מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להשמיןןנטעלי18/08/2009
סליחה זה מאד מעליב שאני שלחתי לכאן הודעה ולא עניתם לי ולהרבה אנשים אחריי כבר עניתם.
אז אני נאלצת לשים את ההודעה כאן בשנית, מקווה שתענו
שלום. שמי נטעלי ואני בת 14, שוקלת 36 וגובהי 154 ס"מ
אני כל החיים מאד רזה ורוצה לעלות במשקל, ולא מצליחה! אני בתת משקל ורוצה לרזות!
חברותיי לילי ומיה מנסות לעשות דיאטה הפוכה כלומר דיאטת הרזיה, והרבה פעמים יש לנו וויכוחים על מה יותר קשה ואני אומרת להן שלהיות רזה מדיי זה עצוב וקשה וזו בדיוק אותה בעיה והן אומרות שזה לא ככה ושדיאטת הרזיה זה הרבה יותר קשה לביצוע ושבמקומי הן היו אוכלות כל הזמן כי אפשר וזה קל! אבל קשה לי... אני רוצה להשמין. אני שביעה כאשר אני אוכלת משהו כמו 1800 קל' ביום... זה מעט? למרות שאני אוכלת בסביבות 2400 קל' אני חושבת.. אני רוצה להשמין
כיצד לעשות זאת, וכמה קל' אני צריכה לאכול בשביל זה? והאם בעיית עודף משקל קשה יותר מבעיה של תת משקל? תודה מראש, נטעלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטעלי
ד''ר רוני חרמון19/08/2009את חייבת לשלול בעיה רפואית של חילוף חומרים ולכן תפני ליעוץ רפואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלמיכל18/08/2009
שלום רב,
אני בדיאטה כבר חצי שנה ירדתי 12 ק"ג אני בת 29 גובה: 1.60 מטר ושוקלת כיום 65 ק"ג
בחודש וחצי האחרון לא ירדתי במשקל ואני אוכלת אותו דבר . (ללא פעילות גופנית רק לפני 3 שבועות התחלתי הליכה 40 דקות 5 פעמים בשבוע)
האם הקצב איטי ? ולאיזה משקל תקין כדאי להגיע ? וכמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום ?
(כרגע אני אוכלת 1200 קלוריות ליום)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל
ד''ר רוני חרמון19/08/2009את יכולה לרדת עוד 10 קילו בכדי לשפר את הקצב רצוי לשתות 15 כוסות מים ביום לעשות את הדיאטה ברצף ללא הפסקות אפילו של יום ללכת 60 דקות 3 פעמים בשבוע זה מספיק ולאכול 1000 עד 1100 קלוריות ליום בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד''ר רוני חרמוןבר18/08/2009
שלום רוני.
לפני חודשיים ב14.06.09 כתבתי את ההודעה הזאת:
''אני נמצאת במצב מוזר שאני לא ממש יודעת איך לתאר אז אני אתחיל מההתחלה ואני מקווה שתבינו.
לפני כחצי שנה התחלתי דיאטת כסאח שמשכה חודשיים, אכלתי 3 מנות ביום של חצי כוס קונפלקס ורבע כוס חלב 0 אחוז בכל מנה ולאחר מכן בסביבות פסח זה התפתח למשהו, לא אכלתי משך כמה ימים (שלושה או ארבעה ימים) ואז אכלתי לא הבנתי את זה אז אבל מתברר שאלו היו בולמוסים, במהלך התקופה הזאת ירדתי כ15 קילו למשקל תקין (אני 163 52 ק''ג).
בחודש האחרון אני משתדלת לאכול רגיל אבל לא ממש הולך לי כל כמה ימים אני נתקפת בבולמוס למרות שאני משתדלת לאכול רגיל.
איך יוצאים מהמצב הזה ומפסיקים את הבולמוסים ומה בדיוק קורה לי??
יש לציין שאני לא עולה ולא יורדת במשקל למרות שאני רוצה בדרך בריאה.''
מאז הבולמוסים המשיכו ועליתי 5 ק''ג בחודשיים, הבגדים נשארו עלי אותו דבר וכך גם ההקיפים בסנטימטרים. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה ואין לי מושג מה לעשות, בשבועיים האחרונים התחלתי לצמצם שוב את כמויות האוכל ולשלוט יותר באכילה וכמובן לרדת גם במשקל.
אני יודעת שאני עדיין נחשבת מלאה וזה גם מה שמונע ממני להרשות לעצמי לאכול באופן מסודר ותקין.
בתגובה להודעה בקודמת אמרת שיש לי סימנים של הפרעת אכילה, יכול להיות שזה BING EATING DISORDER או משהו שעלול להתפתח לאכילה כפייתית?
בתודה, בר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בר
ד''ר רוני חרמון19/08/2009ככול שהזמן חולף כך יהיה יותר קשה לפתור את בעייתך כרגע נראה לי שיעוץ מתאים במספר פגישות אפשר יהיה לפתור או לשפר מאוד את מצבך. כן אני בטוח שיש לך הפרעת אכילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנן שמועות שהגיעו אליי לאחרונהעדי18/08/2009
שחלב וקורנפלקס עושים אקנה!! האם זה נכון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכון.
אהרון18/08/2009בכלל יש מחלוקת על מידת השפעת התזונה על אקנה. המצדדים ממליצים שמרים ונבט חיטה ויש דווחים על הצלחות. בכל מקרה צריך לצמצם מתוק, חריף ושמן כולל מטוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל וגילרינה18/08/2009
בת 58. הייתי מאד רזה ושרירית עד 50.
165 ס"מ גובה ומשקל 58.5 ק"ג.
עד לפני שנה הייתי 55 ק"ג.
אוכלת סביר ופעילה קצת פחות.
האם אכן הגיל הוא הסיבה לעלייה במשקל? אני מנסה לרזות אבל הגוף נהיה עקשן ברמות שלא היכרתי קודם.
מה עושים - אם בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הגיל, זה התרגיל!
אהרון18/08/2009אכן, הקצב המטבולי יורד עם הגיל, ואחת הסיבות היא אובדן מסת השרירים שמתחילה כבר באמצע שנות העשרים לחיינו. מה עושים? לעכב את הזדקנות התאים אנחנו לא יכולים, אבל ביכולתנו לבלום את אובדן השרירים ואפילו להגדיל את מסתם על ידי אימוני כוח אפקטיביים בליווי תזונה מתאימה.
השרירים, אפילו במצב מנוחה מוחלטת שורפים הרבה יותר קלוריות מרקמת השומן ובזה מונעים
או ממתנים השמנה. גם פעילות אירובית חשובה מאוד בעיקר בגיל מבוגר, בין היתר למטרת קיזוז
הירידה הטבעית בקצב המטבולי.
את בטוחה שבזמן האחרון לא אוכלת יותר? גם לזה צריך לשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רינה
ד''ר רוני חרמון19/08/2009ככול שמתבגרים צריך לאכול פחות ובמציאות זה הפוך כך שדפקטו אנחנו אוכלים יותר. תקפידי כל כמות הקלוריות המתאים לגילך תשתי הרבה מים ותעשי דיאטה ברצף שלושה חודשים ובפלא הכול יסתדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלטטל17/08/2009
רציתי לשאול האם זה נכון שאם אוכלים סלט ירקות ללא שמן כלשהו (זית,קנולה,טחינה ועוד) אז בעצם מכניסים לגוף רק סיבים ללא כל הויטמינים?
אשמח לפירוט בעיניין...
ועוד משהו-מדוע ממליצים על שתיית חלב 3% ולא 1%?
האם חלב 1% למי ששותה הסידן והחלבון לא משפיעים ולא נכנסים לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמן נחוץ כשלעצמו (בלתי רווי)
אהרון17/08/2009אבל הערך התזונתי של הירקות אינו פוחת אם אוכלים ללא שמן. יחד עם זאת, וויטמין A (בטאקרוטן)
שהוא מסיס בשומן ונמצא בעיקר בירקות בצבע כתום וירוק כהה, נספג יותר טוב בנוכחות שומן כלשהו. בהחשב שבמערכת העיכול ייתכן מאוד שיש שומן ממאכלים אחרים, הוויטמין הנ"ל בכל זאת נספג.
גם הסידן נספג יותר טוב בנוכחות לא מוגזמת של שומן. ההסבר מהסעיף הקןדם נכון גם כאן , מספיק חלב 1% הן מסיבת חיסכון בקלוריות, הן מהצורך לצמצם את אכילת שומן רווי (נמצא באחוז משמעותי בהרכב השומן של החלב ומוצריו). אין בעיה עם החלבון של החלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב לאכולאריאל17/08/2009
אני לא בטוח האם זה הפורום המתאים אבל יש לי שאלה.
אני בן 25 ויש לי כל מיני מאכלים שאני לא "אוהב" לאכול וזה מקשה לי על חיים נורמאליים כי אני בקושי אוכל ירקות בגלל העניין ואני מאוד מוגבל במה שאני אוכל (אני למשל לא "אוהב" עגבנייה ומלפפון ועוד כל מיני מאכליים בסיסיים).
שאלתי היא האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להתרגל לאכול מאכליים שאני לא "אוהב"
בתודה מראש אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אריאל
ד''ר רוני חרמון19/08/2009צריך לאכול את האוכל שאתה לא אוהב במשך תקופה ובסוף כן תתרגל וזה יהיה לך אפילו טעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להשמיןשלומי16/08/2009
שלום שמי שלומי בן 22
מאז שאני זוכר את עצמי יש לי מבנה גוף רזה מאוד
אפשר להגיד גם שאני לא אוכל מסודר ביכלל ולפעמים רק ארוחה אחד ביום ולפעמים 5
הייתי רוצה שיהיה לי מבנה גוף קצת ויצא מלא ממה שיש לי
נגיד שאני מברר כמה קלורויות אני צריך לאכול ביום ומשיג תפריט טוב שמתאים עבורי
אז כל החיים אני צריך להקפיד ולשמור על זה ??לאכול בכוח שאני לא רעב??
או שאין לי אפשרות לאכול באותו הרגע ??
חשבתי להרשם לחדר כושר ולעשות ריצות אבל נראה לי שזה ביכלל יעשה לי בדיוק את ההפך ממה שאני רוצה ,אני ירזה בגלל זה ,לא ישמין
אם יש פתרון כל שהוא או מספר פתרונות לבעיה
מאוד חבל שאין הרבה מקומות שאפשר לברר על איך משמינים יש רק מקומות על איך מרזים
אך הבעיה היא זהה למישהו שהוא מאוד רזה ולבין מישהו שהוא שמן
אשמח לשמוע תשובה מקצועית שתפתור לי את הבעיה אחת ולתמיד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה עוד משהו
שלומי16/08/2009המשקל שלי נע בין 62 ל67
הגובה שלי 183* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לעלות במשקל
מקס17/08/2009הי שלומי.
מי כמוך יודע שלעלות במשקל באמת יותר קשה מאשר לרדת. אנשים לא מאמינים לזה פשוט וחבל.
לא מספיק רק לעלות במשקל, צריך לעלות במשקל תקין ופרופורציונאלי למבנה הגוף. אני מאמן כושר והייתי ממליץ לך בחדר כושר בו אתה רשום לבצע אימוני כוח לבניית מאסת שריר שלוש פעמים בשבוע ללא אימונים אירוביים בכלל עם הפשקות של יום בין אימונים. מיד אחרי האימונים, עד 45 דקות אחרי ובתקופה הקרובה בלבד (חודשיים - שלושה) לקחת בנוסף לאוכל הרגיל שאתה אוכל תוסף תזונה (MASS GAINER - ULTIMATE NUTRITION) באבקה מבוסס על חלבון ביצים . להכינו עם חלב ולא מים. אחרי תקופה, כאשר תראה עליה במשקל גוף, תאכל מסודר רק מזון טבעי ללא תוספי תזונה - אלה כימיקלים, מה שלא יגידו! הרבה לישון ולנוח היטב.
בהצלחה.
מקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקס
שלומי18/08/2009אני מודה לך על התשובה
זה מה שאני אעשה אני לא רשום לחדר כושר אך אני ירשם עכשיו ויתחיל להתאמן
כולל התוסף שאמרת
אבל אם אני עושה את כל זה אני גם עדיין צריך לאכול בכוח שאני לא רעב רק בשביל להשלים את הקלוריות שאני צריך ביום ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שלומי
ד''ר רוני חרמון19/08/2009חדר כושר יכול לעזור בכך שזה יפתח לך קצת את התאבון אבל חשוב זה יוסיף לך רקמת שריר שהיא כבדה ולכן גם תעלה במשקל בנוסף אתה חייב לקבל יעוץ לגבי האוכל שישתלב עם הפעילות בחדר כושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהט16/08/2009
איך מורידים טריגליצרידים בדם איזה מאכלים צריך לצמצם ומה להוסיף לתפריט
כמה פעמים צריך לעשות פעילות ואיזה ומתי יש תוצאות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחיתים פחמימות
אהרון16/08/2009כולל פירות. פעילות אירובית יומית (כמה שיותר) בעצימות בינונית והרזיה יורידו פלאים את הטריגליצרידים, אפילו יותר מהתזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגליצרידים
ליטל סמואל-לוי16/08/2009טריגליצרידים הם שומנים בדם המושפעים מצריכת הסוכר דווקא (ברמות של עד 400 מ"ג/ד"ל). ברמות גבוהות יותר - מומלץ גם להפחית משמעותית בכמות השומן בתפריט.
הפחתה של סוכרים הכוונה לכל המתוקים (סוכר, דבש, ריבה, עוגות, עוגיות, שוקולד, גלידות, ממתקים....), וכן שתיה ממותקת ופירות.
בניגוד לכולסטרול, טריגליצרידים ניתן להפחית בצורה משמעותית בעזרת השינויים בתזונה ואת התוצאות מרגישים מיד בבדיקות הדם לאחר מכן.
ישנן מחקרים שמראים שצריכה של כמוסות שמן דגים W-3 או צריכה של 2 דגי ים בשבוע יכולים לסייע גם בהפחתת רמתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חטיף לאחר אימוןטל16/08/2009
האם מייד לאחר אימון בחדר כושר (אירובי+אנאירובי) כדאי לי לאכול חטיף 130 קל' הכולל 10 גרם חלבון 17 גרם פחמימה?
זה יסייע לי בבנית השרירים כמו שצריך? והאם זה תחליף טוב מייד לאחר אימון? עד שאני יאכל ארוחה גדולה (ביצים גבינות וכו') של כשעה ומשהו אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי אימון
אהרון16/08/2009מיד אחרי אימון מומלץ לאכול מאכל פחממי בלבד בעל אינדקס גליקמי גבוה. נוכחות החלבון והשומן (לא תמיד) בחטיף מורידים את אי"ג. בארוחה הגדולה יותר, עליה את מדברת, אוכלים פחמימות מורכבות וחלבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל16/08/2009אוקיי,אז מה היית ממליץ לי מייד לאחר אימון? איזה מאכל פחממי כדאי?
אם אפשר הצעות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות
אהרון16/08/2009תמרים, אבטיח (קצת קשה לקחת לחד"כ), תפו"א מבושל, בגט צרפתי , לחמניה לבנה, קורנפלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאהרון
טל19/08/2009כאשר אתה אומר אבטיח לאחר אימון שמאוד מומלץ-מה הכמות? כמה חתיכות? שצריך לאכול כדאי שאכן תהיה השפעה חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטיח
אהרון19/08/2009מיד אחרי אימון, לפני הארוחה הגדולה, מומלץ לאכול 20-40 גר פחמימות נטו, תלוי בנתונים האישיים, אורך ועצימות האימון. אם אבטיח, זה בערך 250-500 גר. רצוי לשקול פעם אחת כדי לדעת כמה קוביות להכין. פרוסה אחת בינונית זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהC שלום
ד''ר רוני חרמון19/08/2009הדבר היחיד שהחטיף יעשה הוא ימלא את הבנק של היצרן והיבואן. אין כל צורך בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל
ד``ר נסטור ליפובצקי21/08/2009שלום טל,
החטיף לאחר אימון נשמע בסדר. תבדוק שהתכולה של שומן בו קטנה. בארוחה שאחרי כשעה בחצי חשוב שיהיה בה גם חלבון וגם פחמימות. אין טעם ביותר מכ-15 גר' חלבונים בפעם אחת, כם שביצה וחצי גביע גבינה יספיקו בנוסף למס' פרוסות לחם.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה וספורט - שאלהמיה15/08/2009
היי,
אני בת 30. מעוניינת להוריד מהמשקל 15 קילו. אני אחרי הרבה דיאטות, ירידות, עליות, כך שהגוף שלי עבר דיי הרבה בעניין ובכל פעם לאחרונה, כשכן עשיתי דיאטה, הירידה שלי במשקל היתה מאד מאד איטית. קילו בחודש בערך (ומבלי לעשות ספורט).
התחלתי לעשות ספורט. אני כבר שבועיים מתאמנת בחדר כושר: 5 פעמים בשבוע, כשבכל פעם שעה אירובי (קרוסטריינינג) ועוד 10-15 דק' מכשירים.
איך התפריט הבא (בהתחשב בספורט שאני עושה וברצון להוריד במשקל):
א.בוקר: 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה.
א.ביניים: פרי
א. צהריים: 150 גר חזה עוף מוקפץ+ירקות מבושלים? (אגב - במידה ואני לא מעוניינת לאכול כל יום בשר, מה יכול במקרה הזה להחליף את העוף?)
א. ערב: 2 פרוסות לחם קל, ביצה, 2 כפות גבינה וסלט ירקות.
* חשוב לי לציין שלפני שנה בערך עשיתי דיאטה וירדתי בקצב מצויין (בשבילי). קילו בשבוע. מאז, לצערי הרב, לא מצליחה לחזור על ההצלחה הזו ובכל פעם נישברת ומפסיקה בדיאטה.
תודה, מיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים טכניים ששכחתי להוסיף:
מיה15/08/2009גובה 170
משקל 76 ק"ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/08/2009מיה שלום,
יכול להיות שבעקבות רבוי הדיאטות העלת את אחוזי השומן וזה אחד הגורמים להעטה שאת מרגישה בירידה במשקל. אני חושב שהתפריט הדל שאת מנסה זו דווקא הסיבה היותר בולטת להעטה זו.
אני מציעה לך לעשות אבחון מטבולי כדי להבין בדיוק מה מצב הגוף שלך, ולאחר מכן להתאים תזונה וספורט. ניתן לעשות זאת אצלי. בכל מקרה עליך לאכול יותר אחרת את ממשיכה את מעגל הירידות ועליות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרים נתונים
אהרון15/08/2009אי אפשר לתת את הדעת על התאמת התפריט ללא נתונים פיזיים, אבל אפשר לציין שבגלל ריבוי הדיאטות הגוף שיכלל את מנגנון החיסכון באנרגיה, הגדיל את אחוז השומן וזה מסביר את קצב הירידה האיטי.
דיאטות חוזרות ונשנות מולידות (כמעט) תמיד שיאים חדשים בהשמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, לא ראיתי את החלק השני
אהרון15/08/2009איך התפריט הבא (בהתחשב בספורט שאני עושה וברצון להוריד במשקל):
א.בוקר: 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה.
===לחם מלא + פילפל אדום חצי גביע גבינה\קוטג' 3%
א. צהריים: 150 גר חזה עוף מוקפץ+ירקות מבושלים? (אגב - במידה ואני לא מעוניינת לאכול כל יום בשר, מה יכול במקרה הזה להחליף את העוף?)
===גם סלט חי. 200 גר חזה מבושל או צלוי. תחליף טוב לבשר הוא דג טרי איכותי צלוי
א. ערב: 2 פרוסות לחם קל, ביצה, 2 כפות גבינה וסלט ירקות.
===מדי פעם וותרי על הלחם והוסיפי קופסת סרדינים או הגדילי את כמות הגבינה
===לילה: פרי
* חשוב לי לציין שלפני שנה בערך עשיתי דיאטה וירדתי בקצב מצויין (בשבילי). קילו בשבוע. מאז, לצערי הרב, לא מצליחה לחזור על ההצלחה הזו ובכל פעם נישברת ומפסיקה בדיאטה.
===כדי למנוע שבירה נשנשי ירקות. אם יום אחד מעדת זכרי שמחר הוא יום חדש.
===התפריט די מאוזן והפעילות הגופנית ראויה.
תודה, מיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צריכה אימוני כוח
מקס17/08/2009שלום מיה.
אני מאמן כושר והייתי ממליץ לך לבצע יותר אימוני כוח להאלעת מאסת השריר. ככל שהשריר גדול יותר, הוא בהכרח צורך יותר אנרגיה - קלוריות.
דמייני כי מאגרי השומן הם מחסן גדול של כל מיני דברים. והשרירים הם משאית שמפנה את אותם הדברים מהמחסן. ככל שהמשאית גדולה יותר, בכל נסיעה (כיווץ של השריר) היא יכולה להכיל יותר דברים ולהוציאם מהמחסן.
מה בסופו של דבר ימשפיע למעשה על גודל מאגרי השומן (כמות הדברים במחסן) זה הפרש בין כמות האוכל (הדברים) שאת מכניסה למחסן (אוכלת) ומהירות פינוי הדברים על ידי המשאית (פעילות גופנית ותזונה).
אצלך נוצר מצב שהמשאית מפנה את הדברים מהמחסן באותה מהירות שהדברים נכנסים אליו, ולכן אין תזוזה.
בברכה. מקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהתומר14/08/2009
שלום שמי תומר אני בן 26 הבעיה שלי היא שאני מנסה כבר כמה שנים לעלות במשקל,המשקל שלי נע בין 62 ל 63 ק"ג באופן תמידי וגובהי 183. בשנה האחרונה ביצעתי בדיקות וגילו שאני רגיש ללקטוז כך שאיני אוכל מאכלי חלב כלל כמו כן אני סובל ממעי רגיז (IBS) , למרות כל אילו מה יכול להיות אפשרי כדי להשמין אני רוצה לעלות לפחות 4 קילו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תומר
ד''ר רוני חרמון16/08/2009כעיקרון אתה צריך לקרא מה עושים אלה שרוצים לרזות ולעשות ההפך. לגופו של עיניין אתה צריך לאכול באופן סדיר ורצוף יותר קלוריות ממה שאתה צריך לפי חישוב. כלומר אם אתה צריך לאכול 1400 קל' ליום בכדי לשמור על המשקל שלך תוסיף עוד 25% לכך במשך מספיק זמן. בנוסף לכך אל תאכל חטיפים ומתוקים תאכל מעורבב חלבונים ופחמימות ביחס של 25% חלבון ו 60% פחמימה. תקנח תמיד בפרי . בהצלחה. אם אתה עושה ספורט קח את זה בחישוב הקלוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלמיכל14/08/2009
שלום רב,
אני בת 29 שוקלת 65 ק"ג , אני בדיאטה כבר חמישה חודשים ירדתי 12 ק"ג (אני אוכלת 1200 קלוריות ליום) ללא פעילות גופנית רק לפני 3 שבועות התחלתי הליכה שעה 5 פעמים בשבוע .
השאלה שלי האם קצב הירידה שלי ממש איטי ? כבר חמישה שבועות לא הורדתי אפילו ק"ג אחד
איך זה יכול להיות ?
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצב סביר ובריא
אהרון14/08/2009אני לא יודע מה הגובה שלך, אולי כבר הגעת למשקל נורמלי וזה יכול להיות ההסבר. אם לא, אל תפחיתי את הערך הקלורי אלא הגבירי את הפ"ג והירידה תתחדש.
זכרי, לא הקצב חשוב אלא ההתמדה והשמירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
ד``ר נסטור ליפובצקי16/08/2009שלום מיכל,
לא ברור באיזה שלב את נמצאת כי לא ציינת גובה.
קצב הירידה שלך סביר לחלוטין. צריך לבדוק אם את צריכה בכלל לרדת עוד.
תתמידי בפעילות, יתכן ש-1200 קלוריות ליום לא מספיק עבורך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לירידה בשקל
מיכל16/08/2009היי
הגובה שלי הוא 1.60 , מהו המשקל התקין שאליו אני צריכה להגיע ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה או חיטוביעקב14/08/2009
יש לי מבנה גוף רזה עד בינוני פשוט אני מרגיש שיש לי שומן ברגלים רגליים שמנות לעומת פלג גוף עליון...איך אפשר לצמצם או לחטב ולהוריד את אחוזי השומן כי בכללי אני לא צריך דיאטה פשוט זה כנראה אזור שהצטבר שם שומן...תודה לכם? וזה מעצבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרזיה נקודתית
אהרון14/08/2009רק הרזיה כללית על ידי תזונה נכונה מותאמת לנתונים בלווי פעילות גופנית תוריד שומן גם במקומות
המבוקשים, אבל היחס ישאר. לא נתן לשנות את מבנה הגוף. מילת המפתח - קבלה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי יעקוב
ד''ר רוני חרמון16/08/2009למבנה גוף הפיתרון יכול להיות רק כירורגי אם זה אפשרי כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאהרון בעיקר=]סיון13/08/2009
הי אני סיון אניבת 17 וחצי גובה 1.58
משקל 49+
עשיתי לפני שנתיים דיאטת כאסח וירדתי בה מ 55 ל 42
או פחות,ועכשיו עליתי תוך חודשיים 7 קילו
אני כל היום טוחנת אבל עושה מלא ספורט ,ולכן החלטתי לקחת את עצמי בידיים לקראת שנת הלימודים האחרונה שלי בבי"ס ובכלל לעתיד שלי ושאני יהיה בריאה וירגיש בריאה.
אני רוצה לרדת 2-3 קילו ולחטב את הבטן בעיקר,כי היא הבעיה שלי,המבנה גוף שלי צר מאוד מאוד,ויש לי המון שומנים עכשיו ואני לא מרוצה מהגוף שלי ומהצורת האכילה שלי(זלילות מטורפות בלי הכרה 6000+- קל' ליום של טירוף,1500 ליום נורמלי,מה שלא קורה הרבה)
החלטלתי לכתוב לי תפריט ולעמוד בו לפי שעות קל' מאכלים וכמויות,
התפריט:
בוקר- תרגילי בטן וכפיפות בטן+200 קפיצות בחבל
+ 2 פרוסות לחם מלא קל 7 דגנים,חצי קופסאת קוטג' 1%,עגבניה,מלפפון,תבלינים וקצת סחוג,
ומעדן דיאט שוקולד (62 קל').
ביניים-פרי+נס קפה עם חלב 1% וסוכרזית.
צהריים-קופסאת טונה במים, 2 פרוסות לחם קל,סלט ענקי עם כל הירקות,ועוד סלט חסה,עם 2 כפות רוטב אחת שום ואחת אלף איים 5%(כל כף 18 קל'),לימון,חריף,תבלינים,2 מלפפונים במלח,
ביננים-מסטקיים ללא סוכר,ארטיק קרח,ופרי.
ערב-ביצה קשה, גבינה צפתית,2 כפות קוטג' 2 פרוסות לחם קל,סלט,רוטב,ותבלינים.ונס קפה
והליכה שעה וחצי+-.
איך זה?כמה אני אוכל לרדת?איך התפריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקר השמירה
אהרון13/08/2009הי אני סיון אניבת 17 וחצי גובה 1.58
משקל 49+
עשיתי לפני שנתיים דיאטת כאסח וירדתי בה מ 55 ל 42
או פחות,ועכשיו עליתי תוך חודשיים 7 קילו
===קודם היית בתת-משקל והגוף פיצה את עצמו ותיקן .
אני כל היום טוחנת אבל עושה מלא ספורט ,ולכן החלטתי לקחת את עצמי בידיים לקראת שנת הלימודים האחרונה שלי בבי"ס ובכלל לעתיד שלי ושאני יהיה בריאה וירגיש בריאה.
אני רוצה לרדת 2-3 קילו ולחטב את הבטן בעיקר,כי היא הבעיה שלי,המבנה גוף שלי צר מאוד מאוד,ויש לי המון שומנים עכשיו ואני לא מרוצה מהגוף שלי ומהצורת האכילה שלי(זלילות מטורפות בלי הכרה 6000+- קל' ליום של טירוף,1500 ליום נורמלי,מה שלא קורה הרבה)
====1500 מתאים לנתונים שלך, אפשר מעט יותר, אבל אם תקלקלי מדי פעם בזלילה אין מקום לאופטימיות.
החלטלתי לכתוב לי תפריט ולעמוד בו לפי שעות קל' מאכלים וכמויות,
התפריט:
בוקר- תרגילי בטן וכפיפות בטן+200 קפיצות בחבל
+ 2 פרוסות לחם מלא קל 7 דגנים,חצי קופסאת קוטג' 1%,עגבניה,מלפפון,תבלינים וקצת סחוג,
ומעדן דיאט שוקולד (62 קל').
===עדיף יוגורט 1.5%
ביניים-פרי+נס קפה עם חלב 1% וסוכרזית.
צהריים-קופסאת טונה במים, 2 פרוסות לחם קל,סלט ענקי עם כל הירקות,ועוד סלט חסה,עם 2 כפות רוטב אחת שום ואחת אלף איים 5%(כל כף 18 קל'),לימון,חריף,תבלינים,2 מלפפונים במלח,
===לגוון טונה בסרדינים\דג טרי איכותי צלוי\פעם בשבוע בקר רזה טרי
ביננים-מסטקיים ללא סוכר,ארטיק קרח,ופרי.
==למעט במסטיקים. אם לא קשה, לוותר על ארטיק.
ערב-ביצה קשה, גבינה צפתית,2 כפות קוטג' 2 פרוסות לחם קל,סלט,רוטב,ותבלינים.ונס קפה
===במקום רוטב עדיף שמן זית\טחינה\אבוקדו (גם בצהריים)
והליכה שעה וחצי+-.
==הליכה נמרצת עם קטעי ריצה. חשוב לבצע 3 פעמים בשבוע תרגילי התנגדות בנוסף לכפיפות בטן לשימור מסת השרירים כדי לשמור על קצב חילוף החומרים . מדדת את אחוז השומן?
איך זה?כמה אני אוכל לרדת?איך התפריטי?
===התפריט מאוזן וראוי. כדאי ליישם את הצעות השיפור. סביר שתשיגי את הירידה הרצויה אבל
הפעם אל תחזרי על הטעות לרדת יותר מדי בגלל שיש גם צד שני למטבע שיתבטא בזלילות המוכרות לך היטב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,תודה,אני אפשר את התפריט שלי,וע
סיון13/08/2009יש עוד ספורט שאני עושה
פעמיים בשבוע אני במכון כושר עושה פעם אחת חיטוב ועיצוב הגוף במשך חצי שעה,ופעם שנייה אני עושה אירובי של חצי שעה.
אני עושה בשישי ושבת הליכה עם קטעי ריצה של שעה וחצי מהירים מאוד.
וכל יום קופצת בחבל 200 קפיצות\ועושה כפיפות בטן ותרגילי בטן.
ועוד 3 פעמים בשבוע אני עושה בערב הליכה עם חברה בערך שעה וחצי אבל הליכה בקצב איטי עד בינוני
אני עולה רק במדרגות וכל יום יוצא לי בין 10-20 קומות
מה עוד לשפרר??
היום טחנתי מלא,וממחר אני רוצה להתחיל עם התפריט!
ואני מקווה מאוד לעמוד בו.
אני חייבת.
יש תקווה?
ואיך לא לחשוב כל הזמן על אוכל?ועל שטויות?ועוגיות ונשנושים וכאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שיש תקווה..
אהרון14/08/2009אם תפסיקי את והנשנושים, אחרת חבל על המאמץ. הכול מתחיל בראש. כשבא לך לטחון חשבי על מה את הורסת במו פיך.
בצהריים את צריכה מנה חלבונית גדולה יותר כדי להחזיק את תחושת השובע יותר זמן.
כפי שאמרתי החליפי את הרוטב שבסלט, הוא מכיל סוכר וחומרים אחרים שבין היתר מעוררים תאבון. מותר לנשנש בירקות בלבד .
פעילות הגופנית שלך טובה. הייתי מוסיף פעם בשבוע עבודה עם משקולות בנוסף לשעור העיצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עושה לפעמים משקולות בידיים וברג
סיון14/08/2009ברגליים משקולות של קילו,שמתאים לנערות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)