מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרה בנוגע לתזונה וספורטקייט05/04/2010
אני בת 19 גובה 1.70 שוקלת בערך 64. אני מאוד רוצה להוריד בסביבות ה10 קילו תוך חודשיים.
אני לא בטוחה אם התפריט שלי טוב ויעיל עבורי על מנת שארזה. לכן עשיתי רשימה של כל מה שאכלתי היום כדוגמא לאיך אני אוכלת:
בוקר-דגני פיטנס עם חלב ותה
צהריים-תפוחי אדמה ברוטב
שעועית
עוף
ביניים-לחם מחיטה מלאה עם גבינת שמנת 5 אחוז
תפוז
ערב-עגבניה עם קצת מלח
מעט חומוס
גבינה בולגרית 5 אחוז
סלט חצילים
בנוסף עשיתי תרגילים לרגליים, כפיפות בטן והליכה של חצי שעה, האם זה מספיק ספורט בשביל לרזות?
אשמח לעזרה בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קייט
ד''ר רוני חרמון06/04/2010באופן כללי את אינך צריכה לרדת במשקל משקלך תקין. יש להתאים את הרצונות למציאות. בנוסף תתחילי לעשות פ"ג באופן סדיר תצמצמי בפחמימות אל תגעי בסוכרים ותשתי הרבה מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל "נרדמת"- קשור לתזונה?שקד05/04/2010
הרגל שלי "נרדמת" בתדירות גבוה וכך גם אצבעות הידים. האם זה קשור לתזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתופעה יכולות להיות הרבה סיבות
אהרון רזון05/04/2010כולל תזונה. זה יכול להגרם בין היתר בגלל חומרים רעילים, אלכוהול בכמות גדולה או אפילו מתונה לאנשים מסויימים, מחסור מתמשך של וויטמינים ומינרלים בעיקר וויטמינים מקבוצת B, וויטמין E, מגנזיום ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכמות קלוריות ליוםשירה05/04/2010
שלום רב,
שמי שירה ואני מעוניינת לרדת במשקל ולאכול בריא.
מהי כמות הקלוריות שאני צריכה לצרוך ביום?
הגובה שלי הוא 169 ס"מ והמשקל הוא 84 ק"ג.
תודה רבה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1400 + שעה וחצי פעילות אירובית
אהרון רזון05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריכיות אורז מלא(:05/04/2010
היי
בגלל החג נאלצתי לאכול פריכיות (אני לא כ"כ אוהבת יש לזה טעם של אוויר) אבל אחרי שבוע מתרגלים,לידע כללי וסקרנות האם לאנשים שלא מעוניינים לרדת במשקל ולא נמצאים בתהליך דיאטה כדאי לצרוך פריכיות כאלו ביום יום?
הן הרי דלות בקל' ומומלצות לפי מה שהבנתי רק למי שבדיאטה
האם יש להן יתרונות וכדאי לאכול אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בהן יתרונות מיוחדים -מוצר מעובד
אהרון רזון05/04/2010אין שום סיבה תזונתית לאכול באופן קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים(:05/04/2010
היי
רציתי לדעת מה ההבדל בין לבן 3% לבין גבינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
רוני חרמון05/04/2010ההבדל בין יוגורט וגבינה הוא בדרך העשייה שלהם כולם מוצרים של חלב ומרבדים שונים של החלב מכינים יוגורט גבינה חמאה שמנת וכו' המרכיבים של כל אחד דומים אולם הריכוזים משתנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה על הורדה במשקליוליה05/04/2010
הי אני בת 18 1.57 או פחות,בשנה האחרונה אכלתי המון שטויות ועליתי ממשקל של 42 או פחות ל 51,אני מרגישה נורא ואכלתי מלא שטויות עד אתמול.אבל מהיום דיאטה.
יש לציין שאני עושה המון ספורט ואני פשוט מכורה לזה כבר 6 שנים.
אני בחוג פעמיים בשבוע למ שך 45 דק' של עיצוב ואירובי בסטודיו C.
ובשישי ושבת אני בחדר כושר קבוע עושה אימון ושורפת 600-700 קל' בערך.(ככה מופיע על הצג).
אני עושה הליכות וגם חדר כושר בימי ראשון שלישי ורביעי,ולעיתים גם בשני וחמישי ושישי בערב,בקיצור אני מאוד פעילה.
אבל הבעיה זה האוכל שלי אני אוכלת המון שטויות ולכן אני לא מצליחה להרזות.
האם זה בסדר התפריט הזה שהביאו לי בחדר כושר(הדיאטנית לפי מה שאני אוכלת):
בבוקר-נסקפה עם חלב 1% וסוכרזית.
ביניים-מעדן דיאט 0% שומן לבחירתי.
צהריים-מנת בשר פחמימה והמון ירקות.
ביניים-פרי.
בערב-גבינה ביצה ופרוסת לחם קל אחת,וכמובן הרבה ירקות.
ומים !
איך זה?
כמה אני יכולה לרדת בשבוע?
זה ממש חשוב לי לחזור לשקול לפחות 43 קילו תוך פחות מחודשיים לכבוד הים והקיץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה מאוד, גם לא רצוי
אהרון רזון05/04/2010בטח לא תוכלי להגיע ל(תת)משקל הקודם תוך חודשיים, אם בכלל. לא רק בגלל אכילת שטויות הגעת למשקל הנוכחי, אלא זה קרה מכיוון שזה המשקל הבריא המתאים לגוף שלך. עזבי התעסקות עם דיאטות ללא צורך כי בסוף תמצאי את עצמך שמנה יותר מעכשיו. חשוב לאכול בריא בלי ליצור תסכול וחסכים כי יש לזה מחיר. עכשיו את אחרי גיל ההתבגרות ובגוף מתרחשים שינויים הורמונליים ומטבוליים, לא תוכלי לחזור אחורנית בדרך בריאה.
המשיכי בפעילות הגופנית, היא תעשה את עיקר העבודה יחד עם הפסקת אכילת שטויות. הרזיה של 3-4 קילו אפשרית תוך חודשיים , אבל העיקר הוא עצירת ההשמנה.
בבוקר גם פרוסת לחם מקמח מלא.
הוסיפי בבוקר או בביניים ירקות.
בצהריים מדי פעם דג טרי איכותי צלוי.
בערב, מידי פעם קופסת סרדינים.
הסלט עם אבוקדו או שמן זית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמינים/מאכלדנה04/04/2010
אני חושבת שחסר לי ויטמין מסוים בגוף.
קר לי בצורה קיצונית, גם כשלאחרים חמים, יש לי נדודי שינה (ולא מצליחה לישון יותר מ6 שעות רצופות) אך כל היוםאני עייפה ובנוסף, הציפורניים שלי החלו להיות חלשות(פעם בקושי היה אפשר לכופף ציפורן)
זה יכול להיות קשור לדיאטה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם התופעה לא היתה לפני הדיאטה
אהרון רזון04/04/2010והיא (הדיאטה) לא מאוזנת או דלה מדי, ייתכן שיש קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכורה לשוקולדלי הפמן04/04/2010
שלום רב,
אני בת 25 ומכורה לשוקולד (צורכת כ-8-10 קוביות שוקולד ביום) סבתי ז"ל היתה חולת סכרת.
ברצוני לדעת מהי כמות השוקולד המומלצת, וכיצד מפחיתים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לי
ד''ר רוני חרמון04/04/2010שוקולד הינו סם משכר ולכן יש להתייחס אליו בהתאם. בכדי להגמל חייבים להפסיק את השימוש באופן מוחלט בידיוק כמו במלחמה בסמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות השוקולד המומלצת
אהרון רזון04/04/2010היא אפס. אנחנו אוכלים שוקולד בגלל שאוהבים, אבל חסרונות אכילתה (ביניהם גם ההתמכרות שלך)
עולים על היתרונות, אם יש כאלה מלבד במחקרים "מטעם".
אינו פשוט להפחית, פחות קשה הוא לוותר עם הרבה כוח רצון. טבעה של ההתמכרות היא הגדלת המנה ולא הפחתתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לתזונאיגבי04/04/2010
שלום לתזונאי וחג שמח .אני בחור בן 34 אחריי ירידה דרסטית במשקל .ירדתי כ-33 קילו מחנוכה עד עכשיו .יש לציין שהייתי שותה המון קולה לפניי הדיאטה .כחודש וחצי לפניי הדיאטה הפסקתי כליל עם הקולה ומאז רק ירדתי במשקל כמובן עם תזונה נכונה במקביל.שתי שאלות יש לי בבקשה 1.כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום .יש לציין שאני עובד קצת פיזי {נהג משאית} אני שוקל עכשיו 80 קילו וגובהי 1.76
2. אני מרגיש שירד לי הכוח מאז הדיאטה, ועל איזה אימונים את ממליצה לי כדי לשפר את הרגשתי הכללית, אולי גם צורך בתוספי ויטמינים או מזון
תודה.יש לציין שאני עושה כושר כפעמיים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גבי
ד''ר רוני חרמון04/04/2010לדעתי אתה לא צריך לרדת יותר במשקל אלא רק לשמור עיו אתה צריך לאכול קצת פחות קלוריות אשר תקבל מהתוצאה של הכפלת משקלך ב- 21.6 . כמו כן הייתי מוסיף לך הליכה של שעה ברצף פעמיים בשבוע למרחק של 5 ק"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוגמאות לארוחה שומניתיעל03/04/2010
שלום רב,
אני לוקחת תרופה שספיגתה יעילה יותר עם ארוחה מעט שומנית כמו אבוקדו וכו'. האם אני יכולה בבקשה לקבל דוגמאות נוספות למאכלים שומניים.
האם קורפלקס המכיל שוקולד עם חלב 3% מהווים ארוחה מספקת מבחינה שומנית?
חומוס מספיק?
האם מספיק שאוכל לפני התרופה 3 אגוזים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדוגמאות שהבאת נכונות
אהרון רזון04/04/2010ובנוסף: שקדים, טחינה, חלבה (עדיף ללא סוכר) גרעיני דלעת\חמניה, סלט עם שמן. אם יש לך בעיה של השמנה כדאי לוותר על קורנפלקס עם שוקולד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב דל שומןאורית03/04/2010
אהלן
רציתי לקבל חוות דעת מקצועית בנוגע לעניין הנ"ל כפי שנשלח אלי באימייל.
האם זה נכון או סתם גבב של שטויות ?
תודה מראש!
חלב דל שומן - לקרוא, להבין ולהפנים
כולם יודעים שהשומן במוצרי החלב הוא שומן רווי ולכן יש להימנע ממנו ע'י צריכה של מוצרי חלב דלי שומן.
כמה זה דל שומן? 20%? 10%? 5%? 0%?. היסטריית השומן הביאה לבניית מוצרים של 0% שומן בחלב וכאילו בא לציון גואל.
עכשיו כאילו נפתרה בעיית השומן ואפשר לאכול בלי לחשוש?
לא בדיוק:
בתזונה הטבעית הקלאסית, כל מוצר מתחת ל - 10% שומן נחשב לדל שומן.
אבל, במקום לסמוך על הרפואה הטבעית או לחליפין על ההיסטריה של השואפים לרזות, נלך למקור ונבדוק מה קורה שם. המקור של החלב הוא הפרה ו/או חלב אם . בואו נבדוק מהו אחוז השומן בשני סוגי החלב האלו.
למרבה ההפתעה מתברר כי בשני סוגי החלב ישנה כמות זהה של שומן והיא 3.8% . ומה זה אומר? בתור התחלה זה אומר שהטבע מספק לנו 3.8% שומן גם בחלב אם וגם בחלב פרה. אם נצא מההנחה שהטבע אינו טועה והשומן חיוני לתינוק הרי הוא גם חיוני למבוגר כי ההבדל בין תינוק למבוגר הוא בצורך לגדול ולשם כך ישנם החלבונים בחלב ולא השומן. ובאמת, כמות החלבון בחלב פרה גדולה פי 3 מאשר בחלב אם כי העגל צריך לגדול בקצב גבוה ובזמן קצר.
אז בעצם למה יש 3.8% שומן?
בחלב יש ויטמין A וכן ויטמין D אשר נקלטים בגוף רק בנוכחות של שומן.
ה - 3.8% שומן היא הכמות האופטימאלית של שומן כדי להביא לקליטת הויטמינים. לכן כל מוצרי החלב שהם סביב ה- 4% שומן הם הטובים ביותר :
גבינה 5% , חלב 3% , יוגורט 3% וכו'.
כדי שהסידן, שנמצא בחלב, ייספג בגוף - דרושה נוכחות של ויטמין D וכן מעט שומן.
אז מה קורה בגבינות 0%?
וויטמין A - לא נספג ויוצא ממערכת העיכול.וויטמין D - לא נספג והולך בדרכו של A .
הסידן מחפש את D והולך גם הוא לדרכו האחרונה.
אז במקום גבינות 0% עדיף להוריד טיח מהקיר לערבב עם מים מינרלים. יש אומרים שזה גם יותר טעים.
פרופ' רפי קרסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרונית זה נכון
אהרון רזון04/04/2010הוויטמינים המסיסים בשומן (A,D,E,K) נספגים אם קיימת סביבה שומנית במערכת העיקול, אבל מספיק אחוזים בודדים. יש לקחת בחשבון שבקיבה יש גם שומן שמקורו במאכלים אחרים מלבד מוצרי חלב וגם הוא משתתף בתהליך ההמסה וספיגה. מומלץ לצרוך חלב 1%, יוגורט 1.5-3% וגבינה 3%. יותר מדי שומן עלול להפריע לספיגת הסידן ומתכות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואש וצריך עזרהאלעד03/04/2010
בדצמבר האחרון החלטתי לפתוח בדיאטה, שקלתי בערך 70, ומאמצע דצמבר עד אמצע מרס( דיאטה של 3 חודשים בערך ) הורדתי כ9 קילו; זה כלל תזונה של בערך 500 קלוריות מדי יום וספורט של שעה-שעה וחצי ביום...
אני בן 17 ( גובה 1.7 ), באמצע מרס בסוף הדיאטה שקלתי בערך 61 ( BMI=21 ), הפכתי לרזה, אבל אחר כך הותקפתי בחשק עצום לאוכל שלא היה לי מעולם בעבר והתחלתי בימים מסויימים בסוג של "מתקפת אוכל" הכוללת אין-ספור מאכלים שהיו בהישג יד. עכשיו, כשבועיים אחרי תום הדיאטה, אני עולה על המאזניים ורואה 70! המשקל שהתחלתי ממנו ואני מיואש רצח... יש לכם המלצות בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר היה להגמר אחרת
אהרון רזון04/04/2010מה שאתה עשית אינה דיאטה אלא הרעבה עצמית עויינת. הגוף מפצה את עצמו על מה שהוללת לו בחוסר אחריות וידע. יש לקוות שמלבד התקפות הזלילה הבלתי נשלטות , לא נגרם גם נזק בריאותי.
ההמלצה הכי טובה שיש לי עבורך, היא לפנות דחוף לדיאטנית לקבלת מידע בסיסי והדרכה.
צר לי לייאש אותך עוד יותר, אבל אחרי טירוף כזה משמינים (הרבה?) מעבר לנקודת ההתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!דניאל02/04/2010
שלום..
אני בת 18 ובחודשים האחרונים לא הפסקתי לאכול ג'אנק פוד וממתקים וכך קרה שביום ראשון לפני כמעט שבועיים עליתי על המשקל וגיליתי שאני שוקלת: שימו לב::::: 59 קילוגרמים שלמים!!!!!!!!
הייתי בשוק, שבורה, בוכה..אבל אז החלטתי שאין מצב שאני נשארת ככה שמנה.
(חשוב לציין שאני נמוכה, הגובה שלי הוא 1.58)
ומאותו רגע החלטתי שאני לא נוגעת יותר בג'אנק פוד או בשוקולד..
ובאמת כבר שבועיים שלא נגעתי בזה..
התחלתי לאכול מסודר..והמון סלטים.שותה 8 כוסות מים ביום, .אני עושה כל יום הליכה מהירה של כחצי שעה (זה בערב)
ובבוקר אני עולה כ-500 מדרגות (כל יום) ועושה 60 כפיפות בטן.
השאלה שלי היא...האם יש מצב שאני אוכל להוריד 8 קילו בחודשיים?
עוד חודשיים יש אירוע משפחתי מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב..
ואני רוצה להיראות חטובה ורזה..
אבל אמא שלי אומרת לי שאין סיכוי להוריד 8 קילו בחודשיים כי זה מסוכן וגם רק אנשים מאוד שמנים מצליחים להוריד ככה בחודשיים...האם זה נכון?
זה ממש מדכא אותי....
כמה אני צריכה לרדת כדי להגיע למשקל האידאלי לגובה שלי?
וכמה קילוגרמים ניתן להוריד בחודשיים? (אם אני אמשיך להתמיד בספורט ובתזונה)
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שקלת לפני ההשמנה?
אהרון רזון02/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקלתי 54 קילו
דניאל02/04/2010וגם אז הרגשתי ממש שמנה האמת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה מאוד, אך אפשרי
אהרון רזון02/04/20101. יש להעלות את זמן ההליכה לשעה ביום לפחות, עם קטעי ריצה.
2. להמנע לחלוטין מאכילת סוכר, קמח, תפו"א, אורז ויתר הדגנים.
3. לאכול לפחות 2 ק"ג ירקות טריים מגוונים ביום. (כמנה ראשונה בכל ארוחה)
4. 3-4 פעמים בשבוע דג טרי איכותי צלוי.
5. 3-4 פעמים בשבוע עוף ללא עור ושומן.
6. פעם בשבוע בקר טרי רזה .
7. ביצה קשה ליום.
8. גביע קוטג' 3% ליום
9. קופסת סרדינים. (לסנן את השמן)
10. שני פירות כארוחות ביניים.
אמא צודקת, אנשים שמנים מאוד יורדים מהר יותר (אם עושים את הדברים הנכונים), אבל גם לך יש סיכוי מסויים להשיג את היעד תוך חודשיים. רק אל תרעיבי את עצמך כי התוצאה תהיה הפוכה! . אל תשכחי, העיקר השמירה אחרי ההרזיה.
המשקל האידאלי תלוי במבנה הגוף, אבל עם השלת 8 ק"ג תגיעי לשם בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב שתיה ופירות בארוחהיגאל02/04/2010
רופאה גסטרואנטרולוגית יעצה לאישתי שתמנע משתיה בזמן הארוחה, בטענה שזה כללית איננו מומלץ ובפרט לא למי שסובל כמוה מבעיית קיבה עצלה - ספיגה ופינוי לא תקינים.
לפי דעה נוספת, שמסתובבת הרבה באינטרנט, לא בריא לאכול פירות אחרי ארוחה כי יתר האוכל מפריע לעיכול המהיר שלהם. דעה זו הרופאה דווקא ביטלה.
אודה על דעתכם בקשר לשתי הנקודות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שתי הסוגיות הדעות חלוקות
אהרון רזון02/04/2010אני דווקא בעד שתיית מים בארוחה (רק אם צמאים), אחרת צריך להמנע גם ממרק שהוא כמעט רק
מים וגם מירקות (עד 95% מים). מישהו מקצועי יעלה בדעתו "לאסור" אכילת שפע ירקות בארוחה כלשהי?
לחלק מהאנשים, הפרדת פירות ממאכלים חלבוניים פותרת את בעית ריבוי הגזים והכבדות אחרי הארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןבן02/04/2010
האים יש איזשהוא קשר לבין צריכת קפאין(קפה שחור חזק אחד ביום)לביןגדילה והיתפתחות בקרב בנינוער בגיליאי 15-17? והאים זה מזיק?
תודה, ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית קפה
אהרון רזון02/04/2010רוב היתרונות הבריאותיים שבשתיית קפה הם מיתוסים ותעמולה של הגורמים האינטרסנטים, לעומת זאת הוא (הקפה) יכול לגרום נזק. יחד עם זאת אינני מכיר מחקר המצביע על עיקוב גדילה על ידי כוס ליום, אם בכלל. ייתכן שכמות מופרזת משפיעה לרעה גם בסוגיה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)