מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםדור23/04/2008
אני בדיאטה כבר חודש וחצי..אני במכון ואוכלת בריא מאוד..כמובן שהורדתי את כל השטויות האפשריות כמו : בצקים,שוקולדים ,חטיפים,מיץ, וכדומה..
שקלתי לפני שהתחלתי את הדיאטה 58 וכיום אני שוקלת 54 קילו.. מטר 60 [בת 17]
למרות שלא הרעבתי את עצמי,אני לא מקבלת מחזור כבר כמה שבועות וזה מפחיד אותי...כי אני אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי...למה אני לא מקבלת..?מה הסיכונים פה?
אני מאוד מפחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מור
ד''ר רוני חרמון24/04/2008אל פחד הדבר הבטוח ביוטר הוא לדבר עם רופא נשים. שיחה קטנה והביטחון יחזור אליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לנוסחה של הקלוריות...רקדנית:)23/04/2008
אם אני מחשבת לפי הנוסחה הזאת של משקל כפול 24 כפול 0.9, אז אני אמורה לצרוך ביום 1000 קל' (משקל-49,גובה-152) וזה בשביל לשמור על משקלי.. ואני רוצה לרדת מינימום חצי קילו בשבוע, כלומר שאני צריכה כל יום להחסיר לפחות 500 קל', אז למעשה יוצא שאם אני לא עושה פ"ג אני צריכה לאכול 500?? ואם נניח אני עושה פעילות של שעה הליכה ביום, אז כדי לרזות כמה אני צריכה לאכול? מצד אחד אומרים לי לאכול מינימום 1200 קל', מצד שני אני רואה שאני עולה עם זה (למרות שאני מודעת להשפעה של הדיאטות שעשיתי לעצמי, כמעט צום..) ואולי זה הגיוני שאני עולה אם אני אוכלת מעבר ל-1000? בקיצור כמה אני צריכה לאכול? (בת 18 אם זה משנה...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר רוני חרמון24/04/2008הנוסחה מתייחסת לכמות הקלוריות היומית לצורך שמירה על המשקל. אם התוצאה שקיבלת היא 1000 קלוריות סימן שאינך צריכה לרדת במשקל ומשקלך אפילו נמוך מהנורמה. אם את רוצה לאכול יותר ועדין לשמור על משקלך את חייבת להעלות בהדרגה ולאורך זמן את מסת השרירים שלך. כיוון שהרבה זמן כמעט צמת כל כמות קלוריות כמעט תעלה אותך במשקל ולכן לפנייך דרך ארוכה והרבה סבלנות בכדי להחזיר אותך למסלול הבריא והתקין. במצבך הייתי פונה ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי עם עוד שאלה...
רקדנית:)03/05/2008עליתי בקילו, אני שוקלת 50 אבל גם אכלתי מתוקים וכמעט 700 קל' ביום במשך יותר משבועיים.. עכשיו כשמצבי קצת יותר טוב ואני אוכלת, לפי חישובים, אם אני אוכל 1000 קל' ביום ואעשה ספורט ששורף 1000 קל' ביום (נניח שעה וחצי ריצה, אני אחלק את זה לכמה פעמים ביום, אלך ברגל לביה"ס וארקוד על שטיח ריקוד שמראה כמה קלוריות נשרפות..) האם כך אני יוכל לרדת קילו בשבוע? אני מאוד מאוד רוצה לרדת 5 קילו ל-45, זה גם יהיה עדיין תקין. תודה רבה
ושאלה נוספת.. אם נגיד בימים שאין זמן לעשות הרבה ספורט, אם אני אוריד 500 בספורט ואוכל 500 זה יהיה אותו דבר? (כי בתיאוריה כן אבל במציאות קצת חילוף החומרים נורא נמוך..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרדת 5-7 קילוLina23/04/2008
אני רוצה לרדת 7-5 קילו...אני באמת מאוד רוצה, הגובה שלי מדדתי לפני חצי שנה בערך היה 1.62..אני חושבת שכרגע הוא 1.63-1.64 המשקל 52.5 ואני בת 14.
בחורף השמנתי ב 4 קילו ...אני חושבת שזה בגלל שאכלתי אז כמעט כל יום 2 חבילות במבה.
אבל הפסקתי אני לא קונה יותר חטיפים,שוקולדים.
אז הייתי רוצה לדעת באיזה דרך אני יכולה לרדת 7 קילו ? דיאטנית תסכים לטפל בי או שהיא תגיד שאני במשקל תקין ולא תסכים? ודיאטנית זה יקר? יש איזשהו תפריט מומלץ?
אה והאם שתיית מים עוזרת בירידה במשקל? קשה לי לשתות הרבה מיים..אני שותה 2-3 כוסות נוזלים ביום..
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hi SAM
ד''ר רוני חרמון23/04/2008קודם שתיית מים חשוב לבריאותך ולכן את צריכה להתאמץ יותר. שנית את אינך צריכה לרדת במשקל משקלך תקין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהשביטוש22/04/2008
שלום אני בת 13 1.45 אני עשיתי דיאטה כבר חצי שנה...
אני שקלתי 45. ועכשו אני שוקלת 39.
אני רוצה לעלות ולא יודעת איך....
כתוצאה מהירידה, היו לי שיבושים במחזור. אני מודאגת.
אני מרגישה אבודה. אני רוצה בבקשה עזרה משו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את ממש לא צריכה להעלות.
יעל23/04/2008את במשקל תקין ולדעתי את לא צריכה להעלות. אם יש בעיות במחזור אולי כדאי שתלכי למומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת באמת לא צריכה להעלות..
Lina23/04/2008אם תעלי את תיהי במשקל עודף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שביטוש
ד''ר רוני חרמון23/04/2008משקלך תקין בס"כ. תמשיכי לשמור עליו. בכדי לעלות במשקל ועדיין להיות חטובה תשתדלי להגביר בהדרגה את הפעילות הגופנית בונה שרירים ובמקביל תעלי את כמות הקלוריות היומית לפי הנוסחה של משקל כפול 24 כפול 0.9 . תשתי הרבה מים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-ערך הקלוריותעינת22/04/2008
האם הערך הקלורי של פרוסת לחם(חלה של שבת) עם כף חומוס שווה לערך הקלורי של אותה פרוסת חלה עם ביצה קשה? במידה ולא, מה פחות משמין?
*וכמה קישואים יש ב 100 גרם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בערך אותו דבר-שניהם 80 קל' בערך
יעל22/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה מדוייקת?
עינת23/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יותר מדוייק, הרגע אמרתי..
יעל23/04/2008שזה בערך אותו דבר.. נגיד כף חומוס זה 25 קל' אבל תולי כמה זה כף אצלך.. ביצה זה 80 קל'...
ובמקום לשאול פה כל הזמן קבלי אתר נוח: מיס דיאט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות.. כף חומוס 75 לא 25
יעל24/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתה עוד שאלה!
עינת24/04/2008הבנתי, תודה רבה על תשובתך אבל שאלתי שאלה נוספת כמה קישואים(קטנים) יש ב100 גרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ברזל וויטמיניםיאיר22/04/2008
שלום.אני בן 25 ולוקח כבר מספר שנים מולטי ויטמין לתחזוקה כללית שמכיל 18 מ"ג ברזל.
רמת הברזל בבדיקות דם היא 140.האם אפשר להמשיך את הנטילה לאורך שנים(עם הפסקות של שבועיים מידי פעם) מבלי שיווצר עודף ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יאיר
ד''ר רוני חרמון23/04/2008אם התזונה שלך מאוזנת ובריאה אתה לא צריך מולטי וויטמין. אם הברזל שלך תקין כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתרותם22/04/2008
כמה קלוריות יש בתמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ- 50 תלוי בתמר
ד''ר רוני חרמון22/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות שמנה זה בושה!!!גלינה21/04/2008
כתבתי לכם הודעה אחת ואמרתם לי ללכת לדיאטנית או טיפול פיסיכולוגי אני לא מתכוונת ללכת לטיפול פסיכולוגי כי אני מתביישת וגם לדיטנית אני מתביישת ללכת כמה פעמיםם אימא שלי רשמה אותי ולא הלכתיי כי אני מתביישת אני יחזור על עצמי אני שוקלת עכשיו 76.6 גובהה 158 אני רוצה שתכתבו לי רק תפריט
וכמה פעיליות גופניות שאפשר לעשות בבית
כי גם הליכות אני מתביישתת לעשות ליד אנשים
תודה רבה אשמח לשמוע תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלינה
ד''ר רוני חרמון22/04/2008מצבך קשה ואת זקוקה לטיפול חרום מיידי. תפני היום ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה.אלה21/04/2008
שלום, הגובה שלי הוא 1.67 ומשקלי הוא 50, נוטה ל-49.
רציתי לשאול אם זהו משקל סביר, או שעליי לעלות?
משפחתי רוצה שאעלה אחרי דיאטה קיצונית שבעקבותיה גם נעלם לי המחזור, ועדיין לא חזר, ובעוד שבביתי רואים במה שעשיתי כדבר רע ומסתכלים עליי בצורה שונה, בבית ספר אני מרגישה שווה לשאר ,ולא בטוחה שאני רואה לעלות, גם כיוון שאני לא רוצה להשמין יותר באזור הירכיים
אני באמת לא יודעת מה לעשות. תוכלו לייעץ לי?
בנוסף, כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום, בהתחשב בכך שאני לא עושה פעילות גופנית בכלל, ורוב הזמן לומדת? [אני בת 15]
ודבר אחרון, רציתי לשאול האם יש תרגילים לחיזוק הירכיים הפנימיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות:
יעל21/04/2008*משקלך תקין לחלוטין. אם את מרגישה רזה מדי אז עלי במשקל ואם לא אז הישארי באותו משקל.
את לא צריכה לעשות מה שאחרים אומרים אלא רק מה שטוב לך.
*צריכת קלוריות: אני לא יכולה להענות במדיוק אבל כיוון שאת נערה בגיל התתבגרות עלייך לצרוך ללא פעילות: 2000 בערך.
*תרגילים לחיטוב היריכיים: הרמות רגליים, עמידה בפיסוק קל וכיפוף בירכיים וכד'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה, איך רזית?
רקדנית:)21/04/2008מה עשית ואיך הצלחת? תפרטי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה..
דור21/04/2008איך הצלחת לרדת?ובתוך כמה זמן.?
הרי את רושמת שלא עשית פעילות גופנית...
(אם את יכולה גם לספר מתי התחלת את הדיאטה,וכמה שקלת לפני אני אשמח מאוד.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלה
רותם22/04/2008ברגע שהפסיק לך המחזור כתוצאה מדיאטה שעשית את מוגדרת כאנורקסית. כמובן שבגילך זה בודאי נשמע לך חסר חשיבות ונורמלי אך זה לא המצב. כמו שלא תרצי שבתך תהיה אנורקסית גם משפחתך לא מאחלת לך זאת שכן את פוגעת בעצמך בבריאותך ובעתידך. אני ממש לא אומרת לשמוע בקול ההורים בכל עניין (אגב אני בת 28) אך במקרה הזה נשמע שישנה הצדקה לדבריהם. ברור לי שלהיות רזה היום זה "חובה". אך דעי לך שאין זה אומר שאת צריכה להרוס את גופך. ישנן בנות כמוני אגב שפשוט אוכלות בצורה מסודרת ונורמלית ולכן לא מעלות במשקל. חייבת לומר לך שאני נחשבת ל"כוסית" ולא עשיתי אף פעם דיאטה. מספיק לא לאכול ג'אנק פוד והרבה מתוק בשביל להיות רזה. אל תכניסי את עצמך לסבל ולאיכות חיים ירודה מאוד של אנורקטית. חשבי על איכות חייך וזכרי שבעוד כמה שנים תסתכלי על הדברים אחרת במידה ותשארי בריאה (לא אנורקטית או בולמית). יש עוד כמה דברים חשובים בחיים חוץ ממשקל (ואני לא אמא פולניה שאומרת את זה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
רותם22/04/2008אגב אני לא יודעת מי זאת היעל הזאת שכתבה לך שהמשקל שלך תקין לגמרי כי הוא לא. אם תחשבי את ה BMI שלך - את נמצאת בתת תזונה ואת צריכה להעלות 3 קילו לפחות וגם זה רק כדי לעבור את הגבול של תת תזונה. כלומר את יכולה להעלות אפילו הרבה יותר ועדיין לא להגיע להשמנה. מקווה בשבילך שהמחזור יחזור לך ושתתייצבי על משקל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלה
ד''ר רוני חרמון22/04/2008לא ברור לי בת כמה את אבל ברור לי שאת לא צריכה לרדת יותר במשקל וגם לא לעלות את צריכה לשמור על משקלך ובתנאי שהתזונה שלך תהיה מאוזנת ובריאה. הירידה המהירה לא הוסיפה לך בריאות ולכן הוריך דואגים כל כך. את צריכה לאכול את כמות הקלוריות היומית שלך לפי הנוסחה של משקלך כפול 24 כפול 0.9 ולעשות זאת בשיתוף עם פעילות גופנית בונה שריר בכדי שתוכלי לשמור על משקלך בקלות יתר. התעמלות מומלצת היא פילטיס. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמוציםללאשם21/04/2008
כמה קלוריות יש בערך בגזר[בינוני] וכרובית[לא יותר מ50 גרם] בחומץ?
מהירקות האלו שקונים בדוכני פלאפל,אם אתם מבינים למה אני מתכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש מעט כמעט זניח
ד''ר רוני חרמון22/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולרותם21/04/2008
שלום, אני בחודש שמיני להריון. במשך ההריון אכלתי כ 5 או 6 פעמים פסטה עם וודקה. שיערתי שהאלכוהול כנראה מתאדה ואז אין בעיה. אלא ששמעתי שלא כך. האם נכון ? האם האלכוהול מתאדה או לא? בחלקו באופן מלא? (בהנחה ותקווה רבה שלא שמו אותו בסוף בסוף כשסיימו את ההכנה והפסטה כבר לא היתה על האש).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
רחל גרנות21/04/2008שלום לך,
אכן, האלכוהול מתאדה בבישול. אני בטוחה שהכל בסדר אצלך.
המשך היריון קל ונעים,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב לשתףמר בחור20/04/2008
אני לא יודע מה קרה לי החג הזה אחרי שנה שלמה שאני שומר כמעט עם 100% ללא מעידות הסדר הזה התפרקתי ביומיים אכלתי בהערכה אולי 10000 קלוריות זה כמו שד שהשתלט עליי האם אשמין מזה או שכאשר אני חוזר לתלם הכל יהיה בססדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד אני חשבתי שנכנס בי שד...
רקדנית:)20/04/2008אני בדיוק בוכה על זה שאכלתי היום ואתמול 1200 קל' של שטויות אחרי שהייתי אוכלת הרבה הרבה פחות ואז אני רואה מה שכתבת... באמת נראה לך שאכלת 10000??? לדעתי אתה טועה... או שאולי משהו אצלי לא בסדר כי אני רגילה לכמויות קטנות... אבל לא נורא אם תמשיך אח"כ רגיל ותוסיף ספורט שיפצה לא יקרה כלום. אצלי אני הולכת להשמין באמת... אחרי שהרגלתי את הגוף למעט לי באמת תהיה בעיה :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן שליטה
מה לומר, כולנו רק אנשים. מה שקרה לך הוא אנושי ואין מישהו שלא התנסה בכך. אגב, זה קורה גם לאנשים רזים אמיתית. אולם, האנשים האלה לא כועסים על עצמם ולא נכנסים לסרט הנוראי הזה של "אני לא בסדר". אני שומעת אצלך את החרדה והפחד. הרי שמרת שנה שלמה והחשש הוא שהכל יילך לאיבוד.
אז, ראשית, להרגע, סלח לעצמך וחזור מיד לשגרת החיים. זהירות משתי מחשבות מסוכנות - מ"האם כבר", מכיר את המחשבה הזאת? "אם כבר אכלתי, אם כבר הייתי לא בסדר, אז, קדימה..." וגם מהמחשבה של "מחר, או אחר כך אקזז", זה נגמר הרבה פעמים באובדן שליטה.
מה לעשות? את הארוחה הבאה לאכול כרגיל. האמן לי, אם תחזור מהר לשגרה, לא תעלה במשקל.
המשך חג שמח,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לאחר פעילות ספורטצביה20/04/2008
שלום וחג שמח.
אודה לך באם תוכלי ליעץ לי מה לעשות , והבעיה היא כזו :
אני חוזר מהעבודה בשעה 6 בערב ובשעה 7 אני אוכל ארוחת ערב מלאה כדי שבשעה 9 בערב אוכל לצאת להליכה היומית שלי , אני חוזר מההליכה בשעה 10 בלילה ושוב רעב , ואז אני אוכל 2 תפוזים ונשאר רעב או פרילי עם אגוזים ונשאר רעב .
אני סובל מסוכר גבולי ולוקח כדורים נגד כולסטרול , כל שהבנתי שתפוזים מלאים סוכר ועלי להפסיק לאכול אותם בלילה .
אבקש את הצעתך מה ניתן לאכול ולגוון כאשר אני חוזר מההליכה רעב ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ותזונה
תפוזים הם באמת לא הבחירה הכדאית לך אחרי ספורט. גם מכילים הרבה סוכר זמין, כלומר, נספגים במהירות ומעלים את הסוכר בדם וגם לא משביעים אותך.
חשוב שתאתר את האוכל שמשביע אותך, אולם, עקרונית, למה לא לאכול פרוסת לחם (רצוי מחיטה מלאה) עם גבינה?זה בסך הכל 80 קלוריות לפרוסה ועם כף גבינה מגיע ל-100-120 קלוריות.
גם משביע, גם טעים וגם מומלץ לכאלה עם סוכר גבולי.
בתיאבון,
רחל גרנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנהנועה20/04/2008
שלום,
אני בת 24, רזה מאוד, גובהי 161 ס"מ ומשקלי 42.5 ק"ג והייתי מעוניינת להעלות מס' קילוגרמים במשקלי. ניסיתי טיפול באמצעות תפריט מיוחד וכן "שייק אנרגיה" אצל דיאטנית שסייע מעט, אולם תקופה מסוימת לאחר תום הטיפול המצב חזר לקדמותו. אציין כי אני אוכלת כמויות יחסית קטנות של מזון המספיקות להשביע את תאבוני. מעוניינת לדעת האם יש תוספים מסוימים או משהו שאוכל לעשות שיגרום להגברת התיאבון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר רוני חרמון21/04/2008את חייבת למצות את האיבחון ובמידה ואת סובלת מהפרעת אכילה כל שהיא את חייבת לטפל בכך ע"י פנייה ליעוץ מקצועי. במידה והכול בסדר איתך את צריכה להגדיל בהדרגה את כמויות האוכל שאת אוכלת בכדי להגדיל את נפח הקיבה שלך. כמו כן את יכולה להעלות את משקלך ע"י פעילות גופנית בונה שריר. בכול מקרה רצוי לפנות ולקבל יעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניידלעךללאשם19/04/2008
כמה קלוריות יש בצלחת מרק עוף עם קניידלעך אחד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסח
ד''ר רוני חרמון19/04/2008קשה לקבוע כיוון שלא ברור איזה מרק כמה שומן יש בו. כעיקרון קניידלעך עשוי מקמח מצה ולכן יש בו יחסית הרבה קלוריות שוב תלוי במשקל ובכמות המים בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)