''ר רוני חרמון27/06/2010הטיפול שלך בבעיית ההשמנה הקלה שלך אינו רציני את צריכה לפעול באופן מדוייק בריא ולאורך זמן 1200 קל' ביום כל יום יעשו את העבודה של 3 קילו בחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלטלי24/06/2010
שלום רב,
גובה: 1.62 משקל: 52 ק"ג. גיל: 31.
לפני כחצי שנה הצלחתי לרזות 10 ק"ג לאחר שעשיתי דיאטה, ספורט וגם סבלתי מיתר פעילות של בלוטת התריס. אני ממשיכה לשמור על הדיאטה ואני עושה ספורט (הליכה של כ- 45 דקות 4 פעמים בשבוע) וכרגע אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס ומטפלת בבעיה ונמצאת במעקב של אנדרוקרינולוג.
למרות תת הפעילות בבלוטת התריס ירדתי בחודש האחרון קילו ואני הייתי רוצה לעלות אותו בחזרה כיון שאני מתחילה כבר להרגיש חולשה כתוצאה מזה שרזיתי יותר ממה שרציתי.
מה ניתן לעשות על מנת לעלות בקילו או אפילו שני קילו על מנת להרגיש חזקה יותר ולא חלשה כפי שאני מרגישה עכשיו?
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא בטוח שאת צריכה לעלות במשקל
אהרון רזון24/06/2010אבל יכול להיות שהתזונה איננה מאוזנת ומתאימה לנתונים שלך. בכל מקרה אם ההרזיה הבלתי
רצונית תמשך למרות תת פעילות של בלוטת התריס, מומלץ לעבור בירור רפואי כולל.
אם תפרטי את התפריט היומי, אבדוק מה אפשר לשפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה23/06/2010
שלום, אני נוסעת עוד כמה זמן ורציתי לשאול אם זה אפשרי להוריד 2 קילו בחמישה ימים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אם המשקל גבוה במיוחד
אהרון רזון24/06/2010וזאת התחלת ההרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא נעימה...אני23/06/2010
שלום, לאחרונה התחילה לי נפיחות קלה בבטן והיא מלווה בנפיחות שקטות אך מסריחות מאוד...
אני לא יודעת מה לעשות.. אני מרגישה מאוד לא נעים ולא יודעת איך לטפל בזה..אני אוכלת יוגורט כל יום אבל אין שינוי.. מה יכול לגרום לזה ומה אני יכולה לעשות כדי שזה יפסק?
ראוי לציין שאני אוכלת הרבה פייבר 1 והרבה ירקות כל יום. האם יכול להיות שעודף סיבים גורם לזה?
אשמח אם תענו לי בהקדם.. זה באמת מאוד חשוב לי וממש לא נעים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
ד``ר נסטור ליפובצקי24/06/2010אני שלום,
הפסיקי את הפיבר און, קלפי את הירקות שאת אוכלת והפחיתי חלב, יוגורט וגבינה לבנה. בדקי אם יש שיפור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי רציתי לשאול שאלה..שון23/06/2010
סתם לידע אישי, האם זה משנה שאוכלים 2 ארוחות גדולות ביום מפאת חוסר זמן מאשר לחלק את זה לאורך היום,שהערך הקלורי שווה לארוחות המחולקות או ל2 הארוחות הגדולות?
בעצם השאלה שלי,האם אפשר להשמין שאפילו אני אוכל את הכמות הקלוריות המומלצת ביום אבל לא אוכל את זה לאורך כל היום אלא רק 2 ארוחות עיקריות,האם זה משנה?
אשמח להסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן משנה
אהרון רזון24/06/2010על מנת לשמור קצב מטבולי גבוה הגוף זקוק להספקת אנרגיה שוטפת, כלומר ארוחות במרווחי זמן
קטנים. זה עוזר להרזיה וגם מונע התקפות זלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי,אני אשמח לתשובהשון23/06/2010
אני זקוקה לחטיף ביום..בשביל הנפש,וככה שאני אוכל לשמור על הדיאטה
ואחר הצהריים אני אמורה לאכול אנרגי וחצי וזה לא משביע אותי
ואנרג'י וחצי שווה ל2 פרוסות לחם רגיל,וקראתי ש3 כוסות פופקורן ללא שום שמן המוכנות באוויר חם..שוות לפרוסת לחם האם זה נכון??????שזה שווה לפרוסת לחם 1?
אז האם זה בסדר לאכול אחר הצהריים 6 כוסות פופקורן ,האם זה לא משמין שאני אוכלת הרבה פחמימות בבת אחת,למרות שאני לא אוכלת פחממות בצהריים ובערב???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שון
ד``ר נסטור ליפובצקי24/06/20106 כוסות פופקורן=3 פרוסות לחם. כהרגל נראה לא נכון לאכול 6 כוסות פופקורן בת אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דובדבניםג23/06/2010
שלום רב!
רציתי לדעת מהי כמות הדובדבנים השווה למנת פרי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 130-150 גר
אהרון רזון24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תזונה לילדההילה ירדן23/06/2010
יש לי ילדה בת 10 שגובהה 1.43 ומשקלה 49 ק"ג. הייתי רוצה לדעת כמה קלוריות ביום היא צריכה לאכול כדי לשמור על משקלה (היא איננה עוסקת בפיעולת גופנית).
וגם הייתי מבקשת לדעת מה המשקל התקין לילדה בגילה ובגובהה הנוכחי, מפני שכרגע היא סובלת מעודף משקל מסויים, אבל איננו יודעים בדיוק כמה היא אמורה לשקול.
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל ניכר
אהרון רזון23/06/2010טווח המשקל התקין עבור הגיל והגובה של בתך: 31-39 ק"ג.
היא לא צריכה לשמור על המשקל אלא לרזות.
היקף קלורי מומלץ לצורך הרזיה: 1200 קק"ל. מומלצת פעילות גופנית, אחרת יהיה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פרופורציה בגוף...יעקב23/06/2010
שלום לך לי יש מבנה רזה של פלג גוף העליון ובפלג גוף התחתון רגלים שמנות ככה שנוצר חוסר פרופורציה איך ניתן לצמצם שומנים ברגלים ולמה הליכה מנפחת לי את הרגלים יותר...????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קובי
ליטל סמואל-לוי23/06/2010אני לא יודעת מהו משקלך ואם אתה צריך לרדת במשקל אבל בעקרון- לא ניתן לצמצם שומן רק באיזור הרגליים. ירידה במשקל מצמצת את כמות השומן בכל הגוף, כך שחוסר הפרופורציה יכול להישאר, אבל אולי להיות פחות בולט.
פיתוח של שרירי הרגליים (או פעילות גופנית שמערבת בעיקר את איזור הרגליים) לא יעזרו במקרה הזה כי למעשה הם יגדילו את ההיקף שלהן. הייתי מציעה לך דווקא לעבוד על שרירי פלג הגוף העליון ולפתח אותם כדי לטשטש את ההבדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידים ודיאטהגלי23/06/2010
שלום!
אני מושתל כליה כ-5 שנים, מנסה לעשות דיאטה משולבת עם ספורט אך לצערי אני לא יורד במשקל .
אני לוקח מידי יום סטרואידים במינון של7.5מ"ג. האם יש דיאטה מיוחדת המתאימה למי שלוקח סטרואידים?
בתודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גלי
ד''ר רוני חרמון23/06/2010סטרואידים באופן כללי יכולים להאט מאוד את קצב הירידה. את לא צריכה דיאטה ספציפית את צריכה התמדה לאורך זמן וזה יעבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותרוני23/06/2010
שלום רב,
כמה ירקות מומלץ לאכול? האם עגבניה שלמה ומלפפון בכל ארוחה זה טוב?
האם בירקות כמה שיותר זה יותר טוב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות זה הטוב ביותר
ד''ר רוני חרמון23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשקל הנכוןרוני23/06/2010
שלום רב,
אם אני שוקל את עצמי בבוקר מיד אחרי הקימה אני שוקל 97 ואם אני שוקל את עצמי במהלך היום אז זה יכול לעלות עד 100 ק"ג כמעט. אז מה המשקל האמיתי שלי? לפי איזה משקל מסתכלים?
תודה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבוקר
ד''ר רוני חרמון23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הסבר?
רוני23/06/2010אפשר הסבר מדוע דווקא בבוקר? 2 ק"ג לפה או לשם יכולים לקבוע אם המשקל תקין או עודף משקל וזה חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על דיאטהשי22/06/2010
היי,
אני בן 29
גובה 162
שוקל 77.5 ק"ג
ירדתי מ 110 למה שאני היום הודות לפעילות גופנית ודיאטה, אך כבר כמה חודשים אני ממש תקוע על המשקל הזה ולא מצליח להוריד.
אני מתאמן 2- 3 פעמים בשבוע בריצה עם שעון דופק ושורף כ 800 קלוריות באימון.
ועדיין לא מציח לרדת אל מתחת ל 76 קילו בארך...
השאלה היא כמה קלוריות עלי לאכול ביום עם להמשיך את הירידה במשקל?
המשקל שאני רוצה להגיע אליו הוא 65 ק"ג.
בברכה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ למדוד את הקצב מטבולי במנוחה
אהרון רזון22/06/2010כדי להעריך את ההיקף הקלורי של התזונה לצורך הרזיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים את זה?
שי22/06/2010האם הכוונה ל V02max או שבעזרת הנתון הזה מודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת RMR (קצב מטבולי במנוחה)
אהרון רזון22/06/2010בקופת חולים תקבל את רשימת מרפאות הספורט שעושות את הבדיקה. אפשר גם במכון ווינגייט.
אתה יכול לחפש בגוגל "רפואת ספורט" ולברר בטלפון. יסבירו לך איך להתכונן לבדיקה ומה המחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר על בדיקות שונות.
אהרון רזון23/06/2010VO2 MAX בודקת את כמות החמצן המרבית שהגוף יכול לקחת ולהשתמש להפקת אנרגיה, וזאת אינדיקציה על הכושר האירובי.
להבדיל מRMR שנבדק במנוחה מוחלטת, המבחן הנ"ל נעשה בזמן פעילות אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמשה22/06/2010
שלום ,
אני בן 16,גובהי 182 ומשקלי 64 ק"ג . עשיתי בדיקה והבנתי שאני רזה אבל לא בתת משקל . רציתי לדעת איך להעלות את המשקל ב7- 8 ק"ג גם בשביל הבריאות כמובן וגם בשביל המראה .
תודה ,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
אהרון רזון22/06/2010רצוי להוסיף שריר ולא שומן, וזה על ידי אימוני כוח ותזונה בריאה מאוזנת ומגוונת. לך מותר ואפילו רצוי לאכול מאכלים עתירי קלוריות "בריאות" כמו אגוזים, שקדים, חומוס, טחינה, גרעינים ופיצוחים למינהיהם (לא קלוים ובלי מלח), חלבה ללא סוכר, אבוקדו וכו".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)