מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למוניקה חשוב מאודדשיר12/07/2007
מוניקה היי זה בקשר לזה שדיברתי איתך על אורח חיים נורמלים יותר וגמילה מדברים דיאטטים...
אני כבר 4 ימים ככה סימתי עם לחם קל התחלתי לאכול מהכל לחמניות ג'פטות, לחם רגיל, קבבים בנוסף במקום רק חזה עוף, טונה בשמן במקום במים מעדנים של 1וחצי אחוז ו 3 אחוז מקום של 0 אחוז... בנוסף לזה הפסקתי למדוד את האוכל שלי בכוס כמו אובססיבי זה היה ממש מוגזם לדעתי. התחלתי לשים בקערה את הגרנולה או הקרונפלקס ולשפוך חלב פשוט לראות בעניים כמות נכונה וזהו.
מדי פעם גם הוספתי מעט טחינה לארוחה...
אני פשוט אוכל מכל הדברים האלה במידה ו כ 3 ארוחות מסודרות ביום....
המשפחה שלי והחברים שמו לב לשינוי זה ממש משחרר ומוציא אותך מהחיים המוגבלים שהיו לי.
לא עליתי במשקל בכלל ואני אוכל ממש טוב אני מאמין שאני מגיע ל 2000 קלוריות ביום... שאמרו לי שזה מצוין ואני עושה ספורט לפחות 4-5 פעמים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד
מוניקה קרן12/07/2007כל הכבוד לך!
אני שמחה לשמוע שיש התקדמות חיובית.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היירוני12/07/2007
רציתי לשאול אם המשקל שלי טוב יחסית לגובה..
אני שוקלת 47 ואני 1.56
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר גיל אבל נראה בסדר
ד''ר רוני חרמון12/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול בלי להשמין****11/07/2007
כשאוכלים כולם אז אחותי לא ממש אוכלת הרבה ולכן אחרי חצי שעה היא שוב רעבה.. אבל כל היום היא רק מנשנשת דברים בערך כל חצי שעה-שעה-שעה וחצי ואני לא מדברת על דברים רזים.. אלא גם משמינים דווקא , אבל היא לא משמינה , איך זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין פלאים צריך לבדוק לעומק יש סיבה
ד''ר רוני חרמון12/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב מאוד! תזונה נכונהאנונימי11/07/2007
שלום לכולם!
אני סוף סוף התחלתי ללכת לחדר כושר והתאמן! בנוסף לזאת השאלה שלי מה התפריט היומי שאני צריך לאכול (בערך)?
כמה זמן צריך לאכול ליפני אימון? ואחרי? ומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר ואוכל
ד''ר רוני חרמון12/07/2007כעיקרון אתה צריך לאכול אותו דבר לפחות בהתחלה רצוי מאוד להרבות בשתיה רצוי לא לאכול שעתיים לפני הכושר לשתות אפשר והרבה ולאכול שעה אחרי הכושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפריט שלי להרזיה טוב?מרים11/07/2007
2 כוסות נס קפה(חלב 1% שומן) המתקה עם סוכרזית.
20 כוסות מים
2 אפרסקים בינוניים
משמש 1
2 לחמניות
קופסת קוטג 3% 250 גרם
כמה קלוריות יש פה וכמובן בשביל הרזיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא מספיק בערך 400-500 קל'
ד''ר רוני חרמון12/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותמרים11/07/2007
אם אני צורכת פחות מ1000 קלוריות כמובן בשביל הרזיה אז הגוף נמצא בסטרס הכוונה במתח ולא יורדים במשקל אבל אם צורכים את הכמות המועטה הזאת למשך הרבבה זמן עדיין לא תהיה הרזיה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1000 קלוריות ליום בטוח תרדי במשקל
ד''ר רוני חרמון12/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטבוחה וסחוג ועל שמן זיתיונתן11/07/2007
אפשר טיפה מטבוחה וטיפה סחוג כל ארוחה נכון?
הרופא אמר לי שאני חייב 2 כפות שמן זית ביום מכיוון שיש לי בעיות קיבה קשות ואני סובל מזה מאוד הוא אמר שהבעיה תיפתר רק אם אני יתמיד לקחת 2 כפות שמן זית ביום האם זה בסדר מבחינת שמירה על המשקל לשלב את זה בתפריט בתוך הסלט או בטיגון חביתה... 2 כפות בלבד או שהוא אמר 2 כפות טחינה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן
ד''ר רוני חרמון12/07/2007שמן בסלט זה בריא וטוב ולא פוגע בדיאטה טחינה אסור זה משמין מאוד אלא אם כמות הטחינה נלקחת בחשבון הכללי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוניקהמרים11/07/2007
האם אפשר להשמין תוך יום?
דוגמא אם ביום הייתה לי בולמוס ואכלתי כמות גדולה של אוכל האם ביום למחרת יש מצב שאני עולה במשקל אפילו בגרמים הכי קטנים<<<<<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה תוך יום
מוניקה קרן11/07/2007שלום מרים,
המצב שאת מתארת יכול להתרחש. אחרי יום של אכילה מרובה, אם כמות הקלוריות שאכלת עולה על ההוצאה, העודפים יאגרו.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאורית10/07/2007
אני בת 18 . הגובה שלי הוא 1.60 והמשקל 55.
אני מודעת לעובדה שאני לא שמנה, אבל יש לי שומן בצדדים ובבטן...ואני יודעת שאי אפשר להוריד את הגרמים האלה ככה באופן נקודתי.
מה בכל זאת אפשר לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מוניקה קרן10/07/2007שלום אורית,
את יכולה לנסות פעילות גופנית. שילוב של פעילות אירובית ועיצוב יכולים לשפר את המראה.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעיי מאכלרפאל10/07/2007
שלום.
האם קיימת רשימה של צבעיי מאכל מסוכנים?
ואם יש איפה ניתן לקבל/להוריד/להסתכל/להדפיס?
ועד שאלה.
והאם קיימים הגדרות מדוייקות(עד כמה שאפשר) על המינונים המקסימליים המומלצים לצריכה יומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעי מאכל
מוניקה קרן10/07/2007שלום רפאל,
ניתן למצוא את המידע שאתה מבקש באתר של משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=51&catId=329&PageId=2532
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות מבושליםorly09/07/2007
אני נוהגת לבשל ירקות שונים (שעועית ירוקה, קישואים, כרוב ועוד) כך:
מטגנת קודם כל בצל במעט שמן, מוסיפה רסק עגבניות, תבלינים וירקות.
כמה קלוריות מוסיף תהליך בישול זה לירקות, והאם זה מקלקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות מבושלים
מוניקה קרן10/07/2007שלום אורלי,
בתהליך הבישול עם השמן מתווספות לקלוריות של הירקות עצמם, הקלוריות שבאות מהשמן איתו את מטגנת את הבצל. בכף שמן יש כ- 130 קלוריות.
הקלוריות של רסק העגבניות זה עוד 30-40 קלוריות.
ערכם התזונתי של הירקות נשמר ברובו. ישנם ויטמיינם הרגישים לחום, כמו ויטמין C, אשר נהרס, אך ישנם ויטמינים וחומרים נוספים שנשמרים ואפילו זמינותם לגוף עולה אחרי בישול.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש חשובה למוניקה ולדר חרמוןיונתן09/07/2007
שלום אני בן 17 הגובה הוא 1.63 וחצי ואני שוקל 62 יש לי גוף טוב ואני רזה רציתי לדעת אם המשקל תקין? וכמה קלוריות עליי לצרוך ביום?
עכשיו עוד בעיה לפני כשנה וחצי התחלתי דיאטה הייתי 73 קילו העניין הוא שעד היום בשמירת המשקל שלי אני פוחד לאכול דברים שכל בנאדם נורמלי אוכל כמו פסטות אורז לחניות ... תמיד שמשפחתי אוכלת בארוחה אני תמיד מסתגר עם עצמי ואוכל טונה במים לחם קל רציתי לשאול אם אני יכול לאכול הכל במסודר ובכמות נכונה ועדיין לשמור על משקלי ממש להפסיק עם לחם קל ועם כל הדברים הדיאטטים ולהתחיל לחיות חיים נורמלים יותר כי זה ממש מפריע לי לא בכל מקום אני ימצא את הדברים הללו לא בצבא ולא בהרבה מקומות ואני רוצה לצאת מזה פשוט לדוגמא בבוקר לאכול איזו לחמניה או ג'פטה עם משהו בפנים ובצהריים פסטה עם בשר או איזה 2 קבבים קטנים
אני ישמח אם תעזרו לי תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
מוניקה קרן10/07/2007שלום יונתן,
כל הכבוד על השינוי שעשית: הצלחת לרדת במשקל ואתה ממשיך לשמור על המשקל החדש. תמשיך כך. אתה במשקל תקין.
צריכת הקלוריות היומית שלך צריכה לנוע סביב 2100 קלוריות, אך אני אומרת זאת בהסתייגות. מהמשך מכתבך אני מבינה שאתה נימנע מאכילת מזונות רבים. לכן, יכול להיות שאתה אוכל פחות קלוריות וכך אתה מצליח לשמור על המשקל. זה בעצם המדד האמיתי, עליך לאכול את מירב הקלוריות, שבו אתה מצליח להשאר במשקלך מבלי לעלות (כל עוד אתה באותו גובה. אם תיגבה, יכול להיות שגם המשקל יעלה מעט, וזה בסדר).
דרך מצוינת לשמור על איזון קלורי היא הוספת פעילות גופנית קבועה וסדירה לסדר היום שלך.
בקשר למאכלים שמהם אתה נימנע: בעיני זה לא בריא. כשאתה כמה למשהו הרבה זמן ומונע מעצמך, בסוף הכמיהה משתלטלת וההתפרצות לא ניתנת לריסון. אני ממליצה להוסיף לתפריט היומי שלך את הדברים שאתה אוהב. תתחיל במינונים קטנים, כדי לבדוק כיצד זה משפיע על גופך וגם כדי לא לאכול הרבה מזון פחות בריא (כמו ג'בטות, שניצלים, קבבים וכו').
אשמח לשמוע על התקדמותך
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה?מרים09/07/2007
למה ללא שתייה מרובה שכוללת 20 כוסות מים אין אפשרות לרדת במשקל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
ד''ר רוני חרמון11/07/2007במהלך פירוק השומן הגוף מפסיד נוזלים רבים אם לא נחזיר את הנוזלים לא נמשיך לפרק שומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכוןמרים09/07/2007
שאפשר להשמין תוך יום?
דוגמא אם ביום הייתה לי בולמוס ואכלתי כמות גדולה של אוכל האם ביום למחרת יש מצב שאני עולה במשקל אפילו בגרמים הכי קטנים<<<<<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מצב
ד''ר רוני חרמון11/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חרמוןמרים09/07/2007
האם מותר לאכול בדיאטת אטקינס שמנת ואני מדגישה מתוקה טריה מפוסטרת של 32% שומן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר אבל צריך לשים לב לכמות הפחמימה
ד''ר רוני חרמון11/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)