מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיה דיאטא,א04/07/2007
שלום למומחים!
אני בן 15 וחצי ורציתי לדעת אם אני אשתה שתיה דיאט(קולה, ספרייט) שיש בהם אספרטיים האם זה יפגע לי לגביהה?
חלק אומרים שאסור וחלק אומרים שמותר אז פשוט אני רוצה לדעת מה דעתך בנושא!
ומדוע אסור /מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתייה דיאט
מוניקה קרן04/07/2007שלום,
ממתיקים מלאכותיים הם שנויים במחלוקת מבחינת הנזקים שעלולים לגרום. האספרטיים נחשב לבטוח לשימוש תחת המיגבלות המצוינות: עד 40 מ"ג לקילוגרם משקל גוף. אסור לחולי פניל קטונוריה. איני ממליצה לשימוש לנשים הרות.
חשוב לציין שהמומלץ ביותר הוא לשתות מים והרבה. זה המשקה הבריא ביותר עבור הגוף. אם אתה חובב משקאות מוגזים, אני ממליצה לבסס את השתיה היומית על מים ולשלב את המשקה המוגז כצ'ופר, נניח כוס או פחית ליום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי כל כך טוב
א,א05/07/2007את בעצם אומרת 40 מ"ג כפול המשקל=X מ"ג לשתיה באותו היום??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי טוב
מוניקה קרן05/07/2007כל מוצר המכיל ממתיקים מלאכותיים וזה כולל שתיה, יוגורט, ארטיק דיאט וכד'. יש סימון על גבי האריזה כמה ממתיק הוא מכיל.
לדוגמה מעדן דיאט מסוים ( זה מה שיש לידי כרגע) מכיל 52 מ"ג אספרטיים ל- 100 מ"ל. כלומר גבביע של 150 מ"ל מעדן יש 78 מ"ג אספרטיים.
אדם במשקל 70 ק"ג, יכול לצרוך עד 70 * 40 = 2800 מ"ג אספרטיים ליום.
מתוך המספר הנ"ל אותו מעדן דיאט יספק לו 78 מ"ג.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהלימור04/07/2007
אני שוקלת 58 גובה 1.58 אני רוצה לרדת במשקל, כמה קלוריות צריכה ביום? וכמה קלוגרמים אני צריכה לרדת.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסחה לצריכה קלורית
ד''ר רוני חרמון04/07/2007משקל כפול 24 כפול 0.9 - צריך לאכול פחות מהתוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולה...טלי04/07/2007
שלום.. רציתי לשאול האם קולה דיאט יותר מזיקה מקולה רגילה? ובכלל, מה הם בעצם החומרים המזיקים שיש בקולה? אני שותה הרבה במשך היום - 2 ליטר מים כמו שצריך אבל אני גם אוהבת קולה ואני שותה קולה דיאט 2 כוסות ביום.. האם כדאי לי לוותר על זה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 כוסות קולה דיאט ליום לא מזיקות
ד''ר רוני חרמון04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה שבעהמאי03/07/2007
אני הרבה פעמים מרגישה נורא שבעה ואוכלת גם
לפעמים רק 2 ארוחות קטנות ביום...
זה הגיוני שהקיבה שלי מתקבצת ואז הגוף שלי רוצה פחות?
ואם לא אז למה זה?
יש לי עוד שאלה:
ירדתי 6 קילו מאז שעשיתי דיאטה ואמי
ביקשה ממני להפסיק,
אבל הבעיה שאני מקפידה על תזונה נכונה
כמו תמיד , בל ממשיכה לרדת כל כמה זמן קילו או שניים.
בתודה ומחכה לתשובה
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת חוסר תיאבון
ד''ר רוני חרמון04/07/2007נכון ככול שאוכלים פחות רעבים פחות
בכדי לא להמשיך לרדת במשקל צריכים לאכול נכון כמו שאת עושה אבל גם מספיק מבחינה קלורית ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
מאי04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הבטן-תוספתמודאג03/07/2007
סליחה על הפרסום הכפול, אבל אני חושב שגם חשוב לציין, שבימים אחרונים, בנוסף לכאבי הבטן היו לי הרבה גיהוקים. יותר מבדר"כ. ואני מרגיש ממש את האוכל עולה עם כל גיהוק... (סליחה על התיאור)
יכול להיות שבגלל שהאוכל לא יוצא מהמעיים, הוא עולה למעלה בצורת גיהוקים?? ובכל אופן, זה סימן מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות יכולה לגרות לתאור שתארת
ד''ר רוני חרמון04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים מתי לאכולמיטל2903/07/2007
תמיד הייתי רזה.אפילו בתת משקל.מאז שהתחלתי טיפול אצל דיאטנית להעלות במשקל,אני חוה כאבי בטן כמעט כל יום,שילשולים,ומזון לא מעוכל עם ריר לבן(סליחה על התיאור)אני לא מסוגלת לאכול.לפני הדיאטנית הייתי אוכל למשל משולש פיצה ליום,או קערת מרק עם עוף ירקות ואורז לכל היום,והיו ימים שהייתי אוכלת למשל המבורגר שלם של 200 גר עם טבעות בצל וכוס קולה,וזה אחרי שצמתי כל היום.אז הקיבה שלי הייתה בסדר.לא כואבת ולא כלום.אבל עכשיו אני מרגישה שמכרחים אותי לאכול,וזה עושה לגוף שלי רע.לא עדיף שאדם יחליט לעצמו מה לאכול כמה ומתי?אני כבר שנים בתת משקל והכל תקין,המחזור סדיר וכל הבדיקות דם תקינות.אשמח לחוות דעתכם.אני בת 33 בריאה ללא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי
ד''ר רוני חרמון04/07/2007יש מקום לפנות ליעוץ תזונתי אך גם רפואי כולל יעוץ פסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהליאל03/07/2007
היי, אני בחורה שאוכלת הרבה ירקות ויש לי כל יום יציאות אך ביציאות אני רואה חלקיקי אוכל כמו עבניה קליפות תפוח שומשום שיש בלחם המלא שאניאוכלת מה זה אומר שהגוף שלי לא מעכל טוב [הייתי אנורקסית ובולימית בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה די רגיל אבל
ד''ר רוני חרמון04/07/2007את חייבת לאכול יותר מגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור הבטןמודאג03/07/2007
שלום, אני בן 17, 1.83 מטר ומשקלי 70 קילוגרם. ביומיים-שלושה האחרונים חוויתי כאבי בטן לא נעימים, ובנוסף מחסור ביציאות (לפני כן הייתה לי יציאה ביום לפחות) כאילו אכלתי משהו לא בסדר, או יותר מדי, או משהו כזה.. אבל באותם ימים אכלתי מעט, [כי כאבה לי הבטן ולא היה לי תיאבון] ומה שאכלתי היה רק צנימים, FIBER ONE, יוגורט וגרנולה, קורנפלקס עם חלב ועוד. [אני לא זוכר בדיוק מה אכלתי]
לפני כשלושה שבועות התחלתי לעבוד במקדונלדס, וכחלק מהצוות אכלתי מהארוחות שלהם בין 3 ל-5 פעמים בשבוע. לפני כן אכלתי מזון מהיר פעם בשבועיים לערך, ואכלתי בעיקר אוכל ביתי.
מצב היציאות- בשבת לא זוכר, בראשון לא הייתה יציאה, ובשני הייתה יציאה רק בלילה, כשעה-שעתיים לאחר שאכלתי מן הFIBER ONE שהוריי הציעו. היום גם כן עוד לא הייתה יציאה.
שאלתי היא- האם יכול להיות שמערכת העיכול שלי לא רגילה למזון המהיר ולכן אני חווה כאבים? ובכל אופן, מה אתם ממליצים לי לעשות? זה מקשה עליי להתאמן [אני מתאמן 4 פעמים בשבוע] ובכלל ביום-יום... תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי
ד''ר רוני חרמון04/07/2007ככול הנראה אתה סובל מגזים וחוסר פעילות מעיים סדירה לדעתי קודם כל אתה חייב בדיקת רופא בכדי לשלול בעיה רפואית חריפה ובהמשך לקחת חומרים סותרי גזים במעי ולאכול מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוליטיסמיטל2903/07/2007
התגלה אצלי קוליטיס לפני כשבוע.המחלה כעת פעילה.הבנתי שאני צריכה להימנע מכל מה שקשור בסיבים,פיצוחים,מוצרי חלב.אבל שכחתי לשאול את הדיאטנית,האם מותר לאכול:דבש,מיונז,פירה מתפו"א,שניצלים של מאמא עוף,שווררמה (רק בשר בפיתה)
האם יש לך עוד המלצות בשבילי?
אני בתת משקל בגלל המחלה שוקלת 41 על גובה מטר 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר רוני חרמון04/07/2007קוליטיס זו מחלה שמבחינה אישית יש כאלה שיכולים לאכול אוכל מסויים ולאחרים זה מפריע. את חייבת להיות ביעוץ קבוע בכדי למצוא את האוכל המתאים לך אבל גם שהערך התזונתי יהיה מספיק לקיום שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר ?שרון03/07/2007
שלום החלטתי להתחיל דיאטה אשמח אם תביעו את דעתכם אם משהו לא בסדר.
אז זה התפריט שלי (זה משתנה מיום ליום זה לא קבוע):
בוקר- 30 גר' ברנפלקס עם חלב 1%
ביניים - פרי + יוגורט 0%
צהריים- 100 גר' חזה עוף בגריל + פסטה/אורז/תפו"א + סלט קטן
ביניים - פרוסת לחם שיפון עם חומוס/קוטג' + ירק (לפעמים גם מעט גרגרי חומוס בצד)
*פרי
ערב- פרוסת לחם שיפון עם קוטג'/חומוס + ביצה קשה/חביתה/מקושקשת/ביצת עין (3-4 פעמים בשבוע בלבד) + סלט קטן/ירקות חתוכים
ואני מתעמלת בחדר כושר 2-3 פעמים בשבוע.
ולפעמים אני קצת נשברת ומנשנשת פה ושם אבל ממש מנסה להימנע מזה.
ואני בת 14 1.62 גובה משקל 54
איך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בסדר מבחינת המשקל ומבחינת האוכל
ד''ר רוני חרמון04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה......עדי03/07/2007
האם זה נכון שלא כדאי לישון על בטן ריקה?
או שזה לא משנה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר רוני חרמון04/07/2007יצוי לא לאכול ארוחות גדולות וכבדות לפני השינה רצוי לאכול בסדר הבא ארוחה גדולה בבוקר פחות בצהרים וארוחה הקטנה ביותר בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורנפלקסלימור03/07/2007
רצתי לדעת איזה קורנפלקס יותר בריא מבחינת קלוריות . פיטנס רגיל או ספיישל קיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי זה לא משנה
ד''ר רוני חרמון04/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני אוכלת מספיק?עדנית03/07/2007
דר' שלום,
אני בת 23 גובה 1.68 והתפריט היומי שלי הוא:
בבוקר- ביצה קשה + כף גבינה 5% +חצי קופסא של קוט'ג 1/2%
בצהריים -חזה הודו +2 כפות אורז מלא
בערב- חפיסה של קוט'ג 1/2% + כפית חומוס
במשך כל היום אני לא אוכלת כלל סוכר ולא פחמימות אחרות (פרט לאורז שצינתי).
במשך כל היום אני אוכלת ירקות ירוקים ללא הגבלה (לדוגמא, אני יכולה לאכול 4 קילו מלפפונים ביום +כרוב ירוק שלם)
אני לפעמים אוכלת תפוח במקום ה-2 כפות אורז.
בנוסף אני עושה ספורט 5 פעמים בשבוע (כ-35-40 דקות על מכשיר סקי)
אני רוצה לציין שהמחזור הודשי שלי לא סדיר. אני יכולה לא לקבל מס' רב של חודשים- ואז המחזור חוזר לחודשיים ושוב מפסיק למס' רב של חודשים.
האם אני אוכלת מספיק פחמימות, חלבונים, שומנים בתפריט היומי שלי?
האם יש משהוא שלדעתך אני לא אוכלת ובגלל זה מפסיק לי המחזור? האם אני עושה לעצמי נזק בלתי הפיך?
כמה קלוריות ילדה בגילי צריכה לאכול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלת מספיק?
מוניקה קרן03/07/2007שלום קרן,
על פי החישוב שאני עשיתי את צורכת כ- 700 קלוריות בלבד והיתי נדיבה. זה מעט מאוד.
מספר הקלוריות המדויק שעלייך לצרוך תלוי בגורמים שונים, ובעיקר במשקל שלך, אותו לא ציינת.
בכל מקרה איני ממליצה על צריכת תפריט של פחות מ- 1000 קלוריות, במיוחד ללא השגחה והדרכה מקצועיים.
התפריט שלך די עשיר בחלבונים, אך דל מאוד בפחמימות וגם בשומנים. את אוכלת כמות גדולה של ירקות, המספקים הרבה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומעט מינרלים, אך גם עלולים להפריע לספיגה תקינה של רכיבי תזונה אחרים.
העילמות של הוסת היא סימן מדאיג שיש לטפל בו.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה....קתרינה03/07/2007
היי
אני בת 24 שוקלת 80 ק"ג על 173 ס"מ אני ממש מרגישה שמנה השאלה כמה אני צריכה להוריד כדי להגיע למשקל תקין ותוך כמה זמן אפשר לעשות זאת בצורה בריאה (ספורט ואוכל בריא)
יש לציין שאני לא אוכלת בורקסים שוקולדים גלידות ודברים משמינים לא שותה משקאות ממותקים ואוכלת רק 3 פעמים ביום ארוחות ממוצעות (ללא גבינה צהובה משתדלת מטוגן לא הרבה)אבל לא מסוגלת לחיות על לחם דיאטי טונה במים וגבינה 3 אחוז זה מגעיל אותי וגם קפה אני שותה עם סוכר .
למשל בבוקר ובערב אני אוכלת מנה טונה או חביתה או גבינה 9 אחוז ולחם
אז מה העצה אני ממש מעוניינת להיות פחות מ70 ק"ג
הערה אני בריאה לחלוטין שני הוריי שמנים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יורדים במשקל
ד''ר רוני חרמון03/07/2007בכדי לרדת במשקל את צריכה לאכול אוכל מאוזן שכמות הקלוריות שבו ליום פחותה מהנוסחה הבאה:
משקל כפול 24 כפול 0.9
כמו כן את צריכה ללכת ברגל שלוש פעמים בשבוע 5 ק"מ בשעה אחת
ואת חייבת לשתות 15-20 כוסות מים ביום (ממש לספור אותן)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן דגיםליאורה03/07/2007
שלום,
האם כאשר ממליצים לצרוך שמן דגים, או לאכול דגים לצורך קבלת חומצות שומן חיוניות, מתכוונים גם לסרדינים, שימורי טונה, סלמון מעושן וספרוטים? אני שואל זאת מאחר שאני לא אוהב לאכול דגים גדולים כגון סלמון וכו', אבל כן אוהב את הדגים הקטנים הנ"ל. בתודה. אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה כן ובעיקר סרדינים
ד''ר רוני חרמון03/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)