מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמונים עלייה במשקלאביבה17/07/2007
שלום רב
ברצוני לדעת האם אי קבלת מחזור שפירושה הורמונים גבוהים בגוף
מונעת ירידה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים ועלייה במשקל
מוניקה קרן17/07/2007שלום אביבה,
תמונה הורמונלית יכולה להשפיע בדרכים שונות על התיאבון ואגירת השומנים בגוף, ולכן יכולה להפריע או להאט קצב ירידה במשקל.
כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך, לגבי הבעיה, כמה זמן תימשך ומה אפשרויות הטיפול ואח"כ תוכלי לקבל יעוץ תזונתי יותר מדויק.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על ביצים וטיגוןעידן17/07/2007
היה רשום פה שכף או שתיים של שמן זית זה בריא לאנשים שבדיאטה אז זה בסדר להשתמש בשתי כפות שמן לטיגון חביתה בבוקר וחתיכת חזה בצהריים?
והאם אפשר לאכול כל יום ביצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על ביצים וטיגון
מוניקה קרן17/07/2007שלום שראל,
איני ממליצה לטגן ביצים ב-2 כפות שמן. זה הרבה מדי. לטיגון ביצה מספיקה כפית אחת אפילו.
ההמלצה לצריכת שמן זית מתיחסת לשמן שלא עבר טיגון, אז ניתן להפיק ממנו את היתרונות התזונתיים. כדאי להוסיף שמן לתיבול הסלט במקום.
בהנחה שאת בריאה מומלץ לצרוך עד 4 ביצים בשבוע.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקמח ופיתות..מאור17/07/2007
למה עדיף קמח מלא או קמח חום מאשר קמח לבן אם בכלל?
מה יש בקמח לבן שהופך אותו ללא מומלץ לאנשים שעושים דיאטה?
ומה יש בפיתה שעושה אותה כזו משמינה כשהייתי אצל דיאטנית היא אמרה לי שאני יכול לחמניות וג'בטות ברור שבמידה ולא בהפרזה אבל פיתות היא כאילו העדיפה שאני ימנע מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לקמח ופיתות
מוניקה קרן17/07/2007שלום מאור,
קמח מלא עדיף על פני קמח לבן, מכיוון שהוא מכיל יותר ויטמינים, מינרלים (כמו ברזל, מגנזיום) וסיבים תזונתיים.
למי שמנסה לרזות הוא עדיף על קמח לבן בגלל שהסיבים התזונתיים תורמים לתחושת שובע ארוכה יותר אחרי האכילה.
פיתה שווה מבחינת הקלוריות שלה ל-3 פרוסות לחם, 220-240 קלוריות.
איני יודעת מדוע הדיאטנית שלך המליצה לאוכל ג'בטות ולחמניות ולא פיתות. אולי זה קשור לפרטים נוספים שמסרת לה. אפשר למצוא אגב, גם פיתות מקמח מלא או פיתות קלות. אם אתה אוהב פיתות אולי אפשר לשלב אותן בתפריט שלך.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדדדחווווווווףףףף בבקשה נא לעזור
חסוי19/07/2007לגבי הדיאטה של אולגה רז, מה קורה ביום שישי ושבת?
כמה אפשר להרזות?
מה עושים אחר"כ ממשיכים או מה?
אם יש מישהו שיכול להסביר לי במדויק בבקשה!
תודה רבה חסוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה
מוניקה קרן19/07/2007שלום,
למיטב זכרוני אין הבדל בין ימות השבוע לסוף השבוע דיאטה הנ"ל. ניתן להמשיך עם אותו תפריט.
בשלבים המאוחרים של הדיאטה, ניתן להמשיך כל הזמן. זו דיאטה מאוזנת וניתן להתמיד בה.
כשמגיעים למשקל היעד אפשר להעלות את כמות הקלוריות שצורכים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח המומחית ענתה בדיוק כמוני...
*19/07/2007והשואלת קראה לי ילדה... היא פשוט לא רוצה לרדת במשקל חושבת שעושים דיאטה 5 ימים ואז ביום שישי מותר עוגות ושניצלים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזיק?ליאל16/07/2007
אני מרבה לאכול פירות לא שטופים ,רציתי לדעת האם זה מזיק ועד כמה ? במה זה יכול לפגוע ,האם זה יכול לעשות נזק כלשהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזיק?
מוניקה קרן17/07/2007שלום ליאל,
כדאי לשטוף פירות וירקות כדי להסיר לכלוך וגם חומרי ריסוס שנמצאים עליהם. הנזק שיכול להיגרם מהם מתחיל מכאבי בטן ושילשולים ועד בעיות יותר רציניות.
מומלץ לשטוף את הפירות והירקות לפני אכילתם, בעיקר כשאוכלים אותם טריים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק ודיאטהנועה16/07/2007
אני חולת צליאק ונמצאת בטיפול לאיזון בלוטת התריס מעל שנה.לפני 3 שבועות נותחתי להוצאת בלוטת פאראתרואיד בגלל גידול. בשנה האחרונה עליתי מאוד במשקל ובנוסף סובלת מעייפות ודכדוך. מבקשת לדעת כיצד לרדת במשקל עם המגבלות הרבות של תזונה וכיצד הרפואה המשלימה יכולה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
אבנר17/07/2007היי נועה
אני רק יכולה להמליץ לך להכנס לפורום ליד של הפוד קאוצ', ולדבר שמה עם מיה, היא פשוט מקסימה וחיובית, אני קצת מכורה אליה כי היא פשוט שיפרה לי את כל חיי המשפחה דרך התזונה
פשוט תנסי היא דיאטנית מעולם אחר ומקצועית בטירוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק ודיאטה
מוניקה קרן17/07/2007שלום נועה,
חוסר איזון של בלוטת המגן יכולה להפריע לתהליך של ירידה במשקל. לכן כדאי לאזן אותה קודם, כדי למנוע תיסכולים מיותרים.
אני ממליצה לך לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי, יחד עם כל הבירורים והניירת הרפואית שברשותך, ולנסות לרדת במשקל במסגרת מסודרת, שתספק לך ליוו תזונתי ורפואי שיתיחס לכל הבעיות שציינת.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלגוני לייטרלי16/07/2007
בס"ד
שאלה נוספת וחשובה לי מאוד אנני נוהגת לנשנש ומקפידה מאוד יש לי חולשה לשלגונים של קרח כמובן שאני אוכלת בלי סוכר אבל שאלתי אם זה לא נורא כי אחרי ארוחה אני חייבת את זה לפעמים אפילו שניים
ושאלה נוספת כמה קלוריות יש בקפוצינו {קפה הפוך}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלגון דיאט
מוניקה קרן17/07/2007שלום רלי,
קרטיב ללא סוכר מכיל כ-10 קלוריות.
קפוצ'ינו, תלוי בגודל הכוס, סוג החלב, ותוספת הסוכר, יכול להכיל בין 80 - 150 קלוריות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהרלי16/07/2007
בס"ד
רציתי לשאול באופן כללי אנני אוהבת דגים ובשר {גם עוף} אבל מקפידה פעמיים בשבוע {בשבתות בעיקר} לאכול מנה מלאה של דג ושל עוף או בשר הודו עיקר התזונה שלי במשך השבוע היא מוצרי חלב לרוב ירקות פרות אורז מלא ולחם שאותו אני אוכלת בצהרים בלבד. אני 1.69 ושוקלת 53 שאלתי האם עלי לדאוג שחסר לי בתזונה או שזה בסדר אגב אני אוכלת הכל מקמח מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
מוניקה קרן17/07/2007שלום רלי,
בשר ודגים מספקים מינרלים כמו ברזל, אבץ וגם ויטמינים כמו ויטמין B12, שקיימים בכמות מופחתת ממקורות אחרים. את צריכה לעקוב אחרי רכיבים אלו (ניתן לעשות זאת ע"י בדיקות דם לרוב) ולוודא שאינך מפתחת חוסרים.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות?עמוס16/07/2007
שלום רב!
אני בחור כבן 20 180/82.6 ותהיתי כמה קלוריות אני יכול לצרוך ביום ובכול זאת להישאר במגמה של ירידה במשקל(קילו בשבוע)? אציין גם שאני הולך כשעה ביום.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה קלוריות?
מוניקה קרן16/07/2007שלום עמוס,
באופן תיאורטי, אתה יכול לאכול כ- 1600-1800 קלוריות.
אך באופן מעשי, צריך יותר נתונים ממה שציינת. הגורמים המשפיעים הם רבים, וכל פעם שאתה יורד במשקל הם עלולים להשתנות בעוד קצת. אתה יכול לעשות ניסוי וטעיה.
בכל אופן תדע שהקצב הממוצע המומלץ לירידה במשקל היא של 1/2-1 ק"ג לשבוע.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה..בבקשה..תענו.הילה16/07/2007
עם אני אוכלת קערת קורנפלקס כריות,בערב ובבוקר האם יש סיכוי שהשמין?.
אני מציינת עם חלב 3%
כמה קלוריות יש בנס עם 2 סוכרזית וחלב 3%.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה
מוניקה קרן16/07/2007שלום הילה,
השמנה נובעת מאכילת יותר קלוריות ביום ממה שהגוף צורך, מבזבז.
תכולת הקלוריות בקערית כריות עם חלב 3%, תלויה בגודל הקערית, כמה קורנפלקס וחלב את שמה. 30 גרם כריות + 200 מ"ל חלב (כוס) מספקים 245 קלוריות.
זו קערית קטנה למדי.
האם תשמיני תלוי במה עוד את אוכלת במשך היום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה.. על ארוחת בינייםמאור15/07/2007
רציתי לדעת אם ארוחת ביניים שכוללת דנונה 3 אחוז ו5 ירוקות טריים חתוכים זה בסדר?
(לשמירה על המשקל בזמן שכמות הקלוריות בכל היום היא כמו שצריך)
ועוד שאלה כמה ירקות מומלץ לאכול ביום 15-20 זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ביניים
מוניקה קרן16/07/2007שלום מאור,
יוגורט 3% שומן עם ירקות זה מצוין בתור ארוחת ביניים.
אם אתה אוכל פירות וירקות, הצריכה היומית שלהם יחד צריכה להיות כ-10 מנות. במידה ואינך אוכל פירות, אז אתה יכול לאכול עוד ירקות. 15-20 זה קצת יותר מדי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בקשר לפרמידת המזוןמאור15/07/2007
רציתי לדעת אם זה נכון לפעול לפי פרמידת המזון?? מי שרוצה לשמור על משקל תקין רשום בפרמידה לאכול 6-11 מנות פחמימות מנה זה 75 קלוריות כלומר שאם ניקח בממוצע צריך לאכול 600 קלוריות פחמימות ביום ועוד שאפשר אפילו 825 לקויות פחמימות שזה המון....
זה נכון לפעול על פי זה? זה לא יכול לגרום לעליה במשקל? וגם בקשר לצריכה של החלבונים והשומנים וכן הלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נכון מאוד אבל צריך להבין מהלעשות
ד''ר רוני חרמון15/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב תודה... לדר חרמון או למוניקהמאור15/07/2007
כמה קלוריות יש בג'בטה? ולמה עדיף ג'בטה חומה מאשר ג'בטה לבנה?
והאם בשמירה על המשקל ג'בטה עם חביתה מטוגנת עם כפית שמן זית ו100 גרם גבינה לבנה לארוחת ערב או בוקר זה הרבה? (אני בן 17 שוקל 61 וגובה 63 וחצי )
והאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן 17
ד''ר רוני חרמון15/07/2007המשקל שלך בסדר שים לב שאתה צריך לחשב את כמות הקלוריות בכדי שזה יהיה בסדר.
אין הבדל גדול בין ג'אבטה חומה או לבנה השאלה ממה הג'אבטה עשוייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות עליי לצרוך ביום?שירלי15/07/2007
שלום רב
שמישירלי. אני בת 32, גובה 1.62, מבנה גוף בינוני ושוקלת 74 ק"ג. בעבר סבלתי מבולמיה ועליתי במשקל כי יש לי דחף עצום לשוקולד ולחם.
בשבוע האחרון החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולאכול לפי קלוריות. האם 1500 קלוריות מספיקות ליום??? אם כן, אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא טבלת קלוריות עם כל סוגי המזונות. בנוסף, אני גם צמחונית אז אשמח אם תוכלו להמליץ לי על תפריטים או ארוחות תחליפיות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1500 קלוריות זה נשמע בסדר
ד''ר רוני חרמון15/07/2007לגבי תפריטים וקלוריות יש למצוא בהרבה ספרים של אוכל ודיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלי הנוכחירותם15/07/2007
שלום
לפני 3 חודשים התחלתי בדיאטה משקלי היה 78 ,כיום משקלי 65 אני בן 14 גובה 163 אני רוצה לדעת כמה המשקל שלי צריך להיות? ולמה בזמן האחרון אני לא מצליח לרדת?
אני עוסק בהליכה רגלית 3 פעמים בשבוע כ-8 קילומטר כל אימון אך משום מה איני מצליח להוריד ממשקלי.
מבקש עזרה דחוף רותם!
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 65 זה משקל המתאים לך תשמור עליו
ד''ר רוני חרמון15/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תגובה אליך רותם
אוראל17/07/2007רתם מאמי אני ממש מבינה אותך אך אתה צריך לדעת שאחרי תקופה מסויימת שאתה מוריד במשקל יש עצירה לירידה משום שבתחילתה של הדיאטה נוזלים שבגוף יורדים ולכן תהליך ההרזיה הוא מהיר יותר ולאר מכן מתפרקים השומנים וזה תהליך ארוך יותר לכן נדמה לך שהירדה במשקל מפסיקה אל תתיאש חמוד תמשיך עם זה בכל הכוח אומנם זה מציק שלא מרגישים בירידה אבל חזק בכל הכח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרוני ומוניקהמרים15/07/2007
שני שאלות לי אליך:
1. 1000 קלוריות גורמים להרזיה טובה ובטוחה נכון?
עכשיו אם צורים פחות מ1000 קלוריות בשביל הרזיה אז יורדים או לא יורדים?
2. כמה קלוריות בתפריטי כמובן בשביל הרזיה?
3 נס קפה (חלב 1% שומן) המתקה עם סוכרזית
20 כוסות מים
2 לחמניות
2 אפרסקים בינונים+פרי כתום לא יודעת איך קוראים לו
קופסת קוטג 3% שומן
סלט ירקות= 2 מלפפונים ,2 עגבניות, 2 גזרים.
כף טונה בשמן+ 1 וחצי כפיות מיונז לייט 5%
חופן ציטוס(אפילו פחות)
2 מנות דג(2 זנב) לא יודעת איזה סוג דג זה.
סה"כ:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בערך 900-1000 קלוריות וזה בסדר
ד''ר רוני חרמון15/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)