מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמן קנולה - מאיזה סוג מומלץ ?גליה28/06/2007
נאמר לי היום בהרצאה על שומנים בדם, ששמן זית לא טוב לחמם אלא רק קר.
הבנתי שהאלטרנטיבה היא שמן קנולה כהעדפה ראשונה. רק מאיזה סוג ?
ראיתי שיש מזוכך, יש עם תוספות כמו טוקפרולים או פיטוסרולים. שאין לי מושג מהם ואם צריך בכלל להימנע מהם ?
אני מעוניינת בהכי בריא ולא משמין. אני אשמח גם להמלצה אולי על פירמה שידוע שהיא מוציאה מוצרים טובים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן
ד''ר רוני חרמון30/06/2007כל עוד לא מטגנים בשמן כל שמן הוא טוב וההבדלים ממש קטנים בהתחשב שמשתמשים בשמן רק לתיבול ובכמות קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתזונהרונית28/06/2007
שלום,
אני בת 18 גובה 1.62 משקל 55
אני חוששת שתפריט האכילה שלי הוא אינו נכון.
בבוקר אני אוכלת- 2 פרוסות לחם קל + גבינה 5% וכוס שוקו 2%
צהריים- מנת פחמימות (פסטה, אורז קוסקוס לפעמים ירקות וכד') ותוספת של סלט ירקות ומנת עוף.
בסביבות אחר הצריים כ- 3 שעות אחרי ארוחת הצהריים אני אוכלת יורגורט 1.5% ומכאן איני אוכלת עוד, עד ליום שלמחרת.
חשוב אולי לציין שזהו תפריט של למעלה משנה, ולא חלה ירידה או עלייה במשקלי בכל התקופה שאני אוכלת כך.
האם אני באמת לא אוכלת נכון?
ואם ברצוני להשיל עוד 3-5 ק"ג איך עליי לעשות זאת? מבלי לעשות פעילות גופנית כי אין לי אפשרות כזאת
בתודה מראש. רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מאוזנת
ד''ר רוני חרמון30/06/2007אני חושב שאת אוכלת די בריא צריך להוסיף עוד סיבים ופרי אחד ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום......27/06/2007
אני בת 18 1.66 ושוקלת 64
ההיתי רוצה לדעת כמה קלוריות אני צריכה לאכול ביום על מנת להגיע למשקל של כ- 55
(ללא פעילות גופנית..)
תודה מראש.. (אחלה פורום...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות להרזיה
ד''ר רוני חרמון28/06/2007את צריכה לאכול פחות קלוריות מהנוסחה הבאה:
משקל כפול 24 כפול 0.9
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירןשני27/06/2007
אני בת 16,
יש לי צורת גוף שהשומן מצטבר במותניים
זה נורא מפריע לי,
אני 1.68,שוקלת 62
אם אני אוריד במשקל ללא פעילות גופנית המותניים גם ירדו?
מסיבות בריאותיות אני לא יכולה לעשות פעילות גופנית,
ועוד שאלה,
כמה קלוריות עלי לצרוך ביום כדי לרדת 5 קילו ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
שני27/06/2007** השם הוא שירן אני כותבת מהבית של חברה לכןיצא שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..טלי27/06/2007
שלום .. אני בת 16 ואני אוכלת בערך 800 קל' ביום.. מאז שאני זוכרת את עצמי אני אוכלת כמות כזו של מזון ביום.. אני לא רעבה אז אני לא יודעת אם יש צורך לאכול יותר'? אני רגילה לכמות כזו של קל' ואני אוכלת מכול אבות המזון אבל פשוט לא מרגישה רעבה.. זה יכול להזיק לי? יש לציין שאינני מעוניינת לרדת במשקל אני 1.65 שוקלת 50.. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את לא יורדת במשקל זה בסדר
ד''ר רוני חרמון28/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מקנאה בך!!!!!!!!!!!!!!!!!
...29/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב קלוריות ליוםחיה27/06/2007
אני בת 34, 153 ס"מ, ושוקלת 55 ק"ג.
רוצה לרדת במשקל בכדי להגיע למשקל האידיאלי מבחינתי 48 ק"ג.
כמה קלוריות עלי לאכול ביום?
האם הליכה 3 פעמים בשבוע במשך שעה כ"פ מספקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב קלוריות
מוניקה קרן27/06/2007שלום חיה,
כדי לרדת במשקל עלייך לצרוך 1000-1100 קלוריות בקירוב.
תוספת של הפעילות שהצאת עשויה לספק.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מוצרי חלב?עדי27/06/2007
כמה מוצרי חלב ממולץ, למתבגרים, לאכול ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחות 3 מוצרים, דלי שומן
מוניקה קרן27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו כמויות
ליאורה27/06/2007לדיאטנית שלום,
לאילו כמויות יומיות של 3 מוצרי חלב (גבינה לבנה, גבינה צהובה, חלב, לבן, שמנת, מעדן וכו') את מתכוונת? והאם אותו כלל חל על מוצרי סויה (משקה סויה, ממרחי סויה, מעדן סויה וכו')?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות מוצרי חלב
מוניקה קרן28/06/2007שלום אלירן,
מנה של מוצר חלב נחשבת ל:
כוס חלב, 100 גרם גבינה לבנה 5%, פרוסת גבינה צהובה, מעדן אחד, יוגורט.
שמנת היא סוג של מוצר חלב, אך הוא מאוד עתיר בשומן רווי, כולסטרול, ולמרות שמכילה 100 מ"ג סידן ל- 100 גרם, איני ממליצה לצריכה יומיומית.
הסויה שנויה במחלוקת בתקופה האחרונה. באופן כללי ניתן לשלב מוצרי סויה בתפריט היומי, אך לא ברמה של מוצרי החלב. רצוי מוצרים מועשרים בסידן.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בירידה במשקלמישהי27/06/2007
שלום רב,
לפני כ - 5 חודשים התחלתי בדיאטה מאוזנת שכללה 2,000 קלוריות ביום (בת 27 גובה 1.64 משקל התחלתי היה 105 ק"ג ). במהלך הזמן הפחתתי מעט את כמויות המזון וצרכתי כ- 1,700 - 1,800 קלוריות ביום. תוך 4 חודשים השלתי 15 ק"ג ממשקלי והיום אני שוקלת 90 ק"ג. לצערי הרב כבר חודש ימים שאינני יורדת במשקל (לפני כחודש וחצי הוספתי 3 פעמים בשבוע אופני כושר, 45 דקות כל אימון והשבוע התאמנתי אפילו 4 פעמים).
דוגמא לתפריט יומי:
בבוקר: 1 כוס ברנפלקס + 1 כוס חלב
ביניים: 1 פרוסת לחם דגנים מלא (לא קל) + 2 כפיות דבש
צהריים: כוס אורז מלא (כ- 6 כפות) + 2/3 חבילת טונה בשמן (מסוננת היטב) + 1 פרוסת גבינה צהובה רגילה
ביניים: 1 כוס קוביות אבטיח + 1/2 כוס גלידה דיאט/ סלט + 1 כף גבינה 5%
ערב: 1 שניצל טבעול לייט 5% + פירה מתפוח אדמה אחד + 1 כפית חמאה + 2 כפות קוטג' 5%
לילה: 1 כוס גלידה דיאט + 2 כפיות זרעי פשתן טחונים + 1 כפית טחינה גולמית+ 1 כפית דבש
בימים קשים במיוחד אני מוסיפה עוד כוס קוביות אבטיח.
אחת לשבוע אני אוכלת מאכל אחד שאני אוהבת המכיל עד 700 קלוריות - גלידה, עוגה וכו'...
אשמח אם תעזרו לי להבין מה אני עושה לא בסדר. אני פשוט מיואשת כבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירה בירידה
מוניקה קרן27/06/2007שלום,
העצירה שאת מתארת כנראה נובעת מעצירה פיזיולוגית. אחרי ירידה משמעותית במשקל, של 15 ק"ג במקרה שלך, הגוף כנראה מתארגן מחדש, עושה סוג של חשבונאות והדבר מלווה בעצירה בירידה. זה טבעי וחלק מתהליך ההרזיה.
כל שעלייך לעשות, הוא לא להשבר ולהמשיך לשמור על תכנית האכילה והפעילות הגופנית. היי סבלנית, והירידה תחודש. לפעמים זה אורך יותר זמן.
ניתן גם כמובן לקצץ עוד כ-100-200 קלוריות מהתפריט היומי, כדי לזרז מעט את התהליך.
בהצלחה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה וכמה שאלות
מישהי27/06/2007תודה על המענה האיכפתי והמהיר. בעקבות מה שכתבת תהיתי:
1. מתי השלב הזה אמור להסתיים ומתי תתחדש הירידה? (אני פשוט מתוסכלת ונאבקת בכל שבוע מחדש רק בשביל להתאכזב שוב ושוב)
2. האם יש קשר בין זה ובין הדיאטות המרובות שעשיתי בחיי? (שתמיד היו מאוזנות ובתוספת פעילות גופנית).
3. אני אפחית את כמות הקלוריות שהצעת. האם כדאי להפחית יותר מזה או שזה רק יוביל לעצירה מחודשת במשקל?
אני מודה לך שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות
מוניקה קרן28/06/2007שלום,
1. התסכול הוא העניין הקשה ביותר כשזה נוגע למשקל שנתקע. לכן, אני מדגישה את הצורך בסבלנות וארך רוח. קשה לדעת מתי השלב יסתיים. זה יכול לקחת שבוע או שניים ועד 3 חודשים...
2. עליה וירידה חוזרת במשקל פוגעת כנראה בחילוף החומרים ובכל פעם קצת יותר קשה לרדת, במיוחד כשמדובר בדיאטות קיצוניות.
3. כדאי להפחית מעט ולחכות לתגובה מסוימת. אם אינך רואה שינוי ניתן להפחית עוד קצת. אך צריך להזהר, לא לגרום לגוף סטרס נוסף.
כאמור, תחזיקי מעמד. אשמח לקבל עידכונים.
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אעדכן
מישהי28/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות ממולץ לישון בלילה?!?!?עדי27/06/2007
(אני מתבגרת-- 15)
והאם עוזר להשלים שעות שינה...? או שזה לא משפיע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד''ר רוני חרמון27/06/2007צעירים חייבים לישון לפחות 7 שעות בלילה פחות שעות שינה יכולות לגרום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
ליאורה27/06/2007וכמה שעות מומלץ לאנשים לא צעירים לישון בליילה? ואם אני ישן שעה-שעתיים במשך היום, האם (וכיצד) זה משנה את מס' שעות השינה הליליות הדרושות לי כאדם לא צעיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה פעילות גופנית ממולץ לעשות??עדי27/06/2007
אני ילדה מתבגרת (בת 15 בקרוב).... ורציתי לדעת כמה פעילות ספורטיבית כדאי לעשות ביומיום.... (?)
-תודה-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות
ד''ר רוני חרמון27/06/2007יש אין סוף פעילויות גופניות צריך לדעת לבחור מה מתאים ולאיזה מטרה כעיקרון אפשר לעשות התעמלות של מתיחות פעמיים בשבוע וזה שומר על הגמישות אם מוסיפים הליכה של שעה פעמיים בשבוע זה מתחיל להיות טוב מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחלהה...!! ; )
עדי27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
ליאורה27/06/2007האם הליכת 20 דקות כל יום הינה שוות ערך להליכה של שעה פעמיים בשבוע? הליכה יומית של יותר מ-20 דקות משעממת אותי. אני מעדיף לשחות 20-30 דקות במהלך היום, בנוסף להליכת 20 דקות, ו/או לעשות התעמלות בקבוצה. האם יש עם זה בעיה, מבחינת שמירה על הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז - לשטוף או לא לפני בישול ?גליה26/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
רצוי לשטוף אבל תלוי בטעם
ד''ר רוני חרמון27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לשטוף ? העמילן שיוצא לא בריא?
גליה27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אם אפשר לעזור לי עם השאלה?
גליה28/06/2007תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז
מוניקה קרן01/07/2007שלום גליה,
נראה לי שתקבלי תשובה מדויקת יותר אם תפני את שאלתך לפורום בישול גורמה בריאותי. זה כתובתו: http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=135
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה.
גליה01/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני מחליפה חומוס מהסופר בחומוסגליה26/06/2007
או טחינה שאני מכינה בעצמי, האם זה תורם לי באיזשוא אופן מבחינה תזונתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי משמעותי
ד''ר רוני חרמון27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות החומרים המשמרים והשמן ?
גליה28/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה משפיעהמרים26/06/2007
האם תזונה משפיעה על השיער יענו גורמת לו לטיפוח<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בריאה שיער בריא
ד''ר רוני חרמון27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הגוף.........עדי26/06/2007
באיזה גיל הבנות מפסיקות לגדול?? (מבחינת גובה) ולהתפתח?
מה ממולץ לעשות כדי להתפתח ולגדול היטב?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הגוף
מוניקה קרן26/06/2007שלום עדי,
בנות עושות את מרבית הגדילה לגובה לפני קבלת הווסת בפעם הראשונה. אח"כ יכולות להמשיך ולגבוה עד סביבות גיל 18, אך בקצב איטי בהרבה.
כדי להתפתח ולגדול בצורה הטובה ביותר, מומלצ כמובן תזונה נכונה ובריאה הכוללת את כל רכיבי התזונה, כי הם הדלק ואבני הבניין המסייעים בתהליך הגדילה. חשוב לספק מספיק אנרגיה (קלוריות), שמקורן, מדגנים, ושומנים שהמומלצים הם שמן זית, אבוקדו, אגוזים, טחינה וכד', חלבונים כמו דגים, עוף, ובקר, המספקים גם ברזל ואבץ, מוצרי חלב המספקים נוסף לחלבונים גם סידן, שחיוני ביותר בתקופת הגדילה, וכמובן ירקות ופירות המספקים ויטמינים ומינרלים אחרים.
עוד חשוב לישון מספיק. בזמן השינה משתחרר הורמון הגדילה.
כדאי גם לאמץ שיגרה של פעילות גופנית התורמת לבריאות הכללית ומחזקת את העצמות.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה... תודה ; )
עדי27/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי דווקא היה הפוך....
...27/06/2007הקפיצה לגובה החלה אחרי קבלת הווסת בפעם הראשונה.... (באופן משמעותי ביותר.. כלומר לפני הייתי ממש נמוכה אחרי נהייתי ממש גבוהה אם אני זוכרת נכון....)
(אני בת 18.... וכבר הפסקתי לגבוהה באיזה גיל 17 או אולי לפני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו התרגיל.....?עדי26/06/2007
מהו התרגיל שבאמצעותו מגלים אם יש לך עודף משקל או תת משקל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגיל
מוניקה קרן26/06/2007שלום עדי,
את מתכוונת לנוסחה?
משקל חלקי הגובה בריבוע (במטרים). לדוגמה: אדם שמשקלו 70 ק"ג וגובהו 1.7מ'.
צריך לעשות 70 חלקי 1.7 בריבוע והתשובה היא 24.2.
תקינות התשובה תלויה בגיל. לאדם בוגר הטווח התקין הוא 19-25.
בברכה
מוניקה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה....עזרת לי..... =)
עדי26/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)