מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב מאוד מאוד... אשמח אם תעזרו לידיקלה26/07/2007
אני בת 17 ורציתי לדעת אם אני יכולה לאכול כל 5 שעות ארוחה גדולה ואני לא אוכלת בין הארוחות בכלל אם כן זה רק איזה דנונה אחד ביום או שותה איזה אייס קפה דיאט אחד...
עכשיו בחופש אני הולכת לשון מאוחר ואני נישארת רעבה אז רציתי לדעת אם אני יכולה לאכול אפילו 4 ארוחות גדולות ביום בתנאי שיהיה הפרש של 5 שעות ו שהארוחה האחרונה תהיה שעתיים לפני השינה כמובן...
לדוגמא:
אוכלת בשעה 10 בבוקר אחרי זה ב 3 אחרי זה ב 8 אחרי זה ב 1 בלילה ואז הולכת לישון ב 3 בלילה
זה בסדר?
ובארוחה האחרונה אני לא יאכל בשר כלומר משהו קל כמו ארוחת הבוקר לחמניה מחיטה מלאה עם איזה טונה וגבינה או קערת ברנפלקס עם חלב....
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד מאוד
מוניקה קרן26/07/2007שלום דיקלה,
כעיקרון ההמלצה היא לאכול 3 ארוחות עיקריות ועוד 2 או 3 ארוחות ביניים. אם נחלק זאת על פני היום, יוצא שאוכלים ארוחה עיקרית כל 6 שעות פחות או יותר.
במידה והיום מתארך ניתן להוסיף ארוחה נוספת כמובן, אך אז בד"כ יוצא שהארוחה הראשונה למחרת היום נדחית או מתבטלת.
מומלץ לאכול את ארוחת הערב כ-3 שעות לפני שהולכים לישון.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות נוזליםעדנית26/07/2007
שלום,
במשך כל היום אני אוכלת המון המון המון ירקות שמכילים הרבה נוזלים, כמו: מלפפונים (אני יכולה לאכול כ- 4 קילו ביום), עגבניות, כרוב....
אני גם שותה מים. בסוף היום אני מסתכלת על הירכיים שלי ונדמה לי שכאילו הם יותר מלאות ממה שהיו בבוקר. למחרת בבוקר כשאני מתעוררת ועושה קיבה, אני שוב מרגישה שהירכיים חזרו למימדם הקודם. (כבר פחות מלאות). שאלתי היא: האם זה נדמה לי או שבאמת יכול להיות שבגלל שאני צורכת המון נוזלים במהלך היום אז הם אכן מצטברים לי בגוף, ובמהלך הלילה מכוון שאני מתעוררת מס' פעמים לשרותים אז הנוזלים יוצאים ובבוקר אני מרגישה שרגליי כבר לא מלאות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטברות נוזלים
מוניקה קרן26/07/2007שלום,
יכול להיות שאת אכן צוברת נוזלים. אם כך הוא הדבר את צריכה לברר מדוע. באופן טבעי, הגוף אמור להיות מסוגל להפתר מעודפי הנוזלים ללא הצטברות מיוחדת.
כדאי לפנות לרופא המטפל שלך לבירור.
שנית, למה את אוכלת כזו כמות עצומה של ירקות?
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17 הורדתי 7 קילו ונתקעתי במשקלms :)25/07/2007
הורדתי 7 קילו בערך ב-חודשיים +- ואומרים שאני נראית מצויין אך אני מרגישה שאני רוצה להוריד עוד בערך 3 קילו...בכל מקרה אני נתקעתי במשקל ולא יודעת מה הסיבה..אני לא אוכלת שונה ממה שאכלתי בזמן הירידה במשקל
התפריט שלי-
בוקר:
הדגנים של FITHNESS שהם מחיטה מלא ואורז מאושרים בסיבים תזונתיים עם חלב דל שומן 1% בערך כוס וחצי דגנים וקצת יותר מחצי כוס חלב
ארוחת צהריים:
חתיכת חזה עוף הודו מטוגן על מחבת טפלון יבשה ללא שמן, סלט שמכיל- 1 עגבנייה+1 מלפפון+3 עלי חסה קטנים, לפעמים אני אוכלת גם פלפל אדום,ירוק..מה שיש בבית, או לפעמים קולורבי 1, לפעמים שותה בארוחה כוס מיץ אבל משתדלת שעם מים
ארוחת ביניים-
לפעמים כוס קפה הפוך עם 2 שקיות סוכרזיט וחלב 1% + חטיף אנרג'י עם אגוזים או מה שזה לא יהיה (החטיף החדש) ששווה 58 קלוריות
ארוחת ערב-
סלט- 1 עגביה+1 מלפפון+3 עלי חסה קטנים. לפעמים אני מוסיפה טונה קצת תירס, ולפעמים אני אוכלת את הסלט עם פרוסת לחם קל מחיטה מלאה (37 קלוריות לפרוסה) וגם פלפל אדום,ירוק מה שיש בבית ומשתדלת שלשתות מים
יש לציין שאני שובעת לגמרי מהתפריט הזה כל ארוחה משביעה אותי לאורך זמן (בין ארוחה לארוחה אין לי תחושת רעב או משהו כזה) ואני משתדלת לא לאכול אחרי 8 בערב.
פעילות הגופנית אצלי לא מרובה, אני עושה כל יום תרגילי חיטוב בבית בטן,ידיים,רגליים וקצת קפיצה בחבל וגם קצת עבודה פיזית שאני בעבודה.
בבקשה אני צריכה עזרה ויעוץ ...
רוצה לרדת את ה-3 קילו המסכנים האלה...חח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אה והמשקל שלי הוא 63 והגובה 170
ms :)26/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 17
מוניקה קרן26/07/2007שלום מרינה,
כל הכבוד לך על הירידה היפה במשקל. את אוכלת תפריט מסודר ומאוזן וזה חשוב מאוד.
אני מבינה את רצונך להמשיך ולרדת ובאופן עקרוני אין התנגדות לכך.
עלייך להבין שירדת כ- 10% ממשקלך וזה שוק לא קטן לגוף. הוא עכשיו "נח". אם תמשיכי בתכנית, הירידה תתחדש. היי סבלנית.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלה.. עוד שאלה קטנה..
ms :)26/07/2007את חושבת שהתפריט שלי הוא טוב ומאוזן?....זאת אומרת אני לא צריכה להוסיף עוד משהו אליו?
את חושבת שאני צריכה להוסיף עוד פחמימות אולי??
ואם כן אז כמה ואיזה וכמה פעמים ביום/בשבוע..חשוב מאוד...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה תעני לי בבקשה לשאלתי השנייה!
ms :)27/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
מוניקה קרן28/07/2007שלום מרינה,
התפריט שלך מאוזן. אפשר להוסיף בו עוד פחמימות. נניח 4 כפות אורז או פירה בארוחת הצהריים ועוד פרוסת לחם קל בערב.
מכיוון שירדת עכשיו עם התפריט הזה, יכול להיות שתוספת הפחמימות לתקופה של שבועיים - חודש, שאח"כ תורידי אות החזרה, תזרז את הירידה של הקילוגרמים הנוספים שאת רצית לרדת.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אני אמורה להוריד במשקל?
רחלוש29/07/2007שלום קוראים לי רחל ואני בת 17 ואני רוצה לדעת איך איפשר להוריד מהר...
ניסיתי כמה פעמים דיאטה אבל זה לא כל-כך הלך....
אני לא אוכלת הרבה אבל נראה לי שאני משמינה בגלל שכשאני אוכלת אני אוכלת דברים משמינים
כגון:לחם,שינצלים,ציפס ועודדדד..........
בבוקר אני לא אוכלת ולרוב אני מדלגת על ארוחות תפריט האכילה שלי לא מסודר
בצהריים אחרי ביה"ס אני אוכלת שניצל בלחם או ציפס וגם בערב.
אני צריכה עזרה אני צריכה תפריט מסודר...
כדי להרזות.
אוקיי,אז סליחה שזה ארוך מידי
תודה.
רחלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ברנפלקסהילה25/07/2007
האם סוג הקורנפלקס ברנפלקס עם אני אוכלת מימנו מנה בבוקר ומנה בערב יגרום לי להשמין או שזה נחשב לכיותר מידי??.
תודה
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברנפלקס
מוניקה קרן26/07/2007שלום הילה,
כוס ברנפלקס (30 גרם) עם כוס חלב 3% מספקת 170 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדתי 8 קילו אבל המשקל נתקע ליגבר 3825/07/2007
שקלתי 111 לפני חודשיים עשיתי דיאטה סלטים גדולים+טונה+בטוטות במיקרו +יוגורטים דיאט מוקפאים אפשר לאכול כמה סלטים שרוצם עד שמתפוצצים.הצלחתי לרדת בחודשיים ואני שוקל 102 כבר שבועעים וזה לא יורד לי כלום מה עושים?תודה
אני בן 38 גובה מטר 80
1.80
102
לפני 5 שנים שקלתי 70* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנה הדיאטה שלי שנתקע לי
גבר 3825/07/2007בבוקר שותה קפה+פרוסת לחם עם גבינה חצי אחוז לבנה
ב10 בבוקר 6 מכין סלט 6 מלפפונים+עגבניה 1+טונה קופסא קטנה בלי תבלינים אוכל עד שמתפוצץ ואם רעב מכין עוד סלט כזה ואוכל
ב1 בצהריים מחמם 2 בטטות במיקרו
וכל היום דיאט קולה ומים
בערב שוב סלט ענק +טונה
בלילה יוגורט דיאט מוקפא זה כמו גלידה
לפעמים 3 גלידות כאלה אני אוכל
למחרת בבוקר הכל יוצא בשירותים
ירדתי מ11 ל102 בחודש וחצי או חודשיים אבל כבר שבועיים המשקל מראה לי 101 102
מה אתם מציעים לי לעשות אני רוצה לרדת ל70 אולי אני יפסיק עם התפוח אדמה אולי זה הבעיה ??תודה
גיל 38
גובה 180
משקל לפני דיאטה 111
למה הפסיקה לי הירידה במשקל
אה לסלט אני מוסיף ירקות מבושלים
חצי כרוב לחתוך 2 גמבות לחתוך חצי בצל חתוך גבר לחתוך הכל במחבת עם קצת שמן ואת זה מוסיף לסלט 6מלפפונים עגבניה 1+טונה
משקח עכשיו 102
לפני 5 שקלתי 70 אבל בגלל בעיה אישית עליתי 40 קילו ב5 שנים
תודה האתר שלכם הכי טוב באינטרנט בזכותכם התחלתי דיאטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיאטה שלך ממש לא מאוזנת
תזונאית טבעית25/07/2007חשוב להבין שהפחתה במשקל אינה קשורה רק לכמה שמכניסים- אלא ליחס בין הנכנס ליוצא...
לכן, בכל ירידה במשקל יש לשלב קודם כל פעילות גופנית, אשר לא ציינת כי אתה מקיים.
בנוסף, בדיאטה שציינת איין לא גיוון ולא איזון...
הבן שדיאטה היא אינה מילה גסה ואינה מציינת מצב חד פעמי בחיים, אלא דרך חיים טובה, בריאה ומאוזנת שבנוסף למשקל התקין תשמור ותגן על הגוף ואיבריו השונים.
על מנת לרדת במשקל עליך להפנים כי יש בכוחך לשנות את אורך חייך- ולא לצום במשך תקופה ארוכה על מנת לרדת במשקל.
ולגבי כל משקאות ומאכלי הדיאט למינהם- הם אומנם עניים בקלוריות אך עשירים בחומרים מסוכנים (כגון חומצה פורמלינית) שמהווים נזק בריאותי משמעותי!!
עצה שלי- לך לנטורופת מסודר שיבחן את אורח חייך ויעזור לך לבנות תוכנית הדרגתית להורדה במשקל.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני משנה את ההרגלים זה לא דיאטה
גבר 3825/07/2007כבר חודשיים אני לא אוכל וופלים ומתוקים ולם .רק ירקות ופירות וטונה ויוגורטים אני ממשיך ככה לכל החיים אבל למה אני יורד רק קצת למה רק 8-9 קילו ירדתי בחודשיים?למה המשקל נתקע לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשקל ניתקע
מוניקה קרן26/07/2007שלום,
ירידה במשקל היא תהליך. משמעו שהוא נמשך פרק זמן ארוך לפעמים וכולל עליות ומורדות. קצב הירידה משתנה לאורך הזמן, לעיתים קצב מוגבר ולעיתים קצב איטי, עצירה או אפילו עלייה קטנה.
תקיעות המשקל במקרה שלך הוא פיזיולוגי. ירדת כ- 10% ממשקלך ההתחלתי, והגוף עושה איזושהי עצירה. איננו יודעים למה זה קורה, אלא שזה כך.
כל שעליך לעשות הוא להתמיד בתכנית שלך ולהיות סבלני, התקיעות תשתחרר ותחלוף כפי שבאה.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גבר 3826/07/2007תודה רבה עכשיו אני שוקל 100 אני סבלני וממשיך בדיאטה עד שאשקול 70.תודה על התשובה
ומשהו מוזר אני בכלל לא רעב בתפריט החדש שלי שהורדתי 11 קילו בחודשיים.לפני הדיאטה תמיד הייתי רעב,עכשיו אני אוכל סלט ואפילו משאיר בצלחת כי אני מרגיש נסתם אי אפשר להכניס יותר גרגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ירדתי 10 קילו בחודשיים .האם...
גבר 3801/08/2007שלום ירדתי 10 קילו בחודשיים .האם הורדה של 10 קילו נוספים באותה דיאטה יקח לי גם חודשיים או יותר זמן
שקלתי 110 גובה מטר 80
היום אני שוקל 100
המטרה שלי לשקול 75
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 קילו
מוניקה קרן01/08/2007שלום,
בד"כ קצב הירידה הופך איטי יותר, אך לא בהכרח. קשה להתנבא. מה שחשוב זה שתתמיד בתכנית ותהיה ירידה. קצב הירידה הוא פחות חשוב.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנילאלנין בהריוןיגיל25/07/2007
שלום רב,
אשתי בהריון והיא נהגה לצרוך כפחית דיאט ספרייט ביום 330 מ"ל, לאחר שאמרו לנו שיש סכנה בצריכת פנילאלנין היא הפסיקה לשתות. הייתי רוצה לדעת מה הסכנה בצריכת פנילאלנין והאם יש סיכוי שנגרם נזק לעובר מצריכה של פחית ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחית ביום לא מהווה סכנה לאדם בריא
ד''ר רוני חרמון25/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לפחמימות =)עדי25/07/2007
כמה פחמימות ממולץ לאכול ביום, לנערים מתבגרים? (כמה יחידות/ מוצרים?)
ואילו מוצרים נחשבים לפחמימות?
-תודה מראש-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לפחמימות
מוניקה קרן25/07/2007שלום עדי,
מזונות כמו חיטה, שעורה, אורז, שיבולת שועל, תירס או כל דגן בוקר אחר, ירקות עמילניים כמו תפוח אדמה, בטטה, פירות וממתקים מורכבים בעיקר מפחמימות.
יותר מ- 505 מהקלוריות ביום צריכות לבוא מפחמימות. מומלץ לצרוך דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, קינואה, דגני בוקר וכד'. מומלץ לצרוך כ6-7 מנות מקבוצה זו, תלוי במשקל גוף, סוג הפעילות וכד'.
מומלץ לצרוך 3 מנות פרי ליום.
להמעיט ככל האפשר בממתקים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתפיים....24/07/2007
גם רוחב כתפיים יכול להצטמצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא !!!
ד''ר רוני חרמון25/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווקררלי24/07/2007
כמה קלוריות יש במנה של קווקר עם חלב והאם זה יכול להיות תחליף לארוחה או שזה יותר מידי
שאלה נוספת אם אני מקפידה על מנת פחממות אחת ליום זה מספיק כתחליף ללחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוואקר
מוניקה קרן24/07/2007שלום רלי,
3 כפות קוואקר שוות לפרוסת לחם רגיל = 2 פרוסות לחם קל = מנת פחמימה.
דייסה המורכבת מ-3 כפות עם כוס חלב 3% ( ללא תוספת סוכר) שווה ל- 190 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגישאולה24/07/2007
שלום רב,
התגלה לי שיש לי תסמונת מעי רגיש.
ברצוני לדעת איזה מזון אני יכולה לאכול ?
ואיזה אסור.
תודה רבה
מראש
אולגה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיש
מוניקה קרן25/07/2007שלום אולגה,
מעי רגיש היא תסמונת מוכרת ומתאפיינת באינדיבידואליות ורגישות אישית של כל אדם. רק את, ע"י ניסוי וטעיה יכולה לדעת בוודאות איזה מזון גורם לך לחוסר נוחות בבטן אחרי אכילתו.
המועדים יותר לפורענות הם קטניות, ירקות מצליבים, חלק ממוצרי החלב, מזונות מטוגנים.
בתסמונת המעי הרגיש, כדאי לשמור על שיגרת אכילה כמה שיותר קבועה ורגועה. לאכול ארוחות מסודרות, בשעות קבועות עד כמה שניתן, להקדיש זמן לאכילה וללעיסת המזון.
פעילות גופנית מאו דיכולה לסייע.
בברכה
מוניקה קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעי רגיז
שפרה03/08/2007שלום
גם לי יש מעי רגיז מזה שנים רבות.
כל גוף רגיש למזון אחר את תלמדי לבד מה טוב לך ומה לא,אם הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותאני24/07/2007
איך מוצאים מה הם פחמימות - רשימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות
מוניקה קרן25/07/2007שלום,
במזונות כמו חיטה, שעורה, אורז, שיבולת שועל, תירס או כל דגן בוקר אחר, ירקות עמילניים כמו תפוח אדמה, בטטה, פירות וממתקים מורכבים בעיקר מפחמימות.
מוצרי חלב וקטניות מכילים גם כן פחמימות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאלינה24/07/2007
אני בת 16- גובה 1.68 מ' משקל נוכחי: 57 בערך. למשקל זה ירדתי ממשקל 65 ואני מאוד מרוצה ממנו. אשמח להוריד אולי עוד 2 קילו אבל בהחלט בקצב איטי מאוד, ולא בדיאטה משמעותית.
הבעיה שלי היא שלאחר ביקור אצל דיאטנית שאמרה לי שלא יכולה לקבל אותי כי אין לי שום בעיה רפואית והמליצה לי על תפריט שכולל בערך כ1400 קל', קראתי במקום מסוים כי על מנת לרדת 2 קילו בחודש צריך להפחית מצריכת הקלוריות היומית כ500 קל, ולכן עברתי לתפריט של 900 קל' +-.
לאחר ביקור במסעדה שניחשתי שעלה לי בערך ב800 קלוריות נוספות, הורדתי את מנת הקלוריות שלי למשך 8 ימים ל700+-. לאחר שימים אלו הסתיימו, ביקור נוסף במסעדה הבי אותי לכך שהורדתי את התפריט שלי לכ650 קל' ליום. ההרגשה הכללית הייתה נוראית. היום הפסקי עם זה וחזרתי ל900 קל'. אני מעוניינת לחזור לאכול תפריט הגיוני, שיביא שלכך שבסופו של דבר אני אאבד בערך 2 קילו נוספים, אך הדבר יכול להתפרש מצידי לאורך כמה חודשים ולא בירידה ניכרת לעין. אני לא יודעת כיצד לעשות זאת מבלי להשמין בחזרה (כי זה מה שקראתי שיקרה ברגע שחוזרים לתפריט הגיוני) ובנתיים ממשיכה ב900 קל'. אני עושה ספורט מדי פעם- לפעמים יש שבועות שבכלל לא, אך אני מעוניינת ליצור לעצמי שגרת כושר קבועה. כמו כן אני לא יודעת איך להתנהג לאחר מצבים כמו ביקור במסעדה- כיצד להמשיך עם ה"דיאטה"?!
אשמח מאוד לעצה דחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
מוניקה קרן24/07/2007שלום אלינה,
כל הכבוד לך על הירידה המצוינת במשקל. לדעתי את צריכה לשמור על התוצאות הקיימות ולא לרדת עוד.
הטעות הראשונה שלך היתה בניסיון להפחית 500 קלוריות מהתפריט של 1400 קלוריות שהרכיבה לך הדיאטנית. תפריט זה הוא כבר מופחת קלוריות. איתו את תמשיכי להוריד במשקל את הקילוגרמים שרצית באופן איטי והדרגתי. אגב, 2 ק"ג בחודש אינם קצב איטי הם קצב תקין.
כשאת הולכת למסעדה, את צריכה לתכנן את האכילה שלך באותו יום: לדאוג ששאר הארוחות יהיו קצת (מדגישה קצת) יותר קטנות מבד"כ. גם במסעדה לא צריך להשתולל ולברור את המנות שאת רוצה לאכול. כך שגם אם תהיה חריגה תתבטא בכ-200 קלוריות. אותן ניתן לקזז ביום למחרת בקלות, אם ממש מוכרחים. אפשר גם שלא. לא תהיה פגיעה בתהליך השמירה על המשקל או הירידה בחריגות בודדות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקליאורה23/07/2007
שלום,
האם יש אמת בסגולות הבריאותיות המיוחסות לסלק, לפיהן הוא מנטרל הומוציסטאין, מוריד ל"ד וגלוקוז בדם, תורם לבריאות העורקים ומשפעל בתאים את המערכות נוגדות החמצון הטבעיות שבגוף? תודה, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלק
מוניקה קרן24/07/2007שלום אלדד,
סלק הוא בצבע סגול מיוחד. הסגול הזה מקורו בפיגמנט יוצא דופן בשם בטאלאינים. להם יש סגולות נוגדות חמצון חזקות במיוחד וכושר לחימה בסרטן ובמחלות לב.
הסלק מכיל גם חומצה סליצילית, נוגדת דלקת, שגם כן תורמת לשמירת בריאות הלב וכלי הדם.
הסלק עשיר בחומצה פולית, גם היא מפחיתה סיכון למחלות לב וכלי דם (מפחיתה רמות הומוציסטאין) ומכיל גם ברזל, המונע אנמיה ותורם לתפקוד תקין של המוח.
לא מוריד רמת גלוקוז בדם.
מומלץ מאוד לשלב בתפריט השבועי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמותמרים23/07/2007
כמה פרוסות לחם קל כדאי להשים בתפריט דיאטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי באיזה דיאטה ולמי ?
ד''ר רוני חרמון24/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהמרים23/07/2007
האם 6 פרוסות לחם קל ביום לא גורמות להשמנה האם זה הרבה מדי מקבוצת הדגנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
מוניקה קרן24/07/2007שלום מרים,
6 פרוסות לחם קל ביום, ללא פחמימות אחרות, הן מעט מאוד. בוודאי שלא גורמות להשמנה
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)