פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לתת משקל שרוצה לעלות
    שקד
    09/10/2009

פעם שקלתי 50 קילו על 1.50 האם זה בסדר?
    היו מעירים לי שאני שמנה ובגלל זה התחלתי לעשות דיאטה ונכנסתי אליה ממש חזק עד שהגעתי למצב שאני אוכלת 300-400 קלוריות ביום. עכשיו אני בתת משקל 39 קילו ואני רוצה לעלות ל-42 קילו אבל אני פוחדת שאני יעלה יותר מדי ויגיע למשקל הקודם שלי, מה לעשות?
    האם יש לך תפריט בשבילי לעלות למשקל הרצוי ולא יותר מזה?
    נ.ב- אני צמחונית..

תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• 39 זה לא תת משקל..

ורד
    09/10/2009

אבל אם את חושבת שאת לא נראית טוב, או שאת לא מרגישה טוב עם איך שאת נראית את יכולה לעלות ע"י הוספה של 200-500 קלוריות לתפריט הרגיל שלך.
    תנסי להוסיף בדברים שיהיה לך קל להחליף אותם, כדי שלא תתרגלי לאכול יותר אבל עדיין תכניסי יותר שומן וקלוריות בלי להרגיש.
    נגיד, תאכלי דברים עם אחוזי שומן גבוהים יותר, תשתמשי בשמנת במקום חלב, תוסיפי שמן לסלט..
    אם קשה לך לאכול כמות מספיקה של קלוריות, את יכולה להשתמש בתוספים כמו סקנדישייק או אנשור.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן

ד``ר נסטור ליפובצקי
    09/10/2009

שלום שירן,
    המצב שאליו הגעת, צריכה של 300-400 קלוריות ביום, רק מזמין צרות ולא משרת אותך. בבקשה על תעשי זאת שוב. כאשר את יורדת במשקל בצורה כזאת, את מאבדת אחוז גבוה של שריר, כשאת עולה בחזרה במקרה הטוב את מחזירה עד 50% מהשריר שאבד.
    כרגע כדאי שאת השלב הבא תעשי בפיקוח של דיאטן קליני כדי לחזור למשקל שאת רוצה ובעיקר לצרוך תזונה בריאה לשמירה על המשקל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים תזונתיים וזרעי פשתן
    אליסף
    09/10/2009

היי.יש לי שאלה:אם אני אוכל לחם אחיד(שאין בו הרבה סיבים תזונתיים) ויחד איתו אוכל זרעי פשתן טחונים שיש בהם סיבים תזונתיים בשפע אז זה דומה לאכילת לחם מלא ונחשב פחמימה מורכבת יותר?

ועוד משהו קטן:כמה זמן זרעי פשתן טחונים נשמרים טוב במקפיא?אני טוחן כוס בד"כ וכל פעם לוקח קצת ומוסיף ליוגורט ולכל מיני דברים.אגב זה משנה אם טוחנים במטחנה ידנית עם מין אבנים כאלה או במוחנה חשמלית עם סכינים ממתכת?שמעתי שהמתכת לא מטיבה עם זרעי הפשתן...

ודבר באמת אחרון שנזכרתי עכשיו.מה נחשב לפחמימות מלאות ומה נחשב לפחמימות מורכבות?
    זה קצת מבלבל אז פשוט תקנו אותי אם אני טועה.אני הבנתי שמורכבות זה כל פחמימה שהיא לא מתוקה(כולל לחם לבן אורז לבן פסטה רגילה וכו') ומלאות זה רק אורז מלא לחם מלא וכו'.או שזה בכלל אותו דבר ואני סתם מבלבל את השכל...

מקווה שלא סיבכתי יותר מדי.

תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובות

אהרון רזון
    09/10/2009

1. הסגולה של הלחם המלא היא לא רק הסיבים אלא גם המינרלים והוויטמינים. רוב אלה נמצאים
    בקליפת הדגן שאינה נמצאת בלחם רגיל. אמנם בזרעי פשתן יש הרבה סיבים אבל לא נהוג לאכול
    הרבה מן המוצר הזה, כך שהתרומה היומית של סיבים איננה משמעותית. עם או ובלי זרעי פשתן, מומלץ לאכול לחם רק מלא.

2. מומלץ לאכול מיד אחרי הטחינה ולא להקפיא. אם אין בריריה, להקפיא לזמן קצר ככול הניתן.
    לגבי המתכת זה נכון אבל לא קריטי. אם אוכלים מיד, זה לא משמעותי.

3. הבנת טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה קטנה אם אפשר

אליסף
    10/10/2009

קראתי שחומצת האמינו טריפטופן היא מייצרת את הסרוטונין והמלטונין בגוף ומכיוון שיש לי קצת בעיות בשינה חשבתי אולי זה יכול לעזור לאכול מאכלים עם טריפטופן או אם אפשר ומומלץ לקנות אותה בתור תוסף תזונה?אז באיזה מאכלים יש בעיקר טריפטופן ובאיזה יש ויטמין B6 שאמור לעזור לקליטתה בגוף?(ומה לגבי תוסף תזונה?כדאי?)

שוב תודה( ואגב,אחלה פורום...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריפטופן, פירידוקסין (B6)

אהרון רזון
    10/10/2009

אין צורך בשום תוסף עם רכיבים אלה. אין כמו מזון טבעי, מה עוד שתוסף המכיל טריפטופן עלול להיות בעיתי. אם אני לא טועה, עד לפני כמה שנים , אחד ממוצרים אלה (טריפטופן) היה אסור לשיווק בישראל עקב הרעלה המונית בארה"ב במאה הקודמת. באופן כללי, מי שתזונתו מאוזנת ומגוונת לא צריך לקחת תוספים אלא במקרה של חסרים קיצוניים וע"פ המלצת רופא.
    טריפטופן
    ======
    קמח סויה מופחת שומן, אבקת חלב, שמרים יבשים,גבינות קשות, כבד, בקר, הודו, הרינג, טונה, נבט חיטה ועוד.
    פירידוקסין
    =======
    קורנפלקס, כבד, שמרים, פופקורן,נבט חיטה, בננה, טופו ועוד.

פעילות גופנית תורמת רבות לייצור סרוטונין ועוזרת להרדמות מהירה ושינה בריאה.
    זהירות, אם קרובה מדי לשעת השינה ההשפעה הפוכה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה....
    שקד
    09/10/2009

פעם שקלתי 50 קילו על 1.50 האם זה בסדר?
    היו מעירים לי שאני שמנה ובגלל זה התחלתי לעשות דיאטה ונכנסתי אליה ממש חזק עד שהגעתי למצב שאני אוכלת 300-400 קלוריות ביום. עכשיו אני בתת משקל 39 קילו ואני רוצה לעלות ל-42 קילו אבל אני פוחדת שאני יעלה יותר מדי ויגיע למשקל הקודם שלי, מה לעשות?
    האם יש לך תפריט בשבילי לעלות למשקל הרצוי ולא יותר מזה?

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה....

הוספת תגובה

• נ.ב- אני צמחונית..

שקד
    09/10/2009

אני אוכלת שניצל תירס, שניצל תרד, שניצל ברוקולי.... האם זה טוב.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה

דליה
    11/10/2009

אני מקפידה לאכול סלט בלילה, אבל רטבי הסלט מלאים בקלוריות... מה אוכל לעשות ??
    מצאתי רטבים שהם כמעט ללא קלוריות בשם ולדן פארמז, . היתכן דבר כזה ?? האם אוכל להשתמש בהם ללא דאגה ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירן

ד''ר רוני חרמון
    11/10/2009

את יכולה לשקול 45-50 קילו ולשם כך תוסיפי בהדרגה לאוכל שלך כל פעם קצת. 400 קלוריות זה ממש מזיק ולא טוב את צריכה להסתובב סביב 900 קלוריות ולא פחות בעשי את העליה בהדרגה בשילוב עם פעילות גופנית מתונה ויהיה בסדר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות וחסרונות אכילת רימון
    חוה
    09/10/2009

עכשיו עונת הרימונים ואין עוררין על העובדה שמיץ רימונים הוא בריא מאוד.
    שאלתי היא לגבי אכילת גרגרי הרימון. האם הגרעינים (תאי האבן) שבמרכז גרגרי הרימון גורמים לעצירות?
    האם כדי להנות מיתרונות הרימון צריך לסחוט אותו או כדאי לאכול את הגרגרים בשלמותם?

הוספת תגובה

• אכן, גורם לעצירות למי שיש נטיה

אהרון רזון
    09/10/2009

ערך תזונתי גבוה, אבל כמו כל מאכל לא כדאי להגזים.
    עדיף לאכול שלם (לא יותר מפעם ביום) או סמוך לסחיטה. שלם, גם נותן תחושת שובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    ספיר
    09/10/2009

שלום רציתי לשאול אם זה בסדר לאכול ככה:
    בוקר כוס חד פעמית ברנפלקס 65 ק'+ כוס חד פעמית חלב 1%
    ביניים 2 פרוסות לחם קל+ 2 כפות 5% גבינה + 2 זיתים גדולים+ תפ"ע
    צהריים - 150 ג' חזה עוף+ סלט ו2 זיתים גדולים + תפ"א בינוני או 3 כפות אורז, פתיתים..
    ביניים - 2 פרוסות לחם קל + כפית ריבת דיאט + תפ"ע
    ערב : - ביצה + כף גבינה 5% + 2 פרוסות לחם קל + כפית שמן זית בסלט
    לילה-מעדן 0% + ענבים 12 יחידות
    הארוחה הראשונה תוך שעה מהקימה
    המרווח בין הארוחות נע בין שעה וחצי לשלוש שעות.
    אין חשיבות לסדר הארוחות.
    2 כוסות מים כל ארוחה וירקות חינמיים ניתן לאכול תמיד בארוחות ובין הארוחות בשפיות.
    עד 4 כוסות קפה ליום + כוס חלב 1% לכל היום.
    האם זה נשמע לך הגיוני ? אני בת16 שוקלת 59 גובה 160 האם ניתן להרזות ואם פחות או יותר כמה בשבוע אם בכלל? (השאלה אם אני יוכל להגיע למשקל 51 נגיד ואם כן תוך כמה זמן בערך)
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• אפשר לרזות

אהרון רזון
    09/10/2009

בוקר כוס חד פעמית ברנפלקס 65 ק'+ כוס חד פעמית חלב 1%
    ===עדיף דגן טבעי כמו שבולת שועל. גם פלפל אדום
    ביניים 2 פרוסות לחם קל+ 2 כפות 5% גבינה + 2 זיתים גדולים+ תפ"ע
    ===לחם מחיטה מלאה גבינה 3%, בלי זיתים
    צהריים - 150 ג' חזה עוף+ סלט ו2 זיתים גדולים + תפ"א בינוני או 3 כפות אורז, פתיתים..
    ===אורז מלא, בלי פתיתים. לא חייבת רק חזה (ערך תזונתי דל) אפשר גם "פולקע" ללא עור ושומן
    מומלץ גם מדי פעם דג טרי צלוי\בקר רזה
    ביניים - 2 פרוסות לחם קל + כפית ריבת דיאט + תפ"ע
    ===פרוסה אחת. חומוס ביתי במקום ריבה (כבר יש לך פרי) עדיף פרי שונה מהבוקר
    ערב : - ביצה + כף גבינה 5% + 2 פרוסות לחם קל + כפית שמן זית בסלט
    ===חצי גביע גבינה\קוטג' 3% סלט עם 2 כפיות שמן או רבע אבוקדו.
    לילה-מעדן 0% + ענבים 12 יחידות
    ===עדיף יוגורט טבעי1.5%
    הארוחה הראשונה תוך שעה מהקימה
    המרווח בין הארוחות נע בין שעה וחצי לשלוש שעות.
    אין חשיבות לסדר הארוחות.
    2 כוסות מים כל ארוחה וירקות חינמיים ניתן לאכול תמיד בארוחות ובין הארוחות בשפיות.
    עד 4 כוסות קפה ליום + כוס חלב 1% לכל היום.
    ====. לא יותר מ2 כוסות עם ממתיק מלאכותי.
    האם זה נשמע לך הגיוני ? אני בת16 שוקלת 59 גובה 160 האם ניתן להרזות ואם פחות או יותר כמה בשבוע אם בכלל? (השאלה אם אני יוכל להגיע למשקל 51 נגיד ואם כן תוך כמה זמן בערך)
    ===תוכלי ורצוי להגיע למשקל 51. עם פעילות אירובית לפחות שעה ביום,
    תורידי קילו בשבוע (אם את "חדשה בעסק") . הקצב יתמתן עם ההתקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילוף חומרים
    ורד
    08/10/2009

אם במשך בתוקפה אכלתי פחות מ800 קל' ליום, כלומר, החילוף חומרים שלי (מן הסתם) נחלש. ועכשיו לאט לאט אני חוזרת לאכול רגיל וגם צריכה לעלות במשקל, ולכן אני על תפריט של 2200 (תפריט עלייה) לפני שאכלתי מעט חילוף החומרים שלי היה מעולה. האם כשהכל יגמר חילוף החומרים שלי יחזור לעצמו לגמרי (כלומר, לפני שהתחלתי לאכול פחות) ויהיה טוב ומהיר כמו שהיה או שבגלל הנזק שכנראה גרמתי לעצמי הוא יחזור להיות ממוצע ולא יותר??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חילוף חומרים

הוספת תגובה

• ורד

ד``ר נסטור ליפובצקי
    09/10/2009

מחקרים מראים שבסופו של דבר, חילוף חומרים יחזור לקדמותו. אבל הערה, אם אדם חוזר על דיטאות דרסטיות וירידה במשקל לא נכונה, ושוב עולה וכך עלה, ז.א. ירידה שבחלקה הגדול היא ירידה של שריר, עם הזמן יהיה בגוף פחות ופחות שריר ויותר שומן ואז חילוף החומרים עשוי להשתנות לרעה.

אז תשתדלי מעתה לא להעניש את גופך סתם.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה..

ורד
    09/10/2009

תודה רבה! רק רציתי לדעת, כמה קלוריות לפי דעתך יכיל תפריט השמירה שלי, בהנחה וחילוף החומרים שלי יחזור להיות טוב כשהיה, ושעכשיו אני אוכלת בערך 2200 ובקושי עולה..
    אני בת 14.5 שוקלת 46 על 1.60.
    ושוב, תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות
    yuval
    08/10/2009

היי, אני בת 15 ומאתמול בערב התחלתי להרגיש בחילה רצינית.. הלכתי לישון וקמתי אחרי כמה דקות והקאתי..
    הבחילה עדיין ממשיכה וכשאני עומדת או עושה פעילות כלשהיא זה רק מחמיר עוד יותר.
    אני במחזור, אבל אני לא חושבת שיש לזה קשר.. בנוסף, אני נמצא במצב של תת משקל ואני נמצאת בטיפול של דיאטנית מדי חודש.
    לא אכלתי כלום מאתמול בערב, אני לא מסוגלת להכניס כלום לפה. אני חייבת עזרה. תודה מראש, יובל.

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות

הוספת תגובה

• אם זה ממשיך, גשי לרופא

אהרון רזון
    09/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    בלה
    08/10/2009

שלום !

אני בת 17 1.63 שוקלת 76 רציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך על מנת לרזות לפחות 3 קילו בשבוע .

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• אין מצב

אהרון רזון
    08/10/2009

הרזיה אמיתית בקצב של 3 ק"ג לשבוע לא ניתנת להשגה עם הנתונים שלך.
    מה בוער לך? רק היום גילית שאת שמנה? תוכלי לרזות 2-4 ק"ג לחודש על ידי שינוי מהותי של אורח החיים כולל תזונה נכונה, מאוזנת ומגוונת ופעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מרזים בזמן צבא?
    רחלי
    08/10/2009

היי, אני חיילת כבר שנה וקצת. הגובה שלי הוא 161 ומשקלי 66. ובהמלך השירות שלי הספקתי לעלות בערך 8 קילו.
    ניסיתי הרבה תפריטים שהחזיקו מעמד ליומיים שלושה,מאוד קשה לי לרדת במשקל בעיקר מפני שאני נמצאת בבסיס סגור ויוצאת מידי פעם לסופ"ש הביתה, האוכל בחדר האוכל מלא בשמן,ויש הרבה בצקים (שזו החולשה שלי),היתי רוצה בבקשה אם תוכלו לכוון אותי לסוג תפריט מסויים שיתאים לי למהלך השירות,שמעתי שיש דיאטת לחם שהיא מעולה האם זה נכון?
    ד"א יש לנו חדר כושר בבסיס וספינינג בימי שני ורביעי(כן,אני בחיל האוויר) רק שאין לי כל כך זמן לבלות בחדר כושר מפני שאני עובדת גם בלילות.
    אשמח אם תעזרו לי, תודה רבה וחג שמח! :-)

לקביעת תור
    סגירה
    איך מרזים בזמן צבא?

הוספת תגובה

• לא קל, אך עם נחישות וכוח רצון אפשרי

אהרון רזון
    08/10/2009

המנעי מסלט שמגישים בגלל שהוא מלא שמן . בקשי ירקות טריים.
    אל תאוכלי את התוספות של הבשר. הורידי ממנו את העור והשומן . את חייבת להפטר מהחולשה לבצק, זה הכי גרוע. אכלי ביצה קשה במקום חביתה. המנעי משניצל או לפחות הורידי את הציפוי וספגי את השמן בעזרת נייר סופג. המנעי מכל מני ממרחים שמגישים בצבא. אל תגעי בחמאה ומרגרינה וגבינות שמנות. אל תשתי כל שתיה מלבד מים\סודה. אכלי פרי כארוחת ביניים. בין הארוחות נשנשי ירקות טריים.
    דיאטת הלחם עשויה לעזור, אבל לא מתאימה לכל אחד. לא נראה לי שבתנאי בסיס תוכלי להתמיד.
    את חייבת למצוא זמן לפעילות גופנית, אחרת לא יילך. בנוסף לספינינג פעמיים בשבוע, ביתר הימים הליכה נמרצת עם קטעי ריצה לפחות שעה (אפשר לפצל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי לאכול ארוחת ערב
    אני
    07/10/2009

שלום, אומרים שבריא יותר לאכול עד שעה מסוימת ארוחת ערב ואחריה לא לאכול כלום ולא לנשנש כלום, איזו שעה זו? וזה בריא (עוזר לרדת במישקל) לא לאכול אחרי אותה שעה או שכן צריך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתי לאכול ארוחת ערב

הוספת תגובה

• עומר

ד``ר נסטור ליפובצקי
    08/10/2009

התגובה שלך לא ברורה, תקרא את מה שכתבת. בכל מקרה רצוי שיעברו 3-4 שעות בין ארוחת הערב לבין בשינה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקביעת תפריט יומי
    יקי שבו
    07/10/2009

שלום לכולם,
    אשמח לקבל יד מכוונת ועזרה לשאלתי.

הנני בן 28.5 ושוקל 65 ק"ג, גובהי 172 ס"מ.

אני מתאמן באופן סדיר 3 פעמים בשבוע, משקולות שעה ורבע ו- 20-30 דק ריצה 10.5 קמ"ש + שיפוע 1.5.

אני שומר על עצמי מלאכול דברים לא בריאים ושותה מים וסודה, אך אינני שומר על תפריט מסודר.

כמובן שאני רואה תוצאות מהאימונים אך מפריע לי שאינני מצליח להוריד את אחוז השומן בגוף.
    כאשר אני עומד אני רואה את הקוביות בבטן אך שאני יושב ישנם כפלים בבטן שמפריעים לי.
    עכשיו השאלה,
    איך אפשר להוריד את הכפלים?? בחדר כושר (מאולתר בעבודה) המליצו לי על תפריט חלבונים.

האם מישהו יכול לעזור, אני ממש רוצה להוריד את הכפלים האלה למינימום.

תודה מראש

יקי

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקביעת תפריט יומי

הוספת תגובה

• כפלים בבטן

אהרון רזון
    07/10/2009

מורידים על ידי הורדת אחוז השומן (אין הרזיה נקודתית על ידי תירגול או תזונה).
    להורדת אחוז השומן יש להגביר את הפעילות האירובית ל5 פעמים בשבוע 45 דקות בעצימות בינונית-גבוהה.
    (אפשר לצמצם את אימוני הכוח ל35-45 דקות).
    תפריט יומי עתיר חלבון טבעי (לא יותר מדי) ומופחת פחמימות (לא פחות מ45%) אמור לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יקי שבו
    08/10/2009

היכן אוכל למצוא תפריט תזונה מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשת תמצא שפע של תפריטים

אהרון רזון
    08/10/2009

אבל תפריט צריך להיות מותאם אישית. אני יכול לתת לך תפריט (דוגמה בלבד) מתאים לספורטאים
    עם הנתונים שלך:

בוקר: 2 פרוסות לחם חיטה מלאה, חצי גביע גבינה 3%, ביצה וירקות.

ביניים: יוגורט 3% ופרי.

צהריים: 200 גרם בקר עם כוס פסטה מלאה וסלט ירקות עם כף שמן זית.

שעה וחצי לפני האימון: פרוסת לחם מלא עם חומוס.

סמוך לאימון: בננה, 2 כוסות מים.

כמה דקות אחרי האימון: 5 תמרים

ערב (עד שעה אחרי האימון): 2 פרוסות לחם חיטה מלאה, קופסת סרדינים, סלט ירקות עם 2 כפות אבוקדו.

לילה: יוגורט טבעי 3% עם 2–3 אגוזי מלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

יקי שבו
    09/10/2009

לצערי אינני יכול להתאמן אירובי 5 פעמיםבשבוע,
    שאלתי היא, אם אתאמן 3 פעמים כפי שאני עושה היום ואגדיל את זמן האימון האירובי בכדילהשלים את הפערים של המלצתך להתאמן 5 פעמים.
    האם יהיה לזה אותו אפקט? ואם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם כך זה בסדר, אבל

אהרון רזון
    09/10/2009

שריפה מוגברת של קלוריות (לא כמו בזמן הפעילות) ממשיכה גם אחרי תום הפעילות האירובית בעצימות בינונית -גבוהה. תאורטי, סה"כ השבועי של קלוריות נשרפות בזמן הפעילות נטו תלוי רק במשך ועצימות הפעילות באותו פרק זמן באופן גלובלי, אבל ככל שיש יותר ימים עם פעילות אפקטיבית, יהיו גם יותר ימים עם שריפה מוגברת אחרי הפעילות, כך שבחישוב שבועי שורפים יותר.
    אגב, פ"ג לא חייבת להתבצע רק בחד"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ריקי
    07/10/2009

היי,
    אני בת 13 וחצי ובערך לפני חצי שנה התחלתי דיאטה,שקלתי 62 והגובה שלי הוא 1.53,היום אני שוקלת 48.
    אני לא צמתי בדיאטה,אכלתי פירות,ירקות,לחם מחיטה מלאה,בשר,דגים,גבינות וכל הסוגים של המאכלים...
    הבעיה היא שהמחזור מאחר לי כבר המון המון זמן! נראה לי כבר בכמה חודשים(אולי 3 חודשים)... אני לא בדיוק זוכרת מתי קיבלתי בפעם האחרונה.
    קיבלתי פעם ראשונה מחזור לפני שנתיים ו... , המחזור שלי לא היה סדיר,אבל לא נראה לי שהיה מצב שהוא איחר כל כך הרבה זמן...
    אמא שלי דואגת בקשר לזה,ואני לא יודעת מה לעשות...
    יכול להיות שזה השפעה של הדיאטה?אולי בגלל שירדתי ירידה יחסית דרסטית? ואם זה תוצאה של הדיאטה-המחזור יחזור לי? ואם כן-עוד כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• דיאטה ומחזור חודשי

ליטל סמואל-לוי
    07/10/2009

יתכן שזה קשור לדיאטה. ממליצה לך לפנות לרופא/ת נשים המתמחה בנערות. סביר להניח כי תשלחי לבדיקות דם, שיכולות לסייע בהבנת הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק מה שקרה לי

שני
    09/10/2009

ירדתי בערך 6-7 קילו והמחזור שלי מאחר כבר ב-3 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סבור שזה קשור להרזיה

אהרון רזון
    09/10/2009

יותר מדוייק להורדת אחוז השומן שגרם לשינוים הורמונליים המשפיעים על המחזור בעיקר כאשר הוא התחיל בגיל צעיר מאוד. על אף שפורמלית את לא בתת-משקל, עליך להעלות את אחוז השומן עד שהמערכת ההורמונלית תתאזן. עליך לפנות ליעוץ לצורך הדרכה ובנית תוכנית תזונתית להשמנה
    מבוקרת, אבל רק אחרי פניה לרופא כפי שנאמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המבורגר
    עדי
    07/10/2009

רציתי לדעת כמה קלוריות יש בהמבורגר 150 ג' ובלחמניה של המבורגר (בהנחה שאכלתי רק לחמניה אחת).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המבורגר

הוספת תגובה

• המבורגר

ליטל סמואל-לוי
    07/10/2009

בלי שום רוטב- כ-600 קק"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המבורגר

עדי
    07/10/2009

אכלתי עם רוטב צ'ילי מתוק והורדתי את החלק העליון של הלחמניה, כלומר, אכלתי רק חצי. זה עדיין 600?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה ושאלות
    חסוי
    07/10/2009

האם לאחר פגיעה ארוכה וממושכת באנורקסיה לגוף, חילוף החומרים שלי נדפק לגמרי.. ה BMI שהדיאטנית שלי קבעה איתי בהסכמה וכ"פשרה" הוא BMI 18, רציתי לדעת, האם עד ההגעה למשקל הזה בד"כ ניתן לאכול כמות קלוריות נורמלית ולשמור על המשקל הזה? לפי ניסיון שונה, שלכם המטפלים, למרות שזה אינדיוידואלי, כאשר שומרים על משקל ב BMI כזה, למרות שהגוף נדפק - מקבלים תפריט יותר גדול מ 1500?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה ושאלות

הוספת תגובה

• חילוף חומרים

ליטל סמואל-לוי
    07/10/2009

החילוף חומרים משתפר מאוד כאשר מתחילים לאכול "נורמלי". בדרך כלל תפריט השמירה מכיל יותר מ-1500 קק"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

חסוי
    08/10/2009

בד"כ תפריט השמירה מכיל מספר קלוריות גבוה יותר, למרות ש BMI 18 הוא משקל דיי נמוך וכו?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומרת ורק עולה
    שירי
    07/10/2009

שלום, אני בת 17 גובה 1.66 ושוקלת 55-6.
    תחילה אני רוצה לדעת אם המשקל שלי תקין או שהוא גבוה.
    ועכשיו הבעיה,
    אני רוצה לרדת במשקל... להוריד 3-4 קילו. הבעיה היא שכבר תקופה ארוכה שאני שומרת [אוכלת בריא, לא נוגעת בממתקים,מאפים ,בצקים ומאכלים משמינים]ואני בכללל לא יורדת, להיפך אני רק עולה . שכחתי לציין שאני עושה ספורט בין שלוש ל-ארבע פעמים בשבוע.
    אני ממש מתוסכלת כי אחרי כל ההשקעה והמאמץ אני רק עולה במשקל במקום לרדת.
    אשמח לקבל חוות דעת ועצות איך לרדת במשקל.

לקביעת תור
    סגירה
    שומרת ורק עולה

הוספת תגובה

• הי שירי

ליטל סמואל-לוי
    07/10/2009

המשקל שלך מוגדר בטווח התקין. כדי לדעת בדיוק כמה עליך לאכול ולא להיות מתוסכלת, מומלץ לעשות בדיקת קצב חילוף חומרים אצל תזונאי/ת , ולהוסיף את הקלוריות שאת שורפת בפעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה