מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור מחזור .נועה04/08/2009
אני בת 15 וחצי , פעם אחרונה ששקלתי היתי 48 וגובה 1.54
המחזור מאחר לי כבר יותר מחודש , רציתי לישאול האםם זה קשוור לזה שהתחלתי לאכול פחות . מה אני צריכה להוסיף ולשנות בתפריט כדייי לאכולל נכון ולקבל מחזור סדיר ועדיין לא להשמין ?
בוקר :
כוס קורנפלקס \ דגנים מחיטה מלאה\גביע קוטג' 1%+פרוסת לחם שיפון
כוס חלב 1% סופר סידן + גזר\מלפפון
ביניים :
תפוח \ סלט פירות \ כוס אבטיח \ ענבים
צהוריים :
2 אצבעות דג ( 140 קלוריות ) \ שניצל מאמא עוף\פרוסת לחם שיפון + רבע אבוקדו + מקושקשת מביצה אחת וכפית שמן
3 כפות איטריות רחבות מבושלות \ צלחת פירה (שמכינים מאבקה )
ליפעמיםם צלחת מרק (אבקה)
סללט ( מלפפון , עגבנייה , בצל , פלפל , גמבה , גזר )
ביניים :
פרי
ערב :
דייסת סולת ( כוס חלב 1% סופר סידן + 2 כפיות סוככר + 2 כפות סולת ) \ כוס חלב 1% סופר סידן + פרוסת לחם שיפון + 50 גרם גבינת שמנת 5%\גביע קוטגג' 1%
סלט ירקות ( מלפפון עגבניה בצל וגמבה )
במשך היום כוס אחת קולה זירו ו-10 + כוסות מים
ימי שישי בארוחת הערב :
חצי תפו"א אפוי עם שמן , חצי שוק עוף, 100 גרם דג טונה עם תבלינים \ נסיכת הנילוס
3 כפות איטריות מבושלות , פרוסה חלה של שבת
סלט ירקות ( מלפפון , עגבנייה , בצל , פלפל , גמבה , גזר )
קלח תירס מבושל\100 גרם דלורית מבושלת
סלט פירות \ כוס אבטיח
במשך היום 10+ כוסות מים ו-2 כוסות קולה זירו
שבת :
בבוקר אותו הדבר כמו בימים רגילים
ביניםם :
חטיף קטן , 2 כווסות אבטיח , תפוח \ אפרסק \ שזיף \ סלט ירקות , 20 ענבים .
צהוריםם :
3 כפות איטריות רחבות מבושלות , פרוסת חלה של שבת
סלט ירקות ( מלפפון , עגבנייה , בצל , פלפל , גמבה , גזר )
50 גרם דג טונה \ נסיכת הנילוס \ קופסא טונה במים
ביניים :
קלח תירס מבושל \ 200 גרם דלורית מבושלת \תפוח
כוס אבטיח
ערב :
אייס יוגורט 2.5% שומן של ארומה \ כלום
במשך היוםם 10+ כוסות מים , כוס קולה זירו
כל יום אני עושה 50 כפיפות בטן , והליכה בינונית כשעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נועה
ליטל סמואל-לוי04/08/2009בהחלט האיחור במחזור יכול להיות קשור לתזונה "דלה" מידי באנרגיה או לאחוז שומן נמוך בגוף או לסיבה אחרת. אינך יודעת כמה את שוקלת עכשיו ויש סיכוי שאת נמצאת בתת-משקל שמשפיע על הפרשת ההורמונים בגוף. אני מאוד ממליצה לך ללכת לפגישה אצל תזונאית ואולי גם רופא/רופאת נשים, המתמחה במתבגרות, כדי לקבוע טווח משקל תקין עבורך, לקבל תפריט יותר מתאים וגם יותר גיוונים. בינתיים תוסיפי יותר (ב-50% בערך) בכמויות האוכל בארוחת הצהריים, הערב והביניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.שר04/08/2009
היי,אני בת 15.
גובה:164.
היי ברצוני לרדת קילו-קילו וחצי.
ביומיום אני מאוד שומרת על המשקל והתזונה ויש לי תחושה שהעלתי,איני יכולה לאמת זאת כי המשקל שלי לא תקין.
אבל בכל זאת התחלתי דיאטה ורציתי שתגידו לי אם התפריט שלי טוב בשבילי ואם אוכל לרדת את המשקל העודף עד סוף החודש.
בוקר: קפה עם מעט חלב 1%=חצי קופסא קוטג' 3%+פלפל אדום ו2 מלפפונים.
ביניים:פר שניצליים קטנים שאני מטגנת על מחבת שלא צריך שמן בכלל=סלט.
ביניים:ארטיק דיאט/חטיף אנרגיה.
ערב:2 חלבונים+סלט.
משתדלת לשתות הרבה ועוסקת בספורט בין 3-5 בשבוע.
נושא המשקל מאוד חשוב לי וביומיום אני אוכלת מעט קלוריות בערך 1000-1200 ובכל זאת אני משמינה וזה ממש ממש מבאס,זה לא קורה לי מתי שאני בלימודים. אני אוכלת את המס' קל' הללו בצורה לא מסודרת אז אולי בגלל זה. אני מקווה שהדיאטה הנ"ל תעזור לי ואני ארד במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון.
שר04/08/2009***ביניים:פרי.
צהריים:2 שניצליים קטנים שאני מטגנת על מחבת שלא צריך שמן בכלל=סלט.
חשוב לציין שארוחת הערב היא לאחר פעילות אירובית+אנארובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינת משקל
אהרון04/08/2009כדי להתייחס לערך הקלורי של התפריט היומי, המשקל הוא נתון מהותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה53.7
שר05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי לרזות (האם צריך?) חייבים לאכול
אהרון06/08/2009את עדיין בשלב ההתבגרות וצריכה לאכול מספיק כמותית ותזונתית. את לא צריכה לרזות אבל קילו אינו נורא. בשביל זה אסור להכנס למעגל הדיאטות, ממנו לא יוצאים בקלות. אני אציע לך את העשרת ושיפור התפריט יחד עם הגברת הפעילות האירובית ל שעתיים ביום עד סוף החופש, כך תוכלי להשיג בדרך הבריאה את מבוקשך.
. בוקר: קפה עם מעט חלב 1%=חצי קופסא קוטג' 3%+פלפל אדום ו2 מלפפונים.
צהריים::פר שניצליים קטנים שאני מטגנת על מחבת שלא צריך שמן בכלל=סלט.
=====לגוון עם דג טרי צלוי\עוף בלי עור ושומן להוסיף אורז מלא ופרי
ביניים:ארטיק דיאט/חטיף אנרגיה.
==במקום ארטיק - יוגורט
ערב:2 חלבונים+סלט.
===גם 2 פרוסות לחם קל מלא
משתדלת לשתות הרבה ועוסקת בספורט בין 3-5 בשבוע.
נושא המשקל מאוד חשוב לי וביומיום אני אוכלת מעט קלוריות בערך 1000-1200 ובכל זאת אני משמינה וזה ממש ממש מבאס,זה לא קורה לי מתי שאני בלימודים. אני אוכלת את המס' קל' הללו בצורה לא מסודרת אז אולי בגלל זה. אני מקווה שהדיאטה הנ"ל תעזור לי ואני ארד במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון :]
שר06/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה להוריד 5 ק"גשרית03/08/2009
היי, אני בת 41, שוקלת 72 וגובהי 167 . צריכה לפי כל הדעות להוריד לפחות 5 ק"ג וכל מה שאני עושה לא עובד : 1. ניסיתי שתייה מרובה ופעילות אירובית פעמים בשבוע .. כלום !
2. ניסיתי את העגיל של ד"ר חרמון ואחרי שבוע הוא הלך לאיבוד ( זה שאין סוגר נורמלי ממש מכניס לחרדות מאיבודו ... )
העגיל ממש עזר לי להיות שבעה כל היום אולם הבעייה היא שהוא אבד ( בעצם כבר שניים אבדו בזה אחר זה )
3. אני אוכלת במהלך היום ארוחה אחת ביום - בערב - סלט ירקות עם קוטג' או פסטרמה ובמהלך היום 4-5 כוסות קפה נמס עם סוכרזית וחלב 1% שומן . בשעות הצהרים כמה פתית או חטיף אנרגיה וזהו ....
בימים שאני ממש אבל ממש מגזימה -- אפשר להוסיף לתפריט גם אבטיח או פרי אחר
וחטיף אחד = ביסלי , תפוציפס = אלו באים בימים בהם אני כבר מתוסכלת ביותר .
מזה חודשים שאני לא מצליחה לרדת בשום דרך וכבר מיואשת לגמרי !!!!!!!!!!!!!!!!!!! היום עם האירובי והשתייה והדיאטה הזו וממש המשקל תקוע לגמרי
הצילו עם איזו המלצה טובה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
ליטל סמואל-לוי04/08/2009מה דעתך לבדוק את קצב חילוף החומרים שלך? היום עושים זאת בבדיקת נשימה פשוטה. אולי זו הסיבה ל"תקיעות" שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשימה בהחלט אפשרית
אהרון04/08/2009היי, אני בת 41, שוקלת 72 וגובהי 167 . צריכה לפי כל הדעות להוריד לפחות 5 ק"ג וכל מה שאני עושה לא עובד : 1. ניסיתי שתייה מרובה ופעילות אירובית פעמים בשבוע .. כלום !
===חשוב לשתות הרבה אבל לא משם תבוא הישועה. פעילות אירובית כל יום, לפחות שעה
2. ניסיתי את העגיל של ד"ר חרמון ואחרי שבוע הוא הלך לאיבוד ( זה שאין סוגר נורמלי ממש מכניס לחרדות מאיבודו ... )
העגיל ממש עזר לי להיות שבעה כל היום אולם הבעייה היא שהוא אבד ( בעצם כבר שניים אבדו בזה אחר זה )
====אם את מאמינה בפתרון הזה, ובאמת עוזר לך לרזות הקפידי לא לאבד אותו.
3. אני אוכלת במהלך היום ארוחה אחת ביום - בערב - סלט ירקות עם קוטג' או פסטרמה ובמהלך היום 4-5 כוסות קפה נמס עם סוכרזית וחלב 1% שומן . בשעות הצהרים כמה פתית או חטיף אנרגיה וזהו ....
===את חייבת לאכול 3 ארוחות מסודרות ןאחת או שתיים ביניים. יותר מדי קפה, בלי חטיף אנרגיה
===כל יום את חייבת 2 פירות
וחטיף אחד = ביסלי , תפוציפס = אלו באים בימים בהם אני כבר מתוסכלת ביותר
===המנעי. כשאת מתוסכלת אפשר לבחור משהו יותר איכותי.
מזה חודשים שאני לא מצליחה לרדת בשום דרך וכבר מיואשת לגמרי !!!!!!!!!!!!!!!!!!! היום עם האירובי והשתייה והדיאטה הזו וממש המשקל תקוע לגמרי
===פעילות אירובית במינון גבוה, וגם אנאירובית לשימור השרירים לצד תזונה נכונה, יספקו את הסחורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשימה בהחלט אפשרית
אהרון04/08/2009היי, אני בת 41, שוקלת 72 וגובהי 167 . צריכה לפי כל הדעות להוריד לפחות 5 ק"ג וכל מה שאני עושה לא עובד : 1. ניסיתי שתייה מרובה ופעילות אירובית פעמים בשבוע .. כלום !
===חשוב לשתות הרבה אבל לא משם תבוא הישועה. פעילות אירובית כל יום, לפחות שעה
====אם את מאמינה בפתרון הזה, ובאמת עוזר לך לרזות הקפידי לא לאבד אותו.
===את חייבת לאכול 3 ארוחות מסודרות ןאחת או שתיים ביניים. יותר מדי קפה, בלי חטיף אנרגיה
===כל יום את חייבת 2 פירות
וחטיף אחד = ביסלי , תפוציפס = אלו באים בימים בהם אני כבר מתוסכלת ביותר
===המנעי. כשאת מתוסכלת אפשר לבחור משהו יותר איכותי.
===פעילות אירובית במינון גבוה, וגם אנאירובית לשימור השרירים לצד תזונה נכונה, יספקו את הסחורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזולסמדי03/08/2009
2 שאלות לי
1.האם קורטיזול יושב במיוחד בצמיגים
2 מה יש בגלידל של פלדמן מבחינת חומרים רעים -נאמר לי לא לאכול מזה כי זה רע-ולא פרטו לי
אם מישהו יכול עזור אשמח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סמדי
ליטל סמואל-לוי04/08/20091. קורטיזול הוא הורמון ומטבעו הוא מופרש מבלוטת האדרנל וזורם בדם (או נלקח חיצונית כתרופה ונספג לדם). קורטיזול אינו "מתיישב" באיבר מסוים. הקורטיזול משפיע על חילוף החומרים בגוף, אם נלקח כתרופה במינון גבוה לאורך זמן עלול לעודד עלייה במשקל.
2. אני לא זוכרת את כל החומרים שיש שם בעל פה אבל אני מניחה שמדובר בשומן צמחי מוקשה / מוקשה חלקית (כמו זה שקיים במרגרינה המסורתית) ואינו "בריא" לכלי הדם שלנו וללב. אגב, גם שומן רווי הנמצא בגלידה זו ובגלידות של חברות אחרות - אינו בריא ולכן רצוי לאכול גלידה רק לעיתים ולהשתדל לבחור כזו עם אחוז שומן נמוך (גלידות יוגורט למנהן, גלידה 3% או סורבה 0%).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסורבה יש סוכרים לא?
אני05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון. בסורבה יש סוכר אבל אין שומן
ליטל סמואל-לוי05/08/2009בגלידות רגילות יש גם וגם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפריט של היום:LOLI03/08/2009
אחרי מדידות מדויקות
גובה:1.57
גוף:צר,עם מדלדלים ובטן ענקית.
מעוניינת לחטב את הגוף ואולי טיפה להרזות בבטן.
מה שאכלתי היום:(ניסיתי לשמור ולא לאכול הרבה,אבל לא הצלחתי כל כך):
בוקר-4 פרוסות לחם מלא קל של 7 דגנים,וקופסאת קוטג' 1%,מלפפון ירוק,עגבנייה,גזר,ועגבניה מרוסקת.ואנטיפסטי(עגב בתנור עם לימון).
ביניים-2 כוסות נס קפה עם חלב 1% ו 6 סוכרזית.אפרסק.שזיף. פרוסות לחם קל,עם 2 פרוסות פסטרמה דלת שומן 1%,חריף(סחוג),סלט חסה,וכף רוטב שום 5%,אורז לבן,שעועית צהובה,תפוח אדמה ובצל מבושל קטן.
ביניים:2 ארטיק קרח(75 קל' לאחד).
ערב:מעדן דיאט שוקולד(62 קל'),וארטיק מגנום(מיותר-אני יודעת,נפלתי בקטע הזה!!!).
ואולי עוד מעט עוד משו קטן עד 100 קל'.
זה עד כדי כך רע??
מה לשפר? כמה קל' יש פה בערך? ואפשר לרזות מדבר כזה?
ספורט-45 דקות אירובי בסטודיו C,וקצת תרגילי בטן ורגליים.
בבית-200 קפיצות בחבל.
ויצא לי גם 8 קומות במדרגות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל:47-48,כל יום זה משו אחר.ואולי
LOLI03/08/2009אפילו יותר
אבל לא עובר את ה 49.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילה03/08/2009
אני לא יודעת איך לבצע את החישוב הקלורי לגבי פולי סויה (אדממה), כיוון שמאחורי השקית כמות הקל' מתייחסת ל-100 גרם. השאלה היא 100 גרם של מה כי הרי מה שאוכלים זה את מה שנמצא בפנים ולא את הקליפה, לכן לא ברור לי כיצד לחשב את זה מבחינה קלורית.
אודה לכם אם תעזרו לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילה
ד``ר נסטור ליפובצקי03/08/2009שלום,
הערך הקלורי של קליפות לרוב נמוך מאוד, לכן תחשבי לפי מה שכתוב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב03/08/2009
בת 29
רציתי לדעת מאחר ואני מאבחנת דידקטית מתחילה אני רוצה לתפוס תאוצה וזה עולה לי המון על חשבון הארוחות. אין לי אפשרות תמיד לאכול בעבודה כך שיוצא שבבוקר אני שותה מים קרים מתוך הרגל ואחרי כשעה קפה שחור מדי פעם בסביבות 11 מעדן ובצהרים סביבות 15:00 סלט עם גבינה וטונה. בערב סביבות 18:00 מה שבעלי מכין לאכול.
מים אני שותה כ2ל' ביום.
אני לא רק שלא יורדת אלא עולה ?
בחודשיים עליתי כ7 ק"ג
מה אפשר לעשות? משקלי היום 88 וזה המון מאוד.
מאז שאני מכירה את עצמי אני רזה במשקל של 56 התגייסתי והכל פתאום השתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד``ר נסטור ליפובצקי03/08/2009שלום,
אני מבין שאת יושבת הרבה שעות, ויש להניח שחוסר הפעילות קשור לעליה במשקל שאת חשה.
כדאי שתלמדי להתכונן מראש מבחינת ארוחות. תשתדלי לאכול ארוחת בוקר, לקחת פרי ויוגורט לכל אחת מארוחות הביניים, 2 סנדויצים עם מס' ירקות לצהריים ובערב לאכול עם בעלך.
תשתדלי לעסוק 3-4 פעמים בשבוע בהליכה או פעילות ספורטיבית אחרת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה עשירה בפרוטאיןאור03/08/2009
שלום וברכה רציתי לדעת מהי תזונה עשירה בפרוטאין? אלו מאכלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאין (חלבון)
אהרון03/08/2009נמצא בכל המאכלים מן החי: בשר (כולל דג), ביצים, גבינות. כמו כן נמצא בכמוות משמעותית
גם בקטניות ופחות בדגנים מלאים ומוצריהם. למעשה נמצא בכל הירקות והפירות אבל בכמות זניחה.
דיאטת עתירת חלבונים, דורשת אכילה מרובה של מוצרים מן החי וצמצום דרסתי או המנעות מפחמימות מרוכזות (מוצרי קמח ודגנים, תפו"א, אורז, סוכר לסוגיו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
ד``ר נסטור ליפובצקי03/08/2009שלום, פרוטאין היא המילה הלועזית לחלבון.
חלבון נמצא בצורה מרוכזת בעיקר בבשרים, דגים, ביצים, גבניות לבנות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהסני03/08/2009
שלום,
אני עוד מעט בת 15 ואני אוכלת ארוחה אחת ביום עם סלט ופירות וזה לא עולה על 750 קלוריות זה טוב או לא?
מה אני צריכה לעשות בשביל לעשות דיאטה שלא תפגע בי כמו כול הדיאטות שבסוף נגמרות באונרקסיה ובבולמיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיקי עם זה
אהרון03/08/2009לארוחה אחת ביום יש רק חסרונות בריאותיים וגם לא עוזרת להרזיה. הפסיקי את ההרגל הזה
והתחילי לאכול 3 ארוחות מסודרות ומאוזנות ועוד פעמיים משהו קל ובריא. אם קשה לך, הסתפקי רק בארוחות העיקריות, זה הרע במיעוטו.
זה לא נכון שכל הדיאטות מובילות לאנורקסיה או בולמיה, אבל רובן הגדול אינם פותרות את בעית ההשמנה לאורך ימים, ורוב המרזים חוזרים למשקלם המקורי ומעבר לו. רק שינוי תמידי באורח החיים כולל תזונה נכונה ופעילות גופנית יומית יכול להיות פתרון .
אני לא מכיר את הנתונים הפיזיים שלך כך שלא אוכל להתייחס לערך הקלורי המומלץ, אך בטח 750 קק"ל זה ארבה מתחת למינימום דרוש לבחורה שטרם סיימה את התפתחותה. אם תמשיכי כך, אל תופתעי אם המחזור ההודשי יופסק או יופרע, וזה בנוסף לנזקים בריאותיים אחרים כולל האטת הקצב המטבולי.
אחרי שאקבל את הנתונים אביע את דעתי אם את בכלל צריכה לעשות דיאטה ואמליץ לך על כמות הפעילות הגופנית שתהי חייבת לבצע כדי לרזות בדרך הבריאה. כתבי גם כל מה שאת אוכלת
בארוחה היומית היחידה ונעשה גם בזה סדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- :(אנה03/08/2009
שלום
כל החיים קשה לי ועכשיו אני אספר לכם כל מה שיש לי בלב
אני בת 19 עוד מעט. ואני שמנה כל החיים שלי
היום אני שוקלת 100 קילו והגובה שלי זה 1.69
כל החיים אומרים לי שאני בחורה יפה בפנים ושאעשה דיאטה.
בפייסבוק מקושרים ודברים כאלה כשאני שמה תמונות שלי רק הפנים כותבים לי שאני " דוגמנית" או מה כאילו אנשים מחוץ לארץ. אני ממש שמנה שכואב לי אני לא עושה קניות ואין לי בגדים בכלל כי אין שום דבר במידה שלי . אני לא הולכת לחתונות בגלל שאני שמנה ואני מתביישת ללכת
כל סופ שבוע אני מסתגרת בבית לא יוצאת עם חברות כי אין לי מה ללבוש . אותו טרנינג אני לובשת תמיד וכבר מתביישת לצאת . אני שמנה כל כך שכואב לי ולפעמים בוכה . אני תמיד מתחילה דיאטה ומפסיקה ישר. ספורט אין לי בעיה לעשות הבעיה זה שאני אוהבת לאכול בלילה ולא יכולה שלא.
אני מאמינה שהחיים שלי יהיו יותר יפים ויהיה טוב לי אם אני אוריד במשקל
למשל אני לא הולכת לבריכה או לחוף בגלל שאני שמנה .
אני גרה בכפר קטן אז כל פעם שבאים אליי חברות מכפר אחר רוצות שנעשה סיבוב בכפר ברגל ואני לא יוצאת מפני שאני לא רוצה שייראו אותי ואין לי מה ללבוש
בבקשה תעזרי לי כי אני לא יודעת מה לעשות בכלל אני לא רוצה ללדת לדיאטנית או משהו .
תעזרי לי את תגידי לי איזה דיאטה אני יכולה לעשות ואיזה ספורט ואיזה מאכלים אני יכולה לאכול שאני בדיאטה.
והאם קפיצה בחבל זה טוב? אם כן כמה אני צריכה לקפוץ ביום כדי שאוכל להרזות
תעזרי לי דחוף בבקשה . כי אני לא יכולה להמשיך ככה. :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
אנה03/08/2009ואני צריכה דיאטה דחוף כי השמנת יתר גורם לאיחור מחזור לא סדיר ובעיות
אשמח אם תגידי לי כמה אני צריכה לשקול , להוריד כאילו
ואיזה ספורט יכולה לעשות ומה לאכול
בבקשה ממך ותודה רבה אם תעזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות, הצילו!תמר02/08/2009
שלום, שמי תמר, אני בת 18, מטר 55 ושוקלת כרגע 52.
לפני חודש שקלתי 56, ובמהלך שלושה שבועות עשיתי דיאטה מאוד רצינית, וירדתי בשבועיים וחצי ארבעה קילו.
כשעשיתי את הדיאטה הייתי במהלך טיול באוסטרליה, והאוכל שם מאוד מאוד לא דיאטטי- כדי להגיע לתפריט של 1200 קלוריות נאלצתי לאכול ממש מעט. כמו כן עסקתי בפעילות גופנית קשה- הרבה טיולים, אופניים, הליכות.
כיוון שטיילתי עם אנשים נוספים שלא ערכו דיאטה, במקרים מסויימים העדפתי לצום כל היום כדי לאכול בערב גלידה או ארוחה במסעדה..
התוצאה, מלבד הירידה במשקל, היתה עצבנות ורעב, חוסר פעילות של מערכת העיכול ועייפות מתמדת.
עכשיו חזרתי לארץ, והתחלתי לאכול הרבה יותר בריא. אני אוכלת המון ירקות, קטניות, פחמימות מורכבות, מוצרי חלב וביצים.
מה שמדאיג אותי הוא, שעל אף שהתפריט שלי הוא של 1200 קלוריות בלבד, אני לא מרגישה יותר שום תחושת רעב, ולפעמים אני מסיימת את היום בפחות מ 1100 קלוריות.
בדקתי במחשבוני BMR וקראתי מאמרים, וקיבלתי את הרושם שצריכת הקלוריות המטבולית הבסיסית של גופי היא 1300 קלוריות, וכי אכילה של פחות מכך תכניס את הגוף למצב של סטרס שיוביל לירידה במטבוליזם.
מה לעשות? האם המטבוליזם שלי נפגע בגלל החודש באוסטרליה? האם עליי להכריח את עצמי לאכול 1300 קלוריות עכשיו או שאכילה מוגברת כרגע תוביל להשמנה בגלל הירידה במטבוליזם?
מה לעשות????
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לעשות כלום
אהרון02/08/2009מלבד להמשיך לאכול בריא ומאוזן לא מעבר לתחושת השובע. גם אם הקצב המטבולי שלך הואט, הוא יחזור לקדמותו תוך זמן סביר אחרי החזרה לשיגרה. הרבה פעילות גופנית רק תעזור.
המצב שלך אינו מצדיק התעסקות אובססיבית בספירת קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות...:)LOLI02/08/2009
1)אם אני עושה כל בוקר תרגיליפ לבטן וכפיפות בטן ,תוך כמה זמן אני יראה שיפור?
2) זה בסדר אם אכלתי היום 3 פרוסות לחם קל,ו 3 פרוסות לחם לבן רגיל?
3)אני בדיאטה,ואכלתי 2 ארטיק קרח,האם אפשר לשלב ארטיק קרח בדיאטה?
4)כמה קל' אני צריכה לאכול בדיאטה? היום אכלתי כמעט 1800,וזה נראה לי יותר מדי..
5)איך להעלות את המוטיבציה? כי מבחינת ספורט,אני תותחית באמת..:),אבל מבחינת לשמור על האוכל,זה כבר בעיה אחרת,מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
אהרון02/08/20091)אם אני עושה כל בוקר תרגיליפ לבטן וכפיפות בטן ,תוך כמה זמן אני יראה שיפור?
==2-3 חודשים
==רק לחם מחיטה מלאה (קל או רגיל), לא לבן
==כן, אף עדיף רק אחד
==אי אפשר לענות בהעדר נתונים אישיים
5)איך להעלות את המוטיבציה? כי מבחינת ספורט,אני תותחית באמת..:),אבל מבחינת לשמור על האוכל,זה כבר בעיה אחרת,מה עושים?
==קשה להעלות מוטיבציה בדרך ווירטואלית. התמדה בספורט זה דבר בעל חשיבות עליונה, ולא רק לצורך הרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר תשובות
אהרון02/08/20091)אם אני עושה כל בוקר תרגיליפ לבטן וכפיפות בטן ,תוך כמה זמן אני יראה שיפור?
==2-3 חודשים
==רק לחם מחיטה מלאה (קל או רגיל), לא לבן
==כן, אף עדיף רק אחד
==אי אפשר לענות בהעדר נתונים אישיים
5)איך להעלות את המוטיבציה? כי מבחינת ספורט,אני תותחית באמת..:),אבל מבחינת לשמור על האוכל,זה כבר בעיה אחרת,מה עושים?
==קשה להעלות מוטיבציה בדרך ווירטואלית. התמדה בספורט זה דבר בעל חשיבות עליונה, ולא רק לצורך הרזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה וויטמיניםתמר02/08/2009
שלום,
רציתי לדעת אם עושים "דיאטת כסאח" כגון אכילה רק של ירקות או פירות למשך תקופה של שבועיים
אבל נוטלים תוך כדי מולטי ויטמינים
האם עדיין ישנה סכנה לפגיעה בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטה לא טובה
אהרון02/08/2009דיאטת כאסח איננה אלא פתרון זמני להרזיה. לרוב עם סיומה מקבלים את הכול בחזרה ואף יותר מזה.
מולטיוויטמינים אינם תחליף מושלם לתזונה נכונה, מאוזנת ומגוונת. המינון הוא קבוע בלי התחשבות
בהרכב התפריט והחסרים שעלולים להווצר עקב תזונה לקויה. מצד אחד מכילים וויטמינים ומינרלים
שממילא מקבלים בשפע מירקות ופירות, ומצד שני חסרים מרכיבים חיונים שלא מסופקים בדיאטה שאת מציעה, כגון וויטמין B12. מלבד זה המולטי איננו פותר את בעית העדר החלבון והשומן מן התפריט שלך.
אם למרות הכול את מתעקשת, אפשר דיאטת כאסח מאוזנת, כלומר קצת מכול אבות המזון כולל חלבונים ושומנים. אפשרות אחרת היא הפרדה בין יומית, כלומר יום ירקות, יום בשר\דגים, יום מוצרי חלב, יום פירות וזה הרע במיעוטו. גם מחזורים של 2-3 ימים הם אופציה.
אם את בריאה, דיאטה כזאת מוגבלת ל2-3 שבועות לא אמורה לגרום נזק בריאותי. את חייבת לשתות הרבה מיים במיוחד בימים של חלבונים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאביב02/08/2009
שלום רב,
הבנתי שיש בדיקת דם שבודקת איזה מזונות יותר ופחות מומלץ לכל אחד לאכול כך שהדיאטה תהיה הכי אפקטיבית, האם זה נכון?
אם כן איך יכולים לבצע אותה ומה העילה נכונה לבצע אותה?
כמו כן שאלה נוספת, איך ניתן לבדוק אם אני רגיש לגלוטן וכדומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תן להם להתפרנס אבל לא על חשבונך!
אהרון02/08/2009השיטה הזאת מועילה מאוד למי שהמציא אותה ולכל מי שמתפרנס ממנה. מעולם לא הוכחה תועלתה. במילים אחרות, שטויות במיץ עגבניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתן להם להתפרנס אבל לא על חשבונך!
אהרון02/08/2009השיטה הזאת מועילה מאוד למי שהמציא אותה ולכל מי שמתפרנס ממנה. מעולם לא הוכחה תועלתה. במילים אחרות, שטויות במיץ עגבניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונאת מיםרינה02/08/2009
מה עושים - אני שונאת מים ובכלל קשה לי לשתות גם כשאני צמאה בגוף כאילו צם משתייה4875* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבים לשתות מים אבל
אהרון02/08/2009בתזונה עתירת ירקות ופירות טריים הצורך בשתיה פוחת. גם מרק ותה מספקים מים.
פתרון אחר הוא משקה עם ממתיק מלאכותי שמכינים בבית כמו מיץ לימון עם סודה וסוכרזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מורן
ד''ר רוני חרמון02/08/2009על כל מולקולת שומן שאת יורדת את מאבדת 2 של מים כלומר אם ירדת 5 קילו איבדת 10 ליטר מים בערך אם לא תחזירי את המים לא תרדי במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)