מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת מזון אחד באחרלאלי18/04/2010
רציתי לשאול, האם אני יכולה להחליף מזון אחד באחר בתנאי שהם שווים בערך הקלורי שלהם, ולא משנה באיזה מזון מדובר.
אני מדברת רק מבחינת הקלוריות, שזה לא יפגע בירידה במשקל.
למשל:
להחליף כריך גבינה בולגרית מלחם עם דגנים ששווה (לפי היצרן) 230 קלוריות בשני חטיפי דגנים או שוקולד שהערך הקלורי שלהם יוצא גם בסביבות 230?
(למשל טעמי+מקופת או 2 חטיפי אנרג'י של עלית).
אני יודעת שמבחינה תזונתית לא טוב לאכול חטיפים ושוקולד, אבל אם אעשה כך רק פעם בשבוע זה לא נורא, נכון?
העיקר בישבילי זה שזה לא יפגע בירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים
ליטל סמואל-לוי19/04/2010פעם בשבוע לא יפגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ...מאיה18/04/2010
אני בת 12 וחצי, אני שוקלת 35 ואני 1.53 - 1.55 ואני נורא נורא רזה !
זה ממש מפריע לי . הידיים שלי פשוט מקל וגם הרגליים . כל הזמן מעירים לי על זה ואומרים לי לאכול אבל אני אוכלת המון, אני אוכלת כל יום פיתה עם שוקולד / חומוס / גבינה ואז בבית אני מנשנשת הרבה חטיפים כולל שוקולד אחרי בארוחת צהריים אני אוכלת עוף / מג'דרה ועוד דברים משמנים וגם ככה בערב . בימי שבת אני אוכלת בלינצ'ס (כמו פנקייק) .
יש למשיהו פה טיפים ? דרך אגב - אמא שלי אמרה לי שזה גנטי וזה פשוט הגוף שלי ושרק אחרי שאני אהיה בהריון אני אתחיל להשמין ..
זה נכון ? כי זה ממש מדכא ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להשמין
ליטל סמואל-לוי19/04/2010יתכן שאת רזה "גנטית" או שאת בתקופת גדילה / צמיחה והגוף זקוק ליותר אנרגיה, ויתכן גם שאת אוכלת דברים "משמינים" אבל על חשבון אוכל אחר. אני מציעה לך להקפיד לאכול את הארוחות העיקריות ובביניים להוסיף מזונות עשירים בקלוריות (ורצוי גם בריאים) כמו אגוזים, פקאנים (יש גם מסוכרים), פירות יבשים, שייקים של פירות, משקאות חלב, גרנולה, חלבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת אם...בתאל17/04/2010
הייתי אצל דיאטנית ורציתי לדעת עם התפריט שהיא נתנה לי הוא טוב
אנני שוקלת 54 והגובה שלי הוא 157 בחודש עליתי 5 קילו
בגלל זה הלכתי לדיאטנית שתיתן לי יעוץ לגביי תזוננה נכונה ,
התפריטי הוא :
לבית ספר סנדוויץ מלחם קל עם חומוס/טחינה/אבוקדו/קוטג'
ביניים פרי
צהריים , עוף דג הודו לא מטוגן ירקות 4-5 כפות של דגניים קטניות
ביניים פרי ארטיק קרח או ארטיק דיאט
ערב 2-3 פרוסות לחם קל או 4-6 פתית אם ביצה טונה או קוטג'
סלט ו8 כוסות מים.
אני מעוניינת לרדת ל50 קילו כמו שהייתי ,
וצריך פעילות גופנית ?
תוד ה רבה
וחושב לציין שאני בת 15* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לרדת
אהרון רזון17/04/2010התפריט בסדר, אבל את צריכה להוסיף סלט גדול בצהרים. גם לביה"ס קחי ירק, מומלץ פילפל אדום.
כן צריך פעילות גופנית, רצוי יומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
בתאל18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה
לירון24/04/2010למה עדיף פלפל אדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי ערכו התזונתי גדול בין הירקות.
אהרון רזון24/04/2010ובעיקר וויטמין C (חשוב, בין היתר, לספיגת המתכות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהרון כל הכבוד לך!!נטלי =>17/04/2010
זה אתה שתמיד הגבת לאחרים ועכשיו הכניסו אותך למנהלי האתר?
אני כבר קוראת המון זמן פה ואתה היחיד שדואג לחזיר תשובות מהר לכולם ולהגיב לכולם אז כל הכבוד!! , מקדיש מזמנך לאחרים = תבורך!
אז ככה זה הולך להיות ארוך
עד לא מזמן שלקלתי 74 קילו ועכשיו אני זה נע בין 68 ל-70
ומה שאני לא יעשה אני לא יורדת . (גובהי 59 ואני רחבה )
אני לא אוכלת בבוקר בכלל!! (נסתי את כל השיטות והגעתי למסכנה שכה אני הכי פחות רעבה-זאת אומרת אם אני אוכלת בבוקר אני רעבה יותר ממתי שאני לא מכניסה לפה כלום- הגיוני?)
צהרים דואגת שיהיה סלט ליד , עוף שניצל. וקטניות חצי צלחת ( אני יודעת שזה הרבה אבל אני לא שבעה אחרי זה ,אם אני שמה פחות.)
בערב -ואו אני אוכלת כל מה שבא ליד, בעיקר מתוק , לחמים עם שוקולד, גילדה (חייבת שיהיה מתוק) בנוסף אני אוכלת ארוחה רגילה , חביתה / קורופלנקס/
אני מתה להגמל מהמחלה של ה-21 מחלת ההשמנה ..
זה נכון שצריך לקצץ באוכל ורק אז להתחיל בדירוג עם ספורט?
תודה לך מקרב לב 3> נטלי =]]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה, יקירתי!
אהרון רזון17/04/2010אמנם, זאת תופעה נפוצה שדילוג על ארוחת הבוקר מפחיתה את התאבון, אבל אינו מומלץ לפעול כך.
אם לא שוברים את הצום של הלילה תוך שעתיים-שלוש מהקימה, הגוף נכנס למגננה וחוסך בשריפת קלוריות. אכלי בבוקר, למשל, פרוסת לחם מלא עם גבינה 3% ופילפל אדום.
מומלץ לאכול פרי עד ארוחת הצהריים.
שניצל אינו מאכל מומלץ, הסתפקי בעוף\בקר\דג צלוי או מבושל עם סלט גדול כמנה ראשונה. תצטרכי להפחית את כמות הקטניות ומדי פעם להחליף בירקות מבושלים.
בערב התפריט שלך אינו בריא והוא מתכון בדוק להשמנה, אם לא תגמלי מהתמכרות למתוק לא תוכלי לרזות. גם בערב את חייבת לאכול הרבה ירקות וגם מוצר חלב רזה.
התזונה הנכונה והספורט צריכים להיות ביוחד, כל יום לפחות שעה פעילות אירובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט מומלץ.טל17/04/2010
היי, אני בת 15.
גובה- 1.67, משקל- 60.
אני יודעת שמהשקל שלי נכון לעכשיו תקין אבל אני מודעת גם למה שאני אוכלת ואני יודעת שאם אני אמשיך ככה המשקל שלי לא יהיה תקין לעוד הרבה זמן.
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי דיאטות מיועדות לנוער.
לכן החלטתי לפנות לפה.
עזרה?
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה? למה לך?
אהרון רזון17/04/2010לא הייתי מציע לך להכנס למעגל ההרסני של הדיאטות, עשי הרבה פעילות גופנית ואכלי אוכל בריא בלי לספור קלוריות: הרבה ירקות, פירות, לחם ודגנים טבעים מלאים, דגים, בשר רזה, גבינות עד 5%.
המנעי ממשקאות ממותקים, טיגון, חמאה, מרגרינה. אכלי דברי מתיקה ב"קמצנות" רבה. הגבילי עד כמה שאפשר מאכלים מעובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב.דנה16/04/2010
אם אני עוסקת בפעילות גופנית אני עדין צריכה להכפיל את משקלי ב21.6 כדי לדעת כמה לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות הקלוריות
אהרון רזון17/04/2010לשמירה על המשקל אינה יכולה להיות תוצאה של נוסחה קבועה הואיל והיא תלויה בהרבה גורמים מלבד המשקל: גיל, מין, גובה, אחוז שומן, פעילות שגרתית, פעילות גופנית יזומה (ספורט) וכמובן גנטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולה דיאט/זירו ודיאט ספרייטלאלי16/04/2010
בערכים התזונתיים של דיאט קולה וקולה זירו רשום שהיא מכילה 0.3 קלוריות ל100 מ"ל, כך שיוצא שבקבוק חצי ליטר אמור להכיל פחות מ-5 קלוריות.
דיאט ספרייט מכיל 1.1 קלוריות ל100 מ"ל, גם בסביבות 5 קלוריות לחצי ליטר.
אבל כשבדקתי את הערך התזונתי של מוצרים אלו במחשבוני קלוריות, היה רשום שחצי ליטר מכיל 20 קלוריות!
למי להאמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאף אחד אבל זה זניח
ד''ר רוני חרמון16/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סוגי בשרים טחוניםיניב15/04/2010
שלום יש לי שני סוגי בשרים טחונים שאני אוכל כימעט כל יום
בשר עוף טחון ובשר בקר טחון
איך שניהם נחשבים בהרזיה (אני בדיאטת חלבונים)
תודה רבה יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יניב
ד''ר רוני חרמון16/04/2010מה שחשוב הוא מה טוחנים אתה צריך לראות מה טוחנים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומייעל אשכול15/04/2010
חוץ מהתפריט היומי של אתמול שכרגע אצרף בשביל לדעת אם הוא תקין אצרף גם את השאלה הקודמת שלי.
שלום..שמי יעל ואני בת 18.
הגובה שלי הוא 1.70 והמשקל הוא 53 בדיוק.
אני לא ממש מרוצה מהמראה שלי..אני יודעת שהמשקל הוא בסדר לגובה אבל הבטן שלי היא די מלאה ורוטטת כזאת.
אני לא ממש מבינה איך במחשבון BMI הראו לי שהוא תקין והוא אפילו קרוב לתת משקל, זה לא שאני רוצה להיות בתת משקל אבל הורדתי באכילה שלי בשביל להוריד את הבטן...יש שינוי אבל לא רציני,לא מרגישים בו.
מה עושים.?
התפריט:
בוקר-חטיף אנרגיה של 66 קלוריות.
צהריים-שתי נקניקיות עוף עם תפוח אדמה במיקרוגל וכף קטשופ.
ביניים-(חטאתי) בטילון קרם וניל עוגיות.
ערב-חצי מלפפון,עגבניה שלמה,כף טונה במים,כף וחצי קוטג' 3 %.
נשנוש לילה-5 שקדים.
האם התפריט תקין? וכמה קלוריות יש בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס?
יעל אשכול17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקרים.
יעל אשכול18/04/2010ה"יחס" שלכם לאנשים רק מראה כמה אתם מומחים ומבינים בתחום.
לענות על שאלות של חלק מהאנשים וחלק לא? ה"יחס" שלכם יכול להוביל אצל האנשים להחלטות לא רצויות בנושא תזונה שלכו תדעו למה יגרמו.
מבקשת תודה בשמי ובשם כל הנואשים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט יומי
ד``ר נסטור ליפובצקי18/04/2010יעל שלום,
משקלך כפי שכתבת תקין. את צריכה תפריט בריא ותוך כדי לעסוק בפעילות אירובית ופעילות כוח כדי לשנות את הרכב גופך. על פי מה שאת מספרת למרות משקלך התקין, יש לך אחוזי שומן גבוהים. אכילה בריאה ופעילות גופנית שבעזרתם תורידי את אחוזי השומן ותעלי את אחוזי הנוזל והשריר בגוף, ללא שינוי במשקל יגרמו לתוצאה החיצונית שאת מחפשת.
אני לא חושב שזה משהו שאפשר לעשות דרך מכתבים. את צריכה ללכת לדיאטן/ית קליני/ת שירכיבו לך תוכנית תזונה וספורט מתאימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט הרזייה
ליטל סמואל-לוי18/04/2010הי יעל,
ה-BMI שלך הוא אכן נמוך (18.3) ולכן זה לא יהיה מקצועי לייעץ לך לרדת במשקל. מעבר לזה, זה עלול להזיק לך.
התפריט שהצעת הוא דל בקלוריות (כ-1000 קק"ל) אבל הוא גם "דל" תזונתית. יש חוסר של מרכיבים תזונתיים חשובים כמו חלבונים, פחמימות, סיבים תזונתיים, סידן, ברזל....
כדי לא להכנס לסיחרור של דיאטות אני ממליצה לך לאכול מאוזן ומגוון (כ-1500 קק"ל בשבילך לפחות) ופשוט להוסיף פעילות אירובית ופעילות מחטבת לאזור שאת רוצה. אין דרך אחרת שהיא מומלצת ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך תזונתי של אוכל מוכןלאלי15/04/2010
אני אוכלת בעבודה כריכים מוכנים של הרצל-ארד.
על אריזת הכריכים רשומים הערכים התזונתיים שלהם.
השאלה שלי היא, עד כמה הערכים האלה מדוייקים?
האם אני באמת יכולה לסמוך על המידע הזה?
ואיך זה יכול ליהיות שהערך הקלורי של כריך לחם לבן וכריך לחם דגנים (עם אותן התוספות כמובן) הוא אותו הדבר בידיוק?
בנוסף,
כמה קלוריות אני צריכה לצרוך בגובה 167, משקל 55, ללא פעילות גופנית
על מנת לשמור על המשקל שלי ואולי אפילו לרדת קילו-שניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף הייתי רוצה לדעת
לאלי16/04/2010האם זה נכון שבלחם לבן יש פחות קלוריות מבלחם כפרי.לחם דגנים ומה עם לחמניית חלה עם שומשום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לאלי16/04/2010סליחה על ההצפה אבל עלתה לי עוד שאלה בנידון...
על אריזת הכריכים המידע מאוד מצומצם, כך על כריך בולגרית מלחם כפרי עם דגנים (כך נראה לי) רשום:
'מכיל: לחם, גבינה בולגרית, ירקות', אבל איך אדע כמה אחוז שומן מכילה הגבינה הבולגרית?
ואיזה לחם זה בידיוק? רק לחם עם דגנים או לחם כפרי עם דגנים?!
לא רשום שום הבדל קלורי בין הכריך עם לחם לבן והכריך עם הלחם עם הדגנים, למרות שגרעיני חמניות ושומשום מכילים ערך קלורי גבוה למדי, לא?
אותו הדבר עם כריך הגבינה הצהובה...
יש גם כריך סלט אבוקדו וביצה (219 קל'), כריך טונה (263 קל'), כריך בולגרית (232 קל')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מני
ד''ר רוני חרמון16/04/2010משקל כפול 21.6 זה בערך כמות הקלוריות שאת צריכה לאכול ביום במצב מנוחה
ערך קלורי הוא כמות הקלוריות שמשתחררות בשרפת החומר ערך תזונתי הוא מבחינת כמה המזון מזין בריא טוב יעיל וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, אז...
לאלי16/04/2010מה שרציתי לדעת זה את הערכים הקלוריים של לחם לבן, לחם כפרי, לחם דגנים, לחם כפרי עם דגנים עליו (שומשום, גרעיני חמניות, שיבולת שועל) ולחמניית חלה עם שומשום.
לפי מחשבוני קלוריות לחם לבן מכיל פחות קלוריות מלחם חלה ולחם עם דגנים, אז למה על אריזת הכריכים הערך הקלורי זהה לכל סוגי הלחמים האלו?
איך אני אמורה לבחור מה עדיף לי לאכול על מנת לצרוך כמה שפחות קלוריות?
וגם רשום שהכריך עם אבוקדו וביצה והגבינה הבולגרית מכילים 3.0 שומן. זה אומר שהגבינה הבולגרית היא 3%, אז איפה השומנים של הלחם?? במחשבון הקלוריות רשום שהלחם גם מכיל 3.0 שומן, אז זה אמור ליהיות 6.0, לא?
זה מאוד מבלבל וקשה לעקוב אחרי הצריכה הקלורית היומית שלי ככה.
מה אני יכולה לעשות?
עד עכשיו אכלתי את הלחם עם הדגנים, אבל גרעינים ושומשום מכילים לא מעט קלוריות, אז עדיף לי לאכול את הלחם הלבן, לא?
ולגבי החלה אני לא מצאתי כמה קלוריות היא מכילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה נכונהנטלי14/04/2010
שלום, שמי נטלי אני בת 22 גובה 1.65
היום אני שוקלת 55 ק"ג. אני מנסה לשמור על אורח חיים בריא ולרדת במשקל כ 2 -3 ק"ג בצורה נכונה. אני לא אוכלת דברי חלב ודגים. בשנים האחרונות יש לי בעיה ביציאות. אני הולכת להתפנות פעם פעמיים בשבוע ולא יותר מזה. ניסיתי המון דברים. אכילה מרובה של סיבים. שזיפים, לשתות הרבה מים להיות פעילה מבחינה גופנית אך שום דבר לא עזר. אני ממשיכה לסבול מזה עד היום. אני מתנדנדת הרבה במשקל. כיצד אוכל להרזות באופן בריא ולהפטר מהבעיה הקטנה שלי????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטלי
ליטל סמואל-לוי14/04/2010תנסי את כל הדברים יחד - צריכת סיבים מוגברת, 10 כוסות מים ביום לפחות, אכילה של סלט סלק עם כפית שמן זית מידי יום, דגנים מלאים, הליכה, שתייה של מים שהושרו בהם שזיפים כל הלילה ולא להתאפק!
אם כל זה לא עוזר תפני לרופא לבירור. בשום אופן אל תקחי משלשלים או חומרים שעשויים בטווח הרחוק להחמיר את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הדיאטה של ללא גלוטן וסוכר היא טיעל14/04/2010
טובה? של מכון אברמסון..
האם הירידה במשקל מהירה?
אני צריכה להוריד 5 קילו.. זה חייב להיות מהיר אני יודעת שזה לא טוב.. אבל יש לי 4 חתונות בחודש הבא ואני חייבת להראות בהתאם:)
בבקשה עזרה..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותודה שמכולם לי ענית ראשונה..
יעל14/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפריט דיאטה הזו היא טובה?אלון14/04/2010
שלום.
אני בן 17
הגובה שלי הוא: 1.65
המשקל שלי הוא: 80
בניתי לעצמי תפריט דיאטה ואני רוצה שתגידו לי אם הוא בסדר.
ארוחת בוקר (8-10): חצי לחם קל + 2 כפיות גבינה לבנה 5%.
ארוחת ביניים (11-12): תפוח + שתי פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה 5%.
ארוחת צהריים (2-4): 4 כפות אורז / פירה / פסטה + שניצל / עוף + (אפונה / חומוס / שעועית).
ארוחת ביניים (4-6): פרי / ירק.
ארוחת ערב (6-8): שתי פרוסות לחם קל + 2 כפיות גבינה לבנה 5%.
ארוחת לילה (8-9): פרי / ירק.
עם התפריט אני משלב כמובן פעילות גופנית אז אין מה לדאוג.
רק רציתי שתגידו לי עם התפריט הזו נכונה וטובה, ואם לא אז אני אשמח מאוד אם תגידו לי מה לשנות
מודה לעוזרים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלון
ליטל סמואל-לוי14/04/2010התפריט שלך מאוד דל יחסית לגילך ומשקלך. יהיה קשה להתמיד בו לאורך זמן וגם לא מומלץ. אני מציעה לך להעשיר את ארוחת הבוקר והערב - להוסיף עוד חלבונים: טונה, ביצה, גבינות רזות, וכן שומנים בריאים כמו כף שמן זית או 3 כפות טחינה או 1/4 אבוקדו ולגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה ברשותך...
אלון14/04/2010דבר ראשון תודה רבה על העזרה מעריך את זה :)
דבר שני רציתי לשאול עם התפריט שבניתי + מה שהוספת לי, אין בו יותר מדי קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זלילהרויטל לוי13/04/2010
שלום רב,
רציתי לשאול, אם קורה שפעם בחודש/ שלושה שבועות יש לי מין יום כזה שבו אני זוללת המון כל מיני דברים מתוקים מלוחים בעיקר דברים משמינים ובעיקר לפני מחזור, האם אפשר להשמין כך? חשוב לי לציין שזה קורה פעם ב ובכל שאר הימים אני שומרת באדיקות על תזונה נכונה אוכלת רק דברים בריאים ומזינים ומרבה בהליכה, פשוט יש לי תחושה ששמנתי ורציתי לדעת אם מפעם כזו שמתרחשת פעם בכמה זמן לאורך זמן ניתן להשמין או שהאיזון למחרת מחזיר את המצב לקודמו.
תודה רבה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רויטל
ליטל סמואל-לוי14/04/2010זה באמת תלוי מה זה נקרא "זוללת" וגם כמה את אוכלת בשאר הימים (גם אם מדובר באוכל בריא ומזין). אם מדובר באלפי קלוריות - זה בהחלט יכול להביא להשמנה אפילו אם את שומרת בשאר הימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה
רויטל14/04/2010היי ,
הכוונה האם זלילה כמו עוגיות חטיפים וכו' יכולה לגרום להשמנה עתידית, ז"א אם יש יום כזה בחודש שלושה שבועות האם יכולה להיגרם השמנה אחרי שנים כתוצאה מאותה אכילה? הרי לא משמינים ביום?
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיזלילי13/04/2010
שלום
יש לי בעיה של מעי רגיז, שמתבטאת בעיקר ברעשים מביכים מכיוון הבטן.
אני אוהבת לאכול לחם מלא, אז הרופאה הסינית שלי אמרה לי ששם טמונה הבעיה. ואמנם- עברתי ללחם לבן ופסקו הרעשים. לפי הרופאה, לחם מלא אינו בריא לכולם, והרעשים מהבטן מעידים שספיגת האוכל אינה טובה. האם ייתכן שלחם לבן אכן בריא יותר לאנשים מסויימים? או שבעצם רעשים מהבטן אינם מעידים על בעיות ספיגה, ולחם מלא עדיף לכולם? אשמח לקבל את דעתך בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילי
ליטל סמואל-לוי14/04/2010כמו בכל דבר - לא הכל מתאים לכולם.
לחם מלא הוא בריא יותר לרוב האוכלוסייה בגלל תכולת סיבים תזונתיים גבוהה יותר ותכולת ויטמינים לעומת לחם לבן שחסר אותם. יחד עם זאת, יש אנשים שסיבים תזונתיים, בעיקר לא מסיסים, אינם טובים ואפילו יכולים להזיק כמו אצל אנשים שסובלים מדלקות במערכת העיכול או לאחר ניתוחים מסוימים. במקרה של מעי רגיז זה מאוד אישי וצריך לנסות ולבדוק. סיבים תזונתיים לא מסיסים ברובם אינם נספגים אצל כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)