מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה מאוזנת ללא פעילות גופניתניב08/04/2010
בס"ד
שלום,
האם אפשר להתחיל לעשות דיאטה מבלי
לעשות פעילות גופנית בלבד.
הכוונה היא שבלי לבזבז זמן ואנרגיה על
זה,משום שעשיתי השבוע כמה פעמים,וזה
לא עזר לי לרדת במשקל,וגם הרגשתי
כאבים חזקים בבטן.
האם אפשר לרדת במשקל בזמן די קצר (גג
חודשיים),אך לשמור כמובן על איזון ומגוון
המזון?
אשמח אם תוכלו לענות לי על שאלותיי,להסביר
אותן ואף לכתוב לי כמה תפריטי דיאטה טובים.
תודה ולילה טוב,
ניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ניב
ד''ר רוני חרמון11/04/2010בסופו של דבר בכדי לרזות צריך להגיע לאיזון אנרגתי שלילי כך שאם עושים ספורט אפשר לאכול קצת יותר אם לא עושים פ"ג צריך לאכול הרבה פחות. לא חובה לעשות פ"ג אבל זה עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מנסה לשמור על דיאטה ומאוד קשהמעיין08/04/2010
לי! אני מסיימת לאכול צלחת יפה שמכילה אורז, דג וסלט לארוחת צהריים ופשוט נשארת רעבה. לא אחרי שעה או שעתיים! קמה מהשולחן רעבה. מה זה הקיבה שלי בגודל של כדור פורח? אז מה אם התפרעתי קצת בחורף הזה.
עוד משהו, אני קוראת קצת באינטרנט על קלוריות וכתוב לפי גרמים, מאיפה אני אמורה לדעת כמה זה 100 גרם למשל? מה זה אני אוכלת בעבודה, אני אתחיל למדוד בכוסות מול כולם כמה אני שמה בצלחת? אני פשוט מוזגת ניהיה לי כבר כאב ראש מכל ספירת הקלוריות הזו.
אי אפשר לעשות דיאטה בלי לספור קלוריות? פשוט להנות מהדיאטה? זה ממש סיוט!
(שוקלת 69 רוצה לרדת 5 קילו) 167 סנטימ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מעיין
ד''ר רוני חרמון11/04/2010לא חייבים לעשות דיאטה לפי ספירת קלוריות זה לא מתאים לכולם למי שמתאים זה מצויין אבל יש עוד שיטות הרזיה כמו חרמון-מן הדיאטה המנצחת שבא אפשר לאכול הרבה מאוד אבל אסור לערבב חלבון עם פחמימה או דיאטת לחם או דיאטה המתבססת על מיצים וכן הרבה שיטות מה שחשוב זה לבחור את השיטה אצל מי שמקצוען וישמור גם על בריאותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת(:08/04/2010
היי
רציתי לדעת האם לחזרת (קנויה שכוללת ברכיבים סלק שורש חזרת מלח סוכר וחומר משמר 63 קלוריות ל-100 גרם) יש ערכים תזונתיים טובים כלשהם?
אני אוהבת מידי פעם בזמן האוכל למרוח על הבשר ולכן חשוב לי לדעת מה יש בחזרת והאם זה בריא\רצוי וכדאי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכמות שאת מדברת זה זניח
ד''ר רוני חרמון11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת לא סטנדרטית...יוליה08/04/2010
שלום, אני בת 29 נראית טוב שזה מאוד חשוב בעבודה שלי, משקלי בדכ היה 50-52 מגובה 1.60 החלפתי עבודה לפני כשנה - עבודה מאוד דינמית ומצריכה המון סבלנות עם אנשים שכידוע לכם לא תמיד נחמדים - מהלחץ הרב (יש לי עוד ילד בן שנה וחצי שלו אני גם מקדישה המון זמן וכוח) רזיתי המון כאשר הרגלי אכילה שלי לא השתנו כלל - כיום משקלי 44 מה שמאוד מתסכל אותי ומגעיל אני כבר התחלתי לאכול כפול ודברים יותר משמינים אבל הכל לשווא. הבדיקות שלי תקינות. איך לאכול כדי לעלות?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה לכי ליעוץ דיאטנית
ד''ר רוני חרמון11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותדנה07/04/2010
רציתי לדעת כמה דברים,
הקורנפלקס FIBRE1 שרשום רק 59 למנה, כמובן שזה יוצא יותר קלוריות אבל בסך הכל האם זה מזין? בריא? או שמומלץ יותר ברנפלקס 78 קלוריות למנה?
והאם תוספת עדשים לתפריט תביא להשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה?
דנה08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דנה
ד''ר רוני חרמון11/04/2010חישוב הקלוריות לא משפיע על הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותעדן07/04/2010
רציתי לדעת אם ידוע לכם בערך כמה קלוריות שורפים בכפיפות בטן (למשל ב100) ?
אני רוצה לדעת האם שווה בכלל לעשות כפיפות בטן האם זה שורף משהו בכלל?
עוד שאלה,
המשקל שלי תקין אך יש לי בטן ויריכיים ממש שמנות וזה מאוד מפריע לי,
איך אוכל לחטב ולהפחית את השומן באזורים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' תשובות
אהרון רזון07/04/2010שריפת קלוריות בכפיפות בטן אינו משמעותי.
שווה מאוד, זה מחזק את השרירים החשובים האלה.
עו תשובה,
לא תוכל להפחית שומן רק באזורים אלה בגלל שאין הרזיה\השמנה נקודתית על פי בחירה (כולל
בפעילות גופנית). הרזיה כללית תפחית גם שם שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפונה(:07/04/2010
היי
רציתי לדעת האם תוספת של אפונה ליד הבשר משמשת כמנת פחמימה בפניי עצמה? או שצריך להוסיף לה פחמימה אחרת כמו אורז\פתיתים וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים פחמימות
אהרון רזון07/04/2010ואפילו מומלץ למי שרוצה לרזות לאכול הרבה ירקות במקום אורז\פתיתים וכו". המרכיב העיקרי של הירקות הוא פחמימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן פייברקרן07/04/2010
שמי קרן ואני בת 30, צריכה לרדת במשקל כ- 40 קילו, הבעיה היא שהתרגלתי לאכול כמויות אוכל גדולות במיוחד בשעות הערב. אני מוצאת את עצמי מאד רעבה. רציתי לברר מה דעתכם לגבי שימוש בבן פייבר, אני לוקחת רדוקטיל וכנראה כבר רגילה אליו ומאד מאד קשה לי לרדת במשקל. אודה להתייעצות עמכם, תודה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי לרדת ובעיקר לשמור
אהרון רזון07/04/2010בדרך שבחרת. רק תזונה נכונה מותאמת לנתונים ולמטרה שלך בלווי פעילות גופנית יומית של לפחות שעה יביאו אותף למקום חפצך.
אם אפשר היה לרזות, לשמור ולהשאר בריא באמצעות תכשיר כזה או אחר, את חושבת שהיו עוד אנשים שמנים בעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קלחסויה07/04/2010
קניתי לחם קל שנקרא "דני קל " שיש בו 179 קלוריות ל100 גרם.ורציתי לשאולהאם הוא קל באמת ?הפרוסות שלו מרובעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי???
חסויה08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו ממש לא הגיוני שאתם מדלגים עלי!!!
חסויה08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה
ד''ר רוני חרמון11/04/2010לחם קל מוגדל עד 36 קל' לפרוסה תעשי חשבון כמה סה"כ קלוריות בכיכר ותחלקי למספר הפרוסות אם זה יותר מ- 36 זה לא קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם קל
ד``ר נסטור ליפובצקי11/04/2010שלום,
הסוגיה של הלחמים קלים לא פשוטה. לפי החוק לחם הוא קל אם יש לו שני שליש מה קלוריות של הלחם ההשוואה שהיה הבסיס לייצור שלו. למעשה מה שאת צריכה לראות זה שמבחינת הקלוריות לפרוסה זה מה שאת מחפשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשמור על המשקלנועם07/04/2010
אני 1.60 וירדתי במשך 3 חודשים ממשקל 55 ל47 באמצעות אכילה עד 700 קלוריות ביום בערך..
אני רוצה להישאר ב47 ולא לעלות....האם התפריט שלי טוב לשמירה על זה??
בוקר:2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' 3% ומלפפון.
ביניים:פרי
צהריים:כוס אורז/פסטה עם רוטב אדום וחזה עוף 100 גרם בגריל עם סלט גדול.
ביניים:פרי
ערב:2 פרוסות לחם מלא וחביתה ללא שמן עם 2 כפות קוטג' 3% וסלט/2 פרוסות לחם מלא עם טונה , מלפפון חמוץ וגבינה בולגרית.
ביניים:חטיף אנרגיה/כוס חלב.
אני מבקשת תשובה בכל בקשה,אני זקוקה לעזרה ,אני לא רוצה ליפול לאנורקסיה ולפגוע בגוף שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אך לא צריך
אהרון רזון07/04/2010את על גבול תת-משקל וזה לא בריא ולא אסתטי בעיני כולם.
הדיאטה הנוכחית מאוזנת ובהקף סביר לנתונים שלך, אבל ללא פעילות גופנית ייתכן שתעלי מעט במשקל (דבר חיובי). זה מכיוון שהגוף שלך סיגל את עצמו למעט מאוד אוכל.
אני מציה לך להגדיל במקצת את מנת הבשר בצהריים ושלוש פעמים בשבוע דג טרי איכותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז?
נועם08/04/2010התפריט שרשמתי לך הוא טוב לשמירה על המשקל?או שאני אעלה ממנו....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר עניתי שייתכן שתעלי והסברתי למה
אהרון רזון09/04/2010עם פעילות אירובית יומית של לפחות שעה התפריט לא יעלה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ספורט אני לא יכולה לעשות
נועם10/04/2010יש לי בעיות במפרקים בברכיים ואסור לי לבצע פעילות גופנית כמו אירובי והליכות וכו'...
אבל אם אני אצמצם בתפריט אני אוכל לשמור על המשקל בלי לעלות??
בוקר:2 פרוסות לחם מלא עם קוטג' 3% ומלפפון.
צהריים:כוס אורז/פסטה עם רוטב אדום וחזה עוף 100 גרם בגריל עם סלט גדול.
ערב:2 פרוסות לחם קל וסלט עם גבינה בולגרית ו2 כפות טונה.
1.60 משקל 47....אני מקווה לא לעלות מזה בכלל.
בבקשה האם תפריט זה יעזור לשמירה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחמניה(:06/04/2010
היי
אומרים ש2 פרוסות לחם (כל פרוסה 30 גרם אז ביחד 60 גרם) שווה לחמניה זה נכון?
ז איך הגיוני שהלחמניה שאכלתי שווה 130 גרם?! אז מה זה אומר
מוזר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחמנייה
ליטל סמואל-לוי07/04/2010זה אומר שהלחמנייה שאכלת שווה לכ-4 פרוסות לחם.
אם יש לך את הערך הקלורי ל-100 גרם. בקלות ניתן לחשב את כמות הקלוריות בלחמנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש בצלחת שיבולת שועל?דני06/04/2010
לשם שמירה על המישקל החלפתי את הארוחת בוקר-טוסט מרובה בגבינה צהובה בצלחת שיבולת שועל
כמה קלוריות יש בערך בצלחת שיבולת שועל?
אני מכין אותך כך:
מרתיח כוס וחצי של חלב אחד אחוז, שם כימעט כוס שיבולת שועל, כפית סוכר בישביל הטעם ומערבב 3 דקות על אש נמוכה
תודה, אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל
ליטל סמואל-לוי07/04/2010הארוחה החדשה עדיפה מבחינה תזונתית.
מבחינה קלורית - היא מכילה כ-350 קק"ל. לדעתי כדאי להפחית את כמות שיבולת השועל לחצי כוס כי הארוחה מכילה הרבה פחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני צריכה לעשות בשביל זה ?שני06/04/2010
אני חושבת שאני לא רזה ולא שמנה.. גובה 170 בת 15 שוקלת 55 ויש לי גוף פפצה דבר ראשון שאומרים לי איזה גוף יפה יש לך.. וזה מחמיאה.. אבל מה שהם לא רואים זה שיש לי תחת נראה לי גדולל ונכון שמתחת לתחת הרגלים.. ממש שמנות.. אני לא יודעת איך קוראים לזה..
ואני רוצה להרזות ושיהיה לי תחת קטן יותר.. איזה ספורט אני צריכה לעשות ?
כאילו הליכות וכל מיני דברים כאלה.. ואיזה אוכל צריך לאכול או שאסור לאכול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שני
ליטל סמואל-לוי07/04/2010שאלתך מאוד נפוצה. לצערי, אין אפשרות לרזות רק במקום אחד בגוף. גם פעילות ספורטיבית או חיזוק שריר באזור מסויים לא מפחיתה את כמות השומן שם. מה שכן, הפעילות אירובית והעיצוב יכולים לעזור מעט לחטב ולתת תחושה טובה. וכמובן סגנון לבוש מתאים - שידגיש את האזורים שאת אוהבת. דיאטה להרזייה לא מומלצת בשבילך כי את רזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי06/04/2010
יש קשר בין גודל החזה למשקל? אם אני מקטינה את החזה אני ארד במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה ומשקל
ליטל סמואל-לוי07/04/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזליםורד06/04/2010
שאלה ,
האם שתיית מים עם תרכיז דיאטטי זהה למים מבחינת כמות נוזלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ליטל סמואל-לוי06/04/2010כן. אם לא מדובר במשקה עם קופאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)