מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוספי מזוןאלון14/05/2008
האם תוספי המזון, כגון: תמצית זרעי ענבים ו- Q10 באמת כל כך חיוניים לגוף וטובים ומהווים ריפוי ופרופילקטיקה נגד המון מחלות כרוניות?
(השאלה שלי מבוססת על קריאת הספר של ד"ר ריי סטראנד "מה שהרופא שלך אינו יודע על רפואה התזונתית עלול להרוג אותך").* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלון
ד''ר רוני חרמון15/05/2008תוספי מזון זו תעשיה שמגלגלת מיליונים. מבחינה מדעית ומחקרית עדיין לא הוכח שאכן זה עוזר או מונע או מרפא. יש מחקרים שאפילו מצאו נזק מסויים בשימוש מוגזם של חלק מהמוצרים, אפילו Q10 מוצר העילית וגולת הכותרת של כל תוספי המזון במחקרים אחרונים מתברר שאין לא השפעה כל שהיא. הוא לא גורם נזק אבל גם חסר את הסגולות שמיחסים לו, כך שתחליט אתה במי להאמין ומה לעשות. בכול מקרה יש פער גדול בין המדע והרפואה לבין הרפואות האלטרנטיביות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטיחסאלי13/05/2008
האם האבטיח משמייייייייייין ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן זה פרי וזה סוכר
ד''ר רוני חרמון15/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ביציאותפלוני13/05/2008
כבר תקופה ארוכה שיש לי בעיה קשה ביציאות,לאחר" יציאה" כאשר אני מנגב את איזור פי הטבעת בנייר טואלט אני מוצא את עצמי מנקה דקות ארוכות מאוד את פי הטבעת עד שתתקבל תוצאה רצויה קרי נייר נקי משיירים .אני משתמש בגליל וחצי ולפעמים שניים עד שהאיזור נהיה נקי ואין יותר לכלוך על הנייר.ה בעיה מציקה ומטרידה עד מאוד. אין מדובר בשלשול אם כי נראה לי שאולי הצואה מימית טיפה יותר ממה שרצוי,הבעיה אינה קורת בכל יציאה אבל ברובן הניכר כן.בממוצע יש לי שתיים /שלוש יציאות ביום.גילי 23 ,בריאותי טובה פרט למחסור בברזל שהתגלה בבדיקת דם ואינו משפיע על הרגשתי,תזונתי מאוזנת.:לחם עם משהו בבוקר,ארוחה אחת גדולה של פחמימה-אטריה,אורז תפוח אדמה- ובשר בבישול ביתי וארוחת ערב כריך לעיתים דגני בוקר, אוכל ירקות ופירות.אינני מרבה באכילת מוצרי חלב(יוגורט לעיתים,וגבינה בשכיחות דיי נמוכה,שתי כוסות קפה ביום. האם ישנו איזשהו שינוי תזונתי,תפריט מסויים או תוסף שאני יכול לקחת על מנת שכל היציאות שלי יהיו נורמליות ולא אצטרך לבלות שעות בשירותים כל יום.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
מוניקה קרן13/05/2008שלום לך,
עליך לפנות קודם לרופא המשפחה שלך, שאולי יפנה אותך לבירור אצל כירורג/ גסטרואנטרולוג.
התזונה נראית בסדר.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התפריט זה יביא להורדת משקל?איילה.13/05/2008
אצין לפני אני עושה פעילות גופנית כ- 3 פעמים חדר כושר הליכון ומכשירים אני הולכת ורצה כ- 7 ק"מ.
התפריט:
בוקר - נס קפה +כוס קורנפלקס 30 גר'
ארוחת צהריים
9 כפות אורז עם ירקות
כף חומוס
כפית טחינה .
כף שטוחה שמן זית
ארוחת ביניים
2 פריכיות- קוטג' 3% כף
ארוחת ערב –
2 פרוסות לחם קל
כף גבינה לבנה 5%
סלט גדול
כפית טחינה אם לימון
לילה:
חצי תפוח + נס קפה אם חלב 3%
אני שותה כוס חלב של 3% ביום.- בנוסף.
האם תפריט זה במשך שבועים רק יביא לי לתוצאות? ..(ירידה)? כמה קלוריות מכיל?..
תודה רבה איילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר רוני חרמון13/05/2008התפריט משלך למשך שבועיים (לא יותר) די בסדר מבחינה קלורית. הוא לא מאוזן מספיק אבל לפרק זמן של שבועיים זה לא נורא הבעיה היא שאחרי כן את פשוט תעלי במשקל כאשר תשני את התפריט . בכדי לעשות דיאטה צריך להבין מה עושים ולא לקפוץ על כול תפריט שקוראים בעיתון.
חוץ מזה חסרים לי הרבה נתונים עליך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה...הילה12/05/2008
אם תפריט דיאטה זה למשך יום יומיים בלבד יוריד אותי במשקל ולאחר יום שאחזור לתפריטי הרגיל (1200) קק"ל ביום לא אשמין?
תפריט מומלץ
בוקר: שני תפוחים
ארוחת ביניים בשעה 10:00: תפוח אחד
צהריים: שני תפוחים וגביע יוגורט דל שומן
ארוחת ביניים בשעה 16:00: תפוח אחד
ערב: שלושה תפוחים וגביע יוגורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר רוני חרמון13/05/2008דיאטה לפרק זמן של יומיים אינה אפקטיבית. ברור שתרדי במשקל אם תעשי את התפריט הנ"ל שלושה ימים לפחות או יותר (לא יותר משבוע) אבל את חייבת להזער מעצירות ולכן תשתי הרבה מים ואת חייבת לחזור בהדרגה לתפריט של 1200 קלוריות ע"י כך שתתחילי עם 800 קל' וכל יום תעלי 100 קל'. ובכול יום תצעדי חמישה ק"מ בשעה שזה ממש לאט וקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוף שלי לא יכנס לסטרס וכתוצאה
הילה16/05/2008ישמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבבות - ערך תזונתיאמא12/05/2008
ביתי בת השש החלה לאהוב שיפודי לבבות. האם זה בריא? יש לזה ערך תזונתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר רוני חרמון13/05/2008לבבות זה איבר פנימי שרירי מאוד ולכן אין בעיה אם זה. הערך הקלורי כמו בשר רגיל. לא הייתי ממליץ שכול התפריט יתבסס רק על בשר מסוג זה לפרק זמן ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות וירקותמילוש12/05/2008
עוזרים לעור הפנים
אפשר המלצה לפירות מסוימים וכמה מנות ביום לפחות..??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות וירקות
מוניקה קרן13/05/2008למען בריאות טובה המלצה היא לאכול לפחות 5 מנות פרי וירק ליום (פירות עלולים להיות מוגבלים בשל מחלות מסוימות או עניין לשמור על צריכה קלורית מתונה) מ-5 צבעים שונים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל12/05/2008
היי,
אני בת 22, שוקלת 54 על גובה 1.62.
אני "מכורה" לפנקייק (חביתית מתוקה) רציתי לדעת אם אני אוכלת פעמיים בשבוע פנקייק+סיפור שוקולד לארוחת בוקר ולא אוכלת כלום עד שש בערב, האם אני בכל זאת אשמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל2 שלום
ד''ר רוני חרמון13/05/2008לדעתי יש מקום לבעייה בשאלה עצמה ובדרך החשיבה שלך. לא בריא לעשות מה שאת עושה. אם את אוהבת פנקייק אז תחשבי את ערך הקלורי שלו ותכניסי אותו לתפריט היומי שלך מידי פעם. משקלך מצויין אל תקלקלי לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הסברתי את עצמי טוב..
מיכל13/05/2008התכוונתי שאני אוכלת בכל השבוע מסודר ואני לא מחסירה כלום.
השאלה היתה אם אני רוצה לאכול פעמיים בשבוע פנקייק אז אם אני רק ביומיים האלה לא אוכל עד שש אז זה יהיה עדיין לא בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
מוניקה קרן15/05/2008שלום מיכל,
כן, זה לא בריא. גם ביום של הפנקייק חשוב לאכול ארוחות במשך כל היום. הגוף זקוק לכך. אם נראה לך שארוחה זו גדולה יותר ומכילה יותר קלוריות מארוחת הבוקר הרגילה שלך, אכלי ארוחות קטנות יותר בשאר היום, אך דאגי לפזר את המזון על פני כל היום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף-בשרסאלי11/05/2008
שלום...
אני רוצה לדעת כמה קלוריות יש בערך בחזה עוף צלוי או בתנור..? אה וגם בסטייק בשר..?
אני מדברת על חתיכה בינונית..משהו כזה..
אשמח לקבל תשובה מהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סאלי
ד''ר רוני חרמון12/05/2008המידה כתוב בכול אריזה של בשר. 100 גר' בשר כ- 200 קל'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי :(טל11/05/2008
שלום אני בת 20,הגובה שלי 1.60 והמשקל שלי 55-56.
אני מאוד לא מרוצה מהמשקל הנוכחי. עד לא מזמן שקלתי 52-53.
אני אוכלת מאוד מסודר וחוץ משני דברים קטנים שהוספתי לאוכל שלי לא שניתי את התפריט שלי, ובכל זאת אני עולה...אני כבר מיואשת, אני רוצה לחזור למשקל הקודם שלי..מה אני עושה??
תפריט:
בוקר: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה 3 אחוז +עגבנייה+ מלפפון+ רבע גמבה+כוס תה עם שתי כפיות סוכר.
בינייים: רבע גמה+מלפפון
צהרים: עוף ללא העור\ המבורגר סוייה\פילה דג אמנון עם כפית שמן.+סלט ירקות עם כפית שמן.
ביניים: יוגורט 0 אחוז עם קינמון
ערב: כמו בוקר עם תוספת מועטה של טונה במים על הלחם ללא תה.
ביניים: כוס חלב אחוז 1
היתה תקופה שהתאמנתי 2-3 פעמים בשבוע על הליכון במשך 40-45 דקות ועדיין המשקל לא ז ובעקבות כך אבדה לי המוטיבציה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל - לא נורא!
יעל11/05/2008אני 150 (נערה) ושוקלת 55. המשקל הזה הוא מעולה לגובה שלך, ואם את חושבת שאת נראית שמנה, אני ממליצה לך מכל הלב ללכת לפגישה עם רופא, לוודא שאת לא אנרקסית או משהו. במחשבה שניה - אל תלכי לרופא, אני פשוט מאוד היפוכונדרית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טל
ד''ר רוני חרמון12/05/2008את צריכה לאכול קצת פחות קלוריות ליום מהתוצאה שתקבלי ממשקלך כפול 24 כפול 0.9 . חוץ מזה משקלך תקין. בכדי לרדת במשקל את צריכה להוריד את הסוכר והחלב, לשתות 15 כוסות מים ליום ולעשות שלוש פעמים בשבוע הליכה של חמישה ק"מ בשעה אחת. כל זה במשך 3 חודשים ברצף. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרפת לשאלה של פזשרון11/05/2008
במידה ואין משקל בבית, כמה זה באמת 30 גר' קורנפלקס ו-30 גר' גרנולה?
גם אותי זה תמיד מבלבל..
אשמח לתשובה של אחד המומחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר רוני חרמון12/05/2008קונים חבילה של קורן פלקס רואים מה משקל החבילה מחלקים לחבילות קטנות בהתאם עד לכמות של 30 גר'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
שרון13/05/2008מה זאת אומרת לחלק לחבילות קטנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם..מה מומלץ?אורחת10/05/2008
שלום רציתי לדעת איזה לחם יותר עדיף: 7 דגנים קל של אנג'ל או לחם קל של עינן? אם שניהם לא מומולצים אז איזה לחם קל באמת מומלץ לצרוך? היו כל מיני כתבות על הלחמים שאני כבר מאוד מבולבלת.. יש לציין שאני מעדיפה לצרוך לחם קל בגלל הדיאטה שאני עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם
ד''ר רוני חרמון11/05/2008כשבוחנים מוצר שרוצים לצרוך צריך לקרא את הערכים התזונתיים והקלוריים שלו ולא את הפרסומת . כך לחם קל טוב הוא לחם עם ערך תזונתי גבוה מספר קלוריות נמוך והרבה סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי המשקלclilasr09/05/2008
שלום,
אני בת 19 וחצי , בגובה 1.55 ושוקלת בין 48-50... (זה נע כל הזמן), אני לא כ"כ מרוצה מהמשקל ומהגובה שלי (למרות שיש אומרים שזה משקל תקין), ואני אוכלת בצורה מאוד מאוד לא מאוזנת, (אני בדר"כ לא אוכלת כלום עד השעה 2-3, ואז מנשנשת כל מיני דברים, ובסוף אוכלת ארוחת ערב שבדר"כ מכילה הרבה פחממות בסביבות השעה 8-10.בערב) אני בשירות לאומי ועובדת בעבודה פיזית. אמרו לי פעם שבלוטת התריס שלי עובדת לאט ושזה מקשה עלי להוריד במשקל.
רציתי לדעת איך אוכל לסדר את סדר היום שלי מבחינת אוכל , בכדי שאוכל לרדת קצת במשקל.
כרגע בגלל שאני אוכל בשעות מוזרות אני חוטפת בחילה כל פעם שאני מעיזה לאכול משהו באמצע היום... ובנוסף יש לי רמות סוכרים נמוכות בדם- לכן יש לי המון סחרחורות אם אני לא מתחילה לנשנש משהו בצהריים (וזו הסיבה היחידה שאני אוכלת- בעיקר ממתקים- בצהרים)....
אשמח אם תאכלו לעזור לי לשנות את הרגלי האכילה שלי......כי למרות שאני מרגישה בסדר בדר"כ , אני יודעת שזו לא צורה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ה- 19
ד''ר רוני חרמון11/05/2008משקלך תקין. בכדי להיות בריאה צריך לאכול מסודר ובריא ואת לא עושה כלום בנידון את חייבת להבין יותר בתזונה בלימוד עצמי או לפנות להכוונה. בכול מקרה את לא צריכה לרדת במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סירילקסוני09/05/2008
רציתי לדעת אם סירילאק(מזון לתינוקות) יעיל למבוגרים כמו לתינוקות?
האם אכילת סירילק מדי זה טוב? זה נותן מספיק ויטמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוני
ד''ר רוני חרמון11/05/2008אוכל לתינוקות טוב לתינוקות והוא ניתן להם כי הם עדיין לא בשלים לאוכל אחר. זה לא יזיק לך אבל כמובן את צריכה השלמות מזון נוספות. לדעתי אין מקום לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהה, שכחתי!נורית רגב09/05/2008
אני לוקחת ויטמין D ותרופה לחוסר סידן. בקשר לתזונה, ביום שישי אני אוכלת כאוות נפשי (למשל, חמין או אורז ואפונה +קציצות, או עוף בתנור עם תפוחי אדמה ,2 כדורי גלידה, וכל מיני דברים משמינים אחרים.האם כל המיקס הזה ייצור עלייה במשקל?
בתודה, נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
ד''ר רוני חרמון11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)