מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן מתנפחת.....08/08/2009
שלום , אני בת 14 .
יש לי בעייה קצת מוזרה , אני קמה בבוקר ויש לי בטן שטוחה ואני אוהבת את המראה.
אבל כשאני מתחילה לאכול או לשתות היא מתנפחת ולא יורדת עד היום שאחרי .
בערב לפני שאני הולכת לישון היא יורדת טיפה אבל ממש קצת , בצהריים אני נראת כמו אישה בהריון.לפעמים כשאני רוצה ללכת לבריכה אני פשוט לא אוכלת כל היום כדי שהבטן לא תתנפח וזה דיי מעצבן .
אני לא אוכלת דגים בכלל רק את הטונה שבקופסא כל בשר אחר אני בכלל לא אוכלת , רק חזה עוף .
אולי זה קשור ? , הייתי אוכלת מאכלי טופו אבל הפסקתי
ולפני שנה בערך ירדתי שישה קילו תוך ארבעה חודשים , אולי זה גם קשור איך שהו.
בבקשה תעזרו לי .
המשך יום טוב ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה שכיחה
אהרון08/08/2009זה קורה בגלל שאת רזה מאוד (נכון?) עם אגן צר. זה לא פוגע בבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני דיי רזה , לא מאוד. אבל ..
...09/08/2009אי אפשר להפסיק את זה ?
הבטן מתנפחת ממש כמו בטן של הריון וזה מאוד מציק כי אז אני תלויה באוכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אהרון09/08/2009תמסרי נתונים אישיים ותאור מפורט של התפריט היומי ואנסה לזהות משהו שעלול לגורם לגזים,
אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , הינה הפרטים.
...10/08/2009גיל 14 , גובה 1.69 משקל 51.5 .
התפריט :
בבוקר :לפעמים לא אוכלת / קורנפלקס עם חלב / פרוסת לחם קלוי עם חמאה / טוסט עם גבינה זייתים וטונה / נס קפה / קוראסון וכוס חלב / חביתה סלט ירקות וקפה .
בניים : נישנושים / יוגורט / קוראסון / כמה סוכריות שוקלד
צהריים : לפעמים אני לא אוכלת מסודר / סלט טונה / שניצלים / אורז עם קציצות / מרק על בסיס מים / חביתה עם פיטריות וסלט / חזה עוף מטוגן/מבושל .
ערב : טוסט / גלידה / מרק נמס בכוס / יוגורט / כריך / ולפעמים כלום.
* אין לנו בבית ממתקים , חטיפים , ושתיה מתוקה
אני שותה רק מים או סודה לפעמים , חלב או נס קפה (בבוקר)
לפעמים אני לא אוכלת ארוחות מסודרות , ולפעמים אני מנשנשת הרבה .
אני לא אוכלת בשר אז קצת קשה לאמא שלי לדעת מה להכין בצהריים אז לפעים אני לא אוכלת צהריים .
ובזמן האחרון הפסקתי לאכול פרות , והתחלתי לאכול פחות ירקות , אולי זה משפיע?
תוכל להציע לי ארוחות מסודרות שאני אוכל לאכול בצהריים שלא כוללות בשר ודג (רק חזה עוף)?,הייתי גם אוכלת טופו אבל הפסקתי , האם אני צריכה להחזיר אותו לתפריט ?
נ.ב , אני עושה ספורט לפחות 5 עמים בשבוע .
תודה רבה לך אהרון !
המשך יום נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה עוזר .. אז אני יכולה
...10/08/2009לצלם את הבטן בבוקר אחרי מתן צרכים , ואז לצלם אחרי הארוחות , או בצהריים ובערב לישלוח לכאן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שאני חשבתי
אהרון10/08/2009לולא היית בתת-משקל והיית אוכלת מסודר, ייתכן שלא היה קורה. כפי שאמרתי זה שכיח אצל נערות
עם הנתונים שלך. קודם כול אני מציע לך לאכול מסודר, 3 ארוחות עיקריות הכוללות גם ירקות, ו 2-3 ארוחות ביניים מבוקרות (לא נשנושים).
נסי 4 ימים ללא חלב ומוצריו ותראי אם חל שיפור.
המנעי ממרק מתועש (נמס). שתי רק מים (סודה מנפחת). גם מוצרים שמכילים סוכר עלולים לנפח
(גלידה, קרואסון, סוכריות).
צמצמי או המנעי מטיגון. את חייבת לאכול פירות , עדיף לא יחד עם ארוחה עיקרית אלא כביניים.
לפעמים הפרדת אבות מזון מצמצמת את התופעה . אם אחרי 4 הימים לא חלב ומוצריו אין שיפור, הפרידי בין חלבונים לפחמימות באותה ארוחה. דוגמה :
בוקר: פירות
ביניים: 2 פרוסות לחם עם אבוקדן וירקות.
צהריים: חזה עוף (250 גר לפני בישול) עם סלט גדול עם כף שמן או טחינה
ביניים: פיתה עם חומוס ופילפל אדום
ערב: ביצה קשה או חביתה , הרבה חסה
לילה: פרי.
הערה: 3-4 שעות בין ארוחות.
התפריט הוא דוגמה בלבד ונטול מוצרי חלב. אם מסתבר שאחרי 4 ימים של הניסוי הקודם, אין שיפור, הכניסי גם מוצרי חלב בתור חלבון, אחרת יווצר חוסר בסידן ונצטרך לחשוב על חלופה.
עוד :הערה: בחרי כינוי לצורך התכתבות עתידית. זה יקל עלי לדעת על מי מדוברץ
גיל 14 , גובה 1.69 משקל 51.5 .
התפריט :
בבוקר :לפעמים לא אוכלת / קורנפלקס עם חלב / פרוסת לחם קלוי עם חמאה / טוסט עם גבינה זייתים וטונה / נס קפה / קוראסון וכוס חלב / חביתה סלט ירקות וקפה .
בניים : נישנושים / יוגורט / קוראסון / כמה סוכריות שוקלד
צהריים : לפעמים אני לא אוכלת מסודר / סלט טונה / שניצלים / אורז עם קציצות / מרק על בסיס מים / חביתה עם פיטריות וסלט / חזה עוף מטוגן/מבושל .
ערב : טוסט / גלידה / מרק נמס בכוס / יוגורט / כריך / ולפעמים כלום.
* אין לנו בבית ממתקים , חטיפים , ושתיה מתוקה
אני שותה רק מים או סודה לפעמים , חלב או נס קפה (בבוקר)
לפעמים אני לא אוכלת ארוחות מסודרות , ולפעמים אני מנשנשת הרבה .
אני לא אוכלת בשר אז קצת קשה לאמא שלי לדעת מה להכין בצהריים אז לפעים אני לא אוכלת צהריים .
ובזמן האחרון הפסקתי לאכול פרות , והתחלתי לאכול פחות ירקות , אולי זה משפיע?
תוכל להציע לי ארוחות מסודרות שאני אוכל לאכול בצהריים שלא כוללות בשר ודג (רק חזה עוף)?,הייתי גם אוכלת טופו אבל הפסקתי , האם אני צריכה להחזיר אותו לתפריט ?
נ.ב , אני עושה ספורט לפחות 5 עמים בשבוע .
תודה רבה לך אהרון !
המשך יום נעים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אני אנסה .
שרון10/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי07/08/2009
אז ככה אני בת17 1.72 57 קילו בערך המטרה שלי היא לרדת בין 3 ל5 קילו וקראתי כאן תגובה שלאחר דיאטת כסאח הגוף מעלה גם אם מספר הקלוריות שצורכים הוא נמוך אך עובר את הקלוריות שצרכתי .מאז ומתמיד אני עסוקה בקלוריות דיאטה כבר כמה שנים שאני משתדלת לאכול בריא והיו תקופות של דיאטות והצריכת קלוריות שלי לא עברה את ה1500 קלוריות כבר מספר שנים אולי אפילו קצת פחות קלוריות תלוי בתקופה היו תקופות שקצת פחות שמרתי באדיקות.
אך לאחר שבחורף פחות שמרתי על המשקל ועליתי כמה קילו וראיתי שבעזרת "דיאטה בריאה"אני לא מסוגלת לרדת קיצצתי משמעותית בכמות הקלוריות אני לא יכולה לדעת בדיוק כמה אבל אני חושבת שזה נע בין 500 ל1000 ועברו ימים שלמים שאכלתי כמה דברים קטנים שלא עברו את ה500וכרגע לאחר שבוע של פחות שמירה על המשקל עליתי קילו קצת פחות אני נורא מפחדת לעלות ובכלל המטרה שלי היא לרדת מה אני יכולה לעשות כדי שהגוף שיתרגל לכמות מסוימת של קלוריות לא יעלה ואני יגיע למשקל יעד שלי ויצליח להוריד?חשבתי לחזור לפעילות אירובית הליכון ומכון אך באיזה תדירות אני צריכה בשביל להצליח להוריד במשקל?חשוב לציין שהשנה הירידה הייתה של 3 קילו בערך ושהייתי קטנה יותר מקסימום 5 לא הורדה קיצונית ותמיד היה לי מאוד קשה לרדת במשקל אוליי בגלל שאני לא נמצאת בעודף משקל אך אני גם לא רזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסריט מוכר
אהרון07/08/2009קודם כל את רזה מדי אבל לא אני אקבע את היעד שלך. אני רוצה רק לציין שלהרעבה עצמית (500 קק"ל היא הרעבה לשמה)יכולות להיות רק שתי השלכות: או הפרעת אכילה או השמנה.
כאחת שקוראת תגובות, בטח שקראת גם את ההסברים. את צריכה להבין שאף אחד לא יכול לרזות בלי הגבלה ולהשאר בריא בגופו ובנפשו. להערכתי את לא תוכלי להוריד את 5 ק"ג שאת מבקשת, אבל, אולי חלק מזה בתנאי שתחזרי בהדרגה לאכול כמו בן אדם במגביל עם הגברת הפעילות האירובית ככל שתהי מסוגלת. אני גם מניח שלמרות הרזון המובהק, אחוז השומן שלך יחסית גבוהה, דבר שמוריד עוד יותר את הקצב המטבולי. את חייבת במגביל לפעילות האירובית לבצע גם אנאירובית לבלימת המשך איבוד מסת השריר. ככל שיהיו לך יותר שרירים יהיה קל יותר לרזות
ולשמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אהרון
עדי09/08/2009תודה על התגובה אבל את האמת שאני דווקא ממש לא רזה אני ממש רגילה אין לי גם מבנה גוף צר או משהו כזה ויש לי שומן באיזורים מסוימים כמו מותנים אז למה כל כך קשה לי להוריד? ואני לא יודעת כמה אחוזי שומן יש לי עכשיו אבל לפני חצי שנה שהיתי עוד 2 קילו בערך היה לי 27% בערך ואמרו לי במכון שאני צריכה להוריד אותו אבל דווקא אני לא מבינה למה כי התזונה שלי תמיד הייתה בריאה בלי קמח לבן המון ירקות ללא ג'אנק פוד ואוכל מטוגן
ושוב אני לא יודעת מה לאכול כדי להצליח להוריד אני נורא מפחדת להשמין שהמטרה שלי בכלל הפוכה .עדיף לי לאכול יותר חלבונים מאשר פחמימות כדי להצליח בהורדה במשקל?כי אני גם ככה לא אוכלת הרבה פחמימות ביום יום
ועוד בעיה עיקרית שיש לי זה המתוק חטיף אנרגיה אחד ביום של עד 100 קלוריות יכול להיות כלול בתפריט שלי?בתנאי שזה "המתוק הרציני" שלי ביום מלבד זה אם אני ממש זקוקה למתוק אני יכולה לאכול מעדן 0% או ארטיב \קרטיב 0% אבל שוב הכול כלול בקלוריות אני מעדיפה לאכול פחות אוכל וקצת יותר מתוק שהגוף שלי יותר זקוק לו אז אני יכולה להוריד ככה?
ובקשר לפעילות אירובית כמה פעילות אירובית אני צריכה לעשות בשביל הורדה במשקל?אני מעדיפה כרגע להתרכז יותר בפעילות אירובית מכיוון שאני רוצה להוריד בקצב קצת יותר מהיר
ושאלה אחרונה כמה זמן יקח לגוף שלי להתרגל לכמות גדולה יותר של קלוריות 1200 בערך כדי שאני לאיעלה במשקל?
סליחה על כל השאלות אני פשוט באמת רוצה להוריד ולא יודעת איך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון09/08/2009כפי ששערתי אחוז השומן שלך גבוה, מעל הטווח התקין, ובהתחשב ב BMI הנמוך
הגוף שומני למדי. זה מה שמסביר גם את הקושי בהרזיה. ההרכב הבסיסי של הגוף (יחס שריר, שומן) נקבע גנטית אבל נתן לשנות בגבולות מסויימים עך ידי תזונה ופעילות גופנית נכונה.
לפי BMI וגיל אחוז השומן שלך צריך להיות לא יותר מ-19%.
אני לא בטוח שאחוז השומן עכשיו יותר נמוך מאשר לפני ההרזיה של 2 ק"ג. בגלל ההרעבות יש להניח שחלק גדול משני הקילו היתה ירידת מסת השריר, לא השומן.
פעילות בונה שריר היא חשובה מאוד במקרה שלך בגלל שרק הגדלת מסת השרירים תעזור להרזיה.
תזונה עשירה בחלבונים ודלת עמילנים עשויה לזרז את ההרזיה, אבל את חייבת להגמל ממתוק כולל חטיפים. אכלי כל יום דג טרי לא מטוגן וללא רוטב , אכלי ירקות חופשי. הגבינות צריכות להיות עד 3%
פעילות אירובית:לפחות שעה וחצי ביום ובמקביל העלי את הערך הקלורי כך שתוך 3 שבועות תגיעי
ל1200 קק"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד כמה שאלות אחרונות:)
עדי12/08/2009תודה על התשובות
אז איך אתה ממליץ להרכיב את האימון שלי בחדר כושר כמה זמן אירובי וכמה משקולות? כי אמרו לי שלתהליך הרזיה אם אני רוצה להוריד מהר יותר עדיף רק פעילות אירובית שאנאירובית לא עוזרת להוריד אלא לבנות מסת שריר
ועוד שאלה אם אני אוכלת קופסת טונה במים 112 גרם אחרי סינון +2פרוסות לחם קל+ירקותזה בסדר בתור ארוחה עיקרית ביום?או שקופסה זה הרבה מידי?כתוב שהקלוריות זה 104 קלוריות ל100 גרם
ולגבי המתוק למה עדיף להמנע בכלל גם אם זה חלק מהצריכה הקלורית היומית? גם אם זה חטיף אנרגיה אחד ביום זה קריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה
עדי12/08/2009ומה ההבדל בין חטיף אנרגיה לפרי אם זה בערך אותם קלוריות ובפרי יש סוכר הגוף מקבל את זה שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמודה, שאלי כמה ומה שאת רוצה
אהרון12/08/2009תודה על התשובות
אז איך אתה ממליץ להרכיב את האימון שלי בחדר כושר כמה זמן אירובי וכמה משקולות? כי אמרו לי שלתהליך הרזיה אם אני רוצה להוריד מהר יותר עדיף רק פעילות אירובית שאנאירובית לא עוזרת להוריד אלא לבנות מסת שריר
===אכן, רק אירובית ממיסה שומן במידה משמעותית. הבעיה שלך היא לא רק אחוז השומן אלא
גם הצורך להגדיל את מסת השריר כדי לזרז את הקצב המטבולי. פעילות אירובית לא רק שלא בונה שריר אלא שורפת אותו במידה זו או אחרת אם לא מלווה בפעילות בונה שריר. אני ממליץ לך אירובית
כמה שאת יכולה להרשות לעצמך, ואנאירובית שלוש פעמים בשבוע (ימים לא עוקבים) על כל השרירים עם הדרכה מקצועית.
ועוד שאלה אם אני אוכלת קופסת טונה במים 112 גרם אחרי סינון +2פרוסות לחם קל+ירקותזה בסדר בתור ארוחה עיקרית ביום?או שקופסה זה הרבה מידי?כתוב שהקלוריות זה 104 קלוריות ל100 גרם
===זה בסדר, אבל כדאי לגוון בסרדינים (מקור מצויין לסידן בין היתר) ובסלמון טרי צלוי בתנור ללא רוטב או דג טרי איכותי אחר (לברק, פורל, דניס)
ולגבי המתוק למה עדיף להמנע בכלל גם אם זה חלק מהצריכה הקלורית היומית? גם אם זה חטיף אנרגיה אחד ביום זה קריטי?
===למתוקים יש צפיפות קלורית גבוהה יחסית לערך התזונתי, משאירים "טעם של עוד" וגורמים להתמכרות. תמורת אותו "מחיר" קלורי כדאי לאכול פירות שתורמים יותר ולבריאות וממלאים יותר
את הבטן. הכול זה עניין של מידה. אם את בטוחה שתסתפקי באחד ביום וזה גורם לך הנאה שקשה לוותר עליה, אזי זה לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתיים למניעת עצירותאבי פנו07/08/2009
אמא שלי בת 85 וסובלת לאחרונה מעצירויות. רופא המשפחה המליץ לה להוסיף לתפריט שלה סיבים תזונתיים (כף אבקה בתוך כוס מים). לעומתו דיאטנטית יעצה לאמא שלי להימנע מהוספת הסיבים התזונתיים לתפריט, בטענה שבגיל מבוגר השפעת הסיבים התזונתיים עלולה להיות הפוכה.
אשמח לקבל תגובות מומחים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים למניעת עצירות
ד``ר נסטור ליפובצקי08/08/2009שלום,
אני חושב שהמלצת הרופא הייתה נכונה. תקנה לאימך סובין חיטה. 2 כפות גדושות בתוך חצי כוס חלב בוקר וערב. חשוב לשתות 2 כוסות מים אחרי. כך בחשבון שאם לאמך סיפור ארוך של שימוש בלקסטיבים, מאוד אפשרי שהסובין לא יעזור לה. אם כפי שכתבת סובלת רק לאחרונה מעצירות הסיכוי לשיפור גדול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזה עם כרסנעמה07/08/2009
תמיד הייתי ילדה רזה, קראו לי דחלילה. כשהייתי בהריון הראשון שלי שקלתי 42 ק"ג בחודש השמיני... בשנים האחרונות אני נראית לא רע, בן אדם בן 57, פנים נאות, הכל טוב ויפה. מה הבעיה? כרס. פיתחתי כרס ענקית, אני נראית בחודש החמישי, ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. הגוף שלי גם היום נראה דקיק, אבל הכרס הזאת.... יש לכם עצות בשבילי מה לעשות? עם מה להתחיל..... המון תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נעמה
ד''ר רוני חרמון08/08/2009זה מבנה הגוף שלך אם בטן במשך שנה עם תוכנית של מדריך מיוחד לכך ואולי תקבלי תוצאה שתשביע את רצונךת יכולה לעבוד על שרירי התשמיני קצת הבטן תבלוט פחות. א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביציאות , השמנת יתר :S ותזונהמה עושים יאלל06/08/2009
היי, אני בן 19 , לפני שנה בערך הגעתי לבית החולים עקב שבוע שלם של כאבים בבטטן , שילשולים חמורים וכ'ו , תמיד הייתי רזה אף / אנורקס ותמיד אהבתי את זה , אך לאחר המקרה שהייתי במיון כל היום , (לפני שנה ) חלתי שינוי , התחלתי לאכול יותר , אבל תמיד אכלתי הרבה! אכלתי ועיקלתי במהירות, ( אין יום שלא הייתי מתפנה בשירותים) אני מאלו שאומרים " לא משנה כמה אני יוכל אני בחיים לא ישמין" אבל נוכחתי לאחרת , כיום אני יוצא להתפנות ( ואני לא מדבר על "קטנים") פעם ב3-5 ימים , אני יודע שזה גרוע אבל גם כשאני יוצא , לא ממש יוצא שום דבר, אני חייב להודות.... עד לפני שנה גובהי היה 1.72 ושקלתי 58-55 כיום אני 1.72 ואני שוקל 68 וזה איום ! למה? כי כל המשקל מתבטא רק בבטן , הייתה לי בטן שטוחה ופתאום יש לי קרס קטנטנה??????????? כאילו מה קורה פה????
אני לא חושב שהסביבה היא הגורם למה שקורה, נכון שהייתי עובד הייטק ופוטרתי ואני מובטל ולחוץ 7 חודש אבל עדיין ?? 10 קילו ב7 חודשים ?? ויציאות פעם ב 4-5 ימים ?? (אם אפשר לקרוא לזה יציאות בכלל) ??
אנה ממכם נסו להנחות אותי לכיוון כולשהו הרופאה בקופת החולים סתומה לגמרי עם כל הכבוד אני לא יודע על מה משלמים לה... :S* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הפתרון תזונתי
אהרון06/08/2009אבל בכל מקרה, קודם צריך לשלול בעיה רפואית. אם אתה לא מאמין במקצועיות של הרופאה (כמו בכל מקצוע, גם ברפואה יש טובים יותר וטובים פחות או אפילו גרועים), קבל חוות דעת נוספת ממומחה גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים
ד''ר רוני חרמון08/08/2009מה שאתה מתאר זו תופעה ידועה של עליה במשקל איטית בשל אכילה לא מאוזנת ובדרך כלל לא מבוקרת. אתה חייב לדעת בדיוק מה אתה צריך לאכול כמה ומתי. בקשר ליציאות יש מזון יותר נוח ליציאות ויש פחות נוח תמצא את הדרך שלך. אחרון חביב תתחיל לשתות 20 כוסות מים ליום. אתה עדין לא שמן אבל הדרך לא נראת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין גרם לליטרהדס06/08/2009
שלום.
יש לי שאלה.
יש לי יוגורט באריזה של ליטר, וכתוב שמספר הקלוריות למאה גרם הוא 87, כמה קלוריות יש בקופסא כולה?
מה ההבדל בין 1000 גרם לליטר?
תודה רבה,
הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט אותו דבר
אהרון06/08/2009תלוי באחוז השומן, אבל בכל מקרה ההבדל לא משמעותי (קצת פחות מקילו במיכל). צריך להכפיל ב10 כדי לקבל את הערך הקלורי של כל הכמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שתיית מים בצורה טיפה מוגברת ..יואב06/08/2009
האם שתיית מים בצורה מבוקרת ומוגברת יותר עוזרת לחילוף חומרים מהיר יותר בגוף
והאם היא עוזרת להרזות??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים והרזיה: מיתוס או אמת?
אהרון06/08/2009מחקרים בשנים האחרונות מאשרים את המיתוס: שתיית מים רבים עוזרת להרזיה.
לא אתייחס לכל היתרונות הבריאותיים אלא למספר מוגבל של נימוקים:
1. מים, למרות היותם חסרי קלוריות, נותנים תחושת שובע בגלל נפחם - כאשר הם מגיעים לקיבה הם ממלאים אותה. כך, בעת צריכה מעטה של מזון ניתן להתגבר במידה מסויימת על תחושת הרעב על ידי שתייה רבה יותר של מים.
מומלץ לשתות מים לפני כל ארוחה על מנת להקטין את כמות המזון הנאכלת בארוחה עצמה.
2. שתייה מתמדת של כמויות מים קטנות מאפשרת גם "עיסוק" בידיים וגם סיפוק צורך של "משהו בפה".
3. לעתים קרובות אנו מחליפים תחושת צמא בתחושת רעב ואז אוכלים במקום לשתות. אם כך,פעמים רבות כאשר אנו שותים אנו ממלאים טוב יותר את צרכינו הפיזיולוגיים.
4. הגוף שורף 1 קק"ל להעלאת טמפרטורה של ליטר מים במעלה אחת על מנת להגיע לטמפרטורת הגוף (כמעט 37 מעלות). אם שותים מים קרים מן המקרר בטמפרטורה של 7 מעלות, יש השקעה
של 30 קק"ל עבור העלאת הטמפרטורה שלהם ב30 מעלות. אם ממירים את זה לשומן, שתייה של
2 ל מים מקוררים ביום שורפת כ 8 גר שווה ערך רקמת שומן (1 גר רקמת שומן = 7.7 קק"ל).
בחישוב שנתי זה תורם 2.8 ק"ג להרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוכלת בראית ומתעמלת ולא מצליחהדניאל06/08/2009
אני דניאל, בת 36, גובה 161 משקל 67
יש לי היסטוריה של עליות וירידות במשקל כבר שנים. לפני כשנה וחצי התחלתי עבודה חדשה במשקל 59. תוך זמן מאוד קצר עליתי 8 קילו! (67 קילו) בסיבה העיקרית לעליה היתה העוגיות שהיו במקום עבודה שזללתי. הפסקתי עם העוגיות וציפיתי לירידה רק מזה, כי שאר באוכל שלי היה בסדר. לא קרה- ובתוך עוד חודשיים עליתי עוד 4 קילו. סה"כ עליתי כ 11 קילו! אז ביולי 08 התחלתי להתאמן 4 פעמים בשבוע, בנוסף לדיאטה מוזן (כ1100-1200 קלוריות ביום) כלום. לא ירדתי בכלל, מבחינת האוכל אני מצויינ ת- אוכלת רק בריא ומאוזןץ מבחינה סםורט - יש תקופות שאני עושה חזק, ואחרי שטני לא רואה שום תוצאות אחרי כ 2 חודשים אני מפסיקה קצת- קשה להרוג את עצמך מבלי לראות תוצאות. במשך כל השנה ( יולי 08 ועד היום( הלכתי ל דיאטנית ( שאישרה את התפריט שלי כמאוזת, בריא) הלכתי לרופאה משפחה כמה פעמים ( עשתה כל בדיקות הדם ואמרה שהכל תקין אצלי) הלכתי לאנדרוקולגית כי הבלוטת התריס היה תקיןת אך ה TH4 היה קצת גבולי, היא אמרה שאין לי בעייה - אך הרופהה הכללית בכל זאת נתנה לי ELTROXIN במינום מאוד קטן (50 מג ליום). הלכתי גם לנטורופיסת ועשיתי ניקיון ה COLON ודיאטה לניקיון הגוף. אמרי כל זה ירדתי ממש מאט - כ 3-4 קוילו.. אז לאחרונה שכרתי מאמן אישי שבאמת יעזור לי להתאמן הכי טוב שאפשר- אנחנו מתאמנים חזק ב 3-4 פעמים בשבועת ו אוכלת כ 1250 קלוריות בים - ו ב 8 שבועות ירדתי רק קילו אחת!!
מה קורה פה?? למה אני עובדת כל כך קשה כבר שנה ו לא מצליחה??
אנא לעזור....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאה במשקל
קרין06/08/2009שלום שמי קרין אני בת 16 , שוקלת 46 קילו וגובהי 1.62 .
לאחרונה התחלתי לקחת כדורי ריכוז ללמודים ( רטלין פעם ביום בבוקר ) , הכדור ממש מדכא לי את התיאבון מכיוון שאני לוקחת אותו ב8 בבוקר ביחד עם שני ביסקוויטים , לאחר מכן אין לי תאבון עד השעה 4-6 בערך .
בגלל זה ירדתי במשקל ואני ממשיכה לרדת ומפחדת שמשקלי ידרדר , החלו להעיר לי על הרזון המוגזם וממש אין לי שום רצון להרזות יותר אלא להפך .
אשמח אם תוכלו לתת לי תפריט מגוון ומשמין המתאים לי .
תודה , קרין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות *
קרין06/08/2009בטעות הגבתי על השאלה שלמעלה .
זאת שאלה נפרדת , תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה קשה ,אך (כנראה) יש פתרון
אהרון06/08/2009ההסבר טמון במשפט הראשון של הודעתך. כל דיאטה נוספת מורידה משהו מפטנציאל ההרזיה
על ידי כך שהגוף "לומד" להפעיל מנגנוני הגנה נגד "שוד" השומן או בשפת העם , מתרגל לפחות אוכל. אם חישוב הערך הקלורי של התפריט היומי שלך מדוייק, יש רק הסבר אחד: הקצב המטבולי שלך נמוך מהממוצע. כדאי לבדוק במכון אמין.
אחרי שניסית את הכול, אני אציע לך (אולי לא ימצא חן בעיניך) להקדיש הרבה יותר לפעילות גופנית
ואני מתכוון לפעילות אירובית בעצימות בינונית. היא אמורה להעלות את הקצב המטבולי
גם במצב מנוחה, דבר שיצור גרעון קלורי שיגרום להרזיה.
זה שאת מתאמנת עם מאמן אישי 3-4 פעמים בשבוע זה מצויין אבל לא מספיק. בכדי לראות תוצאות
מוחשיות שיחזקו את המוטיבציה את צריכה שעתיים כל יום פעילות אירובית, רצוי לחלק לפעמיים.
אם שחיה היא אופציה בשבילך אני ממליץ בחום .
אני לא יודע איזו דיאטה יש לך, אבל בשום אופן אין לרדת מתחת ל-1200, ואם את תיישמי את ההמלצה שלי, רצוי אפילו להעלות במקצת את ערכה הקלורי. אם תמנעי לחלוטין מסוכר ומפחמימות מרוכזות (עמילנים) לטובת ירקות בלי הגבלה, ההצלחה מובטחת. גם בירקות יש בעיקר פחמימות, לכן התזונה תהיה עדיין מאוזנת. אפשר גם קטניות בהגבלה.
אם יהיה לך כוח הרצון הדרוש לבצע את המומלץ, תגיעי לקצב הרזיה סביר ומעודד בדרך הבריאה.אשמח לענות על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתעמל שעתיים ביום?
דניאל06/08/2009זה בלתי אפשרי - הרי אני עובדת 10 שעות + לוקח כ חצי שעה להגיע כל כיוון(שעה) + להוסיף את הסידורים של יום יום שיש לעשות- אני בקושי מצליחה 1 ביום- שזה המון ומעייף אותי גם ככה ( אני בת 36 לא 20)...
לא ייתכן זאת שיגעון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוחוףשחר06/08/2009
היי,
חשבתי להתחיל דיאטת פופקורן לשבוע ,
כמה אפשר לרדת מזה ?
אפשר בנוסף לפופקורן לאכול ירקות חופשי ?
אשמח לתשובה 3>* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רצוי לאכול רק פופקורן יותר מיומי
ד''ר רוני חרמון06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנה חמה נודלסשאלה05/08/2009
בקרוב אתחיל לעבוד כל יום מהבוקר עד הערב וחשבתי לאכול לארוחת צהריים כל יום נודלס..
הכי קל ומהיר מבחינתי..אך אני חוששת לכך שזה לא בריא לאכול ובטח לא בכל יוםץ..
אחרי הכל אולי יש בזה כימקלים או דברים אחרים הפוגעים בבריאות
אשמח לשמוע את דעתכם את העניין, האם לקנות לכל יום או שזה מסוכן לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת אגב מפריע לי
שאלה05/08/2009בגלל שאני מעדיפה לאכול הכל מקמח מלא..
אבל בכל אופן אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לרזות (האם צריך?) חייבים לאכול
אהרון05/08/2009את עדיין בשלב ההתבגרות וצריכה לאכול מספיק כמותית ותזונתית. את לא צריכה לרזות אבל קילו אינו נורא. בשביל זה אסור להכנס למעגל הדיאטות, ממנו לא יוצאים בקלות. אני אציע לך את העשרת ושיפור התפריט יחד עם הגברת הפעילות האירובית ל שעתיים ביום עד סוף החופש, כך תוכלי להשיג בדרך הבריאה את מבוקשך.
. בוקר: קפה עם מעט חלב 1%=חצי קופסא קוטג' 3%+פלפל אדום ו2 מלפפונים.
צהריים::פר שניצליים קטנים שאני מטגנת על מחבת שלא צריך שמן בכלל=סלט.
=====לגוון עם דג טרי צלוי\עוף בלי עור ושומן להוסיף אורז מלא ופרי
ביניים:ארטיק דיאט/חטיף אנרגיה.
==במקום ארטיק - יוגורט
ערב:2 חלבונים+סלט.
===גם 2 פרוסות לחם קל מלא
משתדלת לשתות הרבה ועוסקת בספורט בין 3-5 בשבוע.
נושא המשקל מאוד חשוב לי וביומיום אני אוכלת מעט קלוריות בערך 1000-1200 ובכל זאת אני משמינה וזה ממש ממש מבאס,זה לא קורה לי מתי שאני בלימודים. אני אוכלת את המס' קל' הללו בצורה לא מסודרת אז אולי בגלל זה. אני מקווה שהדיאטה הנ"ל תעזור לי ואני ארד במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיועדת ל"noname"
אהרון06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מסוכן אבל בריא זה בטוח לא
ד''ר רוני חרמון06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלידלאני05/08/2009
מה זה באמת נכון שבגלידות "גלידל" (ארטיקים חלביים דיאטטים שמגיעים בערך ל50 קל') יש שומן מוקשה או רווי???? כי לא מצויין על האריזה כלום, ואני אוכלת אותם בכמויות
איזה גלידות באמת ניתן לאכול,??? אולי האפרסק וניל של נסטלה שדומה לסולרו אבל רק דיאטטי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלידל
ליטל סמואל-לוי05/08/2009בגלידות הדיאטטיות (כאלו שמצוין עליהן שהן "דיאט" ולא משהו אחר) בדרך כלל יש 0% שומן או קרוב מאוד לזה, כך שאין חשש משומן מוקשה או רווי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אורזרננה05/08/2009
האם חלב אורז משמין יותר מחלב רגיל 3%? האם אני יכולה להשתמש בו לארבע כוסות קפה ביום (תחליף קפה)? אני אוהבת חצי כוס חלב בקפה שלי (הרבה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אורז
ליטל סמואל-לוי05/08/2009חלב אורז מכיל יותר פחמימות ופחות חלבונים ושומן בהשואה לחלב פרה. החלבון שבו פחות "איכותי" אבל היתרון שלו הוא שאינו מכיל כולסטרול ובדרך כלל מעשירים אותו בויטמינים ומינרלים.
חשוב לזכור לספיגת הסידן בגוף טובה יותר בנוכחות שומן ולכן בחלב דל שומן או חלב אורז- יש פחות ספיגה. כך שאם את אוכלת עוד 3 מוצרי חלב במהלך היום זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לגמרי הבנתי את התשובה
רננה05/08/2009לא משנים לי הערכים התזונתיים כי אני אוכלת בריא מאוד. משנה לי כמה קלוריות בכל אחד ומה משמין פחות. אתם יודעים אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בחילוף החומרים ?יעל05/08/2009
בסידרה של מיקי חיימוביץ על שמנים והשמנה -המומחים מדברים על כלל פשוט וחלק הוצאה קלורית מול הכנסה ! הם לא מקבלים שיש הבדל בחילוף החומרים מאדם לאדם ,האם זה נכון ?ואם כן אייך מוסברת העובדה שאני אוכלת מעט מאד ומתעמלת כמעט יום יום ויש לי כ-15 ק'ג שקשה לי להשיל ואילו חברותיי שאוכלות יותר ומתעמלות פחות -רזות יותר ממני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר למאזן קלורי
אושר כושר05/08/2009בעיקרון כן מדובר במאסן קלורי, כמה יוצא, כמה נכנס. אני מניחה שאנשים עם חילוף חומרים איטי יותר ששורפים ביום פחות קלוריות, צריכים גם להכניס פחות. לכן כן המטבוליזם כבר כן נלקח בחשבון.
אם את לא מרוצה מתוצאות האימון שלך, את צריכה להתייעץ עם מאמן הכושר שלך כדי לראות מה אפשר לתקן בתכנית שלך כדי להגיע לתוצאה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל,
ליטל סמואל-לוי05/08/2009את עלית בדיוק על הנקודה. השוני בחילוף החומרים בין אדם לאדם גורם לכך ששני אנשים שבאופן תיאורטי עושים את אותה פעילות גופנית ואוכלים אותו דבר - יקבלו תוצאות שונות על המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני04/08/2009
אהלן. אני בן 20, גובה 175 ושוקל 67. מתאמן 3 פעמים בשבוע (כל אימון- ריצה 5.5 ק"מ ואחריה מתח, מקבילים, שמיכה, כפיפות בטן ומשקולות). זה קבוע ככה בסביבות ה-4 חודשים. תזונה:: ארוחת בוקר אני בקושי אוכל, פשוט כי אני לא רעב בבוקר כשאני קם. צהריים מנה בשרית עם תוספות וערב סלט, ביצה, גבינה לבנה ולחם. הכל לא דיאטטי. רגיל.
רציתי לשאול מה ואיך לשנות משהו מכל מה שאמרתי כדי שיהיה נכון וכדי שיראו תוצאות כמה שיותר מהר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יוני
ליטל סמואל-לוי04/08/2009משקלך תקין. אילו תוצאות אתה מעוניין לראות? האם מטרתך היא לרדת / לעלות במשקל לשפר כושר או לפתח מסת שריר?
לרדת במשקל אני לא יכולה להמליץ לך, אבל אם אתה רוצה לשמור על כושר- תמשיך עם האימונים של האירובי והכוח, ואם אתה רוצה לפתח מסת שריר - תקפיד לצרוך מידי יום חלבונים הנמצאים בגבינות רזות (300 גר' ליום) , יוגורטים (1-2 ביום), בשר רזה / עוף / הודו (150 גר' ליום), ביצים (לא יותר מחלמון צהוב אחד ליום), דגים (כולל טונה- 100 -150 גר'), סויה וקטניות.
לא ציינת את הכמויות של המזונות בתפריט שלך אך כדאי להקפיד לאכול שעתיים-שלוש לפני אימון ארוחה לא כבדה (ואם לא יצא אז לאכול פרי או חטיף דגנים חצי שעה לפני האימון) וגם לאכול עד שעה מתום האימון ארוחה שכוללת פחמימות (לחם מלא / פסטה...) להחזרת מאגרי האנרגיה לשריר. את החלבונים אפשר לחלק לאורך שעות היום.
לא מומלץ לדלג על ארוחת בוקר קטנה או ל"צום" יותר מ-4 שעות במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אהרון04/08/2009על אף שמשקלך אידאלי ועוסק בפעילות גופנית ראויה, צריך להקפיד על תזונה והרגלי אכילה נכונים.
אם אתה לא רעב מוקדם בבוקר, דבר נכון לגבי רוב האנשים, אכול 2-3 שעות יותר מאוחר ארוחה
מורכבת מחלבון פחמימות וירקות.
גם בצהריים ירקות והמנה הבשרית חייבת להיות איכותית ורזה.
אכול ביניים פרי ו\או גביע יוגורט.
בערב הלחם צריך להיות מקמח מלא ורצוי לגוון את החלבון, מדי פעם קופסת סרדינים.
15-20 דקות לפני האימון אכול בננה או פרוסת לחם, מייד אחריו פחמימה בעלת אינדקס גליקמי גבוה (לא סוכר או ממתקים), והארוחה העיקרית אחרי האימון צריכה להיות מורכבת מחלבונים ופחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אהרון04/08/2009על אף שמשקלך אידאלי ועוסק בפעילות גופנית ראויה, צריך להקפיד על תזונה והרגלי אכילה נכונים.
אם אתה לא רעב מוקדם בבוקר, דבר נכון לגבי רוב האנשים, אכול 2-3 שעות יותר מאוחר ארוחה
מורכבת מחלבון פחמימות וירקות.
גם בצהריים ירקות והמנה הבשרית חייבת להיות איכותית ורזה.
אכול ביניים פרי ו\או גביע יוגורט.
בערב הלחם צריך להיות מקמח מלא ורצוי לגוון את החלבון, מדי פעם קופסת סרדינים.
15-20 דקות לפני האימון אכול בננה או פרוסת לחם, מייד אחריו פחמימה בעלת אינדקס גליקמי גבוה (לא סוכר או ממתקים), והארוחה העיקרית אחרי האימון צריכה להיות מורכבת מחלבונים ופחמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה(:אנה04/08/2009
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בשקיק של red tea חליטה מצמח הרוידוש בתוספת קינמון ווניל של חברת וויסוצקי? תודה לכל העונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זניח
ליטל סמואל-לוי04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשימה בהחלט אפשרית
אהרון04/08/2009היי, אני בת 41, שוקלת 72 וגובהי 167 . צריכה לפי כל הדעות להוריד לפחות 5 ק"ג וכל מה שאני עושה לא עובד : 1. ניסיתי שתייה מרובה ופעילות אירובית פעמים בשבוע .. כלום !
===חשוב לשתות הרבה אבל לא משם תבוא הישועה. פעילות אירובית כל יום, לפחות שעה
2. ניסיתי את העגיל של ד"ר חרמון ואחרי שבוע הוא הלך לאיבוד ( זה שאין סוגר נורמלי ממש מכניס לחרדות מאיבודו ... )
העגיל ממש עזר לי להיות שבעה כל היום אולם הבעייה היא שהוא אבד ( בעצם כבר שניים אבדו בזה אחר זה )
====אם את מאמינה בפתרון הזה, ובאמת עוזר לך לרזות הקפידי לא לאבד אותו.
3. אני אוכלת במהלך היום ארוחה אחת ביום - בערב - סלט ירקות עם קוטג' או פסטרמה ובמהלך היום 4-5 כוסות קפה נמס עם סוכרזית וחלב 1% שומן . בשעות הצהרים כמה פתית או חטיף אנרגיה וזהו ....
===את חייבת לאכול 3 ארוחות מסודרות ןאחת או שתיים ביניים. יותר מדי קפה, בלי חטיף אנרגיה
בימים שאני ממש אבל ממש מגזימה -- אפשר להוסיף לתפריט גם אבטיח או פרי אחר
===כל יום את חייבת 2 פירות
וחטיף אחד = ביסלי , תפוציפס = אלו באים בימים בהם אני כבר מתוסכלת ביותר
===המנעי. כשאת מתוסכלת אפשר לבחור משהו יותר איכותי.
מזה חודשים שאני לא מצליחה לרדת בשום דרך וכבר מיואשת לגמרי !!!!!!!!!!!!!!!!!!! היום עם האירובי והשתייה והדיאטה הזו וממש המשקל תקוע לגמרי
===פעילות אירובית במינון גבוה, וגם אנאירובית לשימור השרירים לצד תזונה נכונה, יספקו את הסחורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיועדת לשרית
אהרון04/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)