מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בין תזונה ופפילומה?גל26/06/2007
האם נכון שתזונה חומצית מחמירה מצב קיים של פפילומה ביאבר המין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פפילומה
ד''ר רוני חרמון26/06/2007מחלה ויראלית מדבקת מאוד שאינה תלויה בתזונה חומצית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר חרמוןמרים25/06/2007
אתה יכול לייעץ לי כמה יעוצים חיזוקים בקשר לדיאטת אטקינס שאמרתי לך על התופעות לוואי שהן גורמת לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרים
ד''ר רוני חרמון26/06/2007אני מאוד רוצה לעזור לך אבל את צריכה להבין שדיאטה צריכה להעשות בידי מומחים בצורה יסודית רצינית ומסודרת לאחר שניבדק וכל מצבך הבריאותי ידוע ומוכר למטפל ולכן זה לא יהיה רציני לנסות ולתת לך יעוץ דרך האינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בטיול - תוספתיואב25/06/2007
אם תוכלו להתייחס ספציפית גם למאכלים הבאים (משפרים או מחמירים עצירות):
שעועית (זה מה שאוכלים פה רוב הזמן)
אננס
פאפאיה
אבטיח
מלון
בננה
תפוח
אגס
מנגו
תירס
מאכלים מקמח תירס
לחם
בשר בקר
בשר עוף
דגים
מאכלים חריפים
מאכלים מטוגנים
תודה שוב,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר רוני חרמון26/06/2007בדרך כלל פירות לא גורמים לעצירות להוציא אם אוכלים בכמות גדולה בננות ותפוחים
מאכלי קמח תירס הנאכלים לבד ובכמות גדולה ללא תוספות גם יכולים לגרום לעצירות
ריבוי בשר בקר ללא ירקות כנל
כל שאר הרשימה בסדר ולא גורמת לעצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יואב26/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי ואוכלשרון25/06/2007
האם יש מאכלים שעדיף להמנע מלאכול כאשר בחורה מקבלת מחזור חודשי ??אילו מאכלים יכולים להקל על הכאב???אשמח לקבל לתשובה...אני סובלת מכאבים ומרגישה גם רעב בזמן מחזור בכל רגע נתון האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבך נורמאלי רצוי להתיעץ עם גניקולו
ד''ר רוני חרמון26/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור חודשי ואוכל
מוניקה קרן26/06/2007שלום שרון,
בזמן המחזור יש רעב מוגבר, בעיקר לפחמימות. הדבר נובע מירידה ברמות הסרוטונין. זהו הורמון המשרה רוגע, שובע ורמתו עולה אחרי אכילת פחמימות. כאשר רמת הסרוטונין בדם יורדת, חשים עצבנות, חוסר שקט, מצב רוח ירוד.
בימי המחזור כדאי להעשיר את התפריט בפחמימות כמו לחם מקמח מלא, דגני בוקר, אורז מלא, קנואה, פסטה וכד'. כדאי לפזר מנות קטנות של פחמימות על פני היום, כך שכל 3-4 שעות תאכלי פחמימה. כך רמת הסרוטונין תשמר גבוהה יותר וקבועה. לא רצוי לאכול שוקולד וממתקים אחרים. הם אמנם יעלו מהר את הסרוטונין, אך הוא יצנח מהר חזרה ותיווצר מטוטלת שרק תזיק.
במידה ואת סובלת מכאבים חזקים, כדאי להתיעץ עם הגניקולוג שלך לגבי טיפול אפשרי.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בטיול - עזרה דחופה...יואב25/06/2007
שלום,
אני נמצא בטיול במרכז אמריקה, ויש לי לא מעט עצירויות, או יותר נכון - יציאות קשות, שמובילות לבעיות הידועות (טחורים). אני מצליח להילחם בזה חלקית על ידי צריכה של שמנים למיניהם, תוספי סיבים, ירקות ופירות, אולם לאחר כ 3 ימים של הצלחות מרשימות, חזרה בעית היציאות הקשות, למרות שהמשכתי פחות או יותר באותה דיאטה.
ידוע לי שצריך לצרוך ירקות ופירות, אבל אלו רק תוספות למזון. אילו דברים מומלצים בתור מנות עיקריות? אנא קחו בחשבון שאני נמצא בעולם השלישי, האוכל פה מאד בסיסי ולא כל דבר ניתן להשיג (חלק ממה שניתן להשיג גורם שלשולים). לכן, אודה לכם מאד אם תוכלו לציין רשימה לא קצרה של מנות עיקריות מומלצות וכאלה שאינן מומלצות, כך שאוכל למצוא מזון מתאים. אנא הצילו לי את הטיול...
תודה,
יואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת עצירות
ד''ר רוני חרמון26/06/2007הדבר החשוב ביותר למניעת עצירות הינו שתיה של כ- עשרים כוסות מים ליום או 4 ליטר. כמו כן רצוי לאכול אוכל מטובל בשמן לא לחסוך בו. אפשר להוסיף לאוכל שמן פארפין שאינו נספג במעי אך משמן אותו רצוי כ- 20 סמ"ק ליום. במקרים קיצוניים אפשר להשתמש גם בנרות גליצרין או בחוקנים קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלידהבת 1425/06/2007
זה נכון שכשכואב הגרון או משהו כזה, אז מומלץ לאכול גלידה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
ד''ר רוני חרמון26/06/2007כשכואב הגרון צריך להרטיב אותו בתדירות גדולה לא משנה אם המשקה חם או קר. בדרך כלל משקה חם עוזר יותר. גלידה זה לא ברירת המחדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ומשקלדודו25/06/2007
שלום אני בן 21 בגובה שלי 183 ואני שוקל 82-83 האם זה בסדר ?
מה אני צריך לאכול כדי לרדת במשקל
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה ומשקל
מוניקה קרן26/06/2007שלום דודו,
המשקל שלך נמצא בטווח התקין העליון. כדי לרדת במשקל עליך לצמצם את כמות האנרגיה שאתה מכניס לגוף, כלומר אוכל ולהגביר את כמות האנרגיה שאתה מבזבז, ע"י תוספת פעילות גופנית.
ממליצה לפנות ליעוץ פרטני. אך באופן כללי אוכל לאמר שכדאי להימנע או להמעיט באכילת מזון מטוגן, חטיפים, ממתקים ושתייה ממותקת, ולאכול יותר ירקות, דגנים מלאים במקום קמח לבן, מוצרי חלב עד 5% שומן, דג ובשר מבושלים או אפויים.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מחפשת דיאטה עם פחמימותורד25/06/2007
אני מחפשת לעשות דיאטה עם פחמימות קראתי פה וראיתי על דיאטה מס 8 פחמימות מאיפה אני לוקחת את התפריט שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק ברשת חרמון מן
ד''ר רוני חרמון25/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבהליאל24/06/2007
אני חיילת בת 19 לפני כ-4 שנים הייתי בחורה מלאה ורזיתי ,כיום אני שומרת בערך על המשקל ,כשהייתי בתיכון הייתי הולכת כל יום כמעט שעה ומאז שהתגייסתי אני עדיין אוכלת ממש אותו תפריט כמו קודם רק בלי ההליכות כי אין לי זמן, השאלה שלי היא האם זה יתכן שרק בגלל שהפסקתי עם ההליכות שמנתי 4 ק"ג ? זה מאוד מתסכל אותי מה אני יכולה לעשות כדי להוריד אותם כי הליכות על בסיס יומיומי אני לא יכולה כי אין לי זמן ,האם את יכולה להמליץ לי על הפחתתכמית קלוריות במקום ההליכות כי אין לי ברירה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף להליכה
ד''ר רוני חרמון25/06/2007שעת הליכה שווה 300-350 קלוריות תלוי במאמץ. לכן הפחתה של כמות כזו של קלוריות כל יום מהתפריט הרגיל תעצור את העליה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה בסדר אחוז השומן הזה?מרים24/06/2007
דוקטור מותר לאכול שמנת 15% שומן בדיאטת אטקינס <?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר רוני חרמון25/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז הקיצרמרים24/06/2007
כללי התפריט בדיאטת אטקינס הוא:
1. בשר
2. דגים
3 ביצים
4. גבינות שמנות 30 אחוז
5. שמנת 15 אחוז ומעלה
ומיונז אם רוצים
זהו?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל דבר שהוא חלבון ושומן ללא פחמימות
ד''ר רוני חרמון25/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהמרים24/06/2007
הדיאטת אטקינס גורמת לי לעצירות איומה , להישאר שעות בשירותים. למרות שאני שותה מספיק מים ביום 3 ליטר. האם אפסיק בדיאטה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר רוני חרמון25/06/2007עצירות יכולה לגרום לצרות והיא יכולה להיות מושפעת מהתזונה לכן את חייבת לקבל יעוץ איך לעשות את הדיאטה ללא תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ירקות ממולץ לאכול ביום?! =]עדי24/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמה ירקות
מוניקה קרן25/06/2007שלום עדי,
כדאי לצרוך ביום לפחות 5-9 מנות ירק ופרי ביום. אם אוכלים 3 מנות פרי, נשארו 3-7 מנות ירק
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...... ;]עדי24/06/2007
כמה פירות הכי מומלץ לאכול ביום? 2? 3? 4? (אנשים שלא מתכוונים לרדת במשקל...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
מוניקה קרן25/06/2007שלום עדי,
אפשר לאכול 3-4 מנות פרי ליום.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונאאאגבריאל24/06/2007
לפי מיטב הבנתי, ויש לי כזו.
כאשר אני עולה על משקל משום מה הוא מראה שאני שורל הרבה,
זה אומר שאני צריך לעשות דיאטה, או, שאני צריך לשבור את המשקל.
אני בוחר באופציה הראשונה, לעשות דיאטה.
אבל יש לי עוד בעייה, אם אני אלך לקופ"ח, יגידו לי לעשות בדיקות, בלאגנים וכו'- ואני שונא את זה.
יש מצב שמישהו יסדר לי דיאטה?? יענו מישהו יגיד לי מה לאכול, מתי כמויות וכל זה...
סתם ככה, כי אני בחור מאוד בעייתי יש לי עוד בעייה- אני לא אוכל כל דבר הקיים על פני האדמה.
אני לא אוהב הרבה מאכלים ובעיק ירקות\פירות.
מה אפשר לעשות נגד זה???
תודה רבה,
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שונא
מוניקה קרן25/06/2007שלום גבי,
אני מבינה את הקשיים, אבל אם ברצונך לטפל בעודף המשקל, עליך לעשות זאת בצורה רצינית, וזה כולל להשקיע בכך זמן, אנרגיות, לשנות את אורח החיים וגם אולי לעשות בדיקות שונות.
אם אינך אוהב פירות וירקות, אין מה לעשות נגד זה. אתה יודע, על טעם ועל ריח...
קצת יותר קשה, אך ניתן לרדת במשקל גם כך. אני ממליצה לך לפנות ליעות פרטני, כדי שתוכל לקבל הכוונה אישית ותפריט שיותאם לצרכיך.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)