פורום דיאטה, תזונה נכונה, אכילה רגשית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשקל התקין
    סיגל
    18/05/2008

לאשה בת 52 בגובה 167-8 ס"מ, מהו המשקל התקין לדעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשקל התקין

הוספת תגובה

• משקל תקין

רחל גרנות
    18/05/2008

שלום מירב,
    יש לי בעיה אישית עם כל הטבלאות וכל הנוסחאות שקובעות אם המשקל שלנו תקין. יש אנשים שנראים פחות ממה שהם שוקלים ואחרים נראים יותר. האם את מרוצה מאיך שאת נראית? המראה, בגדים - זה המדד האמיתי.
    רחל גרנות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נס קפה וחלב
    סיגל
    18/05/2008

האם ערכו התזונתי של החלב עלול להיפגע אם הוא מוסף לקפה (נס קפה)?

לקביעת תור
    סגירה
    נס קפה וחלב

הוספת תגובה

• לא

רחל גרנות
    18/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה מהירה
    מלי
    18/05/2008

שלום
    אני רוצה להוריד שנים -שלושה קילוגרמים בשבועיים,האם זה אפשרי?
    איך אני עושה את זה?
    למישהו יש מתכון לדיאטה מהירה?
    להתראות מלי

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה מהירה

הוספת תגובה

• ירידה מהירה

רחל גרנות
    18/05/2008

שלום מלי,
    זה אפשרי, אולם, גם העלייה אחרי זה מובטחת.
    לא עדיף לעשות זאת לאט יותר אבל בטוח.
    לצערי, אין קיצורי דרך.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    יעל
    17/05/2008

אני נערה של הרגלים ולעיתים ממש רחוקות אני משנה את מה שאני אוכלת.
    ארוחת הבוקר שלי והערב כמעט תמיד אותו דבר..ואני אוכלת כך כבר כמה שובועת/חודשים:
    בבוקר יוגורט עם גרנולה ובערב טוסט בולגרית..יש פעמים שאני משנה אבל זה לא קורה הרבה..
    ארוחת צהריים משתנה תמיד-בהתאם למה שיש בבית לאכול, ואחרי ארוחת הערב אני נוהגת לאכול כי אז תמיד באלי משו אז אני תמיד אוכל פרי וגבינת טבורוג/לחם עם תוספות ופרי/כל דבר אחר שלא יעלה על 200 קל'.. האם זה בסדר או שאני צריכה לגוון? ועוד משו קטן..
    חברה שלי מרזה מאוד בקלות מפני שאחרי 6 היא לא אוכלת(פשוט אין לה חשק..)לעמותי שאני אוהבת לאכול בערב..(לא לילה-ערב! בערך עד השעה 10-9 אני אוכלת) האם זו סיבה שאני לא ממש מרזה? אני אוכלת עד 900 קל' כבר הרבה זמן וזהו! אין יותר ירידה! ירדתי קצת..3 קילו..(עם דיאטה שהתחילה מ1200 קל' שבה ירדתי קילו ואז לאט-לאט הורדתי קלוריות עד שהגעתי ל900) אני יודעת ש900 זה לא טוב ובלה בלה בלה אז השאלה שלי זה האם הגוף התרגל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• אי ירידה

רחל גרנות
    17/05/2008

שלום יעל,
    את לא מציינת את המשקל שלך. 900 קלוריות חייבים להוריד במשקל. יתכן ואת נמצאת כרגע בקטע שאני קוראת לו "אי הרצון של הגוף לשתף פעולה". כל אחד מגיע לשלב הזה. חבל שירדת ל-900 קלוריות ליום. זה אכן מכניס את הגוף למגננה, למצב של חיסכון יתר. ממליצה לך להעלות בהדרגה את הקלוריות היומיות למשהו בריא ובטוח יותר.
    כפי שאת רואה כל אחד מאיתנו שונה. החברה שלך יכולה לסיים לאכול בסביבות השעה 6 ואילו את זקוקה לאוכל אחרי זה. זו הסיבה שכל אחד צריך לבנות את התפריט שבאמת מתאים לו/לה. אגב, אפשר לאכול גם מאוחר יותר ולרדת במשקל. זה עניין של כמויות.
    בהצלחה,
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתיקים מלאכותיים
    נועה
    17/05/2008

שלום, רציתי לדעת האם יש אמת מאחורי ההשמצות הרבות להם זוכים הממתיקים המלאכותיים, כסוכרזית (מאט את חילוף החומרים, צאוד לו בריא וכו')
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ממתיקים מלאכותיים

הוספת תגובה

• ממתיקים מלאכותיים

רחל גרנות
    17/05/2008

שלום נועה,
    אכן, הממתיקים המלאכותיים מקבלים יחסי ציבור רעים. המחקרים הרבים שנערכו לא הצליחו ליצור קשר ישיר בין ממתיקים מלאכותיים לבין בעיות בריאות. אולם, השאלה היא כמובן כמויות.
    חבל להגזים, הכל במידה.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה
    ויקי
    17/05/2008

שלום,
    אני רוצה לחזור למשקלי לפני הלידה אני עוד חודש וחצי צריכה חזור לעבודה
    איזו דיאטה מותרת לי בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• ויקי שלום

ד''ר רוני חרמון
    17/05/2008

בהנקה מה שחשוב זה אוכל מגוון ובריא לא חשוב כל כך הכמות ושתיה מרובה ליצירת נוזל החלב.
    כך שאת יכולה לבחור בכול דיאטה בריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות....
    אס
    16/05/2008

אני בת 28 , לא עברתי לידות ואני בדר"כ בריאה, משקל 58 גובה 1.62. אני ספורטאית - לומדת בוינגייט ומתאמנת 5 פעמים בשבוע. לפני כחצי שנה התחלתי להתנפח בלי סיבה - המשקל שלי היה 51 ק"ג. וזה רק מחמיר, בחצי שנה העלתי 7 ק"ג זה רק ממשיך,אני לא מפסיקה להתנפח. מהפחד, אני אוכלת פחות מ- 800 קלוריות ביום + אימון ועדיין משמינה. הייתי אצל כל הרופאים שקיימים - הכל תקין בגוף מבחינת בלוטות והורמונים. אני לא יודעת מה לעשות.... ???
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות....

הוספת תגובה

• שלום אס

ד''ר רוני חרמון
    17/05/2008

אינך שמנה בכדי לשמור על המשקל את חייבת לאכול קצת פחות קלוריות ליום מהתוצאה שתקבלי מהחישוב של משקלך כפול 24 כפול 0.9 . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש
    דור
    16/05/2008

אני רוצה לספר לך עצמי...
    אני בת 17, גובה 1.60
    עד לפני חודשיים,שקלתי 58..היום אני שוקלת 52 (כולל מכון 3 פעמים בשבוע)
    אנשים מחמיאים לי על זה שירדתי במשקל..אבל איך אני אסביר לך? אני לא אוהבת את הגוף שלי עדיין!!!ואני לא כלכך מרגישה שירדתי, ואני לא רוצה להשתגע עם המשקל ולהרעיב את עצמי!
    אני מרגישה לפעמים חסרת אונים....כי אני אומרת לעצמי שאני נותנת יותר מידי מעצמי והגוף שלי לא מחזיר לי על כך...עדיין יש לי בטן! ואני עושה מלא כפיפות בטן,הליכות,סקי..אני לא עושה מכשירים לחיזוק השרירים,מכיוון שאמרו לי שאם אני אחזק אותם יהיה לי קשה להוריד במשקל..אז קודם כל אני רוצה להגיע למשקל הרצוי ורק אז להתחיל מכשירים.
    לגביי התפריט היומי שלי,אני לא קובעת לי זמנים לאוכל...מתי שאני רעבה אני אוכלת..
    אני לא אוכלת כבר פחמימות (תפוחי אדמה,אורז,פסטה).חוץ מפרוסת לחם קל בבוקר..
    אז בעיקרון זה ככה:
    בבוקר אני אוכלת בסביבות 9 וחצי:סנדויץ לחם קל עם קוטג' 3% או חסה.(החסה בלי ממרח).
    לפעמים לוקחת איתי תפוח ירוק.
    ב2 בצהריים אני אוכלת: עוף (בלי השומן)וסלט. או סלט וגיל.
    ב6 בערב אני יכולה לאכול רק ירקות עם גיל או גבינה...או ברנפלקס.
    אני יודעת שאני לא אוכלת הרבה קלוריות...אבל תחשוב שככה אני אוכלת במשך חודשיים!!+ מכון..
    אז למה אני לא יורדת מספיק?הרי כל 7000 קלוריות זה קילו,והייתי צריכה לרדת בהרבה יותר!
    אני לא רוצה לחשוב על האוכל ועל כל הדיאטה אני רוצה לרדת בכיף בלי לסבול כמובן..אני לוקחת את הדיאטה הזאת מאוד קשה ואין יום שאני לא חושבת על זה,ומסתכלת במראה.....כיף לי להתפרק כאן ולכתוב לך את זה כי אני לא אוהבת לדבר על זה עם אנשים אחרים..
    אז תודה לך!
    נטלי..

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש

הוספת תגובה

• שלום נטלי

ד''ר רוני חרמון
    17/05/2008

יש בעייה בסיסית את חייבת לקבל יעוץ כפול יעוץ לשיפור התדמית האישית שלך ע"י בעל מקצוע ויעוץ לגבי הדיאטה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה- עזרה!
    תבל
    16/05/2008

האם על פי הנתונים הבאים אני מוגדרת כאנורקטית?
    משקל-47
    גובה- 1.64
    (BMI נמוך מ-18)

תסמינים נוספים:
    איבוד מחזור במשך 7 חודשים
    פחד מטורף מהשמנה, וכל שאר התסמינים של הפרעת אכילה.

אני די מבולבלת כי בסך הכללי אני אוכלת 3 ארוחות ביום אם כי די בצמצום לעומת בעבר.
    ואני רגילה לשמוע על אנוקרטיות ברמה כזאת שלא אוכלות כמעט כלום כל היום.
    למרות זאת אני מזדהה עם רוב התסמינים של המחלה.

אז האם אכן מדובר באנורקסיה או בהפרעת אכילה מסוג אחר? (אני חייבת לציין שאיני מקיאה או אכלנית כפייתית)
    בבקשה תעזרו לי לגלות :(

לקביעת תור
    סגירה
    אנורקסיה- עזרה!

הוספת תגובה

• סימנים להפרעת אכילה

רחל גרנות
    16/05/2008

שלום לך,
    אני בטוחה שלא היית פונה אלינו אם לא היית חוששת מהתחושות שלך, ההתנהגות וכמובן, סימנים פיזיולוגיים. מה שאת מתארת בהחלט נופל לקטגוריה של הפרעת אכילה.
    חשוב לזכור שיש אנשי מקצוע מצוינים שיכולים לעזור לך לצאת מהמצב הנוכחי, וככל שתקבלי עזרה מהר יותר, כן ייטב. את נשמעת לי סובלת, פני לעזרה.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אני יאכל במשך שבוע כ900 קקל ללא
    הילה
    16/05/2008

פ"ג כמה אני ירזה בערך?

הוספת תגובה

• 900 קלוריות

רחל גרנות
    16/05/2008

'שלום הילה,
    אכילה של 900 קלוריות ליום בודאי מורידה במשקל. אולם, השאלה מה יקרה אחרי שבוע.
    רחל גרנותf

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה..

הילה
    17/05/2008

אם אני יאכל 900 קקל ליום ויעשה פ"ג לא ארובית(שעה פילאטיס או חצי שעה של חיטוב-כפיפות בטן וכדומה..) האם אני ירזה יותר או שהגוף שלי יכנס לסטרס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנה!!!
    חסוי
    15/05/2008

שלום , אני נערה בת 17 , בעברי עשיתי דיאטה וררזיתי 20 קילו , בתקופה די קצרה , שמרתי על המשקל ונותרו לי לרדת עוד 15 קילו , שנתיים מאז שירתי אני לא מצליחה לרדת עוד , ניסתי את כל הדברים האפשריים , והייאוש גובר . הזמן אוזל אני רוצה להוריד 15 קילו עוד חודש וחצי , אני עושה פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע ועדין שמנה.
    אני יודעת שזה לא בריא להרזות מהר , וזה "דופק" את המערכות , אבל אני חייבת פשוט חייבת. בבקשה עיזרי לי כמה לאכול ביום? ? כמה קלוריות ??

לקביעת תור
    סגירה
    שמנה!!!

הוספת תגובה

• שמנה

מוניקה קרן
    16/05/2008

שלום לך,

אני מבינה את רצונך להגיע למשקל היעד שהצבת לעצמך, ואם אפשר כמה שיותר מהר. יחד עם זאת צריך להבין שהגוף לא עובד כך. יש לו קצב משלו ותהליכים שמפעילים ופועלים בו. צריך הרבה סבלנות. ירידה של 20 ק"ג, במיוחד בתקופה קצרה, היא סוג של טראומה עבורו, ויכול להיות שכעת יקשה להמשיך ולרזות.

מהו משקלך כעת? מה הגובה?

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלטי לפנות לדיאטנית,בעיקבות עודף-
    ס.
    15/05/2008

מישקל:(1.60,75 ק"ג,בת 38,מיבנה גוף בינוני-רחב).
    היא נתנה לי מיסגרת של תפריט יומי לשבועיים,עד המדידה הבאה:
    לחלק 3-4 ארוחות ביום+ביניים:
    4-5 כריכים של לחם קל עם טונה או גבינה צהובה לייט.
    3 פעמים בשבוע חביתה או ביצה קשה.
    עד 1 ק"ג יקרות,שכולל:סלט או ירקות-מבושלים או מרק
    2 פירות ביום
    חטיף אנרגי עד 110 קלוריות או 5 פריכיות אורז בדבש
    2-3 קרטיב-דיאט(12 קלוריות כל אחד)
    עד כוס חלב 1% לקפה(הימרתי את זה לקקאו 100%),כי אני לא אוהבת קפה.
    8-10 כוסות נוזלים ליום.
    במקום 2 כריכים,אפשר מנת בשר:חזה עוף או דג ללא העור,או 1-2 שיפודי הודו.
    ממליצה דגי סלמון.
    זהו!! מה דעתכם? כמה קלוריות יש פה?
    יש לציין שאני בריאה,ועוסקת 5 פעמים בשבוע בפעילות גופנית. תודה!!

הוספת תגובה

• מדיאטנית

מוניקה קרן
    16/05/2008

שלום לך,

התפריט נראה טוב מאוד, מגוון ומחולק היטב. הוא מכיל 1100-1200 קלוריות ליום.

בהצלחה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי,עודדת אותי מאוד!!,אגב,מה לאכול

ס.
    16/05/2008

מתוך התפריט ,ומתי,זה נתון לבחירתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים.
    שש
    15/05/2008

כאשר אני אוכלת ארוחת צהריים חמה (למשל- טבעול+כוס פירה/פתיתים) אני מרגישה כבדות שאני לא מסוגלת להתמודד איתה ולרוב אני נופלת שדודה למיטה, או לא מסוגלת לתפקד אח"כ במשך היום.
    אילו תחליפים לארוחות צהריים יש לי חוץ מארוחה חמה כזאת?
    מה אפשר לאכול והאם זה בסדר למחוק מהלקסיקון ארוחה כזאת ובמקום זה למלא את החלל הקלורי שנוצר בדברים אחרים שיותר קל לי לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת צהריים.

הוספת תגובה

• אני מאוד

שש
    16/05/2008

אשמח אם תענו, זה חשוב לי! תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת צהריים

רחל גרנות
    16/05/2008

שלום לך,
    החוכמה היא לבנות תפריט שמתאים לך. את בהחלט יכולה לאכול ארוחה קלה יותר, אולם חשוב שסך הכל התפריט שלך יכלול את כל קבוצות המזון.
    רחל גרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש
    דור
    15/05/2008

אני רוצה לספר לך עצמי...
    אני בת 17, גובה 1.60
    עד לפני חודשיים,שקלתי 58..היום אני שוקלת 52 (כולל מכון 3 פעמים בשבוע)
    אנשים מחמיאים לי על זה שירדתי במשקל..אבל איך אני אסביר לך? אני לא אוהבת את הגוף שלי עדיין!!!ואני לא כלכך מרגישה שירדתי, ואני לא רוצה להשתגע עם המשקל ולהרעיב את עצמי!
    אני מרגישה לפעמים חסרת אונים....כי אני אומרת לעצמי שאני נותנת יותר מידי מעצמי והגוף שלי לא מחזיר לי על כך...עדיין יש לי בטן! ואני עושה מלא כפיפות בטן,הליכות,סקי..אני לא עושה מכשירים לחיזוק השרירים,מכיוון שאמרו לי שאם אני אחזק אותם יהיה לי קשה להוריד במשקל..אז קודם כל אני רוצה להגיע למשקל הרצוי ורק אז להתחיל מכשירים.
    לגביי התפריט היומי שלי,אני לא קובעת לי זמנים לאוכל...מתי שאני רעבה אני אוכלת..
    אני לא אוכלת כבר פחמימות (תפוחי אדמה,אורז,פסטה).חוץ מפרוסת לחם קל בבוקר..
    אז בעיקרון זה ככה:
    בבוקר אני אוכלת בסביבות 9 וחצי:סנדויץ לחם קל עם קוטג' 3% או חסה.(החסה בלי ממרח).
    לפעמים לוקחת איתי תפוח ירוק.
    ב2 בצהריים אני אוכלת: עוף (בלי השומן)וסלט. או סלט וגיל.
    ב6 בערב אני יכולה לאכול רק ירקות עם גיל או גבינה...או ברנפלקס.
    אני יודעת שאני לא אוכלת הרבה קלוריות...אבל תחשוב שככה אני אוכלת במשך חודשיים!!+ מכון..
    אז למה אני לא יורדת מספיק?הרי כל 7000 קלוריות זה קילו,והייתי צריכה לרדת בהרבה יותר!
    אני לא רוצה לחשוב על האוכל ועל כל הדיאטה אני רוצה לרדת בכיף בלי לסבול כמובן..אני לוקחת את הדיאטה הזאת מאוד קשה ואין יום שאני לא חושבת על זה,ומסתכלת במראה.....כיף לי להתפרק כאן ולכתוב לך את זה כי אני לא אוהבת לדבר על זה עם אנשים אחרים..
    אז תודה לך!
    נטלי..

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש

הוספת תגובה

• יאוש

מוניקה קרן
    15/05/2008

שלום נטלי,

את מאוד משקיעה בגוף שלך ובעיצוב שלו וזה מצוין, אך לצערי נראה שאת פונה לדרך יסורים, שלא מובילה למקום טוב.
    את כבר עכשיו במשקל מצוין. מדוע ברצונך להמשיך ולרדת? איזה משקל יספק אותך?
    את אוכלת מעט מאוד קלוריות, ולמעשה כמעט ומרעיבה את הגוף שלך. זה מסכן אותך בריאותית והוא מצידו מנסה להתגונן - יש ירידה בחילוף החומרים (לכן האטה בירידה במשקל) ועם הזמן יחלו תופעות שליליות אחרות, כמו נשירת שיער, העור יראה רע, ואף חמור מזה.

אני דווקא כן מציעה לך לשלב גם מכשירים בפעילות הגופנית שאת עושה. יכול להיות שעל המשקל תראי "תקיעות" ואף עליה קטנה, אך זו לא תהיה השמנה, אלה יהיו שרירים, ואת רוצה כאלו. בזכותם הגוף שלך יראה חטוב יותר, והם יאפשרו לך לעלות את חילוף החומרים של הגוף ולאכול יותר.

אני מציעה לך להחזיר את הפחמימות לתפריט. לאכול מגוון: מוצרי חלב, דגנים מלאים, דגים, פירות, ביצים, ירקות ב-5 צבעים. כל סוג מזון מספק רכיבים תזונתיים חיוניים.
    כדאי לבצע גם בדיקות דם, כדי לוודא שאין חסר ברכיבים תזונתיים.

בברכה
    מוניקה קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה.
    שש
    14/05/2008

אני נערה בת 19 וחצי, גובה 1.57 ושוקלת בין 40-41.
    האם זה בסדר?
    בסביבה שלי רוצים שאעלה ואפילו מכריחים אותי...
    האם אפשר לשמור על משקל זה, לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה.

הוספת תגובה

• שלום לשש

ד''ר רוני חרמון
    15/05/2008

משקלך נמוח ולא בריא הסביבה צודקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה