מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשימת הסיבים התזונתייםדנה20/07/2007
שלום,
אפשר לקבל את הרשימה המלאה של הסיבים התזונתיים, ודוגמאות כגון; באילו מאכלים נמצאים הסיבים התזונתיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים
מוניקה קרן20/07/2007שלום דנה,
רשימת הסיבים התזונתיים היא מאוד ארוכה.
מזונות עשירים בסיבים הם ירקות ופירות בקליפתם, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים למיניהם.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,רוני19/07/2007
רציתי לדעת אם המשקל שלי נכון ביחס לגובה..
אני בת 14 עוד שלושה חודשים, אני שוקלת 47 גובה 1.56
זה נורמלי?
ורציתי להגיד שמבחינה חיצונית אני די רזה, האם אני צריכה להוריד עוד כמה קילו ממשקלי הנוכחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל מצוין עבורך.
מוניקה קרן20/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים בהריון......שרית19/07/2007
אני קצת מבולבלת בקשר לנושא הזה של איליו דגים מותר ואילו אסור בהריון...
האם מותר : טונה בהירה בשמן, דג מטיאס,בקלה וסרדינים? ומהי הכמות המומלצת לשבוע?
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים בהריון
מוניקה קרן20/07/2007שלום שרית,
באופן עקרוני מומלץ לצרוך דגים בהריון. יחד עם זאת בכל כמה חודשים מפרסמים גורמי הבריאות אזהרות לגבי תכולת כספית מסוכנת בדגי הים מסוימים, וממליצים לנשים הרות להימנע מצריכתם.
צריכת מנת דג של כ- 180 גרם פעמיים בשבוע נחשבת לבטוחה יחסית ומכילה יתרונות בריאותיים, כמו חלבון באיכות גבוהה ותכולת חומצות שומן מסוג אומגה 3.
דגי בריכה בישראל, שנמצאים תחת פיקוח ארגון מגדלי הדגים, גדלים בתנאים של פיקוח וטרינרי ולא אמורים להכיל כספית. אותם ניתן לצרוך בביטחה.
את צודקת, הנושא מבלבל ולא חד משמעי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר פעילות גופניתנטלי19/07/2007
שלום ברצוני לשאול האם אחרי פעילות גופנית של שעה בערך אפשר לאכול מעדן אקטיב 3 אחוז שומן עם כוס ברנפלקס בשעה שמונה בערב בערך כמובן שבמשך היום אני שומרת על מאזן טוב מבחינת אוכל . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר פעילות גופנית
מוניקה קרן20/07/2007שלום נטלי,
זו יכולה להיות ארוחה מצוינת אחרי אימון. מכילה גם חלבונים וגם פחמימות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מסת שומןאילי19/07/2007
שלום ,אני בת 30 ,גובה 1.60. שוקלת 62 קילו .לפני יותר משנה עברתי לגור בארה"ב בעקבות לימודיו של בעלי והוספתי למשקלי 10 קילוגרמים נוספים עד שגיליתי את ההרכב התזונתי של המזון פה זה היה מאוחר מידי...האוכל פה כל כך שמן שזה מפחיד!!! בכל אופן , לפני כשלושה חודשים התחלתי ללכת לחדר כושר בין 4-5 פעמים בשבוע למשך כשעה -שעה וחצי אני עושה בעיקר שיעורי אירובי ומשתדלת לאכול בריא ולא לאכול מעל 1400 קלוריות ביום אני מרגישה כי גופי קצת התעצב אך המשקל לצערי אינו משתנה לא משנה מה אני עושה .אני מעולם לא נזקקתי לדיאטה בעבר (עד המעבר..) ולא מבינה מדוע אני לא מצליחה להוריד במשקל
שאלה נוספת : האם ממולץ ללוות את הדיאטה בDietary supplement ?
בתודה מראש
אילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מסת שומן
מוניקה קרן20/07/2007שלום אילי,
כדאי לשלול סיבות רפואיות, הורמונליות שבגללן אינך יורדת במשקל. לבדוק האם בלוטת התריס עובדת כשורה.
תנסי להפחית עוד מעט את צריכת הקלוריות שלך. אינך שמנה ולכן אולי 1400 קלוריות אינם תורמים להרזיה. תנסי לאכול 1200 קלוריות לשבועיים ולראות האם יש הבדל.
אשמח שתעדכני אותי
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילי21/07/2007אני בהחלט אבדוק את עניין בלוטת התריס אך לגבי השאלה הנוספת האם אפשר ללות את הדיאטה עם כדורים הגורמים לתחושת שובע? והאם ידוע לך אם נטילת כדורים אלו עשויה לפגוע בנסיונות להקלט להריון
תודה
אילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מוניקה קרן22/07/2007שלום אילי,
איני ממליצה על כדורים כאלו במיוחד. אם אוכלים ארוחות מסודרות ומקפידים על צריכת ירקות ומים מספקת, את יכולה להסתדר מצוין ללא כדורים.
בקשר לקליטת הריון, לדעתי לא ממש, אך איני מכירה את תכולת הכדורים בחו"ל. מומלץ שתתתיעצי עם הרופא המטפל שלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם תוכלו לענות אשמח..הילה18/07/2007
איך נשמע התפריט שלי?
בוקר:30 גרם דגנים חיטה מלאה נס קפה עם 2 סוכרזית חלב 3%
אמצע: 2 פרכיות עם שוקולד.
צוהורים:30 גרם אורז,סלט ירקות עם תפוח אדמה 1.
אמצע:נס קפה חופן אגוזים,פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה.
ערב:לחמניה קלה,ביצה קשה חומוס כף.
כמה קלוריות זה מסכם?(אני לא נוטה לספור)
תודה.אייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
מוניקה קרן19/07/2007שלום אייל,
התפריט שלך מסתכם בכ- 1150 קלוריות.
מדוע אינך אוכל דגים ובשר?
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני אוכל לפעמים
הילה19/07/2007לא יוצא לי בדיוק לבשל עם רק אז חזה עוף\שניצל עוף שמוכן רק צריך לחמם במיקרו
אני חייב לרדת במשקלי עם אני ימשיך כך יש ספק שארד?עם פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע שעתים ..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףף יש בעיה במערכת כאן
הילה19/07/2007מזה..כל הזמן יש לי שמות שונים של בנות\בנים מה קורה כאן אני שואל שאלות על שם של בנות וכל הזמן זה משתנה. קוראים לי אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לפעמים
מוניקה קרן20/07/2007שלום אייל,
כמה את השוקל ובן כמה אתה?
אחרי כן אוכל לענות.
(לא יודעת למה הבילבול בשמות, מתנצלת)
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה אני מתנצל.
הילה20/07/2007זאת הייתה אחותי,שנכנסה ושינתה את השמות ושאלה שאלות במקומי,אני מצטער בשמה, היא בת 15 והמחשב שייך לשנינו.,לא האשמתי ,את הפורום הפרום מצויין..
סליחה מראש
אני שוקל 60 וואני מטר 65 וחצי,אני בן 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה על משקלך
עידן20/07/2007נשמה אין מצב שאתה שמןן............ אני שוקל 60 ואני מטר 63 וחצי ואני רזה... יש אנשים שאומרים לי אפילו להשמין ולפי הנתונים שנתת אתה אמור להיות יותר רזה ממני..... כי אתה גבוהה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך מה אתה אומר לי את זה.
הילה20/07/2007הגוף שלי רזה אני לא שמן אני יודע אני יחסית גבוה והמשקל שלי הוא בסדר,אך יש לי שומן באזורים מסוימים שמפריעים לי ללבוש בגדים שאני רוצה,
אני רוצה לוהוריד לפחוט 5 קילו בתזונה וחדר כושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובההה
שראל22/07/2007סבבה... רק חשבתי שאתה חושב שהמשקל שלך לא בסדר... אני עושה ספורט אז כנראה זו הסיבה שאני מרוצה מהגוף שלי וגם יכול להיות שהגוף שלי בפרפורציות מה שאמרת שאצלך אין שיש לך אזורים עם בעיה... אז שיהיה לך בהצלחה פשוט לי אפילו אומרים שאני רזה מדיי אז בגלל זה לא הבנתי איך אתה לא מרוצה מהגוף שלך ועוד רוצה להוריד אבל כנראה שאתה צודק וספורט יעזור לך לעצב את הגוף שלך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל וגובה
מוניקה קרן22/07/2007שלום אייל,
המשקל שלך מתאים לגובה. איני רואה סיבה שתרד במשקל. אתה צריך לאכול תפריט עשיר יותר בקלוריות, בסביבות ה-2000 קלוריות ליום. אתה אמור עוד לגבוה והגוף שלך זקוק לרכיבי תזונה שונים ורבים כדי לעשות זאת. זה לא זמן טוב לקצץ.
כדי לעצב את הגוף מומלצת יותר פעילות גופנית. 3 פעמים בשבוע זה טוב, אבל יהיה טוב יותר אם תגדיל את המינון, אפילו עד פעילות יומיומית.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר מידעlil18/07/2007
שלום רב,
רציתי לדעת האם קיים אתר שמפרט את סגי המזון שאני צורכים ואת הקלרויות הנמצאות בכל מאכל. (לא מאכלים קנויים שבו ניתן לראות ע"פ המשווק את כמות הקלריות).
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתר מידע
מוניקה קרן19/07/2007שלום,
קיימים אתרים רבים כאלו.
לדוגמה באנגלית http://www.nutritiondata.com/
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש וחצי לאחר לידה ומניקה...שני18/07/2007
לאחר הורדת כ 10 ק"ג אני ממש תקועה במשקל למרות שמירה לא מאוד קפדנית כי אני מניקה -אך אכילה נכונה אני לא יורדת.... ,האם ייתכן שעם הנקה ששורפת כ 500 קלוריות והקפדה על תזונה לא ארד במשקל? לא אוכלת יותר מ 1,600 קלורית ,ביום-תפריט מגוון כמעט ללא פחממות "לבנות"...פירות (במקום שטויות) ולחם קל מחיטה מלאה למשל:
בוקר:נס 3% שומן בחלב+סוכרזית או כפית סוכר
ביניים:יוגורט ביו או מעדן עם פרי עד 3% שומן
או קערת קורנפלקס חיטה מלאה-"פיטנס" עם כוס חלב-3%
צהריים:חלבון+ירקות+שמן בסלט או 4 לחם קל חיטה מלאה עם חומוס ופסטרמה דלת שומן
ביניים קפה כמו בבוקר
2 פירות ולפעמים חוטאת בעוגייה או בייגלה עם הקפה
ערב
ביצה,ירקות לחם קלעד 3 פרוסות וגבינות עד 5%
אבטיח-עד 2 פלחים
שוב אציין שאני מניקה ושייש ימים שאני אוכלת פות מיד אני מרגישה התמעטות בחלב...השאלה איך ממשיכה לרדת ויוצאת מה"תקיעות" ועדיין שומרת על תזונה נאותה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש וחצי לאחר לידה
מוניקה קרן18/07/2007שלום קרן,
את אוכלת יפה מאוד והצלחת לרדת במשקל 10 ק"ג שזה מצוין.
בתקופת ההנקה, עדיין רמות ההורמונים בגוף גבוהות ולכן יכולה להיות "התקעות" במשקל והאטת או הפסקת ההרזיה. אל תישכחי שהגוף אוגר שומנים באופן מכוון לתקופה זו.
אל תתיאשי. איני ממליצה לך להפחית את כמות הקלוריות שאת צורכת. ההנקה היא חשובה ובריאה לך ולתינוק, גם אם פירושו שאולי תצטרכי להמתין עוד כמה חודשים כדי להמשיך ולרדת במשקל.
שתי המלצות לי אלייך:
1. להקפיד על שתיית מים מרובה. גם ישמור על יצור חלב נאות וגם עשוי לקדם ירידה במשקל.
2. להוסיף פעילות קלה כמו הליכה לסדר היום שלך, כדי להגביר הוצאה אנרגתית נוספת.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיות למאכלים... חשוב תודהעידן18/07/2007
יש לי שאלה לא הבנתי מה הקטע בקלוריות אם לא תמיד כמות הקלוריות אמורה לשחק כאילו מה עדיף לאכול שוקולד טעמי לדוגמא שיש בו 208 קלוריות או קופסא של גבינה לבנה שיש בה 250 קלוריות למרות של100 גרם השוקולד הרבה יותר משמין אבל מבחינת המוצר עצמו...? הרי עדיף את כמות הקלוריות הקטנה ביותר אבל עדיף גבינה מאשר שוקולד
איך אפשר להסביר את זה ומה עדיף 100 קלוריות של שוקולד או 250 קלוריות של גבינה רזה? שהרי השוקולד זה משו שהורס את הדיאטה והגבינה זה משו שמומלץ בדיאטה אבל במקביל לזה כמה שפחות קלוריות יותר מסיע לדיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה זה לא רק קלוריות
ד''ר רוני חרמון18/07/2007דיאטה זה לא רק קלוריות, מה אוכלים לעיתים יותר חשוב מכמה אוכלים. כשאוכלים קלוריה פשוטה זמינה כמו סוכר שוקולד וכו' הגוף אינו משקיע אנרגיה בכדי לספוג אותה ולכן משמינים יותר אבל מצד שני חסרים אבות מזון ולכן זה פחות בריא. גבינה מנגד יש בה את כל אבות המזון הקלוריות מחולקות יותר בין שומנין חלבון ופחמימה הגוף משקיע אנרגיה בכדי לספוג ולעכל ולכן משמינים פחות וזה יותר בריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפנילאנין.אדם18/07/2007
שלום לכם,
יש לי שאלה בקשר לחומר פנילאנין שראיתי שקיים בדיאט ספריט דיאט קולה והרבה משקאות דיאט שעברתי על המרכיבים שלהם הוא מופיע כאשר קראתי על הפנילאנין בויקיפדיה היה רשום משהו בנוגע למחלות תורשתיות ופיגור שכלי שקצת הלחיץ אותי מישהו יכול להסביר לי האם יש סיכון במשקאות האלו שמכילים את הפנילאנין
תודה מראש,
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנילאלנין
ד''ר רוני חרמון18/07/2007יש אנשים שאסור להם להשתמש בחומר זה חולים הסובלים מפניל קטנוריה וזה לא את ולכן אל תדאגי אבל זיכרי שכמות מאל המותר של אספרטיים יכול לגרום לנזקים כבדים לא לעבור את הוראות היצרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ובקשה בנושא
אדם19/07/2007תודה שענית אבל יש לי עוד שאלה ובקשה
אממ אשמח אם פעם הבאה תפני אלי בלשון זכר (לא שנפגעתי או משהו חח)
ואיפה בדיוק רשום כמה ספרייט מותר לשתות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ובקשה
מוניקה קרן20/07/2007שלום אדם,
על תוויות המזון או המשקה, רשומה הודעה בנוסח של " המשקה מכיל... אין לצרוך יותר מ-40 מ"ג אספרטיים לק"ג משקל גוף..."
עליך לחשב בעצמך כמה אתה שותה, כמה ממתיק מלאכותי זה מכיל. כדאי לקחת בחשבון שלעיתים אנשים צורכים עוד מוצרים דיאטטיים המכילים את אותם ממתיקים ולהוסיף את כולם לתחשיב.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למוניקהסיגל18/07/2007
לא ענית לי , כמה כאלה אפשר לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחמיות
מוניקה קרן18/07/2007שלום סיגל,
תלוי אילו פחמימות ודגנים אחרים את צורכת באותו יום. בהנחה שאינך אוכלת אף פחמימה אחרת (לחם, דגני בוקר, אורז, פסטה, פירה, ממתקים ) אז את יכולה גם 14 יחידות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניקה\ד"ר רוני למה לא עניתם לי..הילה17/07/2007
מה זה שאני בת 16..לא צריכים לענות לי?
אוקי בכל אופן עברתי פורום לא באתר זה,אני רואה שכאן לא אקבל תשובה.
שמרית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית .....!!
עדי18/07/2007אני לא חושבת שלא ענו לך בגלל שאת בת 16 !!!!
כי אני בת 14 וענו לי כבר על כל השאלות ששאלתי...!!
בכל מקרה-- אני לא יודעת למה לא ענו לךך... אבל זה לא קשור לגיל !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת לא מסודר..הילה17/07/2007
שלום,אני שמרית בת 16,בזמן האחרון אני עסוקה מאוד,ואין לי זמן לאכול צוהורים מלא וארוחות בכלל מלאות,אני אוכלת פה ושם,זה מצבר עד ל כ- 1500קלוריות ליום,
אך האם יש סיכוי שאשמין כי אנני אוכלת נכון??.
למרות שהדברים שאני אוכלת בריאים,אך לא בזמן,וספורט קבוע 3 ימים בשבוע..
תודה,שלכם שמרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
רני17/07/2007הגבתי למשהי אחרת אך משום מה התגובה עברה אליך בכל אופן סליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכלת לא מסודר
מוניקה קרן18/07/2007שלום שמרית,
השמנה ועליה במשקל ניגרמים כתוצאה מאכילה עודפת של קלוריות. אם את צורכת במשך היום 1500 קלוריות כנראה שממש לא תעלי במשקל.
יחד עם זאת את רוכשת הרגלים לא טובים, את אולי גורמת למחסורים תזונתיים בגוף, וכל זה פחות בריא.
אכילה מאורגנת היא עניין של סדר עדיפויות. כמו שאת מצליחה להתמיד בפעילות גופנית קבועה 3 פעמים בשבוע ולא משנה כמה את עסוקה, כך גם לגבי פינוי הזמן לצורך אכילה.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ארוחת צהריים.. חשוב תודהעידן17/07/2007
רציתי לדעת אם כוס פסטה ו 200 גרם עוף זה בסדר לארוחת צהריים?? (בשמירה על המשקל בזמן שכמות הקלוריות ביום היא בסדר כמובן)
והאם במקום כוס פסטה אפשר חצי כוס פסטה וחצי לחמניה קטנה חומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה...
רני17/07/2007שלום לך,
אחותך אינה משמינה מכמה סיבות.
יכול להיות שיש לה מטבוליזם (חילוף חומרים) מהיר ובכך היא לא משמינה.
אולי היא מתעסקת בפעילויות מסוימות לאו דוקא חדר כושר יכול להיות שהיא מטיילת הרבה
עולה ויורדת במדרגות וכו' ואנרגטית מאוד מטבעה.
לא ציינת גם מהו גילה של אחותך שזהו גם גורם משפיעה.
יכול להיות שהיא לא אוכלת כמויות כפי שאת חושבת אומנם היא אוכלת הרבה לדעתך אך זה לא עובר את סה"כ תצרוכת היומית שלה.
ועוד גורם נוסף שלא ארחיב עליו כי זה חופר, הוא סוג הדם של אחותך כידוע ישנם 4 סוגי דם שמתחלקים לפלוס ומינוס, כשסוג דם-O הוא העתיק ביותר וסוג דם-AB הוא המודרני ביותר
ולכל סוג דם ע"פי מחקרים מסוימים יש סוג אוכל המתאים לו שהוא ניזון ממנו ומפרק אותו טוב יותר.
בכל אופן אדם ללא קשר לסוג הדם, הנכנס למאזן קלורי חיובי, כלומר אוכל קלוריות יותר ממה שהוא שורף ביום, משמין אין אפס. אלא אם הוא נוטל סמים מסוכנים כמו שורפי שומן סטרואידים אנבוליים ותרופות ממשפחת האפדרין.
בכל אופן מקווה ועזרתי לך, אך נא המתיני לתשובת מנהל הפורום.
אם תרצי עזרה או ייעוץ את מוזמנת לשלוח לי הודעות למייל:
[email protected]
שיהיה לך יום נעים, רן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ארוחת צהריים
מוניקה קרן17/07/2007שלום שראל,
התשובה ל-2 השאלות היא "כן".
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכלנית בררניתלי17/07/2007
היי :)
השמנתי לאחרונה ולא יזיקו לי איזה 5-10 ק"ג פחות. ראיתי כל מי דיאטות באינטרנט שמיועדות במיוחד לקיץ, אבל אני לא אוכלת משם כלום כמעט. איך אני יכולה לבנות דיאטה דומה בעזרת מאכלים שאני אוהבת לאכול? אני לא יכולה לאכול דברים שאני לא אוהבת ולחשוב שזה כמו תרופה או משהו כזה, כי אז אני חוששת שאני ארגיש עצובה ולא שבעה. ובכלל, יש לי נטייה לאכול אחרי משהו שאכלתי שאני לא אוהבת משהו אחר שאני כן אוהבת רק כדי לשמח את עצמי.
ועוד משהו: אני שותה הרבה מים, כ - 20 כוסות ליום וגם מדי פעם מוסיפה גם כמה כוסות מיץ ומרק, האם אני צריכה להפחית בשתייה שלי? יכול להיות שזה מה שגורם לי להיות בעלת בטן?
אשמח לשמוע עצות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכלנית בררנית
מוניקה קרן17/07/2007שלום לי,
קשה לי בפורום זה לתת עצה כללית לבעיה עם הרבה פרטים כמו שאת מציינת.
את מציינת גם מצבי רוח משתנים בעקבות אכילה או אי אכילה. נישמע שיש עומק גדול מאחורי הדברים הללו.
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ פרטני הכולל יעוץ תזונתי וטיפול קוגנטיבי התנהגותי, כדי לקבל מענה מלא לדרישותייך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)